|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
Co do mieszkania z teściową "okno w okno" to ![]() ![]() ![]() I zgadzam się w 100% co do wypasionej pracy z wypasionymi znajomościami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Raczkowanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
hej dziewczyny
![]() wczoraj bylismy z tż i rodzinką siostry w bałtowie u dinozaurów ![]() ![]() gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne!
#2163 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co znaczy wypasiona praca dla was? Bycie dyrektorem/kierownikiem czy normalna praca za godziwe pieniądze? Nie dla mnie np. wysokie posady, bo to duża odpowiedzialność i szybciej się leci w dół w razie niepowodzeń, a wtedy już tak łatwo na stolek w innej firmie nie wleziesz. Widzę to po zwolnionych z hukiem w firmie, gdzie pracuję i cieszę się, że jestem sobie taką szarą myszką ![]() Dla mnie 'wypasiona praca' to praca ciekawa, na normalnym stanowisku za kasę, z której będę mogła godziwie utrzymać się z mężem, że starczy nam na jedzenie, ubranie i na inne potrzeby jak podróże, książki czy spełnianie drobnych zachcianek ![]() Jeszcze pisałyście o kredytach - my też mamy parę kredytów ![]() ![]() Niektórzy mają mieszkanie po babci/dziadku i nie muszą się zaciągać, albo rodziców co pomyśleli jak się było w podstawówce czy LO i kupili wtedy za grosze mieszkania (mam takich przykładów w bliskim otoczeniu baaaardzo dużo), czasem trochę mnie to boli, że jedni mają lepiej a inni gorzej, ale taki świat ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2164 | |
Zadomowienie
|
Hejka.
Wizyta u pielęgniarki udana, w moczu już nie było ketonów jak ostatnio, ciśnienie ok no i najważniejsze że słyszałam serducho. Ale się uśmiałam bo jak pielęgniarka przyłożyła do prawej części brzucha i włączyła ktg to szkrab uciekł jej i kopnął mnie z lewej strony, poszukała znowu i znowu jej zwiał i mnie kopnął......chyła mu się nie podobało hehe ![]() ![]() Uska powiem Ci że mój tż to jest przeciwieństwo Twojego.....moi rodzice od samego początku jeszcze przed naszym ślubem załatwili nam mieszkanie(przerobiona pralnia na poddaszu, kuchnia i pokój razem), prawie wszystkie meble, sprzęty typu lodówka, pralka...nie to że im się przelewa, nie...po prostu moja mama odkładała pieniądze i dla niech to była wielka radość módz nam pomóc. Teście grosza nie dołożyli jak sie urządzaliśmy a zarabiają tyle samo co moi rodzice.....a jak planowałam kuchnię do zabudowy to jeszcze mi teść wpierał jak on to widzi....myślałam że mu przyłożę. No ale chodzi o to że do tej pory mój tż nie widzi w tym nic złego i nadzwyczajnego i mnie to wpienia, bo jak mamy wrócić do Pl to ja wiem że będzie ciężko i jak będzie potrzebna pomoc to tylko moi rodzice ale on oczywiście twierdzi ze sobie poradzimy...no jasne że tak bo moi rodzice nam w razie czego pomogą jak zwykle a nie jego!! Super Monia że napisałaś do czubaska...uf jak dobrze ze to nie wyrostek. Cytat:
![]() ![]() Pomiar NT jest najbardziej miarodajny między 11. a 14. tygodniem ciąży. optymalny wiek ciążowy do wykonania badania to 11-13+6 tygodni. To ten sam artykuł. Ach...to nie jest takie ważne....zostawmy to bo jeszcze jakaś wojna wybuchnie hehe ![]() ![]() Tż już wrócił z pracy i na zakupy jedziemy bo lodówka świeci pustkami...uciekam...do wieczorka mamuśki. ![]()
![]() ![]() Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2011-08-15 o 18:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy my z TZ jestesmy takimi nieudacznikami czy co... Jeszcze tez zalezy pewnie w jakim kierunku ma się wykształcenie..... moja kolezanka jest po ekonomii i nie ma zadnych problemów z praca... no ale wazne, ze w ogole mamy jakąś pracę i jakos starcza do pierwszego... teraz pójde na zwolnienie to bedzie lzej bo ja sporo na dojazdy wydaje... no i nieoceniona pomoc rodziców... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Zadomowienie
|
Teraz chyba nawet kierunek się nie liczy :/ ja tez jestem po ekonomi dodatkowo zrobiłam administracje i technika usług kosmetycznych i jakoś nie mogę znaleźć pracy
![]() ![]()
#2167 |
Zadomowienie
|
tak mieszkalam 2 lata w ie ale nie wytrrzymalam rozlaki i wrocilismy a trzeba bylo tam zostac moze mniej klotni by bylo..
co do mieszkania z tesciowa okno w okno to mnie to czeka bo tzta rodziece maja jakas lake za domem i on tam sie chce budowac.. co z tego ze ja nie chce;/ juz mieszkalam z nimi pol roku i podziekuje... wkurza mnie to bo dla tzta jego rodzina jest najwazniejsza a ja od mojej powinnam sie odciac najlpeiej.. a wszystko co mamy zawdzieczamy wlasnie mojej rodzinie.. i wkurza mnie jak slysze i co mam byc im do konca zycia wdzieczny ze dali nam mieszkanie i wyremontowali.. moze do konca zycia nie ale jakis szacunek by sie przyudal wrrr niby nie jest zle juz aale rewelacji tez nie ma.. wlasnie tz pojechal po swoja siostrzyczke.. ciekawe czy po moja by pojechal.. wtedy by bylo szkoda paliwa..
#2168 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zuzia, ja nie marzę broń Boże o pracy na stanowisku kierownieczym. Wypasiona praca to taka, która pozwoli mi opłacić rachunki, nakarmić rodzinę, ubrać się, coś odłożyć na wakacje (co roku, a nie raz na 10 lat) i nieprzewidziane wydatki. I to w takiej pracy jest wypasione - że wiem za co pracuję. A o taką pracę W Polsce niestety nie jest łatwo ![]() Cytat:
Kasik, super, że z bobasem wszystko w porządku ![]() ![]() Nie martw się, nie jestem kłótliwa (zazwyczaj ![]() ![]() A podejście Twojego TZta też fajne, bo skoro rodzice pomogą to po co się samemu starać ![]() Cytat:
Uska, Twój TZ bardzo przywiązany do swojej rodziny widzę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2169 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja gdybym pracowała w swoim zawodzie to też nedznie byłoby, po studiach szukałam pracy w budżetówkach, bardzo chciałam, lecz mnie nigdzie nie chcieli ![]() Cytat:
Ja mam 'tylko' jednego mgr i podyplomówkę ![]() Cytat:
![]() ja miałam kiedyś podobny problem z tż i jego okropnym przywiązaniem do mamusi/tatusia/siostrzyczki. Denerwowało mnie jak dorosły facet mówi do mamy: Mamusiu, do ojca tatusiu i do siostry zdrobniale jej imię ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2170 |
Zadomowienie
|
![]()
Czesc dziewczynki. No i skończyła się radość z bycia w ciąży, a zaczęły się troski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może to nic groźnego... moze za 2 tyg po tej cyście śladu nie będzie....bądź dobrej myśli. będę trzymać kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2172 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może w PL powiedzą ci coś więcej bo tak przez blisko miesiąc żyć w stresie to bym nie wytrzymała. Trzymaj się dzielnie kochana!
![]() |
#2173 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2174 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2175 |
Zakorzenienie
|
rany jutro znow do pracy............ale juz niedługo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2176 |
Zadomowienie
|
Nowojka nie martw sie takie cysty czesto sie zdarzaja a po tyg juz ich nie ma.
bedzie dobrze ![]() Nie my z tztem mamy osobne mieszkanie tylko w tej samej miejscowosci co moi rodzice.. i ono jest od nich, a tesciowie mieszkaja na wsi i tz tez tam chce.. a dzialki nie mozemy ani sprzedac ani zamienic;/ tylko tam sie wybudowac ale najpierw ja przeksztalcic na budowlana;/
#2177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawojka, jak przeczytałam początek posta, to aż mnie zamroziło ![]() Gratuluję synka ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2178 | ||
Zakorzenienie
|
trzeba dokupić materac do turystycznego
![]() ![]() ![]() ![]() to jest chyba najgorsze z wszystkiego... Seba kopie wieczorem i tak się śmieję pod nosem z niego, a po chwili: "szkoda, że Twojego starego tutaj teraz nie ma..." ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2179 |
Zadomowienie
|
Dziękuje Wam dziewczynki za dobre słowo, wsparcie i otuchę. Mam nadzieję, że to dziadostwo się wchłonie i że mój dzidziuś będzie zdrowy. Narazie nie jestem w stanie myśleć o niczym innym jak tylko o tym czego się dziś dowiedziałam. Zastanawiam się czy moje Maleństwo coś odczuwa, czy mu to dokucza i czy go boli. Eh chciałabym być już w Polsce...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2180 |
Zakorzenienie
|
witam Was kochane
![]() uska jutro jade do tej magnolii, napisz mi prosze tylko ten sklep dziecko w ktorym miejscu jest, bo nie kojarze ![]() nawojka bedzie dobrze, musi byc, trzymam kciuki, patrzylam troche w necie na temat i mysle, ze nie powinnas sie zamartwiac, cysty i torbiele wchlaniaja sie najczesciej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() może rzeczywiście jak dziewczyny piszą się wchłonie'?? naprawdę dobrze będzie to skonsultować z innym lekarzem, może na lepszym sprzęcie. Nie zamartwiaj się kochana bo dzidziuś to czuje ![]() ![]() a ja caly weekend tylko z mezem wiec do komputera często nie zaglądam, ale podczytuję na bieżąco ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2182 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() szpital w moim grajdolku to porazka i nigdy w zyciu nie chcialabym trafic na tutejsza porodowke, szczegolnie ze do prowadzacego jezdze 30 km, a lekarze z "naszej" porodowki sa zazdrosni o "tamtego" (czyli mojego lekarza) i gorzej traktuja pacjentki od niego, anizeli te od siebie poza tym u nas NIE MA znieczulenia, a ja bez znieczulenia NIE RODZE ![]() z kolei moj prowadzacy przyjmuje porody w chyba jeszcze wiekszym grajdolku, sporo oddalonym (ok.100km) od mojego i raczej nie zdazylabym tam dojechac, gdyby sie zaczelo... dlatego wole przyjechac wczesniej do tzta do warszawy i tam poczekac do porodu a rodzina tzta ma tam i owdzie znajomosci i jak wykonaja kilka telefonow, to zawsze trafie w zaufane rece Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A serio, to pogadaj z tztem i wytlumacz mu, ze nie moze robic wszystkiego pod siebie, ze w koncu Ty tez masz swoje zdanie, a przede wszystkim macie swoje zycie i bedziecie miec swoja rodzine, a nie podczepiac sie pod jego rodzicow... Cytat:
czasem totalnie nie rozumiem meskiego toku rozumowania ![]() Cytat:
![]() moge sie pod tym podpisac dwiema lapkami Cytat:
mam dwie starsze siostry, a uzywanych rzeczy brak... :/jakos rzadko powiekszala sie nasza rodzina Cytat:
![]() Cytat:
to trzymam kciuki, coby sie to poddasze jak najszybciej wybudowalo,wtedy moze trudniej bedzie wpasc na tesciowke ![]() a ogrod rzeczywiscie moze byc czynnikiem przekonywujacym ![]() Nawojku, trzymaj sie dzielnie. Ja mysle, ze tak jak juz napisaly dziewczyny, wszystko skonczy sie dobrze i juz zaraz nie bedzie po cyscie sladu. Zyczymy Ci tego z calego serducha Tyle sie ostatnio nagadalysmy o grillu, a dzisiaj i mnie przez przypadek sie trafilo. Na szczescie grill byl ustawiony daleko od stolu, wiec nie czulam zapachu. Zjadlam pomidorki, tzatzyki i ziemniaki w mundurkach. Taki o to byl moj grill ![]() Dobranoc brzuszki i mamuski ![]()
![]() |
#2183 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczynki
![]() u mnie dzis troszke lepszy humorek ![]() ![]() ziemniaki juz obrane potem tylko kotleciki i obiadek tez bedzie ![]() Kamciurka ten sklep jest kolo New Yorkera i kolo Malpiego Gaju dla dzieci;p na samym dole w poblizu jest jeszcze saturn, natura i carry. ![]() milego dnia ![]()
![]() |
#2184 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nawojka przytulam ![]() No i gratuluję chłopaka ![]() ![]() Kazikzaki wpisz mi la listę że będzie chłopak ![]() ehh, coś jeszcze miałam, ale nie pamiętam co. Podczytywałam trochę, ale weekend miałam nieciekawy, chyba to co piszą o pierwszym trymestrze - wahania nastrojów i takie tam... dopadły mnie właśnie teraz. Dla poprawy nastroju obejrzę sobie ciuszki małego człowieka i zrobię listę co mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Raczkowanie
|
hej dziewczynki
![]() ja żyję po tym koszmarnym weekendzie, potwornie bolał mnie brzuch wczoraj, nawet oka nie zmrużyłam, tak inaczej jakby wątroba. Zjadłam na noc prawie cały słoik ogórków koszonych, baaardzo kwaśnych i tak mnie złamało, teraz dietka i jest lepiej. Zawsze miałam problemy po kwaśnym ale teraz to już przesada ![]() Nawojka taka cysta bardzo często pojawia się u dziecka, najczęściej w mózgu ale praktycznie zawsze się samoistnie wchłaniają i jest to proces rozwojowy. Myślę że będzie dobrze ![]() Inutil dziękuję za zaproszenie ![]() Ja dzis na zwonieniu i już dostaje szału a tu dopiero 9.30. Ja nie nawidzę nie pracować i siedzieć w domu, CO WY ROBICE JAK NIE PRACUJECIE? ja mam takie dorosłe ADHD i jak nie mam odpowiedniej liczby zadań to popadam w depresję i jestm nieznośna, nawet dla siebie. MAcie jakieś propozycje co robić w taki deszczowy dzień i wiele innycj jesiennych które przed nami?? ![]() Miłego dnia kochane!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak mi się nudzi to robię filcowe korale, a ostatnio uczę się decoupage (z marnym skutkiem na razie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Hej kochane mamusie
![]() i juz po długim weekendzie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2188 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() miałam intensywny weekend - w piatek u rodziców - chcieliśmy oglądać perseidy w nocy ale niestety padało i nic nie widzieliśmy:/ w sobotę mieliśmy gości a więc cały dzień sprzątania i pichcenia przed wizytą, a w niedzielę pojechaliśmy do teściów bo właśnie wrócili i chcieli nam dać tą porcelanę... która wg ich opisu miała mieć perłowe brzegi a ma zółte ale z perłową poświatą ![]() ![]() wczoraj wieczorem zawitałam do domciu.. poczytałam was ale nie odpowiem na wszystko bo to 15 stron tylko to co zapamiętałam sobie: jak bolą sutki to można też kupić przez internet czystą lanolinę w kremie - inne kremy zawierają ją w jakimś % a mi koleżanka polecała właśnie to i jej pomagało bardzo ![]() hmm, chyba mi jednak umknęło i muszę zajrzeć na poprzednie strony ![]()
![]() |
#2189 |
Zakorzenienie
|
Aha, chciałam jeszcze napisać, bo był poruszony znowu temat liczenia tygodni... i to chyba zależy od lekarza.
jak trafiłam do szpitala (to był 18t5d) i pytali który tydzień to mówiłam 18tc bo jednak większość lekarzy tak to rozpatruje. A lekarz, który mi robił usg, sprawdził na tym ich magicznym kółeczku i mówi.. ee to 19tc a już prawie 20 ![]() więc to zależy od lekarza i jego metody ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
Zakorzenienie
|
Cześć Wam
![]() Czuję się dzisiaj mega źle ![]() Wymiotowałam dzisiaj chyba z 10 razy i to nawet po herbacie, która zazwyczaj mi pomaga ![]() ![]() Poza tym wczoraj zaliczyłam mały upadek ![]() ![]() Żadnego plamienia nie było/nie ma. ale brzuch chwilami boli ![]() Ehhh...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.