Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-09, 12:40   #2161
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Do nas dziś teściówka przyszła i tak mnie wkurzyła, że sama siebie nie poznaję
Po pierwsze - nie zadzwoniła/nie zapukała do drzwi!!!

Też miałam taką nadzieję, aż do położenia do łóżeczka Nadzieja prysła po 3 minutach, bo Tymek i dziś zawodzi i zawodzi... Coś faktycznie dziś dzieci poodmieniało. Te które na codzień są marudne, dziś jak aniołki, a te spokojne dziś szaleją

ODPADŁ NAM KIKUT!!!
Punktualnie o 17.25

I prosze o kciuki jutro o 13 bo idziemy na pierwszą wizytę do pediatry Mam nadzieję, że ładnie przybiera
no to miałaś prawo się wkurzyć na teściową - moja na całe szczęście jak jeszcze mieszkaliśmy z nią razem to nigdy nie weszła do nas do pokoju bez pukania

no i jak Tymek po nocce? lepiej dziś? lecę doczytywać bo pewnie pisałaś już.

za kikutek

i za wizytkę
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
taaak ten długi ,kawowy, pyszny
jejuuu te w tych długich butelkach są przeeepyszne piłam o smaku capuccino czy caffee latte- coś takiego - mega pyszny

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
zapraszam mam 2 butelki
to mogę wpaść

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Idę i ja spać, tz woła juz pewnie na coś liczy a ja śpiąca.
Obudziliśmy ją o 21, wykąpana, najadła się, odłożyłam do łóżeczka śpi
Ktoś dzieci podmienił/ Kto ma moje? a ja czyje mam?

i brawa dla Sarci - oczywiście nie chwalę
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Patik ja nie wiem kto nam podmienil dzieci i na czyje ale mnie się tam podoba
może to Brumkowe dziecię - aniołka - Wam podrzucili - zaglądałyście razem z Patik w pieluchy czy aby obie macie dziewczynki ?

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 12:43   #2162
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Patik bo się posikam .Przepraszam, wiem że boli.

Dziewczyny które się znają (te co się nie znają też ), co lepiej kupić:

* steper,
* rowerek stacjonarny.

I czy myślicie, że ten twister obrotowy coś da?

Po patrzeniu w lustro jestem zdesperowana .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 12:43   #2163
brunetka2000
Zakorzenienie

Dziewczyny co ile wymieniacie te wkłady do aspiratora Frida???
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 12:43   #2164
DaKaro
Zadomowienie

Zmalowana zapomniałam napisać, że ślicznie wyglądasz w nowej fryzurce.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 12:49   #2165
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
no to miałaś prawo się wkurzyć na teściową - moja na całe szczęście jak jeszcze mieszkaliśmy z nią razem to nigdy nie weszła do nas do pokoju bez pukania

za kikutek

i za wizytkę
jejuuu te w tych długich butelkach są przeeepyszne piłam o smaku capuccino czy caffee latte- coś takiego - mega pyszny

to mogę wpaść

i brawa dla Sarci - oczywiście nie chwalę
może to Brumkowe dziecię - aniołka - Wam podrzucili - zaglądałyście razem z Patik w pieluchy czy aby obie macie dziewczynki ?
no u mnie cipeczka

Cytat:

* steper,
* rowerek stacjonarny.

już przestaje.

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
ja jeszcze nie wymieniałam, bo gluty i tak zatrzymuja sie na poczatku Aspiratora, który codziennie wyparzam. A filtr czysty ciagle jest
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 13:16   #2166
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Tesciowa Cie obgaduje

A w co ubieracie maluchy w taka pogode jak dzis (pochmurno, wietrznie) na spacer?
Na to co nosi w domu-spiochy i body z dlugim, zimno juz mamy- welurowe polspíchy i bluze z kapturem. w wozku mam cieply kocyk i starcza

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 13:19   #2167
agni82
Zadomowienie

Cytat:

* steper,
* rowerek stacjonarny.

wyrzuc lustro- bedzie taniej

kto mi zabrał moje grzeczne dziecko?przyznac sie?wczoraj od południa marudny, a dziś to juz od 9 rano.tylko by na rękach siedział, co to jest? skok?//??:co nfused::confuse d: on ma 4 tygodnie
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 13:20   #2168
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
bylam dzis w Ikei, ale tych przewijaczków nie widziłam.

ja mam malutki termosik i w tym nosze wode.
Ja też mam taki 250ml termosik i wodę zimną w butelce, jak trzeba to szybko dolewam ciepłą z termosu, dosypuję mieszankę i mleczko gotowe

Cytat:
Dziewczyny wasze kciuki sa cudowne!!!
RAZEM Z SARENKA BARDZOOO DZIEKUJEMYYY

Bylismy na kontrolnym usg brzuszka, miedniczki niemal w normie, kamienie sie zmniejszyly i ten jajnik... jest wielka szansa ze nie jest skręcony! Jajnik moze dawac taki obraz bo sie rozwija/zmienia.
Mamy kontrole jajnika za 6 tyg. i nereczek za 3 miesiace. 20 września odstawiamy antybiotyk... ciesze sie niezmiernie, ale tez mam stresa.

no pieknie siostra siostrze podjada
To super wieści

Cytat:
Nie niektó®zy, tylko prawie wszyscy
Do nas dziś teściówka przyszła i tak mnie wkurzyła, że sama siebie nie poznaję
Po pierwsze - nie zadzwoniła/nie zapukała do drzwi!!! WYobrażacie sobie coś takiego?!? Chyba jej się wnuk na dobre maniery rzucił. Nigdy wcześniej tak nie robiła. W ogóle to oni u nas bywali średnio 2-3 razy w roku. A teraz nie dość że bez zapowiedzi, to po prostu łąpie za klamkę do mieszkania i sobie wchodzi. Myślałam że uduszę. Mąż jej mówi "Mamo, tam jest dzwonek, trzeba go używać" A ona jakby nigdy nic "Ale po co, jak wiedziałam że jesteście". No cholera, takiej odpowiedzi to się nie spodziewałam. Jak się to powtórzy, to mąż ma jej już wyraźnie powiedzieć, że sobie tego nie życzymy.

Ale to pikuś, bo nie uwierzycie DLACZEGO w ogóle przyszła. Otóż jak już pisałam, moja mam robi Tymkowe pępkowe dla rodziny i znajomych. I do teściów zadzwoniła i też ich zaprosiła do siebie. I wtedy teściowa się pyta mamy, ile razy widziała już Tymka. Moja mama na to, że nie liczy, ale raz w szpitalu, a portem dwa razy u nas była. A teściowa"O to więcej niż my. To ja dziś pójdę do nich".
Wyobrażacie sobie?!?! Ona się chce licytować!!! Aż się we mnie gotuje, bo nie interesowali się mną przez calutką ciążę, teraz też żadnej pomocy nie zaproponowali, nic nie wiedzą o nas i naszym życiu, a liczy się tylko to, żeby móc powiedzieć znajomym, że oni więcej razy Tymka widzieli niż druga babcia
Sorki, za taki długi wywód, ale po prostu cała się gotuję
Aha, no i oczywiście Tymek mruknął raz, a ona że głody i żebym mu jeść dała. Ja się po raz kolejny pytam - ja te wszystkie kobiety wychowały swoje dzieci, skoro z nich takie histeryczki nieżyciowe

Też miałam taką nadzieję, aż do położenia do łóżeczka Nadzieja prysła po 3 minutach, bo Tymek i dziś zawodzi i zawodzi... Coś faktycznie dziś dzieci poodmieniało. Te które na codzień są marudne, dziś jak aniołki, a te spokojne dziś szaleją

ODPADŁ NAM KIKUT!!!
Punktualnie o 17.25

I prosze o kciuki jutro o 13 bo idziemy na pierwszą wizytę do pediatry Mam nadzieję, że ładnie przybiera
za kikucik

Niezazdroszczę sytuacji z teściową, ale u nas jest to samo. Jak tylko moja teściowa dowie się zę była u nas moja mama, albo że daliśmy jej do popilnowania a sami gdzieś sobie wyszliśmy to od razu też musi nadrobić...
No i oczywiście jak tylko mały kwęknie (nawet nie zapłacze) to od razu "oj mleczka pewnie chcesz. Mamusia zrobi mleczko zaraz"
Ostatnio mnie tak wkurzyła, bo Dominik od 15 nie spał i był bardzo aktywny, ładnie sobie gawarzył i fikał nóżkami, no ale zbliżała się 18 i już chciał isć spać, a wtedy sobie tak pokwikuję i ziewa i to jest dla mnie znak że już nie mam go dalej rozbudzać tylko utulić i połozyć do łóżeczka. Zaznaczam, że jadł o 17. Przyszła teściowa, i juz na samym wejściu krzyczy "Oho chyba ktoś głodny jest" A ja mówię, że nie bo jadł tylko chce juz iść spać bo nie spał 3h. A ona tak jakby w ogóle tego nie słyszała, poleciała do łóżeczka, jak zobaczyła że jeszcze nie śpi to sru na ręcę i do niego zaczęła gadać głośno, że pewnie głodny jest i takie tam inne...
Moja mama jest zupełnie inna, liczy się z naszym zdaniem i naszymi zasadami, i cały czas też czyta różne gazety żeby zobaczyć jak się wszystko zmieniło i jak teraz się wychowuje dzieci. I przede wszystkim bardzo uważnie mnie słucha, i tak stara się robić.

Ale się rozpisałam, ale też tak jak Ty Brumku krew mnie zalewa jak widzę teściową, chociaż wiem, że złą kobietą ona nie jest.

A mam pytanie do mamuś karmiacych MM, które urodziły w połowie lipca: czy już dostałyście @
Bo zastanawiam, czy po 2 miesiącach nie powinnam już dostać??

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 13:23   #2169
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Kochane, przepraszam, ale mam mały sajgon z mała, al taram sie byc na biezaco!
Mam do Was bardzo dziwne, ale wazne i pilne pytanie, bo mam pewne podejzenia..
CO MOŻE OZNACZAĆ SFORMUŁOWANIE 'NAGRAĆ PŁYTKE'? TYLKO NIE DOSLOWNIE, CHODZI MI O JAKIŚ 'UKRYTY PRZEKAZ'..
moze Wy pomozecie..
Moze piwo z kolegami? jeslk to mowil facet... znam za to ZDJAC SIMLOCKA jako utrate dziewictwa...

Stary 2011-09-09, 13:30   #2170
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja mam Ziajki maść pośladkową w składzietlenek cynku, wyciąg z bawełny, witaminy EiF, prwitamina B5 (d-banthenon). Dla mnie najlepsza. Zapłaciłam za nią 6,75 zł.

Moja Agata ma skok. Od wczoraj wieczora maruda.
Mi jakos ta maść ziajkowa nie podeszła.

Sarenka tez marudna

Cytat:
Nie wymienialam bo do samej rurki ledwo co gluty na 2cm wlatuja.

Dziewczyny karmiaca MM jak planujecie podawac inne posilki, typu sloiki, kaszki? Od czego zaczac, kiedy i w jakich ilościach?

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 13:31   #2171
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

* steper,
* rowerek stacjonarny.

Nie znam sie. ja od dzis robie brzuszki bo tez mam lustrofobie...

Stary 2011-09-09, 13:39   #2172
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
A mam pytanie do mamuś karmiacych MM, które urodziły w połowie lipca: czy już dostałyście @
Ja krwawiłam 5 tygodni, miałam przerwę paru dni i dostałam okresu czyli gdzieś koło 6 tygodnia po porodzie
Cytat:

Dziewczyny karmiaca MM jak planujecie podawac inne posilki, typu sloiki, kaszki? Od czego zaczac, kiedy i w jakich ilościach?
Podobno wprowadza się pokarmy w 4 miesiącu jesli karmi się MM, jeśli piersią od 5 miesiąca. Ja jeszcze sie nie zastanawiałam nad innym pożywieniem

A moja znowu śpi
Stary 2011-09-09, 13:45   #2173
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Witam.
Dzisiaj popisałyście jak za starych dobrych czasów. U mnie nie było dzisiaj prądu, znowu jakaś awaria;(.
Wybaczcie, że nie ustosunkuję się do Waszych postów, ale dziękuję za odpowiedzi na temat wymiotów .

za wszystkie dzielne dzieciaczki, które przeszły trudne szczepienia.

U nas dzień jak co dzień. Mała absorbuje każdą minutę dnia. Nawet gdy śpi, to leżę koło niej i wpatruję się w nasze cudo . Może to głupie, ale tak mam. Z każdym dniem kocham ją mocniej. Dzisiaj wzięło mnie na przemyślenia i doszłam do wniosku, że nikt nie zrozumie jak silna jest miłość matczyna, tego nie da się wytłumaczyć...

Pytałyście o moje studia-kierunek zarządzanie (specjalizacji jeszcze nie wybrałam) na Uniwersytecie Jana Kochanowskiego w Kielcach.

Pytanko do mam karmiących piersią-jak Wam się udaje wyjść z domu na kilka godzin? Odciągacie pokarm? Chcę zacząć odciągać, ale mam głupie obawy, że wtedy zabraknie Małej na kolejne karmienie. Proszę, pomóżcie w tej kwestii...
ja nie mam co odciagac bo maly zjada wszystko, biore go ze soba
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Tak, tak kochana cierpliwości
Moja właśnie zasneła sobie o 18:30 a o 19stej kąpanie,
wstała kiedy miałam ją wybudzać o 19:30
ładnie grzecznie się wykąpała, ubrała i napapała
Przy papaniu marudziła.
Moja jak marudzi cały dzien to w nocy śpi 7h
naczynia nie uciekną, kolację zjesz

Dziękuje Jutro poczytam na spokojnie co i jak.
Tak owijam się przed lustrem,
będę się owijać to perfekcji

Ten taki długi, kawowy ?

Ja kochana odciągam wtedy kiedy ma za dużo i mrożę, kupiłam sobie woreczki specjalne do tej sprawy, na allegro jest tego dużo.
Zamrożone mleko możesz trzymać 2tyg ( są informacje także że dłużej,ale pamiętaj dziecko się rozwija i Nasze mleko się dostosowuje do dzieciątka i mleko które piła np 3 tyg temu będzie tak jakby za "słabe" dla niej, mało wartościowe) odmrażam w temperaturze pokojowej, wyciągając kilka godzin je wcześniej z zamrażalki.

A jeżeli np odciągnę dzisiaj i wiem że jutro będzie mi potrzebne to trzymam je w lodówce ( ja max 2 dni).

Zdarzało mi się na początku tak, aby odciągnąć mleko z piersi kilka godzin przed wyjściem,jak nie miałam nic w zamrażalce i kilka minut przed wyjściem, aby mnie przypadkiem nie zalało...

A teraz to po prostu zbieram zapasy
Zdarza się i tak, że nawet mleko wylewam czasamibo zapomnę zamrozić albo dać do lodówki a minie już 12h w temp pokojowej.

http://www.we-dwoje.pl/przechowywani...ykul,4583.html poczytaj sobie, tylko tak jak mówie jest wiele różnych informacji na temat przechowywania pokarmu...Intuicja Ci powie jak masz robić

Tez też mi szwankował !
Jak zdjęcia?
Max zrobił ?

z moich piersi się leje jak z fontanny,
kiedy mała zaczyna ssać.
Nie są twarde - normalne,
ale jak się przyssie (ona też łapczywie czasem je)
i za kilka chwil sprawdzam czy nie leci za szybko to mleko mi tryska na wszystkie strony i wtedy odciągam aby jej nie tryskało do buzi,
bo nie raz aż się zakrztusi !
Denerwuje mnie to : pala:

bywało tak, że odciągnełam a nadal tryskało.

Cycki chyba mam z kosmosu

Poradzcie mi coś
.
sama chcialabym znalezc na to sposob. 11 tygodni karmienia i co, fontanna ciagle. naszczescie maly sie juz tak nie denerwuje. zanetko chyba taka nasza uroda cyckiow

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Patik,tak-jak lezałam na patologii z Szymkiem,to miałąm ful zestaw leków i kroplówek.
Ordynator słynął z mocnego badania a kobiety płakały i zaraz rodziły.
Odstawił mi wszystkie leki a dawke miałam końską,to był 24 tydzień.
Zbadał mnie przed 12-tą i powiedział,ze mam isc do domu.Jak sie pakowałam dostałm skurczy i dziewczyny wezwały lekarza,to przyszło 3 ,ktg a tam skurcze regularne co 4 minuty na 80-92%.Zaaplikowali pompę,zastrzyki,leki doustne.Lekarze pytali kto odwalił taki numer a jeden z nich,ze jak to kto?Chyba wiadomo.
Pytałam jakie są szanse by nie urodzić teraz a ten,ze marne i urodzi sie roślina.
Na szczeście zatrzymali ale do końca ciaży byłam w szpitalu.
masakra

Cytat:

* steper,
* rowerek stacjonarny.

chyba steper bo pupa pracuje.
Stary 2011-09-09, 13:48   #2174
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
nam pediatra mówi na wizytach co wprowadzać, od czego zacząć (tak było przy synu)

już nie pamiętam co było pierwsze (jakiś soczek? potem jabłko? no nie pamiętam)

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
A moja znowu śpi
bo Ci przypomnę jak kiedyś piałaś, że w ogóle nie śpi

moja za to ostatnie dni może łącznie ze 3 godziny śpi, ale za to noce
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-09-09, 13:55   #2175
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
n

bo Ci przypomnę jak kiedyś piałaś, że w ogóle nie śpi

moja za to ostatnie dni może łącznie ze 3 godziny śpi, ale za to noce
no tak tak, ale była bym bardziej zadowolona jakby w nocy tak spała

Kurde szukam sukienki na wesele tylko jak tu ją przymierzyć nie wychodząc z domu Pozatym na takiego grubasa jak ja nic nie znajdę

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-09-09 o 14:01
Stary 2011-09-09, 14:06   #2176
patik87
Zakorzenienie

Brunetka a jak tam Twoja teściowa, ostatnio nic o niej nie piszesz Zostaje Ci z małą?
Kiedy masz wesele?
Zdołowałam się, bo pogoda durna, lato przemija a ja się czuję jakbym w ogóle lata nie miała.
Moja Sarita też dzisiaj śpi dzień. Teraz zjadła i na macie leży.
Chyba jednak wyjdziemy na dwór.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 14:10   #2177
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Brunetka a jak tam Twoja teściowa, ostatnio nic o niej nie piszesz Zostaje Ci z małą?
Kiedy masz wesele?
Zdołowałam się, bo pogoda durna, lato przemija a ja się czuję jakbym w ogóle lata nie miała.
Teściowej nie ma już 3 tydzień Najpierw pojechała do męża do Hiszpanii a teraz do swojej mamy do Częstochowy. Chata wolna jesteśmy sami z mężem i Alą

Wesela mamy 1 października (nawet 2) u mojej koleżanki ze studiów i u starszego mojego męża. Póki co mamy zamiar na dwóch być, ale nie wiem czy to realne

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-09-19 o 20:29
Stary 2011-09-09, 14:15   #2178
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Po mojemu
Slicznie

Cytat:

* steper,
* rowerek stacjonarny.

z tych 2 to lepiej rower,
ale jako sprzęt domowy to najlepiej orbitrek-
angazuje wiecej partii ciała albo bieżnia, ale to mało kto lubie
twister jak najbardziej tani sprzet, niewiele miejsca zajmuje, a regularnie uzywany rozprawia sie z boczkami

własnie zadzwonił do mnie dr i mówi że wie od połoznej że małemu oczka ropieją i kazał podejsc po recepte
ale luksusowo że tak dzwonią
ale jeszce bardziej luksusuowo by było jakby przyszedł

podesle męża i juz

Milky Prince był na spacerku 2,5 godzinki
zrobiłam zakupki,( byłam z mama wiec ona poczekała na zew. a ja szybko do sklepu wskoczyłam)

a tak wogole to wjeżdżacie z wózkami do sklepów?
chodzi mi o takie małe i średnie sklepy

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2011-09-09 o 14:18
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 14:27   #2179
Marina1
Zakorzenienie

Hej laski! Pisze z komórki brata, udało mi się dorwać, on ma jakiś pakiet wykupiony, bo gra sobie na lekcjach (skubańczyk jeden) w gry z internetu.
Ja dalej niezbyt mobilna jestem, ale się staram, gdy tylko mogę coś podpatrzyć i skrobnąć.
Wróciłam niedawno ( od 11 ! ) z ośrodka zdrowia, bo szczepiłam Igorka. Został dwa razy ukłuty w nóżki ( druga dawka pneumo i skojarzonej )
A ile płaczu było, ile łez, uspokoił się dopiero w połowie drogi do domu... Biedaczek nie mógł się uspokoić. Jak wychodziłam z auta, to byłam taka mokra ze stresu, że mi się rozpłynął nawet korektor spod oczu heh
Miałam z powrotem zajechać do Naszej Beatki, ale nie było jak...
Może uda mi się poczytać chwilkę, co naskrobałyście.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 14:42   #2180
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
ja mam malutki termosik i w tym nosze wode.
Carmela ja tak samo maly termosik 350ml i juz

Brawa za kontrole

Cytat:
Głupie pytanie zadaje
gdzie się sprawdza ile muszę zapłacić allegro za wystawione rzeczy ???
Przysylaja tez wiadomosc na maila ile jest do zaplaty

Cytat:
Brumek ja wlasnie tez slyszalam o tych szczepieniach WZW i 6w1 i ze wtedy powinno sie zaznaczyc w szpitalu zeby nie szczepili chyba na WZW bo bedzie sie bralo 6w1.. cos takiego..

U nas dzis tez mily dzionek mała ucina sobie juz druga drzemke my z mezem jemy obiadek jak sie obudzi idziemy dla niej po rajtuzki jutro wesele bedziemy w trojeczke balowac

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-09-09 o 14:44
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 14:43   #2181
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Tu już nawet nie chodzi o taniej

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Nie znam sie. ja od dzis robie brzuszki bo tez mam lustrofobie...
Ja nie lubię brzuszków, wolę jakoś inaczej się poruszać.

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
chyba steper bo pupa pracuje.
Też mi się tak wydawało a telik pisze inaczej.

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
z tych 2 to lepiej rower,
ale jako sprzęt domowy to najlepiej orbitrek-
angazuje wiecej partii ciała albo bieżnia, ale to mało kto lubie
twister jak najbardziej tani sprzet, niewiele miejsca zajmuje, a regularnie uzywany rozprawia sie z boczkami
na orbiterek kasy nie mam (i to chyba dość duże jest a chodzi mi o coś mniejszego), myślałam o czymś w okolicach 150 zl.
To w takim wypadku zacznę od twistera bo mi właśnie głównie o oponkę chodzi

Bardzo Wam dziękuję
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-09-09, 14:46   #2182
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Madziak ja @ już miałam urodziłam 20.07 a @ dostałam 17.08 to jakoś po 28 dniach

carmela ja jak zacznę podawać słoiki to na początek po 2-3 łyżeczki i będę obserwować jak mały reaguje.Nie będę podawać codziennie czegoś innego aby w razie alergii wiedzieć mniej wiecej na co ma uczulenie.

My przechodzimy na Nutramigen mały dostawała 2 miarki hippa i 2 nutra i pił ładnie.Dzisiaj zaczęliśmy dawać 3 nutra 1 hipp i nie chce pić i nie wiem co dalej robić.

Bruncio w środę skończył 7 tyg i waży 4600gr.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 14:52   #2183
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

blondynko, ja to samo przechodziłam z Lili... teraz pije bo pije ale po 70- 80ml czasem 100ml. Ale neonatolog który się nią opiekował stwierdził, ze wcale sie nie dziwi, bo w smaku jest ohydny.
Stary 2011-09-09, 14:52   #2184
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

My po bioderkach Lekarz poweidział że wsio ok ale kazał nam przyjsć jeszcze skontrolować za 6 tygodni, już się zapisałam, tzn Julkę na 28 października
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

i generalnie wziąć na ludzki rozum, dziecko się zmienia rośnie itd
więc jego zapotrzebowanie na pokarm też dlatego Ja trzymam max 2 tyg mleko zamrożone, jak widzę jak Emilie się rozwija - wg mnie bardzo szybko, to pewnie chce mieć większe też zapotrzebowanie.
myślę że coś w tym jest
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
U nas nocka ładna, mój synek się chyba uregulował bo budzi się już tylko raz o 4 n karmienie i śpi do 8 (oczywiście nie chwalę!).
Robi podkowkę jak coś mu się nie podoba i chce płakać.
Na brzuszku już go na siłę nie mogę położyć bo skubaniec na plecki się przewraca.
za nockę. Coekawa jestem kiedy moja załąpię że z brzuszka da radę samemu się na plecki obrócić na razie nie umie tej sztuczki.

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
dziewczyny polecacie jakieś maści do dupci na odparzenia z pantenolem?
a może spróbuj kupić to:
http://www.doz .pl/apteka/p8118-Panthenol._5_krem_30_g_w_ tubie
to to samo co bepanthen a o połowę taniej wychodzi, tylko przez inną firmę robiony a po prostu pisze że 5% panthenol
i też tubka 30g ale 8zł z groszami

moja sąsiadka stosowała na cóeczce coś takiego na odparzenia z panthenolem http://www.doz .pl/apteka/p46464-Sanosan_krem_na_odparzeni a_z_panthenolem_oliwka_pr oteiny_100ml ponoć niezawodne i tanie dosyć.

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
kurczę u nas wszystko bajka lecę nadrabiać a dziś pierwszy raz mieszam małemu wodę na mleczko 3/4 mineralka 1/4 woda kranówaciekawe czy mu posłuży trzymajcie kciuki
my już 3 tygodnie lecimy na kranówie od początku bez mieszania i wsio ok
Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
No niestety ale ten lekarz miał plecy.My pacjentki nie wiedziałysmy dlaczego nadal pracuje i to na takim stanowisku.
Jednak od kilku lat nie ma go już.
Był postrachem.Nawet nie wolno było chodzić po korytarzu,śmiać się bo "pan docent jest i będzie zły...".
Kazał do siebie mówić panie docencie nie panie doktorze.
Każdej pacjentce zwracał na to uwagę.
Nie tylko mnie ale wielu,wielu kobietom takie cos sie przytrafiło.Były też sprawy sądowe,które rodziny zmarłych kobiet zakładały.

Żanetko przy pierwszej ciaży oddałam sie całkowice w ręce lekarzy.Co mówili,tego słuchałam.
Przy drugiej,miałam swojego od niepłodnosci i to mi starczyło.Przy 3 miałam internet i czytałam a przy czwartej zostawiłam sprawy losowi.
Pytań nie maiam,czytałam.A pam]nikara ze mnie okrutna była.
Co 3-5 dni byłam u lekarza i to różnych prywatnie bo krwawiłam i chciałam wiedzieć czy dziecko żyje.

Raz przy Szymku powiedzieli mim,ze sie nie utrzyma taka słaba ciaza,sztuczna.

Przy Krystku lekarz powiedizał,ze przy takim krwotoku płód nie ma szans i dziś jest a jutro rano przy usg nie będzie biło serduszko.
Uciekłam wtedy ze szpitala na godzinę i poijechaliśmy na usg do prywatnego lekarza,po czym wróciłam na oddział.
I jak widzicie moje dzieci mają się dobrze.

Natko to juz nieźle Cię teściowa musiała wkurzyc jak już Ty narzekasz

A nas mają wszyscy gdzieś i nie przejmują sie naszymi dziećmi.
Przykre trochę no ale co zrobić?
Dziadków jednych nie mają a drudzy(moi) nie czują sie dziadkami.
boże co za człowiek.... brak słów - kryminał dla takich jedynie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość

kto mi zabrał moje grzeczne dziecko?przyznac sie?wczoraj od południa marudny, a dziś to juz od 9 rano.tylko by na rękach siedział, co to jest? skok?//??:co nfused::confuse d: on ma 4 tygodnie
o, widzę że kolejnej mamie zginęło grzeczne dziecko - przyznać się która podmienia? która to się chwaliła że ma podejrzanie grzeczne dzieciątko?

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość

ale licz od zakończenia karmienia a nie od porodu bo dopiero jak przestajesz karmić to się organizm zaczyna normować - mnie tam nie śpieszno żeby okres wrócił my podobnie rodziłyśmy i podobnie karmiłyśmy więc ciekawe która pierwsza dostanie
Cytat:

Właśnie zimno już się robi, na noc zakładam jej już body pod pajaca. Wyciągnęłam kołdrę, ale schowałam bo się boję że się udusi jakaś dużą ta kołdra mi się wydaje. Przykryłam dwoma kocykami.
Wieczorem pokój dogrzewałam do kąpania grzejnikiem.
A jak wstaję do Niej w nocy to mi zimno koszuli nocnej....buuuu jesień

Krostę mam na języku
ja mam kołderke ale zrobiłam taki patent żeby nie naciągnęła sobie na głowę że na jej dolna częśc - ta w nogach - na niej mam położone przybory w koszyczku, tetry, kilka pampersów chusteczki itd a na długość kołderka ma tyle żeby sięgała pod brodę więc nie ma siły żeby sobie ją na głowę naciągnęła. Jeszcze mi po łóżeczku nie wędruje i nie kokosi się jak śpi - ale w sumie kołderkę zakładam jej tylko na nóżki tak do pasa a wyżej otulona jest pod kołderką kocykiem. Ale na razie w samym pajacu - ale chyba będę musiała zacząć body pod spód zakładać bo coraz zimniej
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Po mojemu
pięknie znacznie lepiej niż wczoraj prosto od fryzjera tam za poważnie wyglądałaś a tu nasza szalona Zmalowana wróciłą

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-09-09 o 16:43
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 14:57   #2185
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
zeby kolki poszły szybko - dajesz mu cos na kolki?
Infacol i widzę, że pomaga

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Ale wiecie co? Ja jeszcze utrę mu nosa i to jak!

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Brumek piekny brzusio .
Lili my kapiemy w 38 stopniach, Mala lubi ciepla wode.
.
Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Na takiej rybce do kąpieli leję żeby pokazało 40 stopni i zanim doniosę wodę i małą wsadzimy to trochę spada. Jak woda była zimniejsza to był płacz!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
wlewwam tak 39-40 stopni, szybko się ochładza więc niższa temp. byłaby za zimna
Dziękuję. Też w takiej kąpie Czasem Radek dupką ucieka to dolewam troszkę zimnej wody i jest ok.

Cytat:
Matko kochana, tak bardzo Ci współczuję Życie z alkoholikiem to koszmar

:
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 14:58   #2186
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

ja urodzilam przez cc 26 kwietnia, odciagałam pokarm 6 tygonii a okres dostałam 30 lipca...
Stary 2011-09-09, 15:13   #2187
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość

Sloneczko dzięki za odpowiedź A jakie jest w smaku to mleko ryżowe i dużo go pijesz? Ja jak na razie kupuję sojowe, ale głównie do kawy, więc niezbyt duże ilości i takie słodkawe jest.
to też jest słodkawe, smakuje jak woda z ryżu gotowanego, pijam ok pół szkanki a co drugi dzień szkankę
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

A w co ubieracie maluchy w taka pogode jak dzis (pochmurno, wietrznie) na spacer?
bodziak z krótkim spodnie polarkowe i bluzka rozpinana z długim i taka welurkowa kurteczka z kapturkiem i czapka
Cytat:

a próbowałaś jakiś z niva? ten na odparzenia w tubce albo ten SOS w pudełku? może pomoże
właśnie myślałam o tym sos, może kupię
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Ja mam Ziajki maść pośladkową w składzietlenek cynku, wyciąg z bawełny, witaminy EiF, prwitamina B5 (d-banthenon). Dla mnie najlepsza. Zapłaciłam za nią 6,75 zł.
dzięki za skład bo nigdzie nie mogłam go znaleść
Cytat:
a może spróbuj kupić to:
http://www.✂✂✂✂✂✂✂/apteka/p8118-Panthenol._5_krem_30_g_w_ tubie
to to samo co bepanthen a o połowę taniej wychodzi, tylko przez inną firmę robiony a po prostu pisze że 5% panthenol
i też tubka 30g ale 8zł z groszami

moja sąsiadka stosowała na cóeczce coś takiego na odparzenia z panthenolem http://www.✂✂✂✂✂✂✂/apteka/p46464-Sanosan_krem_na_odparzeni a_z_panthenolem_oliwka_pr oteiny_100ml ponoć niezawodne i tanie dosyć.

Beatko wklej prosze jeszcze raz te stronki bo ich nie widzę tylko zrób spację w którymś miejscu

była dziś położna i mój syn waży 5100g !!! ............ nie mogłam uwierzyć jak wychodziliśmy ze szpitala miał 3300g i to było 5 tyg temu ....... i jakim prawem teściowa mi tu wyskakuje z tekstem że mój synek sie nie najadam moim mlekiem, on się przejada po prostu nim

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 15:21   #2188
Lili 83
Zakorzenienie

Stronczek27 jeszcze masowałam tego sutka, tak go skubałam żeby się troszkę wydłużył i Radek złapał.

A Radek śpi już ponad 2,5godz! To rekord w dzień !

Budzi się
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 15:47   #2189
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Co sądzicie o takim nosidle?
http://allegro.pl/womar-wielofunkcyj...763329657.html

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 15:53   #2190
brumek
Zakorzenienie

Jesteśmy po wizycie
Tymek waży 3120g!!! Przez tydzień "przytył" 240 g, czyli dwa razy więcej niż wynosi norma (ta minimalna) Żarłok jeden. Pani pediatra (matko, jak urocza i miła kobieta ) bardzo nas chwaliła No i dla mnie to ulga ogromna, bo to najlepszy dowód że mam dość pokarmu i że wszystko z nim ok
Poza tym Tymek to chłop na skwał, jak orzekła lekarka Zdrowy i silny Oczywiście powiedziała też że w związku z tym że tak dużo jej i mocno przybiera, to prawie na pewno pojawią się problemy z brzuszkiem: gazy i kolki Ona mówi, że to nocne marudzenie od dwóch dób, to może być właśnie to... Choć ja akurat uważam inaczej

Rozmawialiśmy o szczepieniach i oczywiście "oni szanują naszą decyzję że NFZ" i "zrobimy jak chcemy bo to my jesteśmy rodzicami", ale powinniśmy przemyśleć raz jeszcze i poczytać więcej o szczepionkach 5w1, bo oni są znich bardzo zadowoleni itp itd No i podkreślali na każdym kroku, że grosza z tego nie mają...

[QUOTE=patik87;29293359
uuu Brumek naprawdę wściekły. Nie poznaję Cię.
Ale nie dziwię się. Co w te kobiety wstąpiło? teściowa
Moja to raz puka a raz nie puka. Niech się w łeb wszystkie popukają..[/QUOTE]Brumek wściekły, Brumek zły

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
W przyszłym tygodniu koło środy już szpital i wywoływanie, więc mam jeszcze kilka dni żeby się"zebrać"
Ale ja czuję, że dzidziuś wcześniej zdecyduje się sam wyjść!

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Brumek ja też nie cierpie jak mi ktoś włazi do domu bez pukania-dzwonienia kiedyś tak mi wlazł mąż kuzynki myślałam ze zawału dostane ! Drzwi na podwórko były otwarte bo ciepło ja coś tam robiłam a tu jakiś chłop mi do kuchni włazi bo w pierwszej chwili go nie poznałam zawsze mówie a co gdybym tak goła latała po mieszkaniu
Ja teraz już też wiem że nie znoszę. Wsześniej nigdy mi się to nie zdarzyło. A z teściami jesteśmy w bardzo "zdystansowanych" stosunkach, nigdy do siebie nie wpadaliśmy, wizyty tylko z okazji świąt itp, więc tym bardziej mnie to dziwi

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Myślę, że to też z tego iż ma strasznie dużo gazów i kiedy on zaczyna po karmieniu cisnąć to momentalnie z tgo prężenia leci górą (podnosi mu się). Trzeba to przeczekać.
Małgo też wysypało na twarzy, dostaliśmy maść i krople fenistil, bo tydzień nie schodziła.

Ostatnio przyjechała KOMPLETNIE bez zapowiedzi, a my sobie odpoczywaliśmy wszyscy, bo mąż wrócił z pracy i chcieliśmy mieć czas dla SIEBIE. Mąż zwrócił uwagę, że mogli zapytać czy w ogóle mamy czas i chcemy odwiedzin, a nie tak sobie przyjeżdzaja...
Natko, a przez co tyle gazów, mówili? Bo z tego co wiem, Ty uważasz na jedzenie, więc skąd one się mimo wszystko biorą?

JA do teściowej też się zraziłam przez te ostatnie dni I tez mnie drażni, że mąż wraca, nie zdążymy zamienić słowa, a ona sobie wpada. A my chcemy pobyć sami! Nacieszyć się sobą we trójkę, bez gości!

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
chciałam oznajmic ze jestem beznadziejną matką
Ale głupotę walnęłaś!!! Ja Ci dam takie gadanie

Cytat:
Krostę mam na języku
Współczuję, bo to niby takie nic, a dokucza niemiło
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Niedługo planujemy na basen się wybrać
Ja też mam zamiar jak najszybciej Daj znać, jak Wam się podoba

My na razie planujemy się we trójkę wybrać na zajęcia umuzykalniające dla rodziców z noworodkami Są od pierwszych dni życia. A widać po Tymku że bardzo lubi muzykę, a mój mąż to taki meloman totalny i słuch absolutny, więc mam nadzieję, że będzie to dla obu fajna zabawa

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak ubieracie teraz swoje maluchy do spania ( na noc ) kiedy zrobiło się chłodniej?
Ja zakładam pajaca i wkładam w śpiworek, bo z kocyka się rozkopuje, ale nie wiem, czy to nie za mało
U nas tylko pajacyk cieniutki + cienki kocyk bawełniany. A pokój przed snem porządnie wywietrzony I małemu na bank nie jest zimno, bo karczek ciepły

Cytat:
Nie pisałam, bo dopiero dotarłam na Wizaż Dziś niestety też ciężka noc, bardzo ciężka. Ale w końcu to przy noworodkach norma, więc nie mam zamiaru narzekać

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości