|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
|
|||
| Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
|
17 | 32,08% |
| Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
|
1 | 1,89% |
| Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
|
5 | 9,43% |
| Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
|
0 | 0% |
| Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
|
3 | 5,66% |
| Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
|
0 | 0% |
| Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
|
2 | 3,77% |
| Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
|
18 | 33,96% |
| Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
|
0 | 0% |
| Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
|
2 | 3,77% |
| Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
|
3 | 5,66% |
| W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
|
2 | 3,77% |
| Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Może i skok albo brak spaceru
![]() Dzień dobry ![]() Ja chce już wiosnę! Wyszłam z Szymonkiem na spacer i mało głowy mi nie urwało. Zimno, wietrznie i deszczowo. Mały dosypia w kombinezonie przy otwartym oknie...
|
#2162 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Hej
Przed chwilą wróciliśmy z basenu, widzę, że dużo mam ma taki plan Majka po zjedzeniu "obiadku" odpoczywa z tatą a matka ma czas na wizaż ![]() Cytat:
Na początku pomysł męża mnie nie przekonywał, ale jak zaczął wychwalać ten sposób wychowania to zaczęłam wierzyć że to niezły pomysł ![]() Cytat:
![]() Wczoraj byłyśmy z małą u koleżanki na imprezce i cały czas tylko komplementowali małą. że jaka grzeczna, że nie płacze... jeszcze się przyzwyczai i co będzie? ![]() W środę znowu basen
|
|
#2163 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Dziś "dorosłych" szaleństw mojego syna ciąg dalszy, czyli bawimy się na macie, chwytamy, szarpiemy i wszystko rzecz jasna wędruje do buzi Cytat:
Naprawdę z tych urywków, w których piszesz o Waszym życiu, wydaje mnie się że jesteście bardzo fajnymi, normalnymi, wesołymi i otwartymi ludźmi. Lubię takich ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Słusznie! Będziecie zachwyceni, zobaczysz Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też Cytat:
![]() A co do NAtki, to każdy by tak chciał ![]() Kliknięte ![]() Cytat:
Na pocieszenie klikam w Twój banerek ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- A jak się Majeczce podobało?
|
|
#2164 |
|
Raczkowanie
|
Chyba bardzo
Chichrała się, ale nie dawała się oddać w ręce męża
|
#2165 |
|
Zadomowienie
|
Jak tu spokojnie przez weekend, ale przynajmniej szybko nadrobiłam zaległości.
![]() My weekend spędziliśmy dość intensywnie. W piątek wpadli znajomi, zachwycali się Hanią i nie mogli się nadziwić, że tak pięknie sama zasypia. Chyba wizja posiadania własnego dziecka już ich tak nie przeraża- nawet zaoferowali się do pilnowania małej w razie potrzeby. W sobotę odwiedziliśmy znajomego, który odebrał swoje wymarzone mieszkanko i robiliśmy gwiazdkowe zakupy. Hania znowu wszystko dzielnie zniosła, ale niestety musiała to odreagować przy zasypianiu. Dzisiaj już spokojnie relaksujemy się w domu. Tż pojechał do Smyka sprawdzić, czy mają fotelik Cybex i magicznego Oballa , ale już dał mi znać, że nie ma ani jednej, ani drugiej rzeczy. Sprawdzałam działanie słowa Kazachstan, ale moje dziecko tylko patrzyło na mnie wielkimi ze zdziwienia oczami, więc poczułam się jak głupek. Aaa i muszę się pochwalić, że Hania po raz pierwszy dzisiaj zaczęła "pleść koszyki" jak to któraś dziewczyna świetnie ujęła - widok strasznie rozczulający. Spóżnione życzenia dla wszystkich wątkowych Kaś!!! Brumek, co do chrzcin, to ja bym jednak się wstrzymała, jeśli nie widziałabym nikogo innego w roli chrzestnego dla Hani. Natka, opis wypadu na basen bardzo zachęcający. ![]() Telik, chyba muszę kupić piekarnik. Tym pieczeniem pizzy ze znajomymi mnie urzekłaś po prostu. Z Twojego opisu dnia wynika, że bardzo ciepli z Was ludzie i razem z Jasiem na pewno tworzycie super rodzinkę. Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2011-11-27 o 15:57 |
|
|
|
#2166 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja.
My byliśmy wczoraj u szwagierki na ostatkach. Niestety Dominikowi nie spodobała się ciocina sypialnia i całą noc dawał w kość. Kręcił się, budził, jęczał i takie tam udogodnienia. Rano obiecałam mu, że zostanie jedynakiem, bo spałam może ze 2 godziny ![]() Imprezka w miarę ![]() Kusicie tym basenem, tylko musiałabym sobie zakupić piankę do nurkowania, bo mojego cielska to ja nie pokażę.
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2168 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2169 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie podajecie mleko MM przy skazie ?!
bo Emi odkąd podaję jej bebiko to jakaś inna jest... no i krostki się pokazują. |
|
|
|
#2170 |
|
Wtajemniczenie
|
Monia wskoczyłaś na listę
|
#2171 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
możesz spróbować z jakimś mlekiem z oznaczeniem HA http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3655407 http://www.forumpediatryczne.pl/spec...a#.TtJtpPKoEn8 http://www.benc.pl/grupy/forum/138/w...5671/mleko_ha/
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-11-27 o 18:07 |
||
|
|
|
#2172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy skazie nutramigen- jest na receptę. I chyba bebilon pepti. Ale ja kilka puszek kupiłam bez problemu bez recepty, z tym że cena razy dwa. Najlepiej skonsultuj to z pediatrą. Jaka inna jest? niespokojna pewnie.. super! Nie zapominajcie o mnie bo spadam ![]() Dziewczynki co tu taka cisza? Mój Skarb śpi już godzinę! Zrobiłam przemeblowanie w pokoju. Tzn ława i fotele stoją inaczej i więcej miejsca jest .
|
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
patik, brunetka, zanka - klikam na was byscie nie spadly
DZIEKI ZA KLIKI!!! CIEKAWE CZY SIE UTRZYMAM... |
|
|
|
#2174 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
PAtik a marudna jak cholera, stęka, kwiczy,marudzi, podkowy wali co 2min. W ogole jak jakaś stara zrzęda,ale kurde nie podaje jej teko bebiko aż taż dużo przecież, robię 120ml a ona wypija 60-80ml - wcześniej jeszcze dostanie z piersi.Koopy niby ma normalne,dzisiaj jak zrobiła zaraz ja przewinęłam to piana była
krostki nie są jeszcze aż takie jak miała je w pierwszym miesiącu życia,w sumie ich jeszcze nie widać,ale czuć pod palcami... sama nie wiem. Chyba jeszcze popróbuje z tym bebiko i jak będzie bardzo źle to zjawię się u doktorka.W ogóle pokazuje nowe umiejętności co mnie bardzo cieszy, ale dlaczego tak marudzi ![]() bawi się papierkiem hihi haha hihi,spadł jej a ona podkowa ![]() śmieje się,gaworzy,opowiada a zaraz płacz... no wariatka. Głowa mi pęka. |
|
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
Wolno mi chodzi wizaż.
Zanetaa obserwuj w takim razie. Sara też tak się zachowuje, wahania nastrojów, dopiero się śmieje, już ryczy bez powodu. Jak baba w trakcie menopauzy Idę spać. Nie chcecie pisać, nie ma co czytać.
|
#2177 |
|
Zadomowienie
|
halo
![]() cos wam wrzucilam w klubie co do KAZACHSTANU, Szymka tez nie smieszy ale za to smieszy go bardzo jak delikatnie na niego podmucham ![]() TzG sie skonczyl wiec ide spac. Szymon b. przeziebiony.
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
Matkoooo jak u nas wieje!
Byłam z psami to na trawnikach jest wszystko co ludzie trzymali na balkonach, wszystko zwiało. Sara jest mega aktywna, gada do każdej kropki jaka sobie upatrzy Obroty to już dla niej pikuś, teraz chce sobie stopy zjadać, ale troche brzuch jej przeszkadza
|
|
|
|
#2179 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A fotelik Cybex to ma być ten 9-18kg? Bo my teraz mamy Cybex i ciekawa jestem jak ten następny sie sprawuje i wypada w testach, bo jeszcze o tym nie czytałam. Cytat:
A pogrubione - Cytat:
Aż mnie brzuch ze śmiachu rozbolał Tymuś ma taką reakcję, jak ta od papiru, kiedy mu robię "pierdzioszki" w policzki ![]() Cytat:
![]() Tymonek dziś w knajpie sushi postanowił zostać gwiazdą wieczoru i uśmiechał się do wszystkich. Szczególnie do kucharza Uwielbiam w nim to, że teraz już jak nie śpi to sobie coś robi, uśmiecha się, gada, a nie od razu płacze, jak było kiedyś ![]() I OCZYWIŚCIE KLIKAM
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-11-27 o 22:24 |
||||
|
|
|
#2180 |
|
Rozeznanie
|
mala wlasnie zasnela wiec i ja sie chyba poloze,dobranoc dziewczynki
|
|
|
|
#2181 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
... Zwalam na brak spaceru - dziś u nas wiatr, że mało głowy nie urwie oraz na teorię skoków, w którą średnio wierzę, ale zawsze jest na co zwalić.Grunt - tak jak piszesz - że widać rozwój. No i od kilku dni sama zasypia we własnym wyrku wieczorem ![]() A tutaj tylko klikam i czytam, do tyłka jakoś jestem Naprawdę jesienna depresja mnie dopada, |
|
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
melduję się tylko że żyję, w sobotę mieliśmy bardzo udaną imprezkę, ja padłam o 1, reszta siedziała do 3... wyśmiałam się za wszystkie czasy ![]() dziś tez dom pełen ludzi, więc sobie odpoczęłam, ale zmykam właśnie spac bo jednak się wczoraj nie wyspałam.... buziaki! aaa i widziałam basenową Natkę w Klubie Domek musi być niezmiernie dumny że ma taką śliczną mamuśkę
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
u nas też wieje jak na uralu (u nas nie mowi sie że jak w kieleckiem
)... a za oknem mam rusztowanie i tylko czekam aż dostaniemy dechą jakaś w okno albo rurą... z drigiej strony budowa i dzwig - jak sie cos poluzuje to doleci do nas, bo juz raz widzialam ze ramie dzwigu jest ponad nasz blok... ech... ciekawie... przez ten wiatr dzis stacjonarnie w domu, dzieci dostawaly do glowy, my też.dzieki za kliki. dostalam ten dziwny komunikat co chyba patik dostala - ale wiem dlaczego. mialam wlaczone ze mam kliknac i chyba cos mi sie net zwieszal bo z 3 razy samo odswieżylo ponownie do "głosuj" i w koncu jak chcialam i niby sie udało to placek bo komunikat i mnie odnotowali ;/ |
|
|
|
#2184 |
|
Zadomowienie
|
Monia, ja też uczciwie klikam i od czasu do czasu mnie ostrzegają, że kombinuję
Coś gdzieś jest niedopracowane...
|
|
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
Monia - jeszcze ten filmik mnie rozbroił
Az się popłakałam ![]() http://deser.pl/deser/1,111858,10432...o_bardzo_.html
|
#2186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
Agadus - Ty kiedyś pytałaś o stosowanie kremów z retinolem, prawda? I dziewczyny napisałay że nie wolno. Dziś trochę poczytałam na ten temat i raczej wolno
![]() Owszem w ciąży lepiej być ostrożnym, choć z tego co widzę chodzi raczej o retinoidy, czyli coś silniejszego niż retinol, bo nadmiar wit. A może powodować pewne wady u płodu. Ale w czasie karmienia piersią, z tego co widzę, doradcy laktacyjni i pediatrzy POZWALAJĄ, mówiąc, że nie ma szans, by tak nikła dawka jakkolwiek wpłynęła na niemowlę i żeby wszelkie informacje o ty, że to może np. rozszczep podniebienia spowodować, między bajki włożyć. Zaszkodzić mogą ewentualnie leki z retinoidami, często sprzedawane na receptę. A kremy dostępne w naszych drogeriach ich nie zawierają, mają tylko śladową ilości retinolu. Np tu mam dwa cytaciki: Re: pani Moniko-karmienie a kosmetyki z retinolem monika_staszewska 13.11.06, 21:08 zarchiwizowany Zważywszy na niewielkie dawki, jak i ewentualne niewielkie przenikanie do krwioobiegu można te kosmetyki stosować. Zresztą stosowanie witaminy A w kapsułkach też jest w czasie karmienia możliwe. pozdrawiam monika staszewska" -------------------------------- Re: karmienie piersią i niektore kosmetyki monika_staszewska 15.12.04, 18:32 zarchiwizowany Może Pani stosować kremy z retinolem i wszelkie inne. pozdrawiam monika staszewska
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
Dubel
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-11-28 o 08:40 |
|
|
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() matko, jakie tu pustki od wczoraj.... ![]() Ja tez jakoś wczoraj nie pisałam, ale dzień nam zleciał szybko. Basen, obiad, potem spacerek - mały w spacerówce polubił jeżdżenie bo ogląda wszystko dookoła, tak się napatrzył że zaraz zasnął, za to wieczorem rozrabiał, śmiał się, gadał, sama nie wiem skąd to dziecko ma tyle energii... ![]() U nas też wieje okropnie..!
|
|
#2190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witam pierwsza z rana, ją już w Rze jeste, niestety, ☠☠☠☠zi u nas niesamowicie, dziewczynki i ją proszę o kliki bo lecę z listy.. Monia super że jesteś już w finałowej 90-ce nasze kliki zadziałały.Dziewczynki klikowe - cały czas kklikam sprawiedliwe na Was. Natka widziałam w klubie foty z basenu, figurkę masz wspaniała. Gratuluje nowych umiejętności, atrakcji basenowych, udanych imprez ostatkowych wpadne potem i nie zapomnienie o mnie z klikami
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-11-28 o 08:24 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

Przed chwilą wróciliśmy z basenu, widzę, że dużo mam ma taki plan
Majka po zjedzeniu "obiadku" odpoczywa z tatą a matka ma czas na wizaż 

krostki nie są jeszcze aż takie jak miała je w pierwszym miesiącu życia,w sumie ich jeszcze nie widać,ale czuć pod palcami... sama nie wiem. Chyba jeszcze popróbuje z tym bebiko i jak będzie bardzo źle to zjawię się u doktorka.
zębole
... Zwalam na brak spaceru - dziś u nas wiatr, że mało głowy nie urwie oraz na teorię skoków, w którą średnio wierzę, ale zawsze jest na co zwalić.