|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. IV
|
|
|
|
#2102 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana podziwiam Cię, bo temat dośc ciężki.............. Kochane dziękuje Wam za wsparcie
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#2104 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale jesteście pomocne Dziękuję ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
Dużo musiałam przystosować do mojego tematu, no i opierałam się na własnym doświadczeniu
|
|
#2105 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
można wybaczyć, ale zapomnieć się nie da ![]() Cytat:
|
|
#2106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ona jest stosowana w polskich szkołach? I czemu ma służyć ta metoda? ![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
Życie pokaże
|
||
|
|
|
#2107 |
|
Zadomowienie
|
chyba zapiszę się tutaj na sesję noworodkową
![]() http://www.beataosowska71.blogspot.com/
|
#2108 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wysłałam PW
![]() Cytat:
Tak jak pisałam wcześniej-nawet nie znalazłam na ten konkretny problem literatury, musiałam dostosowywać. Samo stosowanie maskotek jest coraz bardziej popularne, praktycznie każde wydawnictwo poza książkami dla nauczyciela daje jeszcze jakieś maskotki czy pacynki. Używam maskotek często na lekcjach i jak przyszło do wymyślania tematu pracy mgr to wymyśliłam, że sprawdzę, zrobię badanie, czy to coś daje I musiałam skonkretyzować do czego tych maskotek użyję. Więc wymyśliłam poprawianie błędów
|
|
#2109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomalutku będę już się zbierać. Idziemy do fotografa ustalić szczegóły, później przymiarka sukni, a na koniec spotkanie z grajkami. Także będę wieczorkiem (chyba)
Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2012-06-14 o 15:42 |
|
|
|
|
#2110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zjadłam właśnie obiadek Omleta z dżemem ![]() No i deszczyk spadł ! Meczyki oglądnę, pójdę spac i jutro już wizytka
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#2111 | ||
|
Zakorzenienie
|
to fantastycznie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Własnie obzeram sie placuszkami z jablkami ![]() mleko w proszku juz do mnie jedzie wiec wieczorkiem zapraszam na domowa czekolade jeszcze 2 godzinki i ruszam do gina, ciekawe no ciekawe czy da sie przekonac do tego usg |
||
|
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
JESTEŚMY PO WIZYCIE!!!
![]() Wszelkie obawy poszły w niepamięć!!! serduszko bije jak dzwon, wszystko rozwija się prawidłowo (nie miałam USG, miałam zwykłe badanie i Dopplera), ciśnienie w normie, waga na minusie 4,5kg od początku ciąży (czyli przybyło teraz pół kilo) Pytałam też o te ruchy - pierwsze ruchy mogą być jeszcze na tyle nieregularne, że nawet kilka dni mogę ich nie czuć. Ale jak coś mnie zaniepokoi, mam drzwi otwarte do gabinetu USG najprawdopodobniej będę miała 4D, wiadomo za dopłatą, ale niewielką no i lekarz wreszcie sprostował błąd w karcie ciąży - według karty w niedzielę zaczął mi się 16ty tydzień, a tak na prawdę zaczął się 17-ty. A więc - za 3 dni zaczynam 18-ty tydzień !!! ![]() Wszystkie badania idealne, hemoglobinki 12,5 ale doktorek powiedział że nie mam się czym martwić bo to nie anemia jeszcze (norma od 12) HBS też w normie, więc doktor stwierdził że następna wizyta na początku sierpnia i wtedy będą zlecone kolejne badania no chyba że coś się będzie działo, to mam przyjść do drugiej lekarki, bo on będzie na urlopie. ![]() Ależ jestem szczęśliwa więc według niego mam spoooore szanse na córkę jednak ![]() A mój szkrabek mały wiecie gdzie się schował? POD MIEDNICĘ! dlatego tak ciężko było go zlokalizować i lekarz jeszcze powiedział, że może mnie boleć miednica, uczucie jakbym upadła. Ale to tylko dlatego, że mały tam przesiaduje i kopie w miednicę mogę takich kopniaczków nawet nie czuć, ale są I przy tym Dopplerze słyszałam nawet te dźwięki łożyskowe i te wody płodowe słyszałam delikatnego kopniaczka... Super przeżycie!!! |
|
|
|
#2113 | |
|
Zadomowienie
|
Happy_eve, odesłane
![]() Cytat:
) jest tak, że nauczyciel nie bardzo może wprost powiedzieć, że dziecko sobie nie radzi. W kl. 1-3 są oceny opisowe i wyobraź sobie, że jeśli dziecko w 3kl. podstawówki nie zna alfabetu, to nauczyciel nie może napisać: "Dziecko nie zna alfabetu", tylko "Dziecko zna wybrane litery". Głupi przykład i nierealny, ale mam nadzieję, że mniej więcej widać, o jaką zależność mi chodzi...Te maskotki są (moim zdaniem) trochę po to, żeby dzieciak nie miał poczucia, że źle powiedział i Pani była niezadowolona, tylko, że coś mu gdzieś nie poszło i wspólnie z maskotką doszli do prawidłowej wersji. Wynika to z tego, że dzieci nie są przygotowane do tego, że coś może im nie wyjść, że czegoś się od nich wymaga i muszą w to włożyć jakąś pracę... A czy to wszystkie idzie w dobrym kierunku, to może się nie wypowiem...Nasze pokolenie chodziło do szkół, w której jak dostałeś jedynkę, to zamiast wychodzić na podwórko rodzice pilnowali, żebyś ślęczał przy książkach. Teraz jak dziecko ma jedynkę, to jest awantura, że nauczyciel źle nauczył Mam nadzieję, że do czasu, kiedy nasze dzieci będą chodziły do szkoły ten bum na bezstresowe wychowanie trochę się...zmniejszy.
Edytowane przez magdaef Czas edycji: 2012-06-14 o 15:56 |
|
|
|
|
#2114 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ......................... .......... Jestem taka zadowolona ! Własnie dostałam wypłatę z ZUSu
|
|
|
|
#2117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzisz , niepotrzebnie sie martwilas ze cos jest nie tak ..
|
|
#2118 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ale super!!!!!!! no ciekawe czy u mnie Antoś się zmieni w Antosię chociaż ja myślę, że nie ![]() bardzo się cieszę, że u Ciebie wszystko ok ![]() Cytat:
gratuluję i zazdroszczę ![]() ja dopiero od 1go lipca idę na zwolnienie i muszę złożyć wniosek o przyznanie mi wypłat - jak dobrze wszystko pójdzie to pod koniec lipca dostanę pierwszą
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
ZUS ma 30 dni na wypłatę od złożenia wniosku.. pierwsz pensja zawsze jest później, ale następne już wypłacaja wcześniej.
|
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
no lekarz powiedział dokładnie tak: "13-tygodniowe siusiaki lubią się wchłaniać, więc to może być dziewczynka"
![]() aajjj.. jeszcze przy okazji załatwiliśmy dobry uczynek załatwiliśmy pracę znajomemu, zaczyna od jutra ależ mam cudowny dzień A za 2 godziny przywiozą mi wózek dla maluszka... biorę jednak ten od kuzynki, będzie dla nas idealny więc... żyć nie umierać
|
|
|
|
#2121 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Ee nie ma co podziwiać
![]() Cytat:
![]() Kciuki, żeby dał się przekonać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
P.S. To "badanie w działaniu" to termin metodyczny,przekalkowany z angielskiego, nie mogę tego zmienić ![]() Co do Twojej wypowiedzi o obecnym nauczaniu - całkowicie się zgadzam Pomimo, że ewidentnie widać winę dziecka.Ja zawsze powtarzam, że gdyby nie rodzice, to moja praca byłaby idealna
Tymcio 01.12.2012 Edytowane przez happy_eve Czas edycji: 2012-06-14 o 16:18 |
|||
|
|
|
#2122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2123 | ||
|
Zadomowienie
|
dziękuję i już odesłałam odpowiedź
![]() Cytat:
![]() w ogóle myślałam, że wysokość tej wypłaty to będzie średnia moich rocznych zarobków, a tu się okazuje, że będą liczyć tylko te składki, które odprowadziłam po tym jak rozpoczęłam własną działalność, heh Cytat:
szczęściara
|
|
#2124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
czyli jest jeszcze szansa na córcię ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- aaaaaa i zapomniałam nie udało mi sie namówić tz0a zeby poszedł jutro ze mną na usg
|
|
#2125 | |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje za kciuki
jednak duzo daja ) bylam u mojego lekarza z tymi bolami, powiedzial zebym poszla na Izbe Przyjec, okazalo sie ze cos mi sie dzieje z watroba, ale narazie mam nie panikowac tylko obserwowac te bole dowiedzialam sie ze musze troche zmienic jedzenie (wiecej zup, owocow) i mnie ruchu;/ (przeciez teraz przez ta pogode caly czas siedze w domu;/) i nie moge sie dotykac po brzuchu;/ (znaczy sie tam gdzie mam jelita i watrobe, bo to moze powodowac wieksze bole) a jak mi nie przejdzie do 22 czerwca to dostane skierowania na badania watroby i jelit;p a co najwazniejsze dzidzius jest caly i zdrowy, serduszko bije i na 95% bedzie chlopak ) ale sie ciesze ) aaaaaaaaaaaa;p juz mi nawet te bole nie przeszkadzaja;p Cytat:
) bardzo sie ciesze ze wszystko OK )
Edytowane przez Dojotka1987 Czas edycji: 2012-06-14 o 16:30 |
|
|
|
|
#2126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dojotka- gratuluje synusia !!! Dobrze, że z maluszkiem wszystko dobrze ! A na wątrobę uważaj i dużo odpoczywaj !
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-06-14 o 16:29 |
|
|
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
Umówilam sie na czwartek na 17 na USG połówkowe
TŻet juz jest ![]() I ogladamy sobie Rozmowy w Toku .. temat : ''Bije swoje dziecko'' aha
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję synka
|
|
#2129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:44.

I tak leżę, to przynajmniej przydam się na coś. (P.S. do wykwalifikowanej polonistki mam jeszcze daleką drogę, ale pisaniem i poprawianiem prac różnego rodzaju już się zajmowałam
jak chcesz to ja mogę poczytać 
Bo tak jak myślałam napisanie streszczenia po polsku było najcięższym zadaniem
Potrzebuję, żeby ktoś przeczytał tą stronę i poprawił ewentualne błędy językowe czy stylistyczne 

4.9.10 Nasze malenstwo

Pomimo, że ewidentnie widać winę dziecka.
aha