|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI
Cytat:
|
|
|
|
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też dziś olejowałam na odżywkę Glorii oliwą z oliwek i efekt jest fajny
Nawet te suche końce już są mniej suche
|
|
|
|
#2073 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
Póki co świetnie się u mnie sprawdza Nivea Long Repair, nienajgorzej Stapiz i idealnie jedwab CHI (akurat mi się skończył
|
|
|
|
#2075 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez lubie zoltego Glisskura do psikania.
Psikam sporo (10-12 razy na wlosy do ramion) i obciazenia nie zauwazylam. ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to co ja mam teraz kupić ?
|
|
#2078 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a jak dajecie olej na odżywkę to na suche czy na mokre?
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
Tak
Bardzo fajna drogeria, Vatike maja, Amle tez (co prawda drozsze niz na all). Ja na spryskane psikadlem z polproduktow. |
|
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na suche dałam, od odzywki i tak są mokre
|
|
|
|
#2081 |
|
Wtajemniczenie
|
Niektórym służy, więc może tylko ze mnie taki pechowiec? Dzisiaj psiknęłam sobie tylko na końce, aby nie przeciążyć i co? Strąki na 15cm od dołu.
|
|
|
|
#2082 |
|
Spaceroholiczka
|
Teraz miała być maska, później olej, a nie ma nic
![]() Jeszcze czeka na mnie pokrzywa i drożdże, może ew. nałożę olej na noc
|
|
|
|
#2083 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale zapach to zawsze jakis plus ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- o kiedys sie potterso przyglądałam,ale w takim razie teraz zainteresuję sie nimi bliżej dzięki
|
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
a ja użyłam jako maskę isanę z jedwabiem (z zsk) i olejem makadamia i miałam takie gładkie włosy! [u mnie to rzadkość]
ale chyba jednak nie domyłam tego oleju jak się okazało po jakiejś godzinie i muszę iść myć jeszcze raz nie pomyślałam jakoś o tym jak o oleju, a dodatku i wyszło jak wyszło. ale przynajmniej wyprobuję ten żel facelle. Chciałam zrobić podejście do artiste - a czy miód lub jakis półprodukt z zsk mógłby ją zrównoważyć czy koniecznie dodać innej odżywki? Bo sama mi kompletnie nie służy
Edytowane przez Dinulka Czas edycji: 2012-06-11 o 22:07 |
|
|
|
#2086 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za miłe słowa, ale moje włosy na prawdę są liche
) no ewentualnie przetłuszczający skalp. Ogólnie określam je jako "normalne z tendencją do przetłuszczania skalpu" a, że cięcie im było potrzebne to wiem i się cieszę, że ciachnęłam ![]() mi tak samo jak fluoxetine po kilku użyciach zaczął przetłuszczać i jeszcze w dodatku psikać takim nierównym strumieniem - beznadzieja... a po pierwszym użyciu byłam zachwycona i myślałam, że będzie KWC (dobrze, że go nie kupowałam tylko mamie podkradłam najpierw chciałam jej ukraść ale szybko zrezygnowałam)i pytanko na koniec: mam TAKI balsam i sie zastanawiam, czy mogę go na włosy dawać i jeśli tak to jako co? nawilżacz czy emolient?? |
|
|
|
#2087 |
|
Zadomowienie
|
[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;34641670]Ooo, kusisz, w takim razie też spróbuję przed następnym myciem
[/QUOTE]Próbuj, próbuj, nie zaszkodzi
|
#2088 |
|
Konto usunięte
|
Zamówiłam na allecco glicerynę przy okazji Jantara i CP i przed chwilą byłam w całodobowej po glicerynę, bo chciałam już właśnie teraz psiukadło pod olej
Cierpliwość moja jest niesamowita
|
|
|
|
#2089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2090 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio coś mam mniej czasu i na włoski i na wizaż, całe dnie biegam z córeczka na dworze i czas mam dopiero wieczorkiem
![]() Dzisiaj w ogóle mam beznadziejny dzień, bo mam @, do tego w sobotę idę na wesele kuzynki i pierwsza sukienka jaką zamówiłam przyszła z błędem, nie zdążą wymienić, więc kupiłam drugą, którą wybrudziłam dzisiaj lakierem do paznokci, jak pokazywałam ją rodzicom, a mama malowała paznokcie, no i przyszły moje buty (muszę zamawiać, bo w sklepie ciężko o mój malutki rozmiar) i okazało się, że mi spadają z nogi ![]() Mam urodzinki, a tu takie niemiłe niespodzianki ![]() No to się wyżaliłam, przepraszam za offtop No to wpadaj kiedy chcesz, imprezkę można od razu zorganizować ![]() Tylko z Katowic trochę daleko do Poznania, a ja nie mam wolnego pokoju, ale myślę, że jakiś mój miły kolega Cię przygarnie Cytat:
Mi po BD się wolniej przetłuszczały Cytat:
Czarny Gliss Kur mnie obciążał po jakimś czasie, a po Schaumie mam puszyste włoski i mięciutkie ![]() No i tez mam cienkie włosy z tendencją do obciążeń i przetłuszczania ![]() Cytat:
Na początku miałam mieszane uczucia, a teraz coraz bardziej ją lubię
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sezam na skalpie, orzech wloski na dlugosci, mozna isc spac
|
|
|
|
|
#2092 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rzeczywiśc ie dobrze się nie zaczęło ale to znaczy, że się super skończy. Do soboty jeszcze trochę czasu, na pewno da się poratować którąś sukienkę, a w buty może jakieś wkładki włożyć![]() Pisałaś po 12 więc pewnie chodziło o wczorajszy dzień ale wszystkiego najlepszego
|
|
#2093 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie następnym razem wyląduje u mnie w koszyku![]() Cytat:
To pewnie będę testowac o kolei long i intense repair popatrzę później na skład i zdecyduję się na którąś z nich ![]() I trochę spóźnione, ale wszystkiego najlepszego
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
Izuś, spełnienia marzeń
![]() U mnie wczoraj w końcu był olej na włosach, ostatnio w ogóle nie miałam czasu i warunków do olejowania
|
#2095 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
URODZINOWE uściski a jak się czeszesz na wesele? Nie zapomnij jakiejś fotki fryzury zrobić!
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
Izuś, jeśli to wczoraj, to mamy w tym samym dniu urodziny
wszystkiego najlepszego |
|
|
|
#2097 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2098 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będzie dobrze nie przejmuj sie drobnostkami Ty nawet jakbyś worek od kartofli załozyła to wyglądałabyś cudnie i obfoć się cała co by się potem pochwalić wizażowym siostrom ![]() Oooo spoko jak mi jeszcze jakiegoś przystojniaka obiecujesz to wpadam na pewno ![]() wczoraj użyłam tej maski z Mariona która ma chyba z 5 silikonów i PQ i Q włosy wysuszyłam na prosto bo ładnego skrętu to bym napewno nie wydobyła Pięknie pachnie, włosy są po niej mega miękkie, lśnią jak diabli ale ten skład |
|
|
|
|
#2099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
podobno szampony z sls/sles przyczyniają się do większego przetłuszczania, bo wysuszają skalp i produkuje on więcej łoju. Przy używaniu kosmetyków bez tego detergentu wszystko się uspokaja. Z twarzą jest podobnie od kiedy unikam sls w składzie produktów do mycia twarzy, mam o wiele dłużej matową skórę i jest w lepszym stanie
|
||
|
|
|
#2100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

najpierw popsikałam włosy moim psikaczem samoróbką, później nałożyłam graniera aik a na to olej alterry pomarańcza, brzoza. Włosy po umyciu rano były gładkie, nie skręcały się tak, błyszczące, miękkie, sypkie, no same plusy, chyba zacznę to stosować tak raz w tygodniu

Ja jednak postanowiłam włączyć na stałe silikony do pielęgnacji, zmywam je co jakiś czas, stosuję mnóstwo kosmetyków bez silikonów, odżywczych, nawilżających, natłuszczających itd a na koniec całego rytuału silikony, żeby ten włos był gładki. Zresztą one chyba też utrzymują to "dobre" co wcześniej nałożyłam we włosie. No i nie mam takiego suszu.

) no ewentualnie przetłuszczający skalp. Ogólnie określam je jako "normalne z tendencją do przetłuszczania skalpu"

rzeczywiśc ie dobrze się nie zaczęło ale to znaczy, że się super skończy. Do soboty jeszcze trochę czasu, na pewno da się poratować którąś sukienkę, a w buty może jakieś wkładki włożyć