|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2162 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2163 |
Zakorzenienie
|
przecież napisałam,że to chodzi o napar z liści malin !
#2164 |
Zakorzenienie
|
olsza30 kochana to tylko wiadomości z forum różnych ja nie wiem jak jest ale widzisz dziewczyny tu piszą że można
![]() ![]()
#2165 | ||||
Wtajemniczenie
|
hejka dziewczyny, i znowu w pracy nie było za wiele do roboty, muszę się rozejrzeć za jakimiś zleceniami, bo za co ja wózek i łóżeczko bąblowi kupię?
![]() diatoma gratulacje ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a w ogóle to właśnie od kiedy jestem w ciąży mam bardziej wyluzowane podejście do tych porządków, wcześniej to ja byłam pedantką...teraz to mniej ważne w sumie ![]() Cytat:
![]() ![]() ale chipsy? a fe! nieładnie! ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Zakorzenienie
|
prunelle ja jestem straszna bałaganiarą a związałam się z czyściochem heh
![]() ![]()
#2167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2168 |
Zakorzenienie
|
Herbatkę czy sok z malin można pić, a nawet jest to wskazane- w okresie jesiennych przeziębień.
A napar z liści malin trzeba będzie pić przed porodem ![]() Ale u mnie słonko, dzisiaj, dotleniłam się trochę i smażę placki ziemniaczane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Rozeznanie
|
Castia, sliczny brzusio!!Montii ja mam tak samo, miesa tez nie moge jakos jesc i tylko zupy bym wcinala na okraglo.
Apropo pajaczkow, to mi wyskoczylo pare na udach, nie wiem skad ![]() A o tych lisciach malin, to slyszalam ze warto je pic tak jak pisala Montii kilka tygodni przed porodem. Oprocz zabwiennego wplywu na miesnie macicy, prawdopodobnie skraca czas porodu. Ale nie wiem czy to prawda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2170 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 3 razy ![]() ![]() dzis cisza ![]() a tez mam lozysko na scianie przedniej i czytalam,ze mniej te ruchy bedziemy odczuwac no i w zasadzie nie takie mocne no i pozno ![]() ----- iizabelaa gratulacje dla siostry!! fajnie macie,ze dzieci Wasze beda mialyw sumie niewielka roznice wieku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Zadomowienie
|
jestem po wizycie u gin, podłączyła mnie do jakiegos ,,starego pudła" i mogłam posłuchac bicia serduszka
![]()
#2172 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Zadomowienie
|
diatoma gratulacje!!
gosikk kciukaski mam zaciśnięte ![]() castia ale fajniutki brzuszek ![]() niutka ja też bardzo lubię malować, tapetować itp. mam juz niezłą wprawę ![]() ![]()
#2174 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To nie jest tak, że prześwituje, ale tak jakby ten materiał tak przylega, ze spodnie warstwy ubrania sie odznaczają, ja juz się przyzwyczaiłam i szczerze mówiąc, to chyba z każdym pasem tak będzie, nawet zwykłym bawełnianym dżersejowym, bo przeciez te pasy są wszystkie bardzo obcisłe. Przestało mi to przeszkadzać. najlepiej zamów sobie jeden na próbe z tej aukcji i np po jednym z jakis innych, to będziesz miała porównanie. największy plus tych pasów, to że sie ładnie rozciągaja i są z podwójnej warstwy, ale nie wiem jakie mają inni, to nie będe jakos namawiać. Generalnie chodze teraz codziennie w któryms z tych pasów i domówiłam sobie jeszcze kilka kolorów, bo ja bardzo lubie jak mi tak cieplutko w brzuszek i nerki, nic mnie nie podwiewa i brzunio jest tak ładnie uwypuklony ![]() Wózek- nie wiem własnie czy to nie był zesżłoroczny model, bo tapicerka była w połowie z takiego jakby zwykłego materiału z fakturą ( dziureczkami) a ja nie lubie takich, wole gładkie, chociaz jakby to miało byc takie sliskie jak piszesz to tez nie dobrze, bo dziecko będzie sie zsuwać. Musze to na żywo obejrzec koniecznie. Nadal jestem zakochana w Concord fusion, tam tapicerka jest z takiego świetnego materiału, w dotyku przypomina milusią, zwartą i gęstą piankę ale mięciutkie i sprężyste, no ale chyba mnie na niego nie stać ![]() kciukasy oczywiście trzymam ![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
większość farb do ścian jest teraz nietoksyczna, najwyżej zwróć uwage na to jak będziesz kupowac farbę i kup taka ![]() uważąc trzeba na lakiery i farby do metalu, drewna, ale tez mozna kupic takie nietoksyczne, albo jest napisane, że nie wydzielaja szkodliwych oparów... z lakierów np. firma Sintilor ( nie wiem, czy dobrze napisałam, ale coś takiego) ma takie całkiem nietoksyczne. z farb to np dulux, lub sniezka maja nietoksyczne. ja generalnie staram sie kupowac takie bardziej produkty eko, niezaleznie od tego, czy jestem w ciązy, czy nie. ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
uuu, no to współczuje, ale było, minęło... oczywiście postaram sie byc ostrozna, w sumie równie dobrze moge sie potknąc na drodze i wywalić, wczoraj np. o mało nie zwichnęłam/złamałam nogi, bo stapnęłam na krawędź krawężnika i bym zleciała do tego, ale jakos tak udało mi sie ciałem wywinąc i wyprostowac, że nic sie nie stało. co do herbatek, to na maliny mozna uważąć, wiadomo, nie pic do przesady... uważąc trzeba też na hibiskus, który dodawany jest do bardzo wielu herbatek, nie kupujcie tych z hibiskusem ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-09-23 o 15:28 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Zakorzenienie
|
Przeziębiłam się
![]() nie byłam dzisiaj w pracy, umówiłam się na jutro do internisty, bo szkoda mi urlopu, myślicie, ze to dla niego problem dać mi l4 na dzień do tyłu? Moja siostra czuję się dobrze, dostałam zdjęcie małego, jest słodki ![]() Po cc jeśli wszystko będzie ok to wypuszczą ja w poniedziałek, czyli nie najgorzej, biedaczka jeszcze do jutra będzie miała kiepsko z poruszaniem się bo dopiero jutro wyjmą jej cewnik, właśnie moja mama pojechała ją odwiedzić, ale w tym naszym beznadziejnym szpitalu można się zobaczyć tylko jak kobieta wyjdzie na korytarz, a żeby zobaczyć dziecko to można pomarzyć ![]()
#2176 |
Zadomowienie
|
niutka dzięki za podpowiedź z tym hibiskusem właśnie przejrzałam herbaty w domu i wszystkie mają go w składzie
![]() ![]() wiecie co właśnie zrobiłam; miałam ugotować makaron tż i tak się zagapiłam że wrzuciłam całe opakowanie do wody i zorientowałam się dopiero jaką głupotę robię jak mi się przesypało z garnka na piec ![]() ![]() ![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2010-09-23 o 16:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2178 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Zakorzenienie
|
dzizas jaki ze mnie słonik jem po dwa obiady
![]() właśnie obieram śliwki i zrobie ciastoooo ![]()
![]() |
#2180 |
Zadomowienie
|
a mnie dziś oświeciło tak na poważnie, że jakiś płaszczyk ciążowy na zimę potrzebuję, ten co mam to taki dopasowany kurcze
![]() a muszę mieć ciepły bo ja dużo na spacery chodzę z piesem i ogólnie jestem zmarzlak |
![]() ![]() |
![]() |
#2181 |
Zakorzenienie
|
Castia ale brzucho, cudo
![]() ![]() ![]()
#2182 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- mnie dzis podkusiły korniszony ![]() ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2183 |
Zakorzenienie
|
ja żadnych płaszczyków nie kupuje
![]() będę nosiła grube swetry i odpiętą kurtkę i tak zimą poruszam się samochodem więc spoko, nie będę wybierać się na duże wyprawy ![]() ![]()
#2184 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj to już wogóle prawie nic nie ruszyłam przez to przeziębienie a teraz mnie mdli ![]() Cytat:
akurat będziemy duże w zimowym okresie, wieć bez nowego zimowego płaszyka się pewnie nie obędzie, w zeszłym roku najzimniej było chyba w okresie styczeń-luty kolejny wydatek ![]()
![]() |
#2185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do zwolnienia do lekarz może wystawić l4 3 dni do tyłu i 3 dni do przodu więc bez problemu ci da ![]()
![]() |
#2186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to fajnie z tym l4 ![]() bo nie uśmiecha mi się wybierać urlopu ![]()
![]() |
#2187 |
Zadomowienie
|
dziewczyny umieram z bólu brzucha po zjedzeniu gruszki i nektarynki, jak leze to jest niezle, ale jak chodze to bol sie nasila, takze stad wiem ze to jelita. wzielam nospe mam nadzieje ze przejdzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2188 |
Zakorzenienie
|
naaaaaaaaadrobiłam
matko kochana ile tego juz nawet nei pamietam co czytałam o naparze z lisci malin... kolezanka mi to tez mowiła ze dobrze pic 3 tyg przed porodem bardzo ułatwia tak samo jak masaze krocza, ponoc wtedy nie trzeba ciąć... sama mam w sadzie olbrzymi zapas malinek i sobei narwe teraz zasusze na grzejniku i bede miała na luty jak znalazł ![]() co do wózka jak w niedziele bylismy z mezem na kolacji pierwszorocznicowej to wypatrzył u takiej kobietki szaro seledynowy wózek adbor arte 3x3 i bardzo mu sie spodobał ![]() co do sklepu tego w zabrzu na mikulczyckiej byłam tam pod koniec sierpnia i najbardziej mnei zniesmaczyło tak to ze jest wszystko nawalone taki misz masz wózków nawet nie ma jak wypróbowac bo tak jest tam zawalone towarem i wcale nie jest taniej niz np w gliwicach uwazam ze nawet drożej ja akurat szukałam dla bratanicy meza lezaczka bujaczka.... i nei dosc ze te babki same nei wiedzą co mają ( jak poszła go szukać to jej ze 20 min nie było) to jeszcze cena duzo wyzsza niz w gliwicach i pyskowicach byla jednym słowem nie byłam tam zachwycona zakupami ale to fakt mają bardzo duzo towaru. mnie dzis tak jelita napier....dzielają sama nie wiem od czego, jakies potworne bole w podbrzuszu raz z jednej raz z drugiej strony, do tego brzuch mi znow wywaliło i swedzi...... wczoraj mielismy komiczną sytuację wykąpalismy sie mezem, maż lezy juz w łóżku ja siedze na lóżku w samym szlafroku i go rozpiełam wziełam oliwke i zaczełam smarować takimi kolistymi ruchami i nawet nie wiedziałam ze maz mi sie przygląda i jak na niego spojrzałam to miał taki uśmiech jak nigdy i powiedział "booski widok , pieknie wyglądasz" wstawiam wam zdjecie z niedzieli po naszej rocznicowej kolacji ![]()
![]() |
#2189 |
Zakorzenienie
|
ja tam się nie szczypie
![]() ![]() ładny brzuszek i b.duży ![]()
#2190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja próbowałam wziasc x landera ale raz ze był pozastawiany innymi wózkami i miał zablokowane kołka i zeby je odblokowac to trzeba było inne poprzesuwac to jeszcze tak waskie przejscie miedzy tymi wózkami ze sobie podarowałam brzuszek duzy bo sie objadłam na noc ( a potem wstałam w srodku nocy głodna ![]() bylismyw rajculi na korytku rzeźnika i pełna restauracja, my z mezem sami siedzimy i jak nam babka przyniosła to korytko to sie wszyscy tak dziwnie patrzyli ale mielismy wspomaganie i wszystko wmłucilismy poza pieczoną kiełbaską bo maz powiedział ze strasznie tłusta była
Edytowane przez anika222 Czas edycji: 2010-09-23 o 19:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.