![]() |
#2161 | ||
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 147
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() Co do wapnia : http://www.przychodnia.pl/osteoporoz...3?s=3&d=15&t=4 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2163 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 120
|
@emelie - mleko zawsze 3,2% bo inne to jak woda, blee
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
Dzisiejsze U:
brak podwieczorku ze wzglêdu na 2 przek±ski, czyli brak ochoty na konkretny pi±ty posi³ek ![]() 1. jajecznica z 2 jajek na kie³basie ¶l±skiej drobiowej [nie taka chuda jak mo¿na by przypuszczaæ ![]() 2. bu³ka wieloziarnista z margaryn±, pasztetem pieczonym drobiowym i ogórkiem kiszonym; w miêdzyczasie wpad³o trochê wyjedzonych muesli od mamy i 2 du¿e kiwi; 3. spaghetti bolognese: makaron pe³noziarnisty, sos, miêso z kurczaka i ser ¿ó³ty; w miêdzyczasie wpad³ big bambi [wygra³am big milka! ![]() 4. 3 kromki wieloziarnistego: ~z margaryn± i surimi ~z serkiem topionym ¶mietankowym ~z past± makrelow±; 2 marchewki, trochê twaro¿ku ze ¶mietan± i szczypiorkiem, herbata rumowa, herbata owocowa. w ci±gu dnia wpad³o jeszcze [tradycyjnie] sporo orzechów. i jak? ![]()
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2011-05-04 o 22:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 12
|
RRRRka z wczoraj
![]() ¦niadanie Racuszki z otrêbów ( dwa roztrzepane bia³ka plus pó³ szklanki otrêbów górskich, pó³ jab³ka w kostkê, szczypta cynamonu, wymieszane i na patelni sma¿one na ³y¿ce oliwy ) PYYYYYCHA! ![]() Kromka chleba Kilka plasterków pomidora, ogorka, sa³ata II ¶niadanie 2 jajka na twardo Sa³atka z salaty ogorkow pomodorow, szczypiorka Gar¶c orzechów w³oskich Obiad 2 szklanki kaszy jeczmiennej z warzywami gulasz z miêsa wo³owego Podwieczorek 1 grahamka 106 kcal Sa³ata ogórek pomidor plasterek drobiowej, szczypior Kolacja Szklanka ma¶lanki Plus 15 km na rowerze przed kolacj± ![]() Dlatego ona taka uboga bo ju¿ za pó¼no by³o, ¿eby je¶æ co¶ wiêcej. A dziewczyny mo¿ecie mi powiedzieæ, które to s± margaryny miêkkie?? Smaruje chleb ni± dos³ownie odrobinkê bo nie lubiê ani mas³a, ani margaryny, ale jak ju¿ je¶æ to co¶ zdrowego. A..mo¿na u Was dostaæ makrelê? U mnie za³amka.. nigdzie nie ma.. bo ju¿ za ciep³o... :-( |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 731
|
Cytat:
![]() Hm .. je¶li kromki spore to my¶lê ,¿e kalorycznie bêdzie to U. No ale kiedy w koñcu ruszysz z miejsca Phynn , uparciuchu do roboty ! ![]() ![]()
![]() |
#2167 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 687
|
Cytat:
![]() ![]() Wg mnie super ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2168 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 61
|
Muszê zrobiæ ma³y offtop ,bo mam siê czym pochwaliæ
![]() Dzisiaj rano po roku nieobecno¶ci powróci³ mi naturalny @ ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 620
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 855
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2171 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2172 |
Zakorzenienie
|
mo¿e bez takich komentarzy , nie wiesz czy dana osoba mo¿e ma ED itp. i mo¿esz takim komentarzem niez³± hece zrobiæ
#2173 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 231
|
Wyt³umacz mi, co wnosi twój komentarz? konstruktywnej oceny jako¶ tam nie widzê.
Zreszt±, licz siê ze s³owami, co? Morphine nie jest ca³kowicie wolna od zaburzeñ, wiêc w jakim celu piszesz jej, ¿e za du¿o? ![]()
#2174 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 295
|
nie mówi±c ju¿ o tym, ¿e moim zdaniem to wcale nie jest du¿o, tylko ca³kiem normalnie, jak na U idealnie wiêc nie wiem o co Ci chodzi AmorLady:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#2175 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Ciê ¿ycie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2176 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 469
|
Morphine - b.mi siê podoba, fajnie
![]() utrzymanie (staram siê o wiêkszy luz): ¶niadanie: kasza jaglana gotowana na wodzie z cynamonem, z jogurtem naturalnym, ¶liwkami z kompotu (by babcia) i migda³ami & kawa zbo¿owa z mlekiem ii ¶niadanie: grahamka z mas³em, sa³at± rzymsk±, jajkiem na twardo, ogórkiem ma³osolnym i papryk± czerwon±; kiwi & marchewka obiad: filet z kurczaka w panierce z siemienia lnianego; puree ziemniaczane z koperkiem & porcja parowanych broku³ów; kubek zupy szparagowej z zielon± pietruszk± podwieczorek: du¿e jab³ko pieczone z konfitur± ¶liwkow±, imbirem i p³atkami migda³owymi & herbata malinowa kolacja: porcja wêdzonego ³ososia z kaparami, cytryn± i kolendr±; kromka chleba razowego z mas³em, czosnkiem, pomidorem i ogórkiem konserwowym +2 l wody i kilka herbat zio³owych; 40 min jogi & 40 minut spaceru
![]() |
#2177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2178 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 726
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 431
|
Moje U:
I ¦n.: dwie kromki ¿ytniego razowego z mas³em, polêdwic± sopock±, plastrem sera ¿ó³tego i pomidorem, herbata. II ¦n.: serek wiejski (150g) z wkrojonym szczypiorkiem i ogórkiem, sol±, wielka kromka razowego chleba. 3 mocno kakaowe ciasteczka z czekolad± (w³asny wypiek ![]() Obiad: pier¶ z kurczaka (sma¿ona bez panierki), ziemniaki posypane koperkiem, miseczka sa³aty z sosem sa³atkowym (na oliwie) Podw.: 2 kruche ciastka w czekoladzie, herbata Kolacja: dwie kromki chleba wieloziarnistego z mas³em, jajkiem na twardo, szczypiorkiem i rzodkiewk±. do tego woda, kubek miêty, herbata i wpad³o jeszcze ok. dwie gar¶cie orzechów arachidowych. Bêdê wdziêczna za ocenê ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2180 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 29
|
czy bêd±c na R mo¿na je¶æ w ramach kolacji ry¿ z musem z jab³ek?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
Cytat:
![]() ![]() Wiêc poprostu wygoñ precz monotoniê ![]() pokombinuj cosik, gotowanie jest super ![]()
"Dopóki walczysz, jeste¶ zwyciêzc±. " ¶w. Augustyn zarêczona 30.03.2012 ![]() mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012 ![]() nied³ugo ¿ona ![]() nied³ugo matura ![]() wygra³am swoje ¿ycie ! ![]() Edytowane przez zielona_zabcia Czas edycji: 2011-05-05 o 14:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
U.
1¶n - dwie kromki ¿ytniego ze s³onecznikiem, twaro¿kiem i pomidorami. wielki kawa³ ciasta z rabarbarem ( naprawdê wielki. wcale sobie ¿artów nie robiê. ![]() 1 h na basenie 2¶n - dwa jajka na twardo, kromka ¿ytniego z mozzarell±, pomidorami i przypraw± w³osk±. obiad - gruby plaster pieczeni z indyka z broku³em. kolacja - makrela w sosie pomidorowym. od 11, wiêc cztery, jak bêdê g³odna, to zjem.
#2183 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mo¿e czas na bu³kê z mas³em na kolacjê hmnn? Albo ziemiaka do obiadu? ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- raczej odpada. jak juuu¿ to z miêskiem ![]() mo¿esz zje¶æ na ¶n. jak bardzo chcesz, to Ciê raczej nie zabije ![]()
![]() |
#2184 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
nawet dla mnie to NIEE jest du¿o... ![]() ![]() bardzo smaczne jedzonko. ![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- U
proszê o komentarze ![]() bardzo Was proszê.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2185 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brak NNKT i owoców ogólnie - ci±gle tak samo, czasem gorzej, czasem lepiej... Irish, kiedy co¶ zacznie siê zmieniaæ?... ![]() Wczorajsze Utrzymanie ¦niadanie: 2 kromki ¿ytniego chleba z mas³em, sa³at±, polêdwic± z indyka, ogórkiem i rzodkiewk±/mas³em, twarogiem pó³t³ustym, pomidorem i szczypiorkiem; kiwi; skrzypopokrzywa z torebk± herbaty o smaku owoców le¶nych i ³y¿eczk± miodu II ¶niadanie: grahamka z mas³em, sa³at±, polêdwic± z indyka i papryk±; jab³ko Obiad: 3 du¿e domowej roboty kluski na parze (inna nazwa to pampuchy, pyzy ![]() ![]() Podwieczorek: serek wiejski (200 g) z gar¶ci± nerkowców, ³y¿eczk± miodu i wkrojon± gruszk±; czerwona herbata Kolacja: talerzyk sa³atki z makaronu pe³noziarnistego, sera feta, warzyw i dressingu; zielona ja¶minowa herbata + 2l wody Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-05-05 o 15:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2186 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
Dziêkujê wszystkim za ocenê
![]() Po komentarzu AmorLady chwilê siê zastanowi³am, ale dziêki, ¿e wygodni³y¶cie wszystkie moje w±tpliwo¶ci. ![]() ...chocia¿ z pocz±tku my¶la³am, ¿e to mo¿e ironia, to teraz wydaje mi siê, ¿e nie, raczej nie. Cytat:
![]() Niczego co ma zwi±zek z p³atkami owsianymi nie jem (rewolucje ¿o³±dkowe), ale lubiê czasem zje¶æ nale¶niki (chocia¿by dzisiaj mia³am na ¶niadanie) oraz sa³atkê, ale nie ukrywam, ¿e najd³u¿ej syta jestem po tych moich 4 kromkach chleba ![]() Co do drugiego ¶niadania - jada³am kiedy¶ dro¿d¿ówki/rogaliki, ale mi siê przejad³y. Podejrzewam, ¿e bu³ki wieloziarniste nied³ugo te¿ mi siê przejedz± i znowu przerzucê siê na co¶ innego. ![]() OF: kupi³am ostatnio ró¿ne rodzaje p³atków: owsiane, jêczmienne, ¿ytnie i orkiszone w celu zrobienia z ka¿dych z nich osobno "owsianki" (cudzys³ów, bo z p³. jêczmiennych nie zrobiê owsianki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2011-05-05 o 16:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 469
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2188 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 182
|
II dzien RRRRR
SnI 7;30 1 kromka pumpernikla(40g) z 2 plastrami krakowskiej suchej, 50 g wiesniaka,pomidor,ogorek SnII 12;30 jab³ko prazone z cynamone, 2 lyzki musli z biedry, 1 mala kromka razowca ze slonecznikiem z serkiem chrzanowym i 2 plastrami krakowskiej suchej Ob: 15;00 zupa krem z soczewicy(zabielana 2 lyzkami jogurtu naturalnego, 2 kromki razowca ze slonecznikiem) Pod: szklanka kremu z soczewicy,kawa z mlkeiem bez cukru Kol: 20:00 salatka warzywna z jajkiem i oliwkami,pomidorem,ogorki em,korniszone,rzodkiewka, salata zielona, Jak to wyglada? Edytowane przez orosier Czas edycji: 2011-05-05 o 17:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2190 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a placuszki spróbuj, przecie¿ jak zmielisz p³atki to wyjdzie Ci m±ka owsiana ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.