|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Rozeznanie
|
A jeśli chodzi o samą cesarkę to....bałam się strasznie, miałam jakieś obawy przed znieczuleniem, ale wszystko przetrwałam. Wyjechałam z sali pod kroplówką, wiózł mnie Tzt ..... Jak zamykał drzwi na blok operacyjny to łzy leciały mi strumieniem.... Później cały rytuał.... Stół, lampy, cała się trzęsłam.... znieczulenie, ale w głowie dwie myśli: za chwilę zobaczę dzieciątko moje kochane i mojego tzta. I zaczęło się.... Mała ma pamiątkę po cc bo tak się wypięła dupcią na świat ,że jej ją przecięli troszkę.... Ma zaklejoną plasterkiem, ale nie robię z tego problemu.
Zanim ją zobaczyłam to....usłyszałam i juz łzy leciały ciurkiem.... położyli mi ją na chwilkę, potuliłam, sprawdzili odruchy i poszli mierzyc. Tzt sprawdzał i biegał po piętrach od córci pod moje drzwi. Mówił,że dla niego to były najdłuższe minuty i nie wiedział czemu mnie nie ma.... A trwało to niedługo, ale pod drzwiami odczuwa się inaczej.... I wywieźli mnie.... czekał pod drzwiami i przejął łóżko..... I jesteśmy sobie juz w domku...... Koniec ![]() ![]() A teraz mam brzuch nadal duzy, boli , ale co tam.... To się nie liczy. Tzt się ze mną droczy i pyta kiedy rodzę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2163 |
Zakorzenienie
|
Mój małżyk właśnie łykną sobie herbatki z liści malin LD ciekawe jak na niego podziała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Zakorzenienie
|
hej
kochane wiesci od Lu takie ze wczoraj znów cos wyszło na badaniu ale tak naprawde bidulka nic nie wie, na razie nie pisze do niej bo widze ze i cotka pisała wiec jeste ście w miare na bieząco a nie chce jej zameczac bo pewnie bidulka przezywa, dziekuje wszystkim za pozdrowiona i tez kazała was ucałowac i pozdrowić ![]() Tusia widze ze my obie tak pakujemy ta torbe hehe ja dzis postanowiłam cos spakowac ale znalazłam sobie nowy problem hihi czy prasowac koszule do szpitala i co najpierw wkłądac te wielkie podpachy i podkłady czy lepiej jakies ręczniki itd? ![]() Cotka kciuki zeby u ciebei zaczeła sie akcja byłoby terminowo hehe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Zakorzenienie
|
Pesteczko to i tak dobrze bo moja koleżanka ma do dzisiaj na twarzy bliznę po cesarce mamy
![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Agnes zosaje w szpitalu. Nie ma skurczy, ale będą wywoływać ![]() Ale super, na dniach i ona będzie tuliła maluszka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny......czytam Was i tak sie doluje bo te ktore juz maja skarby karmia piersia a u mnie nic.....
![]() ![]()
#2167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2168 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a koszuli nie prasuje cała sterta dzieciowych rzeczy czeka na mnie i nie bede jeszcze dokładac koszuli do tego ![]() powodzenia w pakowaniu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2169 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w szpitalu byla polozna ona mi pokazala jak mam recznie naciskac i takie tam....ale kurcze nic nie ma....czekam jak sie mala obudzi i bede ja na sile przystawiac....Wczoraj polozna mi powiedziala ze za jakies pare dni powinnam czuc ze cycki sa ciezsze i ze ruszy mleko..... ![]() ![]()
![]() |
#2170 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2172 |
Zakorzenienie
|
Jaki ten mój facet jest masakryczny
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 | ||
KWC
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wróciłam od ginki. Szyjka zgładzona, ale rozwarcia niet ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2174 |
Zakorzenienie
|
Witamy się z marudną od wczoraj Zuzią
Jak tylko mąż wyjdzie z łóżka rano tak mała się budzi i jest koniec spania do popołudnia, tylko cyc i nic więcej a ja już jak wrak człowieka wyglądam ![]() ![]() Jedyna rzecz która cieszy to to że odpadł dzisiaj małej pępek ![]() Czy Wasze dzieci też tyle czasu przy cycu wiszą? Moja dzisiaj 1-1,5h na cycu - 15-30 minut snu ![]() Edytowane przez martunia_199 Czas edycji: 2011-09-13 o 12:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spray nie martw się. Ja tam chodzę bez czopa z rozwarciem na ok 2 palce , ze skróconą szyjką i jak widzisz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2176 |
Zakorzenienie
|
mam pytanie z seri głupich: mam długie kudły brać suszarke do szpitala??????????
|
![]() ![]() |
![]() |
#2177 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Aaaaa właśnie, apropo maluszka a raczej ubranek maluszka ... to wyobraźcie sobie, że u nas na SR mówili że jeśli mamy czas na prasowanie to możemy wyprasować ciuszki maluszka ale jak nie mamy to nie musimy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Zakorzenienie
|
Caltea ja na zimno jak mi sie zrobiło zastosowałam sudocrem i zeszło szybciutko
![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Tusia te tetrówki z nadrukami prałaś razem z białymi? nic sie z nimi nie dzieje? |
![]() ![]() |
![]() |
#2179 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() das rade zobaczysz moze małej szybko sie przestawi i pozwoli mamie odpoczac ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
![]() mi sie nic z nimi nie stało ale ja prałam w programie mini 30 (30 minut, 30 Stopni i chyba dałam 600 obrotów) wszystkie nowe rzeczy dla małej na tym progranie wyprałam ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2180 |
Zakorzenienie
|
jestem z siebie dumna
![]() ![]() ![]() teraz na spokojnie przygotuje jakaies zestawy dla dziecka ale pakowac ich jeszcze nei bede bo na wizycie wypytam jak o tam w szpitalu jest bo połozna mówiła ze dla dziecka nic nie trzeba no ale ja bym chciała w swoich wiec musze dopytac czy bedą mi zabierac dzieciątko i przebierac itd nie chciałabym zeby mi rzeczy pozabierali ![]() podpowiedzcie mi co eszcze? dla dziecka na pewno krem do pupci, pieluszki i chusteczki co jeszcze moze mi sie przydać z kosmetyków? |
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | |||||||
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane- byłam dziś w pracy tylko expresikiem bo potem jeszcze okazało się ,że szefu umówił mnie z jakimś swoim kolegą co to u nas w szpit. pracuje i miałam przy okazji dodatkowe usg- mały waży prawie 3kg (ost u mojej też tyle niby ważył, no ale wiadomo pomiar błędu itp.), ma być średniaczkiem, ułożony prawidłowo, ilość wód też ok, przepływy grejt, a łożysko już III stopień dojrzałości
![]() ![]() Ja nie moge uwierzyć,że to juz zaraz!!! Właśnie przyszło łóżeczko z materacykiem, my skręcamy swoje i jakoś na dniach ma być szafa- to będę miała jak Indygo poród na hasło "to już możesz rodzić" i to zrobię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() uuuuuuuuuuuuu swoją sexi czerwoną bieliznę to jednak osobno musisz wrzucać ![]() Cytat:
![]() ![]() Z tym przewijaniem to mam wrażenie,ze u nas ja będę słabszym ogniwem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Bardzo tęsknie za Wami- ale wiem,że pewno sama będę tak zaaferowana,ze tylko na chwilkę będę wpadała ![]() Opis porodu niby nie jak bajka, jak TY to mówisz, ale jednak jakoś ma coś z nią wspólnego- ten cud, ten dreszcz ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-09-13 o 13:07 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2182 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Hmmm miałam brać, ale póżniej doszlam do wniosku, że na oddziale jest ciepło, wychodzić nie będę więc będą same schły.
![]() |
#2183 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Malgosia1983 co ja widzę? Co ja czytam? Mamy skurcze ![]() taaaa pełną parą ![]() ![]() ![]() ale żeby nie było, pomasuję... choć nie liczę na szybki poród a Ty widzę zmieniłaś zdanie co do rodzenia ![]() oo! taki powinien być tytuł wątku ![]() Cytat:
![]() CHWAL SIĘ !!!! POKAŻ PIERŚCIEŃ!! (będe Cię molestować, jak kiedyś naszą cotkę molestowałyśmy z zaręczynowym) ja też nie spodziewam się żadnego prezentu ![]() Ale to jak opiasała Pestka wzruszyło mnie na maxa. Łzy naszych i facetów ich zachwyt to chyba najwiekszy prezent. Ja nawet już wzruszam się jak mąż przychodzi, przytula nas i mówi: moje kochane ksieżniczki ![]() a ja na moją ksieżniczkę zaczęłam mówić Mesia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja też będe sama po porodzie i przestaje się czarować, że będzie łatwo. Dasz radę Martuś!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2184 |
Przyczajenie
|
![]() Edytowane przez s-pray Czas edycji: 2011-09-13 o 12:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
KWC
|
No w dupę jeża, znowu z konta administracyjnego pisałam.
![]() Aa2 - bierz te suszarkę, ja nawet prostownicę w torbe zapakuję, a co? Po porodzie też możemy być piękne jak nimfy :P Edytowane przez spray Czas edycji: 2011-09-13 o 12:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Zakorzenienie
|
Miss. hot napisała mi, że jeszcze leży pod ktg i wszystko jej się przedłuża.
Mam nadzieję, że zaraz już będzie po ze swoim skarbkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Zakorzenienie
|
Karla cudowna piosenka Kaczmarka
![]() A co u mnie - hmmm... nadzywczaj dobrze się czuję, skurczy ZERO, nadzieji na szybki poród BRAK. Humor od wczoraj wcale nie lepszy, ale już się tak nie nakręcam. Z tatą nadal mamy wesoło. Dziś muszę upolować sobie jakąś fajną torebkę, zakupy i wizyta. Ciekawa jestem ogromnie jakie plany wobec mnie i Mesi ma mój gin. Co jak nie urodze do tp? <a to już w czwartek> |
![]() ![]() |
![]() |
#2188 |
Zakorzenienie
|
Cotus jesteś? Powiedz mi tak na szybko jak to zrobić te zdjęcie z filmiku? Pisałaś wczoraj ale ja kompletnie nie wiem o co chodzi... Ciemna masa ze mnie jeśli chodzi o takie techniki. Opiszesz mi to krok po kroku? Co mam dokłądnie wcisnąć?
![]() |
#2189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2190 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Porodówka: widać, ze po remoncie ale szału nie robi ![]() ![]() Na oddziale trafiłam na salę z 3 łóżkami - miałam takie wypasione -sterowane elektrycznie ![]() Położne fajne, jedne starsze inne młodsze, jak się o coś poprosiło to nie było problemu. Pielęgniarki z noworodków też fajne, ale trzeba się pytać, pytać i jeszcze raz pytać bo same mało co powiedzą ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Coś zapodam ![]() Mama i położna środowiskowa polecają mi taką szczepionkę 3w1, ale nazwy dokładnej nie pamiętam nie znam się i zdaję się na ich zdanie ![]() Dziękuje ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dla ciotek: Szymon u taty ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.