Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-26, 19:26   #2131
ellika
Rozeznanie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

No i byłam na tej imprezce z pracy ale się wybawiłam, pogadałam z ludźmi z pracy, pojadłam, był też występ Ireneusza Krosnego...super wieczór. A że mężu z małą byli w pokoju nieopodal, to tylko raz w sumie do niej poszłam bo płakała, a tak to spała dopóki nie wróciłam, czyli do 2. Niestety o 6tej miała już "dzień dobry" więc dzisiaj jestem cholernie nie wyspana. Zaraz się kąpie i dołącze w sypialni do Karolci
Wczoraj bawiłam sie ja, to dziś Tż pojechał do kolegi na impre, wróci jutro. Kiedy razem uda nam sie pobalować

życzę miłych ostatków i dobranoc

Aha najlepsze jest to, że we cztery dziewczyny jesteśmy na macierzyńskim u nas z pracy i wszystkie cztery zjawiłyśmy się na imprezie byłyśmy atrakcją wieczoru, a ile komplementów się nasłuchałyśmy oj warto było pójść

dobra teraz już naprawde zmykam
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 20:46   #2132
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Ale tutaj puchy..imprezujecie laski? ot, przypomniałyście mi że dzisiaj jakieś ostatki, tak?
Ponad pół dnia sprzątałam w domu. Sara mamuśce pozwoliła, sama się bawiła na macie.
Byliśmy na zakupach w realu i na obiado-kolacji z Sarą, p 2 h zrobiła się nagle głodna i dała popis w samochodzie, tak się zmęczyła zakupami.
Nadal mi pokasłuje, martwi mnie to. I furczy nosem.

Madzia ja też sobie nie wyobrażam jak to by było bez Młodej, i jak my żyliśmy jak jej nie było

Marina ja jeszcze nigdy nie robiłam gołąbków. Pewnie by mi się rozlazły. Ale bardzo lubię je jeść.
Dobrze, że Igor lepiej się miewa.

Mój Panicz też właśnie ogląda te mordobicia.

Popsuł nam się suwak w kombinezonie. Szukam czegoś używanego na all. Mam drugi zimowy, ale bez stópek, buty trzeba by zakładać.Nie podoba mi się.

Agadus co sie odwlecze to nie uciecze. Zdrówka dla Olivii.

Jutro daję Sarce pierwszy raz ziemniaka z dynią

Miłego wieczorku.
Stary 2011-11-26, 20:53   #2133
brumek
Zakorzenienie

My po imieninach teściowej. Nasłuchaliśmy się miłych rzeczy pod adresem synka, a jedna ciocia powiedziała, że jej wnuczka była ślicznym niemowlakiem, ale Tymcio jednak śliczniejszy Miło coś takiego usłyszeć. I jeszcze jest druga ciocia, słynąc w całej rodzinie z tego, że zawsze i u każdego się od czegoś przyczepi: a to nos krzywy, a to uszka nierówne itp. Takie wymyślone wady, które tylko ona widzi. A dziś szok, bo ciocia powiedziała, że Tymek udany i nawet ma uszka ładne i zgrabne
Zmyliśmy się już o 19.30 i mąż szczęśliwy, że wreszcie mamy dobrą wymówkę, żeby z takie imprez wcześniej wychodzić

I o ile Tymcio znowu miał udany, pogodny i super aktywny dzień, to teraz po karmieniu, jak go położyłam do łóżeczka, zaczął histerycznie płakać i przez 40 minut go uspokajaliśmy. Nigdy wcześniej nie płakał aż tak Straszne to było, aż mi się chciało płakać że tak cierpi. Przy czym nic go nie bolało, to takie "psychiczne" cierpienie było. Mówię Wam, serce się rozdzierało. Aż głos tracił, chrypiał i się zapowietrzał. No ale w końcu zasnął, mój biedny syneczek
Może odreagował tę imprezkę Hałas, nowe twarze i - co dla mnie najbardziej prawdopodone - straszliwy upła który tam panował. U teściów zawsze jest okropnie gorąco, ok 27 st. w mieszkaniu, co dla mnie jest jakimś obłędem Tymek był cały mokry, choć tylko w cienkim bodziaku.

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dostałam od siostry 2 piękne zimowe kombinezony i co? Jeden za mały, a drugi za duży. Ten za duży będzie dobry na końcówkę zimy.
Uciekam na all, bo jednak ten wydatek mnie nie ominie
Chyba że zima potrwa do kwietnia, to ten duży się przyda oby nie!

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
witam po południowo
weszłam rano, żeby Was nadrobić, później, sprzatanie pranie, itp. itd, niestety Oliwka wczoraj się rozchorowała i nie było imprezki, jest przeniesiona na za tydzień, wczoraj była w przedszolu, jak ją odprowadzałam poszłyśmy do sklepu i z powrotem mówi, że jej zimno, ja jej mierze temp, a tak 38,4, od razu dzwonie do lekarza ( rodzinnego, i znajomego) i pytam czy nas przyjmie, i nie było problemu, przyjeła bez numerka, no i przeziegbienie,

my w tym roku siedzimy w domku, mąż już prawie podkurowany ale z domu jeszcze nie wychodzi, a poza tym jakoś nie chce mi sie nigdzie wychodzic, w przyszłym roku sobie odbijemy
Biedna Oliwka To pewnie nie dość że się źle czuje, to jeszcze jej smutno, że się impreza nie odbyła, co? Dla takiego dziecka to chyba wielkie rozczarowanie... Pamiętam sama jak to było I na nic tłumaczenia, że tylko o tydzień się przesunie - dramat jest

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
poklikajcie troche, brakuje 61 głosów (dzieki bo coraz mniej!!!) moze uda sie wskoczyc na listę...
Zrobione!

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
no kapka w wolnym przekładzie bardzo wodnisty glutek który przemieszcza się z głębi otworu nosowego i osiada na jego końcówce jak go nie zetrzeć w porę to spadnie np na klawiaturę
Powinnaś definicje do słowników pisać! Pięknie tę kapkę opisałaś

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
witam was dziewczyny. Padnieta jestem. mama zabrala malego na spacer a ja sprzatnelam w domu i upieklam ciastka. Czuje sie tez juz lepiej i w koncu w miare normalnie mowie.
Wiecie co zrobil moj gagatek?? Polozylam go spac, spal juz dobre 1,5 h i slysze, ze sie przebudzil. Wchodze do pokoju, patrze a tam moj czarny lepek na mnie patrzy przewrocony na brzuszek Ze tez mu sie to w spiworku udalo.
Rzeczywiście akrobata

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Ja lepiej, gardło mniej boli. Iguś ok.
No wreszcie może Was odpuści!

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Aha najlepsze jest to, że we cztery dziewczyny jesteśmy na macierzyńskim u nas z pracy i wszystkie cztery zjawiłyśmy się na imprezie byłyśmy atrakcją wieczoru, a ile komplementów się nasłuchałyśmy oj warto było pójść
Ja teraz na samą myśl o imprezach dostaję gęsiej skórki - tak mi się nie chce Zawsze byłam domatorką i imrepzy mnie nie bardzo ciągnęły, a teraz to już w ogóle
Stary 2011-11-26, 21:29   #2134
agadus
Wtajemniczenie

Patik a może zanieś kombinezon do kaletnika lub krawcowej na wymianę zamka, spytaj się najpierw ile Cię to wyniesie, bo może grosze

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

brumku, oj tak przeżywa to, nie dość, że chora,to zabawa odwołana, ale pocieszamy ją, że będzie za tydzień, szkoda mi jej troszkę, bo długo czekała, ale co zrobić, nie chce żeby inne dzieci pozarażała, no i chce,żeby dobrze się bawiła

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 21:35   #2135
marzena_S
Zadomowienie

Hej dziewczynki, dopiero nadrabiam, ale tak na szybko napiszę, że w superpharm jest fajna promocja na pampki te +30%. Za każde wydane 50zł jedną paczkę pampersów można kupić za 39,99 zł.
Stary 2011-11-26, 22:00   #2136
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki, dopiero nadrabiam, ale tak na szybko napiszę, że w superpharm jest fajna promocja na pampki te +30%. Za każde wydane 50zł jedną paczkę pampersów można kupić za 39,99 zł.
już skorzystałam z niej

Witam wieczorowo

Dzień minął nam przyjemnie. Byliśmy z Małą na budowie na naszego domku. A potem poszliśmy w trójkę na spacer po lesie Na koniec zahaczyliśmy o pizzerię i to był błąd (a niestety mój pomysł), bo teraz mam wyrzuty sumienia po kawałku pizzy...
A moje dziecię cały dzień było grzeczniutkie

A tu coś z mojego dzieciństwa. Tak mi się przypomniało. Uwielbiałam ta piosenkę
http://w228.wrzuta.pl/audio/5KEpxo6w...aczuszka_i_mak
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 22:54   #2137
Natka_
Zakorzenienie

Witam moje kochane

Gratuluję wszystkim dzieciaczkom skończonych tygodni m-cy

Wszystkiego co najlepsze dla naszych Katarzynek

My dzisiaj byliśmy w aqua parku, było bossssko Dominikowi strasznie się podobało, pluskał się, śmiał... Pluskaliśmy się w basenie, leżeliśmy w grocie.
Był tak zafascynowany tym miejsce, że teraz aqua park stanie sie naszą tradycję i wejdzie w obowiązkowy rytuał
Po basenie moje dziecko padło na 2 godziny, odrazu po przekroczeniu barierek.
POLECAM WSZYSTKIM, KTÓRE SIĘ JESZCZE WAHAJĄ!! Basen jest the best
W klubie 2 zdjątka z wypadu.

Dobranoc

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2011-11-27 o 08:20
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-26, 23:34   #2138
editka2022
Rozeznanie

a moja łobuziara dopiero zasnela,padam,dobranoc
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 23:51   #2139
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
My dzisiaj byliśmy w aqua parku, było bossssko Dominikowi strasznie się podobało, pluskał się, śmiał... Pluskaliśmy się w basenie, leżeliśmy w grocie.
Był tak zawascynowany tym miejsce, że teraz aqua park stanie sie naszą tradycję i wejdzie w obowiązkowy rytuał
Brzmi bosko Gratuluję, zazdroszczę i ... niedługo idziemy w Wasze ślady Własnie dziś z mężem rozmawiałam, że trzeba wyznaczyć konkretny termin, kiedy idziemy, bo tak to będzie się odwlekać w nieskończoność. A Tymuś skończył 3 miesiące, więc już można

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Dzień minął nam przyjemnie. Byliśmy z Małą na budowie na naszego domku. A potem poszliśmy w trójkę na spacer po lesie Na koniec zahaczyliśmy o pizzerię i to był błąd (a niestety mój pomysł), bo teraz mam wyrzuty sumienia po kawałku pizzy...
O, to i Wy się budujecie Bo Natka też... A bardzo zaawansowana ta budowa? Kiedy się wprowadzacie?
Stary 2011-11-27, 06:35   #2140
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Rany ja znowu pierwsza

Byłam wczoraj z koleżanka w Tesco na zakupach zabawkowych, w Gdyni nie było takiego wielkiego szału jak pisała Blondynka i Beatka.
Kupiłam co chciałam i juz sie nie moge doczekać kiedy moje dzieco się bedzie tym bawiło, a że zabawki troche na wyrost bede musiała czekać i czekać...

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 06:56   #2141
Marina1
Zakorzenienie

Co kupiłaś Carmelko?
Pewnie znowu nas pozarażasz zabawkami

I dzień dobry!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-27, 07:27   #2142
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Co kupiłaś Carmelko?
Pewnie znowu nas pozarażasz zabawkami
z wiekszych zabawek:

http://allegro.pl/interaktywny-beben...934550629.html

http://allegro.pl/playskool-slon-fon...938945282.html

http://allegro.pl/fisher-price-spiew...934490366.html

i troche mniejszych zabaweczke, takich jak piramidka z kółek, pierwszy telewizowek hipopotamka do przelewania wody-to jak Sarenka przesiądzie się z wiadra do wanny
I na prezent dla córeczki znajomych wielkiego słonia Lamaze za 17zł

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 07:30   #2143
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

I ja tez witam z rana!

Moi mezczyzni jeszcze dosypiaja, tylko plec piekna na posterunku.

Wczoraj moj maz poszedl z dziewczynami do kina i wyobrazcie sobie, ze Zuzia usnela i obudzila sie na koniec bajki, ma szczescie, ze bilety darmowe

Dzisiaj w planie odwiedziny u kuzynki.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 07:37   #2144
83monia
Zakorzenienie

a ja juz po porannym kamieniu mojego dobytku (starszy sie inhaluje wlasnie i bawi, mała wariuje na łózku za mną), mąż dosypia bo cos go rozkłada... zaraz sie zwijam z menażerią do kosciola a potem do centrum handlowego bo pogoda kompletnie nie do spacerów, a i tak artur cos o kapciach majaczył, to mu kupie. od razu tez spytam o te bilety na multibabykino bo jakos nie widze kiedy moge na taki seans isć, nie ma w programie nic a wiem ze bywają. martwi mnie tez,bo kinga wczoraj zrobila dwie rzadkie, naprawde rzadkie kupy... nie wiem czy to nie od zebowziasla czerwone i zasnela dopiero po posmarowaniu żelem...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 07:56   #2145
Shira_83
Zadomowienie

Bry Babolkli(dosłownie brr bo mi w piecu wygasło, ale już się fajczy w kominku)

Cytat:
Witajcie kochane,
U nas teraz gala ksw ( mój maż jest zapalonym amatorem tego sportu i sam się prał kiedyś w klubie ;/ )
nawet ma swoją koszulkę MMA na sobie, specjalnie mu uprałam

A ja dziś zrobiłam gołąbki po raz pierwszy w życiu, farsz ok, ale kapusta trwarda jak skała...

Byliśmy u teściów, obyło się bez większych ekscytacji
A jutro urodziny szwagierki...
Ja lepiej, gardło mniej boli. Iguś ok.
mój świr pojechał do Łodzi na tę rzeźnię a gołąbki może spróbuj zalać sosem i pogotować to kapucha zmięknie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
My po imieninach teściowej. Nasłuchaliśmy się miłych rzeczy pod adresem synka, a jedna ciocia powiedziała, że jej wnuczka była ślicznym niemowlakiem, ale Tymcio jednak śliczniejszy Miło coś takiego usłyszeć. I jeszcze jest druga ciocia, słynąc w całej rodzinie z tego, że zawsze i u każdego się od czegoś przyczepi: a to nos krzywy, a to uszka nierówne itp. Takie wymyślone wady, które tylko ona widzi. A dziś szok, bo ciocia powiedziała, że Tymek udany i nawet ma uszka ładne i zgrabne
Zmyliśmy się już o 19.30 i mąż szczęśliwy, że wreszcie mamy dobrą wymówkę, żeby z takie imprez wcześniej wychodzić

I o ile Tymcio znowu miał udany, pogodny i super aktywny dzień, to teraz po karmieniu, jak go położyłam do łóżeczka, zaczął histerycznie płakać i przez 40 minut go uspokajaliśmy. Nigdy wcześniej nie płakał aż tak Straszne to było, aż mi się chciało płakać że tak cierpi. Przy czym nic go nie bolało, to takie "psychiczne" cierpienie było. Mówię Wam, serce się rozdzierało. Aż głos tracił, chrypiał i się zapowietrzał. No ale w końcu zasnął, mój biedny syneczek
Może odreagował tę imprezkę Hałas, nowe twarze i - co dla mnie najbardziej prawdopodone - straszliwy upła który tam panował. U teściów zawsze jest okropnie gorąco, ok 27 st. w mieszkaniu, co dla mnie jest jakimś obłędem Tymek był cały mokry, choć tylko w cienkim bodziaku.

Chyba że zima potrwa do kwietnia, to ten duży się przyda oby nie!

Biedna Oliwka To pewnie nie dość że się źle czuje, to jeszcze jej smutno, że się impreza nie odbyła, co? Dla takiego dziecka to chyba wielkie rozczarowanie... Pamiętam sama jak to było I na nic tłumaczenia, że tylko o tydzień się przesunie - dramat jest

Zrobione!

Powinnaś definicje do słowników pisać! Pięknie tę kapkę opisałaś

Rzeczywiście akrobata

No wreszcie może Was odpuści!

Ja teraz na samą myśl o imprezach dostaję gęsiej skórki - tak mi się nie chce Zawsze byłam domatorką i imrepzy mnie nie bardzo ciągnęły, a teraz to już w ogóle

ale się miło słucha jak ktoś wychwala nasze dziecko można siedzieć i słuchać tego godzinami no ale co się dziwić Tymuś przecież jest cacy!

co do stworzenia słownika to chyba przemyślę sprawę skoro tak dobrze mi idzie

tak ja dalej zdycham a żbik dosypia
Stary 2011-11-27, 08:02   #2146
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Dziewczyny, zanim poczytam co pisałyście, muszę Wam coś szybko napisać, bo aż mnie rozsadza.
Otóż nie poznaję dziś swojego synka. Od rana jest taki, jakby mi ktoś w nocy do łóżeczka inne dziecko podrzucił. Starsze o parę miesięcy! :

Brawo dla Tymonka
i gratulacje dla mamy

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie bedzie mnie kilka dni. Jedziemy do meza rodzicow, moze tam przepedze mojego dola??? Buziaki.
miłego wyjazdu

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki

Nam dzień minął spokojnie. Wczesnym popołudniem teściowa zabrała Helenę na dwugodzinny spacer a ja mogłam ogarnąć w spokoju nasze mieszkanie. Potem mąż wrócił z pracy, zjedliśmy obiadek i znowu teściowa została z dzieckiem na kolejne dwie godziny a my pojechaliśmy na zakupy
Witaj w klubie dobrych teściowych
Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Shira - to dziala! Mowie do Mlodej KAZACHSTAN - a ta w smiech!
o co cho???
a skąd taki pomysł miałaś??
faktycznie działa

tylko nie bijcie że tak późno
wszystkim Kasieńkom składam naaaaaaajlepsze życzenia

Cytat:
Napisane przez audrey88 Pokaż wiadomość
żarcik taki
fajny pomysł, tylko nie on będzie przez pół roku z wielkim brzuchem chodził na kurs francuskiego
też tak chodziłam na angielski i hiszpański
ale przynajmniej miałam wymówkę jak się spóźniłam
zganiałam na żółwie tempo

ale pomyśl jaka fasolka może być mądra

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
No i byłam na tej imprezce z pracy ale się wybawiłam, pogadałam z ludźmi z pracy, pojadłam, był też występ Ireneusza Krosnego...super wieczór.
fajnie tak się troszeczke wuluzować, tym bardziej w dobrym towarzystwie

Cytat:
Może odreagował tę imprezkę Hałas, nowe twarze i - co dla mnie najbardziej prawdopodone -
)
Pewnie biedny Tymuś był rozdrażniony nadmiarem bodźców
Johny tak miał w dzień Chrzcin, jak w domu byli goście, hałas, zamieszanie

Cytat:
Witam moje kochane

Dobranoc
A ja wczoraj przegapiłam kurs pływania dla niemowlaczów we Wrocławiu na grouponie

ale za to w naszym mieście mamy w miarę nowy aqua park, wiec może pierw tam wypróbujemy
jedna rzecz mnie zastanawia, jak się zoorganizować jeśli na zew. jest tak zimno??

My wczoraj też mieliśmy wspaniały dzień
  • poleniuchowalismy w łóżu do 11
  • potem dłuuugi spacerem
  • po spacerku pycha obiadek ugotowałam
  • potem teście wpadli na lampke wina i przyniesli Jasiowi strój Mikołaja
  • a wieczorem jak Jas poszedł spać przyszli znajomi którzy wrócili własnie z wakacji
  • no i wspólnie piekliśmy pizze w nocy(nigdy juz nie schudne) i ogladalismy głupie komedie
Stary 2011-11-27, 08:06   #2147
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

a skąd taki pomysł miałaś??
faktycznie działa
odpowiadałam głośno na pytania zadawane w 1 z 10 i taka podniecona, że znam odpowiedź krzyknęłam KAZACHSTAN a mały w brech
Stary 2011-11-27, 08:23   #2148
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
z wiekszych zabawek:

http://allegro.pl/interaktywny-beben...934550629.html

http://allegro.pl/playskool-slon-fon...938945282.html

http://allegro.pl/fisher-price-spiew...934490366.html

i troche mniejszych zabaweczke, takich jak piramidka z kółek, pierwszy telewizowek hipopotamka do przelewania wody-to jak Sarenka przesiądzie się z wiadra do wanny
I na prezent dla córeczki znajomych wielkiego słonia Lamaze za 17zł
ten bebenek fajna rzecz my w tamtym roku dalismy znajomym to maly byl zachwycony,u nas fantanna tez czeka na malutka

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

z zabawek na wyrost mamy jeszcze
http://allegro.pl/fisher-price-hipci...946222858.html
http://allegro.pl/fisher-price-odkur...945488228.html
http://allegro.pl/mzk-garnuszek-na-k...933942019.html
noi ta fontanne
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 08:41   #2149
Natka_
Zakorzenienie

Witam

Wkońcu Was nadrobiłam

Marino jak się czuje Igi?
Już lada dzień się chyba wyprowadzacie?

Brumku dla "nowego Tymka! Ja też uwielbiam obserować jak dziecko się zmienia i jak nabywa nowych umiejętności Bo ten mały człowieczek kreuje się i dojrzewa na naszych oczach-dosłownie

A to, że po imieninach teściówki nie umiał zasnąć to się nie dziwię, za dużo twarzy zainteresowanych jego osóbką. Bo pewnie był gwoździem wieczoru
Domek wczoraj też nie umiał zasnąć, za dużo wrażeń z basenu.

Shirka u nas Kazachstan też działa!

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
A ja wczoraj przegapiłam kurs pływania dla niemowlaczów we Wrocławiu na grouponie

ale za to w naszym mieście mamy w miarę nowy aqua park, wiec może pierw tam wypróbujemy
jedna rzecz mnie zastanawia, jak się zoorganizować jeśli na zew. jest tak zimno??

My wczoraj też mieliśmy wspaniały dzień
  • poleniuchowalismy w łóżu do 11
  • potem dłuuugi spacerem
  • po spacerku pycha obiadek ugotowałam
  • potem teście wpadli na lampke wina i przyniesli Jasiowi strój Mikołaja
  • a wieczorem jak Jas poszedł spać przyszli znajomi którzy wrócili własnie z wakacji
  • no i wspólnie piekliśmy pizze w nocy(nigdy juz nie schudne) i ogladalismy głupie komedie

Teliczku jak najabrdziej możesz spróbować najpierw do aqua parku, zobaczysz jak się Johny będzie zachowywał, a kolejny raz już możesz się zapisać na zajęcia. Ja tak właśnie robię Widzę, że Domkowi się spodobało, więc pędzę nas zapisać na zajęcia dla dzieciaków tutaj na miejscu
  • Ja najpierw rozebrałam Domka,
  • potem siebie,
  • nakarmiłam go w przymierzalni,
  • poszliśmy się oswoić z wodą do brodzika,
  • później do groty poleżeć,
  • następnie do dużego basenu już na konkretne pływanko,
  • dałam Domka mamie i sama poszłam się ubrać,
  • wytarłam i osuszyłam Dominika,
  • chwilkę jeszcze pozostaliśmy w budynku,
  • ubrałam czapkę, kurtkę i ruszyliśmy do auta.
W sumie byliśmy 2h. Wystarczająco jak dla mnie.
Dominik na początku wszystko obserwował ludzi, nasłuchiwał się szumowi wody, pluskał rączkami. Zafascynowały go żółte ręczniki, bo były wszędzie Nie wiedział gdzie głowę obracać, ale jak już się przyzwyczaił to było coraz lepiej

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2011-11-27 o 08:42

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-27, 08:43   #2150
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Ale tutaj puchy..imprezujecie laski? ot, przypomniałyście mi że dzisiaj jakieś ostatki, tak?
Ponad pół dnia sprzątałam w domu. Sara mamuśce pozwoliła, sama się bawiła na macie.
Byliśmy na zakupach w realu i na obiado-kolacji z Sarą, p 2 h zrobiła się nagle głodna i dała popis w samochodzie, tak się zmęczyła zakupami.
Nadal mi pokasłuje, martwi mnie to. I furczy nosem.

Madzia ja też sobie nie wyobrażam jak to by było bez Młodej, i jak my żyliśmy jak jej nie było

Marina ja jeszcze nigdy nie robiłam gołąbków. Pewnie by mi się rozlazły. Ale bardzo lubię je jeść.
Dobrze, że Igor lepiej się miewa.

Mój Panicz też właśnie ogląda te mordobicia.

Popsuł nam się suwak w kombinezonie. Szukam czegoś używanego na all. Mam drugi zimowy, ale bez stópek, buty trzeba by zakładać.Nie podoba mi się.

Agadus co sie odwlecze to nie uciecze. Zdrówka dla Olivii.

Jutro daję Sarce pierwszy raz ziemniaka z dynią

Miłego wieczorku.
Patik a ja Ci się popsuł, bo mój mężuś zrobił suwak u Lenki w kombinezonie.
Stary 2011-11-27, 08:43   #2151
Natka_
Zakorzenienie

Zamówiłam Oballa

Carmela Sarenka to ma chyba cały pokój zabawek
Stary 2011-11-27, 09:02   #2152
Marina1
Zakorzenienie

SHIRKO pytanie od mojego tżta, bo biedak nie może przeżyć, że nie pokazali w tv :
Co zrobili z tym kolesiem, co przegrał z Pudzianem, jak zabrał sędziemu mikrofon i zaczął się dąsać do publiki ?

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Nateczko dziękuję, Igi dobrze, rota poszła sio.
A my już pakujemy swoj ,,dobytek" powoli. Na drugi tydzień w nowym, mam nadzieję docelowym mieszkanku.

Shirko, dzięki za pomysł, właśnie tak robię, bo szkoda gołąbków.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 09:49   #2153
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry

Natka, super że tak się wypad udał! Nam też wchodzi niedzielny basen na dłużej do grafiku
Ale to później, na razie panowie rozrabiają na podłodze

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Rany ja znowu pierwsza

Byłam wczoraj z koleżanka w Tesco na zakupach zabawkowych, w Gdyni nie było takiego wielkiego szału jak pisała Blondynka i Beatka.
Kupiłam co chciałam i juz sie nie moge doczekać kiedy moje dzieco się bedzie tym bawiło, a że zabawki troche na wyrost bede musiała czekać i czekać...
Bardzo fajne zakupy!

a my wczoraj po południu pojechaliśmy na małą imprezkę rodzinną, 90 urodziny mojego dziadka. Mimo że taka okazja to wcale nie sztywno, wręcz przeciwnie A mały jak zwykle zachowywał się jak aniołek, siedział grzecznie z tatą przy stole i nic a nic nie marudził. Tylko strasznie chciał spróbować wszystkiego co tata je i pije (zwłaszcza pije)

Marina, gołąbki mają to do siebie (zresztą wszystkie dania z kapusty), że zdecydowanie smaczniejsze są na drugi dzień, po odgrzaniu

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 09:55   #2154
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
za 3 miesiące
a może to alergia i stąd ten katar i pokasływanie? lekarz wykluczył alergię?
nie jest duuuzo podejrzenie ze to alergia gdyz ja jestem alergiczka i astmatyczka ale narazie kazala czekac.....

Cytat:
Są takie sztyfty do ust dla maluchów (takie jak pomadki ochronne dla dorosłych). NA pewno Mustela takie robi i Skarb Matki. Coś takiego: http://www.shopmania.pl/pielegnacja/...d-11ml-4207733

I wielkie barwa dla 3-miesięcznego Igorka
bardzo dziekujemy

Brumeczku - jestes wieeeelka normalnie te sztyfty to cos zbawiennego... zaraz zasiadam do szukania na all i zakupu cmok wielki za to

A u nas dalej fatum grasuje
Igor ma coraz wiekszy katar i to zielony!!!
Pediatry w piatek nie bylo wiec sie nie ddowiedzialm nic (jutro bede dzwonic)
Noi tesciowa poprostu rozwalila mnie na kawalki falszywa szm...ta
ale to moze w wolnej chwili opisze w K
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 10:32   #2155
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
SHIRKO pytanie od mojego tżta, bo biedak nie może przeżyć, że nie pokazali w tv :
Co zrobili z tym kolesiem, co przegrał z Pudzianem, jak zabrał sędziemu mikrofon i zaczął się dąsać do publiki ?

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Nateczko dziękuję, Igi dobrze, rota poszła sio.
A my już pakujemy swoj ,,dobytek" powoli. Na drugi tydzień w nowym, mam nadzieję docelowym mieszkanku.

no więc zabrali mu mikrofon i został jednogłośnie wygwizdany przez publiczność ludzie z jego teamu go zabrali i potem na koniec jak wszyscy zawodnicy wyszli na ring to ten Tomson już nie wyszedł. mój tż cały podjarany tym wypadem bardzo mu się podobało

no moja mama tak robi jak ten drżeń z kapusty jest za twardy to gotuje w sosiku i jest gitara!
Stary 2011-11-27, 10:54   #2156
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:

Też byłam ciekawa jak z tym gościem się skończyło, bo zaraz jak zabrał mikrofon, to reklamy puścili .

Marinka u mojego Tż gołąbki je się tylko odsmażane na patelni (pierogi i kopytka też) albo podpieczone w piekarniku. Jak nie zmiękną możesz spróbować je podsmażyć, też całkiem dobre są . Tak bez sosu położyć na trochę tłuszczu (najlepiej jeszcze przykryć pokrywką patelnię, żeby w środku się też odgrzały).

Brumek - biedny Tymek odreagował nadmiar wrażeń
Natko - świetny wypad i śliczne zdjęcia chudzinko
Youyou jak po imprezie?
Dziubku gdzieś Ty, coś mało Cię widać
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 11:57   #2157
agadus
Wtajemniczenie

witam się niedzielnie
nic mi się nie chce, ale obiadek juz prawie gotowy, u mnie dzisiaj tradycyjnie, rosołek, kotlecik z piersi, ziemniaczki, i suróweczka z sałaty lodowej pomidorka, papryczki , no i mężowi oddzielnie do tej surówki mase cebuli czerwonej, ja jeszcze nie jem

a ja dalej jest pod wrażeniem zdjęcia Natki, , normalnie nie mogłam się napatrzyć, ja też tak chce

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

a no zapomniałabym moja Oliwka kończy dzisiaj 5 lat

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-27, 12:02   #2158
83monia
Zakorzenienie

grattulacje dzle 5latki

ja dzids nie w sosie, pogoda do kitu, wieje i leje, artur niegrzeczny, kinga piskliwa, maz chory... porazka...

klikajcie na banerek, duzo bo tylko 40 glosow brakuje!!!!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 12:49   #2159
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
Patik a może zanieś kombinezon do kaletnika lub krawcowej na wymianę zamka, spytaj się najpierw ile Cię to wyniesie, bo może grosze

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------
nie opłaca mi się tak bawić, kombinezon był używany za 12 zł z all.

Cytat:
Witam moje kochane

Gratuluję wszystkim dzieciaczkom skończonych tygodni m-cy

Wszystkiego co najlepsze dla naszych Katarzynek

Był tak zafascynowany tym miejsce, że teraz aqua park stanie sie naszą tradycję i wejdzie w obowiązkowy rytuał
POLECAM WSZYSTKIM, KTÓRE SIĘ JESZCZE WAHAJĄ!! Basen jest the best
W klubie 2 zdjątka z wypadu.

Dobranoc
Twoja opinia utierdza mnie w przekonaniu że basen to jest TO! My też się w najbliższym czasie wybieramy.

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
odpowiadałam głośno na pytania zadawane w 1 z 10 i taka podniecona, że znam odpowiedź krzyknęłam KAZACHSTAN a mały w brech

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Patik a ja Ci się popsuł, bo mój mężuś zrobił suwak u Lenki w kombinezonie.

nie wiem jak Ci to wytłumaczyć... jak zasuwam to nie łapie i się nie zasuwa tylko dziura jest. Czaisz? nie jestem dobra w tłumaczeniu

Witam.

Rano byliśmy z Sara na izbie przyjęć. Tak kaszlała, wolałam sprawdzić,
Osłuchowo czysta, ale za 2 dni skontrolować, bo może się coś rozwinąć.
Kaszle tak 2-3 razy na godz, taki mokry kaszel..no i katar trochę, może to wydzielina spływa i powoduje kaszel.
Nurofen przeciwzapalnie i nasivin.
( Był taki przystojny młody lekarz, chyba się zauroczyłam Dawno takiego ciacha nie widziałam) ehhhhh pomarzy dobra rzecz.)

Sarce chyba też wpadł w oko bo śmiała się do niego non stop.

Siedzimy w domu, tż śpi, Sara na macie a ja obiad muszę zrobić. Od niepamiętnych czasów w niedzielę obiad w domu...
Pogoda do bani,wieje i pada.

Ale mam nastrój.Tylko Z okna skoczyć na trawnik.

Brunetka
mam butelkę dzisiaj zrobię przelew.
Stary 2011-11-27, 12:57   #2160
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Brunetka[/B] mam butelkę dzisiaj zrobię przelew.
Ciesze się bardzo, że już doszła
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości