|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Zadomowienie
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
z nas sie rodzina śmieje że reklamujemy ten sklep
![]() ![]() ![]() Młoda śpi , ja sie wystroiłam i czekam na ksiedza ![]() Ciekawe jak Gabi zareaguje na pana w sukience ![]() i tak poprosze go o egzorcyzmy bo mi dziś dziec od rana ryczał o dosłownie WSZYSTKOOO ![]()
![]() |
#2162 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
Cytat:
![]() Dobrze ze kupiłam zaraz po świętach kilka bluzeczek, leginsy i sweter ![]() Ciekawe czy doczekamy się w tym roku takich wyprzedaży jak chociażby w lipcu ![]() Cytat:
oo haha ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2163 |
Zakorzenienie
|
papierowka este fajne fotki robi, Studio na pietrze też
![]() ![]() ann Lee dziękuje ![]() ![]() ![]() kardashi a byłaś w Re kids? Tam są fajne kurteczki i spore przeceny. Nie wiem jak dziewczeca kolekcja, ale Chłopięce są fajne . U nas Cubusa tez nie ma. Kiedyś był, ale zamknęli. Z tuszów lubię ten : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ra.html&next=1 tani i fajny ![]() Dziś się wyrwalam na chwilę, michała do przedszkola, Szymona do babci. pojechałam kupić Michałowi jogurty kozie do przedszkola. Fajne dwie bluzki już na lato mu kupiłam z h&m. Z promocji nic ciekawego nie było.
![]() |
#2164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do 1,5 roku są spore przeceny, a powyżej nic ![]() Velluto jest obniżka na dziecięcym przynajmniej na stronie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2165 | |||
Wtajemniczenie
|
Hej!
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
mówi bujek od kilku dni zamiast wujek a jak mowie powiedz wu wu to mowi wu wu,mowię potem powiedz wujek a ona bujek ![]() Szaja,co do tego tuszu do rzęs do tez do miałam i dla mnie był super ![]() Wczoraj przyszedł zamówiony szlafroczek dla Ali.Super,cieplutki,milut ki,sliczny.Jak załozyła tak przez cały dzien nie chciała go zdjąć ![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=2018963649 Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2012-01-12 o 13:17 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2166 |
Rozeznanie
|
cześć
![]() wczoraj byłam z Wiktorem i znajomą z synkiem w wielkiej sali zabaw dla dzieci i maluchy przeszczęśliwe ![]() ![]() Wczoraj syn mi wysypał całą paczkę mąki w kuchni a jak po sprzątnięciu tego chowałam odkurzacz - wysypał torebkę pieprzu i miał napad kichania przez 15 minut ![]() dziś już zasypiał na drzemkę w łóżeczku ale nagle zachciało mu się pić, poszłam po butelkę a w tym czasie wsmarował w siebie i ubranie małe opakowanie sudocremu. Był z siebie bardzo dumny ![]() ![]() a wczoraj pomalował kolegę markerem na buzi ![]() ![]() bydgoś ![]() papierowka ![]() kropka ale wiesz już, że mąż nie będzie płacił alimentów? annlee ![]() ona też myślę, że mąż mógłby się spokojnie zająć robieniem zdjęć zawodowo ![]() dilayla trzymam kciuki żeby udało ci się dogadać z bratem i szybko załatwić wszystkie formalności my z tej serii książeczek mamy jeszcze kolory i są bardzo fajne bo tzreba dopasowywać np kolory lodów do ubrań dzieci u nas z jedzeniem w nocy też są często cyrki, raz je, raz nie, czasami nie chce kolacji i nie je a czasami to nadrabia ehhh..... szkoda gadać dziś w biedronce jest kiermasz ksiązek - wszystko po 9,90 i podobne ładne książki dla dzieci - ja jeszcze nie byłam
![]() |
#2167 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mogłaś się zabezpieczyć pisemnym oświadczeniem od brata, że sie zrzeka mieszkania. Miałaś świadków, że to powiedział? Cytat:
![]() W końcu Polacy wyjda na ulice, tak jak Grecy czy inni broniący swoich praw. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobra wiadomość: Łukasza wyniki odnosnie arytmii są super. Wydolność ma baaaarrdzo dobrą ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- panna, nie nudzisz się przy synku ![]()
![]() |
![]() |
#2168 |
Zadomowienie
|
bydgoś super
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2169 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Któraś z Was pisała,że jak dziecko przestało ssać pierś to przez jakis czas przesypiało noce i nie jadło w nocy nic a potem zaczęło jeść.u nas było tak samo.niedługo po ostawieniu od piersi zaczęła przesypiać noce,chwaliłm sie Wam,że 2 tyg.przesypiała całe noce,nie jadła nic i potem się zaczęło znowu i do dzisiaj trwa jedzenie po 2 razy butlę.Nie się jej niczym oszukać,zadna woda nie wchodziw grę ![]() ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2012-01-12 o 13:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2170 |
Zakorzenienie
|
Dziś wiem, że nie płaci na pierwszego syna. Więc zakładam, że na drugiego też przestanie.
Poza tym spływają ciągle jakieś upomnienia. Już mam tego około 30 tysięcy, nie licząc zaległości w ZUS, których nie znam, a wiem, że są. Ale nie dam się robić w wała, wystąpię o alimenty od jego matki. Ona zawału dostanie, jak przyjdzie jej płacić za syna, z którym nawet nie rozmawia. Ale to już nie mój problem. Zakładam różne opcje. Dziś niestety wiem, że pomyliłam się mocno co do tego człowieka. Bardzo mocno. Dziś ostatni raz przez niego płakałam. Nigdy więcej! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2171 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kurcze, nieciekawie, przykro mi, że tak się Wam- Tobie i Danielkowi- posypało wszystko. Że też człowiek od razu na drugim człowieku poznać się nie może. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2172 |
Zakorzenienie
|
kropka, przykro mi, że się Wam nie ułożyło, ale nie warto się męczyć.
Trzymaj się kochana ![]() Od rana łeb mnie boli. Brałam już 2 tabletki, ale jeszcze ćmi. I zimno mi cały dzień ![]()
![]() |
#2173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
może splunę, żeby nie zapeszyć? ![]() przykro mi, że tak się Wam porobiło. teraz widać, że rozstanie było najlepszą opcją. w drugim oknie Ewcia ogląda piosenki baby tv na youtubie. spadamy zaraz się bawić, zajrzę wieczorkiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2174 |
Konto usunięte
|
nauczycielki- pracujące w przedszkolu, itp-macie wśród uczni dzieciaki innego wyznania?
![]() ja mam w przedszkolu jednego chłopczyka ze świadków Jwhowy, on nie będzie brał udziału ani w balu, ani w dniu babci i dziadka,chore to jakieś. ![]() Ja rozumiem, że Mikołaj go ominął, bo to taki zwyczaj związany jednak z naszą wiarą, ale dzień babci, bal...? Jego rodzice na dyskoteki chodzą, to czemu dziecku balu zowiszczą? ![]() głupie i tyle. Piosenek ,wierszyków dla bać ma się uczyć z wszystkimi, ale na imprezie go nie bedzie- to już zupełnie bezsensu. Tłumaczyłam tej mamie- znajomej mojej w sumie- żeby potraktowała to jako występ dla babci i tyle, ale : "nie", spytałam jej wtedy, co jeśli, np. w maju dzieciaki przygotują teatrzyk dla babć, to co? -"to coś innego"- usłyszałam w odpowiedzi. jak dla mnie to jest to samo, w obu przypadkach dziecko liczy na uśmiech babci, pochwałę, chce się babci pokazać, ach ,szkoda słów, nawet już nie pytałam, dlaczego na bal dziecka nie puści. A młody ma4,5 latka,rozmawia z dziećmi o balu, ekscytuje się gdy koledzy opowiadają za co się przebiorą... a sam tego nie przeżyje. Ja nie wiem, czy oni mają jakieś chore przykazanie pt. "nie pozwalajmy dzieciom bawic się"... a może: "dnia babci i dziadka obchodzic nie bedziesz". ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2175 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;31577539]nauczycielki- pracujące w przedszkolu, itp-macie wśród uczni dzieciaki innego wyznania?
![]() ja mam w przedszkolu jednego chłopczyka ze świadków Jwhowy, on nie będzie brał udziału ani w balu, ani w dniu babci i dziadka,chore to jakieś. ![]() Ja rozumiem, że Mikołaj go ominął, bo to taki zwyczaj związany jednak z naszą wiarą, ale dzień babci, bal...? Jego rodzice na dyskoteki chodzą, to czemu dziecku balu zowiszczą? ![]() głupie i tyle. Piosenek ,wierszyków dla bać ma się uczyć z wszystkimi, ale na imprezie go nie bedzie- to już zupełnie bezsensu. Tłumaczyłam tej mamie- znajomej mojej w sumie- żeby potraktowała to jako występ dla babci i tyle, ale : "nie", spytałam jej wtedy, co jeśli, np. w maju dzieciaki przygotują teatrzyk dla babć, to co? -"to coś innego"- usłyszałam w odpowiedzi. jak dla mnie to jest to samo, w obu przypadkach dziecko liczy na uśmiech babci, pochwałę, chce się babci pokazać, ach ,szkoda słów, nawet już nie pytałam, dlaczego na bal dziecka nie puści. A młody ma4,5 latka,rozmawia z dziećmi o balu, ekscytuje się gdy koledzy opowiadają za co się przebiorą... a sam tego nie przeżyje. Ja nie wiem, czy oni mają jakieś chore przykazanie pt. "nie pozwalajmy dzieciom bawic się"... a może: "dnia babci i dziadka obchodzic nie bedziesz". ![]() U mojego brata w szkole była taka dziewczyna. On w niczym nie brała udziału - bale, przedstawienia itp. Tak wybiórczo to bez sensu. I jeszcze - rodzicom wolno sie bawic, a dziecku nie? ![]()
![]() |
#2176 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() on nie ma dzieci a takie numery mi robi ![]() http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=475677 Adrian przestał spac w dzien...masakra jakas czy jest na wątku jakies dzieciątko co w wieku 20 miesiecy zrezygnowało ze spania?czy to moze jakas anomalia?? ![]()
![]() |
![]() |
#2177 |
Zakorzenienie
|
Dilayla-moja co jakiś czas ma akcje pt."nie będę spała w dzień" i jak nie wstanie o 8 tylko np.o 9 czy 10rano to kiepsko z drzemką
![]() Latem będzie łatwiej,bo zdaży się zmęczyć na dworze a teraz przy tej pogodzie to masakra.Większośc czasu w domu jednak.W marcu zamierzam do Klubu Malucha ją zapisać to się dziecię zmęczy i będzie grzecznie spało w południe ![]() Kropko-3maj się ![]() ![]() ![]() ![]() Lea-też tego nie rozumiem ![]() ![]() dziięki za gratki zębowe-chyba z pół roku wychodziły! Edytowane przez annLee Czas edycji: 2012-01-12 o 18:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2178 |
Raczkowanie
|
silpe jak po wizycie księdza, Gabi grzeczniejsza?
![]() bydgoś gratuluję przedszkola dla Lusi i wyników Łukasza ![]() ona szkoda że już nie mieszkam w szczecinie, bo mielibyście pierwszych klientów na sesję wiosną ![]() velluto my też mamy tego konia, Tymon bardzo lubi ![]() kropka będzie dobrze, trzymam kciuki za Ciebie, przykre to co piszesz... panna Wiktor ma pomysły, nie ma co ![]() edzia na allegro też można kupić tej firmy, ja nie mogłam znaleźć tylko tego konkretnego "modelu", stąd ta strona Tymon już nie woła na nocnik, to się pochwaliłam. ![]() dziewczyny, do jakich rozmiarów zmniejszacie zdjęcia żeby się załadowały tutaj? darianna widzę Cię, wyłaź ![]() Edytowane przez Papierowka1 Czas edycji: 2012-01-12 o 19:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2179 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Tymek już coraz krócej śpi w dzień- około 1,5godziny tylko, i wieczorem też nieraz nie umie zasnąć, kładę go do łóżeczka o 20:00,a on (np.3dni temu)do 22:08 się obijał po szczebelkach, śpiewał, gadał,wołał mnie z różną siłą ![]() więc myślę, że też jak już wiosna w pełni bedzie, spróbujemy drzemki wyeliminować. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2180 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() to u nas tak jest ![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;31581776]hmmm... Maksiu przestał spać jak miał 21miesiecy,i mi akurat to na rękę było. ![]() ![]() ![]() ![]() Tymek już coraz krócej śpi w dzień- około 1,5godziny tylko, i wieczorem też nieraz nie umie zasnąć, kładę go do łóżeczka o 20:00,a on (np.3dni temu)do 22:08 się obijał po szczebelkach, śpiewał, gadał,wołał mnie z różną siłą ![]() więc myślę, że też jak już wiosna w pełni bedzie, spróbujemy drzemki wyeliminować. ![]() ło... ja to bym chciała żeby drzemki jeszcze długo były ![]() ![]() wiecie co, jak lekarze zaczęli strajk pieczątkowy to byłam po ich stronie bo wierzyłam, że teraz naprawdę będą mieli więcej pracy itd ale zdanie zmieniłam, im się po prostu w dupach poprzewracało i nic nie myślą o pacjentach. Moja mama była dziś w przychodni bo choruje na nadciśnienie i w tej przychodni mają elektroniczny ssytem, że wiedzą kto jest ubezpieczony itd a po wejściu do gabinetu lekarka zapytała moją mamę czy ma zaświadczenie o tym, że jest ubezpieczona - moja mama pokazała a wtedy ta durna baba wystawiła receptę z tą pieczątką ![]() u nas nic się niegdy nie zmieni bo są zawody, którym zawsze uda się coś przeforsować a reszta ma potulnie milczeć. Obojętnie kto będzie rządził i tak będzie źle
![]() |
![]() |
#2181 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;31581776]hmmm... Maksiu przestał spać jak miał 21miesiecy,i mi akurat to na rękę było.
![]() ![]() ![]() ![]() Tymek już coraz krócej śpi w dzień- około 1,5godziny tylko, i wieczorem też nieraz nie umie zasnąć, kładę go do łóżeczka o 20:00,a on (np.3dni temu)do 22:08 się obijał po szczebelkach, śpiewał, gadał,wołał mnie z różną siłą ![]() więc myślę, że też jak już wiosna w pełni bedzie, spróbujemy drzemki wyeliminować. ![]() no tak gdyby zrezygnowal w maju to byloby ok ale teraz przez caly dzien w domu to mozna dostac czegos jeszczze do tego zeby wylaza i jest sajgon...pewnie dlatego ze nie jest zmeczony.i ja go o 20 klade to wcale zasnac dzis nie chcial a czasami pada z butla w buzi ![]() ![]() poprostu ja rowniez powinnam klasc sie wczesniej spac a nie siedze do północy ![]() zadzwonila dzis do mnie kobieta,że szuka kogos do pomocy w cateringu-przygotowywanie posiłków...jutro jade na spotkanie...zobaczymy jakie sa stawki za prace od czasami 5 rano ![]()
![]() |
#2182 |
Konto usunięte
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;31577539]nauczycielki- pracujące w przedszkolu, itp-macie wśród uczni dzieciaki innego wyznania?
![]() ja mam w przedszkolu jednego chłopczyka ze świadków Jwhowy, on nie będzie brał udziału ani w balu, ani w dniu babci i dziadka,chore to jakieś. ![]() Ja rozumiem, że Mikołaj go ominął, bo to taki zwyczaj związany jednak z naszą wiarą, ale dzień babci, bal...? Jego rodzice na dyskoteki chodzą, to czemu dziecku balu zowiszczą? ![]() głupie i tyle. Piosenek ,wierszyków dla bać ma się uczyć z wszystkimi, ale na imprezie go nie bedzie- to już zupełnie bezsensu. Tłumaczyłam tej mamie- znajomej mojej w sumie- żeby potraktowała to jako występ dla babci i tyle, ale : "nie", spytałam jej wtedy, co jeśli, np. w maju dzieciaki przygotują teatrzyk dla babć, to co? -"to coś innego"- usłyszałam w odpowiedzi. jak dla mnie to jest to samo, w obu przypadkach dziecko liczy na uśmiech babci, pochwałę, chce się babci pokazać, ach ,szkoda słów, nawet już nie pytałam, dlaczego na bal dziecka nie puści. A młody ma4,5 latka,rozmawia z dziećmi o balu, ekscytuje się gdy koledzy opowiadają za co się przebiorą... a sam tego nie przeżyje. Ja nie wiem, czy oni mają jakieś chore przykazanie pt. "nie pozwalajmy dzieciom bawic się"... a może: "dnia babci i dziadka obchodzic nie bedziesz". ![]() Zgadzam się całkowicie ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;31581776]hmmm... Maksiu przestał spać jak miał 21miesiecy,i mi akurat to na rękę było. ![]() ![]() ![]() ![]() Tymek już coraz krócej śpi w dzień- około 1,5godziny tylko, i wieczorem też nieraz nie umie zasnąć, kładę go do łóżeczka o 20:00,a on (np.3dni temu)do 22:08 się obijał po szczebelkach, śpiewał, gadał,wołał mnie z różną siłą ![]() więc myślę, że też jak już wiosna w pełni bedzie, spróbujemy drzemki wyeliminować. ![]() IDENTYCZNIE mamy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2183 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() wczesniej spała od 21.00 do 7.00 i potem była drzemka 2-3 godziny. ja zawsze do ok.50kb. Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2012-01-12 o 20:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2184 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie tez niezle. Za dobra bylam,to w dupe dostalam. Moj malz nie docenil niczego i nadal nie docenia. Zlitowalam sie nad czlowiekiem i zrobilam Swieta (grosza nie dolozyl,bo nie mial). W wigilie sie roplakal,ze na prezenty dla nas nie mial pieniedzy ![]() Dzis rano przyjechal podrzucic nas do zlobka samochodem,bo pogoda byla paskudna (chociaz mowilam,ze damy sobie rade). Jak wrocilam do domu,to odkrylam prawdziwa przyczyne. Drzwi od ogrodu nie byly zamkniete na klucz,wiec musial je sobie rano otworzyc tak,ze nawet nie zauwazylam...Nie wiem czego szukal,ale odkrylam,ze brakuje mi jednego piersionka (zareczynowego od niego) ![]() Oliver ostatniej nocy dostal goraczki i mowilam tz,ze po poludniu pojde z nim do lekarza. Sam zaproponowal,ze nas zawiezie samochodem. Wizyte mielismy dopiero na 17:40. Oczywiscie tatus sie nie pojawil.... ![]() Tutaj w Anglii nie ma niestety funduszu alimentacyjnego. Szanowny pan alimenty ma przysadzone od wrzesnia. Oczywiscie nie placil,Agencja (ktora sie tym zajmuje) nie miala z czego pobrac alimentow,bo debet na koncie. W koncu porozumieli sie z jego pracodawca i mieli juz sciagac bezposrednio,niestety tz wyrzucili z pracy. No i udalo sie tylko z ostatniej jego pensji uzyskac pare zlotych...Teraz jest na zasilku i nie maja z czego mu zabrac.... ![]() No i ja tez powiedzialam sobie dzis DOSC! Nie pomoge juz za chiny ludowe temu typowi ![]() To sie wygadalam... A jeszcze pochwale sie Wam jak szanowny pan "dorobil" sie swoich dlugow: narkotyki i wrzucanie pieniedzy w maszyny to hobby ![]() Oli spi,mam nadzieje,ze cyrkow w nocy nie bedzie,bo statnia noc byla straszna przez goraczke. Dostalismy antybiotyk,ale nie moglam odebrac,bo punkt apteczny w mojej miescinie juz zamkniety byl. Jutro z rana niestety musimy do miasta... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2185 |
Konto usunięte
|
Joaloo,
![]() a Twojego męża bym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2186 |
Raczkowanie
|
mój Tymisiek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2187 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2188 |
Konto usunięte
|
Jola, szczena mi opadła
![]() Tymisiek super, świetna fotka w ręczniku ![]() Dziewczyny, a wy kciuk trzymajcie, tabsy odstawiłam kilka dni temu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2189 |
Rozeznanie
|
heja Kobitki,
Pozdrowionka, ja juz jedna noga w wyrku, bo dzien byl dzis dlugi ![]() Kropka i Jola sciskam mocno, trzymajcie sie dziewczyny! przyjdzie dzien, ze jeszcze w zielone zagracie ![]() Ona prezgladnelam wasze foteczki - rewelacja! ja wlasnie postanowilam nie szczedzic na trzy rzeczy w zwiazku z weselem: fotograf, film i kapela - mysle, ze bedziemy zadowoleni ![]() -------------------------------------------- Dobranoc Kobitki, ja sie kulam ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- slodziaczek ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31584687]Dziewczyny, a wy kciuk trzymajcie, tabsy odstawiłam kilka dni temu ![]() bardzo mocnoooooo ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2190 |
Raczkowanie
|
justin jaki fotograf, jaki? ze szcz.?
szaja kciukasy trzymam, jak jajniki zaczną po odstawieniu tabl. szaleć to jeszcze bliźniaków się doczekasz ![]() Edytowane przez Papierowka1 Czas edycji: 2012-01-12 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.