|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI
Witam, ja chciałabym zapytać, bo na pewno któraś z Was, jeśli nie większość stosowała Seboradin- konkretnie ten w ampułkach, ponieważ mam co do jego stosowania małe pytanie i byłabym wdzięczna, za rady. Czytałam i szukałam, ale nic szczegółowego nie znalazłam- Czy te ampułki można stosować na "suche" włosy, tzn nie bezpośrednio po umyciu i czy ma to jakiś wpływ? Oczywiście robię masaż głowy przed i po wcieraniu Seboradinu, ale po prostu nie chciałabym myć głowy przez dwa tygodnie codziennie, skoro włosy tego nie potrzebują i są świeże 2-3 dni... Z góry dziękuję
|
|
|
|
#2162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kocham! uwielbiam! zazdraszczam! ![]() u mnie dzisiaj wax ^^
|
|
|
#2163 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2164 |
|
Rozeznanie
|
przepis na ten macerat jest niejasne, ja podgrzałam mocno olej i zalałam do słoika ze skorupkami, strasznie bulgotało, bo widocznie skorupki miały troche wilgoci. Ale okazało się ze za mało dałam tego oleju i nastepnego dnia dolałam zimnego. Teraz stoi w szafie i wyciagne to za miesiąc. Zobaczymy
![]() Jantar jest dostepny, jade na uczelnie na 13 to zajde do dozu i powiem zeby mi zamowili jeden poki jest. Ostatnio w ogóle nie mam czasu na rzepkę, chyba ze dwa tygodnie nie wcieralam ;/ tylko spię i jestem poza domem, chyba zaraz wetrę choć na poł godzinki.
|
#2165 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki wiem, ze to jest już troszkę wałkowane ale powiedzcie mi co ma na celu taki macerat, jak się go robi (jakie proporcje i czy zalewam gorącym olejem) i co właściwie mogę dodać do takiego maceratu? Jaki olej do tego przeznaczyć? Bo troszkę szkoda mi niektórych
|
|
|
|
#2166 |
|
Zadomowienie
|
Nie boisz się, że Ci zjełczeje jak tak będziesz na słońcu trzymać? Światło w żaden magiczny sposób nie sprawi że będziesz mieć więcej substancji czynnych, za to przyśpieszy starzenie się oleju, a taki zjełczały tylko zaszkodzi.
|
#2167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2168 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
chodzi mi o to, na jak długo przed myciem ją wcierasz w skalp? I ile kosztuje rzepka?
|
|
|
|
|
#2169 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Ja używałam rzepakowego, takiego z kuchni. Jeden macerat z liści orzecha włoskiego(przyciemniający ), a drugi ze skrzypem, pokrzywą, miętą i łopianem(przyspieszyć). Nie wiem czy one rzeczywście coś dadzą, ale spróbuję jak będą gotowe![]() Zauważyłam, że mi sie mniej włosy przetluszczają, chyba że to chwilowo jakoś. Już 2 raz. Albo od używania szamponu alterry, albo jantara, chociaż przypuszczam to pierwsze. Dzisiaj 2 dzień, włosy są świeże i mogłabym nie myć, ale nałożyłam żel aloesowy i olej
|
|
|
|
|
#2170 |
|
Raczkowanie
|
To ja zrobię taki macerat dopiero w 2012 roku jak nieopodal mojego domku zacznie rosnąć skrzyp, pokrzywa itp.
|
|
|
|
#2171 |
|
Raczkowanie
|
Obok mnie nie rośnie (chyba, że gdzieś w zagłębiach asfaltu
), kupiłam w zielarskim.
|
|
|
|
#2172 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W ogóle nie orientuję sie o lokalizacji takich sklepów Więc z lenistwa poczekam sobie do wiosny A przypominam sobie jak jeszcze niedawno mama klnęła na skrzyp, który zagłuszał jej truskawki na działce :P Dzisiaj pole zaorali więc tym bardziej nie znajdę tam ani źdźbła skrzypu
|
|
|
|
|
#2173 |
|
Raczkowanie
|
We Wrocławiu mieszkasz i nie masz tam zielarskiego? Przecież tam jest pełno sklepów. Chciałabym tam mieszkać, takie urocze miasto
|
|
|
|
#2174 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
))---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- [1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;30164721]A mogłabyś powiedzieć jak stosować taką rzepkę? chodzi mi o to, na jak długo przed myciem ją wcierasz w skalp? I ile kosztuje rzepka? [/QUOTE]ja tylko godzinke , górę dwie przed myciem
Walka o włos-obecna długość 71cm Walczę z wypadaniem i o odrost-szampon i żel Dermena, lotion seboradin niger, wax, Falvit i Cynk, magnez z wit .B6/witaminki/, pije pokrzywę i skrzyp Olejowanie-olejki: kokos, rycynowy, czosnkowy, rozmarynowy + brahmi Rozpoczęłam przygodę z Jantarem |
|
|
|
|
#2175 |
|
Raczkowanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2176 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny przez miesiąc urosły mi tadam: 1cm!
przecież to jakieś chore jest używam radicala z olejkami eterycznymi, łykam humavit Z plus, czasami seboradinu (bo zapominam) macie jeszcze jakieś pomysły ? kofeina w proszku do wcierek ? tzn zaraz o tym maceracie przeczytam, ale szczerze mówiąc pierwsze słysze :P
|
#2177 |
|
Rozeznanie
|
Mi jedna rzepka (150g) wystarcza na ok tydzień codziennego stosowania.
|
|
#2178 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja co prawda pije dopiero od 3 dni, ale dziewczyny sobie chwalą Widziałam test w którym średnia długość przyrostu miesięcznego to aż 2,5 cm
|
|
|
|
|
#2179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zastanawiam się nad olejem Dabur'a „ Dziki Kaktus”w składzie ma czosnek i chyba imbir. także może zaryzykuje? sądzicie ze te składniki coś pomogą ? bo mnie cholera strzela jak dwóm moim bardzo dobrym koleżanką rosną włosy dosłownie w oczach
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2180 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po co się to robi? Jest to prosty sposób na uzyskanie wyciągu roślinnego w dosyć trwałym medium, jakim jest olej. Znając właściwości poszczególnych roślin oraz wybranego oleju możesz skomponować macerat o określonym działaniu - np. dziewczyny robią macerat pociemniający włosy a ja ostatnio zrobiłam macerat wzmacniający. Technologia produkcji jest prosta - zalewasz zioła olejem i zostawiasz na kilka tygodni (im dłużej tym lepiej). Czy trzeba podgrzewać olej, zdania są podzielone. Proporcje ziół są raczej dowolne, olej raczej rafinowany (najlepszy zwykły rzepakowy lub winogronowy).Może zajrzyj do wątku o olejowaniu włosów, tam będzie więcej informacji. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2181 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym się bała że olej mi się zepsuje.
|
|
#2182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na psucie oleju ma wpływ i światło i temperatura. Jeśli się tym sugerować, to w ogóle robienie maceratu jest szkodliwe, bo raczej większość przepisów w sieci każe macerować w ciepłym miejscu
|
|
#2183 |
|
Raczkowanie
|
Mój w sobotę będzie miał 2 tyg. Zrobiłam przeciw wypadaniu włosów z nadzieja że pobudzi porost. Zalałam ciepłym olejem rzepakowym pokrzywę, nagietek, bazylię, rozmaryn, chciałam jeszcze skrzyp ale nie dołapałam
, zobaczymy co podziała
|
|
#2184 |
|
Raczkowanie
|
Ano można kupić można w aptece
|
|
|
|
#2185 |
|
Rozeznanie
|
Czy myślicie,że włosy z natury rzadkie da się zagęscić ? Bo mam takie od urodzenia i wątpię ze cos pomoze...i jeszcze rosną 1cm na miesiąc. moze te metody wszystkie pomagają tylko tym, którzy chwilowo maja osłabione włosy,a nie genetycznie
A z kolei najnieszczęśliwsze życie ma swoje słoneczne godziny i swoje ubożuchne kwiatki szczęśliwości, rozsiane wśród piasku i kamieni. Hermann Hesse Edytowane przez tosiajola Czas edycji: 2011-10-27 o 17:02 |
|
|
|
#2186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak na razie widzę sporo baby hair i jestem dobrej myśli. Tylko kiedy one urosną... Na wszystko potrzeba czasu i cierpliwości.
|
|
|
|
|
#2187 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2189 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, pomóżcie. miałam kilkumiesięczną przerwę na wizażu, znów wracam do szału na przyspieszenie porostu włosów i za Chiny Ludowe nie mogę sobie przypomnieć nicku pewnej wizażanki, której włosy rosły metrami. Regularnie umieszczała zdjęcia - najpierw bob długi do brody, na koniec włosy sięgały ramion. Nie były farbowane. Bawiłam się wyszukiwarką, ale bez rezultatu.
![]() swoją drogą fajnie wrócić na wizaż, tona wiadomości do przeczytania, zastanawiam się już nad stworzeniem jakiegoś maceratu.. |
|
|
|
#2190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1190
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.

67,7 67 66 65 64 63 62 61 60

chodzi mi o to, na jak długo przed myciem ją wcierasz w skalp? I ile kosztuje rzepka?
), kupiłam w zielarskim.

Mi jedna rzepka (150g) wystarcza na ok tydzień codziennego stosowania.