|
|
#2161 |
|
amor vincit omnia
|
Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)
|
|
|
|
#2162 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Cytat:
Tyszka ja tak robiłam w LO. Z litra energetyka, słodkie i calutka noc na nogach, a rano do szkoły z pracą czy do nauczycielki, potem kilka godzin snu i again nauka z eneregtyczkiem. +mało jedzenia normalnego i mamy gotową tragedie dla organizmu Kochana wyspałaś się chociaż? Idź nynać dzisiaj szybko a od jutra zaczynaj nowe życie Przecież to promotora wina nie twoja. On chorujeJa też mam dobry humor. Dosłownie mam głupawkę Muzyczka w moich wypasionych głośnikach, skrypt i jedzimyyyy! A mój kot jeden uparcie wsadza mi łeb do kubka z herbatą i chce ja pić -.-
Jem,piszę,robię zdjęcia http://fiolkowaprzepisownia.blog spot.com http://legalnie-nielegalna.blogspot.com Edytowane przez f_ola Czas edycji: 2011-10-30 o 19:10 |
|
|
|
|
#2163 |
|
amor vincit omnia
|
patrze w lustro i wiecie co widzę? milion $$$
|
|
|
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) 40g, ale zalecane jest do 30g, jeśli 40g, to 25-30g musi być tzw. tłuszczem niewidocznym, czyli pochodzących z produktów białkowych. Jednakże w diecie 1200-1300kcal tłuszczu powinno być ok. 20g/dobę, z czego jedynie 10% pochodzące z tłuszczy zwierzęcych, np. mleko (do 2%), jajka, mięso, drób, wędliny, masło. Ogólnie mają to być zdrowe tłuszcze, czyli np. z orzechów Jeśli chodzi owęgle,todieta nie może zawierać ich mniej niż 100g, jednakże zalecane jest spożywanie 120-150g. Białka 1g/1kg - dlatego nie zgadzam się z tymi "zasadami" z wizażu, nie wiem na jakiej podstawie oni to określali, w każdym razie ja stosuję takie zasady, bo nie są one wymyślone przez jednego dietetyka po licencjacie, wedle własnego widzi mi się, a zgodne z Normami Żwyienia i zatwierdzone przez Instytut Żywności i Żywienia. 1,5-2g/kg mc. powinny spożywać kobiety w ciąży, karmiące piersią, dzieci i młodzież w okresie rozwojowym. Białko zwierzęce o wysokiej wartości biologicznej powinno znajdować się w I śniadaniu, obiedzie i kolacji. Chodzi o chude produkty zwierzęce, np. mleko do 2%), mięso, ryby, drób, sery twarogowe, w ograniczonej ilości jajka, wędliny (głownie drobiowe). Warzyw i owoców zaleca się ok. 750g/dobę. Szczególnie ogórki, pomidory, sałata, szpinak, rzodkiewka, kapusta kiszona, szczypiorek, szparagi, cykoria, endywia, boćwina, brokuły, kalafior, kabaczek, papryka, kalarepa, szczaw, cebula, grzyby świeże.
|
|
#2165 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Cytat:
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma sprawy, mi tez przydało się przypomnienie
nieee, nie wspominałaś ja za to po cichu podziwiam Twoje cudowne nowe nastawienie do życia i samej siebie![]() Generalnie to myślę, że bardzo ciężko stosować się do tego tak w 100%... ale warto przyjąć ogólne zasady i starać się w miarę tego pilnować. Z węglami nie mam problemu, ale zazwyczaj wychodzi mi za dużo tłuszczu (choć tak jak kiedyś pisałam- dieta nie powinna być katorgą, więc zakładam, że nieduży poślizg jest dopuszczalny), staram się trzymać tego by było do 25g, choć czasami mam mniej niż 1200kcal, ale za to ma świadomość, że nie zjadam ani grama niepotrzebnego tłuszczu, tylko ten, który pochodził ze zdrowych produktów. Podobnie mam z białkiem, kocham nabiał Dziś wyszło mi łącznie 1160kcal, 81g białka, 145g węglowodanów i 22g tłuszczu. 665g warzyw i 390g owoców (dużo ze względu na pomarańcze, której było 270g, a pojawia się ponieważ zawiera wit. C, a obecnie mam grypę ). Nie jest źle
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-10-30 o 19:37 |
|
|
|
#2167 | |
|
Raczkowanie
|
Jak codziennie wstawiam to co zjadłam : )
I: serek wiejski, bułka z ziarnami, pomidorek, pieprz i sól II: Trochę ziemniaków, gołąbek i.. pomidor. Ziemniaków nie było Bóg wie ile, a gołąbek był z chudego mięsa bez jakiegokolwiek sosu. III: Mus jabłkowy (proszek, niestety) i khaki. IV: Jabłko V: Mozarella z pomidorem i trzy marchewki A co do ruchu - 85min rowerka stacjonarnego, co wg jego wyliczeń to 1000kca, 35,5km. Nie powinnam jeść tego musu, ale w porównaniu z ciastem i pralinami było to mniejsze zło. Moim zdaniem. ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
A co myślicie o jajecznicy z dwóch jajek, na jednej łyżeczce masła z pomidorami na jutrzejsze śniadanie?
- 86- 85 - 84 - 83 - 82 - 81 - 80 - 79 - 78 - 77 - 76 - 75 - 74 - 73 - 72 - 71 - 70 - 69 ![]() Ubyło 6,8kg Zostało 18.9kg Edytowane przez KsiezniczkaNocy Czas edycji: 2011-10-30 o 20:01 |
|
|
|
|
#2168 |
|
Raczkowanie
|
A ja na podbudowanie swojego upadajacego morale zrobilam sobie takie porownanie dzisiaj-akurat odgrzebalam ta sama koszulke co mialam na zdjeciu w ub roku w maju i poprosilam TZ zeby zrobil mi zdjecie gdy bylismy na dwugodzinnym spacerze.Oto efekt tego porownania.Wybaczcie,ze sie chwale ale potrzebuje jakiegos bodzca zeby znow wrocic do walki.
|
|
#2169 |
|
Raczkowanie
|
to ja dziękuję za wytłumaczenie, bo to ja jestem "ciemna" jeszcze... no i jak to wszystko zliczać? masakra, T z białek, z mleka itd. podziwiam was !!!
ale nadal nie wiem ile kcal powinnam spożywać? moje zapotrzebowanie to 1900 kcal, to o ile powinnam na początek zredukować, bo w tej chwili o 300 kcal zmniejszyłam ...
Edytowane przez mroowi Czas edycji: 2011-10-30 o 20:58 |
|
|
|
#2170 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś trzeba zmądrzeć i zacząć samą siebie szanować. Jak sama siebie nie będę szanowała to kto inny to zrobi? Już wyrosłam z zabijania siebie by zadowolić wszystkich dookoła. Trochę egoizmu jest w życiu potrzebne ![]() Cytat:
Dodaj do jajecznicy kromkę razowca i będzie gites porządne śniadanko. A ja głodna jestem kurdeczkaaaa chyba jaja ugotuje i zeżrem z pomidoreem
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2172 |
|
Raczkowanie
|
whisky super, bluzeczka ładnie leży i nie widać brzuszka, więc jest super
zapotrzebowanie obliczyłam z rad na wizażu... o tu: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...33&postcount=1 mam 29 lat, 'biegam" w pracy więc mam trochę ruchu, no i staram się ćwiczyć co 2 dni... więc czemu nie chudnę skoro mogę wg ciebie zjadać tyle kcal, a zjadam około 1600? no i czemu wy zjadacie około 1000 kcal? skoro można 2300? nawet jak odejme te 500 kcal na redukcji to mi wychodzi 1600 jak w mordę strzelił... dlatego mnie to de-motywuje
Edytowane przez mroowi Czas edycji: 2011-10-30 o 21:18 |
|
|
|
#2173 |
|
Raczkowanie
|
mroowi tu obliczasz dzienne zapotrzebowanie na kcal:
http://www.odchudzanie.com/kalkulatory/kalkulator_bmr/ Ja jem ok 1500kcal dziennie,nie mam jakos szczegolnie ruchliwej pracy,cwicze co 2-gi dzien moze 30min rowerka,5 min twistera i 8min ABS i jakos chudne wiec nie wiem dlaczego Tobie tak ciezko...Ja gdy wazylam 80kg chudlam ok 1,2 na tydzien i to jedynie chodzilam 3 razy w tygodniu na 2,5g spacer.Na moje oko jesz za malo kcal.Ja zzasem na "rozruch"metabolizmy robie sobie dzien obzarstwa-jem nawet 2200kcal po czym nastepnego dnia wracam do 1500.
|
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki kobiety
Ja też powoli "godzę się" ze swoim ciałem, zaczynam je akceptować, ale nie jest jeszcze dobrze. Jak zejdę do 6, to będzie ![]() W śr idę na pobieranie krwi - zobaczymy jak TSH wyjdzie po zwiększeniu dawki leku. Ehh ta moja tarczyca. Mam nadzieję, że grypa mi odpuści do tego czasu. KsiezniczkaNocy, ja bym zjadła jeszcze kromkę wieloziarnistego lub rozowego i jakieś zielone warzywko Kocham jajecznicę ![]() whisky, widać ogromną zmianę Nogi dużo szczuplejsze, w obwodzie mniej i buzia wydaje mi sie też chudsza ![]() Każdy traci kg w innym tempie... ja tylko na samym początku gubiłam ok.1,2-1,4kg/tydzień, ale szybko mój organizm się przyzwyczaił i teraz idzie dużo wolniej, choć ćwiczę często. Ostanio udało mi się zgubić 1kg, ale to po chwilowym wzroście,normalnie schodzi 0,4-0,6kg/tydzień. Był taki moment, że wcale nie szło. Ale to prawda- też zauważyłam, że jak najpierw trzymam dietę i przytrafi mi się jeden dzień z większą ilością kcal (szczególni węgli), to kolejnego dnia lub za 2 dni mam większy spadek. Jednak myślę, że takie coś można stosować rzadko, a nie jako metodę na rozbujanie metabolizmu. mroowi, ja staram się jeść 1100-1250kcal, czasami 1300, tyle po prostu "wyczułam"- mojemu organizmowi to pasuje. Jak jestem głodna, to jem, ale nie częściej niż co 2,5h i nie rzucam się za każdym razem na kanapki czy coś takiego, mam za to słabość do mleka z płatkami (nie kukurydziane, takie przeznaczone do odchudzania się), ziarnami słonecznika, 2g cynamonu i łyżką błonnika owsianego. Uwielbiam to, ale przez dużą ilość białka waga stoi bądź nawet rośnie, więc staram się wypić wtedy szklankę, nie więcej. To samo z jajecznicą- najchętniej jadłabym ją 2x dziennie, ale wiem, że nie można, więc jem co 2-3 dni rano. Koleżanka z innego wątku była niedawno u dietetyczki i ma super efekty, jej babka też powiedziała, żeby jadła 1300kcal, a ma podobną sytuację do mnie. Jak dojdę do 69kg, to odrobinę zwiększę ilość kcal, to samo przy 65.
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-10-30 o 21:40 |
|
|
|
#2175 |
|
Raczkowanie
|
policzę i zobaczymy, ja dwa lata temu przy podobnej diecie bez ruchu w 4 miesiące schudłam prawie 10 kg ale miałam trochę więcej stresu, byłam przed ślubem :P
te kalorie to zliczyłam z kilku dni jak pamiętałam co jadłam, czasem chyba jem więcej ... nie wiem co robić, chyba będę musiała skorzystać z porad dietetyka
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
Mam problemy z tarczycą i jedząc nawet 1200-1400 kalorii mam problem z chudnięciem
![]() Botteguś spróbuj zrobić to już i teraz. Będzie Ci naprawdę lżej.
Jem,piszę,robię zdjęcia http://fiolkowaprzepisownia.blog spot.com http://legalnie-nielegalna.blogspot.com Edytowane przez f_ola Czas edycji: 2011-10-30 o 21:31 |
|
|
|
#2177 |
|
Raczkowanie
|
whisky tą stronę co ty podałaś to jest to samo co ja podałam ...
![]() więc czemu wyszło ci inaczej? ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- 81 kg x 24 h = 1944 (BMR ) 1944 x 0,9 = 1749,6 poprawiony BMR dla kobiet 1749,6 x 1,1 = 1924 (BMR x współczynnik aktywności fiz.) 1924 – 500 = 1424 (kcal - red.) A ja zjadam ok. 1600
Edytowane przez mroowi Czas edycji: 2011-10-30 o 21:43 |
|
|
|
#2178 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez mam niedoczynnosc tarczycy do tego lecze sie na hiperprolaktynemie ale tak poznalam juz swoj organizm,ze wiem co mi szkodzi(w sensie po czym tyje)a co sprzyja chudnieciu.Tarczyca wymaga niestety zwiekszonego wysilku fizycznego;jesli jestes pewna,ze nie masz hashimoto jedz duzo ryb morskich a ogranicz produkty ograniczajace przyswajanie jodu(kapuste,kalafior,bru kselke,soje)
|
|
#2179 |
|
Raczkowanie
|
czyli mleko sojowe pić mogę?
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2180 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2181 |
|
Raczkowanie
|
no to ja już nie wiem jak to liczyć
tak czy siak 1600 to chyba nie za mało? na innych wątkach jadają po 1000 i chudną a ja nie mogę ...
Edytowane przez mroowi Czas edycji: 2011-10-30 o 21:44 |
|
|
|
#2182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
63x24=1512 1512x0,9=1360,8 1360,8x1,2=1632,96 obcinając 500 kalorii zostaje mi 1133 kalorie
|
|
#2183 |
|
Raczkowanie
|
whisky dop teraz zobaczyłam, że to inny kalkulator...
czyli mam zwiększyć kcal? bo wg tego samego kalkulatora co teraz podała f_ola powinnam zjadać 1424 kcal ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- sama już nie wiem co robić, idę spać, jutro wcześnie pobudka
Edytowane przez mroowi Czas edycji: 2011-10-30 o 21:55 |
|
|
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
+ tachykardię i masę innych nieprzyjemnych chorób oraz alergię (w tym uczulenie na pokarm). Jakby tego było mało od 13 r.ż. (śpiączka! i 15% szans na przeżycie) z małymi przerwami jestem leczona sterydami z którymi na prawdę CIĘŻKO schudnąć, ale coś za coś- wybrałam życie. Naprawdę dziewczyny, cieszcie się tym, co macie, niektórzy mają gorzej
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-10-30 o 22:02 |
|
|
|
|
#2185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2186 |
|
Raczkowanie
|
jestem za bardzo niecierpliwa
![]() poczekam jeszcze kilka tyg i zobaczymy co dalej, jestem dop na początku tej trudnej drogi a chciałabym niewiadomo jakich efektów |
|
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
Z tej stronki waszej wyszło mi masa kalorii przy których bym nawet wagi nie utrzymała(gdybym je zwiększyła)
![]() mroowi na początku też mnie szlag trafiał. Z czasem nauczyłam się cierpliwości i obserwowania siebie
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
f_ola, ee tam, olej stronkę, ważne jest to, co organizm nam pokazuje
W internecie jak wiadomo każdy może pisać, więc pełno bzdur na różnych stronach. Wskoczę jutro na wagę, mam nadzieję, że pokaże odrobinę mniej
|
#2189 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Teraz znów cała noc nie zasnę pewnie ![]() Cytat:
Nawet jakbym jadła max. wartości z tego co podałaś, to by wyszło 1300kcal. A ja jem 1700-1800 około. Automatycznie mi wszystko wzrasta I w ogóle niby koło 2tys kcal dla kobiety na utrzymaniu trzeba. (Wiadomo, zależy od trybu życia i wagi itd) Więc jak się te zalecenia do tego mają? Tłuszczów najczęściej jem ok 50-55g. A z białkiem/węglami to dokładnie nawet nie wiem. Zawsze jakoś inaczej wychodzi. Chyba się tydzień poobserwuje z ciekawości. Cytat:
Coś poczułam węzły chłonne a nie mam ochoty na choróbsko :/ Cytat:
Cytat:
W praktyce trzeba sie ciała nauczyć i obserwować i spadek wagi i samopoczucie na diecie. Dobrać wszystko tak, żeby pasowało psychicznie i fizycznie. Dlatego ciężko tak radzić i podać konkretne cyfry. Kurcze dziewczyny podziwiam was, że mimo przeciwnosci i problemów ze zdrówkiem się nie poddajecie i jeszcze tak zarażacie optymizmem. Na prawdę jesteście niesamowite |
|||||
|
|
|
#2190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam głodna- zjadłam trochę ryby i pomidora i narka. Skoro moje ciało tego chce to dlaczego mam odmawiać?Tyszka skoro nie śpisz to robimy bibe? chcesz kawy miętowej?![]() Co do zaleceń pamiętajmy,że różne rzeczy rożną ilość kalorii mają Co do optymizmu puścić sobie: Доктор Кто - Опа, опа! Америка, Европа! Normalnie tak głupie,że aż mi się micha cieszy xD I tak mam zaciesza bo mam tylko 1500 stron na 31 stycznia umieć z jednego przedmiotu. I mi wesoło bo robie za średniowiecznego mnicha i uzupełniam skrypta nananananananan Rozrabiamy laskiii?
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:22.

) 40g, ale zalecane jest do 30g, jeśli 40g, to 25-30g musi być tzw. tłuszczem niewidocznym, czyli pochodzących z produktów białkowych. Jednakże w diecie 1200-1300kcal tłuszczu powinno być ok. 20g/dobę, z czego jedynie 10% pochodzące z tłuszczy zwierzęcych, np. mleko (do 2%), jajka, mięso, drób, wędliny, masło. Ogólnie mają to być zdrowe tłuszcze, czyli np. z orzechów
). Nie jest źle
- 86- 85 - 84 - 83 - 82 - 81 - 80 - 79 - 78 - 77 - 76 - 75 - 74 - 73 - 72 - 71 - 70 - 69 

bedzie:62kg/173cm

+ tachykardię i masę innych nieprzyjemnych chorób oraz alergię (w tym uczulenie na pokarm). Jakby tego było mało od 13 r.ż. (śpiączka! i 15% szans na przeżycie) z małymi przerwami jestem leczona sterydami z którymi na prawdę CIĘŻKO schudnąć, ale coś za coś- wybrałam życie. Naprawdę dziewczyny, cieszcie się tym, co macie, niektórzy mają gorzej