|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
No i byłam na tej imprezce z pracy
![]() ![]() Wczoraj bawiłam sie ja, to dziś Tż pojechał do kolegi na impre, wróci jutro. Kiedy razem uda nam sie pobalować ![]() życzę miłych ostatków i dobranoc ![]() Aha najlepsze jest to, że we cztery dziewczyny jesteśmy na macierzyńskim u nas z pracy i wszystkie cztery zjawiłyśmy się na imprezie ![]() ![]() dobra teraz już naprawde zmykam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2132 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Ale tutaj puchy..imprezujecie laski? ot, przypomniałyście mi że dzisiaj jakieś ostatki, tak?
![]() Ponad pół dnia sprzątałam w domu. Sara mamuśce pozwoliła, sama się bawiła na macie. Byliśmy na zakupach w realu i na obiado-kolacji z Sarą, p 2 h zrobiła się nagle głodna i dała popis w samochodzie, tak się zmęczyła zakupami. ![]() Nadal mi pokasłuje, martwi mnie to. I furczy nosem. Madzia ja też sobie nie wyobrażam jak to by było bez Młodej, i jak my żyliśmy jak jej nie było ![]() Marina ja jeszcze nigdy nie robiłam gołąbków. Pewnie by mi się rozlazły. Ale bardzo lubię je jeść. Dobrze, że Igor lepiej się miewa. Mój Panicz też właśnie ogląda te mordobicia. Popsuł nam się suwak w kombinezonie. Szukam czegoś używanego na all. Mam drugi zimowy, ale bez stópek, buty trzeba by zakładać.Nie podoba mi się. Agadus co sie odwlecze to nie uciecze. Zdrówka dla Olivii. Jutro daję Sarce pierwszy raz ziemniaka z dynią ![]() Miłego wieczorku. ![]()
#2133 | ||||||
Zakorzenienie
|
My po imieninach teściowej. Nasłuchaliśmy się miłych rzeczy pod adresem synka, a jedna ciocia powiedziała, że jej wnuczka była ślicznym niemowlakiem, ale Tymcio jednak śliczniejszy
![]() ![]() Zmyliśmy się już o 19.30 i mąż szczęśliwy, że wreszcie mamy dobrą wymówkę, żeby z takie imprez wcześniej wychodzić ![]() I o ile Tymcio znowu miał udany, pogodny i super aktywny dzień, to teraz po karmieniu, jak go położyłam do łóżeczka, zaczął histerycznie płakać i przez 40 minut go uspokajaliśmy. Nigdy wcześniej nie płakał aż tak ![]() ![]() Może odreagował tę imprezkę ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No wreszcie może Was odpuści! Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2134 |
Wtajemniczenie
|
Patik a może zanieś kombinezon do kaletnika lub krawcowej na wymianę zamka, spytaj się najpierw ile Cię to wyniesie, bo może grosze
---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- brumku, oj tak przeżywa to, nie dość, że chora,to zabawa odwołana, ale pocieszamy ją, że będzie za tydzień, szkoda mi jej troszkę, bo długo czekała, ale co zrobić, nie chce żeby inne dzieci pozarażała, no i chce,żeby dobrze się bawiła |
![]() ![]() |
![]() |
#2135 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki, dopiero nadrabiam, ale tak na szybko napiszę, że w superpharm jest fajna promocja na pampki te +30%. Za każde wydane 50zł jedną paczkę pampersów można kupić za 39,99 zł.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2136 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Witam wieczorowo ![]() Dzień minął nam przyjemnie. Byliśmy z Małą na budowie na naszego domku. A potem poszliśmy w trójkę na spacer po lesie ![]() ![]() A moje dziecię cały dzień było grzeczniutkie ![]() A tu coś z mojego dzieciństwa. Tak mi się przypomniało. Uwielbiałam ta piosenkę ![]() http://w228.wrzuta.pl/audio/5KEpxo6w...aczuszka_i_mak |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2137 |
Zakorzenienie
|
Witam moje kochane
![]() Gratuluję wszystkim dzieciaczkom skończonych tygodni m-cy ![]() ![]() Wszystkiego co najlepsze dla naszych Katarzynek ![]() ![]() ![]() ![]() My dzisiaj byliśmy w aqua parku, było bossssko ![]() Był tak zafascynowany tym miejsce, że teraz aqua park stanie sie naszą tradycję i wejdzie w obowiązkowy rytuał ![]() Po basenie moje dziecko padło na 2 godziny, odrazu po przekroczeniu barierek. POLECAM WSZYSTKIM, KTÓRE SIĘ JESZCZE WAHAJĄ!! ![]() ![]() W klubie 2 zdjątka z wypadu. Dobranoc ![]() Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-11-27 o 08:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2138 |
Rozeznanie
|
a moja łobuziara dopiero zasnela,padam,dobranoc
|
![]() ![]() |
![]() |
#2139 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2140 |
Zakorzenienie
|
Rany ja znowu pierwsza
![]() Byłam wczoraj z koleżanka w Tesco na zakupach zabawkowych, w Gdyni nie było takiego wielkiego szału jak pisała Blondynka i Beatka. Kupiłam co chciałam i juz sie nie moge doczekać kiedy moje dzieco się bedzie tym bawiło, a że zabawki troche na wyrost bede musiała czekać i czekać... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2141 |
Zakorzenienie
|
Co kupiłaś Carmelko?
Pewnie znowu nas pozarażasz zabawkami ![]() I dzień dobry!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#2142 |
Zakorzenienie
|
z wiekszych zabawek:
http://allegro.pl/interaktywny-beben...934550629.html http://allegro.pl/playskool-slon-fon...938945282.html http://allegro.pl/fisher-price-spiew...934490366.html i troche mniejszych zabaweczke, takich jak piramidka z kółek, pierwszy telewizowek ![]() ![]() I na prezent dla córeczki znajomych wielkiego słonia Lamaze za 17zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2143 |
Wtajemniczenie
|
I ja tez witam z rana!
Moi mezczyzni jeszcze dosypiaja, tylko plec piekna na posterunku. Wczoraj moj maz poszedl z dziewczynami do kina i wyobrazcie sobie, ze Zuzia usnela i obudzila sie na koniec bajki, ma szczescie, ze bilety darmowe ![]() Dzisiaj w planie odwiedziny u kuzynki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2144 |
Zakorzenienie
|
a ja juz po porannym kamieniu mojego dobytku (starszy sie inhaluje wlasnie i bawi, mała wariuje na łózku za mną), mąż dosypia bo cos go rozkłada... zaraz sie zwijam z menażerią do kosciola a potem do centrum handlowego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2145 | ||
Zadomowienie
|
Bry Babolkli
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ale się miło słucha jak ktoś wychwala nasze dziecko można siedzieć i słuchać tego godzinami ![]() co do stworzenia słownika to chyba przemyślę sprawę skoro tak dobrze mi idzie ![]() tak ja dalej zdycham a żbik dosypia ![]()
![]() |
#2146 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Brawo dla Tymonka i gratulacje dla mamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
faktycznie działa tylko nie bijcie że tak późno wszystkim Kasieńkom składam naaaaaaajlepsze życzenia ![]() Cytat:
ale przynajmniej miałam wymówkę jak się spóźniłam zganiałam na żółwie tempo ![]() ale pomyśl jaka fasolka może być mądra Cytat:
Cytat:
Johny tak miał w dzień Chrzcin, jak w domu byli goście, hałas, zamieszanie Cytat:
![]() ale za to w naszym mieście mamy w miarę nowy aqua park, wiec może pierw tam wypróbujemy jedna rzecz mnie zastanawia, jak się zoorganizować jeśli na zew. jest tak zimno?? My wczoraj też mieliśmy wspaniały dzień
![]() |
#2147 |
Zadomowienie
|
odpowiadałam głośno na pytania zadawane w 1 z 10
![]() ![]()
#2148 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- z zabawek na wyrost mamy jeszcze http://allegro.pl/fisher-price-hipci...946222858.html http://allegro.pl/fisher-price-odkur...945488228.html http://allegro.pl/mzk-garnuszek-na-k...933942019.html noi ta fontanne |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2149 | |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Wkońcu Was nadrobiłam ![]() Marino jak się czuje Igi? Już lada dzień się chyba wyprowadzacie? ![]() Brumku ![]() ![]() ![]() A to, że po imieninach teściówki nie umiał zasnąć to się nie dziwię, za dużo twarzy zainteresowanych jego osóbką. Bo pewnie był gwoździem wieczoru ![]() Domek wczoraj też nie umiał zasnąć, za dużo wrażeń z basenu. Shirka u nas Kazachstan też działa! ![]() Cytat:
Teliczku jak najabrdziej możesz spróbować najpierw do aqua parku, zobaczysz jak się Johny będzie zachowywał, a kolejny raz już możesz się zapisać na zajęcia. Ja tak właśnie robię ![]() ![]()
Dominik na początku wszystko obserwował ludzi, nasłuchiwał się szumowi wody, pluskał rączkami. Zafascynowały go żółte ręczniki, bo były wszędzie ![]() ![]() Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-11-27 o 08:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2151 |
Zakorzenienie
|
Zamówiłam Oballa
![]() Carmela Sarenka to ma chyba cały pokój zabawek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
Zakorzenienie
|
SHIRKO pytanie od mojego tżta, bo biedak nie może przeżyć, że nie pokazali w tv :
Co zrobili z tym kolesiem, co przegrał z Pudzianem, jak zabrał sędziemu mikrofon i zaczął się dąsać do publiki ? ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Nateczko dziękuję, Igi dobrze, rota poszła sio. A my już pakujemy swoj ,,dobytek" powoli. Na drugi tydzień w nowym, mam nadzieję docelowym mieszkanku. Shirko, dzięki za pomysł, właśnie tak robię, bo szkoda gołąbków.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#2153 | |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Natka, super że tak się wypad udał! Nam też wchodzi niedzielny basen na dłużej do grafiku ![]() Ale to później, na razie panowie rozrabiają na podłodze ![]() Cytat:
a my wczoraj po południu pojechaliśmy na małą imprezkę rodzinną, 90 urodziny mojego dziadka. Mimo że taka okazja to wcale nie sztywno, wręcz przeciwnie ![]() ![]() Marina, gołąbki mają to do siebie (zresztą wszystkie dania z kapusty), że zdecydowanie smaczniejsze są na drugi dzień, po odgrzaniu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2154 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Brumeczku - jestes wieeeelka normalnie te sztyfty to cos zbawiennego... zaraz zasiadam do szukania na all i zakupu ![]() A u nas dalej fatum grasuje Igor ma coraz wiekszy katar i to zielony!!! Pediatry w piatek nie bylo wiec sie nie ddowiedzialm nic (jutro bede dzwonic) Noi tesciowa poprostu rozwalila mnie na kawalki falszywa szm...ta ale to moze w wolnej chwili opisze w K |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2155 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no więc zabrali mu mikrofon i został jednogłośnie wygwizdany przez publiczność ludzie z jego teamu go zabrali i potem na koniec jak wszyscy zawodnicy wyszli na ring to ten Tomson już nie wyszedł. mój tż cały podjarany tym wypadem bardzo mu się podobało ![]() no moja mama tak robi jak ten drżeń z kapusty jest za twardy to gotuje w sosiku i jest gitara!
![]() |
#2156 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Marinka u mojego Tż gołąbki je się tylko odsmażane na patelni (pierogi i kopytka też) albo podpieczone w piekarniku. Jak nie zmiękną możesz spróbować je podsmażyć, też całkiem dobre są ![]() Brumek - biedny Tymek odreagował nadmiar wrażeń Natko - świetny wypad i śliczne zdjęcia chudzinko ![]() Youyou jak po imprezie? Dziubku gdzieś Ty, coś mało Cię widać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2157 |
Wtajemniczenie
|
witam się niedzielnie
![]() nic mi się nie chce, ale obiadek juz prawie gotowy, u mnie dzisiaj tradycyjnie, rosołek, kotlecik z piersi, ziemniaczki, i suróweczka z sałaty lodowej pomidorka, papryczki , no i mężowi oddzielnie do tej surówki mase cebuli czerwonej, ja jeszcze nie jem a ja dalej jest pod wrażeniem zdjęcia Natki, ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- a no zapomniałabym moja Oliwka kończy dzisiaj 5 lat ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2158 |
Zakorzenienie
|
grattulacje dzle 5latki
ja dzids nie w sosie, pogoda do kitu, wieje i leje, artur niegrzeczny, kinga piskliwa, maz chory... porazka... klikajcie na banerek, duzo bo tylko 40 glosow brakuje!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2159 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
nie wiem jak Ci to wytłumaczyć... jak zasuwam to nie łapie i się nie zasuwa tylko dziura jest. Czaisz? nie jestem dobra w tłumaczeniu ![]() Witam. Rano byliśmy z Sara na izbie przyjęć. Tak kaszlała, wolałam sprawdzić, Osłuchowo czysta, ale za 2 dni skontrolować, bo może się coś rozwinąć. Kaszle tak 2-3 razy na godz, taki mokry kaszel..no i katar trochę, może to wydzielina spływa i powoduje kaszel. Nurofen przeciwzapalnie i nasivin. ( Był taki przystojny młody lekarz, chyba się zauroczyłam ![]() ![]() ![]() Sarce chyba też wpadł w oko bo śmiała się do niego non stop. Siedzimy w domu, tż śpi, Sara na macie a ja obiad muszę zrobić. Od niepamiętnych czasów w niedzielę obiad w domu... Pogoda do bani,wieje i pada. Ale mam nastrój.Tylko Z okna skoczyć na trawnik. Brunetka mam butelkę ![]()
![]() |
#2160 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.