Shih Tzu cz. III - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-01, 18:03   #2161
NESI123
Rozeznanie

Dot.: Shih Tzu cz. III

Cytat:
Napisane przez malutka2105 Pokaż wiadomość
Dziewczyny planuje wybrać się z Kikusią do fryzjera i mam dylemat. Podobają się Wam takie fryzurki? Pyszczek krócej czy dłużej?
I pytanko jeszcze bo gdzieś czytałam że ktoś spryskiwał psiaka odżywką z glisskura w płynie do czesania. Można używać takich kosmetyków dla psiaka?
Mi sie podoba fryzurka na pierwszym zdjeciu najbardziej. Tylko ze ja bym ci radzila naprawde przypilnowac fryzjerke jak bedzie ci psa scinac, bo naprawde moze ci psa zeszpecic. No chyba ze masz juz jakas sprawdzona groomerke..

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Kruuszi, jak tam twoja psina ? wloski odrosly ? wrzuc jakies fotki
NESI123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 18:06   #2162
malutka2105
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NESI123 Pokaż wiadomość
Mi sie podoba fryzurka na pierwszym zdjeciu najbardziej. Tylko ze ja bym ci radzila naprawde przypilnowac fryzjerke jak bedzie ci psa scinac, bo naprawde moze ci psa zeszpecic. No chyba ze masz juz jakas sprawdzona groomerke..
No właśnie nie mam i się boję że mi myszę moją oszpecą. Ale ona kocha duży śnieg i całe łapki i brzuszek ma oblepiony zawsze. Jak będzie miała krótsze włoski to mniej kulek śnieżnych będzie I chcę ją ściąć i trochę mi szkoda bo te włoski już takie fajne coraz dłuższe. Mi chyba też się najbardziej podoba nr 1, ale nie wiem czy pyszczek przycinać więcej czy zostawić troszkę dłuższe.
malutka2105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 18:39   #2163
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Daisy2010 Pokaż wiadomość
Do Anabellita: Super piesek!!! Poprostu przecudowny. A powiedz mi czy jak wychodzisz z nim na spacer to idzie tam gdzie Ty chcesz czy tam gdzie on chce?? Bo ja mam właśnie z tym problem że Daisy ma swoje ścieżki spaceru i jak chcę iść w inną stronę do zaprze się jak osioł i nie pójdzie
Do Stellanova: Świetna fotka... Superowe ujęcie
Ja nie mam takiego problemu, jak wychodzimy na spacerek to Ami jest przeszczęśliwy i właściwie jemu jest obojętne na który trawnik pójdziemy. Na trawniczku to już sobie lata na tyle na ile mu długość smyczy pozwoli . Ami to mały oszołomek - lata jak poparzony, skacze, goni gołębie, wbiega na wszystkie napotkane górki i murki, poprostu szalony . Do domu wraca wykończony.
Czasem jak widzę że idzie tam gdzie nie wolno to mówię "tu chodź" i zmienia kierunek, a jak nie działa to z wyczuciem szarpnę smyczą. Ami strasznie lgnie do każdego i muszę go mocno trzymać, czasem nawet odciągam go na siłę bo skacze na każdego przechodnia. Jak go ktoś obcy opgłaska i pochwali to jest w sódmym niebie

Do malutka2105 Jak dla mnie to ta ostatnia fryzurka jest bombowa .

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 18:50   #2164
NESI123
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie nie mam i się boję że mi myszę moją oszpecą. Ale ona kocha duży śnieg i całe łapki i brzuszek ma oblepiony zawsze. Jak będzie miała krótsze włoski to mniej kulek śnieżnych będzie I chcę ją ściąć i trochę mi szkoda bo te włoski już takie fajne coraz dłuższe. Mi chyba też się najbardziej podoba nr 1, ale nie wiem czy pyszczek przycinać więcej czy zostawić troszkę dłuższe.
Wiesz co, ja z moja nesi chodze do fryzjera co 2 miesiace i zawsze mowie mojej groomerce zeby obciela nesi na szczeniaczka. I zawsze ja tak ladnie obcina, ze wloski nie sa ani za dlugie ani za krotkie i wyglada slicznie i sie nie koltuni, w ogole latwiejsza w utrzymaniu I ja mowie tej fryzjerce zeby obciela nesi tak zeby na gloce miala wystarczajaca dlugosc zebym mogla jej zrobic kucyka, uszka zeby troche podciela ale na ksztalt takiego stozka, nie na prosto, bo mi sie nie podoba tak, i zeby wszedzie miala tak przynajmniej 2 cm wlosow zostawione.
No i zawsze jej obcina pazurki, robi kapiel z odzywkami i czysci uszka.
Jak bylam rok temu w polsce i zanioslam ja tam do fryzjera to powiem ci ze to niby byl najlepszy fryzjer psi w calym miescie a moj pies wygladal jakby wpadl pod kosiarke. porazka nad porazki. tak ze ci mowie ze zanim pojdziesz do fryzjera z psem to poobczajaj na necie czy sa jakies oceny tych fryzjerow i sobie przypilnuj ta babe jak bedzie pieska scinac, zeby nie zrobila co jej pasuje. Kruszi miala zdjecia mojej nesi z fryzurkami i zaniosla fryzjerce zeby jej pieska obciela tak samo to ta durna baba obciela tak jak sie obcina jakies sznaucery czy cos...a tez niby najlepsza fryzjerka w miescie.
Stary 2011-02-01, 19:02   #2165
zonawymarzona
Rozeznanie

No i jestem a nawet -śmy
z siusianiem i kupkami roznie...
kojec nie pomogl-potrafil siusiac tez w nim wiec ze tak powiem olalam klatke... za to wymyslilam mu "karny jezyk"
jak wychodze i wracam a jest "niespodzianka" to mowie do niego feee, zle zrobiles, niedobry pies i kalde go w jednym miejscu na kilka minut.
wychodze z domu i nie zegnam sie...jak wracam nie witam sie... jakby to bylo cos normalnego... za chwile ide po jakies slodkosci do sklepu to zobacze jak sie dzisiaj spisze...
swoja droga odnosze wrazenie ze wasze psiaki sa jakies mniejsze od mojego... jakby moj jest wyzszy itd. dziwne...
zonawymarzona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 19:02   #2166
malutka2105
Rozeznanie

Cytat:
Wiesz co, ja z moja nesi chodze do fryzjera co 2 miesiace i zawsze mowie mojej groomerce zeby obciela nesi na szczeniaczka. I zawsze ja tak ladnie obcina, ze wloski nie sa ani za dlugie ani za krotkie i wyglada slicznie i sie nie koltuni, w ogole latwiejsza w utrzymaniu I ja mowie tej fryzjerce zeby obciela nesi tak zeby na gloce miala wystarczajaca dlugosc zebym mogla jej zrobic kucyka, uszka zeby troche podciela ale na ksztalt takiego stozka, nie na prosto, bo mi sie nie podoba tak, i zeby wszedzie miala tak przynajmniej 2 cm wlosow zostawione.
No i zawsze jej obcina pazurki, robi kapiel z odzywkami i czysci uszka.
Jak bylam rok temu w polsce i zanioslam ja tam do fryzjera to powiem ci ze to niby byl najlepszy fryzjer psi w calym miescie a moj pies wygladal jakby wpadl pod kosiarke. porazka nad porazki. tak ze ci mowie ze zanim pojdziesz do fryzjera z psem to poobczajaj na necie czy sa jakies oceny tych fryzjerow i sobie przypilnuj ta babe jak bedzie pieska scinac, zeby nie zrobila co jej pasuje. Kruszi miala zdjecia mojej nesi z fryzurkami i zaniosla fryzjerce zeby jej pieska obciela tak samo to ta durna baba obciela tak jak sie obcina jakies sznaucery czy cos...a tez niby najlepsza fryzjerka w miescie.
Tylko u mnie w mieście jest może z trzech fryzjerów. Nie mam znajomych co mają shih tzu, ale jednegi psiaka z pod nożyc jednej pani widzialam i wyglądal nieźle. Ale to był chłopczyk. Drugi fryzjer to mój znajomy- ma sklep zoologiczny, hodowlę psiaków i też strzyże, ale nie widziałam jak, męża siostra widziała no i podobno się do tego przykłada. A do trzeciego moja koleżanka prowadza yorka. Też nieźle zawsze jest ścięty także sama nie wiem gdzie mam z nią pójść.

Żonawymarzona wstaw fotki to porównamy. Moja Kikusia też jest spora. Waży 4,600

Edytowane przez malutka2105
Czas edycji: 2011-02-01 o 19:05
Stary 2011-02-01, 19:12   #2167
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zonawymarzona Pokaż wiadomość
jak wychodze i wracam a jest "niespodzianka" to mowie do niego feee, zle zrobiles, niedobry pies i kalde go w jednym miejscu na kilka minut.
wychodze z domu i nie zegnam sie...jak wracam nie witam sie... jakby to bylo cos normalnego... za chwile ide po jakies slodkosci do sklepu to zobacze jak sie dzisiaj spisze...
swoja droga odnosze wrazenie ze wasze psiaki sa jakies mniejsze od mojego... jakby moj jest wyzszy itd. dziwne...

moim zdaniem to co robisz, nie ma sensu

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 19:16   #2168
NESI123
Rozeznanie

Cytat:
Tylko u mnie w mieście jest może z trzech fryzjerów. Nie mam znajomych co mają shih tzu, ale jednegi psiaka z pod nożyc jednej pani widzialam i wyglądal nieźle. Ale to był chłopczyk. Drugi fryzjer to mój znajomy- ma sklep zoologiczny, hodowlę psiaków i też strzyże, ale nie widziałam jak, męża siostra widziała no i podobno się do tego przykłada. A do trzeciego moja koleżanka prowadza yorka. Też nieźle zawsze jest ścięty także sama nie wiem gdzie mam z nią pójść.

Żonawymarzona wstaw fotki to porównamy. Moja Kikusia też jest spora. Waży 4,600

oo widzisz, to moze jednak w miare ok scinaja jak juz bedzie po fryzjerze to koniecznie wstaw fotki
A w jakim twoja jest wieku ? Moja nesi wazy tyle samo co twoja, ale ma poltora roku. wow ale zlecialo, a wydaje sie jakbym wczoraj ja do domu przyniosla
Stary 2011-02-01, 19:18   #2169
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Cytat:
No i jestem a nawet -śmy
z siusianiem i kupkami roznie...
kojec nie pomogl-potrafil siusiac tez w nim wiec ze tak powiem olalam klatke... za to wymyslilam mu "karny jezyk"

W shihtzakach jest straszna rozbieżność są mniejsze i większe, ale preferuje się te większe mój np. dosyć niski, waży 5,5 kg ale jest niewielki tylko taki zbity

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 19:23   #2170
zonawymarzona
Rozeznanie

Motylku co polecasz w takim razie?
Chwile temu zastalam siki... ehhh rece opadaja...

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

A moj futszak wazy jakies 7-8 kg
Stary 2011-02-01, 19:27   #2171
malutka2105
Rozeznanie

Cytat:
oo widzisz, to moze jednak w miare ok scinaja jak juz bedzie po fryzjerze to koniecznie wstaw fotki
A w jakim twoja jest wieku ? Moja nesi wazy tyle samo co twoja, ale ma poltora roku. wow ale zlecialo, a wydaje sie jakbym wczoraj ja do domu przyniosla
Moja 10-tego będzie miała pół roku Ciekawe czy dużo jeszcze urośnie
Stary 2011-02-01, 19:31   #2172
NESI123
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

A moj futszak wazy jakies 7-8 kg
WOW 7-8KG, prawie dwa razy taki jak nesi
a w jakim on jest wieku ze ci tak sika po domu ?

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Moja 10-tego będzie miała pół roku Ciekawe czy dużo jeszcze urośnie
o to pewnie jeszcze ci urosnie troche. Jak nesi miala pol roku to wazyla jakies 2-2.5kg a potem podrosla ze teraz wazy 4.5kg. Tylko ze moja nie jest czysta rasa shitzu. Jej mama to shitzu a tato maltanczyk
Stary 2011-02-01, 19:48   #2173
kruuuszi
Raczkowanie

Ojejjj;D
No więc u nas wszystko ok Wstawie fotki jutro Baterie padły więc nie mam jak
Coco pozdrawia wszystkich czworonożnych kolegów i koleżanki! wszystkie psiaki wyglądają ekstra!!
Te 3 zdjątka fryzurek ekstra 2 bardzo fajne alee błagam uważajcie żeby wam nie zeszpecili maleństw ja się już kilkakrotnie przejechałam! I pod żadnym pozorem nie zostawiajcie maluchów samych dla groomerów! Stójcie i pilnujcie wtedy będziecie mogli nadzorować jak strzyżenie będzie przebiegać!
Nesi dawaj fotki swojej ślicznotki!
Stary 2011-02-01, 19:53   #2174
Stellanova
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Daisy2010 Pokaż wiadomość
...
Do Stellanova: Świetna fotka... Superowe ujęcie
Dziekuje
Stellanova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 19:56   #2175
Stellanova
BAN stały

Cytat:
..Pyszczek krócej czy dłużej?
...
Jestem zdaecydowanie za jeszcze krotszym wlosem na pysiu. Nie wiem czemu koniecznie wiekszość osób strzyzących - shih-tzu robia na "sznaucerka" jesli chodzi o buzie. One maja takie cudowne pysie! Warto je odslonić.

ukochana3.jpg

Moja ukochana nosiła taka fryzurkę - wygoda a pysio zawsze czyściutki

Edytowane przez Stellanova
Czas edycji: 2011-02-01 o 20:05
Stary 2011-02-01, 20:00   #2176
kruuuszi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Stellanova Pokaż wiadomość
Jestem zdaecydowanie za jeszcze krotszym wlosem na pysiu. Nie wiem czemu koniecznei fryzjerzy shih-tzu robia na "sznaucerka" jesli chodzi o buzie. One maja takie cudowne pysie! Warto je odslonić.

Załącznik 3710776

Moja ukochana nosiła taka fryzurkę - wygoda a pysio zawsze czyściutki
Sliczny ten pysiaczek;D az mi sie zachcialo;p ale nie!! poki nie znajde odpowiedniego fryzjera nie dam ! a po za tym chyba spróbuje zapuścić te włoski!!;D
Malutka i mysle ze powinnas sama zdecydować;D bo nam może sie podobać co innego niż Tobie Tylko sprawdz tego fryzjera koniecznie!!
Stary 2011-02-01, 20:02   #2177
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:

wydaje mi się, że trzeba go uczyć od samego początku jak szczeniaka, bo jak wracasz i go karzesz, to nie ma najmniejszego sensu, bo nie zrozumie nic.

Pamietam chyba dobrze, ze jest to starszy piesek, odkupiony, ma zakorzenione pewne inne schematy, wiec moze byc ciezko, ale wszystko jest mozliwe

[*] 11.09.2012
Stary 2011-02-01, 20:07   #2178
NESI123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kruuuszi Pokaż wiadomość
Ojejjj;D
No więc u nas wszystko ok Wstawie fotki jutro Baterie padły więc nie mam jak
Coco pozdrawia wszystkich czworonożnych kolegów i koleżanki! wszystkie psiaki wyglądają ekstra!!
Te 3 zdjątka fryzurek ekstra 2 bardzo fajne alee błagam uważajcie żeby wam nie zeszpecili maleństw ja się już kilkakrotnie przejechałam! I pod żadnym pozorem nie zostawiajcie maluchów samych dla groomerów! Stójcie i pilnujcie wtedy będziecie mogli nadzorować jak strzyżenie będzie przebiegać!
Nesi dawaj fotki swojej ślicznotki!

hehe kruuszi to moze wrzuce jakies fotki wieczorem jak do domu wroce a na fotki coco czekam z niecierpliwoscia
Stary 2011-02-01, 20:10   #2179
winogronek
Wtajemniczenie

żonawymarzona tak jak mowi motylek ucz go od początku , na dworze nagradzaj sowicie jakbys w totka wygrala
Możesz karcić go tak jak do tej chwili ale tylko jak przyłapiesz psa na gorącym uczynku. Pies nie pamięta tego co zdarzyło się minute temu, a co dopiero później.
Teraz uczysz go tego, że ma się bać twojego przyjścia. Bo on nie kojarzy tego w ogóle z kupa lub siku tylko ze przyszłaś i byłaś zła.
Może też zacząć robić po kątach ze strachu.

W szkoleniu liczy się twój refleks nagradzasz i karcisz tylko w momencie danego zdarzenia.

Warto zainwestować w płyn rozkładający mocz i inne zabrudzenia organiczne o którym pisałam już parę stron wstecz

Edytowane przez winogronek
Czas edycji: 2011-02-01 o 20:12
winogronek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 20:11   #2180
zonawymarzona
Rozeznanie

Motylku ale wlasnie problem w tym, ze on przez kilka miesiecy byl grzeczny, tzn. nie sikal i nie robil kupek w domu, a od pewnego czasu ( zdaje sie od wizyty u psiego fryzjera) cos mu sie "poprzestawialo".:mur :
Stary 2011-02-01, 20:16   #2181
Stellanova
BAN stały

Cytat:
Napisane przez strzalka44 Pokaż wiadomość
W shihtzakach jest straszna rozbieżność są mniejsze i większe, ale preferuje się te większe ...
I tu sie mylisz - nie wprowadzaj ludzi w błąd "strzałeczko". W shih-tzu najważniejsze sa proporcje. Fenotyp i PROPORCJE to to co sie bierze pod uwagę.
Majac do oceny dwa rózne pieski: wiekszego i mniejszego (o zblizonym poziomie) nie wybieramy w/g wielkości tylko w/g proporcji.

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Sliczny ten pysiaczek;D az mi sie zachcialo;p ale nie!! poki nie znajde odpowiedniego fryzjera nie dam ! a po za tym chyba spróbuje zapuścić te włoski!!;D
Malutka i mysle ze powinnas sama zdecydować;D bo nam może sie podobać co innego niż Tobie Tylko sprawdz tego fryzjera koniecznie!!
Ja sama ścinałam... potem jak Stella pracowała w salonie u p. Magdy Świetoń to juz Stella ścinała włosy psiakom.

Ps.
Ale warto samemu sie nauczyć
Stary 2011-02-01, 20:19   #2182
NESI123
Rozeznanie

Winogronek a ja sie zastanawiam czy jak np. wroci do domu i zobaczy ze jest nasikane i jak wezmie psa i polozy przy tym miejscu gdzie nasikane i powie sie mu "fe" to chyba powinien sobie przypomniec ze to on tak nabroil i ze tak sie nie robi ?
Stary 2011-02-01, 20:20   #2183
kruuuszi
Raczkowanie

Warto Stellanova ale póki człowiek się nauczy to też jeszcze wiele razy popełni błędy... a jaa boje siię że jak Coco wyjdzie z moich rąk to bedzie wygladać gorzej niż po ścięciu na sznaucera;p hehe
A po za tym ma sunia do najspokojniejszych nie należy;D
Stary 2011-02-01, 20:24   #2184
zonawymarzona
Rozeznanie

Dziewczyny, ale on doskonale zdaje sobie sprawe z tego co zrobil...
za kazdym razem tak jest- widac po nim ze wie co jest grane. kiedys czytalam sporo o leku separacyjnym, moze to to? w koncu jeszcze na poczatku roku nie tylko sikal ale tez demolowal mieszkanie... teraz siki albo i kupka czasem...
Stary 2011-02-01, 20:30   #2185
Stellanova
BAN stały

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
..bo jak wracasz i go karzesz, to nie ma najmniejszego sensu, bo nie zrozumie nic....
Jak najbardziej - pies zna tylko czas teraźniejszy - jak dziecko. Nie rozumie ze sie złoscic na cos czego w danym czasie nie robi.
To ze neiktorzy uważają , że peis rozumie bo np. ucieka gdzieś czy się ku;i, czy smutny jest to po prostu efekt zachowania jego właściciela, który jest zły, smutny itp.

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
Dziewczyny, ale on doskonale zdaje sobie sprawe z tego co zrobil...
.
Nie zdaje sobie sprawy - on reaguje tylko i wyłącznie na Twoje zachowanie .
Chcesz sprawdzić? zamiast czynić mu wyrzuty jak zauważysz "przestępstwo" mów do niego bardzo milutkim , zadowolonym głosem

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Warto Stellanova ale póki człowiek się nauczy to też jeszcze wiele razy popełni błędy... a jaa boje siię że jak Coco wyjdzie z moich rąk to bedzie wygladać gorzej niż po ścięciu na sznaucera...D
Na szczescie włosy maja to do siebie ze odrastają Mozesz zobaczyć jak wyjdzie...i w razie co pozniej isc do fryzjera I nie musisz ścinac na raz całegho psa. Rozłóz to w czasie. Jedne dzien główka, drugi łapki itd.
Stary 2011-02-01, 20:36   #2186
zonawymarzona
Rozeznanie

jesli rzeczywiscie nie pamietaja czasu przeszlego to dlaczego apmietaja ze za jakies zachowanie dostana nagrode?
Stary 2011-02-01, 20:42   #2187
NESI123
Rozeznanie

Cytat:
jesli rzeczywiscie nie pamietaja czasu przeszlego to dlaczego apmietaja ze za jakies zachowanie dostana nagrode?
bo one pamietaja tylko dobre rzeczy a jak cos nabroja to udaja ze nie maja pojecia o co chodzi hehe zartowalam
Mi sie wydaje ze jak go dasz kolo siczkow na dywanie to zaraz sobie przypomni co tam narobil
Stary 2011-02-01, 20:47   #2188
zonawymarzona
Rozeznanie

Nesi pisalam wlasnie, ze juz dawalam , pokazywalam ale nic to nie dalo...jak wchodze cieszy sie, ze mnie widzi. jak widze juz co sie stalo to mu spokojnym glosem mowie pokazujac palcem na to co zrobil: feee, niedobry pies itd. on nie chce na to patrzec, potem daje go na "karny jezyk" i siedzi, ale jak widac nie robi mu to roznicy ;]
Stary 2011-02-01, 20:50   #2189
NESI123
Rozeznanie

Cytat:
Nesi pisalam wlasnie, ze juz dawalam , pokazywalam ale nic to nie dalo...jak wchodze cieszy sie, ze mnie widzi. jak widze juz co sie stalo to mu spokojnym glosem mowie pokazujac palcem na to co zrobil: feee, niedobry pies itd. on nie chce na to patrzec, potem daje go na "karny jezyk" i siedzi, ale jak widac nie robi mu to roznicy ;]
teraz pewnie dostane opieprz za to co powiem, ale jak widzisz ze jest nasikane to bierzesz mu morde i dajesz mu to powachac? te siki ? nie pokazuj mu palcem skoro sie nawet nie chce patrzec na to, tylko wez go tam daj i mordke mu daj nad to zeby to powachal i wtedy powiedz "feee"... ja tak robilam i poskutkowalo.
Pewnie biedak sie tak przestraszyl tego fryzjera ze moze ze strachu teraz posikuje w domu, albo po prostu nie da rady zbyt dlugo trzymac.
Stary 2011-02-01, 20:57   #2190
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
teraz pewnie dostane opieprz za to co powiem, ale jak widzisz ze jest nasikane to bierzesz mu morde i dajesz mu to powachac? te siki ? nie pokazuj mu palcem skoro sie nawet nie chce patrzec na to, tylko wez go tam daj i mordke mu daj nad to zeby to powachal i wtedy powiedz "feee"... ja tak robilam i poskutkowalo.
ekstra metody godne polecenia

[*] 11.09.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości