Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz.IV - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-16, 10:48   #2161
kaskup
Rozeznanie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Justine1988 ja tak jak Muron pierwsza myśl ze sie obniżył ale to chyba za szybko..

Edytowane przez kaskup
Czas edycji: 2010-12-16 o 10:51
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 10:49   #2162
Justine1988
Zadomowienie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Ale ten czas leci, co?? Ja pojutrze mam skończone 34tc.
A tymi tekstami znajomych się nie przejmuj - kto powiedział, że każda kobieta w ciąży ma mieć tak samo duży brzuch. Ja też mam duży, ale dla mnie to powód do dumy, a co. Nie traktuj tego w kategoriach porażki, tylko właśnie sukcesu - mam brzuch i dobrze mi z tym.

A właśnie się rano zastanawiałam, czy u Ciebie w porządku, rzadko się odzywałaś ostatnio.
Hehe, faktycznie bywałam tu codziennie i codziennie sie udzielałam, mogło Cię to zaniepokoic..jestem jestem i wszystko ok i bardzo mi miło, ze się zasanawiałas co u mnie
Jej u Ciebie to już tylko miesiac moze byc???38 tydzien to juz ciąza donoszona. Wiecie co ja bym chyba zwariowała jakbym nic nie miala dla dzidzi i dla siebie. Jakbym posluchala tesciow tak by bylo...a teraz mam juz wiekszośc i jestem spokojniejsza zdecydowanie.jeszcze a miare szybko musze kupic klapki do szpitala pod prysznic i reczniki by miec w razie"w"musze miec cala wyprawke dla mnie do szpitala ...mam dziwne przeczucie ze przez moje cisienie moze trafie szybciej do szpitala...niby w wiekszosci jest w normie ale czasami stuka nawet do 142/69, 137/56..dziwne jest..,ta pierwsza liczba za wysoka druga za niska i te zawroty glowy i uderzenia goraca moga bycod cisnienie a w dodatku ta woda w organiźmie. Ja z znatury panikara jestem ale lepiej chyba byc przygotowanym na wszytsko. W wekend namowie meza by kupic te klapki i reczniki i co tam do szpitala jeszcze trzeba by miec.

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 10:51   #2163
MARIKA.S
Zadomowienie

Justine brzucholek CI się obniżył

http://finanse.wp.pl/kat,104128,titl...l?ticaid=1b6db

o Danonkach

Edytowane przez MARIKA.S
Czas edycji: 2010-12-16 o 10:53
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 10:54   #2164
e_rosa
Raczkowanie

Justine ja tam sie nie znam ale też wydaje mi się że niżej jest

Muron poniżej wklejam twojego świątecznego avatara, a jak zobaczyłam to odrazu mi się bucik z Tobą skojarzył
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 974d77c60003262349af0d66.jpg (11,4 KB, 11 załadowań)
e_rosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 10:58   #2165
_havana_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
a ja tak sobie myślę, czy aby nie zrobić samodzielnie ozdób na choinkę, tylko nie potrafię niczego znaleźć na necie...........
jakby któraś wpadła na coś takiego to bardzo się uśmiecham o linka lub coś podobnego
Ja co roku robię stroiki na święta. Chodziłam na studium architektury krajobrazu i tam mnie nauczyli Jeżeli jesteś zainteresowana mogę udzielić kilku rad co do stroików.
Ozdób na choinkę niestety nigdy nie próbowałam.
Stary 2010-12-16, 10:59   #2166
Justine1988
Zadomowienie

Dziewczyny nie straszcie, aż mi się goraco zrobiło. Ja mam termin na 26 luty a z tego co czytałam brzuch sie obniża na 3/4 tygodnie przed porodem a ja wedlug lekarki rodzic mam dopiero za 2 miesiace tj. za 8 tygodni minimum
w poniedziałek mam wizyte..zapytam czy faktycznie mój brzuch jest obniżony..może tylko fota tak wyszła..ale nie..ja tez to zauważyłam.

24.02.2011 r.

Nadia:

Edytowane przez Justine1988
Czas edycji: 2010-12-16 o 11:00
Stary 2010-12-16, 11:04   #2167
muron
Zakorzenienie

a może ktoś by nam podarował, nie? Tylko taka bida w avatarach mamy;-)
A propos zdrowego jedzenia. Oglądałam Wiem co jem o cytrusach- jak pomarańcza ma pępek- nie ma pestek

a ja przygarnę bucianą szafę Kryśki;-)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Christina-Aguilera-Shoe-Closet1.jpg (118,8 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 916927_pepek.jpg (64,7 KB, 28 załadowań)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-16, 11:08   #2168
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szizuho Pokaż wiadomość
Mnie też to bawi i nie wierzę w to ale często to słychac i że do fryzjera chodzic nie wolno bo podcinając włosy coś z pępowiną sie dzieje

A co do malowania paznokci ja musiałam zmywac nawet delikatnego frencza przed cesarka i jeszcze połozna mnie zrypała, a dziwczyna obok leżała już na sali poporodowej to opowiadała jak połóżna kazała jej tipsy ZGRYZAC bo nie miała jak ich odkleic.

I jeszcze u nas w szpitalu tez nie pozwalają facetowi wychylac się może jedynie siedziec za kobietą i za to im plus.

Niepoważne.

Cytat:
Napisane przez _havana_ Pokaż wiadomość
anka_bzzz i cytrynka3002 proszę mnie dopisać do fanclubu cytrusów
Klub się poszerza.

Cytat:
Napisane przez e_rosa Pokaż wiadomość
dziewczyny w jakich proporcjach przy gotowaniu ryżu dajecie ryż i wode?
To zależy jaki gotujesz. Taki sypany, czy w torebce?
Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Dziewczyny oceńcie same. Jak myślicie?Obnizył mi się brzuszek??? Dziś już 116 cm w brzuszku
1. zdjecie z 02.12.
2. zdjecie z dziś tj. 16.12.
albo mi odbija albo ja widze różnice.
Też w pierwszej chwili pomyślałam, że jest niżej, ale to chyba wina zdjęcia. Z nieco innej perspektywy robionego. Nie wiem sama...

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Odnośnie łożyska, rodzi się je tak jak dziecko....nie wiem jak Wam to wytłumaczyć.
Nie boli w ogóle bo nie ma takich gabarytów W ciągu pół godziny po porodzie powinnyście urodzić, zazwyczaj podłączają oksytocynę żeby szybciej poszło.
Tutaj jest zdjęcie łożyska, jeśli chcecie zobaczyć i Was to nie przerazi
I faktycznie łożysko wygląda trochę jak wątróbka, zresztą w medycznej nazwie jeśli mówi się o jego budowie, operuje się pojęciem, że zbudowane jest ze......zrazików

Nie wiem jak u Was w szpitalach, ale u mnie gdzie rodziłam, jak Maluszek się urodzi, na sali jest tzw. bocian (ohaio) i tam go kładą, wycierają i się mały grzeje W tym czasie mama rodzi łożysko a tata jest też na sali, może pobyć z Maluszkiem albo siedzieć przy żonie.
Później jak już wiozą na zszycie na zabiegowy to tata zostaje z maluszkiem w tej sali.
Mój mąż tego fajnie nie wspomina, bo mówi, że został sam z Sarą wśród tych wszystkich zakrwawionych sprzętów. I zastawiał się co ma robić
Pytał się potem mnie czy może miał posprzątać Oczywiście z ironią w głosie

Nacięcie krocza nie boli, ja nie czułam. Zszywali mnie też w narkozie więc nic nie pamiętam. Za to teraz odczuwam jeszcze ranę
Szwy mam usunięte, ale trochę mi obrzękło i muszę robić sobie przymoczki z szałwii Mam nadzieję, ze się zagoi nie długo do końca bo mam ochotę na seks

I jeszcze a propo pomalowanych paznokci. Opieprzają jeśli są pomalowane bo podczas znieczulenia sprawdzają na płytce paznokcia czy nie jest sina....Dla mnie to głupota, w dzisiejszych czasach żeby sprawdzać stan pacjenta patrząc na paznokcie. U nas jeśli ma się tipsy to trudno, nikt nie każe ściągać. I bardziej chodzi o palce u rąk a nie nóg.

Zabobony.....przestańcie wierzyć w te wszystkie głupoty Mnie teściowa non stop straszyła tym znamieniem, jak się czegoś przestraszę.
W ogóle nie słuchałam
Ale i tak najlepsza koleżanka z pracy, młoda kobitka 34 lata a zachowuje się jak babcia Co ona mi zabobonów naopowiadała, że mam uważać I koniecznie do wózka potrzebna jest czerwona kokarda, żeby mi jakaś stara kobieta dziecka nie zauroczyła
Kiedyś zapytałam tylko jej, jak ona magisterkę z położnictwa zrobiła, bo bądź co bądź ale wg mnie człowiek z wyższym wykształceniem już powinien nieco inaczej patrzeć na takie sprawy.
Nie chcę nikogo urazić tutaj, ale mi się wydaje......ze do czegoś to obliguje.
A i tak najlepsze jak opowiedziała swojemu dziecku skąd się wzięło....4-letnie prawie...
Ja rozumiem, że się nie opowiada o seksie.....ale żeby mówić, że ona tak jak wilk z czerwonego kapturka miał babcię w brzuchu tak ona dziecko.... Mały zapytał tylko "To mnie mamo zjadałaś i potem mnie uratowali?"
Też mi się wydaje, że to przesada ze zrywaniem tipsów. A ja będę pewnie mieć sine paznokcie, bo maluję u stóp granatowym lakierem od chyba roku.

A co do zabobonów i ludzi wykształconych (w ogóle co ma piernik do wiatraka): to jest myślenie - nie zaszkodzi, a nuż pomoże.

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
a może ktoś by nam podarował, nie? Tylko taka bida w avatarach mamy;-)
A propos zdrowego jedzenia. Oglądałam Wiem co jem o cytrusach- jak pomarańcza ma pępek- nie ma pestek

a ja przygarnę bucianą szafę Kryśki;-)
Nie bądź zachłanna! Szafa duża, podziel się z koleżanką z forum. :P
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 11:10   #2169
e_rosa
Raczkowanie

Cytat:
Ja co roku robię stroiki na święta. Chodziłam na studium architektury krajobrazu i tam mnie nauczyli Jeżeli jesteś zainteresowana mogę udzielić kilku rad co do stroików.
możesz jakiegoś pomysła rzucić, ja chętnie skorzystam ja mam gwiadzy betlejemski i chce z nich zrobić coś fajnego i sie właśnie zastanawiam co...

anka_bzzzy taki sypany chce zrobić w piekarniku z nóżkami z kurczaka, na kosteczce rozołowej. Dawno nie robiłam i nie wiem jakie proporcje żeby mi nie wyszedł za suchy, a w necie to różnie piszą.

Edytowane przez e_rosa
Czas edycji: 2010-12-16 o 11:14
Stary 2010-12-16, 11:12   #2170
humbak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
Kurcze chciałąm na alle, bo nie mam jak jeździć, prześcieradło z gumką 200x220, obojętne z czego. Ale wychodzi ok 40 zł a na hali supermarketu z 29, bez sensuuuuuuuuuuuuu

Ja chcę wyjść. Czy to głupie wsiąść za kółko?
Świeci słonce, nie pada...?

Ja codziennie przed 8 wioze dzieci do przedszkola, jedno swoje drugie szwagra i trzecie, swoje, tylko do towarzystwa, i nie ma przeproś, że pogoda paskudna, jade w każdą. Moja mama mówi, że zawału dostanie przez te moje jazdy. Ale dzisiaj to jest przepiekna pogoda na przejażdzkę.Ale ja jestem w trochę niższej ciązy, mam termin na koniec lutego. Tak sobie mysle czy po nowym roku nie przystopuje troche, bo wygramolić się z tym całym towarzystwem z domy to nie taka prosta sprawa. Tylko ciągle myslę jak rozwiązać, zaworzenie Lilianki do tego przedszkola, i chyba najlepszym rozwiązaniem byłoby zostawianie jej na tygodniu u babci, mieszka tam gdzie jest przedszkole, a w weekendy tylko do domu. U nas ferie zaczynaja sie chyba od początku lutego, to jakoś dalibysmy rade.

Edytowane przez humbak
Czas edycji: 2010-12-16 o 11:23
humbak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 11:13   #2171
mika_am
Raczkowanie

hmm, a mnie sie wydaje, że poprostu urósł!
Marika- fajne zachowanie męża i dziecka)

jejć to mnie pocieszyłyście z tym oddychaniem!dziś zdjęłam stanik, bo mnie tak upija, że szok, chyba muszę kupić jakiś sportowy, bo nie nawidzę chodzić bez biustonosza :/ cycki mi obwisną i będę mieć do pępka
od kilku dni jestem strasznie leniwa i powolna, czytam jak pierwszak- tyle czasu mi schodzi!idę sprzątać, bo później do fryzjerki i kosmetyczki na depilację brwi i hennę! zobaczymy czy mi to poprawi humor!
mika_am jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-16, 11:15   #2172
agape
Zadomowienie

Cytat:
Witam mamusie. Wczoraj nie zaglądałam do was, bo nie miałam internetu.I widzę na naszej liście zmiany. Achaia urodziła córeczkę.Moje najszczersze gratulacjeCiekawe ja sie czuje mamusia Zaraz Was poczytam to może się czegoś dowiem. I widze coraz więcej dziewczynek sie ujawnia juz mamy 28, ciekawe kto poszerzył te grono???Może Lilijka w końcu się dowiedziała???Już czytam czytam tylko napisze co u mnie.

Wczoraj zaczęłyśmy 31 tydzień a co za tym idzie 8 miesiąc!!
Jak ten czas leci, jeszcze tylko 2 miesiące. Jak mężowi oznajmiam jak to juz blisko, że zaczęłam 8 miesiąc to on.."ale fajnie" on już nie moze sie doczekac kiedy zobaczy naszą córeczkę. Fajnie ja tez ale to nie on cwaniak musi ja urodzić
Ostatnio zaobserwowałam u siebie chyba skurcze. Raz na jakiś czas twardnieje mi brzuch ( dokladnie tak jak po orgaźmie) i sie zastanawiam czy to malutka tak się układa, czy to skurcze.I (moze mi się wydaje) ale zauwazylam, że chyba mi się brzuch obnizył..ale nie wiem czy sobie nie ubzdurałam. W każdym bądź razie jest ogromny. W ogóle ostyatnio miewam takie przeczucie , że urodze szybciej niz mam termin. Niewiem może to jest spowodowane tym, ze coraz wiecej tych mamuś rozpakowanych. Nawet dzis mi sie sniło, ze czuam ze urodze szybciej, ze mam błednie wyliczony termin i wszystkim to w śnie mówiłam.
Dopadaja mnie od czasu do czasu tez taki uderzenia gorąca, mam andzieje, że to normalne , ze to nic niepokojącego. Dzis mimo, że biore aspargin skurcze łydekI i ja i mój mąż, oboje zauważyliśmy, że coraz bardzij narzekam i marudze. Ale cóz, jest mi coraz ciężej. ledwo wydostaje sie o własnych siłach z wanny, przekrecanie się w nocy z boku na bok tez wymaga duzo wysilku, wstanie zł ozka do toalety tak samo. W dodatku ten ból pachwin..tragedia..ale wszystko zniose.
Wkurzaja mnie testy ludzi ktorych widze, kazdy tylko kiedy rodzisz/?A jak mówie ze za 2 miesiace to wywalają oczy...wielki szok.,"O Boże a myślałam, że juz niedługo"..tak wiem taka wielka jestem jakbym miala za moment rodzic ale co ja na to poradze...porzez te uwagi...wogole nie chce mi sie wychodzic do ludzi a jak ktos mi cos takiego powie to robie sie czerwona zawstydzam sie .Dobra dosyć smęcenia. I tak jestem pięknai jak mój mąz mowi "przeslicznie wyglądam w ciązy"
My juz z mężulkiem zaczleismy świateczne zakuoy, juz kupiliśmy pierwsze prezenty w weekend kolejna seria, uwielbiam to...to biore sie za nadrabianie , pewnie sporo tego.

Dziewczyny oceńcie same. Jak myślicie?Obnizył mi się brzuszek??? Dziś już 116 cm w brzuszku
1. zdjecie z 02.12.
2. zdjecie z dziś tj. 16.12.
albo mi odbija albo ja widze różnice.
może tak jak dziewczyny piszą - zdjęcie z innej perspektywy i dlatego takie wrażenie??

ja natomiast od wczoraj czuje jak ciągle mi się brzuch napina i to na długo bo ponad 30sekund ale mam nadzieje że to jednak mały bo jest bardzo ruchliwy a termin to ja mam podobnie jak ty - 20 luty...

dla wielbicielek ładnej bielizny- na gropunie jest kupon o wartości 60zł za 30zł na bieliznę
http://www.groupon.pl/oferty/oferta-...-online/187583

i bon jest ważny do 31 marca więc po uroszeniu można by kupić a tu tak cienko z kaska...

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019

Edytowane przez agape
Czas edycji: 2010-12-16 o 11:18
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 11:17   #2173
Patrilla
Zakorzenienie

ja mogę polecić figurki - bombki do pokolorowania
http://allegro.pl/ozdoby-choinkowe-a...365670349.html
i pierniczki na choinkę oraz suszone i kandyzowane owoce - choinka jadalna - my mamy taką ze względu na córkę
ja chyba wyprawkę dla siebie do spzitala kupię dopiero w nowym roku -jeszcze mam czas mam nadzieję
na razie buszuję po stronach z wyposażeniowcze i projektami wnętrz
Stary 2010-12-16, 11:24   #2174
e_rosa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
ja mogę polecić figurki - bombki do pokolorowania
http://allegro.pl/ozdoby-choinkowe-a...365670349.html
i pierniczki na choinkę oraz suszone i kandyzowane owoce - choinka jadalna - my mamy taką ze względu na córkę
ja chyba wyprawkę dla siebie do spzitala kupię dopiero w nowym roku -jeszcze mam czas mam nadzieję
na razie buszuję po stronach z wyposażeniowcze i projektami wnętrz
takie aniołeczki to ja sama odlewałam i malowałam, troche też udało mi się sprzedać

Justine ja juz wiem o co z tymi zdjęciami twoimi chodzi, na jednym tym co masz niby brzuch wysoko masz bluzeczkę z tyłu spuszczoną i wizualnie z brzuszka robi się piłeczka, na tym drugim masz bluzkę podniesioną do wysokości biustu i widac plecy dlatego wygląda to smuklej, myślę że to cała tajemica , też jak robiłam sobie fotki to zauwazyłam że zależnie jak własnie bluzkę podniose to mam albo piłeczkę albo smuklejszy. Tak że nie przejmuj się

Edytowane przez e_rosa
Czas edycji: 2010-12-16 o 11:31
Stary 2010-12-16, 11:26   #2175
Patrilla
Zakorzenienie

no widzisz zdolna bestia z Ciebie ja leniuch kupiłam do zabaw malarskich dla córki
Ostatnio farby u nas królują kreatywnie wykazałam sie robiąc stemple z ziemniaków
zdycham i mam cudne zapalenie zatok

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-16, 11:31   #2176
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez e_rosa Pokaż wiadomość
możesz jakiegoś pomysła rzucić, ja chętnie skorzystam ja mam gwiadzy betlejemski i chce z nich zrobić coś fajnego i sie właśnie zastanawiam co...

anka_bzzzy taki sypany chce zrobić w piekarniku z nóżkami z kurczaka, na kosteczce rozołowej. Dawno nie robiłam i nie wiem jakie proporcje żeby mi nie wyszedł za suchy, a w necie to różnie piszą.

Ja na szklankę daje bodajże 2,5 szklanki wody. Ale to ma w ten sposób wyglądać, że jak woda wyparuje i ryż jest miękki to można z nim dalej działać - ja akurat robię takie kule ryżowe z serem w środku. Potem one jeszcze panierowane i do smażenia, więc bomba kaloryczna. Głównie dla męża, musiałam szukać sposobu na ryż, który zje. On z serem wszystko zje.
Nie wiem, czy u Ciebie się to sprawdzi, bo potem jeszcze do piekarnika... Mi wychodzi zwykle dość kleisty.

Przyszedł mi stanik do karmienia, ale niezły pancernik. Wygląda ok i nie jest za mały, jeszcze muszę chociaż jeden upolować...
Stary 2010-12-16, 11:32   #2177
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

szizuho nie ma sprawy, zmienione

Justine ja to dowiem się po porodzie co będzie bo w cuda nie wierzę i uważam, że zmienił kształt Twój brzuszek

dzięki za przepisy na masę solną

Dzisiaj na obiad pizza własnej roboty......bo mam jeszcze połówkę drożdży
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 11:35   #2178
szizuho
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Ja jeszcze do piekarnika... Mi wychodzi zwykle dość kleisty.

Przyszedł mi stanik do karmienia, ale niezły pancernik. Wygląda ok i nie jest za mały, jeszcze muszę chociaż jeden upolować...

Pokaz jaki zamawiałaś i o ile większy rozmiar niz przed nosiłaś??

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
szizuho nie ma sprawy, zmienione

Jy

A więc dziękuje bardzo
Nie wiesz co z haveą??
szizuho jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 11:39   #2179
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
albo ja nie potrafię szukać, albo mało na necie tego co potrzebuję

eeeeeee to kreatywna jesteś z chęcią, tylko ten mój zapał taki słomiany jest, że szok

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
A więc dziękuje bardzo
Nie wiesz co z haveą??
pewnie mąż przyjechał i nadrabiają zaległości
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 11:41   #2180
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny nie straszcie, aż mi się goraco zrobiło. Ja mam termin na 26 luty a z tego co czytałam brzuch sie obniża na 3/4 tygodnie przed porodem a ja wedlug lekarki rodzic mam dopiero za 2 miesiace tj. za 8 tygodni minimum
w poniedziałek mam wizyte..zapytam czy faktycznie mój brzuch jest obniżony..może tylko fota tak wyszła..ale nie..ja tez to zauważyłam.
Mi się wydaje, że brzuszek urósł po prostu...nie wiem, nie widzę, żeby jakoś drastycznie się obniżył, nie martw się, bo stres na pewno nie pomoże!! Ja też mam w poniedziałek wizytę, także obie się dowiemy co i jak.

A co do tego obniżenia brzucha czy każda kobieta to ma, czy brzuch może, a niekoniecznie musi się obniżyć??

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 11:47   #2181
kaskup
Rozeznanie

Cytat:

a dzidziuś Ci sie czasem nie przekręcił w tym czasie głową w dół?? bo tak sobie teraz myslę i powiem Ci ze jak mała siedziała dupka na pęcherzu to miałam brzuch w innej pozycji niz teraz jak sie odwróciła..

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
A co do tego obniżenia brzucha czy każda kobieta to ma, czy brzuch może, a niekoniecznie musi się obniżyć??

z tego co ja sie orientuje to chyba każda tak ma, przynajmniej każda miała w moim otoczeniu..
Stary 2010-12-16, 11:50   #2182
dewi
Rozeznanie

Cytat:
a może dzidziuś poprostu się przekręcił i naciska brzuszek w dole... dlatego Ci się wydaje że brzuszek się obniżył
Stary 2010-12-16, 11:50   #2183
szizuho
Raczkowanie

Dziewczyny poproszę Was o jakiś szybki, łatwy i dobry przepis na weekendowy obiad rodzinny dodam że mięsny

Pomożecie??
szizuho jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-16, 11:51   #2184
_havana_
Raczkowanie

Moje stroiki wymagają niestety trochę wkładu i finansowego i czasowego. Wyglądają za to jak te z najlepszych kwiaciarni
Będę je przygotowywać w sobotę. Potem powklejam zdjęcia i zainteresowanym postaram wytłumaczyć jak je zrobić.
Niestety nie mogę znaleźć żadnych zdjęć z zeszłego roku

a gwiazdeczki z masy solnej wyglądają super!

Wera ja widzę, że z tym moim będę musiała porozmawiać jak on to sobie wyobraża bo wydaje mi się, że w żadnym stopniu nie jest świadomy co go czeka :P

Justine mi się wydaję, że brzuszek masz trochę niżej. Twoja ciąża chyba rozwija się trochę szybciej niż tradycyjnie i jestem prawie pewna, że urodzisz trochę szybciej. Tym bardziej, że dziewczynki podobno lubią wychodzić szybciej Przetrzymaj chociaż do stycznia
Stary 2010-12-16, 12:08   #2185
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Pokaz jaki zamawiałaś i o ile większy rozmiar niz przed nosiłaś??

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

A więc dziękuje bardzo
Nie wiesz co z haveą??
Zamówiłam taki, jakiś pojedynczy okaz na all. Firma FAYREFORM.
Edit: Na żywo jest bardziej kremowy, ale ładny.

Przed ciążą wciskałam się w 75G (w sumie to nadal się wciskam na przedłużkach, ale miska mała), ten jest bodajże 80GG/85G.
Myślę, że raczej 80, bo pod biustem nie mam za dużo luzu. Zamawiałam też zwykły fiszbinowiec 85G i tam miałam w misce więcej luzu. Mi się niestety ani Alles, ani Naturana jakoś nie widzą. Boję się, że miski będą małe, a obwód za luźny.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1350509568.jpg (29,7 KB, 32 załadowań)

Edytowane przez anka_bzzz
Czas edycji: 2010-12-16 o 12:10
Stary 2010-12-16, 12:10   #2186
Justine1988
Zadomowienie

Uuuu sporo tu sie działo:

olbka i kma1982 3mam mocno kciuki by wszystko było ok. Niech wasze maleństwa jeszcze troszke pobędą w brzuszkach i nie szykuja sie tak szybko do wyjścia a wy bądxcie spokojne.Kma dobrze, ze jestes w szpitalu, bedziesz miała dobra opieke mozesz byc spokojna. A Olbka lez jak najwiecej, stosuj sie do zalecen lekarza i edzie dobrze, Wierze w to. Buziaki

kajab26 witam nową mamusie. Fajnie tak za jedna ciąza mieć od razu parke.trzymaj sie cieplutko i uwazaj na siebie. Synek Mikołaj a córeczka jak??

Pisałyście o czkawkach dzieci. Wiecie , że ja u mojej nie zaobserwowałam nigdy... ale za to raz na usg na badaniu serduszka miala czkawke i tak zakłocała aparat ze mysłałam ze go rozwali...ale mielismy ubaw.Widzielismy jak regularnie podskakuje, jednak wtedy jeszcze nie czułam ruchów była za mała. Może jak byla mniejsza miala czkawke a teraz juz nie

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-12-16, 12:11   #2187
muron
Zakorzenienie

to też nieprawda z dziewczynkami Mój lekarz aż się oburzył

Ja idę na gotować filet z kury z pomidorami, bez smażenia, bo ostatnio ciężko jadałąm

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 12:23   #2188
weraa11
Zadomowienie

havana lepiej faktycznie pogadac bo ja widze, ze z nimi to nigdy nic nie wiadomo

Justine Ty sobie nawet tak nie zartuj, ze brzuch Ci sie obniza i ze zaraz urodzisz! Nie mozesz mnie samej zostawic tak na koniec
Ale tak ogolnie ja u siebie tez czasem widze ze mam brzuch inaczej ale tez wtedy czuje inny nacisk dziecka... Wiec moze faktycznie zmienilo swoje polozenie?
A nie walneli sie Tobie w ustalaniu terminu? Moze zaszlas w ciaze miesiac wczesniej, a mialas normalny okres? Moja kumpela tak miala... Troche sie taki okres roznil od innych, ale nie az tak bardzo.l..

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

A co do tego ze dzidzius nas slyszy juz w brzuchu i czy gadam do brzucha... Nie rozmawiam z brzuchem bo mi tak jakos glupio...chociaz czasem sie mi zdarzy... Za to mimo, ze nie mam talentu to czesto sobie spiewam i po chwili mi sie glupio zaczyna robic, ze nie mam totalnie glosu do spiewania i ona biedna musi tego sluchac
Przed chwila sobie spiewalam i zaczela skakac jak szalona mysicie ze sie jej spodobalo?

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 12:27   #2189
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Zamówiłam taki, jakiś pojedynczy okaz na all. Firma FAYREFORM.
Edit: Na żywo jest bardziej kremowy, ale ładny.

Przed ciążą wciskałam się w 75G (w sumie to nadal się wciskam na przedłużkach, ale miska mała), ten jest bodajże 80GG/85G.
Myślę, że raczej 80, bo pod biustem nie mam za dużo luzu. Zamawiałam też zwykły fiszbinowiec 85G i tam miałam w misce więcej luzu. Mi się niestety ani Alles, ani Naturana jakoś nie widzą. Boję się, że miski będą małe, a obwód za luźny.

moge prosic o linka tego stanika bo śliczny jest , ile kosztowal??...
Stary 2010-12-16, 12:32   #2190
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
moge prosic o linka tego stanika bo śliczny jest , ile kosztowal??...
ja tez poprosze o linka bo i mi przypadl do gustu..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości