Walka o zdrowe i piękne włosy część XI - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-12, 22:27   #2161
izus_86
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
I trochę spóźnione, ale wszystkiego najlepszego
Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Izuś, spełnienia marzeń Obyś jednak dobrze bawiła się na weselu
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez kuleczkka Pokaż wiadomość
oj biedactwo, na pewno coś z sukienką i butami wykombinujesz

URODZINOWE uściski

a jak się czeszesz na wesele? Nie zapomnij jakiejś fotki fryzury zrobić!
Dziękuję
Udało mi się zeskrobać ten lakier, tylko zostały drobne odgniecenia, ale na szczęście praktycznie niewidoczne
Fryzurę muszę jakąś wykombinować, mam w planach takiego jednego koczka, zrobię zdjęcia i pokaże później.
Póki co kupiłam różyczki do wpięcia w H&M, które będą mi pasować i bardzo mi się spodobały
Załączyłam zdjęcia różyczek

Cytat:
Napisane przez asiek14 Pokaż wiadomość
Izuś, jeśli to wczoraj, to mamy w tym samym dniu urodziny wszystkiego najlepszego
Dziękuję
No i również Wszystkiego Najlepszego
No i jaki zbieg okoliczności, że mamy w ten sam dzień

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
100 lat!
będzie dobrze nie przejmuj sie drobnostkami Ty nawet jakbyś worek od kartofli załozyła to wyglądałabyś cudnie i obfoć się cała co by się potem pochwalić wizażowym siostrom

Oooo spoko jak mi jeszcze jakiegoś przystojniaka obiecujesz to wpadam na pewno
Oj dziękuję
Zdjęcia zrobię na pewno A co do kolegi, to napisz tylko jaki typ preferujesz i coś się znajdzie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
podobno szampony z sls/sles przyczyniają się do większego przetłuszczania, bo wysuszają skalp i produkuje on więcej łoju. Przy używaniu kosmetyków bez tego detergentu wszystko się uspokaja.
Z twarzą jest podobnie od kiedy unikam sls w składzie produktów do mycia twarzy, mam o wiele dłużej matową skórę i jest w lepszym stanie
Wiem, wiem o tym
Do twarzy używam żelu BD i od tego czasu moja cera się uspokoiła

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
A ja mam odwrotnie. Przy BD i Hippie wlosy szybciej mi sie przetluszczaja, a przy ziolowych hardkorach z SLeS mam dluzej swieze
Ja tez myślałam, że mam odwrotnie, ale na dłuższą metę te ziołowe oczyszczające szampony pogorszały tylko sprawę
Kiedy używałam ich na co dzień, wysuszyły mi skalp, spowodowały łupież (pierwszy raz w życiu miałam), a na końcu skóra głowy zaczęła się bronić i przetłuszczać jeszcze szybciej

Cytat:
Napisane przez Anellyn Pokaż wiadomość
Chciałam ruszyć z nowym, czystym kontem, stąd zmiana nicku.
No chyba, że
Pokażesz Nam włoski

Cytat:
Napisane przez Secret125 Pokaż wiadomość
Obiecałam Wam, że dodam zdjęcia i jakoś zawsze to mi umykało i zapominałam znaleźć zdjęć z czasów złego stanu włosów, aby pokazać wam porównanie. Przyznam, że troszeczkę jestem zaskoczona stanem moich, a to przecież tylko rok co za totalne sianoooo

1- przed zmianą pielęgnacji, zaraz po odstawieniu prostownicy
2- początki pielęgnacji i nieczesanie ich na sucho, co dawało jeszcze większe siano przez brak nawilżenia
3, 4- dwa dni temu kilka godzin po umyciu, strasznie się pokręciły, bo tak naprawdę są za biust
Odjęło mi mowę
Kolosalna różnica
Włoski masz piękne teraz, takie zdrowe, błyszczące i do tego te spiralki

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
Izus - 100 lat i jeszcze piekniejszych(o ile to mozliwe) i dłuzszych włosków!
Oj możliwe, możliwe W każdym razie dziękuję ślicznie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN2007.jpg (42,2 KB, 73 załadowań)
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 23:04   #2162
izus_86
Zakorzenienie

Z góry przepraszam za offtop

No i mamy remis z Rosją, także mecz z Czechami będzie decydujący o wyjście z grupy
Moja kuzynka będzie miała przechlapane wesele, bo akurat ma w dzień meczu, a każdy będzie tylko o nim myślał
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-06-12, 23:06   #2163
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość

No i mamy remis z Rosją, także mecz z Czechami będzie decydujący o wyjście z grupy
Moja kuzynka będzie miała przechlapane wesele, bo akurat ma w dzień meczu, a każdy będzie tylko o nim myślał
o to lipa nie no musimy wygrać, jak daliśmy radę z Rosjanami...

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 23:09   #2164
Earis
Przyczajenie

No to co, to może i ja się dołączę?

Będą dwa miesiące, od kiedy zaczęłam się bardziej zajmować moimi włosami. Stosuję OMO, od czasu do czasu olejuję, odstawiłam szampony z SLS, od czasu do czasu stosuję jakiś ze SLES... ale sama nie wiem czy widzę jakąś kolosalną różnicę. Mam włosy długie, bo poza pas, falowano-kręcone (zaglądałam już na forum dla zakręconych, w sumie to wiele informacji właśnie tam znalazłam, ale ścisłe stosowanie się do CG to nie dla mnie chyba, włosy średnio na to reagują) - niby skręcają się ładniej, ale mam strasznie zniszczone końcówki. Rozdwajają się, łamią, no i suche są te końce bardzo, a ścinanie ostrymi nożyczkami wiele nie daje. Na wilgoć w powietrzu skręcają się jeszcze bardziej i nie da się nad tym zapanować. Przynajmniej się nie przetłuszczają, ale coś mi się zdaje, że szampony Alterry średnio pasują moim włosom, bo jednak przyspieszają to przetłuszczenie minimalnie (kiedyś przy szamponach z SLES wytrzymywały nawet 3-4 dni, a teraz to raczej 2). Nigdy nie suszę suszarką, czasem użyję prostownicy na grzywkę, na końcówki stosuję olej rycynowy i chyba tylko on mnie ratuje. Do olejowania całych włosów próbowałam oleju z pestek winogron i tego alterrowego z brzozą, ale prawdę mówiąc to efektów brak, nie wiem, może za mało ich użyłam na moją długość, albo co. Ah - rok temu pierwszy raz zafarbowałam włosy (garnierem, o ile dobrze pamiętam - koszmarna farba), od tamtego czasu trzy razy miałam ognisto rudy kolor (l'oreal feria bodajże), a ostatnie dwa to było schodzenie do naturalnego - tutaj już l'oreal casting creme (naturalnie mam włosy rudokasztanowe, więc tylko, żeby zatuszować średnio widoczne odrosty) - udało mi się akurat znaleźć kolor taki, jaki mają naturalnie moje włosy teraz mam zamiar już nie ruszać farb, przekonałam się do swojego koloru :P Czasem jeszcze używam maski Mili, tej mlecznej, działa cuda na moich włosach, ale tylko na krótko, a prawdę mówiąc to ostatnio nie mam czasu się bawić w maski no i kończy mi się, chyba trzeba bedzię poszukać czegoś innego... Sama już nie wiem co mam robić, te końcówki mnie bardzo martwią, a nie chcę ścinać - już kiedyś się na to zdecydowałam i żałowałam straszliwie.
Earis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 23:15   #2165
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
o to lipa nie no musimy wygrać, jak daliśmy radę z Rosjanami...
Wygramy, wygramy
Co do wesela, to źle jej nie życzę, ale bardzo nie podoba mi się jej podejście, mają dosłownie miliony na koncie, a ona już liczy ile dostanie, do tego wszystko jest tak robione, aby tylko przebić mój ślub i wesele
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-06-12, 23:28   #2166
Nolley
Wtajemniczenie

Dziewczyny, co myślicie o tym? Nalozyłam w niedziele Biovaxa do ciemnych i mam do tej pory mega szorstkie, jakby suche włosy nie do ogarnięcia,a myłam juz 2 razy od niedzieli...Nie możliwe zeby to bylo przeproteinowanie, bo wax raczej ich nie zawiera wtf? a i trzymalam go godzinę.

MOJA PIELĘGNACJA

WYMIANKA
Nolley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 23:34   #2167
WarOfWorlds
Zadomowienie

Muszę się pochwalić, że właśnie rozrobiłam cassię z wodą i sokiem z cytryny i już siedzi pod folią i ręcznikiem i czeka do rana ale się jaram Mam nadzieję, że nie będę miała zielonych włosów

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Cytat:
Wygramy, wygramy
Co do wesela, to źle jej nie życzę, ale bardzo nie podoba mi się jej podejście, mają dosłownie miliony na koncie, a ona już liczy ile dostanie, do tego wszystko jest tak robione, aby tylko przebić mój ślub i wesele
też trzymam kciuki oftopowo. I swoją drogą dziwi mnie takie podejście niektórych, przecież to ślub, a nie jakaś okazja do dziwnego konkurowania... A może to ja tylko taka dziwna, która nie planuje wesela I nie muszę się martwić takimi rzeczami

ZUZKA
WarOfWorlds jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-12, 23:39   #2168
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nolley Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co myślicie o tym? Nalozyłam w niedziele Biovaxa do ciemnych i mam do tej pory mega szorstkie, jakby suche włosy nie do ogarnięcia,a myłam juz 2 razy od niedzieli...Nie możliwe zeby to bylo przeproteinowanie, bo wax raczej ich nie zawiera wtf? a i trzymalam go godzinę.
A zmieniałaś coś jeszcze?
Ten biovax ma jedwab hydrolizowany, który należy do protein, ale wątpię, aby to spowodowało aż taki efekt

Cytat:
Napisane przez WarOfWorlds Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić, że właśnie rozrobiłam cassię z wodą i sokiem z cytryny i już siedzi pod folią i ręcznikiem i czeka do rana ale się jaram Mam nadzieję, że nie będę miała zielonych włosów
Pokaż koniecznie włoski później
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-06-12, 23:48   #2169
WarOfWorlds
Zadomowienie

Cytat:

Pokaż koniecznie włoski później
Postaram się, ale mam tylko telefon z aparatem O ile będzie jakaś różnica

ZUZKA
Stary 2012-06-12, 23:49   #2170
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
też trzymam kciuki oftopowo. I swoją drogą dziwi mnie takie podejście niektórych, przecież to ślub, a nie jakaś okazja do dziwnego konkurowania... A może to ja tylko taka dziwna, która nie planuje wesela I nie muszę się martwić takimi rzeczami
Ja też tego nie rozumiem, ale niestety bogaci ludzie potrafią tacy być
Ja robiłam wesele dla siebie, chciałam aby goście dobrze się bawili, a nie podziwiali wystrój itp.
No i najbardziej mnie rozczarowało to, że część gości z okolic ma noclegi w hotelu, a rodzina, która przyjeżdża ponad 300 km nie.
Ja się cieszę czasami, że nie jestem jakąś milionerką, przynajmniej umiem patrzeć na innych na równi ze sobą, a nie z góry
I wiem, że moje wesele i to co osiągnęłam/osiągnę zawdzięczam sobie, a nie tak jak moja kuzynka bogatemu tatusiowi
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-06-13, 00:11   #2171
WarOfWorlds
Zadomowienie

Cytat:
Ja też tego nie rozumiem, ale niestety bogaci ludzie potrafią tacy być
Ja robiłam wesele dla siebie, chciałam aby goście dobrze się bawili, a nie podziwiali wystrój itp.
No i najbardziej mnie rozczarowało to, że część gości z okolic ma noclegi w hotelu, a rodzina, która przyjeżdża ponad 300 km nie.
Ja się cieszę czasami, że nie jestem jakąś milionerką, przynajmniej umiem patrzeć na innych na równi ze sobą, a nie z góry
I wiem, że moje wesele i to co osiągnęłam/osiągnę zawdzięczam sobie, a nie tak jak moja kuzynka bogatemu tatusiowi

ZUZKA

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-13, 00:35   #2172
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję

---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ----------

A właśnie miałam Wam pisać (tylko nie bijcie ), że ostatnio za mną chodzi farbowanie
Bardzo denerwują mnie te rudawe refleksy, są po zeszłym lecie i zaczynają się od połowy długości moich włosów. Nie wygląda to ciekawie, a zwłaszcza kiedy spinam włosy w koczek, podpinam je i widać duży kontrast w kolorach
Chciałam je przyciemnić, aby były jednakowe. Ogólnie nie farbuję włosów, kilka razy mi się zdarzyło, właśnie z tego samego powodu
Myślicie, że jak pofarbuję włoski, to mi to nie zaszkodzi?
Chodzi mi o jednorazowe farbowanie, bo co próbuję jakiś koczek zrobić i wymyślić jakąś fryzurę na wesele, to strasznie to widać
Zrobiłabym henną, ale do wesele nie zdążę zamówić
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-06-13, 00:41   #2173
Fubizka
Zakorzenienie

No i wykrakane Irlandczycy to nieźli krejzole, zabawy kibicowskie mają niesamowite, niestety jedną z nich jest wylewanie na dziewczyny piwa - tym oto sposobem miałam pół głowy CAŁKOWICIE ociekające piwem, tak, że aż kapało I wiecie co moje włosy na to? Skręciły się w korkociągi Idealny skręt, szkoda, że taki zapach No ale już umyłam wymaskowałam odpowiednio i zaraz suszę, zobaczę z ciekawości czy są przesuszone
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 00:45   #2174
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
No i wykrakane Irlandczycy to nieźli krejzole, zabawy kibicowskie mają niesamowite, niestety jedną z nich jest wylewanie na dziewczyny piwa - tym oto sposobem miałam pół głowy CAŁKOWICIE ociekające piwem, tak, że aż kapało I wiecie co moje włosy na to? Skręciły się w korkociągi Idealny skręt, szkoda, że taki zapach No ale już umyłam wymaskowałam odpowiednio i zaraz suszę, zobaczę z ciekawości czy są przesuszone
piwna maska i to za darmo

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 00:53   #2175
WarOfWorlds
Zadomowienie

Cytat:

ZUZKA
Stary 2012-06-13, 01:37   #2176
Fubizka
Zakorzenienie

Umyłam 2 razy szamponem oczyszczającym, żeby mieć pewność, że zmyłam to piwo, nałożyłam na czas kąpieli maskę tołpy, potem na chwilę wmasowałam nivea long repair, zawinęłam w ręcznik, wtarłam serum biovaxa i wysuszyłam na tej ceramicznej okrągłej szczotce. Słowo daję, nigdy nie miałam tak gładkich i miękkich włosów Po prostu jestem zachwycona!!! Od dziś na dobranoc wylewam sobie regularnie piwo na łeb

A tak serio, to może być zasługa tej szczotki, zobaczę następnym razem
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 07:32   #2177
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
od jakiegoś czasu zastanawiam się nad Long Repair Pewnie następnym razem wyląduje u mnie w koszyku
Lojalnie ostrzegam - w imieniu moim i jeszcze dwóch moich znajomych dziewczyn - ten Long Repair od NIVEA { szampon + odżywka} wylądował, ale w koszu na śmieci .
Z tym, że ( i tu posłużę się powiedzeniem mojego Dziadka) : jeden lubi ogórki, inny - organisty córki . Ale ostrzegłam .

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Ja akurat też jeszcze nie używałam, może dziś będzie ten pierwszy raz .
Wiem, że to kupa forsy, ale ja, na pierwszy raz, poszłabym do specjalisty i podejrzała jakimi farbami farbuje .
Umknęło mi, za co przepraszam . Jaki kolor chcesz uzyskać ? I jak już się zdecydujesz - polecam farbowanie na olej . Zawsze to jakaś ochrona .

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Jeszcze nie próbowałam nigdy
I dobrze { }.

Cytat:
Od dziś na dobranoc wylewam sobie regularnie piwo na łeb
W dawnych czasach { } piwo uznawane było jako jeden z najlepszych kosmetyków do włosów . Każdy {!} fryzjer używał piwa . Muszę się przyznać, że ja do niedawna czasami też jeszcze używałm . Wtedy, gdy chciałam na wałki włosy zakręcić . Doskonały utrwalacz fryzury . A zapach wyparowuje lub wystarczy psiknąć perfumami .
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 08:23   #2178
milusiaam
Wtajemniczenie

Cytat:
Umyłam 2 razy szamponem oczyszczającym, żeby mieć pewność, że zmyłam to piwo, nałożyłam na czas kąpieli maskę tołpy, potem na chwilę wmasowałam nivea long repair, zawinęłam w ręcznik, wtarłam serum biovaxa i wysuszyłam na tej ceramicznej okrągłej szczotce. Słowo daję, nigdy nie miałam tak gładkich i miękkich włosów Po prostu jestem zachwycona!!! Od dziś na dobranoc wylewam sobie regularnie piwo na łeb

A tak serio, to może być zasługa tej szczotki, zobaczę następnym razem
hahaha
Juz widze mine mojego tż gdy podczas meczu wyrywam mu piwo i wylewam sobie na głowe tego by juz nie wytrzymał

Cytat:
Dziękuję

---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ----------

A właśnie miałam Wam pisać (tylko nie bijcie ), że ostatnio za mną chodzi farbowanie
Bardzo denerwują mnie te rudawe refleksy, są po zeszłym lecie i zaczynają się od połowy długości moich włosów. Nie wygląda to ciekawie, a zwłaszcza kiedy spinam włosy w koczek, podpinam je i widać duży kontrast w kolorach
Chciałam je przyciemnić, aby były jednakowe. Ogólnie nie farbuję włosów, kilka razy mi się zdarzyło, właśnie z tego samego powodu
Chodzi mi o jednorazowe farbowanie, bo co próbuję jakiś koczek zrobić i wymyślić jakąś fryzurę na wesele, to strasznie to widać
Może zrobisz szamponetka? sa bardzo delikatne. np DELIA LUB Joanna do 8 myc akurat na czas wesela ,trzymał by sie kolor ,włosy nie ucierpią ,nie było by problemu z ewentualnym odrostem.Później mogłabyś sie zastanowić nad ewentualna henna czy farba
milusiaam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 10:39   #2179
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Lojalnie ostrzegam - w imieniu moim i jeszcze dwóch moich znajomych dziewczyn - ten Long Repair od NIVEA { szampon + odżywka} wylądował, ale w koszu na śmieci .
Z tym, że ( i tu posłużę się powiedzeniem mojego Dziadka) : jeden lubi ogórki, inny - organisty córki . Ale ostrzegłam .
właśnie do gazetki z rossa jest dołączona próbka tej odżywki, także zobaczę, czy będzie mi pasować ale dzięki za ostrzeżenie
xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-13, 10:45   #2180
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe
Konto usunięte

Cytat:
Wygramy, wygramy
Cytat:

Co do wesela to identyczna sytuacja jak z moją koleżanką, na lekcjach liczyła ile będzie na plusie, kto ile da pieniędzy itp. To jest trochę żałosne..

I mocno wierzę w naszą drużynę, wczoraj na meczy to juz miałam stan przedzawałowy jak tylko Rosja miała piłkę.. Musimy mocno wierzyć

Cytat:
Płukanki piwne są genialne na włosy, dodają miekkości i blasku szkoda tylko, że (w moim przypadku) zapach nie zszedł do końca

Zdaję też relację po wczorajszej odżywce z olejem Włosy są po prostu genialne! Miękkie, błyszczące, delikatne, pierwszy raz są takie cudowne, wyglądają na naprawdę zdrowe i zadbane! Ta metoda jest moim nr jeden, bo jeszcze nic nigdy nie dało tak dobrych efektów Będę stosować dwa razy w tygodniu
Jedyny minus to, że włosy są napuszone, ale myślę, że to wina albo zbyt małej ilości odżywki b/s, gdyż bałam się obciążenia lub/i próbowania wydobycia fal
Chciałam zrobić fotkę i pochwalić się włosiskami, jestem z nich naprawdę dumna! Ale ktoś posiał gdzieś baterie z aparatu i lipa
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 10:47   #2181
kuleczkka
Rozeznanie

Cytat:
właśnie do gazetki z rossa jest dołączona próbka tej odżywki, także zobaczę, czy będzie mi pasować ale dzięki za ostrzeżenie
o fajnie, że mówisz - bo mnie kusi ta odżywka - mimo, że moje włosy długie to nie są.
Ona jest darmowa czy coś się płaci?
kuleczkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 10:56   #2182
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:

Przynajmniej miałaś darmową płukankę piwną i do tego świetne włoski dzisiaj

Cytat:
Napisane przez milusiaam Pokaż wiadomość
Może zrobisz szamponetka? sa bardzo delikatne. np DELIA LUB Joanna do 8 myc akurat na czas wesela ,trzymał by sie kolor ,włosy nie ucierpią ,nie było by problemu z ewentualnym odrostem.Później mogłabyś sie zastanowić nad ewentualna henna czy farba
Szamponetką nie chce, bo myję włosy codziennie i bardzo szybko by mi kolor zszedł, bo nawet farba mi się szybko wypłukuje
O odrost się nie boję, bo mam ciemne włoski i już kiedyś tak farbowałam, to nie było nic widać
Nawet by mi zależało na tej farbie, bo przynajmniej bym się pozbyła tych rudawych refleksów, które w lato jeszcze się pogłębią
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-06-13, 11:24   #2183
kuleczkka
Rozeznanie

Cytat:

Przynajmniej miałaś darmową płukankę piwną i do tego świetne włoski dzisiaj

Szamponetką nie chce, bo myję włosy codziennie i bardzo szybko by mi kolor zszedł, bo nawet farba mi się szybko wypłukuje
O odrost się nie boję, bo mam ciemne włoski i już kiedyś tak farbowałam, to nie było nic widać
Nawet by mi zależało na tej farbie, bo przynajmniej bym się pozbyła tych rudawych refleksów, które w lato jeszcze się pogłębią
Ja bym chyba zaryzykowała na Twoim miejscu hennę. Albo czarną khadi, albo indygo.

Indygo niestety się wypłukuje z włosów, w czarnej khadi jest wiecej zdecydowanie indygo
kuleczkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 11:37   #2184
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam oczy pomalowane - powieki na biało i zamiast czarnej kreski - czerwona, usta na czerwono a na policzku flaga no i z leclercu kupiłam sobie za całe 13 zł wielką flagę z orłem i z miejscami na ręce, że można się zakryć jak peleryną Paznokcie na czerwono a końcówki na biało, a włosów nie związuję, mi tam nie robi, że ktoś mi je piwem ochlapie Na ostatnim meczu kolega mi oblał całe spodnie piwem, że miałam mokre majtki - to dopiero był problem Koszulki narodowej nie mam, więc musiałam się zadowolić czerwoną bluzką

I tak wszędzie widzę biało czerwone spraye do włosów, ale nie ma na nich składu, więc odpadają
Hhehe tez mam te flage

Co do sprayu -

Cytat:
Wiem, wiem o tym
Do twarzy używam żelu BD i od tego czasu moja cera się uspokoiła

Ja tez myślałam, że mam odwrotnie, ale na dłuższą metę te ziołowe oczyszczające szampony pogorszały tylko sprawę
Kiedy używałam ich na co dzień, wysuszyły mi skalp, spowodowały łupież (pierwszy raz w życiu miałam), a na końcu skóra głowy zaczęła się bronić i przetłuszczać jeszcze szybciej
Ale ja nie myje szamponem z SLeSem codziennie i nawet nie zamierzam
Uzywam go raz na tydzien i naprawde widze roznice, a w tak krotkim czasie raczej nie ma mowy, zeby cos sie nadbudowalo i efekt spowodowany byl gruntownym oczyszczeniem

Cytat:
Hahha czyli znalazlas idealny sposob na loki, ciut rozniacy sie od CG

Swoja droga - wspaniali ludzie, bawilismy sie z nimi do 4
W ogole wczorajsza Dluga - istny szal! A przeciez "tylko" zremisowalismy

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 11:43   #2185
kascysko
Zakorzenienie

"Tylko wygrana, z Czechami tylko wygrana"

Wróciwszy o 4, śmierdziwszy piwem jak stary żul stwierdzam, że moje włosy chyba to lubią, gdyż są idealne

Ale przemówić nie mogę - trza było wczoraj tak drzeć ryja?
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 12:08   #2186
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję

Moim zdaniem nie zaszkodzi. Ja farbuję włosy i nie narzekam na ich stan, jak się dba to żadna farba nie zaszkodzi Tym bardziej ciemna farba, która zazwyczaj jest aplikowana z mniejszym utleniaczem, więc nie "wżera" się tak bardzo
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 13:23   #2187
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez kuleczkka Pokaż wiadomość
o fajnie, że mówisz - bo mnie kusi ta odżywka - mimo, że moje włosy długie to nie są.
Ona jest darmowa czy coś się płaci?
gazetka jest darmowa a próbka odżywki jest w środku

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Hhehe tez mam te flage

Swoja droga - wspaniali ludzie, bawilismy sie z nimi do 4
W ogole wczorajsza Dluga - istny szal! A przeciez "tylko" zremisowalismy
Mówisz o długiej w Krakowie? Tutaj było słychać kibiców aż do samego rana A błonia to w ogóle bajka A powrót autobusem do domu - wrażenia na pewno niezapomniane

A to nic, że zremisowaliśmy, ale to my strzeliliśmy więcej bramek ;p haaa
Teraz już na pewno rozwalimy Czechów
xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-13, 15:23   #2188
masija
Zakorzenienie

Cześć
Kiedyś tutaj pisałam u Was ale jakoś tak odpuściłam ale chciałabym poprosić o pomoc
Dostałam zamówienie z zsk: all in one, d-pantenol, l-cysteinę, hydrolizat keratyny, hydr. białka jedwabiu.
Możecie mi powiedzieć czy wszystkie te produkty mogę bez ryzyka dodawać do masek? Mieszać je wszystkie razem? Nie mam czasu robić wyszukanych masek, nie mam na tyle produktów dlatego chciałabym się posiłkować maskami które mam na stanie (gloria, bingo, etc.) i ew. kręcić coś z tych produktów z zsk + jakieś typowe produkty dostępne w domu (miód, oleje, etc.)

Pozdrawiam

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 15:26   #2189
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Nałożyłam na głowę miks trzech masek i kilku półproduktów z EcoSpa i na to wszystko siatkę foliową i ręcznik. Robię SPA włosom.

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 16:03   #2190
malwka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez almondfairy Pokaż wiadomość
mogłabyś napisac nazwę tej szczotki, linka zapodac? jeśli efekt jest super bez użycia prostownicy to chyba ją bardzo pożądam
ja mam TAKĄ suszarko lokówkę i jest super. oczywiście używam tylko tej obracającej się, najgrubszej szczotki do modelowania przede wszystkim grzywki i uważam, że to jest o wiele, wiele, wiele bardziej wygodne niż osobno suszarka i osobno okrągła szczotka.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości