|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Cytat:
Od początku każdy mi wmawiał że i tak mam mały brzuch więc nic się nie martw, jedni ci powiedzą że mały dla innych będzie duży.
|
|
#2162 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
[QUOTE=princessskaa;307071 66]Mamusie wiem, że rozmawiałyśmy o planach w sprawie werandowania maluszka i pierwszego spaceru. Ale chcę zapytać jak Wam to wyszło w praktyce
Moja córeczka ma 13 dni i zaczynam mysleć o werandowaniu, czy juz zacząć? ![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Kubuś miał 6 dni jak położna pozwoliła wyjść na pierwszy spacerek. Było dość ciepło i słonecznie, spacer trwał około pół godziny, następnego dnia byliśmy juz godzinkę na dworku. Bez wcześniejszego werandowania. Olusia, mi robili akupunkturę, żeby pomóc w urodzeniu łożyska, niestety nie pomogła. |
|
|
|
#2163 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A z akupunktura sama bylam zaskoczona-pielegniarka weszla,powiedziala,ze robi i tyle
|
||
|
|
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2165 |
|
Wtajemniczenie
|
Na ciemieniuche to podobno (siostry tak mowia) dobra jest "olejuszka"Skarb Matki.
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
princesko ja 'sie wchlonelam' tylko jeszcze troche sie skora 'telepie' ale nie jest zle
werandowalam Filipka jeden raz, bo brzydko bylo na zewnatrz, na drugi dzien juz spacer to akurat 7 doba byla. plusia ale masz sliczna pileczke |
|
|
|
#2167 |
|
Wtajemniczenie
|
Tż dał mi zadanie na jutro, bo znajomi Nas nawiedza w sobote
Otóż: Mam poszukac przepisu na cos dobrego, ale nie takiego zwykłego.Nie czegoś co zawsze mozna zrobic typu pizza lub zapiekanka, bo On chce gości zaskoczyc. Dodam, ze jego daniem popisowym jest ryz z sosem ze słoika i kurczakiem ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Jakies propozycje?Dodam ze owoce morza odpadaja.
|
#2168 |
|
Zakorzenienie
|
sozaa u nas tez chlodek kolo 20 st w sypialni, tak sie najlepiej spi
|
|
|
|
#2169 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dla twojego. Nie wiem co wam smakuje ale ja mam ogromną ochotę na spagetti, lazanię, albo canneloni wogóle coś mięso mielone za mną chodzi mmm... zjadłabym i do tego jakieś winko
|
|
#2170 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez bym chetnie zjadła cos włoskiego w tym stylu, ale Tz chce cos niespodziewanego.
|
#2171 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2172 |
|
Wtajemniczenie
|
To juz było
Ogolnie fast-food nietMyslałam o czyms w ciescie francuskim?
|
#2173 |
|
Rozeznanie
|
to teraz na serio, skoro myslisz o ciescie francuskim to moze quiche? ze szpinakiem i feta np. albo z brokulami i feta? moze troche kurczaka dodac? albo lososia wedzonego?
|
|
|
|
#2174 |
|
Rozeznanie
|
a pro po jedzenia- na kolacje robiłam paluszki surimi w ciescie -ale sie objadłam
|
#2175 |
|
Raczkowanie
|
Nigdy jeszcze nie jadłam tych paluszków surimi, a musze spróbować ciągle sobie to powtarzam i zapominam. Ostatnio też mąż skusił mnie na krewetki bo byłam ciekawa ich smaku, zrobiliśmy je z czosnkiem, masełkiem i natką pietruszki. Zjadłam tylko 1. Nie wiem dlaczego ale jak coś podjeżdza mi rybą to nie za bardzo.
|
#2176 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ale teraz się poprawiam ![]() Cytat:
Jaaaaka gimnastyka Może jeszcze firanki zdejmij i powieś, podobno działa ![]() Śliczny brzusio Cytat:
Jak sobie wyobraziłam moje biedne dziecko w taką temperaturę w grubym zimowym kombinezonie, to aż mi się gorąco zrobiło...Kurde laski, ja to nawet nie umiem teraz rozpoznać, czy mam jakieś twardnienie brzucha, czy Junior tak szaleje... I to boli, i to boli
|
||||
|
|
|
#2177 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2178 |
|
Raczkowanie
|
To mój brzuch 36tc3d
Aha no i miałyście ocenić czy on opadł czy nie
|
|
#2179 | |||||||||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
) i Windowsa 7, będzie śmigać.Cytat:
Bo wicie, rozumicie - ja chłop prosty jestem, nie rozumiem wielu rzeczy. Szpilka problemu z pokarmem nie miała, wyczytaliśmy za to, że boska Helena leniuszek jest - taki typ niuborna, co zaczyna jeść, zasypia w trakcie, nie da się dobudzić, ale wstaje 15 minut później i woła o więcej. Spróbowaliśmy raz dokarmić, ale wyszło, że nawet to nie było konieczne (ani skuteczne), bo zaraz wołała więcej, zjadła i jak zasnęła - 3,5h laski nie było. Generalnie często woła do cyca, bo najchętniej spałaby przytulona. Czasem potrafi wołać 5 min po uśnięciu, czasem po 3-4h dbamy, aby się obudziła. Natomiast narzuciliśmy reżim - ma 15-20 minut. Jak zaśnie niedobudzalnie, leci do wyra. Jak wstanie, dostaje więcej, ale znów, max 15-20 minut. Dziś ją zważyliśmy i wyszło 3,5kg, co by oznaczało mniej więcej, że rośnie adekwatnie do częstotliwości jedzenia ![]() Jeśli coś znów pomyliłem to buc jestem i prostak, Szpilka wyjaśni inteligentnie. Cytat:
Seona, Nikaa2: Odnośnie odsyłania - kojarzę coś, że są szpitale, które właściwie zawsze muszą przyjąć - te z SORami i z urazówkami. Wchodzą w skład krajowego systemu ratownictwa. W Krakowie zdaje się że to jest Kopernik (ponoć też do nich odsyłają przypadki z komplikacjami ciążowymi z innych szpitali). Szwagierka pracuje w Kielcach na Czarnowie w izbie przyjęć i kojarzy mi się, że mówiła coś takiego, że oni zawsze wszystkich muszą przyjmować, a inne szpitale mogą odmówić. Cytat:
Cytat:
![]() Co do krawiectwa - mój Dziadziuś był krawcem z zawodu. Niestety nie zdołałem nauczyć się niczego od niego. Cytat:
Tylko trochę swędzi. Cytat:
sozaa:Kombi do jednego już się przydaje. U nas przynajmniej w rodzinie. Do rodzinnych stron mamy 180km, a jak szwagier jedzie to biorą wózek, składane łóżeczko, wszystkiego po trochu. Dla dwójki już mają pod sufit zastawione, dla jednego też zazwyczaj mieli tłoczno. Ja też cenię stajnię VW - jeździmy Octavią kombi właśnie. Zmienialiśmy w marcu z Polówki i już ustawiliśmy się pod rozszerzenie familii. Właśnie smażymy naleśniki (tzn. przypalamy jeden po drugim siedząc dwa pokoje dalej przy komputerach) i czytamy forum :P A właściwie to tak długo przeglądaliśmy, że już się usmażyły, tylko nie ma komu jeść ![]() Idę sobie zrobić ze trzy. Edytowane przez szpilmalzon Czas edycji: 2011-11-24 o 21:48 |
|||||||||
|
|
|
#2180 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fatal a może coś meksykańskiego? jakieś tortile albo casadia i jakiś sosek do tego? Ja ostatnio robiłam kurczaka pieczonego na butelce piwa i do tego ziemniaczki pieczone. Goście byli zaskoczeni ![]() jako inspirację polecam tez blogasek: http://www.smakimprezy.pl laska robi fajne rzeczy i ma dział jedzenie imprezowe ![]() ale sobie narobiłam ochoty na coś ostrego... eh |
|
|
|
|
#2181 |
|
Przyczajenie
|
fatal:STEJKI! Kupujesz rostbef lub rozbratel, warto żeby był w takim większym kawałku, a przynajmniej niech ma ze dwa-trzy centymetry grubości.
Jak jutro kupisz, przeleżakuj w najzimniejszym zakamarku lodówki (optymalnie 3 stopnie) do soboty, a w sobotę jakieś 30-40 minut przed przygotowaniem wyjmij z lodówki, aby się ogrzało do temperatury pokojowej. Ponadto po wyjęciu z obu stron posyp solą, pieprzem i rozmarynem (jak lubisz bardziej przyprawione to dużo, niektórym zbyt wiele przeszkadza). Mi Szpilka poradziła (gdzieś wyczytała), aby smażyć po 4 minuty z każdej strony na oliwie. Miałem tylko olej, więc siłą rzeczy na oleju smażyłem. Po 4 minutach na każdej stronie mięso musi odpocząć, aby nie wyciekły z niego soki. Minuta wystarczy, ale pamiętaj, aby nie było przy oknie, bo po minucie będzie letnie półsurowe mięso, a nie bomba stek na średnio ![]() Swoją porcję zostaw na dłużej, bo raczej nie możesz surowego mięsa jeść ![]() Do tego powiedzmy ziemniaki opiekane z warzywami w piekarniku, albo puree i coleslaw. Wystarczająco zaskakujące?
Edytowane przez szpilmalzon Czas edycji: 2011-11-24 o 22:17 |
|
|
|
#2182 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiszkuś
wygląda na taki w pół-opadnięty ![]() ale najlepiej by było gdyby było porównawcze czyli "przed" + "po" Szpilki(małż i żona) fajnie, ze macie 2 kompy, bo inaczej byłaby klótnia, kto teraz zasiada i pisze do nas ))) seseseb. miło że pamiętacie o nas, ucałujcie na dobranoc(choĆ pewnie już śpi) Helenkę od cioci Niki ja spadam lulu, wstałam napiĆ się "tylko" fanty--> a wpadłam na forum a tż woła już, ze mu zimno ![]() buźka |
|
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
Wiszka wydaje mi sie, ze jest juz dosc nisko
![]() szpilki mnie tez naszlo dzis na nalesniki z marmolada jablkowa polane jourtem naturalnym![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- czy ja cos przegapilam? Na pierwszej stronie znalazlam, ze elf sie rozpakowala, a nie widzialam info na forum?
|
|
|
|
#2184 |
|
Rozeznanie
|
Pluusia21 u mnie na razie ani drgnie… mała się nie spieszy – tak stwierdził gin. Mam ktg we wtoek, USG w środę. Jak się nie wypakuję wcześniej to 9tego mam mieć indukowany poród :/
Fatal21 cevap cici znasz? dobre w piekarniku wychodza.. http://www.wielkiezarcie.com/recipe23192.html tylko ja daje trszke mniej przypraw bo ostrrre wychodza
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
boze jak wy mMozecie tyle nie spac??? Ja juz od 19 tylko patrze gdzie by sie przylozyc, o20 sie modle zeby moja trojca jak najszybciej padla i max 21 juz spie
Co do przepisow to ja proponuje zwykle nalesnikii do nich rozne dodatki- szpinak serek kurczakusmzony piers z wrzywami i na slodko twarozki, owoce bita smietane i lody iniech kazdy sobie wybiera co chce Dominik sie obzarl i dostal czkawki, ale musmiesznie w brzuszku. Bulgocze jak czka Spokojnej nocy
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, ide lulu poki mlody nie protestuje, ze lezy w lozeczku, a nie z nami
od dzis akcja przyzwyczajania do samodzielnego wyrka![]() na kokosowej stronie go parzy materac w plecy, na gryczanej ciut lepiej, ale musialam mu zrobic cos a'la gniazdo zeby zechcial laskawie chwile tam pospac
Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-11-24 o 23:08 |
|
|
|
#2187 |
|
Rozeznanie
|
muffinko dostalam dzis priv od niej, wiec uaktualnilam - a na forum faktycznie sie nie pochwalila
|
|
#2188 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nawiasem mówiąc mam kumpla, który potrafił mi wysłać smsa, że nie może jechać ze mną rowerem do pracy, bo musi popołudniu autem po zakupy jechać, a godzinę później się budził i nie pamiętał że pisał ![]() A jak dobrze pójdzie i Helenka pozwoli, jutro jadę na tańce |
||
|
|
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
Siedze sobie dzisiaj w poczekalnii i jak mi mala zaprzeproszeniem za☠☠☠ala az zawylam i mowie do siebie nic a nic tylko sie przekrecila glowa do dolu, kobitki myslaly ze cos sie powaznego stalo amnie az tak zabolalo! ALE JESTGLOWA W DOL-RODZIMY NATURALNIE!!!!! I to natyle dobrych wiesci wyniki-zle, do powtorki -robi sie zastoj w lewej nerce dlatego tak czesto niemal non stop sikam! -bialo w moczu, nie jest to zatrucie bo mocznik i kreatynina sa ok, nawet troche obnizone ale bialko mam, po raz kolejny;/ tylko sporawo. Dostalam leki, w srode na 13 mam sie stawic na KTG i zobaczymy czy w ogole cokolwiek sie rusza glam bardzo sie ciesze cholera juz nie pamietam co mialam komu odp a nie zacytowalam sobie;/ princeska ja to bym juz odtygodnia lazila po dworku na spacerki KROTKIE, ale bym wychodzila co do aut to moj konik :P uwielbiamn, kocham, ubostwiam ![]() Fiatom jednak mowie NIE ![]() my mamy obecnie honde civica z 02r i ja jestem w niej zakochana, nie jest to super nowe auto ale ja kocham ![]() Jest 5 drzwiowa i nawet przy Oliwce niestety-za mala! zabawki,wozek,ciuchy,wyja zd na wakacje -kosmos. Nie podobaja mi sie kombi ale teraz bym chciala dla wygody, ale kupimy boxa i w ten sposob jakos sprawe rozwiazemy
|
|
#2190 |
|
Rozeznanie
|
Darusia ale numer mała wywinęła
Taka sama artystka jak i jej mamusia będzie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:55.

dla twojego.
Nie wiem co wam smakuje ale ja mam ogromną ochotę na spagetti, lazanię, albo canneloni wogóle coś mięso mielone za mną chodzi mmm... zjadłabym
i do tego jakieś winko

wszyscy na porodówkach czy co

Może jeszcze firanki zdejmij i powieś, podobno działa