|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2162 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
posiedziałam z dzieckiem, przygotowałam trochę rzeczy do obiadu, wstawiłam ziemniaki
Filipa położyłam już do łóżeczka, może zaśnie dziś na obiad ziemniaki pieczone z piekarnika i udka z kurczaka też z piekarnika maż w pracy po L4, ma się zapytać o wycieczkę ze związków, bo jest w maju do Pragi, może pojedziemy, ale coś czuję, że miejsc już nie będzie mieliśmy jechać z teściami, ale coś wczoraj mówili, że może zostaną w domu z Filipem, a my weźmiemy Darka, barta męża bo chce też jechać fajnie byłoby no zobaczymy jak bedzie poza tym u nas dziwna pogoda, niebo jakby zachmurzone, ale słońce troszkę przebija idę zaraz wlaczyć pranie odcedzę ziemniaki i pokroję, przygotuję do pieczenia, nie wiem jak mąż wraca po tym L4 czy na 15.00 czy po 13.30 no ale jak coś to mam wszystko w sumie gotowe
#2163 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ola sie pochorowała. Dzisiaj dzwonili ze żłobka, że kaszle tak jakby miała płuca wypluć. Jest żywa jak zwykle i się dobrze bawi, tyle że smark do pasa i kaszel..... No i mam pierwszą opiekę. A umówiłam na dzisiaj 2 panie i jednego pana. Bo ja teraz jestem ten dobry urzędnik, co wezwania pisze. I wydzwania. No i się poumawiałam i oni przyjdą a mnie nie ma. No pech z tymi smarkami ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2165 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja juz mam 2 opieki za sobą. Po tym zwolnieniu mam niezły zapieprz w pracy. Własnie jem sniadanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Zakorzenienie
|
A tu co taka cisza
![]() ![]() ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-04-19 o 18:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Zakorzenienie
|
ja jestem....byłam tylko z młodym w sklepie i jezdem...ale nikt nic nie piszę to co będę monolog prowadziła.
wogóle ostatnio cisza się na wątku zrobiła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2168 |
Zakorzenienie
|
Albo zaczyna sie coraz cieplej robic i wszystkie uciekaja na dwor na cale godziny, my tez bylismy kilka godzin na dworze, Dawid urzedowal w aucie tz
![]() Pogoda gorsza niz wczoraj i przedwczoraj, zimniej i zachmurzone niebo, jak nie bylo slonca to bylo zimno, potem sie rozlalo na jakies 15 min i zrobilo sie juz calkiem zimno ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-04-19 o 18:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Zakorzenienie
|
no ale wieczorami to chyba nie bardzo na dworzu siedzą
![]() u nas dzisiaj też lało w pewnym momencie i to bardzo...dlatego potem tylko troszkę byliśmy na dworku bo jak się wyjdzie to młody włazi na piach (mokry ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
My też zaczęliśmy sezon grillowy ![]() ![]() ![]() Mój telefon w oddany do naprawy teraz czekam na wiadomość czy w ramach gwarancji mi go zrobią czy będę musiała zapłacić. Noce mamy gorzej niż koszmarne, mi już ręce opadają czym Xavier jest starszy tym gorzej śpi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2171 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja sie zastosowałam do tej tej zasady i młoda śpi. Oczywiście ma pobudki, wtedy wstaje daje smoka (ona po kilku minutach, jak zaśnie to go wypluwa), albo koło świtu daje mleko, albo kładę na boczek i obok pieluchę. Czasami wstaje i kilka razy bo Ola przez 2h nie chce zasnąć, ale staram się nie brać jej do nas. Bo mój doroślak jest teraz dobra w wymuszaniu ![]() Edytowane przez Tun1a Czas edycji: 2010-04-19 o 19:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2172 |
Zakorzenienie
|
w dzień na dworku
wieczorem z rodzinka tzn. Mężem tak myślę bo ja tak mam co do pogrzebu i stania w kolejkach to ja akurat rozumiem nie rozumiem zabierania w te kolejki dzieci (małych-mniejszych-większych) ale samo stanie rozumiem nawet kilka godzin ![]() Moja Kaja zaczęła wczoraj-dziś chodzić za jedna rączkę. Jeszcze nie idealnie ale jednak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Zakorzenienie
|
Dawid nocke tez mial fatalna, obudzil sie ok 23 i zasnal z problemami po 1 a te ponad 2 godziny to bylo jedno wielkie wycie i darcie sie.....slychac go bylo na dworze bo sasiadka pytala co sie u nas w nocy dzialo, darl sie okropnie, rece nie a lozeczko jeszcze bardziej nie....podejrzewam ze byl to atak zebowy ale byc moze przyczyna byl cholerny, durny komar ktory sie przyplatal juz z dworu i pogryzl Dawida w kark, glowe i ucho....i moze on go wybudzil i go swedzialo
![]() A mam pytanko...czy ja moge podnosic - nosic Dawida ![]() ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-04-19 o 19:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gabi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Zakorzenienie
|
Tun1a - hmm z tymi rytuałami niby się zgadza wszystko ale Kubek naprzykład zasypiając nie zasypia przy piersi tylko w łóżeczku...a i tak jest jazda
![]() buziak - nie wiem jak to jest z podnoszeniem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2176 |
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
siedzimy z mężem, oglądamy Indianę Jones'a i pijemy winko dziecko śpi od 20.00 miał dziś jedną drzemkę, bo wstał po 10.00 to nie było jak nawet dwóch zrobić łobuz jest z niego straszny, najpierw wyciąga zabawki ze skrzyni i rzuca nimi z całej siły o ziemię, a potem je zbiera i celuje do skrzyni ehh i kupiliśmy mu ciupaskę w Zakopanym to ja bierze, biegnie krzycząc i atakuje psa, biedny Buster musi wycierpieć tyle przy tym niedobrym dziecku hehe Filip nauczył się pokazywać gdzie mam buzie (w sensie usta) gdzie nosek i gdzie oczko, pokazuje paluszkiem na mnie, no i nauczył się slowa kółko, mówi bardziej jak kołko, no ale wiem o co chodzi ładnie już mówi tata i to świadomie, mama nie chce, ale jak wyje za mną to mówi coś ala naneta chyba po imieniu do mnie ![]() rano jak wstaje to woła po swojemu ja mu mleko robię, wchodzę do pokoju, Filip wyciąga smoka z buzi i mi daje do ręki, a ja mu butlę jak wypije to mnie znowu woła i wtedy go biorę do dużego pokoju ma manie sprzątania, najlepsze zabawki to odkurzać, mop i szufelka i zmiotka, czasem jak wycieram kurze bierze mi szmatkę i wyciera stół, zabawnie to wygląda no i czy coś chce zjeść czy napić się to pokazuje paluszkiem na to co chce i mówi: mniam mniam bardzo rozumny się zrobił, ale niewiele mówi jak śpiewam piosenkę tą z garnuszka na klocuszka to idzie po garnuszek i mi przynosi, a jak mówię: tu sroczka kaszkę ważyła to Filip składa po jednym paluszku jedną ręką u drugiej tak jak w tym wierszyku się robi do wózka biega go włożyć bo wyje, to samo z fotelikiem w aucie, tylko na nogach chce ale problem w tym, że idzie kawałek z nami a za chwilę w tył zwrot i ucieka, ostatnio spodobała mu się klapa od kanału i nie chciał iść, oglądał ją i dotykał ehhh dlatego u nas problem żeby na nogach gdzieś szedł, bo on zawsze na przekór wszystkim, biegnie w drugą stronę nauczył sie nowego ruchu w tańcu, tupie nóżką zabójczo to wygląda, albo jak próbuje podskakiwać prawie się wywraca nadal ma manię otwierania szafek i szuflad no i jak mu się powie daj, to to co ma w rączce daje nam i przed telefon zabawkę gada, przykłada do ucha i woła halo halo z moją mamą często "gada" jak włączę na głośnomówiący, woła do niej ciągle eee, ejjj, halo, aaa, a jak moja mama się pyta czy przyjdzie do niej to dziwnym trafem Filip zawsze mówi NIEeee się rozpisałam, ale mnie dawno nie było i tak się nazbierało newsów, pewnie połowę napisałam bo zapomniałam o reszcie wybaczcie
#2177 |
Zakorzenienie
|
mi lekarz, przy zdrowej ciąży powiedział, żeby nie dźwigać więcej niż 10 kg.
#2178 |
Zakorzenienie
|
Buziaczekk ja też właśnie nie wiem jak to z noszeniem dziecka
w końcu to naturalna sprawa powiem Ci, że od kiedy Filip jak go noszę sam się "trzyma" mnie, to mi pomaga i nie odczuwam ciężaru, ale jak był malutki i ważył jakieś 6-8 kg odczuwałam to bardziej, wtedy mnie kręgosłup nawet bolał a teraz waży 12 kg i dobrze mi się go nosi, no po dłuższym czasie ręka wysiada na której go mam, ale nie odczuwam ciężaru na mięśniach brzucha musisz zapytać lekarza
#2179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzieś się wywali (bo nie uważny jest i biega gdzie popadnie), gdzieś uderzy, palce przytrzaśnie drzwiczkami to zapłacze i od razu wraca do zabawy, no i nie ma tendencji do siniaków czy guzów, córka kuzynki jak walnęła o stól od razu guz wielki, najpierw czerwony a potem siny, a u nas chwile czerwone miejsce i za chwilę znika no ale krew była dwa razy, raz co o to krzesełko walnąl i mu dziąsło pękło a potem tam ząb wyszedł ![]() a poza tym to jakoś specjalnie nie jest pokaleczony ![]()
![]() |
#2181 |
Zakorzenienie
|
hehe Kubek też się nie przejmuje...oparzył już z lekka łapkę o prostownicę, przytłukł nie raz palce o szufladę itp ale i tak dalej robi to samo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Zakorzenienie
|
idę grać z mezem
![]() ciekawe kto wygra hehe dobranoc ![]()
#2183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2184 |
Zakorzenienie
|
o ho ho
![]() hardcorowe dziecko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Zakorzenienie
|
Zakupiłam Bartkowi w Biedronce namiot taki Zabawa była najlepsza jak mama wlazła. Dobrze, że jestem wzrostu siedzącego psa i za bardzo nie musiałam się giąć.
Oprócz tego kaszelek mały się przyplątał ale syrop zakupiłam prawoślazowy za oszałamiającą kwotę 2,50 zł.
#2186 | |
Zakorzenienie
|
A Dawid specjalnie chodzi i glowa trzaska gdzie popadnie
![]() ![]() Dzis przyszly zabezpieczenia do szuflad i na narozniki do stolu, wkoncu moge cos powkladac do 3 szuflad w tej nowej meblosciance bo staly puste specjalnie przed Dawidem, stolik mamy bardzo niski wiec Dawid ma go na wysokosci twarzy jak jest na czworakach i ciagle tak niebezpiecznie przemieszcza sie kolo tego stolu...juz raz walnal czolem o kant ale lekko na szczescie. Szafki w kuchni i lazience sa zawiazane sznurkami, dzis zapomnialam zawiazac szafke tam gdzie mam maki, cukier itp i Dawid wyciagnal sobie bulke tarta i reka wysypywal na podloge a potem wyciagnal make i cala na siebie wysypal ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
Fajny ten namiocik....a wlasnie dzis myslalam o namiocie bo czornoo dala zdjecie Igora w namiocie i myslalam zeby kupic ale taki jakis malutki a ten z Biedronki wyglada swietnie, moze jutro sie przejade do biedronki jak tz bedzie chcial mnie zawieźć bo on juz jak slyszy ze chce cos Dawidowi kupic z zabawek to sie drze...a Dawid lubi chowac sie w szafce Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-04-19 o 21:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Zakorzenienie
|
Namiot fajny dla tych co wieś mają. My czasem na działkę na grilla się wybieramy a ten namiocik składa się w taki malutki kartonik, że pod wózek wejdzie.
#2188 |
Zakorzenienie
|
eee...moja siostra taki dla młodej miała a oni w bloku mieszkają i rozkładali w jej pokoju a ona się tam bawiła..oczywiście była większa niż nasze gluty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja wlasnie mysle ze na ogrodek bedzie sie nadawal idealnie na lato zeby sobie tam wchodzil i siedzial...no i nad morze na plaze tez bylby fajny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2190 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a Buziak jak zwykle chce coś kupować ![]() my na wioske za rzadko jeździmy, szkoda kasy a do pokoju to już nic się nie zmieści ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:21.