Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-17, 11:42   #2161
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Mi przeszła ochota na słodkie.
Dziś na obiad LECZO moje ukochane mniam
Reszta rodzinki ma ogórkową a ja nie przepadam.
Leczo też uwielbiam Może jutro albo na kolację zrobię hehe Kupiłam wielka puche pomidorów Ja teraz mam na wszystko ochotę
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 11:44   #2162
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
caprica, marta, itakasia dzięki za cynk
alguien jej dobrze, ze wszystko dobrze sie skończyło
basia ładnie
jaszczka , aguien ja mam prawdopodobnie piasek na nerkach, obiążenie genetyczne po tacie który ma kamienie i tylko raz mnie siekło bo inaczej tego nie mogę nazwac wiec znam bol, no ale to było przed ciążą i obylo sie bez pomocy medycznej więc napewno nie było tak jak u was
karolcia ładnie a bluzeczke gdzie kupilas byly inne kolorki?

Wiecie co mój Tż wczoraj zrobił.Wrócił z drugiej zmiany , wyciągnął frytkownice i mówi, że frytki robi czy chce, ja że nie mam ochoty(wczesniej najadłam się lodów) a poza tym mówię, że chyba nawet dla niego za mało tych frytek, a on, zajrzał do zamrażarki i mówi że staaaarczy. I wiecie co usmażył te frytki, ale razem z żółtą fasolą... przez pomyłkę.Spróbowałam jedną fasolkę i nawet to jadalne(zjadł wszystko ).Faceci...
A dawno ja mialam tylko nosilam z paskiem w pasie
wymienilam sie na SZAFIE...

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

my wcvzoraj bylismy w naszym domku i troche sie nasprzatalam i nawet nie mialam sily siedziec i grzebac w necie

kochana my na nasz czekamy jeszcze bo ja go robilam na zamowienie tzn kolory i materialy ja sobie po swojemu wybieralam do tego zazyczylam sobie zeby na poduchy byly zamki wiec bede musiala czekac i czekamy narazie 3tyg a ma byc do 5tyg

ale wkleje wam fotki naszego domku w srodku ta sciana w paski to w kuchni bo bede miala taka wolna sciane i sobie wymyslilam ze pasy beda fajnie wygladaly kolejna fota to fargment fototapety a kolejne dwie to lazienka

Załącznik 2955208Załącznik 2955209Załącznik 2955210Załącznik 2955211
Śliczne mieszkanko ja wlasnie gotuje obiadek, dietetyczny, bylam na kawusi u kolezanek i eklerku ze smietana
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 11:46   #2163
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
lazurowa - normalnie szalejesz kobito, superowe ciuszki i bluzka też fajna gdzie ją kupiłaś, ja zaraz bedę się zmuszła do chodzenia w kolczykach może to głupio zabrzmi ale jak zaszłam w ciąże a początki były okropne mdłości i takie tam inne to mnie normalnie odrzuciło od kolczyków ale ostatnio mówię do siebie kobity zrób ty wkońcu coś ze sobą!!! więc zaraz je idę założyć ciekawe jak zareagują moje uszy bo napewno się odzwycziły.
Nie szaleję Misiulko, po po prostu wiem, że muszę rozłożyć zakupy na pewne etapy bo nie dałabym rady finansowo. I tak najpierw kupuję ciuszki na start, jeszcze kilka rzeczy mi zostało do kupienia i będzie koniec tego etapu. Następnie przybory do kąpieli i do karmienia. Później łóżeczko i wszystko do spania. A później wózek. Na koniec kosmetyki, pieluszki.
Jak się wczoraj wystroiłam na to spotkanie z koleżanką to się od razu lepiej poczułam. To naprawdę dobrze robi.

Bluzkę kupiłam w tesco.
Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
te skarpetki
jestem jakaś nienormalna, skarpetki mnie rozwalają ...
Mnie też skarpetki rozbrajają
Stary 2010-03-17, 11:49   #2164
muminek88
Zadomowienie

matko moj stanik z 95 b zmienil sie na 85F!!!!!!!
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 11:51   #2165
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma za co cieszę się, że mogłam pomóc. Cały czas coś dopisuję np. uwagi dziewczyn z forum. Zapomniałam np. o szamponie do włosków
Ja w książce, którą kupiłam odnośnie niemowląt wyczytałam, żeby nie myć przez pierwsze miesiące szamponem tylko wodą .

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 11:56   #2166
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
anoxa bardzo podobają mi się Twoja podłoga czy to są panele czy parkiet, a może dechy???
to sa panele kupilismy je w castoriamie i nie byly drogie

Cytat:
A ja się pochwalę ostatnimi zakupami.
Sobie kupiłam bluzeczkę na wiosnę i lato:
Załącznik 2955494
i kolczyki pod kolor (na zdjęciu nie wyglądają tak jak w rzeczywistości )
Załącznik 2955495
A dla dzidzi:
Załącznik 2955499
Załącznik 2955500
Załącznik 2955502
Załącznik 2955503
sliczne dresik mi sie strasznie podoba i twoja bluzeczka tez super

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

a ja padam z nog pobiegalam troche bo do ksiegowej musialam isc oplaty zrobic male zakupy... kupilam synkowi nozyczki do pazurkow termometr do wody i lancuszek do smoczka ogladalam tez karuzele ale narazie nie kupuje dopiero z lozeczkiem kupie
i musze posprzatac w domku a tam mi sie nie chce....
wkurzyla mnie baba bo bylam odebrac firanki i jedna zrobila zupelnie inaczej niz chcialam ale tez ladnie wyglada wiec ja wzielam a do salonu miala uszysc dwie a uszyla jedna i umowilam sie z nia ze jutro rano odbiore druga a rano chcialam jechac z mezem zeby je zawiesic a i tak mialy byc juz w zeszlym tyg ale sie nie
wyrobila...

a na 15 przychodzi dziewczyna na pazurki ... a tak mi sie nie chce...
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 11:57   #2167
hd2005
Zakorzenienie

robię wszystko aby nie pisać pracy
Rano dokończyłam konewkę i cały czas pracuję nad wieeeeelką skrzynią i wieszakiem z misiami Jak skończę wrzucę zdjęcia (tak jak obiecałam).
Załącznik 2955750Załącznik 2955751

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-17, 11:59   #2168
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Ja w książce, którą kupiłam odnośnie niemowląt wyczytałam, żeby nie myć przez pierwsze miesiące szamponem tylko wodą .
uuuuuu to musze poczytać na ten temat Dzięki
Zakładam, że takie sprawy powiedzą nam w szkołach rodzenia Mam przynajmniej taką nadzieję

Stary 2010-03-17, 12:00   #2169
muminek88
Zadomowienie

no ja myslam mydlem dzidziusiowym na poczatku ale moj do dzis ma pare wloskow na krzyz :P
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 12:00   #2170
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
a na 15 przychodzi dziewczyna na pazurki ... a tak mi sie nie chce...
anoxa - zajmujesz się tipsami? wrzucaj zdjęcia! jestesm strasznie ciekawa co tam "malujesz"

Stary 2010-03-17, 12:14   #2171
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
witajcie!
ja po usg zadowolona, bo z dzidzia wszystko ok wazy juz 509g, ale liczylam po ciuchu na jakies fajne zdjecia czy film. a dziecko chyba spalo, bo jak zaslonilo twarz lokciami, to nic nie dzialalo... lekarz pukal w brzuch, nawet tak ze czasem sie balam, ale dziecko uparte lekarz powiedzial ze zdjecia zrobi nam po porodzie chyba kazal tz kupic dobry aparat
poza tym ide wlasnie na strzyzenie kotka wkleje Wam zdjecie PO
milego dnia!
Fajnie że z dzidzią wszystko w porządku, duża ta Twoja Adusia Mamy ten sam termin a moja mała waży 450 g ale to pewnie dlatego że wg usg termin mi się przesunął chyba na 21.07.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
czesc dziewczyny

my wcvzoraj bylismy w naszym domku i troche sie nasprzatalam i nawet nie mialam sily siedziec i grzebac w necie

kochana my na nasz czekamy jeszcze bo ja go robilam na zamowienie tzn kolory i materialy ja sobie po swojemu wybieralam do tego zazyczylam sobie zeby na poduchy byly zamki wiec bede musiala czekac i czekamy narazie 3tyg a ma byc do 5tyg

ale wkleje wam fotki naszego domku w srodku ta sciana w paski to w kuchni bo bede miala taka wolna sciane i sobie wymyslilam ze pasy beda fajnie wygladaly kolejna fota to fargment fototapety a kolejne dwie to lazienka

Załącznik 2955208Załącznik 2955209Załącznik 2955210Załącznik 2955211
Bardzo ładnie i gustownie, podoba mi się w Twoim domku
Mamy bardzo podobne płytki w łazience, prawie takie same
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-17, 12:17   #2172
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
anoxa - zajmujesz się tipsami? wrzucaj zdjęcia! jestesm strasznie ciekawa co tam "malujesz"
tak jestem stylistka paznokci pozniej uaktualnie bloga wstawie nowe zdjecia to podam link
dzisiaj za duzo nie zdzialam bo bede robila na "ogryzkach"

a ja zjadlam chlebek do tego zielone oliwki ostatnio mam na nie smaka i do tego zjadlam milky waya knoppersa i czaje sie na marsa ale mam smaka na slodkie
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 12:19   #2173
hd2005
Zakorzenienie

ależ tęsknię za wiosną
Chciałabym wrzucić tą ciężką kurtkę, czapę i wielkie buty
Za oknem śnieg

Załącznik 2955837Załącznik 2955838

Stary 2010-03-17, 12:19   #2174
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
tak jestem stylistka paznokci pozniej uaktualnie bloga wstawie nowe zdjecia to podam link

a ja zjadlam chlebek do tego zielone oliwki ostatnio mam na nie smaka i do tego zjadlam milky waya knoppersa i czaje sie na marsa ale mam smaka na slodkie
no to czekamy na link

Stary 2010-03-17, 12:22   #2175
karolcia228
Zakorzenienie

Wiecie co, dzis widzialam sie z 2 kolezankami w ciazy jedna o 2 tyg mlodsza odemnie, druga 4tyg starsza odemnie ciaza
I widze wielka przepasc...jedna nadziana, rodzice wszystko kupuja, lozeczkao za prawie 1000zl, ciuszki markowe itd. Jedzie na jakies badania, wogole kosmos....a druga rozsadniejsza, bardziej patrzaca realnie na zycie i kase...mowila to co i ja uwazam za sluszne...Wiadomo ze nie mozna oszczedzac na dziecku, ale nie przesadzajmy zbytnio nadgorliwosc gorsza od faszyzmu

Stary 2010-03-17, 12:23   #2176
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

hd nie martw się.
Wiosna tuż tuż. Już mówiłam- mój Wiewiór się rozbudził, cały dzień szaleje w klatce i bardzo dużo je.
A zimą czasem jadł co 2 dni i wiecznie spał.
No i coś wielkiego mu wystaje między nogami, a tak ma w okresie aktywności godowej, czyli wiosną .
Jakby nie było- jest to wiewiórka, więc przeczuwa zmiany w pogodzie i środowisku

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 12:24   #2177
papeteria
Zakorzenienie

agravka super
marta prędzej zakręcony
pilotka a to sa metalowe foremki czy silikonowe?
anoxa ślicznie bardzo w moim stylu
basienka no no dziś miałaś dzień relaksu
misiulka, pszczołka w obu kolrach wyglądacie świetnie, gdyby się dało pstryknąć palcem i zmieniać kolor to sama bym z chęcią eksperymentowała, ale nie farbowałam nigdy i nie chce zaczynać.
lazurowa świetne zakupy
hd ja też bym prosiła o liste
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 12:30   #2178
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:

Czekam na linka, bardzo lubię oglądać zdobienia pazurków, ja kursu nie mam ale dostałam od M kiedyś sprzęt, troszkę dokupiłam i na większe wyjścia robiłam sobie sama, oczywiście miałam kilka lekcji u koleżanki, która jest po kursie i u której zawsze robiłam, dostałam nawet jej materiały z kursu...ale wiadomo nigdy nie wyjdą takie jak u profesjonalistki
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 12:41   #2179
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
hd nie martw się.
Wiosna tuż tuż. Już mówiłam- mój Wiewiór się rozbudził, cały dzień szaleje w klatce i bardzo dużo je.
No i coś wielkiego mu wystaje między nogami, a tak ma w okresie aktywności godowej, czyli wiosną .
Jakby nie było- jest to wiewiórka, więc przeczuwa zmiany w pogodzie i środowisku
ha ha ha
musisz nam przekazywać pogodę wg wiewióra

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
hd ja też bym prosiła o liste
proszę wyślij na pw adres mailowy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-17, 12:59   #2180
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
uuuuuu to musze poczytać na ten temat Dzięki
Zakładam, że takie sprawy powiedzą nam w szkołach rodzenia Mam przynajmniej taką nadzieję
My z Bajką dziś idziemy na szkołę rodzenia i będzie temat pielęgnacji maluszków to zdamy Wam relację po powrocie
Cytat:
hd nie martw się.
Jutro w Szczecinie ma być między 7 a 10 stopni i słoneczko ja chcę już wiosnę!!!
Cytat:
Mi przeszła ochota na słodkie.
Dziś na obiad LECZO moje ukochane mniam
Reszta rodzinki ma ogórkową a ja nie przepadam.
ojej... jak ja bym zjadła leczo!! ale takie z kabaczka i z pomidorkiem i papryką z działki, w sezonie letnim jak mam własne warzywka to leczo jest średnio co tydzień)
Cytat:
No i nie znalazłam zdjęć w ciemnych włosach więc zrobiłam zdjęcie zdjęciu w dowodzie, ale tam miałam 18 lat więc teraz już się trochę postarzałam ale możan mnie podjrzeć też w ciemnych włosach na 146str. IIczęści wątku gdzie basia wrzuciał fotki ze spotkania https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=401593&page=146, no i dla porównania ja w jasnych włosach najaktualniejsze jedne z lipca 2009 i drugie z października 2009.
no i nie widziałam tych zdjęć... to chyba było w tym czasie jak mnie tu jakiś czas nie było ślicznie Ci w ciemnych włoskach-naprawdę, moim zdaniem lepiej niz w blondzie... w ogóle piękna z Ciebie kobietka ale rozumiem Cię co do włosów.. mi też cięzko się przyzwyczaic do ciemnych i chyba wolę się w blondzie..
Cytat:
robię wszystko aby nie pisać pracy
Rano dokończyłam konewkę i cały czas pracuję nad wieeeeelką skrzynią i wieszakiem z misiami Jak skończę wrzucę zdjęcia (tak jak obiecałam).
Załącznik 2955750Załącznik 2955751
skąd ja to znam ja od 2 miesięcy się tak zbieram do pisania pracy.. a tak z innej beczki to baaaardzo podobają mi się Twoje prace Dogadałabys się w tej kwestii z moja siostrą...to też taka "artystka" no i ma do tego talent jak kiedyś będę u niej to postaram się zrobić zdjęcia i wrzucić jej "wynalazki"
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 13:14   #2181
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
skąd ja to znam ja od 2 miesięcy się tak zbieram do pisania pracy.. a tak z innej beczki to baaaardzo podobają mi się Twoje prace Dogadałabys się w tej kwestii z moja siostrą...to też taka "artystka" no i ma do tego talent jak kiedyś będę u niej to postaram się zrobić zdjęcia i wrzucić jej "wynalazki"
wrzuć, wrzuć
Dziękuję
Niby mam więcej czasu (bo L4) ale jakoś mniej robię niż przed ciążą Miałam mało czasu (praca i inne zajęcia) ale wszystko świetnie sobie organizowałam. Teraz jakoś się nie chce...

Stary 2010-03-17, 13:19   #2182
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:

ja kupilam cukierki takie mini marsy snickersy i twixy zawsze sie smak poczuje a nie takie wielkie jak caly batonik

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Wiecie co, dzis widzialam sie z 2 kolezankami w ciazy jedna o 2 tyg mlodsza odemnie, druga 4tyg starsza odemnie ciaza
I widze wielka przepasc...jedna nadziana, rodzice wszystko kupuja, lozeczkao za prawie 1000zl, ciuszki markowe itd. Jedzie na jakies badania, wogole kosmos....a druga rozsadniejsza, bardziej patrzaca realnie na zycie i kase...mowila to co i ja uwazam za sluszne...Wiadomo ze nie mozna oszczedzac na dziecku, ale nie przesadzajmy zbytnio nadgorliwosc gorsza od faszyzmu
ja gdyby mnie bylo stac to tez bym kupowala drogie rzeczy. nie dlatego ze drogie tyko pech chce ze to wlasnie te drogie mi sie podobaja i to takie za 3000 a nie 1000 no ale coz. przynajmniej z ciuszkami szalejemy i jak wpada jakas kaska to cos firmowego dla malucha kupujemy
ostatnio segregowalam ciuszki i naprawde jest duuuza roznica w jakosci tych firmowych a tych zwyklych. niby 100 % bawelna ale nie ma porownania bodziak z tesco z bodziakiem Calvina Kleina ktore mamy ze stanow. bardzo bym chciala zeby moj syn mial wszystkie ubranka takiej jakosci ale niestety sie nie da
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 13:21   #2183
itakasia
Zakorzenienie

witam
mam dzis przyplyw energi. zaprowadzilam dzieci do szkoly i przedszkola. pojechalam na kawe z kuzynka ktora ma wlasnie termin porodu, tez 3 dziecko, posprzatalam mieszkanie, zrobilam obiad. za chwile ide po mlodsza do przedszkola, zjemy obiadek i zawozimy starsza na lekcje tanca. i tak minie dzien. czas leci jak szalony
anoxa
pieknie macie
pszczolka
ja tez sobie nie wyobrazam porodu bez tz ale uwazam ze nic na sile. moj byl przy obu. przy drugim chyba nawet widzial wiecej chociaz stal kolo mnie. tak wynikalo z jego relacji bynajmniej. i tym razem tez planujemy razem

dzis na obiadek mielone, ziemniaczki z maselkiem i kalafior z bulka tarta, juz sie zrobilam glodna

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-17, 13:23   #2184
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
dzis na obiadek mielone, ziemniaczki z maselkiem i kalafior z bulka tarta, juz sie zrobilam glodna
Stary 2010-03-17, 13:26   #2185
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
zapraszam
Stary 2010-03-17, 13:27   #2186
pszczolka87
Zadomowienie

w ogóle widziałam dziś śmieszny wózek.. babeczka z nim szła na ulicy... pierwszy raz widziałam taki bolid hehe miał 3 koła, ale takie ogromne, prawie do kolana mi sięgały, no i spacerówka przy nich się taka malusia wydawała strasznie śmieszny.. na początku jak szłam za nią to myślałam że ona wózek inwalidzki prowadzi
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 13:28   #2187
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
zapraszam
w sumie A1 to bym szybko dojechala hyhy ale chyba do sklepu blizej
Stary 2010-03-17, 13:34   #2188
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ja kupilam cukierki takie mini marsy snickersy i twixy zawsze sie smak poczuje a nie takie wielkie jak caly batonik

ja gdyby mnie bylo stac to tez bym kupowala drogie rzeczy. nie dlatego ze drogie tyko pech chce ze to wlasnie te drogie mi sie podobaja i to takie za 3000 a nie 1000 no ale coz. przynajmniej z ciuszkami szalejemy i jak wpada jakas kaska to cos firmowego dla malucha kupujemy
ostatnio segregowalam ciuszki i naprawde jest duuuza roznica w jakosci tych firmowych a tych zwyklych. niby 100 % bawelna ale nie ma porownania bodziak z tesco z bodziakiem Calvina Kleina ktore mamy ze stanow. bardzo bym chciala zeby moj syn mial wszystkie ubranka takiej jakosci ale niestety sie nie da
A no widzisz, ja tez mam ograniczony budzet....czasem mam tego dosc...dzis wogole mam zly dzien..jaks smutna jestem...po prostu jakos tak...nie wiem...chciabym moc nie mysle i nie martwic sie o wszystko, ale nie umiem.....

Stary 2010-03-17, 13:34   #2189
itakasia
Zakorzenienie

ania
pewnie tak

moja kuzynka bedzie miala synka ale wiekszosc ubranek ma neutralnych, roznica wieku bedzie 4mies wiec duzo i wszystkie ubranka dostane od niej. kombinezony, itp. ja wiec jesli bede jeszcze cos kupowac to typowo dziewczece
Stary 2010-03-17, 13:37   #2190
bassienkaw
Zakorzenienie

Misiulka widziałam na żywo w ciemnych, choć spiętych... mi się bardzo podobasz w blond i takich krótkich za ucho, nie wiem jaka teraz masz długość...

Co do mycia dzieciom włosów szamponem... to ja do teraz najcześciej myję Łucji je wodą... bo ma ich ledwo co.
Ale mogę się wypowiedzieć co do oliwek. Dużo osób mi mówiło, że smarować, smarować po kapieli i wogóle. A guzik prawda, po co przyzwyczajać skórę dziecka do oliwek... bez sensu. Jak skórka jest sucha, posmarować czymś, ale bez przeginania... Łucja może raz albo dwa razy oliwką była nasmarowana... dla mnie jest ona zbyteczna...

Ania22 dla mnie kupowanie dziecku firmowych bodziaków za 100zł za sztukę, czy coś w tym stylu jest po prostu śmieszne, nawet jak się ma pieniądze... bo można te pieniądze odkładać, zamiast pakować w maluszka... odkładać na rzecz tego dzieciaczka. Bo co to za różnica dla dziecka chodzić w bodziaku za 10 zł a za 50zł? Metka? Mnie nie kręci. Pochwalić się przed rodziną, znajomymi? Bez sens... co do jakości to nie przekonasz mnie. Zwłaszcza, że dziecko wyrasta w tempie ekspresowym z ciuchów... rozumie kupowanie ubrań gdy dzieciak ma 15-16 lat kiedy już tak nie rośnie, albo i więcej.... kiedy to jest na lata... ma się kasę, to czemu by nie... a tak, to dla mnie wyrzucanie pieniędzy w błoto by się pokazać

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

Edytowane przez bassienkaw
Czas edycji: 2010-03-17 o 13:39
bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości