Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 2011 cz.7 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-24, 19:17   #2161
pluusia21
Raczkowanie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Powiedz mi czy pamietasz ile w 35 tc miało Twoje dziecko?Bo moja 2600 a ja mam w porównaniu do Ciebie mały brzuch.
Dopiero zobaczyłam podpis.
Z tego wynika, ze moje dziecko przyklejone jest do kregosłupa
Tuszka moja niunia jest malutka mam nadzieję że choć te 3 kg będzie miała porodzie. A twoje dziecko to i tak sporo jak w 35 tygodniu miało 2600.
Od początku każdy mi wmawiał że i tak mam mały brzuch więc nic się nie martw, jedni ci powiedzą że mały dla innych będzie duży.

21 tydzień - 422 g.

32 tydzień - 1968 g.

36 tydzień - 2550 g.
40 tydzień - 2890g.

uwielbiam czuć twój każdy ruch

jeszcze Cię nie znam a już Cię kocham

pluusia21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 19:18   #2162
Magdalena512
Raczkowanie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

[QUOTE=princessskaa;307071 66]Mamusie wiem, że rozmawiałyśmy o planach w sprawie werandowania maluszka i pierwszego spaceru. Ale chcę zapytać jak Wam to wyszło w praktyce Moja córeczka ma 13 dni i zaczynam mysleć o werandowaniu, czy juz zacząć?

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Kubuś miał 6 dni jak położna pozwoliła wyjść na pierwszy spacerek. Było dość ciepło i słonecznie, spacer trwał około pół godziny, następnego dnia byliśmy juz godzinkę na dworku. Bez wcześniejszego werandowania.

Olusia, mi robili akupunkturę, żeby pomóc w urodzeniu łożyska, niestety nie pomogła.

Magdalena512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 19:22   #2163
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pluusia21 Pokaż wiadomość
Właśnie ciekawa jestem jak po wszystkim ten brzuch wygląda, zostaje jakiś zwis???
U mnie poki co wisi,ale moj brzuch byl wielgachny

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
Olusia
ja o tej ciesni nadgarstka wyczytałam, ze moze trwaĆ po porodzie tak 2-3 tygodnie i minie, także jeszcze u ciebie tak z tydzień i ani sladu nie powinno byĆ

a ta akupunktura, to zaje.bi.scie--> w pl to się nie doczekamy takich metod leczenia w szpitalu
No mam nadzieje,ze szybko to zejdzie,bo nieprzyjemne.
A z akupunktura sama bylam zaskoczona-pielegniarka weszla,powiedziala,ze robi i tyle
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 19:31   #2164
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
Ja ma 10-letniego VW Polo i teraz stoimiy przed problemem, bo zarowno ja jak i Tz mamy samochody 3-drzwiowe, no a ze wzgledu na dziecko przydalby sie jakis 5-drzwiowy i wogole rodzice namawiaja nas na kombi (mysla, ze zraz 10 dzieci sie dorobimy). No i niby Tz samochod troche mlodszy i on jest jego pierwszym i jedynym wlascicielem, ale to moj jest mniej awaryjny no i malo pali. Przejechalismy juz nim pol Europy i nigdy nas nie zawiodl. U mnie cala rodzina zawsze miala VW, tylko moj TZ przyczepil sie do fiata i jak cos sie psuje to moj ojciec przeklina samochod od "wloskich g.....". Nawet facet mojej siostry, ktory jest wlochem, powiedzial ostatnio, ze on juz na Fiaty nie spojrzy, a TZ chcialby wymienic moje ukochane malutkie i niezawodne Polo na fiata wlasnie

Ja jak malowalam lazienke 2 tyg. temu nawet mi brzuch nie stwardnial
2 tyg. temu na KTG zapisaly mi sie jakies 2 skurczyki, a tydzien temu na KTG juz nic mi sie nie zapisalo, ciekawe jak bedzie jutro? A mam termin dzien po Tobie chyba...

Dziewczyny, mam pytanie odnosnie szczotki do wlosow/glowki malucha. jak ja myjecie? Myslalam, ze moze w szamponie jakims delikatnym czy cos?
Ja myje mydelkiem bambino, co jakis czas natluszczam linomagiem glowke jak widze jakies zalazki ciemieniuchy, po kazdej kapieli czesze, co kilka dni kapie w oillatumie to glowke tez tym. Mam te mydelko natluszczajace to jak wykoncze to to nim bede myla

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 19:34   #2165
fatal21
Wtajemniczenie

Na ciemieniuche to podobno (siostry tak mowia) dobra jest "olejuszka"Skarb Matki.
Stary 2011-11-24, 19:38   #2166
muffinka90
Zakorzenienie

princesko ja 'sie wchlonelam' tylko jeszcze troche sie skora 'telepie' ale nie jest zle
werandowalam Filipka jeden raz, bo brzydko bylo na zewnatrz, na drugi dzien juz spacer to akurat 7 doba byla.

plusia ale masz sliczna pileczke

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-11-24, 19:41   #2167
fatal21
Wtajemniczenie

Tż dał mi zadanie na jutro, bo znajomi Nas nawiedza w sobote
Otóż:
Mam poszukac przepisu na cos dobrego, ale nie takiego zwykłego.Nie czegoś co zawsze mozna zrobic typu pizza lub zapiekanka, bo On chce gości zaskoczyc.
Dodam, ze jego daniem popisowym jest ryz z sosem ze słoika i kurczakiem

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Jakies propozycje?Dodam ze owoce morza odpadaja.
Stary 2011-11-24, 19:43   #2168
muffinka90
Zakorzenienie

sozaa u nas tez chlodek kolo 20 st w sypialni, tak sie najlepiej spi

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-11-24, 20:05   #2169
pluusia21
Raczkowanie

Cytat:
Tż dał mi zadanie na jutro, bo znajomi Nas nawiedza w sobote
Otóż:
Mam poszukac przepisu na cos dobrego, ale nie takiego zwykłego.Nie czegoś co zawsze mozna zrobic typu pizza lub zapiekanka, bo On chce gości zaskoczyc.
Dodam, ze jego daniem popisowym jest ryz z sosem ze słoika i kurczakiem

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Jakies propozycje?Dodam ze owoce morza odpadaja.
Ja też lubię czymś zaskoczyć gości, ale mój mąż sam by o tym nie pomyślał więc dla twojego.
Nie wiem co wam smakuje ale ja mam ogromną ochotę na spagetti, lazanię, albo canneloni wogóle coś mięso mielone za mną chodzi mmm... zjadłabym i do tego jakieś winko

21 tydzień - 422 g.

32 tydzień - 1968 g.

36 tydzień - 2550 g.
40 tydzień - 2890g.

Stary 2011-11-24, 20:13   #2170
fatal21
Wtajemniczenie

Tez bym chetnie zjadła cos włoskiego w tym stylu, ale Tz chce cos niespodziewanego.
Stary 2011-11-24, 20:24   #2171
sozaa
Rozeznanie

Cytat:
Tez bym chetnie zjadła cos włoskiego w tym stylu, ale Tz chce cos niespodziewanego.
To zrob hot-dogi!!! Beda bardzo niespodziewane!!!
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 20:26   #2172
fatal21
Wtajemniczenie

To juz byłoOgolnie fast-food niet
Myslałam o czyms w ciescie francuskim?
Stary 2011-11-24, 20:31   #2173
sozaa
Rozeznanie

to teraz na serio, skoro myslisz o ciescie francuskim to moze quiche? ze szpinakiem i feta np. albo z brokulami i feta? moze troche kurczaka dodac? albo lososia wedzonego?
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 20:48   #2174
lina84
Rozeznanie

a pro po jedzenia- na kolacje robiłam paluszki surimi w ciescie -ale sie objadłam
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 20:58   #2175
pluusia21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lina84 Pokaż wiadomość
a pro po jedzenia- na kolacje robiłam paluszki surimi w ciescie -ale sie objadłam
Nigdy jeszcze nie jadłam tych paluszków surimi, a musze spróbować ciągle sobie to powtarzam i zapominam. Ostatnio też mąż skusił mnie na krewetki bo byłam ciekawa ich smaku, zrobiliśmy je z czosnkiem, masełkiem i natką pietruszki. Zjadłam tylko 1. Nie wiem dlaczego ale jak coś podjeżdza mi rybą to nie za bardzo.

21 tydzień - 422 g.

32 tydzień - 1968 g.

36 tydzień - 2550 g.
40 tydzień - 2890g.

Stary 2011-11-24, 20:59   #2176
misiula_88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
glam to dobrze, ze to nic powaznego

a my juz po wazeniu: dzisiaj rowno 3 tyg i rowno 3300 mamy odstawic wit K i dawac tylko D, a jesli w ciagu tygodnia nie odpadnie pepek to mam dzwonic do poloznej i bedziemy cos myslec...
Super, że malutki tak ładnie rośnie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Witajcie

Co tu taka cisza wszyscy na porodówkach czy co

Dalia trzymam mooocnoo kciuki

marejta gratulacje

misiula super że do nas wróciłaś

Glam podziwiam cię kobieto trójka dzieci w tym bliźniaki i masz czas na forum ja przy jednym często nie mam czasu nawet zjeść spokojnie jem zazwyczaj na raty bo zazwyczaj jak ja jem nagle jej się przypomina że ona też chce jeść ma wyczucie jak nic

Wczoraj byliśmy w Londynie złożyliśmy wniosek o paszport do odebrania 30 grudnia dopiero no ale i tak najwcześniej pojadę pod koniec stycznia z małą do Polski na 2-3 tyg muszę załatwić małej zameldowanie w Polsce, pesel, dowód najlepiej (jak się uda)bo chociaż na 5 lat a paszport jest tylko na rok
Ja tu kochana miałam na Was oko cały czas, czytałam co u Was, tylko nie pisałam Ale teraz się poprawiam

Cytat:
Ja dziewczyny nadal w dwupaku.
Choć mnie w poniedziałek gin nastraszył tym rozwarciem że w ciągu kilku godzin mogę urodzić to nic ani drgnie. I czekam dalej...

Remontujemy poddasze, oskakałam się na drabinie, malowałam ściany, właśnie na klęczkach umyłam jakieś 80m2 podłogi, włosy to mi od kurzu na stojąco sterczą ale moja mała tylko przypomina o sobie kopniakami. Chyba lubi jak się przemęczam.

Jeszcze 6 dni chyba że się mała namyśli.

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

rojku a ty jak się czujesz? ten sam termin mamy, rusza się coś do przodu?

Jaaaaka gimnastyka Może jeszcze firanki zdejmij i powieś, podobno działa

Cytat:
a to jeszcze taki balonik z 37 tygodnia
Śliczny brzusio

Cytat:
Princesska, moja kuzynka kiedys mi wspominala, ze nasza "lokalna" polozna polecila wychodzic na spacery z maluszkiem jak najwczesniej, jak temp. jest w okolicach 0 to nie ma sie czego obawiac i mozna isc bez werandowania. I jak obserwuje dziewczyny w mojej wsi to faktycznie chodza na te spacery zaraz po wyjsciu ze szpitala!!!!

Slyszalam, ze poczatek grudnia zapowiada sie ladnie, to moze ja tez bede sie wietrzyc z maluszkiem po wyjsciu ze szpitala? Ja jestem osoba, ktora preferuje zimny chow, teraz siedze w pokoju gdzie jest 22 C i jest mi zwyczajnie za goraco!!! Ale to dlatego, ze maz gotuje kolacje i dochodzi cieplo z kuchni, w sypialniach mamy teraz ok. 20.5 C i taka temp. jest dla mnie w sam raz!
Ja jak oglądałam ostatnio prognozę pogody, to na początek grudnia zapowiadali 13 stopni Jak sobie wyobraziłam moje biedne dziecko w taką temperaturę w grubym zimowym kombinezonie, to aż mi się gorąco zrobiło...

Kurde laski, ja to nawet nie umiem teraz rozpoznać, czy mam jakieś twardnienie brzucha, czy Junior tak szaleje... I to boli, i to boli

[*] 3.12.13

cieszę się życiem!

Ninka!

misiula_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 21:36   #2177
lina84
Rozeznanie

Cytat:
Nigdy jeszcze nie jadłam tych paluszków surimi, a musze spróbować ciągle sobie to powtarzam i zapominam. Ostatnio też mąż skusił mnie na krewetki bo byłam ciekawa ich smaku, zrobiliśmy je z czosnkiem, masełkiem i natką pietruszki. Zjadłam tylko 1. Nie wiem dlaczego ale jak coś podjeżdza mi rybą to nie za bardzo.
mój tz tez zawsze mowil ze smierdzi ryba ,ale zaczełam robic do paluszkow sos czosnkowy i teraz tz marudzi zebym zebym robila czesciej
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 21:43   #2178
Wiszkaa
Raczkowanie

To mój brzuch 36tc3d Aha no i miałyście ocenić czy on opadł czy nie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2011-11-24 21.09.30.jpg (85,8 KB, 54 załadowań)

Żona od 17 maja 2008r.
Mama od 25 grudnia 2011r
.

Wiszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 21:45   #2179
szpilmalzon
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
skąd macie 2 becikowe?
to drugie to socjalne, czy w jakimś mieście dają samorządowe?
Dają to wielkie słowo - w Krakowie przyjmują wnioski o samorządowe też. Decyzja w miesiąc, a pieniądze będą kiedy będą. Miasto niezbyt radzi sobie z utrzymaniem płynności finansowej.

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Ja też mam dobrą wiadomość - mój mąż dzisiaj obronił doktorat Boshe, jaka ulga. Te ostatnie tygodnie to był taki stres, że masakra. Więc teraz spokojnie możemy się skupić na porodzie
Gratuluję, nie będzie się dziecko wstydzić, że ma ojca magistra

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
u nas też sprzątanie kompa dzis w planie, dobrze że jeszcze lapek jest
Masakra jakaś, cały dzień zgrywam dane. A i tak coś pewnie przepadnie bezpowrotnie. Komp był zestawiony w 2005 lub 2006 roku, są na nim dwa windowsy, dwa linuksy, brudel jak ta lala. Plus wtedy jeszcze miałem czas dzielić dysk na wiele partycji, przez co teraz na połowę rzeczy nie ma miejsca i są trzymane gdzieś indziej. Żeby jeszcze było gorzej to linuksa, z którego się na co dzień tam korzysta, zainstalowałem nie tego, którego najczęściej używam, tylko trochę innego na spróbę, a on jest taki nie do końca mi odpowiadający. Szacun dla Szpilki, że tyle wytrzymała. Ale spoko, ciachnę Ubuntu 11.10 (wyobrażacie sobie, aby Microsoft dostarczał za friko dwie pełnosprawne wersje Windowsa rocznie? ) i Windowsa 7, będzie śmigać.

Cytat:
[/COLOR]Mszpilka, to jak dokarmiacie teraz? Tylko na noc czy w ciągu dnia też?
W ogóle nie dokarmiamy - nie ma potrzeby.
Bo wicie, rozumicie - ja chłop prosty jestem, nie rozumiem wielu rzeczy. Szpilka problemu z pokarmem nie miała, wyczytaliśmy za to, że boska Helena leniuszek jest - taki typ niuborna, co zaczyna jeść, zasypia w trakcie, nie da się dobudzić, ale wstaje 15 minut później i woła o więcej. Spróbowaliśmy raz dokarmić, ale wyszło, że nawet to nie było konieczne (ani skuteczne), bo zaraz wołała więcej, zjadła i jak zasnęła - 3,5h laski nie było.
Generalnie często woła do cyca, bo najchętniej spałaby przytulona. Czasem potrafi wołać 5 min po uśnięciu, czasem po 3-4h dbamy, aby się obudziła. Natomiast narzuciliśmy reżim - ma 15-20 minut. Jak zaśnie niedobudzalnie, leci do wyra. Jak wstanie, dostaje więcej, ale znów, max 15-20 minut.
Dziś ją zważyliśmy i wyszło 3,5kg, co by oznaczało mniej więcej, że rośnie adekwatnie do częstotliwości jedzenia
Jeśli coś znów pomyliłem to buc jestem i prostak, Szpilka wyjaśni inteligentnie.

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
a wiecie ze ja cholera nadal nie mam NIC do szpitala?no po prostuNIC!
Dziecko masz, może Cię przyjmą.

Seona, Nikaa2: Odnośnie odsyłania - kojarzę coś, że są szpitale, które właściwie zawsze muszą przyjąć - te z SORami i z urazówkami. Wchodzą w skład krajowego systemu ratownictwa. W Krakowie zdaje się że to jest Kopernik (ponoć też do nich odsyłają przypadki z komplikacjami ciążowymi z innych szpitali).
Szwagierka pracuje w Kielcach na Czarnowie w izbie przyjęć i kojarzy mi się, że mówiła coś takiego, że oni zawsze wszystkich muszą przyjmować, a inne szpitale mogą odmówić.

Cytat:
Mialam jechac do rodzicow, ale mam lenia wielkiego, nie chce mi sie. Musze mamie podrzucic posciel do zszycia, bo na jednym brzegu mi sie cala rozerwala, oczywiscie kot pomogl.... Chyba ze szpilmalozn moglby mi przejechac maszyna po tej poszewce ? Kurcze, nie umiem sobie wyobrazic mojego chlopa przy maszynie, naprawde probuje, ale no nie moge!!!
Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
A a propos zdolności krawieckich mężczyzn... mój tata uszył kiedyś mamie torebkę, z małych kawałeczków zielonkawej skóry, efekt łusek węża. Torebka działa bez zarzutów do dzisiaj
Szpilmałżonie, wiesz że ciężarnym się nie odmawia :p
Dajesz, przyjeżdżaj to zszyję. Tylko pamiętaj, Szpilka nie powinna kakaa ani cytrusów jeść w słodyczach na razie
Co do krawiectwa - mój Dziadziuś był krawcem z zawodu. Niestety nie zdołałem nauczyć się niczego od niego.

Cytat:
Wysprzątałam łazienkę. Tak mi Cif pięknie pachnie Normalnie mogłabym takie perfumy mieć
Niestety jest tylko antyperspirant w mleczku. Ale dobrze wypala gruczoły potowe, więc już się nie pocisz.
Tylko trochę swędzi.

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
Znam takiego jednego krakowiaczka, co w Pramerice robi, oj nie wiem, czy bym mu zaufała :p
M.F.? Zdaje się że Pramerica ma w Krakowie oddział, więc tu więcej niż jeden "Krakowiaczek" pracuje.

sozaa:Kombi do jednego już się przydaje. U nas przynajmniej w rodzinie. Do rodzinnych stron mamy 180km, a jak szwagier jedzie to biorą wózek, składane łóżeczko, wszystkiego po trochu. Dla dwójki już mają pod sufit zastawione, dla jednego też zazwyczaj mieli tłoczno.
Ja też cenię stajnię VW - jeździmy Octavią kombi właśnie. Zmienialiśmy w marcu z Polówki i już ustawiliśmy się pod rozszerzenie familii.

Właśnie smażymy naleśniki (tzn. przypalamy jeden po drugim siedząc dwa pokoje dalej przy komputerach) i czytamy forum :P
A właściwie to tak długo przeglądaliśmy, że już się usmażyły, tylko nie ma komu jeść
Idę sobie zrobić ze trzy.

Edytowane przez szpilmalzon
Czas edycji: 2011-11-24 o 21:48
szpilmalzon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 21:50   #2180
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Kurcze, nie umiem sobie wyobrazic mojego chlopa przy maszynie, naprawde probuje, ale no nie moge!!!
jak siądzie do szycia do cykne mu fotke do klubu, nawet jakby to miało być w odchowalni

Fatal a może coś meksykańskiego? jakieś tortile albo casadia i jakiś sosek do tego?
Ja ostatnio robiłam kurczaka pieczonego na butelce piwa i do tego ziemniaczki pieczone. Goście byli zaskoczeni
jako inspirację polecam tez blogasek:
http://www.smakimprezy.pl
laska robi fajne rzeczy i ma dział jedzenie imprezowe

ale sobie narobiłam ochoty na coś ostrego... eh
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 22:16   #2181
szpilmalzon
Przyczajenie

fatal:STEJKI! Kupujesz rostbef lub rozbratel, warto żeby był w takim większym kawałku, a przynajmniej niech ma ze dwa-trzy centymetry grubości.
Jak jutro kupisz, przeleżakuj w najzimniejszym zakamarku lodówki (optymalnie 3 stopnie) do soboty, a w sobotę jakieś 30-40 minut przed przygotowaniem wyjmij z lodówki, aby się ogrzało do temperatury pokojowej. Ponadto po wyjęciu z obu stron posyp solą, pieprzem i rozmarynem (jak lubisz bardziej przyprawione to dużo, niektórym zbyt wiele przeszkadza).

Mi Szpilka poradziła (gdzieś wyczytała), aby smażyć po 4 minuty z każdej strony na oliwie. Miałem tylko olej, więc siłą rzeczy na oleju smażyłem. Po 4 minutach na każdej stronie mięso musi odpocząć, aby nie wyciekły z niego soki. Minuta wystarczy, ale pamiętaj, aby nie było przy oknie, bo po minucie będzie letnie półsurowe mięso, a nie bomba stek na średnio
Swoją porcję zostaw na dłużej, bo raczej nie możesz surowego mięsa jeść

Do tego powiedzmy ziemniaki opiekane z warzywami w piekarniku, albo puree i coleslaw.

Wystarczająco zaskakujące?

Edytowane przez szpilmalzon
Czas edycji: 2011-11-24 o 22:17
Stary 2011-11-24, 22:27   #2182
nikaa2
Wtajemniczenie

Wiszkuś
wygląda na taki w pół-opadnięty
ale najlepiej by było gdyby było porównawcze czyli "przed" + "po"

Szpilki(małż i żona)
fajnie, ze macie 2 kompy, bo inaczej byłaby klótnia, kto teraz zasiada i pisze do nas ))) sesese
b. miło że pamiętacie o nas, ucałujcie na dobranoc(choĆ pewnie już śpi) Helenkę od cioci Niki

ja spadam lulu, wstałam napiĆ się "tylko" fanty--> a wpadłam na forum a tż woła już, ze mu zimno

buźka
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 23:05   #2183
muffinka90
Zakorzenienie

Wiszka wydaje mi sie, ze jest juz dosc nisko

szpilki mnie tez naszlo dzis na nalesniki z marmolada jablkowa polane jourtem naturalnym

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

czy ja cos przegapilam? Na pierwszej stronie znalazlam, ze elf sie rozpakowala, a nie widzialam info na forum?

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-11-24, 23:05   #2184
rojku
Rozeznanie

Pluusia21 u mnie na razie ani drgnie… mała się nie spieszy – tak stwierdził gin. Mam ktg we wtoek, USG w środę. Jak się nie wypakuję wcześniej to 9tego mam mieć indukowany poród :/

Fatal21 cevap cici znasz? dobre w piekarniku wychodza..

http://www.wielkiezarcie.com/recipe23192.html tylko ja daje trszke mniej przypraw bo ostrrre wychodza
Stary 2011-11-24, 23:07   #2185
glamourous
Zakorzenienie

boze jak wy mMozecie tyle nie spac??? Ja juz od 19 tylko patrze gdzie by sie przylozyc, o20 sie modle zeby moja trojca jak najszybciej padla i max 21 juz spie

Co do przepisow to ja proponuje zwykle nalesnikii do nich rozne dodatki- szpinak serek kurczakusmzony piers z wrzywami i na slodko twarozki, owoce bita smietane i lody iniech kazdy sobie wybiera co chce

Dominik sie obzarl i dostal czkawki, ale musmiesznie w brzuszku. Bulgocze jak czka

Spokojnej nocy
Stary 2011-11-24, 23:07   #2186
muffinka90
Zakorzenienie

dobra, ide lulu poki mlody nie protestuje, ze lezy w lozeczku, a nie z nami od dzis akcja przyzwyczajania do samodzielnego wyrka
na kokosowej stronie go parzy materac w plecy, na gryczanej ciut lepiej, ale musialam mu zrobic cos a'la gniazdo zeby zechcial laskawie chwile tam pospac

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2011-11-24 o 23:08
Stary 2011-11-24, 23:07   #2187
rojku
Rozeznanie

muffinko dostalam dzis priv od niej, wiec uaktualnilam - a na forum faktycznie sie nie pochwalila
Stary 2011-11-24, 23:22   #2188
szpilmalzon
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
szpilki mnie tez naszlo dzis na nalesniki z marmolada jablkowa polane jourtem naturalnym
My też prażyliśmy jabłka
Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
boze jak wy mMozecie tyle nie spac??? Ja juz od 19 tylko patrze gdzie by sie przylozyc, o20 sie modle zeby moja trojca jak najszybciej padla i max 21 juz spie
"... a od 23 lunatykuję i piszę na forum. Ale nie spodziewajcie się, że jutro będę pamiętała. Nad ranem kasuję wszystkie posty i kładę się spać".

Nawiasem mówiąc mam kumpla, który potrafił mi wysłać smsa, że nie może jechać ze mną rowerem do pracy, bo musi popołudniu autem po zakupy jechać, a godzinę później się budził i nie pamiętał że pisał

A jak dobrze pójdzie i Helenka pozwoli, jutro jadę na tańce
Stary 2011-11-25, 00:03   #2189
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Hello

Siedze sobie dzisiaj w poczekalnii i jak mi mala zaprzeproszeniem za☠☠☠ala az zawylam i mowie do siebie nic a nic tylko sie przekrecila glowa do dolu, kobitki myslaly ze cos sie powaznego stalo amnie az tak zabolalo!

ALE JESTGLOWA W DOL-RODZIMY NATURALNIE!!!!!

I to natyle dobrych wiesci

wyniki-zle, do powtorki
-robi sie zastoj w lewej nerce dlatego tak czesto niemal non stop sikam!
-bialo w moczu, nie jest to zatrucie bo mocznik i kreatynina sa ok, nawet troche obnizone ale bialko mam, po raz kolejny;/ tylko sporawo.

Dostalam leki, w srode na 13 mam sie stawic na KTG i zobaczymy czy w ogole cokolwiek sie rusza

glam bardzo sie ciesze
cholera juz nie pamietam co mialam komu odp a nie zacytowalam sobie;/

princeska ja to bym juz odtygodnia lazila po dworku na spacerki KROTKIE, ale bym wychodzila

co do aut to moj konik :P
uwielbiamn, kocham, ubostwiam

Fiatom jednak mowie NIE
my mamy obecnie honde civica z 02r i ja jestem w niej zakochana, nie jest to super nowe auto ale ja kocham
Jest 5 drzwiowa i nawet przy Oliwce niestety-za mala!
zabawki,wozek,ciuchy,wyja zd na wakacje -kosmos.

Nie podobaja mi sie kombi ale teraz bym chciala dla wygody, ale kupimy boxa i w ten sposob jakos sprawe rozwiazemy
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 00:07   #2190
rojku
Rozeznanie

Darusia ale numer mała wywinęła Taka sama artystka jak i jej mamusia będzie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości