![]() |
#2161 |
Inkwizytor
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 2
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Zakorzenienie
|
AAAA dziewczyny szaleństwo, mam pracę, ale kurczę żeby jedną dwie!! Słuchajcie mam metodę, dałam ogłoszenie na gumtree, ale nie , że poszukuję pracy tylko niby jako pracodawca, że oferuję robotę - wiecie telefon, mail, wizytóweczka. I wczoraj jeden tel. na rozmowę poszłam - co prawda facet wieśniak jakich mało ( mówie mu że akty robię - w sensie zdjęć , a ten haha na golasa pani sobie robi zdjęcia ;/ no i daleko bo nowa huta, ale jest na umowę o dzieło pierwszy miesiąc 1200 ( robota tez nie zbytnio kreatywna, ale jako grafik więc już coś) wracam do mieszkania a tu drugi tel facet chce ulotkę i wizytówkę, ok siedze robię, 3 telefon, babka szuka fotografa na wyjazdy. SZOK. Mówię, ok biorę, w weekedny mogę jeździć. I tak w poniedziałek do jeden pracy, teraz robię zlecenie, a jak babka od foto zadzwoni to jej powiem, że biorę fuchę
![]()
#2163 |
Zakorzenienie
|
Black-bubu, no gratki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2164 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wbrew pozorom w życiu jest równowaga. ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- ![]() ![]() No przynajmniej ja mam dostęp do 11...
![]() |
#2165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Zakorzenienie
|
k-n, ja w to już nie wierzę, nie chce mi się zwyczajnie...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2168 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Zakorzenienie
|
oczywiście ze stałej pracy nikt się nie odezwał :/
Ale ten, boże jaka jestem wściekła na siebie... Jedna akcja promocyjna skończyła się w niedziele. No i miał być koniec. Dostałam telefon na temat innej akcji wczoraj, zgodziłam się. A dzisiaj dostałam drugi telefon w sprawie przedłużenia tej akcji która skończyła się w niedzielę, odmówiłam. Jaka ja głupia jestem, wrąbałam się w 20 godzinne stanie w sobotę i niedziele, w sukience w markecie. A na tej poprzedniej nie dość że lepiej płacili to własne ciuchy i bliziutko miałam. Arghhahh ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- będę stała przebrana przez 20 godzin za marne grosze... echh |
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Raczkowanie
|
Byłam dziś złożyć aplikację na stanowisko pracownika biurowego znalezione w gazecie. Wymagają angielski. Pytam się babce jaki, czy certyfikat być musi czy nie, ona nie wie, chyba komunikacyjny tylko, ale nie wie bo jest tylko od odbierania CV. Już nawet dzwonię po rodzinie i się pytam kto zna tam dyrektora lub ma inne dojścia. Bo w tym mieście to tylko tak się pracę znajdzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny
![]()
![]() |
#2172 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja dziś dostałam mega zlecenie na 3,5 m-ca i jak już się dowiedziałam będą to miesiące wycięte z życiorysu, tyle roboty będzie to wymagać ![]() tak że kurs Eurokobiety mogę sobie na razie darować i odsunąć na bliżej nieokreśloną przyszłość, bo już nie wyrobię. Jedno się układa, za to drugie się sypie. Złożyłam niedawno aplikację do firmy, w której baaaardzo chciałabym pracować. Zaatakowałam ich i mailowo i osobiście, żeby mieć pewność, że chociaż na rozmowę zostanę zaproszona. I co? Dzwonili dziś, kiedy byłam na ważnym spotkaniu i nie mogłam odebrać. Po paru godzinach oddzwoniłam i się dowiedziałam, że już poumawiali ileś tam osób, a że się spieszą z rekrutacją, to nie wiadomo, czy jeszcze będą kogoś umawiać. No normalnie nic, tylko się pochlastać. ![]() Prawie rok czekałam na ofertę pracy z tych wymarzonych, a jak już się pojawiła, to taki pech, że zadzwonili wtedy, kiedy nie mogłam odebrać. Ale jestem wkur*! Cytat:
![]() Edytowane przez Selene _ Czas edycji: 2011-02-10 o 16:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2173 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przed chwilą spisałam sobie te dodatkowe fakultety i też mam ich 11. Chciałabym zrobić wszystkie ale nie wiem czy to nie pazerność z mojej strony ![]() Nie mów tak ![]() ![]() Cytat:
![]() Jutro mam rozmowe kwalifikacyjną do pracy, na której wyjątkowo mi zależy. Także ładnie proszę o trzymanie kciuków ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2174 |
Zakorzenienie
|
Antunka, ja wiem, że trzeba myślec pozytywnie, bo moja mama zawsze mi to powtarza. Tylko że czasem sie nie da
![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Ps. I trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2176 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Skąd ja to znam, ja na dodatek z zazdrości nieraz zaczynam podświadomie, w myślach, źle życzyć takiej osobie, której wszystko wychodzi. Bardzo tego w sobie nie lubię i wiem, że to podłe i głupie więc staram się z tym walczyć (choć często jest bardzo ciężko) bo wierzę że zło jak i dobro wraca kiedyś do człowieka. Może dlatego tak mi nic nie wychodzi....sama niedobra energia do mnie wraca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Zakorzenienie
|
Porażka. W takich momentach staram się wziąć za angielski, poćwiczyć - zrobić coś dla siebie.
#2179 |
Zakorzenienie
|
Nie martwcie się, na każdego przyjdzie czas... fart... każdemu się w końcu uda.
Ja na przykład na ten weekend dostalam dwa zlecenia na raz, wybrałam to gorsze... I jestem na siebie niesamowicie zła... |
![]() ![]() |
![]() |
#2180 |
Zakorzenienie
|
A co to za zlecenia?
#2181 |
Zakorzenienie
|
jako promotor, takie bzdury bo na razie nikt się nie odezwał z poważniejszej pracy :[
jestem zła... rozniosłam 30 cv... mówiłam - tydzień, mówiłam - dwa tygodnie... nic, nic, nic... echh |
![]() ![]() |
![]() |
#2182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też wysyłam wiele CV, choć ostatnio mój zapał trochę przygasł. Nie ukrywam, że jest to spowodowane zerowym odzewem - nawet na weekendowe roznoszenie ulotek się nie załapałam ![]()
![]() |
#2183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mimo wszystko włączam sobie ulubioną pozytywną muzykę i próbuję (choć to cholernie ciężkie) myśleć pozytywnie i wyobrażać sobie mój sukces. Gwiazdeczko dziekuję za kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2184 |
Zakorzenienie
|
Mnie tak samo, już Ci mówiłam. Po prostu trzeba patrzeć na siebie i nie zwracać uwagi na innych.
#2185 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2187 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie ostatnio też zawirowania nie tylko zawodowe, a ostatni tydzień to już totalna masakra. Mam wrażenie, że jeszcze trochę i zwariuję, za dużo wszystkiego naraz w tak krótkim czasie. Od kilku dni nie mogę spać po nocach i już nie wyrabiam, ehh. Z tą zawiścią, cóż niestety, to normalne uczucie. Zwłaszcza jak komuś udało się zdobyć super pracę dzięki szczęściu/przypadkowi - jakkolwiek to można nazwać, a my mamy wrażenie, że bardziej "zasługujemy" na to stanowisko, bo na pewno dalibyśmy z siebie wszystko. Mam znajomą, która właśnie tak zupełnie przypadkowo zaniosła CV do jednej firmy - i została tam zatrudniona, bo akurat kogoś pilnie szukali. Ona narzeka na tę pracę, a ja bym bardzo chętnie się z nią zamieniła, bo strasznie bym chciała pracować w tym miejscu, dla mnie byłaby to po prostu bajka ![]() ![]() Edytowane przez Selene _ Czas edycji: 2011-02-10 o 20:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2188 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2189 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zależy, gdzie byś chciała pracować - bardziej prasa czy wydawnictwo? I czy szukasz już czegoś na stałe, czy tylko dorywczo? Taa, myślę, że mogę Ci podpowiedzieć, JAK szukać pracy w tych miejscach, ale już nie podam Ci recepty, jak ją znaleźć, bo sama jej nie znam ![]() choć w moim przypadku chodzi już o coś stałego na etat, a u Ciebie podejrzewam, że jeszcze nie ma takiej konieczności, skoro studiujesz. ![]() A próbowałaś robić jakieś praktyki, staże? Bo nie będę oryginalna pisząc, że własnie tak najłatwiej znaleźć pracę. Kiedy dasz się poznać w firmie, wykażesz się, to nawet jeśli aktualnie nie będą nikogo potrzebować, mogą się odezwać do Ciebie w przyszłości, o ile zrobisz na nich dobre wrażenie. A o praktyki w gazecie albo w jakimś portalu internetowym nie jest trudno, zwłaszcza jeśli robisz specjalność dziennikarską. Sporo jest ofert, które pozwalają współpracować zdalnie z firmą, więc nie ma znaczenia, w jakim mieście mieszkasz i gdzie tej pracy szukasz. ![]() Edytowane przez Selene _ Czas edycji: 2011-02-10 o 21:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
Zakorzenienie
|
Może nie powinnam tak pisać, ale cieszę się, że nie jestem sama w tych wszystkich dołkach
![]() Ostatnio własnie na uczelni kumpela mi opowiadała, że ktoś jej coś tam zaproponował, to słuchajcie ja głupia zamiast pogratulować, to straciłam humor, nie chciało mi się z nikim gadać. Dopiero dzisiaj jej na gg napisałam, że fajnie, że jej się tak trafiło (wiem gdzie pracuje i z jakimi ludźmi, bo pracowałam tam w wakacje, więc dobrze, że się stamtąd wyrwie). No ale jednak, nutka zazdrości dała znać o sobie. Może u mnie nie jest ostatnio az tak strasznie źle, bo jeżdżę do tych bliźniaków czyli nie siedzę bezczynnie na dupie, która od nicnierobienia rośnie z prędkością światła ![]() Dziewczyny nie mamy wyjścia - musimy być silne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.