|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Justine1988 ja tak jak Muron pierwsza myśl ze sie obniżył
![]()
Liwia http://www.suwaczki.com/tickers/h84fej28regdkxkk.png Amelka http://www.suwaczki.com/tickers/km5sio4pvkc0m5r2.png Edytowane przez kaskup Czas edycji: 2010-12-16 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
![]() Jej u Ciebie to już tylko miesiac moze byc???38 tydzien to juz ciąza donoszona. Wiecie co ja bym chyba zwariowała jakbym nic nie miala dla dzidzi i dla siebie. Jakbym posluchala tesciow tak by bylo...a teraz mam juz wiekszośc i jestem spokojniejsza zdecydowanie.jeszcze a miare szybko musze kupic klapki do szpitala pod prysznic i reczniki by miec w razie"w"musze miec cala wyprawke dla mnie do szpitala ...mam dziwne przeczucie ze przez moje cisienie moze trafie szybciej do szpitala...niby w wiekszosci jest w normie ale czasami stuka nawet do 142/69, 137/56..dziwne jest..,ta pierwsza liczba za wysoka druga za niska i te zawroty glowy i uderzenia goraca moga bycod cisnienie a w dodatku ta woda w organiźmie. Ja z znatury panikara jestem ale lepiej chyba byc przygotowanym na wszytsko. W wekend namowie meza by kupic te klapki i reczniki i co tam do szpitala jeszcze trzeba by miec.
![]() |
#2163 |
Zadomowienie
|
Justine brzucholek CI się obniżył
![]() http://finanse.wp.pl/kat,104128,titl...l?ticaid=1b6db o Danonkach ![]()
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/9042 SARA - Mała Księżniczka http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13591 KRÓL ARTUR Edytowane przez MARIKA.S Czas edycji: 2010-12-16 o 10:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Raczkowanie
|
Justine ja tam sie nie znam ale też wydaje mi się że niżej jest
Muron poniżej wklejam twojego świątecznego avatara, a jak zobaczyłam to odrazu mi się bucik z Tobą skojarzył ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2165 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ozdób na choinkę niestety nigdy nie próbowałam.
![]() |
#2166 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie straszcie, aż mi się goraco zrobiło. Ja mam termin na 26 luty a z tego co czytałam brzuch sie obniża na 3/4 tygodnie przed porodem a ja wedlug lekarki rodzic mam dopiero za 2 miesiace tj. za 8 tygodni minimum
![]() ![]() w poniedziałek mam wizyte..zapytam czy faktycznie mój brzuch jest obniżony..może tylko fota tak wyszła..ale nie..ja tez to zauważyłam.
Nasze marzenie się spełniło ![]() ![]() ![]() 24.02.2011 r. dzień narodzin naszej córeczki ![]() Nadia: http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png Edytowane przez Justine1988 Czas edycji: 2010-12-16 o 11:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Zakorzenienie
|
a może ktoś by nam podarował, nie? Tylko taka bida w avatarach mamy;-)
A propos zdrowego jedzenia. Oglądałam Wiem co jem o cytrusach- jak pomarańcza ma pępek- nie ma pestek ![]() a ja przygarnę bucianą szafę Kryśki;-) ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2168 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niepoważne. ![]() Klub się poszerza. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A co do zabobonów i ludzi wykształconych (w ogóle co ma piernik do wiatraka): to jest myślenie - nie zaszkodzi, a nuż pomoże. ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2169 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() anka_bzzzy taki sypany chce zrobić w piekarniku z nóżkami z kurczaka, na kosteczce rozołowej. Dawno nie robiłam i nie wiem jakie proporcje żeby mi nie wyszedł za suchy, a w necie to różnie piszą. Edytowane przez e_rosa Czas edycji: 2010-12-16 o 11:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2170 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja codziennie przed 8 wioze dzieci do przedszkola, jedno swoje drugie szwagra i trzecie, swoje, tylko do towarzystwa, i nie ma przeproś, że pogoda paskudna, jade w każdą. Moja mama mówi, że zawału dostanie przez te moje jazdy ![]()
Liliana - 11 lat Michał - 9 lat Julian - 6 lata Edytowane przez humbak Czas edycji: 2010-12-16 o 11:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Raczkowanie
|
hmm, a mnie sie wydaje, że poprostu urósł!
Marika- fajne zachowanie męża i dziecka ![]() jejć to mnie pocieszyłyście z tym oddychaniem!dziś zdjęłam stanik, bo mnie tak upija, że szok, chyba muszę kupić jakiś sportowy, bo nie nawidzę chodzić bez biustonosza :/ cycki mi obwisną i będę mieć do pępka ![]() od kilku dni jestem strasznie leniwa i powolna, czytam jak pierwszak- tyle czasu mi schodzi!idę sprzątać, bo później do fryzjerki i kosmetyczki na depilację brwi i hennę! zobaczymy czy mi to poprawi humor! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2172 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja natomiast od wczoraj czuje jak ciągle mi się brzuch napina i to na długo bo ponad 30sekund ale mam nadzieje że to jednak mały bo jest bardzo ruchliwy a termin to ja mam podobnie jak ty - 20 luty... dla wielbicielek ładnej bielizny- na gropunie jest kupon o wartości 60zł za 30zł na bieliznę http://www.groupon.pl/oferty/oferta-...-online/187583 i bon jest ważny do 31 marca więc po uroszeniu można by kupić a tu tak cienko z kaska... Edytowane przez agape Czas edycji: 2010-12-16 o 11:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Zakorzenienie
|
ja mogę polecić figurki - bombki do pokolorowania
http://allegro.pl/ozdoby-choinkowe-a...365670349.html i pierniczki na choinkę oraz suszone i kandyzowane owoce - choinka jadalna - my mamy taką ze względu na córkę ![]() ja chyba wyprawkę dla siebie do spzitala kupię dopiero w nowym roku -jeszcze mam czas ![]() ![]() na razie buszuję po stronach z wyposażeniowcze i projektami wnętrz ![]()
![]() |
#2174 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Justine ja juz wiem o co z tymi zdjęciami twoimi chodzi, na jednym tym co masz niby brzuch wysoko masz bluzeczkę z tyłu spuszczoną i wizualnie z brzuszka robi się piłeczka, na tym drugim masz bluzkę podniesioną do wysokości biustu i widac plecy dlatego wygląda to smuklej, myślę że to cała tajemica ![]() ![]() Edytowane przez e_rosa Czas edycji: 2010-12-16 o 11:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Zakorzenienie
|
no widzisz
![]() ![]() ![]() Ostatnio farby u nas królują ![]() ![]() zdycham i mam cudne zapalenie zatok ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2176 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja na szklankę daje bodajże 2,5 szklanki wody. Ale to ma w ten sposób wyglądać, że jak woda wyparuje i ryż jest miękki to można z nim dalej działać - ja akurat robię takie kule ryżowe z serem w środku. Potem one jeszcze panierowane i do smażenia, więc bomba kaloryczna. Głównie dla męża, musiałam szukać sposobu na ryż, który zje. On z serem wszystko zje. ![]() Nie wiem, czy u Ciebie się to sprawdzi, bo potem jeszcze do piekarnika... Mi wychodzi zwykle dość kleisty. Przyszedł mi stanik do karmienia, ale niezły pancernik. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Zakorzenienie
|
szizuho nie ma sprawy, zmienione
![]() Justine ja to dowiem się po porodzie co będzie ![]() ![]() ![]() dzięki za przepisy na masę solną ![]() Dzisiaj na obiad pizza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2178 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pokaz jaki zamawiałaś i o ile większy rozmiar niz przed nosiłaś?? ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- A więc dziękuje bardzo ![]() Nie wiesz co z haveą?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
eeeeeee to kreatywna jesteś ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- pewnie mąż przyjechał i nadrabiają zaległości ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2180 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do tego obniżenia brzucha czy każda kobieta to ma, czy brzuch może, a niekoniecznie musi się obniżyć?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
a dzidziuś Ci sie czasem nie przekręcił w tym czasie głową w dół?? bo tak sobie teraz myslę i powiem Ci ze jak mała siedziała dupka na pęcherzu to miałam brzuch w innej pozycji niz teraz jak sie odwróciła.. ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
z tego co ja sie orientuje to chyba każda tak ma, przynajmniej każda miała w moim otoczeniu.. ![]()
![]() |
#2182 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2183 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny poproszę Was o jakiś szybki, łatwy i dobry przepis na weekendowy obiad rodzinny dodam że mięsny
Pomożecie?? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2184 |
Raczkowanie
|
Moje stroiki wymagają niestety trochę wkładu i finansowego i czasowego. Wyglądają za to jak te z najlepszych kwiaciarni
![]() Będę je przygotowywać w sobotę. Potem powklejam zdjęcia i zainteresowanym postaram wytłumaczyć jak je zrobić. Niestety nie mogę znaleźć żadnych zdjęć z zeszłego roku ![]() a gwiazdeczki z masy solnej wyglądają super! ![]() Wera ja widzę, że z tym moim będę musiała porozmawiać jak on to sobie wyobraża bo wydaje mi się, że w żadnym stopniu nie jest świadomy co go czeka :P Justine mi się wydaję, że brzuszek masz trochę niżej. Twoja ciąża chyba rozwija się trochę szybciej niż tradycyjnie i jestem prawie pewna, że urodzisz trochę szybciej. Tym bardziej, że dziewczynki podobno lubią wychodzić szybciej ![]() ![]()
#2185 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edit: Na żywo jest bardziej kremowy, ale ładny. Przed ciążą wciskałam się w 75G (w sumie to nadal się wciskam na przedłużkach, ale miska mała), ten jest bodajże 80GG/85G. Myślę, że raczej 80, bo pod biustem nie mam za dużo luzu. Zamawiałam też zwykły fiszbinowiec 85G i tam miałam w misce więcej luzu. Mi się niestety ani Alles, ani Naturana jakoś nie widzą. Boję się, że miski będą małe, a obwód za luźny. Edytowane przez anka_bzzz Czas edycji: 2010-12-16 o 12:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Zadomowienie
|
Uuuu sporo tu sie działo:
olbka i kma1982 3mam mocno kciuki by wszystko było ok. Niech wasze maleństwa jeszcze troszke pobędą w brzuszkach i nie szykuja sie tak szybko do wyjścia a wy bądxcie spokojne.Kma dobrze, ze jestes w szpitalu, bedziesz miała dobra opieke mozesz byc spokojna. A Olbka lez jak najwiecej, stosuj sie do zalecen lekarza i edzie dobrze, Wierze w to. Buziaki ![]() kajab26 witam nową mamusie. Fajnie tak za jedna ciąza mieć od razu parke. ![]() Pisałyście o czkawkach dzieci. Wiecie , że ja u mojej nie zaobserwowałam nigdy... ![]() ![]()
#2187 |
Zakorzenienie
|
to też nieprawda z dziewczynkami
![]() ![]() Ja idę na gotować filet z kury z pomidorami, bez smażenia, bo ostatnio ciężko jadałąm
![]() |
#2188 |
Zadomowienie
|
havana lepiej faktycznie pogadac bo ja widze, ze z nimi to nigdy nic nie wiadomo
![]() Justine Ty sobie nawet tak nie zartuj, ze brzuch Ci sie obniza i ze zaraz urodzisz! Nie mozesz mnie samej zostawic tak na koniec ![]() Ale tak ogolnie ja u siebie tez czasem widze ze mam brzuch inaczej ale tez wtedy czuje inny nacisk dziecka... Wiec moze faktycznie zmienilo swoje polozenie? A nie walneli sie Tobie w ustalaniu terminu? Moze zaszlas w ciaze miesiac wczesniej, a mialas normalny okres? Moja kumpela tak miala... Troche sie taki okres roznil od innych, ale nie az tak bardzo.l.. ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- A co do tego ze dzidzius nas slyszy juz w brzuchu i czy gadam do brzucha... Nie rozmawiam z brzuchem bo mi tak jakos glupio...chociaz czasem sie mi zdarzy... Za to mimo, ze nie mam talentu to czesto sobie spiewam ![]() ![]() Przed chwila sobie spiewalam i zaczela skakac jak szalona ![]() ![]()
#2189 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moge prosic o linka tego stanika bo śliczny jest , ile kosztowal??...
![]() |
#2190 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.