|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł | |||
| Tuptać zaczynamy i siniaczki nabijamy-mamunty wrzesniowo=pazdziernikowe 2011 |
|
2 | 7,14% |
| Maluchy pierwsze roczki świętują i coraz więcej łobuzują |
|
1 | 3,57% |
| Jescze tylko jeden kroczek i za chwile bedzie roczek |
|
14 | 50,00% |
| Świeczki na torty kupujemy, bo za chwilę roczki świętujemy |
|
2 | 7,14% |
| Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek |
|
4 | 14,29% |
| Mamy wrześniowo październikowe 2011 |
|
5 | 17,86% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź
Cytat:
|
|
|
#2162 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź
Cytat:
że nie wspomnę ze miejsca na nią niet ![]() To pisz mi tu zaraz, tylko dużymi literami jak do dziecka 5-letniego, jak ją zrobić ![]() Rozwaliłaś mnie z tym szeptem ![]() A Wam gratuluję ząbków u nas ciągle , od 4 m-cy , tylko 2 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ten fotel to worek sako ![]() Cytat:
![]() Ciepłe dajesz? Czy na zimno? Cytat:
No mam nadzieje,ze bedzie z górki ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2163 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to po cichutku pisze, ale Talcia krzyczy ![]() Cytat:
może oglądał wersje bez isofixa?rzeczywiście poczucie taności to poczucie względne |
|||
|
|
|
#2164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a chcialalbym. No zajrzec to zajrzalam, ale Ty nie wiesz i nie masz pojecia ile mnie wysilku kosztowalo zeby sklecic normalne zdanie ![]() Cytat:
|
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
wyspałam się dziś o dziwo, bo nie było pobudki dłuższe niż 5 minutowa, ale ile ich było to nie wiem, bo zawsze tracę rachubę po 3. Acelinka ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- a z tym wyciszaniem przed snem próbowałam już wszystkiego, ale ona w łóżeczku czy na moim łóżku skacze jak w jakimś amoku, byle tylko jak najwięcej razy podnieść się i usiąść i tak w koło. Za to pomaga ta huśtawka. Do tego lecą kołysanki, kwadrans i śpi. |
|
|
|
#2166 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
widzę, że acelinka wróciła, jak tam jak? napisane? zdane? ![]() a ja nawet nie napisałam, że baseno wymiata... a Marcelek jaką ma radochę w nim no i nie pgratulowałam Anci zdanych egzaminów ![]() proszę o wybaczenie, jakaś zamroczona byłam ![]() u nas pobudka dzisiaj o 4 była... a myślałam, że będzie wcześniej bo Micho na dobranoc wydoił tylko 40ml mleka
|
#2167 |
|
Wtajemniczenie
|
widzisz czyli ratunek w postaci huśtawki jednak
a z czasem jakoś dojdziecie do normalności
|
#2168 |
|
Zakorzenienie
|
Mamo Zo to moze bedzie glupiutkie co napisze, ale napisze-a probowalas przed snem robic Zosi masażyk oliwka? wiesz, masowac karczek i plecki? moze to by tez jakkolwiek wplynelo na wyciszenie? mam nadz ze nie napisalam teraz jakiejs bzdury
![]() Thelilah to ja druga zamroczona Ancia przepraszam i przyjmij me gratulacjeNoo, smyk poszedl na drzemke, ja robie pranie, sprzatam cala kuchnie i wlasnie sie zabralam za mycie piekarnika i blach
|
|
#2169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja robiłam małej masaż jak była maluteńka i bardzo to lubiła ciepła oliwka, delikatne ruchy a jak nie pomoże to do huśtawki ![]() Kochana Ty mnie zadziwiasz skarbek śpi a Ty sprzątanie jedną ręką a wizaż drugą
Martusieńka 11.10.2011 ![]() Szymon16.07.2013 Magdalenka 5.11.2014 i wystarczy nam tego miodu ![]() Edytowane przez irmith Czas edycji: 2012-06-19 o 11:27 |
|
|
|
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
Lu, nie próbowałam, bo ona tak się wyrywa, że samo jej wycieranie i zakładanie pieluszki to już nie lada wyczyn.
|
|
|
|
#2171 |
|
Zadomowienie
|
Lulka to chodź do mnie też posprzątasz cooo
![]() bo M. śpi a ja zamiast się zabrać za sprzątanie siedzę na wizażu
|
#2172 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tu gadu gadu a ktoś mi się do szafek dobiera
|
#2173 |
|
Zadomowienie
|
a pokaż mamusia co tam masz ciekawego
|
#2174 |
|
Zadomowienie
|
hej
MamoZo czeeee bo pochwalę i się zepsuje tylko to usypianie do 22 zostało![]() Archi u nas długo nie było ani jednego ząbka i teraz poleciało hurtem, na razie cisza, ale pewnie dwójki dolne będą w kolejce![]() A Lullka z tym masażem to nie taki głupi pomysł Kobito skąd masz tyle siły dziś na sprzątanie? Mi się palcem kiwnąć nie chce A może byś i u mnie machnęła piekarnik bo od dawna się prosi o szorowanie ale weny brak![]() Zmykam za niedługo do mamy na wieś to może uda mi sie odezwać jak młody pójdzie spać ![]() A Acelinka brawa za ząbki i właśnie jak tak praca mgr? Pewnie pisałaś ale ja nie ogarniam ostatnio na bieżąco![]() Irmith brawa dla Martusi za stanie i zdrówka życzę![]() Musze zmykać
|
#2175 | |
|
Wtajemniczenie
|
same skarby
jeszcze trochę i pewnie będziemy wszystko oglądać ![]() Cytat:
|
|
#2176 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napisane, tyle że promotorka jakoś ostatnio powoli to wszystko sprawdza, miała mi sprawdzić badania na sobote - nie zdąrzyła, potem była wersja ze na dziś będzie to miała - też nie zdąrzyła Gdyby mi to poprawiła na sobote to miałabym obrone 27 czerwca a tak to w lipcu będzie Cytat:
![]() o właśnie, kołysanki ja polecam płytki z serii muzyka bobasa - jest jedna z samymi kołysankami, świetnie wyciszają ![]() Cytat:
ja kupiłam ambitnie książke o masażu niemowląt jak jeszcze byłam w ciązy i sobie leżakuje na półce ![]() a masażyki robie piłka jeżykiem, ale to takie w ciągu dnia ![]() widzę że masz moc na kacu chce gotować! ![]() Cytat:
![]() praca tak jak pisałam wyżej, zrobić ostatnie poprawki i czekac na obrone ![]() moja mała pani wirtuoz i weekendowy łobuziak
|
||||
|
|
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też walczę ze szmatą ale przy takich temperaturach to nie lada wyczyn.
Panienka z szafki boska ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Acelinka ostatnie zdjęcie najlepsze! To czekolada? |
|
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
czekolada!
![]() Natka dostała kawałek pryncypałka od cioci, była zachwycona i ciocia też stwierdziła, że teraz to wygląda jak dziecko taka brudna, bo kto to widział takie czyste dziecko ![]() i ja zmykam poogarniać, jak zwykle kuchnie ![]() u mnie w kuchni wiecznie nieład panuje, kto mi tam brudzi? Jakieś elfy chyba
|
|
|
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko jeszcze nie poznało smaku czekolady, niedobra ja
![]() w kuchni mogłabym sprzątać cała dobę i i tak zawsze byłoby coś do zrobienia
|
|
|
|
#2180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jaka słodka buźka ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Dziewczyny chodzące z dzieciaczkami na basen powiedzcie chodzicie na jakieś specjalne baseny czy zwykłe? My dostałyśmy kąpieluszki i warto byłoby je wykorzystać tylko na takim zwykłym basenie wydaje mi się że woda jest troche zimna
|
|
#2181 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam typowo bliźniacza nature, moge robic pare rzeczy naraz![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() O jaaaaaa, słodkosci Cytat:
|
|
|
#2182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my chodzimy na mały basen i tam woda jest niby cieplejsza i ozonowana, ale z tą ciepłotą różnie bywa, raz woda jest wręcz za ciepła, a raz taka jak w normalnym dużym basenie
|
|
|
|
|
#2183 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj malutki pan gazowniczek jeszcze śpiuchna![]() Cytat:
fota z czekoladą wymiata widze ze Talka ma kolczyki? słodko![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Przetarłam jeszcze raz beniaminka i patrze na biedaczka jak sie meczy, te paskudne robale wstretne
|
|
|
#2184 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki, żeby było na sobotę ![]() o jaaa ale ona słodko wygląda w kolczykach... no i widać, że czekolada posmakowała ![]() Cytat:
![]() tak w tajemnicy powiem, że M już próbował nie jadł tylko sobie lizał i mu smakowało, ciasteczka czekoladowe takie dzieciowe też już jadł, bo one od 7miesiąca są ![]() a o sprzątaniu nawet mi nie mów... od czasu jak M froteruje wszystkie podłogi to mogłabym robić za panią sprzątającą 24 na dobę ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- ooo Lulka już do mnie idzie
|
|
#2185 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, w koncu denaturacikiem Thelilah pukam i pukam i nikt nie otwiera
|
|
#2187 |
|
Zadomowienie
|
Lu, a ja chyba przegapiłam notkę o robakach w kwiatku...
jakie masz? ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- pukasz?... przecież drzwi są otwarte
|
#2188 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() acha- i zrobiłam pomidorowe ale spotkała sie z rykiem ![]() ryk trwa... Cytat:
Udanego wyjazdu Cytat:
![]() hehhe- to samo chciałam napisac |
|||||||
|
|
|
#2189 |
|
Wtajemniczenie
|
Lullek dzwoń! Pukanie zepsute
|
#2190 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Kobietki, dopiero w południe, bo po horrorze w postaci burzy wszystkie "udogodnienia" odmówiły posłuszeństwa czyt. net, tel, prąd wcześniej
wspomniana burza - takiej jeszcze nie przeżyłam - myślałam na poważnie, że nie dożyjemy ranka ![]() Lenka ma katar ![]() Irmith cieszę się, że Quixx posłużył Acelinka piękna ta Twoja Dziewczynka, zdolna, że hej! no i kciuki za mgr Lulla fajnie, że się wczoraj odstresowałaś pomijając kaca to od razu widać nowe chęci do życia ![]() MamoZo dobrze, że huśtawka daje radę ![]() Ancia gratki za sesję do przodu i mniaaam moja Mała uwielbia banany to pewnie smażone też, spróbuję!Archi przystojniaczek z Piotrusia! i rzeczywiście podobny do "ma bejbe" Aa2 super chłopaczek! jak sobie fajnie radzi w tym baseniku ![]() więcej nie pamiętam, przyrzekam poprawę |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:05.

że nie wspomnę ze miejsca na nią niet 

Pio śliczny 

u nas jakoś tak niemrawo jest
wczoraj pogoda taka zdradliwa była, niby upału niet a ja się tak opaliłam że aż piecze 
musze podjechac z Mikim do sklpeu i stworzyc jakis pyszny obiadek dla tżtka za wczoraj, bo kochany siedzial w domu i sie zajmowal smykiem kiedy ja sie lajtowalam z kumpela

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

bo pochwalę i się zepsuje