![]() |
#2161 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :)
Hyhy dopiero dzisiaj zobaczyłam II kreski a już dałam się namówić na książkę
![]() ![]() Bardzo cieszę się, że ja już mam pozałatwianego księdza, nie księdza i inne cuda na ślub - za niecałe 3 tyg będę już żonką ![]() ![]() a tymczasem po pracy lecę na basenik popluskać się ![]() U nas na naukach nawet dużo par było, które spodziewały się dzidziusia i były kobitki z naprawde dużymi brzuchami, a nikt ich nie wytykał i o nic nie pytał ![]()
Wymiankowy Edytowane przez nazeczona Czas edycji: 2012-06-11 o 13:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale gdybym nie wziela teraz tego ślubu to o chrzcie dziecka moge zapomniec. Po co dziecko ma cierpieć przez nieodpowiedzialność rodzicow? A co do piersi to tez tak jakby mnie troche przestały bolec bo tak to sie dotknąć nie moglam,ale to oczywiscie nie oznacza ze koniec ich porostu ![]() ![]()
![]() |
#2163 |
Zakorzenienie
|
pstryczek mnie dalej bolą jak diabli, zwłaszcza jak ściągam biustonosz...... Nie wiem, może to sprawka luteiny, którą cały czas biorę?
marsi będzie dobrze, trzymam kciuki!!! ![]() mała to jak brzuszka nie będzie aż tak widać to bym nic nie mówiła, co go to obchodzi, kochacie się to macie prawo do ślubu i koniec ![]() ![]() ![]()
#2164 |
Zakorzenienie
|
Dlaczego możesz zapomnieć? Jakby wziąć ślub niedługo po ciąży, a np 2 miesiące później zrobić chrzest, to przecież nic złego by dziecku się nie stało, wręcz przeciwnie, wyszłoby to Tobie na zdrowie, oszczędziłabyś sobie stresu, poza tym wiadomo, jakie w ciąży jest samopoczucie - różne.
![]() Chyba że masz to zaplanowane od dawna na ten dzień i nie jest to wynikiem ciąży, to wtedy inna sytuacja. :P Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-06-11 o 14:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Zakorzenienie
|
No ja tez mam cichą nadzieję ze wszystko co najlepsze to dopiero przed nimi (mam na myśli piersi
![]() Marsi, Black - mam do was pytanko. Oświećcie mnie z tym suwaczkiem na babystrology.com bo mnie zaraz szlag trafi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Raczkowanie
|
zawsze mozna zrobic chrzest razem ze ślubem
![]() Ale to zalezy od sytuacji,jak juz wszystko zaplanowane to trzeba do przodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale czemu możesz zapomnieć o chrzcie?? że niby nie dają ? u mnie normalnie dają chrzest dziecku... jedynie rodzice nie mogą przyjąć komunii i tyle..
![]() ![]() |
![]() |
#2168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz racje ![]() ![]() Suknię mam,kupilam w grudniu bo zamierzaliśmy wziac ślub tylko sie zebrać nie mogliśmy ![]() Na szczescie byla ciut za duża takze na ślub bedzie w sam raz ![]()
![]() |
#2169 |
Zakorzenienie
|
Pstryczek84, jak wygenerujesz kod, to musisz w nim znaleźć odnośnik - będzie wyglądał jak link do czegoś. Wytnij go, sprawdź w przeglądarce - jak będzie dobrze wskazywał, to w podpis i gotowe.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() On to rozumie tak. Najpierw ślub,potem dziecko i chrzest nie na odwrót. Jest po prostu nie do dogadania i tyle. Wiec wole wziac teraz ślub jak potem szukać ksiedza który ochrzci mi dziecko. Ktos wyżej pisał ze ślub razem z chrztem. Moj brat wlasnie tak mial ale inny ksiądz,po prostu czlowiek. A ten chyba z choinki sie zerwał.
![]() |
#2171 |
Zakorzenienie
|
To ja bym go na Twoim miejscu olała, bo kim on jest, żeby dyktować takie zasady?
![]() ![]() ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-06-11 o 14:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2172 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
3 ms to jest nic w porównaniu z 7...wtedy to jest już troszkę ciężej, brzuch większy..ale teraz w 3cim...to jeszcze się tak nie odczuwa tej ciąży.. ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Zakorzenienie
|
Black, dziękuje Ci baaaaaaaaaaaaardzo!!!!:ro za: Gdyby nie Ty to bym chyba roztrzaskała ta klawiaturę
![]() Bardzo fajny jest ten suwaczek, można zobaczyć jak wygląda Dzieciątko w danym dniu ciąży, super sprawa ![]() Taka luźna propozycja - może niech każda z nas wklei sobie taki suwaczek (nie koniecznie tej firmy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2176 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dodatkowo też chrzestny odpadł mi parę dni przed chrztem i też nie robił problemów, że była tylko chrzestna ![]() Ano i imię młoda dostała w ogóle nie katolickie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2177 | ||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Można się nie zgadzać, można narzekać, ale książ wyznając takie zasady jest w zgodzie z wiarą i tyle. Cytat:
-------------------------------------- Dziewczny, pamiętajcie, że w ciąży nie musicie pasów zapinać - wiadomo, pasy dla bezpieczeństwa, ale jak długo jedziecie i czujecie potrzebę ich rozpięcia, to jest to możliwe. Pamiętajcie też, że prywatny lekarz nie może dać wam skierowania na badania - za wszystko zapłacicie. Tak wiec te, które wybierają się prywatnie, od razu mogą zrobić morfologie, mocz ogólny (bez posiewu), toxo (2 wskaźniki), hiv (normalnie się czeka, ja z dnia na dzień miałam), mononukleozę, antygen HBS, cukier. Narzeczona - odpuściłabym sobie Maroko. Inny klimat, inna flora bakteryjna. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Zakorzenienie
|
Szajajaba, tacy księża to fanatycy kościoła. W większości parafii nie zwracają uwagi na zasady "KK" w tak dużym stopniu i nie byłoby problemu z tymi wszystkimi ceremoniami. Nie ma co bronić tego księdza, bo znalazłoby się wielu innych, normalnych i wyrozumiałych.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34636128]
Dziewczny, pamiętajcie, że w ciąży nie musicie pasów zapinać - wiadomo, pasy dla bezpieczeństwa, ale jak długo jedziecie i czujecie potrzebę ich rozpięcia, to jest to możliwe. [/QUOTE] Ja w poprzedniej ciąży nie jeździłam długo, bo jakoś do 5 ms, ale zawsze się zapinałam. Teraz chcę sobie kupić taki adapter, a jak nie to i tak się będę zapinać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2180 |
Zakorzenienie
|
ja biore przed cywilny potem koscielny, i mam to gdzies jego obowiazkiem jest udzielic chrztu jeśli rodzice o to proszą! normalnie jak slysze o takich patafianach to krew mnie zalewa....
Co do piersi to też mnie ciut mniej bolą ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34636128]Olej. Swoją drogą, ludzie to tupet mają. Mnie by było wstyd zrypać kogoś za ciążę. A to do ciebie nie dowożą? Ja mam takich speców, co to w środku nocy dowiozą ![]() Ej, a niby czemu cię przeraża? Ja mam tyle, i abssolutnie się na tyle nie czuję ![]() Ja też lubię, ja też ![]() Bolą. Sutki bardzo. Jak ja sie cieszę, że już dawno po ślubie jestem ![]() Tyle, że wiesz, to nie jego zasady a KK ![]() Można się nie zgadzać, można narzekać, ale książ wyznając takie zasady jest w zgodzie z wiarą i tyle. Ja wkleję dopiero po wizycie. -------------------------------------- Dziewczny, pamiętajcie, że w ciąży nie musicie pasów zapinać - wiadomo, pasy dla bezpieczeństwa, ale jak długo jedziecie i czujecie potrzebę ich rozpięcia, to jest to możliwe. Pamiętajcie też, że prywatny lekarz nie może dać wam skierowania na badania - za wszystko zapłacicie. Tak wiec te, które wybierają się prywatnie, od razu mogą zrobić morfologie, mocz ogólny (bez posiewu), toxo (2 wskaźniki), hiv (normalnie się czeka, ja z dnia na dzień miałam), mononukleozę, antygen HBS, cukier. Narzeczona - odpuściłabym sobie Maroko. Inny klimat, inna flora bakteryjna.[/QUOTE] jakie zasady KK? że dziecko mogą ochrzcić tylko rodzice którzy maja ślub kościelny? co za bzdury każdy może przystąpić do chrztu jeśli tego chce w momencie kiedy dziecko jest za małe decyzję podejmują rodzice i nie muszą mieć ślubu kościelnego Prawodawca kościelny wprowadził, co do godziwości chrztu, następujące zalecenia : nie udzielać chrztu św. małym dzieciom bez wiedzy ich rodziców lub prawnych opiekunów, lub wbrew ich woli; jeśli rodzice są połączeni związkiem cywilnym, duszpasterz powinien starać się doprowadzić ich do zawarcia małżeństwa sakramentalnego przed chrztem dziecka; gdy żyjący w związku cywilnym wyraźnie odmawiają zawarcia małżeństwa sakramentalnego lub nie mogą tego uczynić z powodu przeszkód kanonicznych, duszpasterz ma obowiązek żądać na piśmie od rodziców dziecka i chrzestnych oświadczenia, że zobowiązują się wychować dziecko w wierze katolickiej; jeśli jeden z rodziców dziecka jest wierzący a drugi nie, dziecko należy ochrzcić na wyraźną prośbę jednego z nich; w zetknięciu się z trudnymi problemami z zakresu chrztu, duszpasterz czując się odpowiedzialny przed Bogiem za owoce łaski tego sakramentu, powinien poszczególne wypadki dokładnie analizować przed podjęciem ostatecznej decyzji, a w razie uzasadnionej potrzeby zwrócić się do Biskupa ordynariusza (por. kan. 868§1 KPK). nie przytaczam tego żeby być zlośliwą tylko właśnie tak potem to wszystko funkcjonuje że trzeba wziąć ślub żeby ochrzcić dziecko wcale nie trzeba ksiądz jedynie ma nakaz pouczenia nas o tym aby zawrzeć taki związek ....
#2181 |
Zakorzenienie
|
rany dziewczyny...... Poszłam do toalety i patrzę na wkładce brązowe upławy...... Razem z resztkami luteiny którą ciągle biorę..... Co mam robić??? Płakać mi się chce, bo to już drugi raz w przeciągu krótkiego czasu, mąż będzie o 17, poczekam na niego, może to faktycznie przez to, że tak dużo dzisiaj latałam...? Ostatnio też miałam plamienia po takim chodzeniu....... Może to przeczekać? Brzuch mnie jakoś szczególnie nie boli, no poza tymi upławami jest ok........ Miałam dzisiaj pobieraną krew, dużo mi jej pobrali bo robiłam wszystkie badania, może to ma znaczenie? Ale się boję, Boże........ ;((((
#2182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2183 |
Zakorzenienie
|
Byłam u gina, żółwik dużyyy rośnie
![]() no i rośnie razem z mięśniakiem, hehe mięśniak urósły 0,4 mm generalnie dziś mam taki bół,że jak mnie badała i uciskała brzuch to wrzasnęłam z bólu, mięsniak uciska mi narządy wewnętrze, ledwo chodzę, ból taki, jakbym miała kolkę - nie że chwilę ale trzyma cały dzień ![]() no dostałam rozkurczowe, powinny pomóc, na razie nie ma żadnych problemów, ciąża piękna, termin porodu na 8.01 w końcu mam kartę ciąży ![]() ufff, jestem spokojniejsza |
![]() ![]() |
![]() |
#2184 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
Mogę pomóc ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Zakorzenienie
|
Ale jaja, właśnie przed chwilą ktoś zapukał do mych drzwi a tam, chłopak.. wyjmuje litr coca coli, wręcza mi i mówi w ramach EURO rozdajemy każdemu coca cole za darmo ahhaha
![]()
![]() |
#2186 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2188 |
Zakorzenienie
|
no hej dziewczyny, wróciłam od lekarza... Generalnie wszystko w porządku, maleństwo rośnie
![]() ale się cieszę z maluszka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Zakorzenienie
|
Bokeh, dobrze prawisz, polewam Ci (soczku
![]() ![]() Ja mam jutro wizytę, mam nadzieję, że Fasolka będzie już widoczna, bo na ostatniej było tylko małe echo... Trochę się stresuję, ale jestem pewna, że będzie wszystko dobrze. Nie mogę się doczekać, o godzinie 15:30 jestem umówiona. |
![]() ![]() |
![]() |
#2190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze ze wszystko w porządku, a kiedy masz następną wizyte? ![]() co do zdjęcia bobaska - ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.