Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. IV - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-14, 17:04   #2161
Sola1
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. IV

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Oglądacie dzisiaj meczyki ?

Ja mecze podczas Mistrzostw uwielbiam oglądac, nawet sama bez męża

O 18.00 mecz Chorwacja- Wlochy
a po 20.40 mecz Hiszpania- Irlandia
Ja różnie. Jak są ciekawe oraz gra w nich Polska to oglądam
Generalnie nie jestem fanką piłki nożnej, chyba, że są tego typu rozgrywki.

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
kurna nie wytrzymam z wami narobilkyscie mi takiego smaka na fasolke po bretonsku ze jutro robie

z czym wy to jecie z ziemniakami ?czy jakies kluski czy cos
Ja jem samą albo z chlebem.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 17:05   #2162
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
JESTEŚMY PO WIZYCIE!!!

Wszelkie obawy poszły w niepamięć!!! serduszko bije jak dzwon, wszystko rozwija się prawidłowo (nie miałam USG, miałam zwykłe badanie i Dopplera), ciśnienie w normie, waga na minusie 4,5kg od początku ciąży (czyli przybyło teraz pół kilo) Pytałam też o te ruchy - pierwsze ruchy mogą być jeszcze na tyle nieregularne, że nawet kilka dni mogę ich nie czuć. Ale jak coś mnie zaniepokoi, mam drzwi otwarte do gabinetu USG najprawdopodobniej będę miała 4D, wiadomo za dopłatą, ale niewielką no i lekarz wreszcie sprostował błąd w karcie ciąży - według karty w niedzielę zaczął mi się 16ty tydzień, a tak na prawdę zaczął się 17-ty. A więc - za 3 dni zaczynam 18-ty tydzień !!!

Wszystkie badania idealne, hemoglobinki 12,5 ale doktorek powiedział że nie mam się czym martwić bo to nie anemia jeszcze (norma od 12) HBS też w normie, więc doktor stwierdził że następna wizyta na początku sierpnia i wtedy będą zlecone kolejne badania no chyba że coś się będzie działo, to mam przyjść do drugiej lekarki, bo on będzie na urlopie.

Ależ jestem szczęśliwa aaa no i powiedział że w większości przypadków jakie on zna, to jak tak na początku ciąży stwierdzono chłopca, to to były pomyłki więc według niego mam spoooore szanse na córkę jednak

A mój szkrabek mały wiecie gdzie się schował? POD MIEDNICĘ! dlatego tak ciężko było go zlokalizować i lekarz jeszcze powiedział, że może mnie boleć miednica, uczucie jakbym upadła. Ale to tylko dlatego, że mały tam przesiaduje i kopie w miednicę mogę takich kopniaczków nawet nie czuć, ale są

I przy tym Dopplerze słyszałam nawet te dźwięki łożyskowe i te wody płodowe słyszałam delikatnego kopniaczka... Super przeżycie!!!
Super cieszę się bardzo
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 17:05   #2163
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
hmmm przyszła pacjentka, co ma termin na wrzesień i będzie miała małą Jagódkę , jaki ma słodki brzuszek
popatrzyłam sobie
Ja już nie moge się doczekac takiego ciążowego brzucholka

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Tez bym zjadla fasolke ..
Czekam juz na pizze ponad godzine .. zaraz oszaleje
Współczuje tego oczekiwania.. niestety u nas również tak długo się czeka..

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 17:07   #2164
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
dziekuje za kciuki jednak duzo daja) bylam u mojego lekarza z tymi bolami, powiedzial zebym poszla na Izbe Przyjec, okazalo sie ze cos mi sie dzieje z watroba, ale narazie mam nie panikowac tylko obserwowac te bole dowiedzialam sie ze musze troche zmienic jedzenie (wiecej zup, owocow) i mnie ruchu;/ (przeciez teraz przez ta pogode caly czas siedze w domu;/) i nie moge sie dotykac po brzuchu;/ (znaczy sie tam gdzie mam jelita i watrobe, bo to moze powodowac wieksze bole) a jak mi nie przejdzie do 22 czerwca to dostane skierowania na badania watroby i jelit;p a co najwazniejsze dzidzius jest caly i zdrowy, serduszko bije i na 95% bedzie chlopak) moj synek sie rozkraczyl i lekarz pokazywal mi jajeczka;p ale ja tam nic nie widzialam;/ ale On mowil ze widzi jajka;p wiec wszystkie znaki na niebie, na ziemi i w brzuszku wskazuja na to ze bedzie chlopak ale sie ciesze) aaaaaaaaaaaa;p juz mi nawet te bole nie przeszkadzaja;p

gratuluje wizyty) bardzo sie ciesze ze wszystko OK)
Super gratuluję
Kochana, ja też miałam bóle wątroby w pierwszej ciąży, ale to było później, tak od mniej więcej 6 miesiąca, jak dzidzi było większe i uciskało
Stary 2012-06-14, 17:09   #2165
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość

T'ai - również dziękuję. Będę próbować. Może w końcu wyjdzie mi taka pyszna fasolka .
proszę

Cytat:
JESTEŚMY PO WIZYCIE!!!

Wszelkie obawy poszły w niepamięć!!! serduszko bije jak dzwon, wszystko rozwija się prawidłowo (nie miałam USG, miałam zwykłe badanie i Dopplera), ciśnienie w normie, waga na minusie 4,5kg od początku ciąży (czyli przybyło teraz pół kilo) Pytałam też o te ruchy - pierwsze ruchy mogą być jeszcze na tyle nieregularne, że nawet kilka dni mogę ich nie czuć. Ale jak coś mnie zaniepokoi, mam drzwi otwarte do gabinetu USG najprawdopodobniej będę miała 4D, wiadomo za dopłatą, ale niewielką no i lekarz wreszcie sprostował błąd w karcie ciąży - według karty w niedzielę zaczął mi się 16ty tydzień, a tak na prawdę zaczął się 17-ty. A więc - za 3 dni zaczynam 18-ty tydzień !!!

Wszystkie badania idealne, hemoglobinki 12,5 ale doktorek powiedział że nie mam się czym martwić bo to nie anemia jeszcze (norma od 12) HBS też w normie, więc doktor stwierdził że następna wizyta na początku sierpnia i wtedy będą zlecone kolejne badania no chyba że coś się będzie działo, to mam przyjść do drugiej lekarki, bo on będzie na urlopie.

Ależ jestem szczęśliwa aaa no i powiedział że w większości przypadków jakie on zna, to jak tak na początku ciąży stwierdzono chłopca, to to były pomyłki więc według niego mam spoooore szanse na córkę jednak
nawet nie czuć, ale są

Cytat:
dziekuje za kciuki jednak duzo daja) bylam u mojego lekarza z tymi bolami, powiedzial zebym poszla na Izbe Przyjec, okazalo sie ze cos mi sie dzieje z watroba, ale narazie mam nie panikowac tylko obserwowac te bole dowiedzialam sie ze musze troche zmienic jedzenie (wiecej zup, owocow) i mnie ruchu;/ (przeciez teraz przez ta pogode caly czas siedze w domu;/) i nie moge sie dotykac po brzuchu;/ (znaczy sie tam gdzie mam jelita i watrobe, bo to moze powodowac wieksze bole) a jak mi nie przejdzie do 22 czerwca to dostane skierowania na badania watroby i jelit;p a co najwazniejsze dzidzius jest caly i zdrowy, serduszko bije i na 95% bedzie chlopak) moj synek sie rozkraczyl i lekarz pokazywal mi jajeczka;p ale ja tam nic nie widzialam;/ ale On mowil ze widzi jajka;p wiec wszystkie znaki na niebie, na ziemi i w brzuszku wskazuja na to ze bedzie chlopak ale sie ciesze) aaaaaaaaaaaa;p juz mi nawet te bole nie przeszkadzaja;p

Cytat:
z czym wy to jecie z ziemniakami ?czy jakies kluski czy
z pieczywem
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 17:10   #2166
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Tez bym zjadla fasolke ..
Czekam juz na pizze ponad godzine .. zaraz oszaleje
Ja mam pizzerię prawie pod domem i zawsze idę po pizzę, bo jest szybciej niż bym zamówiła i czekała. Jest niestety jeden poważny minus tej bliskości. Jak gdzieś idę i zawieje wietrzyk i poczuję ten zapach to same wiecie
Stary 2012-06-14, 17:15   #2167
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam pizzerię prawie pod domem i zawsze idę po pizzę, bo jest szybciej niż bym zamówiła i czekała. Jest niestety jeden poważny minus tej bliskości. Jak gdzieś idę i zawieje wietrzyk i poczuję ten zapach to same wiecie
wiemy, wiemy

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Aktualnie mam fazę na kopytka lub pyzy z mięsem!!!!!!!!!!!!!!!!!

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 17:16   #2168
aerien83
Zadomowienie

Hej wpadłam na moment nadrobić i co widzę? gratuluję udanych wizyt dziewczynki i kolejnego chłopaczka
Jak fajnie jest czytać takie dobre wieści

Ja mecze też zawsze oglądam, a jak mi się nie chce patrzeć bo np nudny, to i tak siedzę z mężem: on ogląda, ja czytam książkę

judkama
myślę, że nie zawiedziesz się mnie po prostu ta książka zaskoczyła, chyba nie do końca tego się spodziewałam i nie mam np ciśnienia by od razu brać się za drugą część cyklu
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 17:16   #2169
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Happy_eve, odesłane

Jeśli mogę wtrącić, to...teraz we wczesnej podstawówce (o ile nie ogólnie w szkołach ) jest tak, że nauczyciel nie bardzo może wprost powiedzieć, że dziecko sobie nie radzi. W kl. 1-3 są oceny opisowe i wyobraź sobie, że jeśli dziecko w 3kl. podstawówki nie zna alfabetu, to nauczyciel nie może napisać: "Dziecko nie zna alfabetu", tylko "Dziecko zna wybrane litery". Głupi przykład i nierealny, ale mam nadzieję, że mniej więcej widać, o jaką zależność mi chodzi...
Te maskotki są (moim zdaniem) trochę po to, żeby dzieciak nie miał poczucia, że źle powiedział i Pani była niezadowolona, tylko, że coś mu gdzieś nie poszło i wspólnie z maskotką doszli do prawidłowej wersji. Wynika to z tego, że dzieci nie są przygotowane do tego, że coś może im nie wyjść, że czegoś się od nich wymaga i muszą w to włożyć jakąś pracę...

A czy to wszystkie idzie w dobrym kierunku, to może się nie wypowiem...Nasze pokolenie chodziło do szkół, w której jak dostałeś jedynkę, to zamiast wychodzić na podwórko rodzice pilnowali, żebyś ślęczał przy książkach. Teraz jak dziecko ma jedynkę, to jest awantura, że nauczyciel źle nauczył Mam nadzieję, że do czasu, kiedy nasze dzieci będą chodziły do szkoły ten bum na bezstresowe wychowanie trochę się...zmniejszy.
Masz w 100% rację!!! Jest jeszcze jeden problem - totalny brak ambicji.

Edytowane przez Ma_majka
Czas edycji: 2012-06-18 o 14:47
Stary 2012-06-14, 17:16   #2170
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja niedługo również będę miała bliziutko pizzerię Na szczęście nie aż tak blisko jak Ty, bo będę musiała przejśc przez ulicę i z 200 metrów iśc w górę

Stary 2012-06-14, 17:17   #2171
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
:
Aktualnie mam fazę na kopytka lub pyzy z mięsem!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kopytka też fajna opcja
Stary 2012-06-14, 17:19   #2172
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Ja już nie moge się doczekac takiego ciążowego brzucholka
Tak, ja też, bo teraz to mam taki jakbym po prostu gruba była i tyle
Tylko w tunikach wyglądam jak w ciąży. Chyba w ogóle tunika przy większym brzuszku kojarzy się z ciążą.
Przed ciążą często ustępowali mi miejsca jak zakładałam tunikę taką odcinana pod biustem. Nawet czasem mi przykro było,bo dość długo nie mogłam zajść i tak dziwnie się czułam,jak ktoś myślał,że jestem w ciąży.
Ale teraz się cieszę jak mi ustępują
Zmykam dziewczynki, jadę do lekarza.
Buziaki, dam znać jak wrócę.
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 17:20   #2173
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Masz w 100% rację!!! Jest jeszcze jeden problem - totalny brak ambicji. Byłam dzisiaj wystawić oceny, jak szłam na L4 to powiedziałam, że będzie można przyjść jeszcze podciągnąć sobie stopnie na koniec roku. Spodziewałam się dzisiaj dzikich tłumów a tu zaledwie kilka osób Mam wrażenie że my byliśmy inni, walczyło się o oceny do końca. No a przede wszystkim to uczyliśmy się w miarę systematycznie. A teraz totalna laba
A bo jak dla mnie to dzieci teraz mają za dobrze, rodzice wszystko kupią i na niczym im nie zależy.

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

Kiedyś były inne czasy

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 17:20   #2174
emylka86
Zakorzenienie

jejku kochane od wczoraj was czytam i w końcu udało mi się nadrobić, a muszę się zbierać po wyniki, bo rano oddawałam mocz do analizy i pewnie jak wróce znów będzie nadrabiania, ale więcej jak mi się uzbiera ponad 20 stron to nie bede nadrabiać, później nie mogę być na bieżąco.

Kasia gratuluję córci
a Dojotce synusia

innym gratuluję pomyślnych wizyt : )))

a brzuszki piękne macie, chyba dziś swoj tez wstawie ; p

dobra lecę bo mam 40 minut i mi zamkną laboratorium...

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 17:23   #2175
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, ja też, bo teraz to mam taki jakbym po prostu gruba była i tyle
Tylko w tunikach wyglądam jak w ciąży. Chyba w ogóle tunika przy większym brzuszku kojarzy się z ciążą.
Przed ciążą często ustępowali mi miejsca jak zakładałam tunikę taką odcinana pod biustem. Nawet czasem mi przykro było,bo dość długo nie mogłam zajść i tak dziwnie się czułam,jak ktoś myślał,że jestem w ciąży.
Zaciskam kiuki

Stary 2012-06-14, 17:26   #2176
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
A bo jak dla mnie to dzieci teraz mają za dobrze, rodzice wszystko kupią i na niczym im nie zależy.

Kiedyś były inne czasy
Wiesz, mi się wydaje, że to jest tak, że dzieci są takie same. Tylko rodzice są zapracowani, nie mają czasu i próbują wynagrodzić go poprzez kupowanie różnych rzeczy.
Pamiętam jak byłam dzieckiem to mama zabierała mnie do kina, teatru. A teraz mało kto ma czas (a jak go ma to często nie ma pieniędzy na tego typu atrakcje). Jedyną atrakcją często jest wyjście do galerii handlowej podczas weekendu.
Stary 2012-06-14, 17:27   #2177
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, mi się wydaje, że to jest tak, że dzieci są takie same. Tylko rodzice są zapracowani, nie mają czasu i próbują wynagrodzić go poprzez kupowanie różnych rzeczy.
Pamiętam jak byłam dzieckiem to mama zabierała mnie do kina, teatru. A teraz mało kto ma czas (a jak go ma to często nie ma pieniędzy na tego typu atrakcje). Jedyną atrakcją często jest wyjście do galerii handlowej podczas weekendu.
Zgadzam się ! A jak już mają kasę i czas to są na tyle egoistyczni, że wolą czas poświęcic sobie a nie dziecku!

Stary 2012-06-14, 17:32   #2178
mad85
Raczkowanie

Cytat:
Ja niedługo również będę miała bliziutko pizzerię Na szczęście nie aż tak blisko jak Ty, bo będę musiała przejśc przez ulicę i z 200 metrów iśc w górę
Ochote na pizzunie zescie mi zrobily
2 dni Was czytałam bo zapomnialam ze 4 czesc juz jest i mialam troche nadrabiania Gratuluje wizyt i zazdroszcze ze juz wiecie co macie w brzuszkach Ja dzis bylam w lumpku i kupilam 2 sliczne sweterki dla dziewczynki i kolorowe spodenki Jak sie teraz dowiem 22 na wizycie ze bedzie drugi chlopak to chyba bede musiala te ciuszki komus dac
mad85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 17:33   #2179
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się ! A jak już mają kasę i czas to są na tyle egoistyczni, że wolą czas poświęcic sobie a nie dziecku!
Dokładnie.
Stary 2012-06-14, 17:34   #2180
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mad85 Pokaż wiadomość
Ochote na pizzunie zescie mi zrobily
2 dni Was czytałam bo zapomnialam ze 4 czesc juz jest i mialam troche nadrabiania Gratuluje wizyt i zazdroszcze ze juz wiecie co macie w brzuszkach Ja dzis bylam w lumpku i kupilam 2 sliczne sweterki dla dziewczynki i kolorowe spodenki Jak sie teraz dowiem 22 na wizycie ze bedzie drugi chlopak to chyba bede musiala te ciuszki komus dac
Dlatego ja do połówkowego wstrzymuje się z zakupami..

No, ale może przeczucie Cię nie oszuka i będzie dziewczynka !

Stary 2012-06-14, 17:36   #2181
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Super gratuluję
Kochana, ja też miałam bóle wątroby w pierwszej ciąży, ale to było później, tak od mniej więcej 6 miesiąca, jak dzidzi było większe i uciskało
a mialas robione jakies badania na ta watrobe?
Stary 2012-06-14, 17:36   #2182
martaj9
Rozeznanie

Dopiero was nadrobiłam . Ale zasuwacie. Jest już ponad 2000 postów- jak tak dalej pójdzie to za tydzien skonczymy kolejny wątek

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
proszę moje brzucho
jutro 14 tc
na zdjęciu jakieś większe
Piękny

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jutro zaczynam 14tc, czy to możliwe abym czuła już dzidzię ?
Szybko, ale możliwe

Cytat:
Yhym Nawet genetyczne miałam na NFZ na tym superowskim sprzęcie Dostałam 6 fotek w 3d

Mam szczęscie, mój lekarz prowadzący (chodze na NFZ) jest taki życzliwy ! Jego kolega ma klinikę ginekologiczną i dla pacjentek mojego lekarza wszystkie najważniejsze badania: genetyczne, połówkowe i te po 30 tygodniu ciąży robi na kasę chorych. Jak dzowniłam się rejestrowac to musiałam powiedziec, ze jestem od mojego ginka i tyle
Ale zarąbisty lekarz

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Mam wątpliwości pod tym względem, że mówi się, że młodzi nie powinni mieszkać z rodzicami, tylko na swoim. A nie wiem, czy mieszkając bezpośrednio nad sobą da się tą odrębność zachować? Szybko wyprowadziłam się od rodziców, więc odzwyczaiłam się już od tego, że ktoś może zadbać o pewne rzeczy za mnie...
Moi rodzice nie należą ani do czepialskich (nigdy mnie szczególnie nie kontrolowali, bo nie sprawiałam większych problemów), ani też do nadopiekuńczych...Z resztą, świadczy o tym fakt, że zgodzili się, abym w 2LO poszła na swoje. Ale to mogę powiedzieć na podstawie tego, co było, kiedy mieszkałam z nimi - wtedy było oczywiste, że gospodarstwo domowe jest jedno.
Mam mętlik w głowie w sumie.

Ja wcale się nie upieram na mieszkaniu blisko nich - wchodzą w grę wszystkie blokowiska w moim mieście, mieszkanie 4 pokojowe, czynsz poniżej 700zł. To nasze jedyne wymagania. Tyle, że m5 jest jak na lekarstwo
Moje zdanie jest takie- że jak dogadujesz się dobrze z rodzicami i Twój TŻ nic do nich nie ma to zamieszkajcie. Wiadomo wszystko ma swoje "+ i -" jak i mieszkanie z dala od rodziców. Ale macie troszkę czasu to się jeszcze zastanowicie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
powiedzialam mu a on zapytal ktory tydzien i powiedzial ze mam brac nospe 3xdziennie ale ze moze byc tak ze moze nie byc pozniej potrzeby.jak mi nie pomoze to mam dzwonic jeszcze raz.teraz jak wariatka co chwile sie dotykam-macica wiadomo twardsza jest i juz na sile zaczynam sie doszukiwac-wiem jedno noc dzis nie robie
Kurde... Odpoczywaj i się nie zamartwiaj aż nadto. Spokojnie będzie dobrze

Cytat:
JESTEŚMY PO WIZYCIE!!!

A mój szkrabek mały wiecie gdzie się schował? POD MIEDNICĘ! dlatego tak ciężko było go zlokalizować i lekarz jeszcze powiedział, że może mnie boleć miednica, uczucie jakbym upadła. Ale to tylko dlatego, że mały tam przesiaduje i kopie w miednicę mogę takich kopniaczków nawet nie czuć, ale są

I przy tym Dopplerze słyszałam nawet te dźwięki łożyskowe i te wody płodowe słyszałam delikatnego kopniaczka... Super przeżycie!!!
No i super! Tak ma byc Mnie tez uspokoiły słowa gina- te pogrubione

Cytat:

gratuluje wizyty) bardzo sie ciesze ze wszystko OK)
Gratuluje skarbie. Jupi
Cytat:
Umówilam sie na czwartek na 17 na USG połówkowe .. juz sie nie moge doczekac .. niech ten czas szybciej leci
Zleci kochana! Może siusiak tez sie wchłonie i bedziesz miała dziewczynkę?

19.11.2012 Moje szczęście- Mikołajek
martaj9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 17:38   #2183
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego ja do połówkowego wstrzymuje się z zakupami..

No, ale może przeczucie Cię nie oszuka i będzie dziewczynka !
ja tez ja pierwsze zakupy bede robila dopiero we wrzesniu mimo ze dzis robie miejsce w szafkach;p
Stary 2012-06-14, 17:40   #2184
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaj9 Pokaż wiadomość
Może siusiak tez sie wchłonie i bedziesz miała dziewczynkę?
Wiem, że pewnie tak się mówi, ale tak rozbawiło mnie to stwierdzenie, że siusiak się wchłonie. Tak jakby to była jakaś torbiel czy coś innego niepożądanego
Stary 2012-06-14, 17:50   #2185
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że pewnie tak się mówi, ale tak rozbawiło mnie to stwierdzenie, że siusiak się wchłonie. Tak jakby to była jakaś torbiel czy coś innego niepożądanego
no dokładnie, dlatego to zapamiętałam mój lekarz jest świetny, zawsze tak po swojemu mówi do mnie
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 17:51   #2186
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
na 95% bedzie chlopak) moj synek sie rozkraczyl i lekarz pokazywal mi jajeczka;p ale ja tam nic nie widzialam;/ ale On mowil ze widzi jajka;p wiec wszystkie znaki na niebie, na ziemi i w brzuszku wskazuja na to ze bedzie chlopak ale sie ciesze) aaaaaaaaaaaa;p juz mi nawet te bole nie przeszkadzaja;p
klask i: super!!!!!!!!!!!! gratulacje kolejny chłopczyk
chyba wojna idzie

Cytat:
Umówilam sie na czwartek na 17 na USG połówkowe .. juz sie nie moge doczekac .. niech ten czas szybciej leci

TŻet juz jest .. czekamy na pizze . zaraz bedzie ..
I ogladamy sobie Rozmowy w Toku .. temat : ''Bije swoje dziecko'' aha
już są
smacznego życzę
ja dzisiaj chyba pójdę na obiad do sphinxa - wiem, że pisałyście, że niedobre żarcie, ale ja uwielbiam ichnią wątróbkę z cebulką

Cytat:
Przed tym jak poznałam mojego męża byłam w pięcioletnim związku i byłam strasznie zaborcza,zazdrosna i zawsze narzucałam swoje zdanie! On oczywiście wszystko robił na złośc i miłośc wygasła! Jak poznałam mojego męża zupełnie inaczej podeszłam do związku. Daje mu dużo luzu decyzyjnego i staram sie isc zawsze na kompromis. Tak rozkochałam w sobie męża, że po roku się zaręczyliśmy i po niecałych trzech latach wzięliśmy ślub. Tak więc chyba to działa
Myślę, że udany związek polega na szacunku i zrozumieniu!
ja akurat jestem zazdrosna - ale staram się nie przesadzać chociaż ostatnio mi chyba hormony buzują, bo robię się zołzowata - szczególnie, że mój mąż pracuje z takimi młodymi, szczupłymi, atrakcyjnymi, zadbanymi dziewczynami

Cytat:
ja bylam u przyjaciolki i dostalam prezent urodzinowy zestaw do kąpieli, rekawice do masażu no i jeszcze podwiązke niebieską na ślub i legginsy ciążowe wiec super teraz dokańczam kapusniak
pokazuje

Cytat:

mi zimą gość ustąpił, nie byłam w ogóle w ciąży i tak się zastanawiałam dlaczego on mi ustępuje ale później się skapnęłam, że wcale nie trzeba być w ciąży, żeby wyglądać jakby się było

Cytat:
a do tego dochodzi brak dyscypliny i stawiania wyraźnych granic. moja bratowa mi opowiadała, że w 1szej klasie podstawówki jej siostra ma takich chłopaczków, którzy pobili kolegę w autobusie, nagrali to na komórkę i pokazywali wszystkim w szkole. oczywiście rodzice byli wezwani itp, to matka tych chłopaków jeszcze im mówiła: do niczego się nie przyznawajcie
to dopiero jest wychowanie.....

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 17:55   #2187
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
a mialas robione jakies badania na ta watrobe?
Nie, nie miałam. Ta wątroba nie była aż takim problemem. Objawiało się to dość mocnym kłuciem w wątrobie. Ale dziecko uciskało też na trzustkę i to prawdopodobnie z tego powodu dostałam cukrzycy ciążowej. Być może wynika to z mojej budowy (1,56 wzrostu, 45 kg), za dużo miejsca tam nie mam Tak lekarz sugerował, u wyższych dziewczyn, dziecko ma trochę więcej przestrzeni
Stary 2012-06-14, 18:00   #2188
agasobo
Zadomowienie

Happy_Eve: cholercia, myślałam, że te wysłane gdzieś się zapisują
to już nie będę drugi raz smarować czy jak już skończysz wersję angielską to dasz poczytać ? zapowiada się bardzo ciekawie

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 18:01   #2189
DeKajka
Zakorzenienie

Martaj - oby ten siurek sie wchłonął , oby

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 18:06   #2190
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
Happy_Eve: cholercia, myślałam, że te wysłane gdzieś się zapisują
to już nie będę drugi raz smarować czy jak już skończysz wersję angielską to dasz poczytać ? zapowiada się bardzo ciekawie
Spoko, nic nie szkodzi
Dam Jak już będę miała ostateczną wersję

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości