|
|
#2161 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Shih Tzu cz. III
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Kruuszi, jak tam twoja psina ? wloski odrosly ? wrzuc jakies fotki
|
|
|
|
|
#2162 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I chcę ją ściąć i trochę mi szkoda bo te włoski już takie fajne coraz dłuższe. Mi chyba też się najbardziej podoba nr 1, ale nie wiem czy pyszczek przycinać więcej czy zostawić troszkę dłuższe.
|
|
|
|
|
#2163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ami to mały oszołomek - lata jak poparzony, skacze, goni gołębie, wbiega na wszystkie napotkane górki i murki, poprostu szalony . Do domu wraca wykończony. Czasem jak widzę że idzie tam gdzie nie wolno to mówię "tu chodź" i zmienia kierunek, a jak nie działa to z wyczuciem szarpnę smyczą. Ami strasznie lgnie do każdego i muszę go mocno trzymać, czasem nawet odciągam go na siłę bo skacze na każdego przechodnia. Jak go ktoś obcy opgłaska i pochwali to jest w sódmym niebie ![]() Do malutka2105 Jak dla mnie to ta ostatnia fryzurka jest bombowa .
|
|
#2164 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I ja mowie tej fryzjerce zeby obciela nesi tak zeby na gloce miala wystarczajaca dlugosc zebym mogla jej zrobic kucyka, uszka zeby troche podciela ale na ksztalt takiego stozka, nie na prosto, bo mi sie nie podoba tak, i zeby wszedzie miala tak przynajmniej 2 cm wlosow zostawione. No i zawsze jej obcina pazurki, robi kapiel z odzywkami i czysci uszka. Jak bylam rok temu w polsce i zanioslam ja tam do fryzjera to powiem ci ze to niby byl najlepszy fryzjer psi w calym miescie a moj pies wygladal jakby wpadl pod kosiarke. porazka nad porazki. tak ze ci mowie ze zanim pojdziesz do fryzjera z psem to poobczajaj na necie czy sa jakies oceny tych fryzjerow i sobie przypilnuj ta babe jak bedzie pieska scinac, zeby nie zrobila co jej pasuje. Kruszi miala zdjecia mojej nesi z fryzurkami i zaniosla fryzjerce zeby jej pieska obciela tak samo to ta durna baba obciela tak jak sie obcina jakies sznaucery czy cos...a tez niby najlepsza fryzjerka w miescie. |
|
|
|
|
#2165 |
|
Rozeznanie
|
No i jestem
a nawet -śmy![]() z siusianiem i kupkami roznie... ![]() kojec nie pomogl-potrafil siusiac tez w nim wiec ze tak powiem olalam klatke... za to wymyslilam mu "karny jezyk" jak wychodze i wracam a jest "niespodzianka" to mowie do niego feee, zle zrobiles, niedobry pies i kalde go w jednym miejscu na kilka minut. wychodze z domu i nie zegnam sie...jak wracam nie witam sie... jakby to bylo cos normalnego... za chwile ide po jakies slodkosci do sklepu to zobacze jak sie dzisiaj spisze... swoja droga odnosze wrazenie ze wasze psiaki sa jakies mniejsze od mojego... jakby moj jest wyzszy itd. dziwne... |
|
|
|
#2166 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Żonawymarzona wstaw fotki to porównamy. Moja Kikusia też jest spora. Waży 4,600
Edytowane przez malutka2105 Czas edycji: 2011-02-01 o 19:05 |
|
|
|
|
#2167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moim zdaniem to co robisz, nie ma sensu
|
|
#2168 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oo widzisz, to moze jednak w miare ok scinaja jak juz bedzie po fryzjerze to koniecznie wstaw fotki ![]() A w jakim twoja jest wieku ? Moja nesi wazy tyle samo co twoja, ale ma poltora roku. wow ale zlecialo, a wydaje sie jakbym wczoraj ja do domu przyniosla
|
|
|
|
|
#2169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W shihtzakach jest straszna rozbieżność są mniejsze i większe, ale preferuje się te większe mój np. dosyć niski, waży 5,5 kg ale jest niewielki tylko taki zbity
|
|
|
|
|
#2170 |
|
Rozeznanie
|
Motylku co polecasz w takim razie?
Chwile temu zastalam siki... ehhh rece opadaja... ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- A moj futszak wazy jakies 7-8 kg |
|
|
|
#2171 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciekawe czy dużo jeszcze urośnie
|
|
|
|
|
#2172 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a w jakim on jest wieku ze ci tak sika po domu ? ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2173 |
|
Raczkowanie
|
Ojejjj;D
No więc u nas wszystko ok Wstawie fotki jutro Baterie padły więc nie mam jak![]() Coco pozdrawia wszystkich czworonożnych kolegów i koleżanki! wszystkie psiaki wyglądają ekstra!! Te 3 zdjątka fryzurek ekstra 2 bardzo fajne alee błagam uważajcie żeby wam nie zeszpecili maleństw ja się już kilkakrotnie przejechałam! I pod żadnym pozorem nie zostawiajcie maluchów samych dla groomerów! Stójcie i pilnujcie wtedy będziecie mogli nadzorować jak strzyżenie będzie przebiegać! Nesi dawaj fotki swojej ślicznotki!
|
#2174 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2175 |
|
BAN stały
|
Jestem zdaecydowanie za jeszcze krotszym wlosem na pysiu. Nie wiem czemu koniecznie wiekszość osób strzyzących - shih-tzu robia na "sznaucerka" jesli chodzi o buzie. One maja takie cudowne pysie! Warto je odslonić.
ukochana3.jpg Moja ukochana nosiła taka fryzurkę - wygoda a pysio zawsze czyściutki
Edytowane przez Stellanova Czas edycji: 2011-02-01 o 20:05 |
|
|
|
#2176 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Malutka i mysle ze powinnas sama zdecydować;D bo nam może sie podobać co innego niż Tobie Tylko sprawdz tego fryzjera koniecznie!!
|
|
#2177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi się, że trzeba go uczyć od samego początku jak szczeniaka, bo jak wracasz i go karzesz, to nie ma najmniejszego sensu, bo nie zrozumie nic. Pamietam chyba dobrze, ze jest to starszy piesek, odkupiony, ma zakorzenione pewne inne schematy, wiec moze byc ciezko, ale wszystko jest mozliwe
|
|
#2178 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hehe kruuszi to moze wrzuce jakies fotki wieczorem jak do domu wroce a na fotki coco czekam z niecierpliwoscia
|
|
|
|
|
#2179 |
|
Wtajemniczenie
|
żonawymarzona tak jak mowi motylek ucz go od początku , na dworze nagradzaj sowicie jakbys w totka wygrala
![]() Możesz karcić go tak jak do tej chwili ale tylko jak przyłapiesz psa na gorącym uczynku. Pies nie pamięta tego co zdarzyło się minute temu, a co dopiero później. Teraz uczysz go tego, że ma się bać twojego przyjścia. Bo on nie kojarzy tego w ogóle z kupa lub siku tylko ze przyszłaś i byłaś zła. Może też zacząć robić po kątach ze strachu. W szkoleniu liczy się twój refleks nagradzasz i karcisz tylko w momencie danego zdarzenia. Warto zainwestować w płyn rozkładający mocz i inne zabrudzenia organiczne o którym pisałam już parę stron wstecz
Edytowane przez winogronek Czas edycji: 2011-02-01 o 20:12 |
|
|
|
#2180 |
|
Rozeznanie
|
Motylku ale wlasnie problem w tym, ze on przez kilka miesiecy byl grzeczny, tzn. nie sikal i nie robil kupek w domu, a od pewnego czasu ( zdaje sie od wizyty u psiego fryzjera) cos mu sie "poprzestawialo".:mur :
|
|
|
|
#2181 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Majac do oceny dwa rózne pieski: wiekszego i mniejszego (o zblizonym poziomie) nie wybieramy w/g wielkości tylko w/g proporcji. ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
Ps. Ale warto samemu sie nauczyć
|
||
|
|
|
#2182 |
|
Rozeznanie
|
Winogronek a ja sie zastanawiam czy jak np. wroci do domu i zobaczy ze jest nasikane i jak wezmie psa i polozy przy tym miejscu gdzie nasikane i powie sie mu "fe" to chyba powinien sobie przypomniec ze to on tak nabroil i ze tak sie nie robi ?
|
|
|
|
#2183 |
|
Raczkowanie
|
Warto Stellanova ale póki człowiek się nauczy to też jeszcze wiele razy popełni błędy... a jaa boje siię że jak Coco wyjdzie z moich rąk to bedzie wygladać gorzej niż po ścięciu na sznaucera;p hehe
A po za tym ma sunia do najspokojniejszych nie należy;D
|
#2184 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ale on doskonale zdaje sobie sprawe z tego co zrobil...
za kazdym razem tak jest- widac po nim ze wie co jest grane. kiedys czytalam sporo o leku separacyjnym, moze to to? w koncu jeszcze na poczatku roku nie tylko sikal ale tez demolowal mieszkanie... teraz siki albo i kupka czasem... |
|
|
|
#2185 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
To ze neiktorzy uważają , że peis rozumie bo np. ucieka gdzieś czy się ku;i, czy smutny jest to po prostu efekt zachowania jego właściciela, który jest zły, smutny itp. ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
Chcesz sprawdzić? zamiast czynić mu wyrzuty jak zauważysz "przestępstwo" mów do niego bardzo milutkim , zadowolonym głosem ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2186 |
|
Rozeznanie
|
jesli rzeczywiscie nie pamietaja czasu przeszlego to dlaczego apmietaja ze za jakies zachowanie dostana nagrode?
|
|
|
|
#2187 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zartowalamMi sie wydaje ze jak go dasz kolo siczkow na dywanie to zaraz sobie przypomni co tam narobil |
|
|
|
|
#2188 |
|
Rozeznanie
|
Nesi pisalam wlasnie, ze juz dawalam , pokazywalam ale nic to nie dalo...jak wchodze cieszy sie, ze mnie widzi. jak widze juz co sie stalo to mu spokojnym glosem mowie pokazujac palcem na to co zrobil: feee, niedobry pies itd. on nie chce na to patrzec, potem daje go na "karny jezyk" i siedzi, ale jak widac nie robi mu to roznicy ;]
|
|
|
|
#2189 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie biedak sie tak przestraszyl tego fryzjera ze moze ze strachu teraz posikuje w domu, albo po prostu nie da rady zbyt dlugo trzymac. |
|
|
|
|
#2190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:02.

. Do domu wraca wykończony.