|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku?? | |||
| Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV |
|
4 | 7,02% |
| Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
5 | 8,77% |
| Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
3 | 5,26% |
| Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV |
|
0 | 0% |
| Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV |
|
13 | 22,81% |
| Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV |
|
32 | 56,14% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
Cytat:
http://allegro.pl/ikea-fabler-kiesze...452382878.html a wszystko przez Montii
|
|
|
|
|
#2132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
wstałam niedawno, ale ciągle jestem jakas wyczerpana
![]() Cytat:
no i dobra połozna powinna tez umiec przekręcić dziecko ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- ps. mi tez puchną stopy ( głównie palce i śródstopie) i dłonie
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#2133 |
|
Zadomowienie
|
niutka Ty śpisz jak niedżwiedz skoro niedawno wstałaś
![]() Mnie też czasem w dzień muli na spanie.Jak Zosia jest w domu od 15 to już na pewno sie nie kimnę.Wybawię się z nia a potem w nocy śpię jak suseł się do rana Czy któraś z was planuje zakup wózka X-Lander?? Ja włąsnie patrzę na model XA
w miłości i w marzeniach wszystko jest możliwe Edytowane przez kampasiula Czas edycji: 2011-02-25 o 21:47 |
|
|
|
#2134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak mi się chce spac, to zasne zawsze i wszędzie Xlandera XA ja mam dzizas, jak mnie muli dziś, niedobrze mi, ide do łózka sobie cos poczytac
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#2135 |
|
Zadomowienie
|
witam nadrobilam jestem juz z wami goscie pojechali
![]() ja dzis skonczylam 38tc i leci mi juz 39 tc olusia jaki malenki brzuszek
|
#2136 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za porady w sprawie allegro jutro się tym zajmę, niezły oszust tak każdego na 30 zł to niezła sumka wyjdzie, eh.
byliśmy na spacerze z 6 km zrobiliśmy i nawet szybko szłam ![]() teraz sobie zobaczymy jakiś filmik, szybko zasnę po takim maratonie, świeże powietrze dobrze mi zrobiło milego wieczorku
|
#2137 | ||
|
Zakorzenienie
|
oooo, też ich kiedyś używałam
może się znowu skusze, bo juz mi się końcują w domu Cytat:
eirene, mój też się boi, ale może uda mi się go namówić w przyszlym tygodniu będę nad tym pracować, tylko najpierw musi wrócic o normalnej godzinie z pracy, bo inaczej ja już opadam z sił...... :/Cytat:
w srodę otworzyli u mnie Kauflanda i to dosłownie 5 min spacerkiem od domu chyba muszę się tam wybrać ![]() kurde, ale mój mlodszy brat podniósl mi ciśnienie...... jak on czegos chce to jest super, ale jak ja o cos poprosze to już nie....
|
||
|
|
|
#2138 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Ale dzisiaj wysyp zdjęc brzuszkowych aa wszystkie śliczne ![]() Już od 3 dni boli mnie brzuch jak na @ i nic sie nie dzieje. Dość mocno boli, czuje jakbym miała okres a do terminu 4 dni..Całą zime nie jeździłam autem, jakoś nie miałam potrzeby ani ochoty a dziś w końcu wsiadłam za kierownice bo pojechałam sobie do mamy..i miałam troche stresa po takiej przerwie nastepnym razem chyba wsiade za kółko jak już brzuszka nie będzie Ahh tak czytam o tym tłustym czwartku to ślinka leci. Swoja drogą nasz wątkowy tytuł dopasowany na tą okazje nigdy pączków nie robiłam ale chyba zrobie (no chybaże że akurat będe rodzic albo dopiero co wyjde ze szpitala to nie..) wg tego przepisu bo pyyysznie wyglądały http://mks.plejada.pl/4158,odcinek.html ![]() a teraz będe nadrabiac reszte bo dużo dziś napisałyście ![]() miłego wieczorku i spokojnej nocki
|
|
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2141 |
|
Zadomowienie
|
już kupiłas dla dzidziusia??masz nówkę ?bo ja patrzę te z 2 ręki.
I jak?zadowolona z wózka
|
#2142 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dam, dam śliczny Cytat:
![]() śliczny szklanka mąki to 150g Hmm na zakwas nie mam przepisu bo go dostałam (a koleżanka jest z tego samego miasta dlatego proponowałam, że mogę dać). Pewnie jest przepis na tej stronce dotyczącej chleba: http://www.chleb.info.pl/ A mój przepis na chlebek jest taki: 3/4 kg mąki - może być sama pszenna lub 1/2kg żytniej i 1/4kg pszennej lub jak kto woli ![]() dodatki: o koło garści każdego: siemię lniane, słonecznik, płatki owsiane, otręby, kminek - jeśli chodzi o ilość tych dodatków to każdy sam zobaczy co mu odpowiada. Czasem dodaje też rodzynki lub suszone pomidory. Do chleba też dobra jest czarnuszka i słód. 2 łyżeczki soli to wszystko mieszamy i dodajemy zakwas rozpuszczony w 3/4l ciepłej wody - mieszamy jeszcze raz blachę wysmarować tłuszczem i posypać otrębami i wylać chleb. odstawić do wyrośnięcia na 9h - ja z reguły robię wieczorem i piekę rano piec w 200 stopniach 1,15min a potem zostawić w wyłączonym piekarniku na kolejne 15 min. Wybełtanie wszystkich składników zajmuje dosłownie nie więcej jak 15 min. Cytat:
badając przez brzuch
|
|
|
#2143 |
|
Zadomowienie
|
mam nadzieje ze doczekam do terminu ewentualnie lekko sie przeterminuje
|
#2144 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
śliczny brzuszek zgrabniutki Cytat:
chyba możesz się starać o zwrot kasy przez allegro, tylko trzeba zgłosić sprawę na policję, moja koleżanka miała ostatnio taką samą sytuację ale ona dalej czeka :/ biedna laseczka na weekend w szpitalu, wynudzi nam się kobieta na maxa Cytat:
jesteśmy umówione na jutro bo ja takich spraw przez tel nie lubię załatwiać, zobaczymy co mi powie no rzeczywiście malutki taki, gdzie ci się ta twoja kruszynka mieści lustereczko strasznie, chociaż tak jak piszesz szczęście w nieszczęściu kupiłam sobie dziś stanik do karmienia w realu, nawet spoko zobaczymy jak się będzie sprawował, tylko nie wiem czy nie wybrałam za małego no ale to się zobaczy po porodzie ewelqa gratuluje
|
|
#2145 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2146 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() idę spaćdziewczynki, bo jutro rano muszę wstać no i jutro mam SR, ciekawe co jutro będzie ![]() dobranoc
|
||
|
|
|
#2147 |
|
Zadomowienie
|
kampasiula- ja też mam x-lander XA. kupiłam nowy. Wszystko łatwo sie wpina i wypina, można ściągać i prać pokrowce, pasuje do niego fotelik maxi cosi.W zestawie miałam fajną torbę i saszetkę, moskitierę i folię przeciwdeszczową. Bardzo mi sie podoba i nie mogę sie doczekać pierwszego spaceru z córcią.
|
#2148 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez mieszkam w UK . Mysle, ze jesli by sie cos zlego dzialo, dostalabys ty i ja opieke dobra i szybkaNatomiast do do porodu i opieki w czasie, bardzo sie ciesze, ze bede rodzila tu. Tu mam tak wiele opcji, ktore moge wybrac i nie musze za to placic a w PL... czytam wypowiedzi dziewczyn tu i na innych watkach i nie wyglada to super. A zreszta gdziekolwiek bysmy nie rodzily, bedziemy miec obawy, strach i wiele pytan - wazne jest nasze nastawienie i pomoc najblizszych a pozniej jest juz Rodzina, nasze ukochane dziecko Tajcia!!Cytat:
Dziewczyny z brzuszkami na zdjeciach z dzis - Sliczne M1Cytat:
Cytat:
Cytat:
Teraz mam 120/65. Sprawdz, jak dziewczyny radza, za jakis czas a jesli sie nadal niepokoisz to na IPCytat:
![]() Znow pozno, znow was nadrabialam jak glupia - 9 stron od mojego ostatniego wczorajszego posta i znow spac mi sie chce ale tym razem napisze, ze jutro okolo 14 mamy prywatne USG Nie moge sie doczekac![]() No, a teraz ide spac, bo oczywiscie na nic juz sil nie mam
|
|
#2149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzieki |
|
|
|
|
#2150 |
|
Zadomowienie
|
no własnie ja upatrzyłam ten model sobie na razie,bo naczytałam się chyba na ceneo masę pozytywnych opinii o nim.Poza tym męża rat ma blizniaczy taki wózek i mniej więcej wiem jak konstrukcja wygląda.Fajny.Ale chyba jest dość duży jak sie go złoży
|
#2151 |
|
Zadomowienie
|
kampasiula ja tez mam x-landera XA i bardzo nam sie ten wozek podoba tak jak mordka widze same zalety zobaczymy czy cos nie wyjdzie w trakcie uzywania no ale na to nie masz wplywu przy zadnym wozku
poki co nie mam zadnych zastrzezen do niego choc niektore dziewczyny na forum jako wade wymienialy to ze nie mozna spacerowki montowac tylem do kierunku jazdy a przodem do ciebie mnie osobiscie to nie przeszkadza niestety nie mam porownania co do wielkosci po zlozeniu z innymi wozkami bo to nasze pierwsze dziecko
http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png Edytowane przez Ewelqa1985 Czas edycji: 2011-02-25 o 23:03 |
|
|
|
#2152 |
|
Wtajemniczenie
|
no i ja mam X-landera
W po[rzedniej części wstawiałam fotki. Póki co podoba mi się, ale zobaczymy jak w użytkowaniu. Ja kupiłam na all zestaw za 1500zl z fotelikiem i innymi akcesoriami.
|
#2153 |
|
Zadomowienie
|
bezbolesnej nocki dziewczynki
|
#2154 |
|
Zadomowienie
|
dobrej nocy kobietki
|
|
|
|
#2155 |
|
Zakorzenienie
|
Laseczka, trzymaj się i niech Cię szybko wypuszczą
Olusia, nieduży brzuszek Lustereczko, okropna historia żeby tylko z tego jakoś wyszedł...Kampasiula, mam x-landera xa od prawie dwóch lat. Generalnie jestem zadowolona choć nie jest bez wad. Jest sztywny, w spacerówce nie ma to znaczenia ale w gondoli jak dla mnie owszem. Synek był malutki i na każdej nierówności na drodze go podrzucało. W sumie to dla mnie główna niedogodność, oczywiście wolałabym żeby spacerówkę można było ustawić przodem do siebie ale niestety nie ma takiej opcji. Ogólnie wózior jest porządny, stabilny, dobry do jazdy właściwie po każdym gruncie, wygodny dla dziecka. W spacerówce brakuje mi tylko dłuższych szelek, teraz zimą ciężko zapiąć synka a nie należy do dużych dzieci. |
|
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
Tez dziś czytałam o tym modelu xlandera, fajnie wygląda i dużo o nim pozytywnych opinii.
Bawiłam się dziś z moja córcia latarka, świetna sprawa, dużo śmiechu miałam przy tym. Ale najbardziej się rozhulała, jak chipsy jadłam, normalnie mała chipsiara z niej, odziedziczyła po mnie i po tacie
|
|
|
|
#2157 |
|
Zadomowienie
|
nie wiem czy mi się zdaje ale dawno nie pisała marsylia
|
|
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem w 37 tygodniu i od 4 lat mieszkam w Londynie. z jednej strony mysle, ze opieka tutaj i brak badan przez ginekologa to nie jest nic dobrego. Jednak mysle, ze oni wiedza co robia i tyle kobiet tutaj rodzi bez jakis wiekszych problemow. jesli cos jest nie tak to oni zaradza. Z tego co widze dziewczyny w Polsce maja jakos wiecej zmartwien przez te badania... Trzymaj sie wszystko bedzie oki
|
|
#2159 |
|
Wtajemniczenie
|
A tu taki maly artykul dla kolezanek z Polski
Moze sie przyda?http://www.iwoman.pl/na-serio/ludzie...,0,777053.html
|
#2160 |
|
Zadomowienie
|
hejka kobietki...a ja juz nie spie tragedia u mnie z tym spaniem....a jak tam u was nocka minela?????
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:57.

nastepnym razem chyba wsiade za kółko jak już brzuszka nie będzie