|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku?? | |||
| Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV |
|
4 | 7,02% |
| Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
5 | 8,77% |
| Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
3 | 5,26% |
| Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV |
|
0 | 0% |
| Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV |
|
13 | 22,81% |
| Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV |
|
32 | 56,14% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
dzień doberek,
ja od 6 nie śpie, obudziłam się po fenoterol i dupa blada wkurzyłam sie wczoraj wieczorem, bo zaczelam analizowac, jakim cudem za 5 rzeczy kupionych w rosmanie zaplacilam 120zł. znalazłam paragon, a kobitka mi policzyła balsam do ciała z neutrogeny po cenie tej normalnej, czyli po 26,9 zł, a przeciez sa one w promocji za15!!! i dlatego jak zobaczylismy z tż ze na półce jest cena taka niska to wzielismy 3 te balsamy, no bo sie oplaca. takze jade dzis zapytac jak to jest, bo ja poczulam sie oszukana. a wieczorem zjadłam małą pizze i oczywiscie teraz mi nie dobrze... właśnie też się zastanawiałam co marsylią, i monikal - bo chyba miała być w szpitalu, ale może cosik pokręciłam
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
Hej dziewczyny. Ja dzisiaj byłam cierpiąca w nocy. Wstałam siusiu i tak mnie brzuch rozbolał, że się wystraszyłam, ale oczywiście przeszło. Rano znowu trochę, teraz spokój. Ale przynajmniej mój gin jest od dzisiaj w mieście i chyba w szpitalu nawet, więc w razie czego bać się tak bardzo nie muszę. Mój mąż ma dzisiaj urodziny i piekę mu sernik z przepisu jego mamy
Jeszcze nigdy nie robiłam ![]() A marsylia faktycznie zaginęła gdzieś...
|
|
|
|
#2163 |
|
Zadomowienie
|
Tity to trzymam kciuki, bo to nie lada konkurencja-dorównać mamusi teściowej
![]() i fajnie mąż spod znaku rybek i dzidzia też będzie. u mnie podobnie, jak wytrzymam do swojego terminu, bo tż spod barana i Tymek ma termin na kwiecień to też by był. bo ja to rasowy byczek jestem ![]() właśnie weszłam na mamy lutowe, i tam dziewczyna napisała takie słowa:" dziewczyny które zostały- nie ródźcie na Inflanckiej- rzeźnia to najdelikatniejsze słowo jakie mi przychodzi na myśl- tam rodzić po ludzku nic nie znaczy- puste słowa "chyba musiała nieźle się nacierpiec,wspołczuję.
15.03.2011 Tymek 12. 09. 2015 Tosia Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-02-26 o 07:46 |
|
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
diatoma dziękuję za kciuki
Mam nadzieję, że wyjdzie mi ta masa ![]() Co do cc, to oni mnie tak trzymają, bo synek nie jest za duży, chociaż moim zdaniem(ale ja się mogę nie znać ) jest wystarczająco duży, żeby wyjść(ok 3kg, teraz pewnie już więcej troszkę), ale oni twierdzą, że skoro nie chce wychodzić i mu dobrze to lepiej dla jego zdrowia, żeby jeszcze parę dni posiedział i nabrał ciałka. No w każdym razie liczę, że już we wtorek mnie potną, ale kto to wie... W poniedziałek wizyta i usg ostatnie, zobaczymy ile maluch przybrał na wadze. Aha i położna mi powiedziała, żebym wykonywała takie czynności jak przed porodem SN, tzn żebym sobie trenowała sutki, to się oksytocyny trochę powydziela i tak będzie lepiej. No i jeszcze się dowiedziałam, że na zwykłej sali porodowej też będę, tylko nie wiem po co jeśli nie będzie rozwarcia ![]() Współczuję dziewczynom takich przykrych przeżyć przy porodach, bo to jest i tak już bardzo stresujące przeżycie, a niektórzy się trafią tacy, co się już znieczulili i mają syndrom pani w urzędzie, albo totalne chamy i takim niestety dr przed nazwiskiem nic nie pomaga... Edytowane przez Tity Czas edycji: 2011-02-26 o 08:18 |
|
|
|
#2165 |
|
Rozeznanie
|
witam
juz sie gubie z tym wszystkim ale dobrze ze mi pomoglyscie to liczyc ja nocka taka w miare w nocy tylko troche mnie bolal brrzuch jak na @. ale ja juz tak od poniedzialku to idzie sie przyzwyczaic na szczescie we wtorek wizyta to dowiem sie czy cos sie zmienia. milego dnia zycze ja pozniej was woadne nadrobic bo jak na razie na bierzaco jestem a teraz zmykam do lozeczka jak zwykle lezec caly dzien bo nic innego nie wolno |
|
|
|
#2166 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uwielbiam sernik sama czesto pieke ![]() ![]() Koncze dzis 37tc...od jutra zaczynam 38 ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
Moze wyprobuj sposob monti sloik miodu dzinenie zeby podtuczyc malego i winogronka ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
Moj tz.to rybki ja termin mam na 20 po jego urodzinkach a tz liczy ze urodze przed terminem w jego urodzinki hihiih
|
|||
|
|
|
#2167 |
|
Zadomowienie
|
cześć
![]() Co do tej dziewczyny z forum.Zdarzają się przypadki,że jakaś piguła ma zły dzień i potem odbija to się na rodzącej i całym porodzie.Poza tym każdy inaczej przezywa.Szkoda jej,ale ma dziecko i miejmy nadzieję,że szybko zapomni o tym przykrym zdarzeniu
|
#2168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to co innego to chyba tylko ty i niutka w domku czy ktoś jeszcze? przyznawać się jokr dziś ci nie odpuścimy zdjęcia mateuszka ja lecę bo mam dużo roboty jeszcze przed imprezką
|
|
#2169 | |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
dołączam do niewyspanych po tej nocy ![]() młoda zrobiła sobie z mojego pęcherza worek treningowy i nie wiem czym ale uderzała tak mocno że wręcz boleśnie, kuło mnie strasznie i w obojętnie jakiej pozycji było to samo w końcu pochodziłam po domu zjadłam kromę i się dziecie uspokoiło Cytat:
anessa trzymam kciuki za jutrzejsze USG straszny musiała mieć dziewczyna poród, albo ją tak potraktowali że szkoda gadać, tylko że nie wiadomo na kogo trafisz przy porodzie 10 może trafić na super babki a jedna na jakąś heterę i potem inne się boją rodzić w danym szpitalu także diatoma nie martw się może ona akurat trafiła na beznadziejnych ludzi tity to ty już w tym tyg możesz tulić swoją kruszynkę
|
|
#2170 |
|
Zadomowienie
|
wanilia83 mnie właśnie to wkurza w naszej służbie zdrowia, że czekają 30 godzin, dziewczyna rozwarcie przez ten czas raptem 2cm, apropo z takim to ja chodze od 5 tygodni, i czekaja z ta zasrana cesarke
![]() ja tam nie bede rodzic, juz mi sie stolica odwidziala, odkad stwierdzilam ze chce rodzic sn. bede rodzic tu gdzie mieszkam, tylko jakos nieciekawie ze tak ludzi traktuja... HArods a Ty w jakim szpitalu chcesz rodzić??
|
#2171 |
|
Zadomowienie
|
hej! dołączam do niewyspanych
Dziś calutką noc bolał mnie brzuch jak na@ i był twardy jak kamień. Malutka sie juz malo rusza i tak delikatnie.To normalne?
|
#2172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
...Dzien dobry! Ja wyspana i po spokojnej, bez glupich snow nocce, moge mile zaczac spedzac moj dzien wolny Nino spi jeszcze, czasem tylko przekreci sie nieznacznie. Aniol nie dziecko![]() Za kilka godzin go zobaczymy
|
|
#2173 |
|
Zadomowienie
|
mokra6, ja jeszcze nie doswiadczona, ale po tygodniu lezenia w szpitalu wiem ze przed samym porodem to normalne
takze prawdopodobnie to juz tuż tuż. i jak miałyśmy z dziewczynami liczyć ruchy w ciągu godziny, to ja naliczylam np. 50, a te które byly z 39 -40tc ledwie 10 liczyly, i to było normalne.
|
#2174 |
|
Zadomowienie
|
Matko Boska bojcie sie Boga z tymi pisaniem
Ja tu mam plan nadrobic od tej 14str, ale widze, ze teraz to juz totalnie graniczy z cudem Poniewaz moje 3 grosze wtracane co jakis czas zapewne ginelyby w tlumie to pisze w klubie. Postanowilam tez zalozyc odchowalnie, bo jest nas coraz wiecej, a rady bardzo by sie przydaly. Np teraz jestem na etapie poszukiwan jak najcichszego laktatora i nie moge nigdzie dokopac sie jakichkolwiek opinii. No i wstawiam w koncu obiecane zdjecia Mateusza. Wybaczcie jakosc, ale poki co jedyne fajne ( przynajmniej tak mysle) ujecia zdarzaja sie podczas karmienia, przewijania, usypiania i jedyne co wtedy mam pod reka to kom.
Mateusz 19.02.2011 http://suwaczki.maluchy.pl/li-51501.png Jestem oaza spokoju ... pier... kur... za...iście wyluzowanym kwiatem lotosu na tafli jeziora Edytowane przez Jok3r Czas edycji: 2011-02-26 o 10:07 |
|
|
|
#2175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
słodziak
|
|
#2177 |
|
Zadomowienie
|
JOK3R cudo
|
#2178 |
|
Raczkowanie
|
Jok3r Śliczny synuś
|
#2179 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ze dokladnie ta sama jakosc co X-lander ktory ich zdaniem jest mocno przereklamowany i placi sie za nazwe a Tako ma dokladnie to samo a jest niemal polowe tańszy i tez mam 3w1 - i mam do niego torbe, koszyk, moskiteier i do kazdej wersji folie przeciwdeszczowa ja zakupilam model Tako jumper GT bo mi sie najbardziej podobal mam od kilku tygodni w domku i lekko sie sklada i rozklada i nawet taka slabizna jak ja nie ma wiekszego problemu z nim a cene naprawde - duzo nizsza niz X-Landera i dolaczam do niewyspanych tej nocy maly dawal w kosc calusienka nocke i dzis od rana tez...wrrrr....
|
|
#2180 |
|
Raczkowanie
|
witam dziewuszki
wczoraj pod wieczór wybrałam się na shake z przyjaciółka, zaliczyłam tez IKEĘ i jest dużo fajnych rzeczy dla dzidziusiów i dość tanio.ogólnie zmachałam sie jag głupia ale chyba małemu takiego wypadu brakowało bo zrobił się taki spokojny opanowany. kurcze zapomniałam która z was pisała ze przytyła 20kg he ja tez tyle przytyłam ale się nie martwię bo z córka przytyłam 18 a schudłam 21. co do puchnięcia bo widzę ze ten temat tez był poruszony to o dziwo nic nie puchnę. dziewczyny które pokazały brzuszki śliczniutkie są te brzucholki. ja już mam zapowiedziane ze po urodzeniu bede chodzic na Fiennes bo moja przyjaciółka jest instruktorem :P kurcze podejrzanie mnie dzisiaj energia rozpiera
|
|
|
|
#2181 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=100523&page=8: dziewczyny- przestroga ode mnie- NIE RÓDŹCIE NA INFLANCKIEJ!!!! to mordownia a nie szpital jestem drugi dzień w domu- tego co przeżyłam w tym szpitalu nie życze największemu wrogowi- trauma do końca życia, nie chcę więcej rodzić, piepsze całą akcję rodzić po ludzku- tam są dwie ludzkie osoby na cały szpital- pani od laktacji i anastezjolog! to co pokazują na stronie szpitala- to piękna i prawdziwa porodówka, co z tego że jest piękna jesli pracują tam ludzie bez serca?! Jesli to wasze kolejne dziecko i wiecie że poród będziecie mieć łatwy- to polecam, będzie wam tam dobrze, ale jeśli coś będzie nie tak...gorzej niż w rosji w 18 wieku ja rodziłam ponad 30 godzin- z partnerem- miałam tylko bóle z krzyza- niewidoczne na ktg, a znacznie bardziej bolesne niż zwykłe skurcze. W końcu- zlitowali się i zrobili cesarkę. na stole usłyszłam, że cesarka nie jest dlatego że przez 30 godzin nie było postępu porodu, ale dlatego, że lekarze położnicy chcą mieć spokojną noc, a ja się drę na cały szpital! partner- prosił, błagał, płakał, żądał, chciał płacić każde pieniądze- za cesarkę albo choć za znieczulenie- niestety- nie ma postępu porodu= nie ma rozwarcia na 3 palce= nie ma znieczulenia! nie ważne że pacjentka od ponad doby zwija się po podlodze z bólu i prosi żeby ja zabili bo nie wytrzyma- oni mają procedurę- i koniec ...mogą dać co najwyżej no-spę! mój poród na Inflanckiej to był koszmar. Ale nawet przy leciutkim porodzie i bez komplikacji- oddział położniczy to tragedia- spada się tam jak do piwnicy- zimno, sale tak małe, że nie jedna pacjentka żeby wyjechać "kuwetką" z dzieckiem na korytarz musi poprosić inne pacjentki żeby też wyjechały...znieczulica położnych niesamowita- chcesz mleko dla dziecka bo nie masz pokarmu? no i co ze dzieciak ci wyje...ona leży z nogami na stołku bo jest 3 w nocy...nie poda, nie pomoże- nawet takim obolałym kobietom zero pomocy w czymkolwiekaha- nie ma warunków ani żeby wykąpać siebie ani dziecko, więc dopóki nie wyjdziecie ze szpitala- dziecko jest niekąpane. Prysznic jeden na cały oddział a i to w wiecznym przeciągu bo okna nieszczelne a na dodatek- woda ledwo leci...w salach- wody ciepłej w umywalkach brak oczywsiće z zewnątrz- szpital jak bajka...marmury i uśmiechy szkoda że tylko na pokaz Cytat:
:lov e:
|
||
|
|
|
#2182 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2183 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2184 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śliczny niech ci się zdrowo chowa co do laktatora to może spróbuj się zapytać na wątku mam styczniowo lutowych, one pewnie mają sporą wiedzę na ten temat
|
|
#2186 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a niby to proszków taki kiepski z czym sie nie zgadzam bo i ginekolodzy i położne to ludzie o dobrym sercu w każdej chwili pomogą wytłumaczą ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- jeżelidzisiaj zacznę to bede miec sile ale moj TZ powiedzial abym dzisiaj tego nie robila bo ma w koncu wolny weekend i chce w koncu napic sie piwa |
|
|
|
|
#2187 |
|
Zadomowienie
|
Jok3r prześliczny synuś!!!
zakładaj odchowalnię, zakładaj, będzie nas coraz więcej lada chwila ![]() ja dziś mam ostatni dzień 39 tygodnia, szok ![]() nadal żadnych objawów porodu |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
tity, wpraszamy się na serniczek hehe
![]() Jokr, słodki Twój Mateo Jeszcze raz GRATULUJĘ!!!! ja też dziś słabo spalam, ale w sumie nic mnie nie bolało...... więc nie wiem czemu
|
|
|
|
#2189 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o pełnej godzinie zobaczymy, czy mój wyszedł Co do miodku to trochę go jadłam w ciąży, bo lubię do herbaty, ale bez przesady, winogronek trochę podjadam ostatnio, ale szaleć też nie mogę bo zgaga nadal mnie męczy...A co do znaków zodiaku to ja całe życie mam szczęście/nieszczęście do ryb, sporo osób które jakoś odcisnęły się na moim życiu to ryby właśnie, a ja jestem strzelcem z kolei, ale ja taka średnio strzelcowata jestem ![]() Nooo, z jednej strony super, a z drugiej jestem przerażona Mam nadzieję, że jak się urodzi mały to przerażenie już minie To taki chyba lęk przed nieznanym ![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Powodzenia na usg ![]() Cytat:
iweczka zapraszam, dużą blachę robię to wystarczy dla każdego
|
|||
|
|
|
#2190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

Jeszcze nigdy nie robiłam 

"
Mam nadzieję, że wyjdzie mi ta masa
) jest wystarczająco duży, żeby wyjść(ok 3kg, teraz pewnie już więcej troszkę), ale oni twierdzą, że skoro nie chce wychodzić i mu dobrze to lepiej dla jego zdrowia, żeby jeszcze parę dni posiedział i nabrał ciałka. No w każdym razie liczę, że już we wtorek mnie potną, ale kto to wie...
W poniedziałek wizyta i usg ostatnie, zobaczymy ile maluch przybrał na wadze. Aha i położna mi powiedziała, żebym wykonywała takie czynności jak przed porodem SN, tzn żebym sobie trenowała sutki, to się oksytocyny trochę powydziela i tak będzie lepiej. No i jeszcze się dowiedziałam, że na zwykłej sali porodowej też będę, tylko nie wiem po co jeśli nie będzie rozwarcia 

szkoda że tylko na pokaz
:lov e: