|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII
Cytat:
|
|
#2102 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzisiaj właśnie nabyłam papucie dla siebie i mężczyzny do szpitala ![]() Cytat:
Ja kosmetyki kupuję w lipcu - przed porodem ![]() Cytat:
i musisz przejść na winogrono - bardziej tłuczące, a nie jakieś arbuzy wcinasz
|
|
#2103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Ty się do mojej wagi nie mieszaj, bo sama pewnie 8kg nie przekroczyłaś ![]() Ja się pytałam czy masz spakowaną torbę a nie czy kupujesz nową ![]() Ciekawe czy Stokrotka rodzi
|
|
|
|
|
#2104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A w walizce masz więcej miejsca No ciekawe co u Stokrotki bo nie zagląda tu do nas więc chyba coś jest na rzeczy
|
|
#2105 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2106 |
|
Zadomowienie
|
Słuszna koncepcja
![]() Kurde ćwiczenia pod okiem położnych a mnie teraz serio brzuch boli. Za dużo powietrza nabierałam przy oddychaniu czy co??? Dobrze że jutro wizyta Mam ochotę na koktajl z truskawek
[*]09.08.2010-mama zawsze będzie o Tobie pamiętać Aniołku Edytowane przez kasiek64 Czas edycji: 2011-06-06 o 21:06 |
|
|
|
#2107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i nie jestem spakowana, ale myślę o kupnie torby. przecież napisałam najpierw "nie"
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro pomysle kobity jak mi nogi puchna po ciazy-szok.i takie gorace sa strasznie,i wcale duzo nie chodze.nie wiem co jest grane
|
|
|
|
|
#2109 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do nóg dzisiaj polecano nam dużo wody i wszystko co moczopędne i jakieś zioła ale nie pamiętam jakie a kartkę zostawiłam
|
|
#2110 | ||
|
Zadomowienie
|
Luii bardzo fajne zdjęcie
Karina zgrabniutki masz brzuszek i wcale nie taki duży Nie wiem gdzie Ty masz te 17kg... A ubranka bardzo ładne - kilka rzeczy mam takich samych z tesco ![]() Justa chyba coś przesadzasz z tą tuszą... Też fajny brzusio Asiago trzymaj się kochana, współczuję... A ludzie faktycznie okropni są...Cytat:
Jak bym się tak nad tą dietą zastanawiała to pewnie większości rzeczy nie powinnam jeść Cytat:
Oprócz tego chcę jeszcze trochę pieluch tetrowych i jakieś flanelki kupić, rożek i pewnie jeszcze coś... Ale ja raczej zakupy na raty planuję.A ma być taka promocja w biedronce? To zapraszam bo właśnie zrobiłam ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Też jestem ciekawa, co u Stokrotki, bo chyba rano ostatnio zaglądała? Albo szykuje się na jutro do szpitala, albo rodzi Chyba że jak TŻ w domku to nie ma czasu na wizaż
Edytowane przez DAnia Czas edycji: 2011-06-06 o 22:02 |
||
|
|
|
#2111 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj patrzyłam jest w promocji cienki ale b. ładny kocyk i podusia dla dziecka po 14.99 tylko nie wiem czy w zestawie czy każde po 14.99 ale pewnie ta druga opcja. Oprócz oddychania były też inne ćwiczenia a najlepiej siedziało mi się na piłce
|
|
#2112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Justa dobra, nie zrozumiałam ![]() Kasiek szkoda, że tych ziół nie pamiętasz, natka pietruszki jest moczopędna na pewno, ale chyba bym musiała tego kilka pęczków zjeść. |
|
|
|
|
#2113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
MAM 1pokrzywa zwyczajna- ma umiarkowane działanie moczopędne, pomaga usuwać nadmiar wody z organizmu i po porodzie wzmacnia organizm i zwiększa produkcje mleka 2 Mniszek lekarski działa korzystnie na zaparcia i pomaga w odprowadzaniu wody z organizmu 3. Malina właściwa wzmacnia produkcję mleka po porodzie 4 Łopian większy działa jak łagodny środek moczopędny i wspomagający pracę watroby
[*]09.08.2010-mama zawsze będzie o Tobie pamiętać Aniołku Edytowane przez kasiek64 Czas edycji: 2011-06-06 o 22:29 |
|
|
|
|
#2114 |
|
Zadomowienie
|
Zaciekawiłyście mnie tą Biedronką, obejrzałam gazetkę i będą całkiem fajne torby za coś w okolicy 20 zł. Może poszukam jakiejś Biedrony w mojej okolicy, bo szczerze mówiąc to chyba jeszcze nigdy nie byłam
|
|
|
|
#2115 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Ja trzy minuty od domu to mam sklep spożywczy zaopatrzony głównie w alkohole i tam zakupów nie robię
|
|
|
|
|
#2117 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Dobra zmykam położyć się. Dobranoc
|
|
#2118 | |
|
Zakorzenienie
|
hej babki
ja ostatnio mam mało czasu wiec troszkę Was zaniedbuje z tego co zdążyłam doczytać to: wszystkie brzuszki śliczne ![]() Lulka, Pamelka wasze dziewczynki cudne ![]() ubranka też bardzo ładne Mokra wszystkiego naj... Madzik bukiecik bardzo ładny Stokrotka trzymam kciuki ![]() poza tym u nas wszystko dobrze, jakoś ostatnio dobrze się dogadujemy z Tż-tem Franek jest bardzo pocieszny, ciągle się śmieje i z dnia na dzien widac u niego postępy w rozwoju ![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2011-06-06 o 23:13 |
|
|
|
|
#2119 | |
|
Zadomowienie
|
Ja imię wybrałam juz dawno.... Beniamin ewentualnie Filip.....nic innego mi sie nie podoba.....cięzko bedzie
![]() Cytat:
1pokrzywa niezwyczajna 2malina niewłaściwa i 3łopian mniejszy ![]() Asia ale miałaś dzień u lekarza.....współczucia Karina ty chyba wagę masz popsutą bo nie widac tam 17 kg Justa, a ty nie przesadzaj tak z tą wielkością brzucha bo wcale taki ogromny nie jest.... Stokrotka pewnie w trakcie.....jutro bedzie news |
|
|
|
|
#2120 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki.
stokrotka oby to milczenie zwiastowało dobre informacje ![]() ASIAGO współczuje Ci kochana, ale wiem, że ludzie potrafią być podli. Zero szacunku i współczucia dla kobiety w ciąży. kasiek wczoraj kupilam w biedronce kocyk a dziś dokupię jeszcze poduszeczkę. Są świetne i każda rzecz kosztuje 14,99. Naprawdę warto. Ja chcę uzywać ich do wózka. A tak odnośnie wagi to ja mam + 3,5 kg.
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
wiadomosc od stokrotki :
ZACZELO SIE MAM SKURCZE CO 5-7 MINNUT,ZJEM JAKAS KANAPKE I JEDZIEMY DO SZPITALA.BOLI,ALE MYSLALAM ZE BEDZIE GORZEJ,NIE MA TRAGEDII trzymamy kciuki ze tylko taki bol no i szybkie pojawienie sie Olenki na swiecie Enis Michalkowi nic nie jest po tych truskawkach,pewnie juz by byla jakas reakcja bo juz ponad tydzien je jjem ![]() Luii ja bym z tych dwoch wybrala Filip ale to tez jak sie co komu podoba dzien dobry wszystkim ![]() u nas wczoraj popadalo i w koncu jest chlodniej ![]() zmykam zrobic jakies zakupy bom glodna a mama jeszcze nie zdarzyla sie wyszykowac
|
|
|
|
#2122 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Stokrotka pewnie urodziła i nic nam nie powiedziała ![]() Luii i jeszcze mniszek pielęgniarski Ja z imieniem czekam aż zobaczę dziecko na własne oczy. Na 3 wagach się ważyłam i wszystkie mniej więcej to samo pokazują, może są w zmowie ![]() Dorcia 3,5 kg to wstyd, weź się za jedzenie ![]() Moje dzisiejsze plany szlag trafił, bo o 2 w nocy robiliśmy cięcie cesarskie i później ja poszłam spać, a małż siedział do 6 i teraz odsypia, ja musiałam wstać, bo głód mnie zagnał do lodówki. Ale może w związku z tym pojedziemy na spokojnie do Ikei i kupimy łóżeczko ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
Madzik Filip dla dziewczynki?
|
|
|
|
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2124 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wcale nie przesadzam ale cieszę się, że mam na razie 7 kg na plusie, to dobrze rokuje Cytat:
wyprzedziłaś mnie
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
STOKROTKA oby szybko i bezboleśnie!!!!!!! MADZIK uważąj z tymi nogami opuchniętymi,bo jak wczoraj byłąm wczoraj u gina to pytał czy mi nie puchną :confused :i to 2 razy więc to musi być ważne chyba![]() u nas tak sobie,żuźka znów ma gorsze dni,ale dajemy rade ![]() wczoraj byłam u gina i mogę wrócić do normalnego życia,o kolejna ciąże mogę się zacząc starać od października ![]() więc to już niedługo.....a tak poza tym,byłam u gina jakieś 6 godzin z dojazdem i małymi zakupami ciuchowymi i tak potwornie się stęskniłam za Zuźka,że w drodze powrotnej myślałam ,że uschnez tesknoty ale muszę wrócić od września
Witaj Zuzieńko 19.04.2011 godz 14:20 Aniołek 26.05.2010r
![]() |
|
|
|
#2126 |
|
Zadomowienie
|
I to ta, co narzeka, że jest nieatrakcyjna
---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- karina dla mnie znakiem do pakowania torby jest Twoje spakowanie torby, także się nie spieszę
|
#2127 |
|
Rozeznanie
|
Czekamy na dalsze informacje od stokrotki.
justa który kolor wzięłaś??? No narzeka, narzeka bo głupia Ale serio, to mimo że niewiele prrzytyłam to chodzę jak monstrum. karina Ty na upartego to i każdą z nas byś "rozfasolkowała" ![]() luii - zgadzam się z dziewczynami, Filip jest chyba lepiej, ale wybór nalezy do Ciebie
------------------------------------------------ Ewunia: http://www.suwaczki.com/tickers/3i49cwa1dd033ibe.png ![]() ![]() Olgusia: http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69n4vy31f0.png Edytowane przez dorcia1465 Czas edycji: 2011-06-07 o 08:47 |
|
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
Dorcia chyba troszkę przesadziłas z tą wagą
![]() ![]() chociaż wydaje mi się,że w drugiej ciąży człowiek jest bardziej rozważny i bardziej się kontroluje
Witaj Zuzieńko 19.04.2011 godz 14:20 Aniołek 26.05.2010r
![]() |
|
|
|
#2129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
musisz nam dać zdjęcie sprzed ciąży i teraz do porównania, to Ci powiemy, czy chodzisz jak monstrum ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Dorcia ja licząc wagę sprzed ciąży, to przytyłam też tylko 3 kg, ale zawsze dodaję te 4, co w 1 trymestrze schudłam . Szkoda, że na te 7 kg dzidziuś waży 1800
|
|
#2130 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.

Poza tym dopiero w następną środę będzie na SR co trzeba do torby zabrać
05.06.2010
jutro pomysle 
Nie wiem gdzie Ty masz te 17kg... A ubranka bardzo ładne - kilka rzeczy mam takich samych z tesco 
A ludzie faktycznie okropni są...