|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI
Dziękuję
Cytat:
Udało mi się zeskrobać ten lakier, tylko zostały drobne odgniecenia, ale na szczęście praktycznie niewidoczne ![]() Fryzurę muszę jakąś wykombinować, mam w planach takiego jednego koczka, zrobię zdjęcia i pokaże później. Póki co kupiłam różyczki do wpięcia w H&M, które będą mi pasować i bardzo mi się spodobały Załączyłam zdjęcia różyczek ![]() Cytat:
No i również Wszystkiego Najlepszego No i jaki zbieg okoliczności, że mamy w ten sam dzień ![]() Cytat:
Zdjęcia zrobię na pewno ![]() Cytat:
Do twarzy używam żelu BD i od tego czasu moja cera się uspokoiła ![]() Cytat:
![]() Kiedy używałam ich na co dzień, wysuszyły mi skalp, spowodowały łupież (pierwszy raz w życiu miałam), a na końcu skóra głowy zaczęła się bronić i przetłuszczać jeszcze szybciej ![]() No chyba, że ![]() Pokażesz Nam włoski ![]() Cytat:
![]() Kolosalna różnica Włoski masz piękne teraz, takie zdrowe, błyszczące i do tego te spiralki Cytat:
W każdym razie dziękuję ślicznie
|
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
Z góry przepraszam za offtop
No i mamy remis z Rosją, także mecz z Czechami będzie decydujący o wyjście z grupy ![]() Moja kuzynka będzie miała przechlapane wesele, bo akurat ma w dzień meczu, a każdy będzie tylko o nim myślał
|
#2163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2164 |
|
Przyczajenie
|
No to co, to może i ja się dołączę?
Będą dwa miesiące, od kiedy zaczęłam się bardziej zajmować moimi włosami. Stosuję OMO, od czasu do czasu olejuję, odstawiłam szampony z SLS, od czasu do czasu stosuję jakiś ze SLES... ale sama nie wiem czy widzę jakąś kolosalną różnicę. Mam włosy długie, bo poza pas, falowano-kręcone (zaglądałam już na forum dla zakręconych, w sumie to wiele informacji właśnie tam znalazłam, ale ścisłe stosowanie się do CG to nie dla mnie chyba, włosy średnio na to reagują) - niby skręcają się ładniej, ale mam strasznie zniszczone końcówki. Rozdwajają się, łamią, no i suche są te końce bardzo, a ścinanie ostrymi nożyczkami wiele nie daje. Na wilgoć w powietrzu skręcają się jeszcze bardziej i nie da się nad tym zapanować. Przynajmniej się nie przetłuszczają, ale coś mi się zdaje, że szampony Alterry średnio pasują moim włosom, bo jednak przyspieszają to przetłuszczenie minimalnie (kiedyś przy szamponach z SLES wytrzymywały nawet 3-4 dni, a teraz to raczej 2). Nigdy nie suszę suszarką, czasem użyję prostownicy na grzywkę, na końcówki stosuję olej rycynowy i chyba tylko on mnie ratuje. Do olejowania całych włosów próbowałam oleju z pestek winogron i tego alterrowego z brzozą, ale prawdę mówiąc to efektów brak, nie wiem, może za mało ich użyłam na moją długość, albo co. Ah - rok temu pierwszy raz zafarbowałam włosy (garnierem, o ile dobrze pamiętam - koszmarna farba), od tamtego czasu trzy razy miałam ognisto rudy kolor (l'oreal feria bodajże), a ostatnie dwa to było schodzenie do naturalnego - tutaj już l'oreal casting creme (naturalnie mam włosy rudokasztanowe, więc tylko, żeby zatuszować średnio widoczne odrosty) - udało mi się akurat znaleźć kolor taki, jaki mają naturalnie moje włosy teraz mam zamiar już nie ruszać farb, przekonałam się do swojego koloru :P Czasem jeszcze używam maski Mili, tej mlecznej, działa cuda na moich włosach, ale tylko na krótko, a prawdę mówiąc to ostatnio nie mam czasu się bawić w maski no i kończy mi się, chyba trzeba bedzię poszukać czegoś innego... Sama już nie wiem co mam robić, te końcówki mnie bardzo martwią, a nie chcę ścinać - już kiedyś się na to zdecydowałam i żałowałam straszliwie.
|
|
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
Wygramy, wygramy
![]() Co do wesela, to źle jej nie życzę, ale bardzo nie podoba mi się jej podejście, mają dosłownie miliony na koncie, a ona już liczy ile dostanie, do tego wszystko jest tak robione, aby tylko przebić mój ślub i wesele
|
#2166 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, co myślicie o tym? Nalozyłam w niedziele Biovaxa do ciemnych i mam do tej pory mega szorstkie, jakby suche włosy nie do ogarnięcia,a myłam juz 2 razy od niedzieli...Nie możliwe zeby to bylo przeproteinowanie, bo wax raczej ich nie zawiera
wtf? a i trzymalam go godzinę.
|
|
|
|
#2167 | |
|
Zadomowienie
|
Muszę się pochwalić, że właśnie rozrobiłam cassię z wodą i sokiem z cytryny i już siedzi pod folią i ręcznikiem i czeka do rana
ale się jaram![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
oftopowo. I swoją drogą dziwi mnie takie podejście niektórych, przecież to ślub, a nie jakaś okazja do dziwnego konkurowania... A może to ja tylko taka dziwna, która nie planuje wesela I nie muszę się martwić takimi rzeczami
|
|
#2168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten biovax ma jedwab hydrolizowany, który należy do protein, ale wątpię, aby to spowodowało aż taki efekt ![]() Cytat:
|
|
#2169 |
|
Zadomowienie
|
Postaram się, ale mam tylko telefon z aparatem
O ile będzie jakaś różnica
|
#2170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja robiłam wesele dla siebie, chciałam aby goście dobrze się bawili, a nie podziwiali wystrój itp. ![]() No i najbardziej mnie rozczarowało to, że część gości z okolic ma noclegi w hotelu, a rodzina, która przyjeżdża ponad 300 km nie. Ja się cieszę czasami, że nie jestem jakąś milionerką, przynajmniej umiem patrzeć na innych na równi ze sobą, a nie z góry ![]() I wiem, że moje wesele i to co osiągnęłam/osiągnę zawdzięczam sobie, a nie tak jak moja kuzynka bogatemu tatusiowi
|
|
#2171 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- A właśnie miałam Wam pisać (tylko nie bijcie ), że ostatnio za mną chodzi farbowanie ![]() Bardzo denerwują mnie te rudawe refleksy, są po zeszłym lecie i zaczynają się od połowy długości moich włosów. Nie wygląda to ciekawie, a zwłaszcza kiedy spinam włosy w koczek, podpinam je i widać duży kontrast w kolorach ![]() Chciałam je przyciemnić, aby były jednakowe. Ogólnie nie farbuję włosów, kilka razy mi się zdarzyło, właśnie z tego samego powodu ![]() Myślicie, że jak pofarbuję włoski, to mi to nie zaszkodzi? Chodzi mi o jednorazowe farbowanie, bo co próbuję jakiś koczek zrobić i wymyślić jakąś fryzurę na wesele, to strasznie to widać ![]() Zrobiłabym henną, ale do wesele nie zdążę zamówić
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
No i wykrakane
Irlandczycy to nieźli krejzole, zabawy kibicowskie mają niesamowite, niestety jedną z nich jest wylewanie na dziewczyny piwa - tym oto sposobem miałam pół głowy CAŁKOWICIE ociekające piwem, tak, że aż kapało I wiecie co moje włosy na to? Skręciły się w korkociągi Idealny skręt, szkoda, że taki zapach No ale już umyłam wymaskowałam odpowiednio i zaraz suszę, zobaczę z ciekawości czy są przesuszone
|
|
|
|
#2174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
Umyłam 2 razy szamponem oczyszczającym, żeby mieć pewność, że zmyłam to piwo, nałożyłam na czas kąpieli maskę tołpy, potem na chwilę wmasowałam nivea long repair, zawinęłam w ręcznik, wtarłam serum biovaxa i wysuszyłam na tej ceramicznej okrągłej szczotce. Słowo daję, nigdy nie miałam tak gładkich i miękkich włosów
Po prostu jestem zachwycona!!! Od dziś na dobranoc wylewam sobie regularnie piwo na łeb A tak serio, to może być zasługa tej szczotki, zobaczę następnym razem
|
|
|
|
#2177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym, że ( i tu posłużę się powiedzeniem mojego Dziadka) : jeden lubi ogórki, inny - organisty córki . Ale ostrzegłam . Cytat:
Umknęło mi, za co przepraszam . Jaki kolor chcesz uzyskać ? I jak już się zdecydujesz - polecam farbowanie na olej . Zawsze to jakaś ochrona . I dobrze { }. W dawnych czasach { } piwo uznawane było jako jeden z najlepszych kosmetyków do włosów . Każdy {!} fryzjer używał piwa . Muszę się przyznać, że ja do niedawna czasami też jeszcze używałm . Wtedy, gdy chciałam na wałki włosy zakręcić . Doskonały utrwalacz fryzury . A zapach wyparowuje lub wystarczy psiknąć perfumami .
|
||
|
|
|
#2178 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Juz widze mine mojego tż gdy podczas meczu wyrywam mu piwo i wylewam sobie na głowe tego by juz nie wytrzymał ![]() Cytat:
akurat na czas wesela ,trzymał by sie kolor ,włosy nie ucierpią ,nie było by problemu z ewentualnym odrostem.Później mogłabyś sie zastanowić nad ewentualna henna czy farba
|
||
|
|
|
#2179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale dzięki za ostrzeżenie
|
|
|
|
|
#2180 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
I mocno wierzę w naszą drużynę, wczoraj na meczy to juz miałam stan przedzawałowy jak tylko Rosja miała piłkę.. Musimy mocno wierzyć Cytat:
![]() Zdaję też relację po wczorajszej odżywce z olejem Włosy są po prostu genialne! ![]() Jedyny minus to, że włosy są napuszone, ale myślę, że to wina albo zbyt małej ilości odżywki b/s, gdyż bałam się obciążenia lub/i próbowania wydobycia fal Chciałam zrobić fotkę i pochwalić się włosiskami, jestem z nich naprawdę dumna! Ale ktoś posiał gdzieś baterie z aparatu i lipa
|
|||
|
|
|
#2181 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ona jest darmowa czy coś się płaci?
|
|
#2182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynajmniej miałaś darmową płukankę piwną i do tego świetne włoski dzisiaj ![]() Cytat:
![]() O odrost się nie boję, bo mam ciemne włoski i już kiedyś tak farbowałam, to nie było nic widać ![]() Nawet by mi zależało na tej farbie, bo przynajmniej bym się pozbyła tych rudawych refleksów, które w lato jeszcze się pogłębią
|
|
#2183 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Indygo niestety się wypłukuje z włosów, w czarnej khadi jest wiecej zdecydowanie indygo
|
|
#2184 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do sprayu - Cytat:
![]() Uzywam go raz na tydzien i naprawde widze roznice, a w tak krotkim czasie raczej nie ma mowy, zeby cos sie nadbudowalo i efekt spowodowany byl gruntownym oczyszczeniem ![]() Cytat:
![]() Swoja droga - wspaniali ludzie, bawilismy sie z nimi do 4 ![]() W ogole wczorajsza Dluga - istny szal! A przeciez "tylko" zremisowalismy
|
|||
|
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
"Tylko wygrana, z Czechami tylko wygrana"
Wróciwszy o 4, śmierdziwszy piwem jak stary żul stwierdzam, że moje włosy chyba to lubią, gdyż są idealne ![]() Ale przemówić nie mogę - trza było wczoraj tak drzeć ryja?
|
#2186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym bardziej ciemna farba, która zazwyczaj jest aplikowana z mniejszym utleniaczem, więc nie "wżera" się tak bardzo
|
|
|
|
|
#2187 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a próbka odżywki jest w środku ![]() Cytat:
Tutaj było słychać kibiców aż do samego rana A błonia to w ogóle bajka A powrót autobusem do domu - wrażenia na pewno niezapomniane![]() A to nic, że zremisowaliśmy, ale to my strzeliliśmy więcej bramek ;p haaa ![]() Teraz już na pewno rozwalimy Czechów
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Kiedyś tutaj pisałam u Was ale jakoś tak odpuściłam ale chciałabym poprosić o pomoc ![]() Dostałam zamówienie z zsk: all in one, d-pantenol, l-cysteinę, hydrolizat keratyny, hydr. białka jedwabiu. Możecie mi powiedzieć czy wszystkie te produkty mogę bez ryzyka dodawać do masek? Mieszać je wszystkie razem? Nie mam czasu robić wyszukanych masek, nie mam na tyle produktów dlatego chciałabym się posiłkować maskami które mam na stanie (gloria, bingo, etc.) i ew. kręcić coś z tych produktów z zsk + jakieś typowe produkty dostępne w domu (miód, oleje, etc.) Pozdrawiam
|
#2189 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Nałożyłam na głowę miks trzech masek i kilku półproduktów z EcoSpa i na to wszystko siatkę foliową i ręcznik. Robię SPA włosom.
|
|
#2190 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:53.

i obfoć się cała co by się potem pochwalić wizażowym siostrom 

Przyznam, że troszeczkę jestem zaskoczona stanem moich, a to przecież tylko rok 

no i kończy mi się, chyba trzeba bedzię poszukać czegoś innego... Sama już nie wiem co mam robić, te końcówki mnie bardzo martwią, a nie chcę ścinać - już kiedyś się na to zdecydowałam i żałowałam straszliwie.

wtf? a i trzymalam go godzinę.

cel: do dooopy

Po prostu jestem zachwycona!!! Od dziś na dobranoc wylewam sobie regularnie piwo na łeb