Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-15, 09:53   #2161
Patrycja_1708
Zadomowienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Ale czy do poniedziałku moge z tym zaczekać??????????
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 09:53   #2162
mallinka
Zadomowienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Żadna nie odpowiada to pewnie nikt nie miał takiego przypadku????

Najbardziej mnie interesuje czy do poniedziałku moge z tym zaczekać czy to może miec jakiś zły wpływ na dzidzie???
Patrycja to może byc zapalenie pęcherza-ja bym nie czekała-tylko z 2 strony jak ja miałam zapalenie to bardzo szybko się rozkręciło-cały czas czułam parcie na pęcherz i dostałam wysokiej gorączki, więc nie wiem. Ale biorąc pod uwagę że przed nami weekend to chyba bym to dziś skonsultowała z lekarzem Trzymaj się i się tak nie denerwuj-wszystko jest do wyleczenia, nie ma co się od razu stresować-w ciąży różne infekcje nas dopadają

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 09:55   #2163
rptrbj1978
Rozeznanie

juz70 stronabliskodo połowy

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 09:57   #2164
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
A jeszcze mi mówią ludzie, że małe dziecko będę miała jak taki mam brzuch I jak tu się nie martwić! Wiem, że powinnam się może i nie przejmować takim gadaniem bo nie są lekarzami, ale to jednak zostaje w psychice, a z resztą różne się dzieją przypadki. A dziś mi się dzieci śniły, a to podobno źle wróży..
Musiałam Wam troszkę ponarzekać z samego rana, bo nie mam teraz komu nawet Wiem, że każda z nas ma teraz swoje na głowie bo to coraz bliżej porodu, a każda inaczej to przechodzi, i ma jakieś dolegliwości, czy smutki.
Ja się specjalnie dzisiaj rano zmierzyłam. Mam 93 cm pod pępkiem. To chyba mało, ale wcale mnie to nie martwi. Nie mam problemu z goleniem, męczę się tylko trochę z zakładaniem butów. Spi mi się rewelacyjnie, zero dyskomfortu. Także są plusy małego brzuszka.
Wprawdzie wczoraj na usg pan doktor chyba nie uwierzył, że to już 32 tydzień leci i przed badaniem jeszcze mi brzuszek obmacał. Ale wszystko wyszło dobrze.

Aha, olajka, kg na plusie ostatnio miałam 6.

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Nie wypomniałam mu nic
Bez sensu zapytałam męża w jego obecności, czy stać nas na przenocowanie przyjaciela, to wszystko.
Mój błąd, ale mąż chyba wyolbrzymił reakcję
Czyli jak to zwykle bywa - wina pewnie leży po obu stronach.

Cytat:
Żadna nie odpowiada to pewnie nikt nie miał takiego przypadku????

Najbardziej mnie interesuje czy do poniedziałku moge z tym zaczekać czy to może miec jakiś zły wpływ na dzidzie???
Żadna nie odpowie Ci na to pytanie.
Ja myślę, że to ruchy dziecka, więc wszystko w normie. Może małe po prostu trochę się obniżyło. Myślę, że nic Ci nie będzie, ja poczekałabym do poniedziałku, jeśli nic by mnie nie bolało.

Ale mi się nie chce dzisiaj iść do gina.
No ale musze pokazać wszystkie badania i zwolnienie potrzebuję.
Ciekawe czy czegoś się doszuka w badaniu moczu, bo pani laborantka stwierdziła, że chyba mam infekcję pęcherza. Tylko, żę jak do tej pory wszystkie jej diagnozy były nietrafne, więc mam nadzieję, żę i tym razem tak będzie.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 09:57   #2165
malgosiak25
Raczkowanie

No to ja się chwalę domkiem małej na początku 35 tc, kombinezonami: zdjecie 2 to kombinezon zielony rozm. 68, a ten sztruksowy i granatowy to 62 ( nie wyglądają prawda?), kolejne fotki to kocyki: zielony gruby, kremowy cienki, i ten biały z misiem tez nie gruby,ale wiecie co sama bym pod takim puchem spała jest cudowny! w kolejnym poście dodam poukładane ubranka w komodzie
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 09:57   #2166
mallinka
Zadomowienie

Beata no właśnie, na kiedy się piszesz na rodzenie bo zbliża się Twoja kolej

ja też wymyśliłam zmianę fryzury i koloru i od rana nie mogę się dodzwonić do mojej fryzjerki chce ściąć włosy-z przodu dłużej-tak do żuchwy, z tyłu krócej i przemalować na ciemny ale ciepły brąz bo teraz mam pasemka które we wrześniu zrobiłam i włosy do ramion ale mi się znudziły

Stary 2010-10-15, 09:59   #2167
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
A jeszcze mi mówią ludzie, że małe dziecko będę miała jak taki mam brzuch I jak tu się nie martwić! Wiem, że powinnam się może i nie przejmować takim gadaniem bo nie są lekarzami, ale to jednak zostaje w psychice, a z resztą różne się dzieją przypadki. A dziś mi się dzieci śniły, a to podobno źle wróży..
Musiałam Wam troszkę ponarzekać z samego rana, bo nie mam teraz komu nawet Wiem, że każda z nas ma teraz swoje na głowie bo to coraz bliżej porodu, a każda inaczej to przechodzi, i ma jakieś dolegliwości, czy smutki.
Olajka, to, że narzekasz, to masz prawo nic ise nie martw, my tu cie wesprzemy, ale faktycznie ise nie przejmuj. Ja tez słyszę, że mam maly brzuch i że to niemożliwe, że za dwa tyg mam termin porodu.

Cytat:
hmmm to ja bym mogła gdzieś za 4 tyg zjeść dopiero, w razie czego W szpitalu dziewczyny co leżały jadły fast-foody i chipsy, a były w ciąży donoszonej już (i na diecie bezsolnej do porodu), takiego miały smaczka

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

pierożka mówisz... : D
hehehhe

u mnie pierożki dzisiaj na obiad

W ogóle, to byłam u gina, zbadał na fotelu i stwierdził, że ja na pewno za dwa tygodnie nie urodzę nawet nie widac czegokolwiek, co mogłoby wskazywać na to, że moooooże, jeeeeeednak.......
Potem usg i wg OM mam 38 tc, wg usg Młody ma wymiary na dwa tyg wczesniej, a waży juz 3kg!!!! Więc nie pisac mi tu, że kluski macie, bo moj to pyziak jest, a lekarz powiedział, że obstawia, że urodze dwa tyg po terminie, więc ile on jeszcze przez miesiąc przytyje??? Masakra, 4kg będę musiała wypchnąć
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 10:04   #2168
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
nisko masz ten brzuszek
Jak patrzę w lustro to mam wrażenie, że wisi
Stary 2010-10-15, 10:05   #2169
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malgosiak25 Pokaż wiadomość
No to ja się chwalę domkiem małej na początku 35 tc, kombinezonami: zdjecie 2 to kombinezon zielony rozm. 68, a ten sztruksowy i granatowy to 62 ( nie wyglądają prawda?), kolejne fotki to kocyki: zielony gruby, kremowy cienki, i ten biały z misiem tez nie gruby,ale wiecie co sama bym pod takim puchem spała jest cudowny! w kolejnym poście dodam poukładane ubranka w komodzie
Ale ładniuśki brzuszek, taka kształtna piłeczka i kombinezonki faktycznie sie róznią, ale to zdarza sie i w świecie dorosłych, rozmiar rozmiarowi nierówny, ale wez ty sie czlowieku odnajdź w tych małych ciuszkach
Stary 2010-10-15, 10:07   #2170
mallinka
Zadomowienie

Małgosiak no rewela ten brzusio i widzę że masz piżamkę z tej firmy co produkują też koszule do karmienia a kocyki wszystkie śliczne ale pod ten środkowy z misiem też chętnie bym wlazła

Karolinaa no nie mogą być same małe dzieci, ktoś musi kilka większych urodzić nie martw się, czuję że też będę miała pączusia, po TŻcie...

Stary 2010-10-15, 10:10   #2171
KarolinaB
Raczkowanie

Ja w ogóle mam dzisiaj dzień objadania się masakra, a staram się pilnować, bo u mnie 13,5 kg na plusie ;/ ale po wizycie u gina wsunęłam 3 kanapki, które miały być na moje drugie i trzecie sniadanie,(jestem dzisiaj na zastępstwie w pracy i miały mnie trzymac do 17.00) i popchnęłam to serkiem waniliowym,a jest dopiero 11.00 ;/

W ogóle to jestem rozczarowana, że jeszcze miesiąc mam się tak kulać prawdopodbnie, to nie problem, skoro mały potrzebuje jeszcze, no ok, ale nastawiłam sie na cos innego. A skoro jestem roczarowana, to znaczy, że trzenba sie pocieszyć, amnie pociesza,....... czekolada jak mawiamy z moja przyjaciółką (również słodkoholiczką) nigdy nie jest tak źle, żeby nie przyjąć czekolady

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-15, 10:10   #2172
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ona1010 Pokaż wiadomość
Zaczelam Was od wczoraj nadrabiac, ale tyle naprodukowalyscie, ze zwatpilam,moze jutro mi sie uda. Dzisiaj chcialam tylko krotko napisac, ze bylismy znowu na kontoli wagi maluszka Jest wszystko ok, rosnie, ma juz ok 2850 ale nie przekrecil sie i Pani Doktor powiedziala, ze juz raczej nic z tego, wiec musialam zdecydowac.... czekac do konca czy ciac....

Powiedzialam tniemy, bo nie chce zdrowia maluszka ryzykowac, mam termin juz na poniedzialek 18.10.2010 ale teraz to mam dopiero stracha, boje sie jak to dalej bedzie......

Ishka- gratulacje. Sliczny maluszek, buzki
No to będziemy mieli następnego chłopca przez CC. Czekamy na wieści... a Ja akurat 18.10 mam wizytę...
Stary 2010-10-15, 10:14   #2173
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Ja się specjalnie dzisiaj rano zmierzyłam. Mam 93 cm pod pępkiem. To chyba mało, ale wcale mnie to nie martwi. Nie mam problemu z goleniem, męczę się tylko trochę z zakładaniem butów. Spi mi się rewelacyjnie, zero dyskomfortu. Także są plusy małego brzuszka.
Wprawdzie wczoraj na usg pan doktor chyba nie uwierzył, że to już 32 tydzień leci i przed badaniem jeszcze mi brzuszek obmacał. Ale wszystko wyszło dobrze.

Aha, olajka, kg na plusie ostatnio miałam 6.

Czyli jak to zwykle bywa - wina pewnie leży po obu stronach.

Żadna nie odpowie Ci na to pytanie.
Ja myślę, że to ruchy dziecka, więc wszystko w normie. Może małe po prostu trochę się obniżyło. Myślę, że nic Ci nie będzie, ja poczekałabym do poniedziałku, jeśli nic by mnie nie bolało.

Ale mi się nie chce dzisiaj iść do gina.
No ale musze pokazać wszystkie badania i zwolnienie potrzebuję.
Ciekawe czy czegoś się doszuka w badaniu moczu, bo pani laborantka stwierdziła, że chyba mam infekcję pęcherza. Tylko, żę jak do tej pory wszystkie jej diagnozy były nietrafne, więc mam nadzieję, żę i tym razem tak będzie.
No ja mam 101 cm pod pępkiem, ale jak Wy pokazujecie swoje brzuszki tutaj to prawie każdy wydaje mi się większy od mojego, a potem piszecie, że niewiele więcej przytyłyście ode mnie.Mój jest nisko i przez to myślą ludzie, że mi opadł już do porodu spać to mi troszkę niewygodnie, ale nie czuje, żeby był jakiś ciężki ten brzuch, skoro dziecko rośnie. Jak bylam po wyniki swojego moczu to mi pani w okienku powiedziała, że coś tam niby wyszło, a gin że mam dobre, tak więc lekarz chyba lepiej wie Kurde tego kuriera nie ma jeszcze

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

małgosiak fajny brzuszek Widzę, że łóżeczko juz czeka My nawet jeszcze nie rozłożyliśmy swojego.

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

mallinka czyli będzie bob? Ja też o tym myślałam, albo o zwykłym takim równym tylko dłuższym. A kolor to nie wiem :/

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 10:15   #2174
mallinka
Zadomowienie

Dziewczynki napisałam kilka wiadomości na priv do dziewczyn nieodzywających się z początku listy i martwię się o Monana27 (wizażanka z Dubaju ) bo od 22.08 nie logowała się na wizażu

Stary 2010-10-15, 10:19   #2175
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Tak się rodzą legendy
Moja Mama zjadła w dzień przed porodem białą kiełbasę To co, biała kiełbasa też wywołuje poród?
Moja siostra dzień przed porodem zjadła 18 pierogów ruskich domowej roboty (czyli małe nie były), gdzie normalnie zjadała około 7 szt.

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez ona1010 Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny za mile słowka i trzymanie kciuk
cala noc jakies dziwne rzeczy mi sie snily i bez przerwy sie budzilam, z jednej strony ciesze sie bardzo, ze to juz w poniedzialek i malenstwo bedzie ze mna, ale z drugiej strony panika i jeszcze na dodatek tydzien pobytu w szpitalu
musze jesscze tyle w domku zrobic, zanim tam wyladuje, sprzatanie, prasowanie, pranie i musze cos dla Tz ugotowac, bo on tylko herbatke potrafi zrobic pewnie caly tydzien bedzie sie w mcdonaldzie albo u turka zywil.

A wogole gdzie mozna zdobyc numer telefonu ktores z Was zeby napisac smska
ona, ale Ci zazdroszczę Ja też już bym chciała...
Stary 2010-10-15, 10:19   #2176
mallinka
Zadomowienie

Cytat:

mallinka czyli będzie bob? Ja też o tym myślałam, albo o zwykłym takim równym tylko dłuższym. A kolor to nie wiem :/
to się bob nazywa? właśnie nigdy nie wiem no tak mi się wymyśliło tylko fryzjerka dalej nie odbiera a ja chciałam dziś się wyfryzować-bo w niedziele idziemy na 1 urodziny bratanicy i przydałoby się jak człowiek wyglądać i tak myślę jak tyło bardzo nie skróci-tak bez podgolenia-to może nawet będę mogła związać je do porodu żeby mi bylo wygodniej bo od ostatnich pasemek (ok7tyg temu) urosły mi włosy aż 5cm

Stary 2010-10-15, 10:20   #2177
olajka
Zadomowienie

KarolinaB a no właśnie ludzie są dziwni, zaraz dla nich, że niemożliwe, że termin się zbliża.
Co do przyjmowania czekolady to dobre podejście też takie prezentuję

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

mallinka yeahhh toż to bob jest

Stary 2010-10-15, 10:24   #2178
lutien
Wtajemniczenie

Witam
Mam nadzieję, że wybaczycie, ale nie jestem już w stanie odpisywać na Wasze posty Czytam wszystko, co piszecie, ale już nie mam sił na odpisywanie
Ja miałam okropną noc - nie mogłam spać. Tak mnie kręgosłup bolał A najgorsze jest to, że chce mi się spać, a nie mogę przez ból
Dziś do tego jest taka pogoda, że chyba nie zwlekę się z łóżka (ciemno i zimno).
Ona - fajnie, że znasz termin porodu
Co do tego pęcherza to ja bym kupiła sobie herbatkę żurawinową i wygrzała się pod kołdrą. A w poniedziałek, jeśli by objawy nie ustąpiły to poszłam na badanie moczu z rana. Bo może to być tylko nacisk dziecka na cewkę (ja mam czasem taki ból i się wysikać ledwo co mogę).
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 10:29   #2179
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Witam
Mam nadzieję, że wybaczycie, ale nie jestem już w stanie odpisywać na Wasze posty Czytam wszystko, co piszecie, ale już nie mam sił na odpisywanie
Ja miałam okropną noc - nie mogłam spać. Tak mnie kręgosłup bolał A najgorsze jest to, że chce mi się spać, a nie mogę przez ból
Dziś do tego jest taka pogoda, że chyba nie zwlekę się z łóżka (ciemno i zimno).
Ona - fajnie, że znasz termin porodu
Co do tego pęcherza to ja bym kupiła sobie herbatkę żurawinową i wygrzała się pod kołdrą. A w poniedziałek, jeśli by objawy nie ustąpiły to poszłam na badanie moczu z rana. Bo może to być tylko nacisk dziecka na cewkę (ja mam czasem taki ból i się wysikać ledwo co mogę).

pocieszaj się, że to już końcówka
Cytat:
No to ja się chwalę domkiem małej na początku 35 tc,
ale fajny brzusio

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-15, 10:34   #2180
olajka
Zadomowienie

lutien współczuje wiem jak to boli, tylko że mnie z jednej strony w dole pleców, ale aż przeszywający ból jest. Na szczęscie rzado tak mam, ale też nie da się wyleżeć, czy wysiedzieć, ogólnie żeby nie przebywać w tej samej pozycji dłuższy czas, czyli najlepiej trochę posiedzieć, poleżeć i pochodzić.

A ja tak sobie pomyślałam, że jak mam dziecko nisko ułożone i jeszcze ta główka w dole to jak te globulki tam tak wkładać w ulotce pisze żeby głęboko, a ja się boje trochę.

Edytowane przez olajka
Czas edycji: 2010-10-15 o 10:35
Stary 2010-10-15, 10:42   #2181
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
No ja mam 101 cm pod pępkiem, ale jak Wy pokazujecie swoje brzuszki tutaj to prawie każdy wydaje mi się większy od mojego, a potem piszecie, że niewiele więcej przytyłyście ode mnie.Mój jest nisko i przez to myślą ludzie, że mi opadł już do porodu spać to mi troszkę niewygodnie, ale nie czuje, żeby był jakiś ciężki ten brzuch, skoro dziecko rośnie. Jak bylam po wyniki swojego moczu to mi pani w okienku powiedziała, że coś tam niby wyszło, a gin że mam dobre, tak więc lekarz chyba lepiej wie Kurde tego kuriera nie ma jeszcze[COLOR="Silver"]
Olajka - ja sie mierzyłam około dwóch dni temu i mam cały czas 95 cm w brzuchu.
Stary 2010-10-15, 10:43   #2182
agas
Raczkowanie

GG do agas

Cytat:
Sorki ze dopiero teraz. Jak pisaly dziewczyny tez bym nie panikowala spokojnie mozesz do poniedzialku moim zdaniem poczekac. Pij duze ilosci plynow (min.2l) i kup sobie na wszelki wypadek sok zurawinowy albo zuravit w aptece tylko spytaj czy mozna go lykac w ciazy ale mysle ze spokojnie mozna. Mi takie bole zdarzyly sie 3 razy i tez mysle ze z jakakolwiek infekcja to nie ma nic wspolnego. Do jutrz powinno ci przejsc gdyby to byla ostra infekcja pecherza to podczas siusiania nie moglabys na kibelku wysiedziec tak by cie kulo i bolalo. Za bardzo tylko sie nie wygrzewaj i nie rob nasiadowek bo w ciazy niewskazane no chyba ze chcesz wskoczyc tylko pod kolderke.

Olajka dzieciatko po pierwsze jest w worku owodniowym, otoczone plynem owodniowym a po drugie dzieli je od pochwy szyjka macicy zamknieta szczelnie przed bakteriami czopem sluzowym wiec maluszek na pewno jest bezpieczny Ja mam ta cholerna infekcje trwajaca juz prawie regularnie kilka tyg. i za chiny nie moge jej wytepic teraz biore globulki codziennie i martwie sie tylko jak ja zrobie wymaz z pochwy i co w razie porodu

Izka

Edytowane przez agas
Czas edycji: 2010-10-15 o 10:49
agas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 10:53   #2183
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
ja ma na plusie 1 kg więcej niż przed ciążą, tzn. w sumie przytyłam 4kg bo na początku schudłam 3
zaraz biorę 1 dawkę cordafenu, mam nadzieję ze skutki uboczne nie będą drastyczne, bo wybieram się do firmy zawieźć zwolnienie i przy okazji wstąpię do lumpka popatrzeć za jakimś kombinezonem dla małej.
Zrobię też ostatnie zakupy w aptece.
pochwal się jak coś upolujesz w lumpku. Ja kombinezon już kupiłam jakoś latem bo znalazłam fajny za niecałe 15 zł w tym dużym lumpku w drugiej alei
a ja na plusie mam już ponad 14 kg

Cytat:
Napisane przez agas Pokaż wiadomość
Jakie wy planujecie lub kupilyscie chusteczki?? Na kwc najlepsze opinie maja nivea baby soft creme.
ja też raczej kupuję te co są w promocji a potem zobaczę które będą mi najlepiej pasować i tak mam : nivea-ze względu na pudełko, bierdonkowe nie pamiętam nazwy taki czteropak - była na nie spora promocja i pampers - razem z pieluchami były

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
w końcu nie zapominajcie, że ja tez jestem w kolejce- termin mam na 27.10...
A ja dzisiaj farbuje włoski, zaraz idę zmyć, straszne odrosty juz miałam. Wczoraj mąż załozył karnisz w przedpokoju i powiesił firankę!
toż to prawie już - jak na 27
pofarbować włosy też zamierzam ale dopiero 29 paź bo tak mnie siostra zapisała do mojej fryzjerki która ma mega dużo ludzi i właśnie zastanawiam się nad zmianą koloru na jakiś brąz -teraz mam pasemka jasne

Cytat:

brzuszek piękny a i podoba mi się bardzo ten kocyk z misiem - wkleisz linka jak zamawiałaś go na allegro bo chyba się na niego skuszę
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 10:54   #2184
olajka
Zadomowienie

agas to mnie uspokoiłaś bo jak lekarze tak badają i paluchami czują główkę to tak sobie pomyślałam..

Stary 2010-10-15, 10:56   #2185
kularek
Zadomowienie

a ja się przed chwilą zmierzyłam i tuż pod pępkiem mam 107 cm
ostatnio ta moja dzidzia strasznie kopie i czasem mam wrażenie, że wogóle nie śpi -przed chwilą tak mnie walnął, że aż się zgiełam
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 10:56   #2186
olajka
Zadomowienie

nom pudełko z nivea chusteczke jest fajne a ja nadal nie znalazłam Pampersów w plastiku, a Lewiatana u mnie już nie ma, choć kiedyś był ale zlikwidowali,a któraś z Was pisała, że tam są takie.

Stary 2010-10-15, 10:57   #2187
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
Juz po wizycie, Hania waży równe 3 kg i ABSOLUTNIE się nigdzie nie wybiera, wszystko pozamykane.
nno to już ladna waga, ciekawe ile mój bedzie ważył jutro mam wizyte, mam ten sam T.P co ty

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Dopiero wróciłam

i nie mam dobrych wieści

szyjka jest miękka i się skróciła
chciał przepisać coś na potrzymanie ciąży ale stwierdził po do pochwowym USG że mam jeszcze 2 tygodnie łykać nospe forte 3 razy dziennie
do tego zero seksu
i się oszczędzać

mała jest wielgachna waży już 220! a to jeszcze nie skończony 31tc
To leż i odpoczywaj, ale z tymi szyjkami to tka jest własnie, moja znajoma miala rodzic w lipcu a w maju jej lekarz powiedział, że ma własnie krótka i miekka szyjke no i urodzila w 40tc+1 dzień hehehe

Cytat:

A u mnie po wizycie też super Może wyprzedzę Irsin Mam rozwarcie 2cm i lekarz stwierdził, że mieści się już tam palec i może główkę wymacać Szyjka skrócona o 80%
Powiedział, że ma w weekend dyżur w szpitalu i że może się spotkamy Choć stwierdził, że może się też zdarzyć, że przenoszę (ale tego wolę nie brać pod uwagę ).
Kupiliśmy w Ikei też ostatni mebelek do pokoiku - szafkę pod przewijak
No to dawaj dziewczyno:P

Cytat:
o to to musisz spytać już lekarza

Cytat:
Witam
Dobrze znam ten ból ja tez juz 3 noc mam problemy z zaśnięciem ból kręgosłupa, niewygodnie a do tego ta potworna zgaga, wczoraj w nocy wstawałam pić mlekom bo tylko ono mi pomaga.

Ona- ale masz fajnie, znasz termin i to juz za 3 dni!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 10:57   #2188
Artystka23
Dragonfly

podpinam sie pod Agas,Karolina moze urinal sobie kup,jest bez recepty i mi go zalecili w szpitalu jak mi nerki padly..
Stary 2010-10-15, 10:59   #2189
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
profilakycznie do tego poniedzialku lykaj zurawit-spokojnie mozna brac w ciazy ja lykam codziennie zeby nic sie nie przyplatalo
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 11:01   #2190
olajka
Zadomowienie

Właśnie łykałam witaminy i musiałam cały kubas wody wypić do nich. Teraz mi ciężko. Serducho mnie pobolewa ostatnio. Chyba za dużo myślę ;/

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

mi też główkę macają paluchami, a podobno jednak nie mam tego rozwarcia, wg jednego lekarza, to ja już nie wiem jak to jest.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości