|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
ja tyż
gratulacje dla wszystkich nowych maminek tyle Was nagle się zrobiło
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#2162 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
![]() no i brawa dla Oliveczki za to że taka grzeczna była ![]() i oby kolka sobie poszła
|
|
#2164 |
|
Zadomowienie
|
Sonia słodkie to Twoje maleństwo i jakie opalone
|
|
|
|
#2165 |
|
Zadomowienie
|
zapomnialam się pochwalić że obrzeki z nóg zeszły mi już calkowicie i mam szczupłe stoooopyyy
nawet kosci widze i czuję ![]() a już myslałam że będe z takimi balonami biegała cale zycie no i że w sandalach i adidaskach przez zimę przebrnę uff... poczułam ulgę ![]() dobrze że przeszło... bo po cc obrzeki mialam jeszcze wieksze niż w ciązy... położna mi to tłumaczyła że wszystko spływa i musi gdzieś się gromadzić
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#2166 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Monia super, ze z bioderkami ok i OLiwia jaka grzeczn
|
||
|
|
|
#2167 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To super ze obrzeki zeszly ....a miescisz sie w buty?? Bo ja jeszcze nie.... ...ciekawe kiedy zejdzie....bo tesknie za moimi dzinsami
|
|
#2168 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to dobrze, bo zimnica straszna Ancia pisała, że jej się stopki nie mieszą w buty, wiec możne to dlatego![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- ja też ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- i jak próbowałaś jajek? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2169 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla nowych mam, wszystkie w jeden dzień prawie oznajmiają o narodzinach
![]() Cytat:
|
|
#2170 | ||
|
Zakorzenienie
|
WooooW! Ale nam dzieciaczków przybyło
Gratulacje dla nowych Mamuś ![]() Cytat:
nie mogłam się nadziwić i nacieszyć jak ładnie szczupło i zgrabnie wyglądały po prawie 8 miesiącach zapuchnięcia tyle, że chyba mi stopa urosła bo nie we wszystkie buty wchodzę ![]() Cytat:
ale mam jeszcze Bebilon Comfort i może spróbujemy jak mi się będzie to opakowanie kończyć ![]() Dziewczyny mam pytanie- czy któraś z Was zauważyła może pogorszenie wzroku po porodzie SN? Taka jakby utrata ostrości? Kurde nie miałam nigdy problemów ze wzrokiem, a od porodu mam wrażenie, że widzę troszkę słabiej, muszę mrużyć oczy jak przenoszę wzrok z jednej rzeczy na drugą szukałam po necie ale widziałam tylko wpisy od osób, które już jakąś wadę miały i im się bardziej pogorszyło, podobnego do mnie przypadku nie znalazłam..
|
|
#2171 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() klaski :..jak mój miał katarek to nakropiłam na chusteczke kropeli aromatyczne i połyżyłam niedaleko główki to lepiej oddychał ![]() no, może nie wszystkie jakos wyłapywałam tego nana w odpowiedziach![]() Cotka-za sposób ważenia mój tż waży małego na takiej zwykłej wadze.Najpierw sam się waży, a potem bierze małego na rece i z nim.W taki sposób odejmujemy i mniej więcej wiemy jaka jest waga..co najlepsze oni razem nie ważą tyle co ja teraz ![]() ![]() moje dziecko ma dzisiaj spiący dzien, obudziło sie zjesc i dalej spi, szok
|
|
#2172 | |
|
KWC
|
Cytat:
Nie skojarzyłam, że mam tak od porodu...
|
|
|
|
|
#2173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kapka to tylko się cieszyć, że tak śpi nasza też taka dziś- od północy obudziła się o 3 i 6 i dała nam pospać do 9,30 -wstała, zjadła chwilę się porozglądała, po 12 jej dałam mleko i znowu w kimonko ja się cieszę, bo sobie mogę porobić coś w domu, bo jutro wizyta teściów
|
|
#2174 | |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za miłe słowa i pocieszanie
W szoku nadal jestem, do tego czuje się beznadziejnie- to choróbsko nie tylko nie przeszło, ale męczy mnie jeszcze bardziej. Ale dostałam od mojego gina antybiotyk i syropek to mam nadzieję że pomoże. Generalnie mam taki nastrój, że dzisiaj do mnie lepiej bez kija nie podchodzić ![]() Cytat:
![]() Wszystkim nowym mamusiom gratuluję!!! A dla wszystkich cioć mam niespodziankę od Rabarbar. Pisze, że od wczoraj są już w domku i że wszystko OK. I oczywiście gratuluje nowym mamom. Tadaaaaaam- oto Hania Edytowane przez madzialena-lublin Czas edycji: 2011-10-14 o 13:48 |
|
|
|
|
#2175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() probowałam wsunąć nogę w jesienne buty na obcasie.. i hmmm.. ale nie dość że noga mi sie wydłuzyla to chyba jeszcze taka szczupła nie ejst bo but wszedł do polowy tylko ![]() chyba jednak będe musiała wybrac sie na zakupy... i będe musiała sie chyba rozmiarowo w męski dzial zapuścić... masakra ja mam jeszcze obrzek w dolnej częsci brzucha.. wogole to w ost dwoch miesiącach ciązy strasznie poszło mi w brzuch i okropne rozstepy się porobiły na dole brzucha i teraz po tej cesarce to taki obrzydliwy flaczek mi zwisa.. ktoś tez tak ma? mam nadzieję że odrobina się sama wciągnie a reszta to chyba poprzez gimnastykę, coo? tylko 2 tyg po cc chyba za wcześnie troche? wogole to masakra... nawet w polar nie wchodzę.. bo w górnych partiach ciała jest ok.. jakby tam zaczynal się zamek.. ale niestety zamek zaczyna się na biodrach a ja tam ciągle szeroka jestem... hlip hlip ![]() ojj..bede marzła tej jesieni i zimy
|
|
|
|
#2176 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
|
|
#2177 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
, a teraz czekam aż sam się obudzi, myślę że Szymek już niedługo też będzie w nocy dłużej sypiałCytat:
:j upi:Cytat:
. Witamy kolejną mamusięCytat:
![]() Cytat:
( mąż jest Kuba )Cytat:
![]() Cytat:
, synek duży chłopak, pewnie się biedulko wymęczyłaś, ale dobrze, że masz już swojego synia przy sobieDziewczyny karmiące naturalnie mam pytanko: jecie ryby? Bo ja mam wielką ochotę na jakąś i nie wiem czy można i czy można jeść gruszki? Po wielu bojach Adaś w końcu padł i śpi, bo tak ciągle się wybudzał, a to ulał, a to mega kupa, a to czkawka i ciągle się budził, ale na razie ( odpukać) śpi sobie ładnie, a ja nadrawiam wizaz
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
jadłam rybkę, nic małemu nie było, ale co do gruszki nie wypowiem się bo nie jadałam
|
|
#2179 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Małgosiu za szybką odpowiedź. to spróbuję sobie dziś na obiadek zrobić.
A znalazłam śliczną kołysankę, jak ją słucham u patrzę na Adaśka, który się jeszcze tak pięknie uśmiecha to mam łzy w oczach http://www.youtube.com/watch?v=M1D2FElJL_M Pochwaliłam, że tak ładnie śpi, a tu się już po 15 min spania wybudza , muszę szybciej obiadek podszykować
|
#2180 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba sie wlasnie wyspal bo oczy ma wielgasne,ech.. dzien dobroci dla zwierzat sie skonczyl![]() Cytat:
Cytat:
![]() obrzek i ból nadal jest a rozstepy zrobily mi sie w 2 tyg. po porodzie- (chyba za szybko wtedy schudlam, szkoda ze waga potem stanela ), ogolnie jest jeszcze flaczekgimnastyka dopiero po 6 tyg jest zalecane, nie wczesniej.
|
|
#2181 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2182 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
![]() ale narobiło się rozpakowanych mamusiek - moje gratulacje dla wszystkich. Nie na bieżąco ale szczerze Ale będzie lepiej. Zaczynam sobie wyrabiac rytm dnia - może późno ale jakoś się normuje. Więc codziennie o 13-14 mogę już zajrzeć do nas na forum - od dzisiaj ![]() U mnie ogólnie trochę zamieszania - K. coś wcześnie zaczyna przechodzić bunt dwulatka. Dodatkowo teraz pojawiła się Małgorzata i ta cała sprawa z rozwodem nie ulatwiły mu życia. Poznaję więc kolejne uroki bycia mamą i przechodzę pierwsze problemy wychowawcze Póki co nie mam na niego pomyslu, ale liczę że w koncu do tego dojdę ![]() A poza tym Małgorzata jutro konczy miesiąć Jak tak dalej ten czas będzie zaiwaniał to mi zaraz dzieci pokonczą studia, urodza wnuki i ani się nie obejrzę juz moim problemem będą zwisy na ciele a nie rozstępy![]() Heh nastepna wiadomosc mam nadzieję to juz nie będzie rozprawka o mnie, bo będę juz choc odrobinę na bieżąco
|
|
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
hej !!! ja z dobrymi wieściami
dostałam wiadomośc od Martuuuuusi21: "Hejka dziś o 4:37 przyszedlna świat nasz synek Bartuś ważył 3200 i mierzył 53 cm, urodziłam sn ale było cięzko bo długo nie było rozwarcia, ale mimo wszystko zapomina się o bólu jak się dostaje takiego szkraba w ramiona. Poród mieliśmy rodzinny. Mąz bardzo pomógł i oboje jesteśmy przeszcześliwi. pozdrawiam Was wszystkie" martusia jeszcze pytała czy są jakieś nowe bobaski, są? bo ja nie mam teraz czasu nadrabiać muszę do ?Natalki z cycem bo do 11 była z moją mamą a ja załatwiałam sprawy na uczelni i mi się córka za dojareczką stęskniła
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-10-14 o 14:49 |
|
|
|
#2184 | ||
|
Zakorzenienie
|
oooo czarnulka jak i moja
Cytat:
prasowania też mam masę, ale zostawiam na seriale jak będą ![]() w ogóle to mam takie wrażenie jak Agnyska co pisałaś- że ciągle coś sprzątam, częściej niż przed urodzeniem Małej a może jestem bardziej zorganizowana i nie zostawiam na później tylko na bieżąco robię ![]() ![]() Cytat:
współczuję buntu dwulatka, słyszałam tylko od koleżanek, że niełatwa sprawa, mam nadzieję, że jak szybciej go K. zaczął tak szybko skończy A jak Małgosia- grzeczna, daje mamie coś odpocząć?
|
|
#2185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() duzo jest wysyp
|
|
|
|
|
#2186 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ależ się posypały dziewczyny
![]() Martusia, Eveline, Julia, Ulcia, cheakyrockchick GRATULUJĘ ![]() ![]() Cytat:
Cóż no... trzeba jakoś to przeżyć![]() Mi położna mówiła, żeby delikatnie przy każdej kąpieli odsuwać, ale baaardzo delikatnie i nic na siłę - bo tam tez się zbiera taki "osad" i trzeba to umyć Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Gruszek nie polecam bo są wzdymające
|
|||
|
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
Kapka, też chciałam ważyć na normalnej, ale tż powiedział że nie ma sensu bo ponoć 100g tolerancji ma. A mi to 100g potrzebne
![]() Idę na pobieraie krwi małego i na ważenie. Co prawda boję się tego ważenia jak cholerka bo na tej wadze mojej waga prawie bez zmian , ale ok...A co do mm to ja używam enfamilu, ale mały robi strasznie rzadko kupę, nie sądzę żeby to od mojego jedzenia, bo przecież codziennie jem coś innego a czasami nic z "grupy ryzyka" a mimo to same pierdziochy a kupy nie widać. I może to wina mleka? Może też bym się przerzuciła na ten nan cały skoro wszyscy go stosuja i ok? |
|
|
|
#2188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do gruszek to szkoda, bo dziadek mi całą reklamówę gruszek przyniósł i myślałam, że kompotu sobie nagotuję, a tu lipa
|
|
#2190 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
witam po obiadku
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale sie własnie boje bo podobno ryby są silnymi alergenami...a wiesz ze mojej czkawka nie wybudza...czka sobie bidulka niekiedy ale śpi. Za to nie moze cyca złapać jak ma czkawkę, chyba ją to rozprasza ![]() Cytat:
GRATULACJE i brawo dla męża że był pomocny ![]() Cytat:
ciągle wyciągam albo wkładam do zmywarki, podłoge przecieram, pranie robie ![]() Cytat:
no faktycznie była taka reklama Cytat:
za wagę młodego ![]() o budzi się mój cycożerca mały
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

Sama zasnela w ciagu dnia i wieczorem....Bawilysmy sie razem a ona tak slodko sie usmiechala....

klaski :

Nie skojarzyłam, że mam tak od porodu...

Mam nadzieję, że Szymek niedługo się przestawi na takie spanie bo chyba się wykończę
A jak Małgosia- grzeczna, daje mamie coś odpocząć?
ale sie własnie boje bo podobno ryby są silnymi alergenami...