|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII
Witajcie
![]() Widzę, że tu wesoło od rana ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny skoro tak zachwalacie ten kocyk, to chyba też dziś pójdę obejrzeć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2162 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no wiesz ja tam najlepiej zadnej bym nie dopuscila ale nie mnie o tym bedzie decydowac ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- wogole to wrocilam z miasta wlasnie i moj Michas ma w koncu polski akt urodzenia,zostalo mi tylko go zameldowac.te urzedy mnie wykoncza tutaj ![]() ![]() ![]() zjadlam dwa wielkie kubki zmiksowanych truskawek i padam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2163 | |
Zadomowienie
|
w biedronce
![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() Koktajl truskawkowy też już zaliczyłam dzisiaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2164 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A co to za kocyki z biedronki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2165 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zmień wagę ![]() Cytat:
A komu tą cesarkę robiliście? Macie w zanadrzu jakieś imiona czy bedziecie myśleć po porodzie? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
W ie jest imię Philippa w skrócie Pippa....wyobrażacie sobie dziecko w pl o takim imieniu ![]() Cóż za strategia...... ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
Też takie truskaweczki bym sobie zjadła ale tu w ie one takie sztuczne w ogóle słodkie nie sa.... A on też na zwolnieniu razem z toba? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2166 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tu masz ten kocyk http://www.biedronka.pl/oferta/artyk...erta_tygodnia/ Ja na żywo go jeszcze nie widziałam ![]() Edytowane przez DAnia Czas edycji: 2011-06-07 o 11:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2167 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A mąż dzisiaj akurat ma nocki wiec do południa mnie dopieszcza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2168 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a mi się jakaś wpierdzielaczka włączyła. Normalnie bym jadła i jadła i jadła, i jadła i jadła ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2169 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ci dobrze,u mnie mama gotuje ale reszte ja i czasami mam dosc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Wtajemniczenie
|
A ja myślałam, że to Lulka jest fanka krop
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Zakorzenienie
|
nie no ja tez mam jazdy na punkcie krop,kropek i kropeczek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2172 |
Zadomowienie
|
Ale z jakiegoś względu musisz czy tylko chcesz. Sorki ze tak podpytuję ale sama się zastanawiam jak to jest.
A jaki Michał ma paszport i obywatelstwo? No i mów jak twoja mama z Michałkiem bo nic chyba nie pisałaś a bardzo sie tym martwiłaś ... |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() obywatelstwo ma polskie a paszport tez pl w ambasadzie wyrabiany ![]() co do mamy to jest roznie.ona ma swoje teorie i ostatanio jej wstydu narobilam troszke.bo ciagle do mnie mowila zeby dziecku czapke i skarpetki zakladc w te 30st. upaly,wiec spytalam pediatry przy niej jak to jest.i ona mowi ze nie ma takie potrzeby absolutnie,tymabrdziej ze u dziecka glowka to jedyna czesc ciala ktora chlodzi organizm w tki upal i bron Boze nie zakladac dziecku zwlaszcza jak lezy w wozku.no i ja zatkalo ![]() ![]() ![]() ostatnio mi strzelila tesktem ze ona jest starsza i lepiej doswiadczona-to jaj powiedzialam ze ja tez mam doswiadczenie bo sie opiekowalam malymi dziecmi a to ze jest starsza o niczym nie swiadczy-ja tez duzo wiem i moze nawet wiecej niz ona-teraz sie dzieci inaczej wychowuje..... czasem sie z nia sprzeczam ale i tak jest na moim ![]() moj ojciec nie moze z nami czasem wytrzymac i mowi do mnie zebym spokojniej do tego podchodzila,ale ja nie potrafie w koncu to moj syn i wychowam go jak ja bede chciala a nie wedlug teorii i pogladow mojej mamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2174 |
Zadomowienie
|
Mam łóżeczko i materac
![]() ![]() No i mam jakąś wizję co mamy kupić do naszej sypialni ![]() Luii cc miał pekińczyk. Imiona mamy 3: Hania, Marysia i Zosia, ale zobaczymy czy któreś będzie pasowało w ogóle ![]() ![]() Dorcia ja swojej nie zakładam pasa cnoty, bo Ona do zakonu idzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2175 | |
Zadomowienie
|
Madzik, jednym słowem nie mozecie razem mieszkać
![]() Cytat:
A czemu pekińczyk miał cc nie mógł naturalnie urodzić? No i jak to jest z karmieniem po cc? Ma psina pokarm.....opiekuje się szczeniakami tak jak przy naturalnym porodzie? A jesli te 3 imiona nie podpasują do dziecka to co? ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Ale u nas pogoda.....leje, wieje....normalnie jak październik by był... Mam takiego lenia dziś...w zasadzie nie tylko dziś.....nic mi się nie chce.....a tyle do sprzątania w domu.....ach....przemówci e mi do rozsądku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2176 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no no. W zakonie to dopiero orgie odchodzą ![]() Olgę już przywiozłam i dziś ją zakuję ![]()
![]() |
#2177 | ||
Zadomowienie
|
Madzik z tego co piszesz to całkim nieźle sobie z mamą radzisz
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Imiona bardzo ładne ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja zrobiłam zakupy, dziś nawet nie ma takiego skwaru jak wczoraj, troszkę wieje, ale też cieplutko jest ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2178 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70116002 http://www.selene.pl/product/pl/baby_de_lux,113.html Komodę jeszcze jedną chcę kupić, a łóżeczko na żywo jakoś inaczej wygląda niż na tym zdjęciu. Pekińczyk urodził 2 szczeniaki sam, później mu się jeden zaklinował i ludzie trochę zwlekali i się udusił, a w brzuchu były jeszcze 2 żywe, więc w sumie są 4 szczeniaki. Z mlekiem nie ma żadnego problemu, jak się naciśnie na sutek jeszcze w trakcie narkozy to mleko już leci, więc szczeniaki jedzą jak matka jeszcze śpi. Co do opieki to suczka jak się obudzi to chyba najpierw przeżywa mały szok ![]() ![]() Co do imion to właśnie dlatego się nie decydujemy już teraz, zobaczymy czy dziecko wygląda na Marysie czy na Dżesikę ![]() Dorcia to moja pójdzie do zakonu męskiego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Rozeznanie
|
aaaaa to jak do meskiego to spoko, nie ma co jej pasa zakładać
![]()
![]() |
#2180 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W Ikei był jeden materac, który mi się nawet podobał, ale różnica między nim a tym termo-coś-tam była nie duża, a ja chciałam ten termo (z technologią opracowaną na kosmonautach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 |
Rozeznanie
|
dzien doberek
![]() ja dopiero teraz mam chwilunie by zajrzec Oliwcia spi u babci a ja sobie odpoczywam pewnie i tak zaraz sie obudzi i tesciowa mi ja przyniesie ale liczy sie kazda chwila odpoczynku ![]() stokrotko trzymam kciuki oby szybko poszlo i Ola byla z wami ![]() dziewczyny sliczne macie brzuszki ![]() lulcia super ze u gina wsio o.ki ![]() ![]() madzik sliczna wizazanka ![]() mokra tez nam sie marzy synek- Gabriel ![]()
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9h5mjbp2r1.png Edytowane przez Myysiaaa Czas edycji: 2011-06-07 o 14:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2182 | |
Wtajemniczenie
|
Karina no pochwal sie zakupami
![]() Imiona bardzo mi sie podobaja ![]() ![]() Byłam na spacerku i jest masakra-ręce mi spuchły ![]() Madzik ja też nie lubie takiego nachalnego "pomagania", zagladania do wózków, piszczenia nad dzieckiem. Nie wiem jak ja będę wychodzić na spacery z Małą bo u mnie w okolicy raczej średnia wieku przekracza 50 ![]() ![]() Ja mam przeczucie, że będę toczyć walki z moja teściowa-juz ostatnio usłyszałam ze po co dziecko przewozić w foteliku jak ona przewoziła na rekach, że pewnei dziecku jest w takim foteliku niewygodnie itp, a i ze tyłem-mój Boże... mma nadzieje, ze juak już wróce ze szpitala z Mała to nie bede jej miała codziennie w gościach bo zwariuje. mam nadzieje,z e przez pare dni bedziemy tylko my z meżem i nasz mały Cud, ze bedziemy mogli sie troche nacieszyć naszym małym szczęściem i nikt nie bedzie nam narzucał swoich dobrych rad. Moja mama pod tym wzgledem jest ok bo sama tez nie lubi jak ktos jej sie wtraca wiec z tej strony na pewno nic mi nie grozi. ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2183 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2184 |
Wtajemniczenie
|
Gorzej jak będzie z całym promem kosmicznym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2185 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do zakonu to lepsze seminarium - młodsze chłopaki są ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Zadomowienie
|
Karina, biedna ta suczka i ten maluszek który nie przezył.....nie płaczesz w takich momentach.....ja bym chyba ryczała za kazdym razem nawet teraz mam łzy w oczach.....
Tez pewnie z Ikei kupimy łóżeczko.....tych materaców to całkiem sporo....nie wiedziałabym jaki wybrać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Wtajemniczenie
|
Cos dla naszych kociar
![]() http://www.youtube.com/watch?v=XGJasLBqvDg&feature=fvs |
![]() ![]() |
![]() |
#2188 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Myha a jeszcze gorzej jak będzie przedstawicielką obcej cywilizacji ![]() Luii wiesz im dłużej pracuję tym mam większy dystans, nie tylko do własnej pracy, ale do życia w ogóle. Jednego szczeniaczka się ratuje, bo stanowi potomstwo rodowodowych rodziców i ma duża wartość materialną, a za godzinę przychodzi ktoś uśpić cały miot nieplanowanych kundelków. Takie samo życie, a jak inną ma wartość dla człowieka. Ale co tu mówić o psach skoro wśród ludzi jest chyba jeszcze gorzej, my tu sobie pokazujemy wyprawki, opowiadamy o badaniach, a pewnie na każdą z nas przypada po kilka matek, które nie dość, że dzieci nie planowały i nie chcą to jeszcze przysporzą im niewyobrażalnego cierpienia. A czy te dzieci są gorsze od naszych, że taki los je spotyka? I znowu, takie samo życie, a jak inną ma wartość dla człowieka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Wtajemniczenie
|
A masz jakies podejrzenia? masz jakieś "dziury" w pamięci?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
Zadomowienie
|
Ha, no właśnie mam
![]() ![]() A dzisiaj miałam jeszcze niezły sen, raczej nie proroczy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.