Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-15, 21:17   #2161
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
przed chwilą dzwonił kuzyn TŻta, będą mieli trzeciego syna ...
no ale najważniejsze, że zdrowe
nie wiem jak Gosia (żona kuzyna) wytrzyma z 4 facetami w domu
lo matko same chlopy
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 21:25   #2162
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
powiem Ci ze tez mnie niepokoi, ale to byla taka plamka podczas podcierania... ostatnio mam strasznie rzadkie kupki i dlugo musze trzec, zeby wytrzec)))
"... podcierać , wejcować, polerować.. do siedmiu, trzynastu lub dwudziestu jeden.. nieraz pół rolki pójdzie zanim się podetrę..."

http://www.youtube.com/watch?v=Xbu3p071wfg
Filmik od 2:20 minuty
Kooocham Dzień Świra

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 21:43   #2163
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mini 12 Pokaż wiadomość
witam i jestem po wizycie

jak narazie jest wszystko oki wszytsko pozamykane ale lekarz mi powiedział że jak narazie daje mi 3 tygodnie i szyjka powinna sie skracać to bede pomiedzy 37 a 38 tygodniem musze jutro prać ciuszki i prasować i szykować pomalu torbe
super, że wszystko ok
Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
dobrze ze wyniki ok no i ogolnie ze wszystko w porzadku
Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
najważniejsze,że wszystko wporządku super.
Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Dobrze ze pozytywnie
Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
Linka, jaszczka, mini
bardzo dobre wiesci z wizyt, niech sobie maluszki jeszcze posiedza i rosna
Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
za wyniki jaszczka
dziękuję
Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
ufff bo martwilam sie o Ciebie

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
jaszczka u mnie dzis tak samo polozna badala czy maly sie wstawil do kanalu rodnego i u mnie tez jest glowka w dol ,ale jeszcze nie w kanale
no właśnie ja bym chciała żeby już był sobie na miejscu i gotowy do startu... jakoś tak od wczoraj mi się w głowie poprzestawiało i chyba już chciałabym rodzić jutro mam pełne 37 tygodni więc ciąża donoszona

zostały mi jeszcze 3 strony do nadrabiania, czytam dalej
Stary 2010-06-15, 21:51   #2164
aniaa22
Zakorzenienie

a my wypralismy psa bo jutro do fryzjera idzie i tez spadam spac.

dobranoc mamcie
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 21:52   #2165
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
anoxa - ja sama uzywam malo wiec dla malej malo kupilam, a chusteczki nawilzone mam z Nive i Cleanic Dzidzius
ja mam z nivea (kupilam tez jedne z tym plastikowym pudelkiem) i z pampersa sensitive

Cytat:
a ja sobie nie wyobrazam bez buleczki na maselku pyyyycha
ja tez taki lubie i do obiadu taki zawsze robie tez lubie miekki no chyba ze na obiad sam kalafior jem i mam ochote to robie sos beszamelowy i zapiekam na wierzchu z serem zoltym

Cytat:
wiecie co...ja juz spanikowalam, bo mialam skurcz
jejku to musialas sie niezle wystraszyc a mam nadzieje ze ta krew to z pupy byla

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
No ja tez bym wolała piankę
A tż się wypowiedział typowo od strony fachowca bo zaczął smęcić, że takiego koła z wpsiknięta pianką by nawet nie naprawiał bo ciężko ją stamtąd wyczyścić a jak się użyje tego sznura to nie ma problemu z naprawą i "zacerowaniem" dziurfy
a to ten chlopak co dzisiaj mi naprawial musial byc zly ale nic nie mowil

Cytat:
lo matko same chlopy

ostatnio sie smialam bo mojego szwagra brat ma dwuch synow i ich tez bylo dwuch braci i ostatnio mowi do tej bratowej "sylwia widzisz jak eluska (ich mama czyli sylwi tesciowa) ma przes.rane? tez tak niedlugo bedziesz miala "

a ja znowu sie smieje z mojego szwagra ze jak dziewczyny podrosna i zaczna na fryzjera wolac to mu pensji zbraknie odpowiedzial mi na to ze sam zrobi kurs i sam je bedzie obcinal bo wystarczy ze za psa placa co poltora mc 70-80zl

dobra dziewczyny ja uciekam spac bo jutro znowu ciezki dzien przede mna

Edytowane przez anoxa
Czas edycji: 2010-06-15 o 21:53
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 21:52   #2166
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
No ja też blondynka i jak mnie mama w niej zobaczyła to powiedziała- to musi być ta sukienka i aż jej się oczy zaświeciły.
Musisz bardzo ladniej w niej wygladac! Zrob zdjeciu nam jutro

Cytat:
O to moze tez sie wybiore
Ja dopiero sie obudzilam, mala nie lubi jak leze na lewym boku, bo mnie skopala
Gdzie sie wybierzesz? Chyba masz lezec Karolcia nie ma zartow chcesz aby Twoja dzidzia sie za wczesnie urodzila byla podlaczona pod kabelki, respirator w inkubatorze? Pomys troche o malej bo to nie ma zartow a termin CC masz za ponad miesiac za mala dzidzia jest jeszcze .

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

wypuscili mnie
Wspolczuje tego szpitala, przykro mi, ze musisz lezec do konca i szkoda, ze w Slubicach niestety tak sprawe potraktowali
Cytat:
itakaska - nigdzie sie nie wybieram, moze w weekend na jakies zakupy, ale to autem z TZ
Co za roznica autem czy bez jesli masz lezec i nie chodzic nigdzie? Niech tz sam pojedzie na zakupy a Ty mu zrob liste, ja wiem, ze ciezko tak, ale wierz mi tz-ty tez potrafia sami zrobic fajne zakupy!! Zawsze moze zadzwonic by cos z Toba skonsultowac

Cytat:

no to wrzucam ta koszule z biedrony. z przodu i z tylu. musialam wygrzebac kabel do aparatu z dna mojej walizki do szpitala
Fajna i za ta kase rewlacja
Cytat:
ja tez pepsi. cole kupilam bo pepsi nie bylo w sklepie
Oj nie a ja cole wole, pepsi za mdla i mniej orzezwiajaca jak dla mnie

Cytat:
Napisane przez mini 12 Pokaż wiadomość
mam do was pytanie powiedzcie mi jakie kosmetyki potrzebuje dla dzidziusia co??? bo ja sama juz nie wiem co mam kupic i co bedzie mi potrzebne
Ja mam:
sudocrem, hipp plyn do kapieli, linomag i ziajke do pupy, oilatum do kapieli jeszcze dokupie nivee do mycia i szampon

Cytat:
ja sama nigdy nie robilam panierowanych. czasem zamawialam w knajpie ale zawsze byly twardawe a to nie dla mnie
Wczoraj w sphinxie jadlam kalafiorki panierowane i byly bardzo dobre nie za miekkie nie za twarde

Ja od diabetologa worcilam i nie musze sie juz kluc tyle, ale mam nadal kontrolowac cukier, ogolnie zadowolona z moich wynikow, nastepna kontrola za ok. 2tyg

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 22:00   #2167
anoxa
Zakorzenienie

aaa mialam sie was pytac...
wlasnie doczytalam w karcie ciazy po ostatniej wizycie ze ze mam wpisane 2,0-0-0,5 wiecie co jest co?

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

niezawsze super ze wizyta sie powiodla nie musisz tyle juz to ile teraz musisz?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-15, 22:02   #2168
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie doczytalam w karcie ciazy po ostatniej wizycie ze ze mam wpisane 2,0-0-0,5 wiecie co jest co?

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

tez mam tak wpisane od kilku wizyt juz. niby to rozwarcie, ale zewnetrzne cokolwiek to znaczy
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 22:02   #2169
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:

Mi tez wpisuje tak w ksiazeczke oznacza to szyjke macicy.
Kazala mi jeszcze rano na czczo rano tylko i po glownych posilkach, ale nie codziennie

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 22:04   #2170
anoxa
Zakorzenienie

dzieki za odpowiedz dziewczyny

niezawsze to zawsze troszke oszczedzisz paluszki

dobranoc
Stary 2010-06-15, 22:04   #2171
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
ach, przypomniałaś mi o tym, że przywieźliśmy z Hiszpanii szafran Musze coś z nim wy myśleć. Do paelli wyśmienity
Ja właśnie potrzebowałam szafran do krymskiej potrawy którą robiłam jakieś 2 tygodnie temu. Jednak jak zobaczyłam cenę to sobie podarowałam. A mama mówiła, że jak byli w Maroku to szafran był na każdym stoisku, ale nie kupili bo nie znali zastosowania Zastanawiam się czemu u nas jest taki drogi?

Mykam spać. Jutro znowu od 8-14 nie będzie u mnie prądu. Ale mam ambitny plan pójścia do biblioteki i archiwum oraz do mojego promotora. Muszę ta prace na podyplomówke napisać. Na szczęście tylko 25 stron.
Stary 2010-06-15, 22:05   #2172
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:

Nie mam pojęcia o co może chodzić , może to o rozwarcie szyjki chodzi, zewnętrzne i wewnętrzne

niezawsze fajnie że nie musisz się już tak kłuć.

Edytowane przez jusdan77
Czas edycji: 2010-06-15 o 22:08
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 22:11   #2173
jaszczka
Zadomowienie

Alguien - fajnie, że goście byli fajni, ale jeszcze lepiej że już pojechali nie ma to jak zacisze własnego domku no i polatać z cyckami na wierzchu
Muminek - super, że wizyta ok
Papeteria - dzięki

tak piszecie o napojach gazowanych, ja mam ostatnio niesamowitą fazę na taką zwykłą białą oranżadę taki smak z dzieciństwa jest booooskaaaaa a i jeszcze do takiej dużej półlitrowej szklanki wciskam sobie pół limonki i jest naprawdę mniamuśne

Agravko - oj ja też bym się wystrachała, zwłaszcza z tą krwią... ja wczoraj też miałam jakąś taką małą panikę, bo mnie coś łapało a ja nie wiedziałam co to.. to chyba normalne na końcówce.. wszystko po kolei bierzemy za rozpoczynający się poród...
Niezawsze - super, że nie musisz się kłuć chociaż jedno kłucie ci odejdzie
Stary 2010-06-15, 22:12   #2174
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Uciekam do spanka, niestety jeszcze muszę sie iść myć a tak mi się nie chce Jutro znów 6:50 trzeba wstać i zawieźć małą do przedszkola.
No i na dodatek mała dostała jeszcze teraz w brzuszku czkawki po raz 4 czy 5 dziś
Dobrej nocki
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 22:21   #2175
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny za pocieszenie! Wkurzylam sie troche na siebie bo mialam nie przekroczyc 70. kilo ,a tu juz 73.
hehe no to widze, ze mamy taka sama wage
a ile masz wzrostu?

Cytat:
a wogole nie pisalam wam jakie mialam przeboje z samochodem.... wyszlam ze szpitala mama przyszla zebym sama nie nosila toreb podchodzimy a tu nie ma powietrza z tylu w lewym kole... zapasowki tez nie mam jedynie mialam jakas pianke dzwonie do meza co mam zrobic po chwili oddzwonil i mowi zebym tej pianki nie psikala... ale mu sie oberwalo bo niby co mialam zrobic? wkoncu mama jakiegos goscia poprosila i on wcisna ta pianke chcial jeszcze napompowac ale mial inna koncowke i nie pasowala pojechalam od razu na wulkanizacje okazalo sie ze wentyl byl uszkodzony i mi naprawili ale co sie nawkurzalam to moje i mama sie smialam ze mojemu biednemu mezowi sie ostro oberwalo
boszzz... jeszcze z tym kolem ale dobrze, ze wszystko sie dobrze skonczylo

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
olakola pilotka skomentowala idealnie, no ale to tyczy sie kazdej z nas zobaczymy jak bardzo bedziemy z tych naszych zakupow zadowolone
no spoko - zobaczymy i najwyzej bedziemy sie wymieniać wozkami

Cytat:
wiecie co...ja juz spanikowalam, bo mialam skurcz(tzn tak mi sie wydaje)
o mamo.. ale Ty jeszcze masz sporo czasu!! nie strasz mnie bo ja nie wiele za Tobą jestem i dopiero w polowie prasowania

Cytat:
przed chwilą dzwonił kuzyn TŻta, będą mieli trzeciego syna ...
no ale najważniejsze, że zdrowe
nie wiem jak Gosia (żona kuzyna) wytrzyma z 4 facetami w domu
no tak najwazniejsze ze zdrowe, ale troszke szkoda, ze nie dziewczynka..

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
tak piszecie o napojach gazowanych, ja mam ostatnio niesamowitą fazę na taką zwykłą białą oranżadę taki smak z dzieciństwa jest booooskaaaaa a i jeszcze do takiej dużej półlitrowej szklanki wciskam sobie pół limonki i jest naprawdę mniamuśne

wow jaszczko gdzie kupujesz taka oranżadę?? ale mi smaka narobilas!!!
cos mi sie kojarzy ze Hellena cos tam podobnego produkuje? moze byc taka - czy znasz lepszą?
dobrze ze jutro na zakupy jedziemy

dobrej nocy dziewczynki!
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-15, 22:24   #2176
Siala_Bala
Zakorzenienie

Jezzusss a ja posmarowałam pachy Antidralem bo myślałam, że goliłam je wczoraj.. jednak to było dzisiaj rano.. i teraz chyba się zagryzę na śmiertkę... swędzi, piecze, szczypie i co tylko.

Stary 2010-06-15, 22:25   #2177
wiolek1
Zadomowienie

o matko zostało mi jeszcze 4 strony ale już nie dam rady. 1 dzień mnie nie było i teraz od wczoraj próbuje nadrobić i cały czas miałam do przeczytania 10. więc pewnie jak jutro wstane zamiast 4 znowu będzie 10

ide spać bo nic na oczy już nie widze
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 22:26   #2178
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Jezzusss a ja posmarowałam pachy Antidralem bo myślałam, że goliłam je wczoraj.. jednak to było dzisiaj rano.. i teraz chyba się zagryzę na śmiertkę... swędzi, piecze, szczypie i co tylko.
Ło matko wiem co to za ból. Lepiej to zmyj bo nie zaśniesz.
Stary 2010-06-15, 22:33   #2179
olakola
Zadomowienie

a ja chcę taką białą bluzkę, tylko taniej...
http://natibaby.pl/sklep/?p=products...sName=isabelle

albo taką : http://www.allegro.pl/item1067664822...rmienia_l.html

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Cytat:
co to antidral?

Edytowane przez olakola
Czas edycji: 2010-06-15 o 22:40
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 22:40   #2180
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Ło matko wiem co to za ból. Lepiej to zmyj bo nie zaśniesz.
Ani mi się śni! Mam jutro w planie ubrać taką cienką bluzeczkę.. niestety najmniejsza kropelka na niej zmienia się w wielkie plamsko i muszę mieć suchość pod skrzydłami

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:
a ja chcę taką białą bluzkę, tylko taniej...
http://natibaby.pl/sklep/?p=products...sName=isabelle

albo taką : http://www.allegro.pl/item1067664822...rmienia_l.html

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

co to antidral?
Antidral to taki roll-on pod paszki, do stóp i dłoni przeciwko poceniu.. ponoć po zastosowaniu tego środka nie spocisz się ani grama przez 2, 3 dni.

Stary 2010-06-15, 22:51   #2181
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
wow jaszczko gdzie kupujesz taka oranżadę?? ale mi smaka narobilas!!!
cos mi sie kojarzy ze Hellena cos tam podobnego produkuje? moze byc taka - czy znasz lepszą?
dobrze ze jutro na zakupy jedziemy

dobrej nocy dziewczynki!
tak to właśnie taka zwykła, najzwyklejsza z Helleny można ją dostać w tzw. polskim sklepie nawet tu w Irlandii (i chwała im za to! )

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Siala - to nieźle się załatwiłaś nie zazdroszczę
Stary 2010-06-15, 22:53   #2182
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Siala - to nieźle się załatwiłaś nie zazdroszczę
Żebyś ty mnie widziała.. siedzę sobie (w majtach i staniku), oglądam tv i macham skrzydłami jakbym miała odlecieć za chwilę.. okno otwarte więc jakby tż otworzył oki to by chyba padł trupcem na widok co ja tu odczyniam

Byłby ze mnie taki wieeelki biały gołąb

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-06-15 o 22:55
Stary 2010-06-15, 23:05   #2183
kolandra
Raczkowanie

Witam brzuszki i maluszki.
Dziś piszę trochę wcześniej niż zazwyczaj, bo zanim Was nadrobię to już trzeba w pierze głowę rzucić.

Muszę Wam napisać o mojej koleżance (już kiedyś o niej tu wspominałam). Ostatnio jak się z nią widziałam, ze dwa tyg temu mówiła mi o tym, że jej dzidziuś waży 3 kg (ma ten sam termin porodu co ja) a to było w 32/33 tydz.!!!!!!!!!!!
Przeraziłam się okropnie, że tak dużo bo moja ważyła wg gin dużo a to było 2 kg.
A dziś się z nią znów spotkałam i mówi, że wczoraj była na wizycie i jej mała waży już 4 kg !!!!!!!!!! A do porodu mamy miesiąc jeszcze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Już dziś wie, że przez cc urodzi bo inaczej nie da rady!!!!

Ja odebrałam dziś wyniki na tego paciorkowca i nic nie ma, więc jestem zadowolona.

Moja dzidzia tydzień temu ważyła już 2500g i gin powiedział, że w takim razie nie bada mi już nawet szyjki, bo dziecko już osiągnęło minimalna wagę, z którą może się już bezpiecznie rodzić. Trochę się wydygałam, bo to byłoby tak jabkym powoli dostawała zielone światło do rodzenia a ja w panice jestem jak tylko o tym pomyślę.

i mój brzuch w 36 tyg.

coś się nie załączył więc może jutro.

Edytowane przez kolandra
Czas edycji: 2010-06-15 o 23:09
kolandra jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2010-06-15, 23:30   #2184
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Żebyś ty mnie widziała.. siedzę sobie (w majtach i staniku), oglądam tv i macham skrzydłami jakbym miała odlecieć za chwilę.. okno otwarte więc jakby tż otworzył oki to by chyba padł trupcem na widok co ja tu odczyniam

siala ja cię normalnie chyba adoptuję!!! normalnie będę cię trzymać na wypadek złego humoru od razu człowiekowi uśmiech na twarz wraca po twoich tekstach

kolandra - fajnie że wszystko ok u ciebie a koleżanki dzidzia to normalnie i jeszcze miesiąc do porodu
Stary 2010-06-15, 23:41   #2185
hd2005
Zakorzenienie

Witam
przespałam siępo południu (jakieś dwie godzinki) i teraz nie mogę zasnąć ... Męczyłam się w łóżku i w końcu wstałam

Cytat:
Ja właśnie potrzebowałam szafran do krymskiej potrawy którą robiłam jakieś 2 tygodnie temu. Jednak jak zobaczyłam cenę to sobie podarowałam. A mama mówiła, że jak byli w Maroku to szafran był na każdym stoisku, ale nie kupili bo nie znali zastosowania Zastanawiam się czemu u nas jest taki drogi?
niestety w Polsce jest drogi My kupiliśmy rejonie La Mancha a dokładnie w Toledo Nie pamiętam juz ceny ale byłą nieporównywalnie niska z polskimi. Do tego całość była w ślicznym małym szklanym słoiczku. Ten region słynie z marcepanu i szafranu

Kilka zdjęć z Toledo
Załącznik 3186974Załącznik 3186975
Załącznik 3186976Załącznik 3186977Załącznik 3186978

Edytowane przez hd2005
Czas edycji: 2010-06-15 o 23:55
hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 23:53   #2186
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:

ha ha ha

Stary 2010-06-16, 00:22   #2187
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Witam
przespałam siępo południu (jakieś dwie godzinki) i teraz nie mogę zasnąć ... Męczyłam się w łóżku i w końcu wstałam

niestety w Polsce jest drogi My kupiliśmy rejonie La Mancha a dokładnie w Toledo Nie pamiętam juz ceny ale byłą nieporównywalnie niska z polskimi. Do tego całość była w ślicznym małym szklanym słoiczku. Ten region słynie z marcepanu i szafranu

Kilka zdjęć z Toledo
Załącznik 3186974Załącznik 3186975
Załącznik 3186976Załącznik 3186977Załącznik 3186978
świetne zdjęcia, piękne miejsce no i ten MARCEPAN już wiem, że będę ślinić poduszkę przez sen

REKLAMA
Stary 2010-06-16, 00:23   #2188
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
świetne zdjęcia, piękne miejsce no i ten MARCEPAN już wiem, że będę ślinić poduszkę przez sen
ha ha ha
nie przepadam za marcepanem - wydaje mi się za słodki

Stary 2010-06-16, 01:03   #2189
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
ha ha ha
nie przepadam za marcepanem - wydaje mi się za słodki
ja właściwie nie jadam słodyczy bo nie przepadam, czekolady nie znoszę, nie cierpię i sam zapach wywołuje u mnie mdłości, ale marcepan to taka moja słabość nie da się go dużo zjeść - to fakt - ale jest pyyyysznyyyyy
a z tymi słodyczami to mi się pozmieniało trochę odkąd w ciąży jestem i powiem szczerze, że przez tych parę miesięcy pochłonęłam więcej słodkiego niż przez wiele poprzednich lat...

---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ----------

lecę do łóżka, kręgosłup mnie tak boli, że chyba zaraz na pół pęknie ostatnio codziennie wieczorem tak mam... uroki ciążowe
dobranoc!!
Stary 2010-06-16, 03:27   #2190
vette
Zadomowienie

Dzis ja cos sie zbyt wczesnie obudzilam
Jak to moje male juz sie fajnie w tym brzuchu rusza czuje normalnie jak przebiera nozkami
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Ja od diabetologa worcilam i nie musze sie juz kluc tyle, ale mam nadal kontrolowac cukier, ogolnie zadowolona z moich wynikow, nastepna kontrola za ok. 2tyg
super

Cytat:

Mykam spać. Jutro znowu od 8-14 nie będzie u mnie prądu. Ale mam ambitny plan pójścia do biblioteki i archiwum oraz do mojego promotora. Muszę ta prace na podyplomówke napisać. Na szczęście tylko 25 stron.
no to zeby sie wszystko udalo zrealizowac
mi przydalby sie takiii wielkiiii bo ostatnio weny brak na nauke, czytam tylko ciagle o ciazy, kupuje jakies gazetki no i buszuje po all

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
o matko zostało mi jeszcze 4 strony ale już nie dam rady. 1 dzień mnie nie było i teraz od wczoraj próbuje nadrobić i cały czas miałam do przeczytania 10. więc pewnie jak jutro wstane zamiast 4 znowu będzie 10
A wlasnie mialam pytac gdzie nam zniknelas, a Ty nadrabiasz
Ja pewnie jutro jak wroce z pracy bede miala tez 10
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości