|
|
#2161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX
Cytat:
Skoro wiesz lepiej, to po co się tutaj pytasz ? Wpadasz tu nagle, zadajesz pytania, ktoś, kto ZNA się na rzeczy odpowiada Ci, a Ty jeszcze takim niemiłym tonem się zwracasz ? Trochę pokory dziewczyno, bo następnym razem nikt Ci nie pomoże.
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
|
|
|
#2162 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
uwierz mi, znam się bardzo dużo na wizach, to na tym wątku dostałam odpowiedź, że jedzie się na wizie pracowniczej. dziwne, skoro dostają ją tylko wykwalifikowani specjaliści, no ale przecież tak napisała madz88. mi nie chodzi tylko o koszta agencji, ale fakt, że gdybym miała trochę czasu wolnego, to chciałabym sobie trochę dorobić na sprzątaniu albo pół etatu gdzieś. Cytat:
jakim niemiłym tonem? o co ci chodzi? piszę to co myślę, to znaczy, że jak ktoś szuka au-pair na apw np. rodzina z usa, polki, to dziwne, żeby to miał być wyjazd nielegalny. oni chyba też wiedzą, jak daną polkę sprowadzić legalnie. gdyby coś poszło nie tak, to oni też ponoszą karę. |
||
|
|
|
#2163 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Swoją drogą, ile masz lat ? 18 ? Jeśli chodzi o wyjazd do USA jako au pair, szukasz rodziny na APW i dalej co robicie ? "Agree with your host family on one of the 14 US authorized au pair agencies". Proste. Tak jak ktoś pisał na poprzedniej stronie, z wizami wcale nie jest tak łatwo. Z tego, co czytałam, w 2010 roku odrzucali z 25% wiz, lub nawet więcej, teraz trochę się to zmniejszyło, co nie oznacza, że przyznają wizy każdemu, kto chce lecieć do USA jako au pair na wizie turystycznej. Nie wiem, skoro znasz się na wizach bardzo dobrze, to skąd te wszystkie niejasności ?
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
|
|
|
#2164 |
|
Raczkowanie
|
Troszkę niemiła atmosfera się zrobiła...
vivier na spokojnie jeszcze raz sobie przeczytaj, co napisała madz88, wydaje mi się że chciała pomóc, a nie czytać jak ironizujesz apropo tego, że ona "przecież tak napisała"... Dziewczyny dzisiaj dzwoni do mnie rodzinka, chcą żebym zarezerwowała już bilet... wyjdzie mi ze wszystkim (bagażem, ubezpieczeniem, etc.) na 29 sierpnia... uwaga: 718 zł. Jadę na rok do Birmingham. To siedemset to jeszcze spoko, uda mi się załatwić, ale ja muszę jeszcze coś mieć tam, jakąś kasę, takie zabezpieczenie. Trochę się obawiam, ile moi rodzice są mi w stanie dać. To dziś mam podjąć decyzję, a przez babcię i tatę, którzy mi wmawiają że wrócę po miesiącu bo nie wytrzymam dłużej, zaczynam się stresować. |
|
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
athine a nie ma na prawdę jakichś tańszych biletów? Skąd wylatujesz? Może +/- 2 dni nie zrobi rodzinie dużej różnicy? Powiedź że na ten konkretny dzień są bardzo drogie bilety i na taki Cię po prostu nie stać.
Własnie spojrzałam na portal z którego korzystam kupując bilety: Warszawa-Birmingham co prawda z przesiadką w Kopenhadze 633zł a z Katowic bezpośredni jest za 445zł źródło: latamy.pl |
|
|
|
#2166 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jako typowe turystki skosztowalysmy z japonka "holenderskich amsterdamowskich ciasteczek i czekolady" oj oj oj ja za 4 dni koncze moja przygode z au pair, i troche mi szkoda tego wszystkiego ale uczucie powrotu do domu wynagradza wszystkie smutki
|
|
#2167 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na Luton są najtańsze bilety ! Stanstead był kiedyś ponoć najtańszy no ale widocznie musiało się coś zmienić skąd chcesz wylecieć ? odbierają Cię z lotniska ? nie przejmuj się co mówią rodzice, na pewno to z troski akurat ja mam zapowiedziane, że gdy tylko będzie mi źle mam wracać i nikt nic wtedy nie powie ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
po pierwsze słuchaj tutaj dziewczyn, bo one się naprawdę znają, wiedzą bo przeżyły wiele rzeczy na własnej skórze, maja dużo doświadczeń i w ogóle to ich dobra wola, że się nimi dzielą i chcą pomóc innym mnie też nie zawsze się podoba to co piszą i muszę najpierw to przetrawić a później i tak przyznaję im rację, bo wiedzą co piszą! ja, od 27 lutego czekałam na rodzinkę z U.S z agencji APiA, 3 rodzinki mnie odrzuciły, nikt więcej się nie zgłaszał chcialam zrobic wszystko, zeby wyjechac i w zeszły wtorek postanowiłam poszukać na własną rękę i wysłałam aplikację do rodzinek z U.S i w większości do U.K odezwali się z U.K, szczerzę to nie sądziłam, że mi się uda, ale nawet nie chcesz wiedzieć ile musiałam sie pytać czy to legalne wszystko jest, ile miec zapewnien, ze jednak jest, mimo, ze to do U.K a jezeli by zglosila sie z U.S, to w zyciu bym sie nie zgodzila, chyba, ze zapisali by sie do agencji, wiec jak bardzo chcesz to sie ich zapytaj o to, ale watpie, bo wlasnie po to jest ta stronka, ze wszyscy chca obejsc papierkowe rzeczy dookola ( i wlasnie, czasem dlatego, ze moze byc cos podejrzane ) ja bym nie ryzykowala ;] znam troche zycie, nasluchalam sie tez, wiec.. ale jezeli chcesz zaryzykowac to twoj wybor, tylko nie obarczaj nas juz tym... tak czy siak, jak pisałam wczesniej, po vise nie idzie sie do sklepu i ją kupuje ;] nawet jak powiedzialam, ze z agencji sie dostanie to mi ludzie nie chcieli wierzyc, bo tak ciezko jest dostac, no ale probuj ;] noz Ci sie uda, albo nie.. i wyladujesz sama w NY, i bd jak Kevin sam w NY
Edytowane przez lovelyashley Czas edycji: 2012-08-13 o 16:54 |
||
|
|
|
#2168 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gdybym mieisąc temu czy ileś rezerwowała miałabym szansę zapłacić tylko stówę za bilet..
|
|
|
|
|
#2169 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2170 |
|
Rozeznanie
|
vivier - ja jestem w agencji Au Pair in America
fajnie, że zrozumiałaś o co tu biega
|
|
|
|
#2171 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Room chcę mieć otwarty we wrześniu, wyjazd planuję na lipiec/sierpień 2013. Zobaczymy jak wyjdzie mi to.
|
||
|
|
|
#2173 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
widzę, że dużo studiów skończyłaś! ja dopiero po maturze będę. gdzie byś chciała najbardziej? masz jakieś wymarzone miejsce?
|
|
|
|
|
#2174 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
musisz mieć zaświadczenie o niekaralności ( 50zł, za samą pięczątkę lol ), referencje od pracodawców (2), od np nauczyciela ang ( 1), prawko, nakrecic film i nie wiem czy cos jeszcze hee, ale to sie wszystkiego dowiesz wiadomo, zdj z dziecmi, tylko usmiechniete, to samo na filmiku ( bo ja musialam zmieniac ehh ) nie, od 27 lutego do zeszłego tyg zglosily sie tylko 3, ktore mnie odrzucily dlatego postanowilam szukac w U.K Edytowane przez lovelyashley Czas edycji: 2012-08-13 o 18:45 |
|
|
|
|
#2175 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() kurcze, to trochę pustki. |
|
|
|
|
#2176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego zbieraj już referencje, a raczej miejsca z których potem będziesz mogła je mieć. W jaki sposób się do tej pory zajmowałaś dziećmi? Pamiętaj musisz mieć minimum 200h opieki nad dzieckiem niespokrewnionym. Co do agencji: CC jest o tyle dobre że nie płacisz nic na razie, dopiero jak znajdziesz rodzinę, a w innych to nie wiem, dziewczyny jak jest? Bo sama się chętnie dowiem. Wiem że wiele dziewczyn zapisuje się do 2 agencji, ja na razie stawiam na CC tylko
|
|
|
|
|
#2177 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i to jest ogromny problem!hm, zajmowałam się dzieciakami sąsiadów na działce babci, chodziłam na wolontariat do domu dziecka ![]() tak, tak, co do cc wiem i to super jest
|
|
|
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
A wiesz że możesz się zapisać na 3 miesiące przed 18 urodzinami na kurs prawa jazdy?
A doświadczenie masz widzę fajne Moje główne to opieka nad dziećmi siostry, ponad 2500h a jak bym bardziej zaczęła wnikać to i więcej pewnie by wyszło.Teraz mam nadzieję dostać się na staż terapeutyczny do pracy z dziećmi autystycznymi, jak się uda to będzie super referencja. |
|
|
|
#2179 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a to mogą być też z osobami spokrewnionymi? wow, na pewno to będzie dobry punkt!
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
Tak mogą być, jak najbardziej, ale muszą być też niespokrewnione. Ja mam przedszkole i opiekę nad rocznym chłopczykiem (ale tu akurat bardzo mało, bo dopiero zaczęłam).
|
|
|
|
#2181 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2182 |
|
Rozeznanie
|
też się nie płaci, dopiero jak się znajdzie rodzinkę
zmniejszyli koszty, i jak coś to bym płaciła 1390 za wszystko, także nie jest źle
|
|
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jest w APiA?
|
|
|
|
#2184 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2185 |
|
Rozeznanie
|
nie trzeba wykupować ubezpieczenia tego, które oferuje linia lotnicza. Ja nigdy nie mam wykupionego, 200 zł w kieszeni. Niby lepiej się zabezpieczyć, ale wiecie jak to jest..
|
#2186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2187 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ponadto jeszcze może popatrz tutaj: http://allegro.pl/listing.php/search...string=wizzair niby jest to oszczędność chyba tylko 17 zł, ale zawsze to coś ;-) (Ci ludzie za kupowanie biletów w wizzie dostają punkty, za które potem mogą kupić sobie bilet) Edytowane przez tulli Czas edycji: 2012-08-14 o 02:12 |
|
|
|
|
#2188 |
|
Raczkowanie
|
Hej, siedzę w moim miastku w Polsce już od 2 tyg... i szukam następnej rodzinki.
Zrobiłam w końcu trasę ITALIA-Niemcy-Francja hehe 26 lipca pojechałam z tych Niemiec do Strasburga do niedoszłej bratowej, tj w czwartek po południu, w piątek zwiedziłam Strasburg i wieczorem wsiadłyśmy w auto i ruszyłyśmy do Wrocka, a w sobotę po południu sejcentem 450km do domku
|
#2189 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam takie pytanie...
Mama z rodziny UK powiedziała mi, że pójdzie ze mną do lekarza, że mam się nie martwić, ubezpieczy mnie. Pytanie tylko: chyba nie mogę wziąć swojej polskiej karty zdrowia czy czegoś tam, trzeba ją jakoś przetłumaczyć czy coś no nie ? Muszę wyrobić sobie coś międzynarodowego czy coś? |
|
|
|
#2190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie musisz niczego tlumaczyc. lekarz ew moze zrobic wywiad, wiec moze po prostu przetlumacz sobie na wszelki wypadek choroby jakie przebylas, leki na ktore jestes uczulona itp - na wszelki wypadek.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.

Swoją drogą, ile masz lat ? 18 ?