|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
![]() no i jak Tymek po nocce? lepiej dziś? lecę doczytywać bo pewnie pisałaś już. za kikuteki za wizytkę jejuuu te w tych długich butelkach są przeeepyszne piłam o smaku capuccino czy caffee latte- coś takiego - mega pyszny to mogę wpaść ![]() Cytat:
i brawa dla Sarci - oczywiście nie chwalę Cytat:
|
|
|
#2162 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Patik bo się posikam
Dziewczyny które się znają (te co się nie znają też ), co lepiej kupić:* steper, * rowerek stacjonarny. I czy myślicie, że ten twister obrotowy coś da? Po patrzeniu w lustro jestem zdesperowana .
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co ile wymieniacie te wkłady do aspiratora Frida???
|
|
|
|
#2164 |
|
Zadomowienie
|
Zmalowana zapomniałam napisać, że ślicznie wyglądasz w nowej fryzurce
.
|
|
|
|
#2165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja jeszcze nie wymieniałam, bo gluty i tak zatrzymuja sie na poczatku Aspiratora, który codziennie wyparzam. A filtr czysty ciagle jest
|
||
|
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
Na to co nosi w domu-spiochy i body z dlugim, zimno juz mamy- welurowe polspíchy i bluze z kapturem. w wozku mam cieply kocyk i starcza
|
|
|
|
#2167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kto mi zabrał moje grzeczne dziecko?przyznac sie?wczoraj od południa marudny, a dziś to juz od 9 rano.tylko by na rękach siedział, co to jest? skok?//?? ![]() :co nfused: :confuse d: on ma 4 tygodnie
|
|
|
|
|
#2168 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za kikucikNiezazdroszczę sytuacji z teściową, ale u nas jest to samo. Jak tylko moja teściowa dowie się zę była u nas moja mama, albo że daliśmy jej do popilnowania a sami gdzieś sobie wyszliśmy to od razu też musi nadrobić... No i oczywiście jak tylko mały kwęknie (nawet nie zapłacze) to od razu "oj mleczka pewnie chcesz. Mamusia zrobi mleczko zaraz" Ostatnio mnie tak wkurzyła, bo Dominik od 15 nie spał i był bardzo aktywny, ładnie sobie gawarzył i fikał nóżkami, no ale zbliżała się 18 i już chciał isć spać, a wtedy sobie tak pokwikuję i ziewa i to jest dla mnie znak że już nie mam go dalej rozbudzać tylko utulić i połozyć do łóżeczka. Zaznaczam, że jadł o 17. Przyszła teściowa, i juz na samym wejściu krzyczy "Oho chyba ktoś głodny jest" Moja mama jest zupełnie inna, liczy się z naszym zdaniem i naszymi zasadami, i cały czas też czyta różne gazety żeby zobaczyć jak się wszystko zmieniło i jak teraz się wychowuje dzieci. I przede wszystkim bardzo uważnie mnie słucha, i tak stara się robić. Ale się rozpisałam, ale też tak jak Ty Brumku krew mnie zalewa jak widzę teściową, chociaż wiem, że złą kobietą ona nie jest. A mam pytanie do mamuś karmiacych MM, które urodziły w połowie lipca: czy już dostałyście @ Bo zastanawiam, czy po 2 miesiącach nie powinnam już dostać??
|
|
#2169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sarenka tez marudna ![]() Nie wymienialam bo do samej rurki ledwo co gluty na 2cm wlatuja. Dziewczyny karmiaca MM jak planujecie podawac inne posilki, typu sloiki, kaszki? Od czego zaczac, kiedy i w jakich ilościach? |
|
|
|
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
Nie znam sie. ja od dzis robie brzuszki bo tez mam lustrofobie...
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A moja znowu śpi |
||
|
|
|
#2173 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() chyba steper bo pupa pracuje.
|
|
|
#2174 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już nie pamiętam co było pierwsze (jakiś soczek? potem jabłko? no nie pamiętam) ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- bo Ci przypomnę jak kiedyś piałaś, że w ogóle nie śpi ![]() ![]() moja za to ostatnie dni może łącznie ze 3 godziny śpi, ale za to noce
|
|
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak tak, ale była bym bardziej zadowolona jakby w nocy tak spała ![]() Kurde szukam sukienki na wesele tylko jak tu ją przymierzyć nie wychodząc z domu Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-09-09 o 14:01 |
|
|
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetka a jak tam Twoja teściowa, ostatnio nic o niej nie piszesz
Zostaje Ci z małą?Kiedy masz wesele? Zdołowałam się, bo pogoda durna, lato przemija a ja się czuję jakbym w ogóle lata nie miała. Moja Sarita też dzisiaj śpi dzień. Teraz zjadła i na macie leży. Chyba jednak wyjdziemy na dwór. |
|
|
|
#2177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw pojechała do męża do Hiszpanii a teraz do swojej mamy do Częstochowy. Chata wolna jesteśmy sami z mężem i Alą Wesela mamy 1 października (nawet 2) u mojej koleżanki ze studiów i u starszego mojego męża. Póki co mamy zamiar na dwóch być, ale nie wiem czy to realne
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-09-19 o 20:29 |
|
|
|
|
#2178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jako sprzęt domowy to najlepiej orbitrek- angazuje wiecej partii ciała albo bieżnia, ale to mało kto lubie twister jak najbardziej tani sprzet, niewiele miejsca zajmuje, a regularnie uzywany rozprawia sie z boczkami własnie zadzwonił do mnie dr i mówi że wie od połoznej że małemu oczka ropieją i kazał podejsc po recepte ale luksusowo że tak dzwonią ![]() ale jeszce bardziej luksusuowo by było jakby przyszedł podesle męża i juz Milky Prince był na spacerku 2,5 godzinki ![]() zrobiłam zakupki,( byłam z mama wiec ona poczekała na zew. a ja szybko do sklepu wskoczyłam) a tak wogole to wjeżdżacie z wózkami do sklepów? chodzi mi o takie małe i średnie sklepy
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-09-09 o 14:18 |
|
|
|
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski! Pisze z komórki brata, udało mi się dorwać, on ma jakiś pakiet wykupiony, bo gra sobie na lekcjach (skubańczyk jeden) w gry z internetu.
Ja dalej niezbyt mobilna jestem, ale się staram, gdy tylko mogę coś podpatrzyć i skrobnąć. Wróciłam niedawno ( od 11 ! ) z ośrodka zdrowia, bo szczepiłam Igorka. Został dwa razy ukłuty w nóżki ( druga dawka pneumo i skojarzonej ) A ile płaczu było, ile łez, uspokoił się dopiero w połowie drogi do domu... Biedaczek nie mógł się uspokoić. Jak wychodziłam z auta, to byłam taka mokra ze stresu, że mi się rozpłynął nawet korektor spod oczu heh Miałam z powrotem zajechać do Naszej Beatki, ale nie było jak... Może uda mi się poczytać chwilkę, co naskrobałyście.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2180 | ||
|
Rozeznanie
|
Carmela ja tak samo
maly termosik 350ml i juz ![]() Brawa za kontrole ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas dzis tez mily dzionek mała ucina sobie juz druga drzemke my z mezem jemy obiadek jak sie obudzi idziemy dla niej po rajtuzki jutro wesele bedziemy w trojeczke balowac
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-09-09 o 14:44 |
||
|
|
|
#2181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tu już nawet nie chodzi o taniej
![]() Ja nie lubię brzuszków, wolę jakoś inaczej się poruszać. Też mi się tak wydawało a telik pisze inaczej. Cytat:
To w takim wypadku zacznę od twistera bo mi właśnie głównie o oponkę chodzi Bardzo Wam dziękuję
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
Madziak ja @ już miałam urodziłam 20.07 a @ dostałam 17.08 to jakoś po 28 dniach
![]() carmela ja jak zacznę podawać słoiki to na początek po 2-3 łyżeczki i będę obserwować jak mały reaguje.Nie będę podawać codziennie czegoś innego aby w razie alergii wiedzieć mniej wiecej na co ma uczulenie. My przechodzimy na Nutramigen mały dostawała 2 miarki hippa i 2 nutra i pił ładnie.Dzisiaj zaczęliśmy dawać 3 nutra 1 hipp i nie chce pić ![]() i nie wiem co dalej robić.![]() Bruncio w środę skończył 7 tyg i waży 4600gr. |
|
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
blondynko, ja to samo przechodziłam z Lili... teraz pije bo pije ale po 70- 80ml czasem 100ml. Ale neonatolog który się nią opiekował stwierdził, ze wcale sie nie dziwi, bo w smaku jest ohydny.
|
#2184 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
My po bioderkach
Lekarz poweidział że wsio ok ale kazał nam przyjsć jeszcze skontrolować za 6 tygodni, już się zapisałam, tzn Julkę na 28 października ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za nockę. Coekawa jestem kiedy moja załąpię że z brzuszka da radę samemu się na plecki obrócić Cytat:
http://www.doz .pl/apteka/p8118-Panthenol._5_krem_30_g_w_ tubie to to samo co bepanthen a o połowę taniej wychodzi, tylko przez inną firmę robiony a po prostu pisze że 5% panthenol i też tubka 30g ale 8zł z groszami moja sąsiadka stosowała na cóeczce coś takiego na odparzenia z panthenolem http://www.doz .pl/apteka/p46464-Sanosan_krem_na_odparzeni a_z_panthenolem_oliwka_pr oteiny_100ml ponoć niezawodne i tanie dosyć. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
my podobnie rodziłyśmy i podobnie karmiłyśmy więc ciekawe która pierwsza dostanie ![]() Cytat:
![]() pięknie
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-09 o 16:43 |
||||||||
|
|
|
#2185 | |||
|
Zakorzenienie
|
Infacol i widzę, że pomaga
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
ja urodzilam przez cc 26 kwietnia, odciagałam pokarm 6 tygonii a okres dostałam 30 lipca...
|
#2187 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() była dziś położna i mój syn waży 5100g !!! ............ nie mogłam uwierzyć jak wychodziliśmy ze szpitala miał 3300g i to było 5 tyg temu |
|||||
|
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczek27 jeszcze masowałam tego sutka, tak go skubałam żeby się troszkę wydłużył i Radek złapał.
A Radek śpi już ponad 2,5godz! To rekord w dzień ! Budzi się |
|
|
|
#2189 |
|
Wtajemniczenie
|
Co sądzicie o takim nosidle?
http://allegro.pl/womar-wielofunkcyj...763329657.html
|
#2190 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Jesteśmy po wizycie
![]() Tymek waży 3120g!!! Żarłok jeden. Pani pediatra (matko, jak urocza i miła kobieta No i dla mnie to ulga ogromna, bo to najlepszy dowód że mam dość pokarmu i że wszystko z nim ok ![]() Poza tym Tymek to chłop na skwał, jak orzekła lekarka Zdrowy i silny Ona mówi, że to nocne marudzenie od dwóch dób, to może być właśnie to... Choć ja akurat uważam inaczej ![]() Rozmawialiśmy o szczepieniach i oczywiście "oni szanują naszą decyzję że NFZ" i "zrobimy jak chcemy bo to my jesteśmy rodzicami", ale powinniśmy przemyśleć raz jeszcze i poczytać więcej o szczepionkach 5w1, bo oni są znich bardzo zadowoleni itp itd No i podkreślali na każdym kroku, że grosza z tego nie mają...[QUOTE=patik87;29293359 uuu Brumek naprawdę wściekły. Nie poznaję Cię. Ale nie dziwię się. Co w te kobiety wstąpiło? teściowa ![]() Moja to raz puka a raz nie puka. Niech się w łeb wszystkie popukają..[/QUOTE]Brumek wściekły, Brumek zły Cytat:
Cytat:
Cytat:
JA do teściowej też się zraziłam przez te ostatnie dni I tez mnie drażni, że mąż wraca, nie zdążymy zamienić słowa, a ona sobie wpada. A my chcemy pobyć sami! Nacieszyć się sobą we trójkę, bez gości!Ale głupotę walnęłaś!!! Ja Ci dam takie gadanie![]() Współczuję, bo to niby takie nic, a dokucza niemiło ![]() Ja też mam zamiar jak najszybciej Daj znać, jak Wam się podoba ![]() My na razie planujemy się we trójkę wybrać na zajęcia umuzykalniające dla rodziców z noworodkami Są od pierwszych dni życia. A widać po Tymku że bardzo lubi muzykę, a mój mąż to taki meloman totalny i słuch absolutny, więc mam nadzieję, że będzie to dla obu fajna zabawa ![]() Cytat:
I małemu na bank nie jest zimno, bo karczek ciepły Cytat:
Dziś niestety też ciężka noc, bardzo ciężka. Ale w końcu to przy noworodkach norma, więc nie mam zamiaru narzekać
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:36.

Nadzieja prysła po 3 minutach, bo Tymek i dziś zawodzi i zawodzi... Coś faktycznie dziś dzieci poodmieniało. Te które na codzień są marudne, dziś jak aniołki, a te spokojne dziś szaleją 
Mam nadzieję, że ładnie przybiera 

za kikutek
za wizytkę
piłam o smaku capuccino czy caffee latte- coś takiego - mega pyszny 

.

zębole

zeby kolki poszły szybko - dajesz mu cos na kolki?