Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :) - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-11, 13:54   #2161
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :)

Hyhy dopiero dzisiaj zobaczyłam II kreski a już dałam się namówić na książkę Przeczytam i ja
Bardzo cieszę się, że ja już mam pozałatwianego księdza, nie księdza i inne cuda na ślub - za niecałe 3 tyg będę już żonką Trzymam kciuki za pozytywne załatwianie weselnych spraw
a tymczasem po pracy lecę na basenik popluskać się

U nas na naukach nawet dużo par było, które spodziewały się dzidziusia i były kobitki z naprawde dużymi brzuchami, a nikt ich nie wytykał i o nic nie pytał ale co prawda to prawda - dużo zależy na kogo się trafi

Edytowane przez nazeczona
Czas edycji: 2012-06-11 o 13:56
nazeczona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 14:00   #2162
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
A nie lepiej wziąć ślub po ciąży, a nie na siłę z brzuchem do ołtarza?

Psytryczek84, mnie dalej bolą, ale wydaje mi się, że jak przestają boleć, to nie oznacza to końca ich wzrostu, bo mleka jeszcze w nich nie ma przecież, dopiero się pojawi za jakiś czas i wtedy zrobią się wymiona.
No jasne ze łatwiej wziac ślub po wszystkim,tym bardziej ze te wszystkie przygotowania,bieganina i nerwy nie służą ciąży.
Ale gdybym nie wziela teraz tego ślubu to o chrzcie dziecka moge zapomniec. Po co dziecko ma cierpieć przez nieodpowiedzialność rodzicow?

A co do piersi to tez tak jakby mnie troche przestały bolec bo tak to sie dotknąć nie moglam,ale to oczywiscie nie oznacza ze koniec ich porostu najlepsze sie dopiero zacznie
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 14:05   #2163
LadyWhisper
Zakorzenienie

pstryczek mnie dalej bolą jak diabli, zwłaszcza jak ściągam biustonosz...... Nie wiem, może to sprawka luteiny, którą cały czas biorę?

marsi będzie dobrze, trzymam kciuki!!!

mała to jak brzuszka nie będzie aż tak widać to bym nic nie mówiła, co go to obchodzi, kochacie się to macie prawo do ślubu i koniec a masz już suknię? rany, ale bym dała duuuuuużo, żeby jeszcze raz prześyć ślub i wesele

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 14:05   #2164
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dlaczego możesz zapomnieć? Jakby wziąć ślub niedługo po ciąży, a np 2 miesiące później zrobić chrzest, to przecież nic złego by dziecku się nie stało, wręcz przeciwnie, wyszłoby to Tobie na zdrowie, oszczędziłabyś sobie stresu, poza tym wiadomo, jakie w ciąży jest samopoczucie - różne.
Chyba że masz to zaplanowane od dawna na ten dzień i nie jest to wynikiem ciąży, to wtedy inna sytuacja. :P

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-06-11 o 14:07
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 14:09   #2165
pstryczek84
Zakorzenienie

No ja tez mam cichą nadzieję ze wszystko co najlepsze to dopiero przed nimi (mam na myśli piersi )
Marsi, Black
- mam do was pytanko. Oświećcie mnie z tym suwaczkiem na babystrology.com bo mnie zaraz szlag trafi próbuje i próbuje i nic

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 14:10   #2166
iskierka0310
Raczkowanie

zawsze mozna zrobic chrzest razem ze ślubemmój kuzyn tak zrobił.Najpierw wzieli tylko cywilny a przy drugim dziecku jak chrzcili od razu kościelny.
Ale to zalezy od sytuacji,jak juz wszystko zaplanowane to trzeba do przodu
iskierka0310 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 14:11   #2167
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
No jasne ze łatwiej wziac ślub po wszystkim,tym bardziej ze te wszystkie przygotowania,bieganina i nerwy nie służą ciąży.
Ale gdybym nie wziela teraz tego ślubu to o chrzcie dziecka moge zapomniec. Po co dziecko ma cierpieć przez nieodpowiedzialność rodzicow?

Ale czemu możesz zapomnieć o chrzcie?? że niby nie dają ? u mnie normalnie dają chrzest dziecku... jedynie rodzice nie mogą przyjąć komunii i tyle..

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 14:13   #2168
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
pstryczek mnie dalej bolą jak diabli, zwłaszcza jak ściągam biustonosz...... Nie wiem, może to sprawka luteiny, którą cały czas biorę?

marsi będzie dobrze, trzymam kciuki!!!

mała to jak brzuszka nie będzie aż tak widać to bym nic nie mówiła, co go to obchodzi, kochacie się to macie prawo do ślubu i koniec a masz już suknię? rany, ale bym dała duuuuuużo, żeby jeszcze raz prześyć ślub i wesele

Masz racje nic mu nie bede mówić
Suknię mam,kupilam w grudniu bo zamierzaliśmy wziac ślub tylko sie zebrać nie mogliśmy
Na szczescie byla ciut za duża takze na ślub bedzie w sam raz aaa juz mam kg wiecej :d
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2012-06-11, 14:15   #2169
BlackSanctum
Zakorzenienie

Pstryczek84, jak wygenerujesz kod, to musisz w nim znaleźć odnośnik - będzie wyglądał jak link do czegoś. Wytnij go, sprawdź w przeglądarce - jak będzie dobrze wskazywał, to w podpis i gotowe.
Stary 2012-06-11, 14:19   #2170
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ale czemu możesz zapomnieć o chrzcie?? że niby nie dają ? u mnie normalnie dają chrzest dziecku... jedynie rodzice nie mogą przyjąć komunii i tyle..
Widze kobietki poruszenie ta sytuacja juz wyjaśniam czemu... Otóż moge zapomniec o chrzcie bo ten ksiądz,ma swoje zasady. Jak rodzice dziecka nie maja ślubu kościelnego zanim dziecko przyszło na świat po prostu odmawia chrztu.
On to rozumie tak. Najpierw ślub,potem dziecko i chrzest nie na odwrót. Jest po prostu nie do dogadania i tyle. Wiec wole wziac teraz ślub jak potem szukać ksiedza który ochrzci mi dziecko. Ktos wyżej pisał ze ślub razem z chrztem. Moj brat wlasnie tak mial ale inny ksiądz,po prostu czlowiek. A ten chyba z choinki sie zerwał.
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2012-06-11, 14:23   #2171
BlackSanctum
Zakorzenienie

To ja bym go na Twoim miejscu olała, bo kim on jest, żeby dyktować takie zasady? To jest jakieś dzikie zachowanie, zero człowieczeństwa w takim kimś, bo co jest złego w tym, że dziecko się komuś urodziło przed ślubem? Dziecko to dar, najpiękniejsza sprawa na świecie, a nie kara za złe zachowanie, także z całym szacunkiem, ale ten ksiądz ma coś na bani.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-06-11 o 14:24

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-11, 14:27   #2172
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
dzięki

mnie też brzuch codziennie boli ale jeśli mówicie ze faktycznie to moze byc normalne to mnie troche uspokoilyscie jutro jeszcze z lekarka pogadam i zoabczymy...

a właśnie a co myślicie o podróżach ?? bo planowaliśmy wyjazd na wakacje, teraz wypadło by to w 3 miesiącu 8 h jazdy samochodem nocą? myślicie że bez problemu można?
a czemu nie? będziesz Ty prowadzić tylko? czy z mężem na zmianę?
3 ms to jest nic w porównaniu z 7...wtedy to jest już troszkę ciężej, brzuch większy..ale teraz w 3cim...to jeszcze się tak nie odczuwa tej ciąży..

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej Gratuluję przyszłym mamusiom, witajcie w naszym gronie

Agnieszkab - bardzo mi przykro z powodu Aniołka

Ja się trochę lepiej czuję, brzuch tak nie boli często i mniej no i nie mam plamień Mam nadziję, ze łożysko się przykleiło ale pewna będę dopiero w czwartek. Dziś strasznie odczuwam piersi...

Pogoda barowa strasznie, spać się tylko chce...
a u nas pięęęękna pogoda cieplutko i fajne słoneczko
Stary 2012-06-11, 14:28   #2173
pstryczek84
Zakorzenienie

Black, dziękuje Ci baaaaaaaaaaaaardzo!!!!:ro za: Gdyby nie Ty to bym chyba roztrzaskała ta klawiaturę
Bardzo fajny jest ten suwaczek, można zobaczyć jak wygląda Dzieciątko w danym dniu ciąży, super sprawa
Taka luźna propozycja - może niech każda z nas wklei sobie taki suwaczek (nie koniecznie tej firmy , kwestia gustu) wtedy będziemy wiedzieć która jest w jakim tyg....

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 14:36   #2174
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Ponawiam wcześniejsze pytanie jednej z naszych Mam. Jak wasze piersi? Mnie już przestały bolec, tzn od czasu do czasu troszkę pobolewają ale to nie to samo co bylo na początku. czyżby to już był koniec ich wzrostu? Ja chce jeszcze
na pewno nie koniec, nie bój się jeszcze Ci urosną
Stary 2012-06-11, 14:37   #2175
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
To ja bym go na Twoim miejscu olała, bo kim on jest, żeby dyktować takie zasady? To jest jakieś dzikie zachowanie, zero człowieczeństwa w takim kimś, bo co jest złego w tym, że dziecko się komuś urodziło przed ślubem? Dziecko to dar, najpiękniejsza sprawa na świecie, a nie kara za złe zachowanie, także z całym szacunkiem, ale ten ksiądz ma coś na bani.
Jak ja go oleje on oleje mnie. A nie mam glowy do szukania jakiegoś normalnego ksiedza... W ogóle sa jeszcze tacy?
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-11, 14:41   #2176
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Jak ja go oleje on oleje mnie. A nie mam glowy do szukania jakiegoś normalnego ksiedza... W ogóle sa jeszcze tacy?
Ja miałam chyba normalnego jak chrzciłam córę..bo przecież mój mąż muslim no i nie braliśmy ślubu kościelnego.
Dodatkowo też chrzestny odpadł mi parę dni przed chrztem i też nie robił problemów, że była tylko chrzestna
Ano i imię młoda dostała w ogóle nie katolickie i też bez problemu
Stary 2012-06-11, 14:42   #2177
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez iskierka0310 Pokaż wiadomość
cześć...okropny dzień,...szaro buro..tylko spać..
włąsnie poinformowałam moja szefowa o 2 ciąży...masakra,zmyła mi głowe,ze miałam we wrześniu wrócic do pracy...a miało być tak pięknie
Olej. Swoją drogą, ludzie to tupet mają. Mnie by było wstyd zrypać kogoś za ciążę.

Cytat:
Napisane przez iskierka0310 Pokaż wiadomość
o i jakby było mało to zaczęłam robic naleśniczki a tu bach...gazu brakło i musze targac teraz butle i jechać po gaz...kur....m.....tylko to mi sie na usta ciśnie...
A to do ciebie nie dowożą? Ja mam takich speców, co to w środku nocy dowiozą

Cytat:
Napisane przez alex501 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Mamusie i ich Fasolki
Mozna dolaczyc ?
to troche o nas ...Termin mamy na 23 stycznia mam 33 lata (co mnie przeraza ..) syna 14 letniego i mala 3 letnia Diablice

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

ja pol pierwszej ciazy przecierpialam zgage i nic nie pomagalo zadne mleczka i babcine sposoby ale duzo kobiet chwali sobie cieple mleko ....
Ej, a niby czemu cię przeraża? Ja mam tyle, i abssolutnie się na tyle nie czuję

Cytat:
marsi to jesteś chyba jedną z niewielu szczęściar, które lubią swoją pracę
Ja też lubię, ja też

Cytat:
Ponawiam wcześniejsze pytanie jednej z naszych Mam. Jak wasze piersi? Mnie już przestały bolec, tzn od czasu do czasu troszkę pobolewają ale to nie to samo co bylo na początku. czyżby to już był koniec ich wzrostu? Ja chce jeszcze
Bolą. Sutki bardzo.

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Hyhy dopiero dzisiaj zobaczyłam II kreski a już dałam się namówić na książkę Przeczytam i ja
Bardzo cieszę się, że ja już mam pozałatwianego księdza, nie księdza i inne cuda na ślub - za niecałe 3 tyg będę już żonką Trzymam kciuki za pozytywne załatwianie weselnych spraw
a tymczasem po pracy lecę na basenik popluskać się

U nas na naukach nawet dużo par było, które spodziewały się dzidziusia i były kobitki z naprawde dużymi brzuchami, a nikt ich nie wytykał i o nic nie pytał ale co prawda to prawda - dużo zależy na kogo się trafi
Jak ja sie cieszę, że już dawno po ślubie jestem tak by mi się nie chciało teraz załatwiać.

Cytat:
Tyle, że wiesz, to nie jego zasady a KK
Można się nie zgadzać, można narzekać, ale książ wyznając takie zasady jest w zgodzie z wiarą i tyle.

Cytat:
Black, dziękuje Ci baaaaaaaaaaaaardzo!!!!:ro za: Gdyby nie Ty to bym chyba roztrzaskała ta klawiaturę
Bardzo fajny jest ten suwaczek, można zobaczyć jak wygląda Dzieciątko w danym dniu ciąży, super sprawa
Taka luźna propozycja - może niech każda z nas wklei sobie taki suwaczek (nie koniecznie tej firmy , kwestia gustu) wtedy będziemy wiedzieć która jest w jakim tyg....
Ja wkleję dopiero po wizycie.
--------------------------------------
Dziewczny, pamiętajcie, że w ciąży nie musicie pasów zapinać - wiadomo, pasy dla bezpieczeństwa, ale jak długo jedziecie i czujecie potrzebę ich rozpięcia, to jest to możliwe.

Pamiętajcie też, że prywatny lekarz nie może dać wam skierowania na badania - za wszystko zapłacicie. Tak wiec te, które wybierają się prywatnie, od razu mogą zrobić morfologie, mocz ogólny (bez posiewu), toxo (2 wskaźniki), hiv (normalnie się czeka, ja z dnia na dzień miałam), mononukleozę, antygen HBS, cukier.

Narzeczona - odpuściłabym sobie Maroko. Inny klimat, inna flora bakteryjna.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 14:45   #2178
BlackSanctum
Zakorzenienie

Szajajaba, tacy księża to fanatycy kościoła. W większości parafii nie zwracają uwagi na zasady "KK" w tak dużym stopniu i nie byłoby problemu z tymi wszystkimi ceremoniami. Nie ma co bronić tego księdza, bo znalazłoby się wielu innych, normalnych i wyrozumiałych.
Stary 2012-06-11, 14:48   #2179
djerba
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34636128]
Dziewczny, pamiętajcie, że w ciąży nie musicie pasów zapinać - wiadomo, pasy dla bezpieczeństwa, ale jak długo jedziecie i czujecie potrzebę ich rozpięcia, to jest to możliwe.

[/QUOTE]

Ja w poprzedniej ciąży nie jeździłam długo, bo jakoś do 5 ms, ale zawsze się zapinałam. Teraz chcę sobie kupić taki adapter, a jak nie to i tak się będę zapinać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-11, 15:00   #2180
bokeh
Zakorzenienie

ja biore przed cywilny potem koscielny, i mam to gdzies jego obowiazkiem jest udzielic chrztu jeśli rodzice o to proszą! normalnie jak slysze o takich patafianach to krew mnie zalewa....

Co do piersi to też mnie ciut mniej bolą ale sie ciesze bo z pełnego A mam teraz pełne B , w ogóle jak trzymam ręke na podbrzuuszu to takie dziwne cos tam wyczuwam jakby się coś hmmm rozczurczało cos jak trawienie w żołądku tylko troche inaczej takie hmmm strzelanie, pykanie? jest to normalne? Aha i w ogole czasem jak mam lekkie pobolewania cos jakby kolke to biore nospe lekarka powiedziala ze mam sie jej nie bac i stosowac nawet mi zapisala 2x dziennie tak zapobiegawczo ale szczerze to biore tylko jak mnie coś łapnie bo się troche boje....

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34636128]Olej. Swoją drogą, ludzie to tupet mają. Mnie by było wstyd zrypać kogoś za ciążę.

A to do ciebie nie dowożą? Ja mam takich speców, co to w środku nocy dowiozą

Ej, a niby czemu cię przeraża? Ja mam tyle, i abssolutnie się na tyle nie czuję

Ja też lubię, ja też

Bolą. Sutki bardzo.

Jak ja sie cieszę, że już dawno po ślubie jestem tak by mi się nie chciało teraz załatwiać.

Tyle, że wiesz, to nie jego zasady a KK
Można się nie zgadzać, można narzekać, ale książ wyznając takie zasady jest w zgodzie z wiarą i tyle.

Ja wkleję dopiero po wizycie.
--------------------------------------

Pamiętajcie też, że prywatny lekarz nie może dać wam skierowania na badania - za wszystko zapłacicie. Tak wiec te, które wybierają się prywatnie, od razu mogą zrobić morfologie, mocz ogólny (bez posiewu), toxo (2 wskaźniki), hiv (normalnie się czeka, ja z dnia na dzień miałam), mononukleozę, antygen HBS, cukier.

Narzeczona - odpuściłabym sobie Maroko. Inny klimat, inna flora bakteryjna.[/QUOTE]

jakie zasady KK? że dziecko mogą ochrzcić tylko rodzice którzy maja ślub kościelny? co za bzdury każdy może przystąpić do chrztu jeśli tego chce w momencie kiedy dziecko jest za małe decyzję podejmują rodzice i nie muszą mieć ślubu kościelnego
Prawodawca kościelny wprowadził, co do godziwości chrztu, następujące zalecenia :

nie udzielać chrztu św. małym dzieciom bez wiedzy ich rodziców lub prawnych opiekunów, lub wbrew ich woli;

jeśli rodzice są połączeni związkiem cywilnym, duszpasterz powinien starać się doprowadzić ich do zawarcia małżeństwa sakramentalnego przed chrztem dziecka;

gdy żyjący w związku cywilnym wyraźnie odmawiają zawarcia małżeństwa sakramentalnego lub nie mogą tego uczynić z powodu przeszkód kanonicznych, duszpasterz ma obowiązek żądać na piśmie od rodziców dziecka i chrzestnych oświadczenia, że zobowiązują się wychować dziecko w wierze katolickiej;

jeśli jeden z rodziców dziecka jest wierzący a drugi nie, dziecko należy ochrzcić na wyraźną prośbę jednego z nich;

w zetknięciu się z trudnymi problemami z zakresu chrztu, duszpasterz czując się odpowiedzialny przed Bogiem za owoce łaski tego sakramentu, powinien poszczególne wypadki dokładnie analizować przed podjęciem ostatecznej decyzji, a w razie uzasadnionej potrzeby zwrócić się do Biskupa ordynariusza (por. kan. 868§1 KPK).

nie przytaczam tego żeby być zlośliwą tylko właśnie tak potem to wszystko funkcjonuje że trzeba wziąć ślub żeby ochrzcić dziecko wcale nie trzeba ksiądz jedynie ma nakaz pouczenia nas o tym aby zawrzeć taki związek ....
Stary 2012-06-11, 15:01   #2181
LadyWhisper
Zakorzenienie

rany dziewczyny...... Poszłam do toalety i patrzę na wkładce brązowe upławy...... Razem z resztkami luteiny którą ciągle biorę..... Co mam robić??? Płakać mi się chce, bo to już drugi raz w przeciągu krótkiego czasu, mąż będzie o 17, poczekam na niego, może to faktycznie przez to, że tak dużo dzisiaj latałam...? Ostatnio też miałam plamienia po takim chodzeniu....... Może to przeczekać? Brzuch mnie jakoś szczególnie nie boli, no poza tymi upławami jest ok........ Miałam dzisiaj pobieraną krew, dużo mi jej pobrali bo robiłam wszystkie badania, może to ma znaczenie? Ale się boję, Boże........ ;((((

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 15:05   #2182
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
rany dziewczyny...... Poszłam do toalety i patrzę na wkładce brązowe upławy...... Razem z resztkami luteiny którą ciągle biorę..... Co mam robić??? Płakać mi się chce, bo to już drugi raz w przeciągu krótkiego czasu, mąż będzie o 17, poczekam na niego, może to faktycznie przez to, że tak dużo dzisiaj latałam...? Ostatnio też miałam plamienia po takim chodzeniu....... Może to przeczekać? Brzuch mnie jakoś szczególnie nie boli, no poza tymi upławami jest ok........ Miałam dzisiaj pobieraną krew, dużo mi jej pobrali bo robiłam wszystkie badania, może to ma znaczenie? Ale się boję, Boże........ ;((((
nie bój sie ! będzie dobrze jeśli to nie czysta krew to wszystko w porządku, zadzwon ewentualnie do swojej gin i powiedz, albo poczekaj na mężą to tylko godzinka połóż się i uspokój, swoją drogą to ciekawe co napisalaś bo ja też plamienie miałam w dniu pobierania krwi.... i to dużej ilości bo chyba 6 fiolek było może to ma znaczenie?
Stary 2012-06-11, 15:34   #2183
marsi11
Zakorzenienie

Byłam u gina, żółwik dużyyy rośnie

no i rośnie razem z mięśniakiem, hehe mięśniak urósły 0,4 mm

generalnie dziś mam taki bół,że jak mnie badała i uciskała brzuch to wrzasnęłam z bólu, mięsniak uciska mi narządy wewnętrze, ledwo chodzę, ból taki, jakbym miała kolkę - nie że chwilę ale trzyma cały dzień fuck

no dostałam rozkurczowe, powinny pomóc, na razie nie ma żadnych problemów, ciąża piękna, termin porodu na 8.01

w końcu mam kartę ciąży teraz się czuję jak 100% ciężarna, między 25-30 czerwca zrobimy usg genetyczne
ufff, jestem spokojniejsza
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 15:36   #2184
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważnego! Ale dopóki to nie krew to raczej spokojnie, stres też nie pomaga niestety. Gdyby się pogorszyło, jedź na pogotowie.

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Podpowiem : można to zrobić jeszcze inaczej - zamiast widocznego adresu strony w podpisie, może być dowolny wymyślony przez Ciebie napis. (patrz u mnie).
Mogę pomóc
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 15:42   #2185
Delicjanka
Zakorzenienie

Ale jaja, właśnie przed chwilą ktoś zapukał do mych drzwi a tam, chłopak.. wyjmuje litr coca coli, wręcza mi i mówi w ramach EURO rozdajemy każdemu coca cole za darmo ahhaha

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-06-11, 15:57   #2186
iskierka0310
Raczkowanie

Cytat:
nie wiem czy to pocieszy ale ja tez miałam takie upławy brązowe własnie jak sobie wiecej poszalałam w sensie chodzenia,załatwiania róznych spraw ale potem cały wieczór starałam sie leżeć(o ile to mozliwe przy 1,5 rocznym smyku) i na drugi dzien było ok.
iskierka0310 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 16:27   #2187
alex501
Raczkowanie

GG do alex501

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Byłam u gina, żółwik dużyyy rośnie

no i rośnie razem z mięśniakiem, hehe mięśniak urósły 0,4 mm

generalnie dziś mam taki bół,że jak mnie badała i uciskała brzuch to wrzasnęłam z bólu, mięsniak uciska mi narządy wewnętrze, ledwo chodzę, ból taki, jakbym miała kolkę - nie że chwilę ale trzyma cały dzień fuck

no dostałam rozkurczowe, powinny pomóc, na razie nie ma żadnych problemów, ciąża piękna, termin porodu na 8.01

w końcu mam kartę ciąży teraz się czuję jak 100% ciężarna, między 25-30 czerwca zrobimy usg genetyczne
ufff, jestem spokojniejsza
Ja mialam dwa miesniaki przy drugiej ciazy ktore wchlonely sie calkowicie przed koncem glowa do gory ps masz date porodu w moje urodziny
alex501 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 16:30   #2188
hope01
Zakorzenienie

no hej dziewczyny, wróciłam od lekarza... Generalnie wszystko w porządku, maleństwo rośnie (załączam zdjątka), co do moich wyników moczu, to mówi, że zawsze w ciąży jakieś bakterie się trafią i jeśli mnie nic nie piecze i się nic nie dzieje to nie panikować, a jak coś się będzie działo to zrobić posiew. No i muszę się zaszczepić na żółtaczkę typu B, bo mam niskie przeciwciała. . .

ale się cieszę z maluszka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00147.jpg (87,3 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00148.jpg (71,2 KB, 35 załadowań)

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 16:31   #2189
BlackSanctum
Zakorzenienie

Bokeh, dobrze prawisz, polewam Ci (soczku).

Ja mam jutro wizytę, mam nadzieję, że Fasolka będzie już widoczna, bo na ostatniej było tylko małe echo... Trochę się stresuję, ale jestem pewna, że będzie wszystko dobrze. Nie mogę się doczekać, o godzinie 15:30 jestem umówiona.
Stary 2012-06-11, 16:32   #2190
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
no hej dziewczyny, wróciłam od lekarza... Generalnie wszystko w porządku, maleństwo rośnie (załączam zdjątka), co do moich wyników moczu, to mówi, że zawsze w ciąży jakieś bakterie się trafią i jeśli mnie nic nie piecze i się nic nie dzieje to nie panikować, a jak coś się będzie działo to zrobić posiew. No i muszę się zaszczepić na żółtaczkę typu B, bo mam niskie przeciwciała. . .

ale się cieszę z maluszka

Dobrze ze wszystko w porządku, a kiedy masz następną wizyte? )
co do zdjęcia bobaska -

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości