|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
dusia81 - pisze regularnie na innym watku-tutaj nie
![]() ela_84- jak u gory.. iwonap79- podczytuje ale nawet wiesci o narodzinach do nas nie doszły ![]() LadyInBlack2- slad po niej zaginal :confuse d: ktos cos wie??margaret82-daaaaaawno sie nie udzielała ![]() dziec mi spi a brzuchu wiec sobie szperam
|
|
|
|
#1652 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Brumek piekny brzusio
.Lili my kapiemy w 38 stopniach, Mala lubi ciepla wode. Dziekuje za odpowiedzi na temat spacerku Zjadlysmy obiadek i sie wylegujemy z corcia .
|
|
|
|
#1653 | |
|
Zadomowienie
|
Na takiej rybce do kąpieli leję żeby pokazało 40 stopni i zanim doniosę wodę i małą wsadzimy to trochę spada. Jak woda była zimniejsza to był płacz!
Cytat:
![]() za laktację!Żarty jakieś ![]() Dobra, zbieramy się do pediatry, proszę o wsparcie,żeby ta wysypka okazała się nieznacząca!
|
|
|
|
|
#1654 |
|
BAN stały
|
No tak dziewczynki
Odpowiadając na pytania: stresuję sie co dzień czy zdążę na autobus,czy Iza sie obudzi,czy Krystian nie będzie wtedy spał..... Dawkę zwiększyłam o kilka granulek a organizm już przyzwyczajony,więc skąd biegunka i ból? Do lekarza?-i co mi poradzi?Powie-to nerwy,proszę sie uspokoić. Jak ja mam sie uspokoić jak mnie mózg szczypie,albo mi słabo albo serducho totalnie zwalnia,ze tracę siły.I jak s**m 4-6 razy dziennie.I pocą mi się dłonie i mdli mnie.... Mam być spokojna? A ...i jeszcze bola mnie jajniki jak na owulację aleja nie mam owulacji bo biore anty,nawet okresu już nie mam. Cholipcia jasna. Dobra,teraz nie mam raka ale wieczorem?Kto wie?Pewnie znów w łóżku będą odloty... Marinko bo brudne dzieci,to szczesliwe dzieci Dobra,nie żartuję już.Oby do 8?(wtedy klucze?) Jestem zła-Szymon miał przyjechać po pierwszej ze szkoły.Stoję z Izą i Krystianem na drodze ponad 1,5 godziny a autobus nie przyjechał.Obiad sie przypalił,dziecko mi zgłodniało,a |Szymona przywiozła sąsiadka bo nie było jednego kursu. Napisałam Szymkowi w notesie nr tel. do rodziców,cieżko wychowawcy zadzwonić.Przecież matki mają czas i ochotę stać pod latarnią 1,5 godziny a co! No.Dziś dzień żali. A ja trzymam kciuki za wszystkie wizyty maluszków!!!
|
|
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
Madziula17n jak rozpoznajesz że Ci laktacja zanika?
Nerolka ![]() Moje dziecko marudne jak cholera, sama juz nie wiem czy biegunka. Właśnie zjadła z dwóch piersi, wiec zastanawiam sie czy jej nie bylo za malo przedtem.. Beatko dzięuje
|
|
|
|
#1656 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku nie wiem... Pierwsze dwa tygodnie życia Szymonka miałam bardzo dużo pokarmu. Nagle w 3 tygodniu pokarm zaczął zanikać z dnia na dzień... Zaczęłam pobudzać piersi laktatorem, dużo przystawiać małego, piłam karmi, brałam tabletki na laktację i piłam herbatki i udało się pokarm wrócił - nawet w nadmiarze. Kupiłam pojemniczki do mrożenia, aby mrozić. Wczoraj Szymon skończył 6 tygodni i znów pokarm zaczął zanikać. Właśnie siedzę z laktatorem i pobudzam...
Dzięki Beatko
|
#1657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie z alkoholikiem to koszmar ![]() Cytat:
Po prosto pierwszego dnia po wyjściu ze szpitala wsadziliśmy do wózka i pojechaliśmy do parku A teraz codziennie po 2 h co najmniej siedzimy na dworze Ale mi czasu szkoda ![]()
|
|
#1658 | ||
|
Zakorzenienie
|
wlewwam tak 39-40 stopni, szybko się ochładza więc niższa temp. byłaby za zimna
Cytat:
Po 3 i po 6 tygodniu kryzysy zdarzają się bardzo często! ![]() nie no... tak nie wygląda kobieta tuż po porodzie ![]() A co do spania, to zdradź sposób żeby tak mało spać a nie wyglądać jak zombie ![]() Cytat:
|
|
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
Kobieto, tak szybko... doszłaś do siebie... ehm, mnie jak na razie jeszcze został tłuszczyk
|
#1661 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki
![]() Było już tak, że pomiędzy karmieniami jeszcze odciągałam sporo pokarmu, a teraz już nic pomiędzy nie mogę odciągnąć. Następna rzecz to to, że mały chwilkę possie i nagle przestaje, zaczyna się denerwować i tak w kółko. Karmię teraz z obu piersi, bo jedna już nie wystarcza... No i dzisiaj podczas badania ginekolog powiedziała mi, że jakieś takie puste są...
|
#1662 | |
|
Rozeznanie
|
No wiec, co u lkarz:
Moj Mały-Wielki człowiek ma59 cm ![]() ![]() a ja staralam sie ja usilnie upychac w rozmiar 56 bo myslalam, ze moze od biedy 57 cm mierzy![]() lekarz(wspominalam juz ze jest chuja warty i musimy znalezc innego pediatre?) powiedzial, ze trzeba chociaz z dwa tygodnie karmic ja tym bebilonem zeby ocenic efekty, ze nie mozna zmieniac mleka co trzy dni i ze te wymioty to po naglym odstawiniu od cycki i generalnie dziecko sie swietnie rozwija wiec on nie widzi powodu do zmartwien tym ze ja boli (a wspominalam, ze ten konował ponoc jeden z najlepszych w tym miescie?przy szczepieniu Zuza darła sie jakby ja ze skory obdzierali i teraz tez placze, ale juz sama nie wiem z jakiego powodu..generalnie- ni uslyszalam nic, co by wnioslo cos nowego do spraw zdrowotnych mojego dziecka.. ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
czytalam gdzies, ze w okolicach 3 i 6 tygodnia wystepuje kryzys laktacyjny, wiec jestem pewna, z to minie jak nic nie odciagasz to moze znaczy, ze jest w sam raz |
|
|
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
Cookie powiem Ci szczerze, że jak teraz myślę to po dawaniu Comfortu Małemu też przez 2-3 dni zwracał mi trochę posiłku i przeszło. A co do efektu to ma rację, że nie da się szybko zauważyć tylko trzeba poczekać. Ja sama miałam momenty że chciała wrócić do Bebika bo myślałam że to nic nie pomaga. Ale jakoś się powstrzymałam ( a u mnie ciężko z cierpliwością, oj ciężko...
:brzyda l![]() Co do Policji, w klubie napisałam ![]() Aaaaaaa 8 października idę na wesele
|
#1664 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny, czy jeżeli ściągam swoje mleczko i postoi ono parę godzin w lodówce i później podgrzewam je w podgrzewaczu i podaję małemu to, czy traci ono jakieś witaminki i w ogóle? Czy zachowuje ono swoje wszystkie właściwości tak jak podane z piersi? ( chyba troszkę zamotanie napisałam )
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka17 nie nic się nie stanie. Ja mleko w lodówce 3mam max 2 dni
więcej mrożę niż 3mam w lodówce.A ten kryzys w 6 tyg to chyba się sprawdza, bo moje też jakieś takie flaczki, i mała musiała zjeść z dwóch piersi, a tak zawsze jedną. No i w nocy odciągnęłam mniej niż zawsze... Ale zjadłabym coś dobrego!! |
|
|
|
#1666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#1667 |
|
Wtajemniczenie
|
byłyśmy z Hanią na szczepieniu - -jej jak biedna krzyczała z bólu, a jak sie do mnie przytuliła później tak mocno jak jeszcze nigdy chyba... a teraz śpi po tych "wrażeniach"... dostałyśmy debridat bo Hania ma przerwy 3-4 dniowe w robieniu kupy, a każdy bączek doprowadza ja do płaczu, a po jedzonku też jest ryk od razu... i mam pytanie: czy mogę podawać jej równocześnie i debridat i sabsimplex??? bo ja głupia zapominałam lekarki spytać
ale za to ładnie przybiera na wadze - waży już 5520 a wczoraj skończyła 6 tygodni tylko nie wiem ile ma cm bo nie mieżyła pielęgniarka (tylko główkę i klatke mierzyła), ale ciuszki na 62 cm już idealnie leżą na mojej smoczycy a mnie łeb boli okropnie - przez pogodę pewnie (rano słońce, teraz wiatrzysko..) i przez nerwy szczepienne miałam prasować ale chyba trochę poleżę póki mała śpi...
|
|
|
|
#1668 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
ja też się wybieram do znajomych na weselicho 15 października już się nie mogę doczekać
|
|
|
#1669 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Także podobnie Już zakupiłam altacet junior
|
|
#1670 |
|
Rozeznanie
|
witam
![]() ja chyba też mam kryzys laktacyjny - piersi mięciutkie, Mała je z obu piesi - karmienie trwa z pół godziny. Ona szarpie się przy cyckach, łapie i puszcza albo tak śmiesznie tańczy z otwartą buźką nad sutkiem i sie denerwuje. Nie wiem czy robie dobrze ale nie daje jej MM tylko pozwalam memłać jej te moje biedne sutki ile chce, może sie najada ... próbuję sama sobie tłumaczyć że to skok - ona je więcej, a laktacja się normuje i piersi są miękkie ale pokarmu jest tyle ile trzeba ale chyba za tydzień pójdę ją zważyć do przychodni...Byłam też dziś u gina na przeglądzie (nic nie powiedział na moje miękkie piersi przy badaniu ) i mam smarować się maścią Pimafucort bo mam zaczerwienioną cewkę moczową i wejście pochwy i że za tydzień moge rozpocząć współżycie - a my już dawno po teges śmeges ![]() I jeszcze na hemoroidy przepisał m czopki Posterisan, mam nadzieje ze pomogą
|
|
|
|
#1671 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kryzys minie szybko, tylko cierpliwości troszeczkę, przystawiaj jak najczęściej i szybko przejdzie Kolejny koło 3 m-ca może być. A miękkie piersi po prostu oznaczają że było w nich tyle ile dziecko potrzebowało. Ps. czasem jak krzyczy, to dobrze potrzymać chwilę w pionie, odbije sobie i wcina dalej ![]() Cytat:
Cytat:
i brawa za przyrost wagi!
|
|
|
#1672 |
|
Zadomowienie
|
Z tym porodem to nawet szybko mi poszło, ale chyba były szybsze ode mnie
![]() Mój łakomczuszek w ciągu 3 tygodni przybrał na wadze prawie 1 kg Za to ja prawie odzyskałam swoją figurę Przytyłam w ciązy ponad 20 kg, ale już niewiele z tego zostało (niestety nie mam gdzie się zważyć, ale widzę po ciuchach)... Ciężko mi utrzymać kilogramy, gdy lecę na takiej lekkostrawnej diecie (Patryk miał problemy ostatnio z kupkami i próbowałam wyłapać, co mu szkodzi)...Teściowa pierwszy raz wzięła wnuka na ręce dopiero w piątek, gdy miał prawie 4 tygodnie. Wcześniej się bała. Teraz bardzo chce go bawić na rękach, ale wtedy, gdy on grzecznie leży. Proszę ją, żeby tego nie robiła, bo potem to ja muszę nosić... Wiem, że to fajnie nosić takiego maluszka, tylko że on kiedyś będzie ważył więcej i kto go będzie nosił? Czy z tego powodu jestem złą matką? |
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
ja jutro zakupie przed szczepieniem - coś na gorączkę i altacet - a Ty na gorączke co kupiłaś? paracetamol w czopkach czy coś innego?
|
|
#1674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dokładnie tak się dzieje jak sobie tłumaczysz!
|
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie chyba naprawdę kryzys,
pojadła 10 min i ryk. Naciskam na pierś a tam 2 kropelki, piersi jak fleki ;| Zjadła trochę z drugiej, ale tez sie denerwowała bo nie leciało tak szybko jak trzeba ! Nie słucha mnie nawet kiedy mówię, że mamy rozruszać laktację! Wyciągnęłam zamrożone mleko w razie awarii w nocy... Mój mąż wraca do De kto mnie przygarnie, będzie Nam raźniej ! |
|
|
|
#1676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zanetko, ja przygarnę, też sama jestem ![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-09-06 o 18:50 |
||
|
|
|
#1677 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Madziulka, Zanetka nie dajemy sie kryzysowi ![]()
|
|
|
|
|
#1678 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki Aniu za odpowiedzi
Cytat:
Dopytam jeszcze jak coś w aptece. ellika stanowczo nie! Mówimy precz kryzysowi! EDIT: Aaa zapomniałam Wam napisać, że kupiłam dziś w Rossmannie 2 paczki pampków za 39,99 zł. Dzięki Aniu, że dałaś info o tym.
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2011-09-06 o 19:05 |
|
|
|
|
#1679 | ||
|
Zakorzenienie
|
oświeci mnie ktoś o co chodzi z tym czymś na FB?
"39cm i 4 min " ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
za przetrzymanie kryzysu Żanetko ![]() ja Cię przygarne - no chodź tu do mnie ![]() Cytat:
|
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.

.
.

za laktację!
o wsparcie,żeby ta wysypka okazała się nieznacząca!

więcej mrożę niż 3mam w lodówce.