|
|
#2161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część XIII
Cytat:
![]() Dla mnie dobrze, jedna rzecz mniej do kupienia ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
Dzięki, zaraz sprawdzę ![]() Widzę, że jest też zniżka do TBS, może skuszę się na maseczkę
Wszystko ma drugie, trzecie, czwarte, piąte dno... http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o Edytowane przez karolina1985 Czas edycji: 2012-09-11 o 12:24 |
||
|
|
|
#2162 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() BTW. Pamiętam, gdy byłam na weselu jednej z nich i ktoś z gości właśnie mnie zapytał jak długo znam pannę młodą i odpowiedziałam, że "od przedszkola" to było wielkie zdziwienie, nie wiem czemu? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No mi też przez remont pokoju trochę się mniej chciało szukać, ale teraz już jestem wolna i mogę działać.
|
|
#2163 | |
|
po prostu Em :)
|
Sama mam na razie tylko jedną świecę - Sparkling Lemon, na lato była idealna.
), a tak poza tym to na razie tylko wącham w sklepie. Raczej nie skuszę się już na duży słój, bo swój palę i palę a końca nie widać, więc lepszym wyjściem będzie średni albo mały. Nie wiem na co się zdecyduje, w sklepie zwykle wrażenia zapachowe mnie przytłaczają i po dziesiątym słoiku mam już kompletny mętlik w głowie. ![]() Cytat:
Trudno mi też uwierzyć, że na wizażu zarejestrowałam się siedem lat temu.
|
|
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Planuję zakup kominka i kilku wosków do niego, bo chciałabym wypróbować kilka zapachów a nie męczyć się z jednym jeśli się okaże, że nie był trafiony
|
|
#2165 |
|
po prostu Em :)
|
Mnie jakoś woski nie przekonują. Mam kilka wygranych w konkursach, ale nawet kominka nie kupiłam. Wolę tradycyjne świece.
|
|
#2166 | ||||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak kiedyś TŻa nie będzie albo będzie jadł poza domem to sobie ugotuję, bo on by mógł zupy cukiniowej nie znieść.Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2167 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Oj tam! Jakbyś doczytała dalej, to byś wiedziała, że w nocy przemyślałam sprawę i nie mam zamiaru kupowac kolejnego
![]() Cytat:
Cytat:
Chciałabym oba, o których piszesz, są śliczne. Cytat:
W ogóle uwielbiam wszystkie odcienie niebieskiego, od pasteli, przez turkusy, po granat i kobalt Cytat:
Cytat:
Wczoraj w Douglasie dumałam jeszcze nad Your Hut or Mine, ale miał ten cienki pędzelek i mi się odwidział
|
|||||
|
|
|
#2168 |
|
Przyjaciółka KWC
|
A za sprawą em nie trzeba się wcale fatygować do sklepu żeby go dostać.
Pooglądałam fotki górnej półeczki i swatche i mam 2 typy na taki mleczny lakier - Ballet Slippers i Vanity Fairest.
|
|
#2169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swojego czasu miałam jeszcze fazę na fiolet, ale chyba mi póki co przeszło. Kurczę nie czaję zupełnie tych moich włosów. Zrobiłam im zdjęcie i w świetle słonecznym mają prawie identyczny kolor jak cegła na moim domu
|
|
#2170 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja ostatnio przez kilka dni nosiłam Better Together, rzeczywiście miła odmiana od kolorów ![]() Cytat:
)a ładny na żywo ten lakier? bo ja znam tylko ze swatchy
|
|
#2171 | ||||
|
Zakorzenienie
|
O żadnym konkretnym, ale wszystkie które będą na wózku muszą współgrać idealnie, co do półtonu
Chociaż nie wzięłam poprawki na różnicę między zdjęciami a realnym wyglądem, więc może rzeczywiście by mi ten Twój spasował ![]() Cytat:
![]() A ile% ? Cytat:
![]() Czemu, on niewarzywny? Daj mu więcej tłuszczu i przypraw to może przełknie ![]() Jak kiedyś będę to zerknę, na razie nie planuję ![]() JA mam jednego Bell z drobinkami do frencza i bezdrobinkowego lekko różowego mlecznego Bourjois So Laque, cos mi się majaczy, że dawno Hosenka chyba też go miała. Ale nie wiem czy ten odcień jeszcze sprzedają. Cytat:
Ja nie za bardzo mam wybór- powoduje u mnie podręcznikowe zapychanie i wysyp ![]() Cytat:
![]() Mi nie spasowały pędzelki w Rimmelkach- powinny być albo ciut węższe w szerokości albo ciut cieńsze na grubość- moja płytka jest przy brzegach dośc zaokraglona i głęboko osadzona "w palcach" (nie wiem jak to dokładnie opisać ) i źle mi się nimi manewrowało przy skórkach. Do tego oba musiałam dociąć
|
|
#2172 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zaprawiam ją jogurtem lub jogurtem z odrobiną śmietany Sera nie dodaję Cytat:
|
|
#2173 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I oglądam sobie co jakiś czas i rozmyślam... Ładne te Twoje typy, ja miałam takiego mleczaka z Sally Hansen, ale nie mogę go znaleźć - albo go wyrzuciłam, albo zgubiłam przy przeprowadzce. Chcę malować paznokcie Cytat:
Ładny, w buteleczce te drobinki wyglądają na dosyć duże, ale sądzę, że efekt byłby delikatny jak na swatchach ![]() Ja zamierzam je interpretować zgodnie z jego rzeczywistym znaczeniem ![]() Cytat:
![]() Jesteśmy typowymi mieszczuchami i wyjazdy typu dzika puszcza, namiot, karimata itp. nie mieszczą się w naszym postrzeganiu udanego wypoczynku ![]() Dziękuję. ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Zapomniałam - ice, rodzice wczoraj podrzucili mi przesyłkę od Ciebie (a oprócz tego prezent od L'Oreala, wygraną z Wizażu i Essie In Stiches - nie ma to jak wzbogacić się kosmetycznie bez zakupów ). Wszystko dotarło całe i w idealnym stanie ![]() Wieczorem od razu zużyłam odlewkę Neutrogeny, jest taka fajna, jak zapamiętałam i na pewno ją kupię, jak skończę większość moich specyfików do ciała. Bardzo relaksuje mnie ten zapach ![]() Przetestowałam też Idealię - nałożyłam ją bez żadnego serum i to dla mnie za mało, rano czułam lekki dyskomfort, jeśli chodzi o nawilżenie. Za to skóra była bardzo promienna i ujednolicona Wypróbowałam też Derminkę pod oczy, byłam zaskoczona tak lekką konsystencją - spodziewałam się zdecydowanie bardziej gęstego kremu. Wydaje się w porządku, ale na razie nie zachwycił mnie tak bardzo, żebym rozważała zakup. Z drugiej strony nie wiem, czy nie nałożyłam go za mało. Dziś dalsze testy. ![]() Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję. A tak w ogóle masz śliczny charakter pisma! |
|||
|
|
|
#2174 | |||||||||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Mama go faszerowała racuchami z cukinią jak był mały i ma traumę (swoją drogą nie dziwię się, co za połączenie ), ale powoli się przełamuje - w leczo i innych sosach wcina, ostatnio dał się namówić na cukinię z grilla ale nie wiem czy zupa to nie za ekstremalny sposób jej podania.![]() Cytat:
Drugi miałam z Sally Hansen, ale też już takiego koloru jak on był nie widuję w sklepach.Cytat:
Przynajmniej musiał, bo odkąd mamy BlackBerry oboje to musi mieć zasięg sieci komórkowej.![]() Dla mnie to masakra, szczególnie nienawidzę wychodków w stodole i namiotów, ale parcie na wakacje pod namiotem jest tak silne, że chyba będę musiała się kiedyś poświęcić. ![]() Cytat:
![]() Też miałam świetnego melczaka z SH, ale nie pamiętam nawet co się z nim stało, chyba zużyłam do stanu w którym popsuła się konsystencja. Ostatnio rozglądałam się za tym kolorem (lub podobnym bo nie pamiętam jak się nazywał), ale nie robią go już chyba.![]() Cytat:
![]() Cytat:
A powiedz co dostałaś fajnego od L'Oreala?![]() Cytat:
Ja się czuję jakbym smarowała się ogórkiem, chociaż nawet nie jestem pewna czy to ogórkiem pachnie.Cytat:
ja na początku byłam bardzo niezadowolona, budziłam się ze ściągniętą skórą, szczypało mnie. A teraz mam po niej rano ładnie nawilżoną, jasną cerę i bardzo dobrze mi się jej używa.Cytat:
![]() Ja też testuję odlewki od Ciebie dalej, zaczyna mi się naprawdę podobać serum Nutriganics. Mam po nim taki efekt napięcia skóry, lubię go, zwłaszcza jak nakładam sera i kremy rano. Wczoraj przetestowałam Clinique AAE, ale szczypała mnie skóra. Dzisiaj tez nałożylam i mam takie uczucie jakby mi oczy miały zaraz zacząć łzawić, więc nie wiem czy się polubimy. A masło Flos Lek z czekoladą i wanilią ma taki zapach, że muszę je mieć.
|
|
|
#2175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie lubię nie mieć łazienki pod ręką, dreptać przez pół pola namiotowego, żeby wziąć prysznic niby fajnie się wspomina, ale na razie mi starczy, TŻ też nie nalegaposmarowałam na noc twarz Nutri-Goldem i całkiem przyjemny, faktycznie bardziej treściwy (wręcz w niektórych miejscach nie chciał dać się rozsmarować), twarz była miękka jak dotykałam przed snem ale rano już nie jest taka gładka, jest jakby pokryta nieco gumowatą warstwą, bardzo dziwne w dotyku ![]() wypatrzyłam ten liner, mogłabym taki mieć http://4premiere.blogspot.com/2012/0...ie-kreski.html
|
|
#2176 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Współczuję tego przytrzaśnięcia Cytat:
![]() Cytat:
Z tego względu uwielbiam linię DayWear z Estee Lauder, ogórek w czystej postaci ![]() Cytat:
![]() To mnie na pewno by nie odczytał, mam bardzo drobne, wąskie i mocno pochylone pismo, mój TŻ zawsze mówi, że gorzej od lekarza ![]() Dlatego jak chcę, żeby było wyraźnie i bezproblemowo do odczytania, piszę drukowanymi. ![]() Cytat:
Już za nim tęsknię Ja go używałam głównie na dzień, właśnie ze względu na ten fajny efekt delikatnego napięcia i świetnego wygładzenia skóry. ![]() Widzę, że jesteś kolejnym dowodem na to, że Clinique to jednak może uczulić... Cieszę się, że masło Ci pasuje. Cytat:
![]() Dzisiaj oglądałam tam te śliczne różowe odcienie z kolekcji promującej kampanie na rzecz walki z rakiem piersi. Cytat:
Używałam go na dzień, zgodnie z zaleceniami i nie czułam nic dziwnego, ale wiadomo, że w nocy kremy inaczej się zachowują.
|
||||||||
|
|
|
#2177 | ||||||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tusz miałam w wersji Extra Black, był beznadziejny.![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
na razie nic dramatycznego się nie dzieje, ale chyba lepiej nie ryzykować.
|
|
|
#2178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może to błąd, ale ja zawsze nowe kosmetyki do twarzy testuję na noc żeby sprawdzić jak bardzo jest treściwy, ocenić czy można kłaść na to makijaż itd.. a mnie się właśnie wydawał łatwy porobić kropki, połączyć i będzie idealna kreska aktualnie nie mam żadnego linera, kiedyś miałam Bourjois, który bardzo miło wspominam, ale pamiętam że długo gimnastykowałam się, żeby opanować rysowanie w miarę prostej kreski
|
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tak piszecie o tym Nutri-Goldzie, a macie porównanie do Avene Cold Cream? Jeśli w tym roku znów będą takie mrozy po -20 stopni to chyba będę musiała się znów zaopatrzyć w coś tłustego do nawilżania na noc. CC mi służył, ale chętnie bym też coś innego spróbowała
![]() Ogladałam ostatnio ciekawy program w TV, w którym pokazywali zabieg pt. maseczka z własnej krwi, którą wcześniej wysysają z człowieka pijawki "postawione" na brzuchu w okolicy wątroby (podobno tam najlepsza krew jest). Trochę wyglądało to makabrycznie, ale podobno efekty na cerę super
|
#2180 | |||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Ja teraz nie mam czarnego, nie wiem jak to się stało. Mam dwa słoiczkowe, których praktycznie nie używam. ![]() Czarny chcę L'oreal kupić któryś z Super Linerów. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Chyba bym musiała być chora psychicznie albo mieć kosmiczne kompleksy żeby sobie zafundować taką makabrę.
nienormalną sytuacją nauczymy się kochać przestaniemy się bać życie stanie się muzyką i stanie się to co ma się stać Edytowane przez iceflower Czas edycji: 2012-09-12 o 11:28 |
|||
|
|
|
#2181 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się odzwyczaiłam od czarnych eyelinerów - zdecydowanie wolę w innym kolorze.
|
#2182 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akurat w kwestii warunków na wyjazdach nie wydaje mi się, żeby próba miała coś zmienić. Zdarzyło mi się dwa razy spać w namiocie, wspominam to koszmarnie, zrobiłam to właśnie pod presją i naprawdę żałowałam. Już sam fakt, że nie mam dostępu do normalnej łazienki jest dla mnie właściwie niemożliwy do przejścia. To się po prostu nie pokrywa z moją osobowością i światopoglądem. Może Twojemu mężowi się znudzi namawianie, akurat w tej kwestii nie powinien, to coś innego, niż namawiać kogoś np. na spróbowanie jakiegoś specjału ![]() Cytat:
O kuracji oczywiście napiszę Cytat:
Ja też nie lubię, ale nie przesądza to o mojej decyzji kupna, jeżeli coś mi się podoba. ![]() Cytat:
Cytat:
W nocy kremy zupełnie inaczej się wchłaniają i zachowują, ja nie byłabym w stanie ocenić tego, o czym piszesz w konktekście stosowania w ciągu dnia.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Najbardziej na codzień lubię głęboki granat, w tej chwili mam z Sephory i na pewno kupię go ponownie Cytat:
Cold Cream to w ogóle zupełnie inny rodzaj kremu, dla mnie są nieporównywalne. |
||||||||
|
|
|
#2183 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Wraca w sumie tylko jak ktoś ze znajomych go podniesie, albo zobaczy u kogoś na fb zdjęcia z takiego wypadu.Cytat:
Czekolada-wanilia to jest taki zapach że mogłabym się sama zjeść.
|
|
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz jeszcze spróbować z tym nocnym Flos Lekiem jak z maseczką, grubą warstwą, ja go tak używałam U mnie szaro i leje Chcę do domu, zakopać się pod kołdrą z książką...
|
|
|
|
|
#2185 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Spróbuję z tym kremem tak na pewno, pamiętam że Tobie tak służył, więc może mi też będzie. ![]() U nas jeszcze słońce ale prognozy kiepskie.
|
|
|
#2186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym jeszcze chciała (sukcesywnie kupowane, oczywiście ) mango i marakuja, opuncja i biała herbata, a na zimę karite i babassu |
|
|
|
|
#2187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam jeszcze jeden hit o tym zapachu, ale nie mogę sobie przypomnieć
|
|
|
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mówcie o mango, bo mi się zachciało właśnie żeby je zjeść
W kosmetykach jego zapach też lubię, tak jak granatu
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

wywąchałam wszystkie- ciekawe zapachy, żaden mnie nie ujął na tyle żeby kupić natychmiast (uff) ale będę chciała wypróbować wszystkie kiedyś 

), a tak poza tym to na razie tylko wącham w sklepie. Raczej nie skuszę się już na duży słój, bo swój palę i palę a końca nie widać, więc lepszym wyjściem będzie średni albo mały. 

) i źle mi się nimi manewrowało przy skórkach. Do tego oba musiałam dociąć

Zaprawiam ją jogurtem lub jogurtem z odrobiną śmietany 
Ostatnio rozglądałam się za tym kolorem (lub podobnym bo nie pamiętam jak się nazywał), ale nie robią go już chyba.