|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Cytat:
No i ja jednak mam obawy, czy sparwdze sie jako mama ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
Ja tam wole benzyne i lakiery. W fabryce uwielbiam odwiedzac hale produkcyjna i laboratorium, takie tam sa fajne zapachy
|
||
|
|
|
#2132 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Cytat:
,SeonaTwój mąż mnie rozwalił ![]() glamtrzymamy z synem kciukasy ![]() Też lubię gorący prysznic - ale ja całą ciążę się tak moczę - na moje skurcze na pewno to nie będzie działać Edytowane przez asiol Czas edycji: 2011-11-24 o 15:24 |
|
|
|
|
#2133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zabrzmiało jak wyznanie jakiejś narkomanki |
|
|
|
|
#2134 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Poprosiłam tż'ta by mi orzechów nakupił, miała na myśli takie do rozłupania, więc kupił... orzeszki ziemne z solą, a to chyba na opuchliznę nie pomorze Dalia - 3mam kciuki!! Myszeczko - gratulacje! Cytat:
A a propos zdolności krawieckich mężczyzn... mój tata uszył kiedyś mamie torebkę, z małych kawałeczków zielonkawej skóry, efekt łusek węża. Torebka działa bez zarzutów do dzisiaj ![]() Szpilmałżonie, wiesz że ciężarnym się nie odmawia :p Seona - gratulacje dla męża, mój tż jest tylko mgr ekonomii, łeb to on ma. Spałam dzisiaj 11 h i ledwo wstałam... a jak wstałam, to zjadłam i nadal leżę. Ach, normalnie energia mnie rozpiera Po poniedziałkowym badaniu gin. miałam oczywiście brunatny, gęsty śluz. Ale dzisiaj pojawił się jasny z smużką czerwonej krwi, a czopa nie mam już od dawna, rozwarcie na 2,5 cm. Ciekawe, czy to coś znaczy??
|
|||||
|
|
|
#2135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2136 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jego samochod czesto nie jest uzywany, czesciej w uzyciu jest moj, bo to ja codziennie gdzies jade, on pracuje najczesciej z domu no i jak na dlugie trasy to tylko moj samochod uzywamy, bo pali tylko 4 l diesla na 100 km No i moj TZ to z tych typow co to nie wiedza zbyt wiele o samochodach, wsiada i jedzie, wie, ze trezba zrobic przeglad, wymienic olej itp. ale jak juz cos sie pieprzy to do mechanika jade ja albo moj tata, bo Tz to by sie tam nawet nie dogadal. No a dzis to az mu oczy z orbit wyszly jak mu facet na takiej maszynce pokazal jak krzywa jest ta opona!!! mam nadzieje, ze teraz sam bedzie tych opon pilnowal! A, no i widze, ze chyba Twoje cialo juz tak na maxa przygotowuje sie do porodu!!!
|
|
|
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
No i po wizycie, pani doktor powiedziala ze na szczescie to nie krecz tylko normalnie asymetria a chlop zdrow jak rybka- zreszta wiedzialam ze to skierowanie to na wyrost, ale sie ciesze ze mi to lekarz potwierdzil
|
#2138 |
|
Zakorzenienie
|
glam to dobrze, ze to nic powaznego
![]() a my juz po wazeniu: dzisiaj rowno 3 tyg i rowno 3300 |
|
|
|
#2139 |
|
Wtajemniczenie
|
DZIEWCZYNY KTÓRAS PRACOWAŁA W "Świecie Dziecka" tylko Która?Potrzebuje czegos
|
#2140 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Co tu taka cisza wszyscy na porodówkach czy co![]() Dalia trzymam mooocnoo kciuki ![]() marejta gratulacje ![]() misiula super że do nas wróciłaś ![]() Glam podziwiam cię kobieto trójka dzieci w tym bliźniaki i masz czas na forum ja przy jednym często nie mam czasu nawet zjeść spokojnie jem zazwyczaj na raty bo zazwyczaj jak ja jem nagle jej się przypomina że ona też chce jeść ![]() Wczoraj byliśmy w Londynie złożyliśmy wniosek o paszport do odebrania 30 grudnia dopiero no ale i tak najwcześniej pojadę pod koniec stycznia z małą do Polski na 2-3 tyg )bo chociaż na 5 lat a paszport jest tylko na rok
|
|
|
|
#2141 |
|
Rozeznanie
|
fatal w świecie dziecka pracowała joamic
|
|
#2142 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na Żelaznej, stamtąd mam lekarza i położną. Założyli mi już kartę, czy co tam jest, była już na dwóch KTG, nie wyjdę dopóki mnie nie przyjmą :p Cytat:
Zazdroszczę tak małego spalania jakie to auto?Mam nadzieje, że na dniach urodzę Cytat:
Goldika bodajże Edytowane przez tuszka Czas edycji: 2011-11-24 o 18:16 |
|||
|
|
|
#2143 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziewczyny nadal w dwupaku.
Choć mnie w poniedziałek gin nastraszył tym rozwarciem że w ciągu kilku godzin mogę urodzić to nic ani drgnie. I czekam dalej... Remontujemy poddasze, oskakałam się na drabinie, malowałam ściany, właśnie na klęczkach umyłam jakieś 80m2 podłogi, włosy to mi od kurzu na stojąco sterczą ale moja mała tylko przypomina o sobie kopniakami. Chyba lubi jak się przemęczam. Jeszcze 6 dni chyba że się mała namyśli. ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- rojku a ty jak się czujesz? ten sam termin mamy, rusza się coś do przodu?
|
#2144 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
). No i niby Tz samochod troche mlodszy i on jest jego pierwszym i jedynym wlascicielem, ale to moj jest mniej awaryjny no i malo pali. Przejechalismy juz nim pol Europy i nigdy nas nie zawiodl. U mnie cala rodzina zawsze miala VW, tylko moj TZ przyczepil sie do fiata i jak cos sie psuje to moj ojciec przeklina samochod od "wloskich g.....". Nawet facet mojej siostry, ktory jest wlochem, powiedzial ostatnio, ze on juz na Fiaty nie spojrzy, a TZ chcialby wymienic moje ukochane malutkie i niezawodne Polo na fiata wlasnie ![]() Cytat:
2 tyg. temu na KTG zapisaly mi sie jakies 2 skurczyki, a tydzien temu na KTG juz nic mi sie nie zapisalo, ciekawe jak bedzie jutro? A mam termin dzien po Tobie chyba... Dziewczyny, mam pytanie odnosnie szczotki do wlosow/glowki malucha. jak ja myjecie? Myslalam, ze moze w szamponie jakims delikatnym czy cos? |
||
|
|
|
#2145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Malutka sobie leży wyspana, przewinięta i nakarmiona, więc ja mam czas zajrzeć do Was. Ja myję główkę córeczki tym samym mydełkiem co ciałko całe - mydełko natłuszczające Oillan od 1 dnia życia. |
|
|
|
|
#2146 |
|
Raczkowanie
|
ja myje ciałko mydełkiem bambino mimo że mam i płyn nivea i oilatum. nie ma suchej skórki a na mydełko bardzo dobrze reaguje, ostatnio jak od kupki odparzyła sobie to zamiast chusteczek przemywałam wodą z mydełkiem po zmianie pieluszki i na drugi dzien zdrowa skórka... a tak to oliwką smaruję , a włoski myję jonson bo mydełkiem to nie bardzo mi się widzi.
|
|
#2147 |
|
Raczkowanie
|
a to jeszcze taki balonik z 37 tygodnia
|
#2148 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wróciłam z ktg--> to tak jak wczoraj na ktg spał, tak dzisiaj miał cały czas czkawkę no mówię wam jaja jak berety--> nie da się znim współpracowaĆ ![]() Dalia pozdrawia Was i prosi o 3manie kciuków, jeszcze w dwupaku, ma skurcze ale nie regularne i nie ingerują lekarze, także grzecznie lezy na oddziale p.s .Plusia ale śliczny balonik i jaki duży ))))
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-11-24 o 18:38 |
|||
|
|
|
#2149 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie wiem, że rozmawiałyśmy o planach w sprawie werandowania maluszka i pierwszego spaceru. Ale chcę zapytać jak Wam to wyszło w praktyce
Moja córeczka ma 13 dni i zaczynam mysleć o werandowaniu, czy juz zacząć? ![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- śliczny balonik ![]() Po moim zostało już tylko wspomnienie hehehe i fałdka skóry a właśnie dziewczyny, jak skóra na Waszym brzuszku? Mój chyba się powoli wchłania - tak mi się wydaje
|
|
|
|
#2150 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
.Fatal Joamic pracowala w swiecie dziecka Plusia balonik super .Jak ja sie ciesze,ze juz mojego nie mam ![]() Byl temat problemow z wyproznianiem.Wiecie,co mi zrobili w szpitalu dzien po porodzie??Akupunkture.Nie wierzylam,ze pomoze,ale jednak.Godzine pozniej bylam w toalecie .W zeszlym tygodniu mielismy troche problem z przybieraniem na wadze,na szczescie nie spadala.Ale w poniedzialek mala wazyla 4 kg,a w srode 4,25 Ja cos sie dluogo goje Z tym dretwieniem palcow do dzisiaj mnie trzyma :/,jeszcze doszedl bol dloni,ciezko mi sie czajnik podnosi.Mowilam poloznej,stwierdzila,ze moze mi czegos brakowac,np wapna.Mowilam,ze mi strasznie beton pachnial w ciazy,to powiedziala,ze to najprawdopodobniej to |
|
|
|
#2151 |
|
Zadomowienie
|
Nika z tym porodem to teoretycznie
, póki co trzeciego bobasa nie planuję, przynajmniej nie w najbliższym czasie .Tuszka dobrze zrozumiałas, pierwszy poród z oxy drugi bez. U ciebie raczej coś rusza, ja rodziłam w niedzielę ale od piatku jakiś śluz podbarwiony szedł, i jakoś czułam że jeszcze chwila moment i rodzę. Lecę bo Miłosz się rozpędza z płaczem
|
|
|
|
#2152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Werandowania nie robilam.Tylko u nas do wtorku bylo slonce i bardzo cieplo,ok 15 stopni,od wczoraj kolo 10.
|
|
|
|
|
#2153 |
|
Wtajemniczenie
|
Olusia
ja o tej ciesni nadgarstka wyczytałam, ze moze trwaĆ po porodzie tak 2-3 tygodnie i minie, także jeszcze u ciebie tak z tydzień i ani sladu nie powinno byĆ a ta akupunktura, to zaje.bi.scie--> w pl to się nie doczekamy takich metod leczenia w szpitalu |
|
|
|
#2154 |
|
Rozeznanie
|
Princesska, moja kuzynka kiedys mi wspominala, ze nasza "lokalna" polozna polecila wychodzic na spacery z maluszkiem jak najwczesniej, jak temp. jest w okolicach 0 to nie ma sie czego obawiac i mozna isc bez werandowania. I jak obserwuje dziewczyny w mojej wsi to faktycznie chodza na te spacery zaraz po wyjsciu ze szpitala!!!!
Slyszalam, ze poczatek grudnia zapowiada sie ladnie, to moze ja tez bede sie wietrzyc z maluszkiem po wyjsciu ze szpitala? Ja jestem osoba, ktora preferuje zimny chow, teraz siedze w pokoju gdzie jest 22 C i jest mi zwyczajnie za goraco!!! Ale to dlatego, ze maz gotuje kolacje i dochodzi cieplo z kuchni, w sypialniach mamy teraz ok. 20.5 C i taka temp. jest dla mnie w sam raz! |
|
|
|
#2155 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale pewnie sama się przekonasz, że 5drzwiowy będzie wygodniejszy, do pakowania malucha w fotelik. A szczotkę do włosów przed użyciem po prostu wyparzę w szpitalu. A później w razie potrzeby będę ją 'prała' w szamponie/mydle dla dzieci, w takim jakiego akurat będę używała dla Malucha. [QUOTE=princessskaa;307071 66]Mamusie wiem, że rozmawiałyśmy o planach w sprawie werandowania maluszka i pierwszego spaceru. Ale chcę zapytać jak Wam to wyszło w praktyce Moja córeczka ma 13 dni i zaczynam mysleć o werandowaniu, czy juz zacząć? [COLOR="Silver"][QUOTE]y.... a to po 2 tyg. nie wychodzi się już na spacer? A werandowanie po tygodniu? Wczoraj było takie piękne słoneczko, że miałam ochotę wziąć pusty wózek na spacer ![]() Ela, mam nadzieje, że masz racje Edytowane przez tuszka Czas edycji: 2011-11-24 o 19:00 |
|
|
|
|
#2156 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny, wy już macie swoje maluszki ja muszę nacieszyć się jeszcze brzuszkiem.
Właśnie ciekawa jestem jak po wszystkim ten brzuch wygląda, zostaje jakiś zwis???
|
#2157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dopiero zobaczyłam podpis. Z tego wynika, ze moje dziecko przyklejone jest do kregosłupa
Nasza cudowna Zosia jest z Nami od 12.12.2011 ))Edytowane przez fatal21 Czas edycji: 2011-11-24 o 19:10 |
|
|
|
|
#2159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Smaruje go kremem. I tak myślę nad robieniem brzuszków za jakiś czas, tylko że jestem po cc to jeszcze wolę poczekać z ćwiczeniami
|
|
|
|
|
#2160 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak narzekałam na brak snu w dzień u Lilki przez ostatnie dni to dzisiaj to cofam śpi od 14 do tej pory i jak byliśmy na spacerze wcześniej 2 godzinki.
Najlepszy tekst powiedział tż "ja nigdzie w nocy z nią nie jadę!" Co do samochodów popieram 5 drzwiowe mamy jeden 3 drzwiowy i 5. Nie wyobrażam sobie wsadzać fotelika do tego 3 i jak mała się urodziła jeszcze w nim nie jechała jednak to wygoda otworzyć tylnie drzwi i wsadzić fotelik a nie się gimnastykować przy wkładaniu na tylnie siedzenie pochylając się z przedniego ![]() P.S. obudziła się
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.

Mnie już jej brakuje, choć do terminu jeszcze 8 dni. Mam już dość brzucha i chcę się normalnie przewrócić na drugi bok w nocy

Zabrzmiało jak wyznanie jakiejś narkomanki 

wszyscy na porodówkach czy co

Ale pewnie sama się przekonasz, że 5drzwiowy będzie wygodniejszy, do pakowania malucha w fotelik.