|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
pralkę kupowaliśmy w sklepie gdzie teściowa robiła no i najpierw musimy gwarancję podbić, więc ruszyć z domu się niestety musimy
mąż wiecznie zmęczony po pacy niby, ledwo się mogę doprosić żeby do mamy mnie zawiózł a co dopiero żeby coś w domu zrobił cud że łóżeczko skręcił heh
#2162 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
kindzia - to zyrtec i singulair dawalas razem? ale pajac z tego lekarza, to wlasciwie te same leki sa, przeciwalergiczne! tylko zyrtec starszej generacji... a ventolin to przeciwzapalny, pulmicorrt chyba powinien (u nas ventolin tylko w razie kszlu, jak nie bylo to sam pulmicort)... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-05-18 o 13:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2163 |
Zakorzenienie
|
Kupujecie podgrzewacz do butelek ? Jeśli tak to jaki ?
#2164 |
Zakorzenienie
|
ja miałam podgrzewacz i użyłam go 3 razy, sprzedałam na allegro od razu
w ogóle dla mnie to porażka mikrofalówka jest dla mnie 100 razy lepsza
#2165 |
Zakorzenienie
|
zanka czytałam ostatnio w książce że mleko które odciągasz i odgrzewasz w mikrofalówce traci swoje właściwości. Odżywki np. nie. http://allegro.pl/ag65-podgrzewacz-w...606232478.html coś takiego wystarczy ?
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-05-18 o 13:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do męża - skąd ja to znam... ![]() ![]() Na pocieszenie, żeby zły humor poszedł precz - przytulam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Wtajemniczenie
|
Witam Was
![]() Rano byłam na badaniach, potem mały maraton po sklepach, ale kupiłam tylko lakiery do paznokci bo mam zamiar coś dziś z nimi zrobić ![]() Na obiad były u mnie naleśniki bo mi Agulaa wczoraj smaka zrobiła, ale coś źle mi się smażyło ![]() A teraz padam i chyba muszę się zdrzemnąć ![]()
![]() |
#2168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie długo się podgrzewa ale ja nie podgrzewałam swojego mleka, tylko modyfikowane
![]() |
#2170 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Zakorzenienie
|
no to na kuchence w garnuszku z wodą
#2172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Zadomowienie
|
hejka Pannice
![]() wróciłam z gminy po drodze upolowałam truskawki i arbuza i dwie czapeczki dla młodego bez sznureczków ![]() ojjjj Nerolka ![]() ![]() ![]() ![]() Zmalowana pan Braxton-Hicks cię dorwał w swoje szpony?? bidulko leż i odpoczywaj żadnego lumpowania dziś ![]() Brunetka ale zbereźna liczba ci do porodu została ![]() Kolinko i co załatwiłaś w gminie? sweet no żeszzzzz co to się u Was dzieje Skarbie odpoczywaj i się nie denerwuj mały na pewno miał ochotę na drzemkowy dzień moje biedulki ty ![]() ![]() cooo ja to jeszcze chciałam aa tak za dwie godziny przyjeżdża do mnie kumpela ze swoim rocznym Olusiem uroczy urwis ![]() ![]() czuję ze komuś zapomniałam odpisać ![]() aaa wiem Zanka głowa do góry precz zły nastroju!!!
![]() ![]() Edytowane przez Shira_83 Czas edycji: 2011-05-18 o 13:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2174 |
BAN stały
|
Zanka, ja Cie podziwiam za wytrwalosc... ja bym nie chciala zeby moj mąz pracowal w kopalni za zadne skarby swiata
![]() ja mam po Bartku Canpol babies taki: http://allegro.pl/canpol-lovi-podgrz...603990602.html i uzywalam go przez 1,5 roku na okrąglo i teraz sprawdzalam - dziala prawidlowo. tak wiec polecam bo naprawde wytrwaly. nieraz zaszedl kamieniem w srodku, odchodzily platy z grzalki ale nic mu nie odbilo i ani razu nie zaszwankowal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A z tym, że nie można sobie tak przyjść i obejrzeć to ja się akutar całym sercem zgadzam. Bo przeciez kobiety po porodzie są zmęczone, baaaardzo potrzebują intymności i dobrze że pozwalają się obcym tu plątać. I bardzo mi miło, że szafa się podoba ![]()
![]() |
#2176 |
Zadomowienie
|
A ile się powinno podgrzewać w taki sposób tak "pi razy drzwi"??? (sorki za pewnie oczywiste pytania dla niektórych z Was
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Zakorzenienie
|
na co dzień to tak nie myślę że praca męża niebezpieczna, ale jak się słyszy o jakimś wypadku to od razu strach w oczach
mój TŻ kocha swoją pracę, podoba mu się to co robi, spełnia się zawodowo, więc cieszę się, że robi coś co lubi, muszę wierzyć że nigdy nic złego mu się nie przydarzy ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- wiesz to zależy, najlepiej sprawdzić chociażby palcem czy już jest ciepłe, nie gorące ani nie zimne
#2178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. gaziki do przemywania pepka - a waciki te większe kupię do przemywania buźki i ciałka ![]() 3. zalezy czego bedziesz używać do mycia - tak mi się wydaje - bo jeśli np. jakimś płynem natłuszczającym typu Oilatum czy Emolium to nie, a poza tym zalezy jak dzidziuś będzie reagował na te specyfiki i czy skóra będzie się łatwo przesuszać, ja chyba kupię jakiś balsamik do ciała żeby posmarowac raz na kilka dni w razie potrzeby i kupie też ciekłą parafinę jak radziły dziewczyny. 4. krem do pupy do smarowania po każdym przewijaniu trzeba raczej ale nie sudocrem - tylko jakiś inny w stylu linomag albo coś podobnego. Sudocrem to tylko przy odparzeniach. 5. po kąpieli w rumianku chyba bym czymś posmarowała skóre bo sam rumianek w kąpieli złagodzi podrażnienia a raczej nie nawilzy ale nie wiem dokładnie ![]() 6. ręczniki papierowe bardziej higieniczne dla mnie a poza tym ręcznikiem normalnym raz się przetrzesz i będzie brudny z krwi więc lepiej jednorazowe papierowe - użyjesz - wyrzucisz i z głowy. a papier bym wzięła na wszelki wypadek żeby nie mieć stresa że mi zabraknie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2179 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję za odpowiedź ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() każda z nas miewa gorsze dni ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- usmiałam się z Twojego określenia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2182 |
Zadomowienie
|
dziekuje za kciuki
![]() wizyta dopiero o 18:15 wiec jeszcze troszke czekania ![]() brumek, napisze ale pewnie pozno, bo po wizycie jedziemy do znajomych ktorzy miesiac temu przeprowadzili sie do nowego domu, raczej pozno wrocimy, ale postaram sie pojawic i zdac relacje ![]() a o ktorej szkole rodzenia myslisz? Beaty Szol na Inflanckiej? jak tam z terminami?
#2183 |
Zakorzenienie
|
ja zaciskam kciuki za dzisiejsze wizyty
![]() ja jutro jadę rano z teściową zawieźć siuśki do laboratorium, w niedziele skończyłam brać ten okropny Furaginum i mam nadzieję, że bakterie wybite w poniedziałek mam mieć wizytę u gina w przychodni i muszę mieć wyniki a że mąż z pracy wraca o 9.00 to bym z nim nie zdążyła do tej przychodni jutro, no i teściowa przyjedzie po 7.00 wbiję się bez kolejki i zostawię kubeczek nie będę tam stała na pewno
![]() |
#2184 | |
Zakorzenienie
|
ja nie wiem ale chyba nie - wole mikrofalówke
![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- o dokładnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A szkoła ta właśnie. Terminy są super, bo tam na okrągło zaczynają się nowe kursy, nie ma czekania. Do wyboru są zawsze zajęcia weekendowe albo w tygodniu (my wybraliśmy wt i śr., a zaczynamy 31 maja). I jak się wybierze te w tygodniu to zawsze jest dwa dni pod rząd, do wyboru o 17.00 lub o 19.00. Zajęcia trwają 90 min., całość 5 tygodni. Tu masz link:http://www.szpital-inflancka.pl/site/szkola_rodzenia/ SN jest za darmo, pod warunkiem, że ma się stały meldunek w Warszawie. A co, będziesz tam rodzić? ![]()
![]() |
#2187 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny masakra z tego bólu zasnęłam po 12 i dopiero teraz wstałam !!
Zanka ![]() ![]() mam nadzieję, że szybko poprawi Ci się nastrój ![]() ![]() muszę jakoś doczołgać się do sklepu bo robię dziś tego kurczaczka ze szpinakiem więc idę a Wy nie piszcie za dużo !!! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2188 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no u nas jak zapytałam właśnie o taki zestawik full wypas jak Brumkowy to facet powiedział 5 tysięcy może więcej wyjdzie w praniu a to takie śląskie zadupie nie Wa-wa ![]()
![]() |
#2189 |
Rozeznanie
|
dziewczyny dodaje obiecane zdjecia, wreszcie sie zmobilizowalam. dzis tez bylam na zakupach i mam pare stron do nadrobienia
na zdjeciach troche widoczne pajacyk, kocyk.kosmetyki, toche balagan w tych kosmetykach a i jeszcze dowod pobicia ,,zupa byla za slona ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2190 | |
Zadomowienie
|
zalatwilam w koncu to zamledowanie, ciaza zmobilizowala mnie do zalatwienia formalnosci
jueszcze jedno mi zostalo - wymiana prawa jazdy, 30 maja mamy druga rocznice slubu a ja nadal nie zmieniliam prawa jazdy ![]() Cytat:
my teraz zamawialismy dwie szafy, jedna zabudowa prosta do garderoby - pelna zabudowa pomieszczenia, druga w lakierze - dwa moduly, pierwsza prawie polowe tansza od drugiej zalezy wiec co wybierzemy, mysle ze majac jakis okreslony budzet kazdy moze cos wybrac dla siebie brumek, ja mam wizyty na Inflanckiej, ale nie w szpitalu tylko w medicoverze, kiedys poszlam do tej szkoly rodzenia no ale tak tylko zobaczyc, pomysalam ze moznaby wizyty ze szkola laczyc jesli porod zlapie mnie w warszawie to bede rodzila na Inflanckiej ![]() aha, ja zapisalam sie na 1.06 g. 19:00
![]() Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2011-05-18 o 14:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:30.