|
|
#2131 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część XIII
Cytat:
Ja na tym zawsze padam "kupuję potrzebny krem, ale w sumie jest jeszcze jeden krem który chciałabym przetestować, o i jest w promocji". Tak mniej więcej moje zamówienie z Gemini było kompletowane.![]() Ja nie wytrzymam do 17.
|
|
|
#2132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie naprawdę nic nie jest potrzebne, mam ilość wystarczającą na co najmniej rok albo i dłużej, jeśli chodzi o pielęgnację twarzy. Jedynie rzeczy podstawowe, typu micel, termalka, tonik, płyn do demakijażu oczu mogą mi się skończyć, bo nie mam za dużo w zapasie. Z kolorówki jedyne, co mogłoby mi się skończyć, to baza pod tusz, ale to za jakiś czas, a następną planuję chyba ze Smashboxa. A tak to wszystko mam, w dość sporej ilości, co było chyba widać na moich zdjęciach. ![]() A co do pielęgnacji ciała, to jeszcze na długo jestem zaopatrzona, jeśli chodzi o żele pod prysznic, balsamy / masła itp... Więc pozwolę sobie najprawdopodobniej na kilka kaprysów i tyle Bo uzupełnienie niezbędników i tak się nie liczy.
|
|
|
|
|
#2133 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi raz spasował bezacetonowy Essence chyba o zapachu jeżyn, ale potem zniknął i kazdy inny był gorszy od acetonowej Isany. Na ostatnich targach kupiłam czysty aceton i wymieszałam z gliceryną i wodą, nawet fajnie sięspiosywał i nie wysuszał. Potem postanowiłam zaoszczędzić drugą połowę acetonu i zużyć go do korekcji rozlanego lakieru przy skórkach, ale nie kupiłam jeszcze pędzelka. Za to teraz używam kokosowego acetonowca Essence- taki se. Ciekawe jaki będzie PharmaCF, zwłaszcza ta lanolina mnie intryguje... Mnie wkurza L'Biotica do rzęs- przez chwilę było jakby lepiej, a wczoraj znów wypadło mi chyba z kilkanaście rzęs Cytat:
![]() Polecam, tanio jak barszcz, warunki niekoniecznie hotelowe , ale dla takiego otoczenia warto!Super, lubię drobnoziarniste ścieraczki ryjkowe Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i nazwa jest rozbrajająca ![]() Wczoraj odwiedziłam przyjaciółkę w szpitalu, ma śliczną córeczkę Cytat:
dziś była zupa cukiniowa, robiłam wg tego przepisu http://pozytywnakuchnia.pl/zupa-z-cukinii/ ale zioła prowansalskie mi sie kończyły więc pododawałam na oko osobno i dorzuciłam jeszcze gałkę muszkatołową, chilli i biały pieprz. I trochę śmietany, jogurtu (akurat sporo resztek było w lodówce ). Z grzankami i tartym serem super ![]() Cytat:
Dlatego ja udaję, że niby jestem- chcę przestać chomikowac i jednocześnie nie jestem- żeby nie było efektu jojo ![]() Byłam z przymusu kolejny raz w Rossmannie i nic nie wyniosłam dla siebie
|
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
A ja przyniosłam z SP Esiaka Thigh High
Kupiłam w sobotę bordową spódniczkę i chyba dlatego jakoś mi się ten kolor rzucił w oczy dzisiaj przy meblu Uznaję, że to jest ten jeden, którego miałam kupić sama. ![]() Ale chyba wrócę jeszcze po Demure Vix, mi się bardzo podoba, jest taki zimowy! Może zaliczę go na poczet października, w końcu to 10 zł oszczędności I jeszcze Angora Cardi mi się spodobał...
|
|
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
Rzyrafko: Kolor rzecz gustu
Ja chciałam uniwersalny i niezbyt intensywny.
|
#2136 |
|
Zakorzenienie
|
rzyrafko nowa seria Neutrogeny jest w promocji w nowej gazetce Rossmanna, ważnej od 14 września - balsam do ciała 19,99 zamiast 26,99 i krem do rąk 11,99 zamiast 14,99.
Jakbym nie była na odwyku, pewnie kupiłabym jedno i drugie
|
|
|
|
#2137 | ||||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Ale mimo wszystko bym pojechała chętnie w tamte okolice, ale pewnie w tym roku nie ma szans.![]() Cytat:
), ja lubię lekkie zupy, ale z cukinii jeszcze nigdy nie jadłam, ciekawa jestem jak wychodzi cukinia w zupie. ![]() Cytat:
No i byłam przekonana że jednak się nie wyłamiesz z odwyku i będziesz ostatnią twardą.Ja dzisiaj pomalowałam paznokcie In Stiches i nie wiem gdzie ja w nim łososia widziałam w tym sklepie, chyba mi się na mózg rzuciło. Ale ładny jest, taki brudny róż, nie chcę już Island Hopping, mój apetyt na brudne róże został zaspokojony.![]() Cytat:
ale pewnie promocja się jeszcze powtórzy. Oby.![]() Zrobiłam wczoraj te pierogi ze śliwkami, ale nie polecam. A to nadzienie nie musi być, jakby miało mieć wyraźniejszy smak to musiało by być 3 razy tyle imbiru i jeszcze łyżeczka cynamonu, a tak czuć tylko śliwki.A potem do północy kroiłam warzywa na leczo, ugotować już nie miałam siły. Nie mogę kupować kosmetyków, to się wykazuję w kuchni. Przymierzam się teraz do tiramisu, w Biedronce u mnie zalegają biszkopty savoiardi wyprodukowane we Włoszech, zostały po jakiejś promocji, może by były dobre.
|
|
|
#2138 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby nie to, że była wczoraj taka ładna pogoda, a ja godzinę czasu czekałam na przyjaciółkę, to bym pewnie do SP nie poszła. Natomiast przemyślałam sprawę i na pewno w tym miesiącu już nic nie kupię, zwłaszcza kolejnego lakieru Cytat:
Pomaluję sobie dziś paznokcie u stóp, Bahama Mama trzyma sie super, ale już mi się znudziła. Nie mogę się zdecydować na kolor. Odżywka Eveline zeszła mi dziś z dwóch paznokci płatem wielkości połowy płytki Mam do niej coraz mniejsze przekonanie i coraz mniej cierpliwości.Na pewno się powtórzy i może nawet będzie ciekawsza, zauważyłam, że te pierwsze promocje na nowości w Rossmannie nie zawsze są najbardzie korzystne. ![]() Cytat:
My na szczęście przywieźliśmy w niedzielę obiad na kolejne dwa dni od rodziców TŻ, cieszę się, bo nie mam ostatnio czasu na gotowanie, chociaż ochota by się znalazła. ![]() W ogóle dzisiaj mija dokładnie 11 lat odkąd poznałam się z moim TŻ. Kiedy to minęło... |
|||
|
|
|
#2139 | |||||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
I em się może trzyma, ale nie pisała nic.![]() Pogoda piękna jest faktycznie, dzisiaj też. Cytat:
Cytat:
w ogóle wydaje mi się, że relatywnie wysokie ceny mają te produkty. Ale może dawno po prostu nie kupowałam balsamów i kremów tej firmy, moje masełko było sporo tańsze, chociaż mam malutki słoiczek.Cytat:
TŻ się nawet ciągle śmieje do mojego taty że lepiej jada odkąd ja nie mam czasu gotować.![]() Cytat:
gratulacje ![]() Nam tyle stuknie za jakieś 7 lat. Poznaliśmy się gdzieś koniec sierpnia/początek września.
|
|
|
#2140 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jaka ta spódniczka ![]() Cytat:
![]() a jaka pojemność tego balsamu? 400ml? balsam w pudełku też będzie w promocji? Cytat:
(jeśli dotrwamy ofc )
What you're drinking? Rum or whiskey? Now won't you have a Double with me? I'm sorry I'm a little late I got your message by the way I'm calling in sick today So let's go out for old time's sake Edytowane przez Organzza Czas edycji: 2012-09-11 o 10:29 |
||||
|
|
|
#2141 |
|
Przyjaciółka KWC
|
W ogóle to ja chcę te olejki: http://bielenda.pl/serie/produkty-do...i-pod-prysznic
Gdzieś widziałam wypisane ich zapachy i połowa byłaby idealna na zimę.
|
|
#2142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy 1 cukinię zasadzoną i już chyba ze 20 cukinii z niej zjedliśmy przez całe lato, bardzo obrodziła. Dziś widziałam, że jeszcze 5 kolejnych małych rośnie. Cytat:
snow gratuluję stażu z TZ ![]() A mi dziś smutno, bo nie zadzwonili z pracy, o którą się starałam Jedyny sukces tej rozmowy jest taki, że moje CV było jednym z ponad 200 wysłanych a zaprosili tylko parę osób. Niestety nie wybrali mnie i znów muszę szukać dalej. A praca była podobna do poprzedniej, mam odpowiednie doświadczenie i w dodatku było blisko z dojazdem. Przykro mi, ale niestety muszę iść dalej...
|
|
#2143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
acai-awokado imbir-kardamon orchidea-algi laminaria z afrodyzjakowej serii ylang ylang-róża albo piżmo-jaśmin ![]() Cytat:
![]() Snow, używałaś już kremu Nutri-Gold? bo mam próbkę i trochę obawiam się użyć..
What you're drinking? Rum or whiskey? Now won't you have a Double with me? I'm sorry I'm a little late I got your message by the way I'm calling in sick today So let's go out for old time's sake Edytowane przez Organzza Czas edycji: 2012-09-11 o 10:42 |
||
|
|
|
#2144 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie bosko, słońce, gorąco, ale to, co ma być od jutra, to po prostu... ![]() http://www.meteo.pl/um/php/meteorogr...name=Wroc%B3aw Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z tych 11 lat najpierw byliśmy najlepszymi przyjaciółmi (dosłownie, nie miałam nawet bliższej przyjaciółki - kobiety), a w lutym minie 8 lat odkąd jesteśmy razem. Ja jakoś tego w ogóle nie czuję. ![]() U nas data poznania się jest o tyle łatwa do zapamiętania, że pokrywa się z atakiem na WTC... Dzięki, chociaż w ogóle nie powinnam go kupować. Spódniczka typowo ołówkowa, zdjęcie w załączeniu Z Top Secret.Cytat:
Wow, jeszcze dłużej... A czemu mielibyście nie dotrwać. Ja nigdy nie zakładam takich negatywnych scenariuszy, mieliśmy co prawda kryzys półtora roku temu, ale został zażegnany bardzo szybko. ![]() Przez to "mi w Twoim wieku" poczułam się jakoś staro. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej się udało!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edit: zapomniałam o zdjęciu
|
|||||||||
|
|
|
#2145 | |||||
|
Zakorzenienie
|
świetnie powiedziane
![]() Cytat:
ale on jest w sumie całoroczny ![]() Cytat:
bardzo ładna! podoba mi się i kolor i fason ![]() Cytat:
w KWC jest krem do stóp z tej serii, ale nie widziałam go w sklepie ![]() Cytat:
![]() ojej, nie chciałam, żeby to tak zabrzmiało "Twój wiek" jest dla mnie ciągle bardzo młody Cytat:
teraz chyba jest w promocji we wszystkich gazetkach wszystkich drogerii ciekawa jestem też kremu pod oczy
What you're drinking? Rum or whiskey? Now won't you have a Double with me? I'm sorry I'm a little late I got your message by the way I'm calling in sick today So let's go out for old time's sake Edytowane przez Organzza Czas edycji: 2012-09-11 o 11:11 |
|||||
|
|
|
#2146 | |||||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Moja mama posadziła w tym roku dynię, ja nie lubię. Cytat:
![]() Cytat:
, ylang ylang-róża i może piżmo-jaśmin. ![]() Cytat:
Wyjątkowo mocno bym chciała żeby się te prognozy nie sprawdziły.Cytat:
|
|
|
#2147 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję Bardzo dobrze się czuję w takim fasonie, do pracy jest idealny. Kolor jest w rzeczywistości naprawdę głęboki, ujął mnie od razu, a że cena po rabacie wyniosła zaledwie 52,50 zł, to nie wahałam się ani chwili. ![]() Cytat:
Cytat:
Ja się czuję bardzo młodo, u lekarza czasami muszę się zastanowić ile mam lat. Zatrzymałam się chyba na 21 roku życia ![]() Cytat:
Ta seria wydaje mi się bardzo udana, nie używam L'Oreala (ani jego droższej wersji, Lancome ), tym bardziej jestem zaskoczona, że tak mi pasuje ten krem.---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- ice, nie tak łatwo, trwało to ponad 3 lata I w tym czasie ja byłam w dwóch dłuższych związkach, on w dwóch krótszych z tego, co pamiętam. Zresztą miałam ogromne obawy co do zmiany płaszczyzny naszej znajomości, ale widać warto było zaryzykować. ![]() Co do temperatur - nawet mi nie mów, ja nie chcę takiego zimna i deszczu
|
||||
|
|
|
#2148 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za pocieszenie dziewczyny
Nie załamuję się póki co. Przynajmniej dało mi jakąś nadzieję to, że mimo wysłania CV na ofertę, na którą odpowiada tyle osób ktoś w ogóle mnie zaprosił na rozmowę ![]() Te olejki Bielendy wyglądają kusząco. Ciekawe czy zapachy są intensywne? Jeśli tak to ja chcę ![]() snow fajna ta spódniczka. Widzę, że bordowy kolor rządzi. Ja bym sobie chętnie kupiła jakiś dodatek w tym kolorze np. szaliczek. Marzę też o jakimś fajnym ciuchu w odcieniu głębokiej ciemnej zieleni. Nie lubię zielonego na ubraniach, ale taki ciemny, szmaragdowy chętnie bym przygarnęła
|
#2149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie bluzki, szaliczki, sukienki - ogólnie wszystko, co przy twarzy - odpadają, wyglądam wtedy koszmarnie. Taki kolor sprawia, że wyglądam na chorą, zmęczoną i bardzo nieatrakcyjną. ![]() Natomiast na spódnicę miałam ochotę od dłuższego czasu, także bardzo się cieszę ![]() Ja w zeszłym roku przegapiłam piękny, szmaragdowy żakiet w Stradvariusie, do dziś nie mogę sobie wybaczyć, że nie kupiłam go od razu i nie myślałam, nad nim w domu - sprzedał się w ciągu jednego dnia i potem już nigdzie go nie było. |
||
|
|
|
#2150 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hmm dobrze,że piszesz zanim kupiłam Pewnie i tak bym się nie zmusiła do regularnego używania![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aktualnie na stopach mam Rimella Blue Eyed Girl i po raz kolejny się dziwię jak ja mogłam nie nosić do tej pory niebieskich kolorów
|
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się lubię w ciemnych kolorach, choć dla mojego typu urody też raczej nie pasują. Z tym, ze mi się właśnie podoba, gdy ciemny strój kontrastuje z moją jasną cerą. W pastelach za to wyglądam na chorą i tak jakoś anemicznie ![]()
|
|
#2152 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wygrzebałam wczoraj zapomniane maseczki i zrobiłam sobie spa przy serialach ![]() Najpierw poszła w ruch Bioderma Sebium dołączona do Pore Refiner'a a potem Doliva-kakao i masło shea. Dobrze, że są małe, bo żadna nie przypadła mi do gustu
Wszystko ma drugie, trzecie, czwarte, piąte dno... http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o Edytowane przez karolina1985 Czas edycji: 2012-09-11 o 11:45 |
||||
|
|
|
#2153 | |||||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale postaram się go nie kupić, bo bardziej mi się podoba Smokin Hot a one są dośc podobne, tylko ten drugi ciemniejszy.![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
|
|
|
#2154 | |||
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja widuję te zmywacze w Douglasie, ale jakoś nigdy nie kupiłam. W InStyle i Elle są kupony na 6-7 października, między innymi do Bath&Body Works (ależ wam Warszawianki zazdroszczę!) i na świece Yankee Candle (z tego skorzystam, bo aż -30%).
|
|
|
#2155 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję. ![]() Cytat:
Brązów w ogóle nie noszę, podobnie jak wszelkich odcieni khaki i "brudnych" kolorów ziemi.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2156 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Czarna brzmi dobrze.
Mogłaby być też szara lub beżowa.![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2157 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście, a jak powszechnie wiadomo to własnie o gustach się dyskutuje Ja i tak jestem świrem jeśli chodzi o kolory ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ser to też opcja dodatkowa. Fajna by też była podawana jako chłodnik- tak myślę. Generalnie jest banalna w wykonaniu i można ją dowolnie modyfikować ![]() Oo, też mi to tiramisu chodzi po głowie, ale jeszcze się nie przepycha łokciami do wykonania ![]() Cytat:
![]() Gdybym wytrwała z moim ex to by nam chyba 10 lub tez 11 stuknęło, w czerwcu. Cytat:
wywąchałam wszystkie- ciekawe zapachy, żaden mnie nie ujął na tyle żeby kupić natychmiast (uff) ale będę chciała wypróbować wszystkie kiedyś tylko drogie, bo coś 16 zł za butelkę ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za Ciebie ![]() Cytat:
Cytat:
Na razie uznaję, że nic nie robi
|
|
#2158 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I muszę w końcu kupić coś do malowania "na szybko" i padnie albo na Opera Ballerina albo na Essie Mademoiselle Cytat:
![]() Pamiętam, że lubiłaś te maseczki, ja żałuję, że nie wzięłam nawilżającej. Cytat:
![]() Ciekawe czy w Hebe nie mają Z Essence bardzo pasuje mi krem do rąk jogurtowy Oo dobrze, że piszesz.Noszę się z zamiarem kupna kilku wosków YC
|
|
#2160 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
Na stronie Elle jest mapka i tam możesz sobie sprawdzić, promocja dotyczy "wybranych sklepów", ale w Krakowie jest tylko jeden i na szczęście bierze udział.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:19.

Ja na tym zawsze padam "kupuję potrzebny krem, ale w sumie jest jeszcze jeden krem który chciałabym przetestować, o i jest w promocji".
Tak mniej więcej moje zamówienie z Gemini było kompletowane.

Bo uzupełnienie niezbędników i tak się nie liczy.

Kupiłam w sobotę bordową spódniczkę i chyba dlatego jakoś mi się ten kolor rzucił w oczy dzisiaj przy meblu 

ale on jest w sumie całoroczny