Rossmann - część XIV - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-16, 19:50   #2161
monia42210
Zadomowienie

Dot.: Rossmann - część XIV

Ja też muję tylko raz
Dziewczyny miałyście racje kupiłam kiedyś Babydeam i zrobił mi straszny łupiez nie nia mogę się go teraz pozbyć Moży wy mi coś polecicie na ten problem

Serialomaniaczka
monia42210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 20:45   #2162
Aarion
Zadomowienie

GG do Aarion

Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
Widziałyście gdzieś ten zestaw korektorów w szafach Manhattanu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-w-kremie.html ? Bo patrzyłam w kilku i nie widzę
Raczej już nie znajdziesz, jak dobrze pamiętam to jakiś rok temu wycofywali go z Rossa
Stary 2012-07-16, 20:50   #2163
barbaramk
Przyczajenie

Dziewczyny, chyba ktoś z serwisu rossnet.pl czyta nasze forum - po zażaleniu (na forum) na brak kuponów rabatowych - nagród gwarantowanych z konkursów dziś dostałam komplet na skrzynkę mailową.
barbaramk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 21:37   #2164
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Tak, zmywamy po 2-3 razy, ale między Syossem a szamponami używanymi przez spore grono włosomaniaczek jest różnica. Babydream czy Alterra nie zawierają tak agresywnego środka myjącego jaki jest w Syossie czyli SLS. Część osób jest w ogóle przeciwna zmywaniu olejków szamponami z SLS, bo całkowicie "wypłukujemy" olej z włosów i niwelujemy jego dobroczynne działanie. Podobno. Ja wolę umyć włosy 2 razy szamponem bez SLS, bo taki agresywny składnik robi mi kuku na skórze głowy.
Alterrą również myję tylko raz włosy (mam wersję z pszenicą i kofeiną bodajże). Po jednym razie moje włoski są czyste i puszyste.

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
ja też tak potrafię musiałam się pochwalić a tak gdybym musiała myć włosy po 2-3 razy to na pewno moje olejowanie moooocno by się ograniczyło, gdyż zazwyczaj nie mam tyle czasu na mycie
Mogę się oczywiście mylić, ale myślę, że takie mycie po 2-3 wcale dobrze nie służy naszym włosom. No i jeżeli umyję raz włosy szamponem z SLS, a 2-3 razy tym "zdrowszym" to tak czy siak wypłukujemy ten olej. Nie uwierzę, że 3 razy mycie szamponem nie robi krzywdy włosom (dodatkowo je nadruszamy, łamiemy podczas nakładania i mydlenia). Próbowałam BabyDreamem myć, ale beznadziejnie się pieni, jest taki wodnisty, no i tak wysuszył mi skórę, że dostałam od niego łupieżu. Wolę szampon Barwa (brzozowy, chmielowy, jajeczny - testowałam różne warianty) i nim również myję włosy tylko raz.

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Napisane przez barbaramk Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chyba ktoś z serwisu rossnet.pl czyta nasze forum - po zażaleniu (na forum) na brak kuponów rabatowych - nagród gwarantowanych z konkursów dziś dostałam komplet na skrzynkę mailową.
Kupon na Velvet i Always? Też dostałam, wkleiłam kupony na forum.

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Napisane przez monia42210 Pokaż wiadomość
Ja też muję tylko raz
Dziewczyny miałyście racje kupiłam kiedyś Babydeam i zrobił mi straszny łupiez nie nia mogę się go teraz pozbyć Moży wy mi coś polecicie na ten problem
Ale czytasz w moich myślach, też zdążyłam właśnie napisać o tym szamponie. W moim przypadku musiałam użyć mocniejszego, aptecznego szamponu (Nizoral) przez 2-3 kolejne mycia i po sprawie. Mojej znajomej dosłownie płaty skóry odchodziły, tak miała przesuszoną. Powiedziała, że kupiła szampon dla dzieci Bambino i łupież ustał. Nie wiem, nie testowałam - to opinia koleżanki.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...o-szampon.html

Edytowane przez Asiuchal
Czas edycji: 2012-07-16 o 21:39
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 21:40   #2165
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez barbaramk Pokaż wiadomość
Między innym ja i Monicca1989 się skarżyłyśmy, że lecą w kulki z tymi kuponami. Póki co ja kuponu na always nie dostałam (może za karę, że się upomniałam). Cieszę się, że ktoś podczytuje forum i reaguje na to co piszemy. Jakoś nie wierzę, że ot tak przez czysty przypadek kilka osób napisało o tych kuponach kilka godzin przed tym, jak je wysłali na skrzynki mailowe, chociaż byłoby miło gdyby wraz z pojawieniem się wyników na mailu czekał kupon rabatowy za udział w konkursie
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 21:58   #2166
princesa89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Kurcze, ja mam jasną, nieopaloną cerę (nie opalam się i nie chadzam na również solarium), więc dla mnie pewnie będzie za ciemny. Chociaż Alterra na pierwszy rzut oka również jest ciemnawa, ale ładnie stapia się ze skórą.

Dziewczyny, może nie powinnam, ale pokaże Wam moją najnowszą zdobycz. Byłam dziś u konkurencji i w oczy rzuciło mi się takie dziwo... Od dawna czaiłam się na promocję szamponów Syossa, ale w Rossie na razie s po 15zł bodajże. Dziś natknęłam się na promocję w Intermarche (11zł lub 11,99zł - nie pamiętam dokładnie). Jakież było moje zdziwienie, że do szamponu dodali popmkę! Kurza stopa, świetne rozwiązanie! Bardzo praktyczne i ułatwiające aplikację (butla jest ciężka i nieporęczna - półlitrówka). Takie udogodnienia to dla mnie strzał w dziesiątkę. Pierwszy raz spotykam się z pompką do szamponu. Dla mnie rewelka. Słyszałam dużo dobrego o tym szamponie, więc dziś przejdzie u mnie chrzest bojowy - spróbuję nim zmyć olejek Alterry. Niektóre dziewczyny piszą, że zmywają olejki 2-3 razy, ja nie widzę takiej potrzeby. Olejek ładnie się oczyszcza już przy pierwszym myciu, więc po co włosy dłużej maltretować?
Też właśnie dzisiaj w intermarche kupiłam syossa z pompką, to świetna sprawa pod prysznicem, tym bardziej że jak się skończy to możemy tam przelewać inne szampony. A syossa teraz właśnie używam i jest super. Włosy są po jego zastosowaniu trochę tępe pewnie dlatego że nie ma silikonów ale nie wiem jak ty ja zawsze używam i tak odzywki więc to nie problem dla mnie.
princesa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 22:57   #2167
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
Między innym ja i Monicca1989 się skarżyłyśmy, że lecą w kulki z tymi kuponami. Póki co ja kuponu na always nie dostałam (może za karę, że się upomniałam). Cieszę się, że ktoś podczytuje forum i reaguje na to co piszemy. Jakoś nie wierzę, że ot tak przez czysty przypadek kilka osób napisało o tych kuponach kilka godzin przed tym, jak je wysłali na skrzynki mailowe, chociaż byłoby miło gdyby wraz z pojawieniem się wyników na mailu czekał kupon rabatowy za udział w konkursie
Ale to chyba dobrze, że możemy napisac na forum, a ktos reaguje
Ogolnie to mi sie odechciewa zakupow w Rossmannie dzieki malej drogerii przy Dabrowskiego. bo czy robię zakupy za 100 czy za 5 zł to nie dostanę nawet skarba. A w dodatku essence wymiecione z dnia na dzień bylo jak byłam w piatek.
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 23:12   #2168
la_chica
Raczkowanie

Cytat:
Kurcze, ja mam jasną, nieopaloną cerę (nie opalam się i nie chadzam na również solarium), więc dla mnie pewnie będzie za ciemny. Chociaż Alterra na pierwszy rzut oka również jest ciemnawa, ale ładnie stapia się ze skórą.

Kurza stopa
Nie, spokojnie, ja też mam jasną cerę i mi podpasował teraz mi się przypomniało, że jak byłam opalona to jednak był odrobinę za jasny ale mi to szczególnie nie przeszkadzało, gorzej w drugą stronę, jakby wyszła pomarańcza ja bym przetestowała szczególnie że nie majątek koło 7zł
i mnie nie zapycha, więc to super plus jak dla mnie

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

[1=8c5e47fe6e48fd89bc9c227 f1239fe5b9f79e095_5edd717 29ccf0;35339990]Ale to chyba dobrze, że możemy napisac na forum, a ktos reaguje
Ogolnie to mi sie odechciewa zakupow w Rossmannie dzieki malej drogerii przy Dabrowskiego. bo czy robię zakupy za 100 czy za 5 zł to nie dostanę nawet skarba. A w dodatku essence wymiecione z dnia na dzień bylo jak byłam w piatek.[/QUOTE]
byłam w 3 Ross od piątku i zapomniałam obczaić Skarba
* lśniące włosy
* A6W 6 /42
* 8min. ABS 6, * 8min. buns 6
Dbam o siebie z Wizażankami
la_chica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 00:22   #2169
princesa89
Raczkowanie

[1=8c5e47fe6e48fd89bc9c227 f1239fe5b9f79e095_5edd717 29ccf0;35339990]Ale to chyba dobrze, że możemy napisac na forum, a ktos reaguje
Ogolnie to mi sie odechciewa zakupow w Rossmannie dzieki malej drogerii przy Dabrowskiego. bo czy robię zakupy za 100 czy za 5 zł to nie dostanę nawet skarba. A w dodatku essence wymiecione z dnia na dzień bylo jak byłam w piatek.[/QUOTE]
A jak u Was dziewczyny właśnie wygląda sprawa ze Skarbem? U mnie kiedyś był on na takich stojaczkach koło wejścia i każdy mógł sobie brać. A ostatnio leży przy kasie cały czas wyłożony i ostatnio robiąc zakupy spytałam się Pani przy kasie czy mogę gazetkę i kasjerka tylko odmruknęła, że tak.Dziwnie zareagowała tak jakbym coś złego powiedziała. Oni sami powinni nam ja zaproponować, czy w ogóle bez pytania bierzecie?
princesa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 05:27   #2170
Karolina :-)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez princesa89 Pokaż wiadomość
A jak u Was dziewczyny właśnie wygląda sprawa ze Skarbem? U mnie kiedyś był on na takich stojaczkach koło wejścia i każdy mógł sobie brać. A ostatnio leży przy kasie cały czas wyłożony i ostatnio robiąc zakupy spytałam się Pani przy kasie czy mogę gazetkę i kasjerka tylko odmruknęła, że tak.Dziwnie zareagowała tak jakbym coś złego powiedziała. Oni sami powinni nam ja zaproponować, czy w ogóle bez pytania bierzecie?
Ja sobie wzięłam wczoraj ze stojaczka
Karolina :-) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 06:19   #2171
yevele
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny, zaglądam do was to i coś napiszę może
Ja też biorę bez pytania bo skarb leży w innym miejscu niż przy kasach i ekspedientki chyba nie miałyby jak tego dawać nawet
yevele jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-17, 06:46   #2172
alamirka
Moderator

U mnie na skarb to trzeba trafić, raz od wielkiego dzwonu uda mi się że lezy na stojaczku, ale tym sposobem może ze 3 numerry udało mi sie dostać. A łażę specjalnie w dniu w którym wychodzi żeby wybrany nie był i jakos rzadko udaje się go zastać.
Ale jeżeli już lezy to właśnie na stojaczku, przy wejściu.
Tutaj często też dziewczyny narzekają, a że Skarbui nie dostały, albo próbki do zakupów. Próbka? Parę lat chadzam do Rossa u siebie, duzy jest, do niedawna był jedynym w mieście i nigdy żadnej próbki nie widziałam, choćby u kogoś innego Z tego forum dowiedziałam się o paru rzeczach i widzę że wszędzie jest inaczej. Czego osobiście nie rozumiem
alamirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 07:06   #2173
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
U mnie wczoraj Skarby leżały pod terminalem do kart płatniczych, przy kasie. Bez pytania go podniosłam i sobie wzięłam. Faktycznie, może powinnam spytać czy mogę, nie przyszło mi to do głowy.
Stary 2012-07-17, 07:10   #2174
alamirka
Moderator

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
U mnie wczoraj Skarby leżały pod terminalem do kart płatniczych, przy kasie. Bez pytania go podniosłam i sobie wzięłam. Faktycznie, może powinnam spytać czy mogę, nie przyszło mi to do głowy.
Też bym wzięła
Stary 2012-07-17, 07:28   #2175
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
Ja też dalej nie dostałam kuponu
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 07:59   #2176
mzg
Raczkowanie

[QUOTE=alikatena;35324161]Nie ma tam kodów! Pobierasz tylko kupon, na którym jest instrukcja co trzeba zrobić aby odebrać pastę. Każdy kupon jest taki sam, więc w zasadzie możesz go wydrukować kilka razy i wymienić na pasty w różnych Rossmannach Dziękuję Kupony dostałam godzinę temu,sprawdz w spamach

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Agniecha20 Pokaż wiadomość
hej gdzie są te kody do pobrania? Na funpage'u rossnet.pl? Byłabym wdzięczna jakby ktoś mógł wrzucić linka albo ten kupon bo nie mogę znaleźć...
Kupon jest od 30.07-12.08.2012 na pastę Colgate Total. Kod:2981417257370

Edytowane przez mzg
Czas edycji: 2012-07-17 o 07:47
mzg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 08:16   #2177
ksantypa7
Rozeznanie

[QUOTE=mzg;35341726]
Cytat:
Napisane przez alikatena Pokaż wiadomość
Nie ma tam kodów! Pobierasz tylko kupon, na którym jest instrukcja co trzeba zrobić aby odebrać pastę. Każdy kupon jest taki sam, więc w zasadzie możesz go wydrukować kilka razy i wymienić na pasty w różnych Rossmannach Dziękuję Kupony dostałam godzinę temu,sprawdz w spamach

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Jaka jest zniżka?
I na jakąś konkretną Colgate Total?

I'm Alive!....I'm Alive!......I'm Alive!
And I've got so much more that I want to do
Was it music?
Was it science that saved me?
Or the way that you prayed for me?
Yes either way I thank you, I'm alive
GM

ksantypa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 08:16   #2178
Nelkomama
Rozeznanie

Ja biorę Skarb bez pytania, a jeśli nie ma wyłożonego to pytam czy się już skończyły. Wtedy Kasjerka zazwyczaj przynosi, czasem dziękuje, że zauważyłam
Nelkomama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 08:27   #2179
alamirka
Moderator

U mnie o Skarbach zazwyczaj słyszę że: "Nie ma, nie dojechały" albo "Już się skończyły". W ten piątek poleciałam z samego rana, jak o 9 otwierają to byłam ok 9:10 w sklepie. I tak miałam zakupy zrobić, ale ze Skarbu nici

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-17, 08:40   #2180
darusia_kcm
Przyczajenie

a czy ktoś mógłby mi powiedzieć kiedy będzie nowa gazetka Rossnę?
W moich rossmanach nikt nie wie!!
darusia_kcm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 08:43   #2181
mzg
Raczkowanie

[QUOTE=ksantypa7;35342177]
Cytat:
Napisane przez mzg Pokaż wiadomość
Jaka jest zniżka?
I na jakąś konkretną Colgate Total?
na każdą-3 złote
mzg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 09:23   #2182
ciastecek
Zakorzenienie

Ja wczoraj wzięłam Skarb, ale powiedziałam, że biorę a Pani odrzekła :"tak, oczywiście". Będąc wczoraj w Rossmanie w Wągrowcu miło się zaskoczyłam, bo obsługa była bardzo miła - a ja myślałam, że tylko w mojej rodzinnej miejscowości są takie miłe Panie ale i tak pozostaje pewien uraz, do drugiego oddziału Rossa w mojej miejscowości, bo w tym drugim Rossie to jakby za karę Panie pracowały... ile ja się namęczyłam z odbiorem nagrody... dobrze, że jest drugi Ross

a co do wczorajszych zakupów to skusiłam się na nawilżane chusteczki Synergen z rumiankiem - użyłam wczoraj jednej i się skóra jest miła w dotyku i się nie świeci teraz są w promocji za 2,79 o ile pamiętam :P zakupiłam jeszcze pilniczek i płatki kosmetyczne.

a i pytanie - rabat always też można przepisać?
ciastecek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 10:43   #2183
Sandra1985b
Raczkowanie

Cytat:
Ciekawa jestem czy ten kupon 30% z Always obejmuje te dwupaki, które są teraz w promocji, bo mam na nie chrapkę.
chyba nie... dziś byłam w Ross i nie było pojedynczych opakowań więc wzięłam podwójne, ale kod nie działał może tylko u mnie tak sie zdarzyło...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-17, 10:59   #2184
la_chica
Raczkowanie

Cytat:
ja nieczęsto biorę bo zapominam, ale jak już to przy okazji takich zakupów za powyżej 10-15zł są na stojaczkach, w innym przy kasie, nikt nigdy nie burczy
* lśniące włosy
* A6W 6 /42
Stary 2012-07-17, 10:59   #2185
alikatena
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyna pytała wcześniej o kupon na darmowe mini pasty, a ten podany przez Ciebie to zniżka, dlatego go nie wklejałam
Stary 2012-07-17, 11:00   #2186
la_chica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alamirka Pokaż wiadomość
U mnie na skarb to trzeba trafić, raz od wielkiego dzwonu uda mi się że lezy na stojaczku, ale tym sposobem może ze 3 numerry udało mi sie dostać. A łażę specjalnie w dniu w którym wychodzi żeby wybrany nie był i jakos rzadko udaje się go zastać.
Ale jeżeli już lezy to właśnie na stojaczku, przy wejściu.
Tutaj często też dziewczyny narzekają, a że Skarbui nie dostały, albo próbki do zakupów. Próbka? Parę lat chadzam do Rossa u siebie, duzy jest, do niedawna był jedynym w mieście i nigdy żadnej próbki nie widziałam, choćby u kogoś innego Z tego forum dowiedziałam się o paru rzeczach i widzę że wszędzie jest inaczej. Czego osobiście nie rozumiem
raz w życiu dostałam próbkę jakiś Persil czy coś
* lśniące włosy
* A6W 6 /42
Stary 2012-07-17, 11:18   #2187
Sandra1985b
Raczkowanie

a propos próbek... a czy dostajecie jakieś gratisy za duże zakupy, np takie powyżej 100 zł?

czasem zdarza mi sie robić naprawdę duże zakupy po 100-200zł i tylko raz dostałam jakiś gratis... a szkoda bo może chociaz jakas próbka a tu nic
Stary 2012-07-17, 11:41   #2188
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Cytat:
Napisane przez Sandra1985b Pokaż wiadomość
a propos próbek... a czy dostajecie jakieś gratisy za duże zakupy, np takie powyżej 100 zł?
Raz dostałam kilka farb 10 minut Palette za 1 gr ( w sumie chyba 11), bo zrobiłam zakupy za 400zł. Ale to zdarzyło się tylko raz.
Stary 2012-07-17, 11:44   #2189
_Blacky_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Tak, zmywamy po 2-3 razy, ale między Syossem a szamponami używanymi przez spore grono włosomaniaczek jest różnica. Babydream czy Alterra nie zawierają tak agresywnego środka myjącego jaki jest w Syossie czyli SLS. Część osób jest w ogóle przeciwna zmywaniu olejków szamponami z SLS, bo całkowicie "wypłukujemy" olej z włosów i niwelujemy jego dobroczynne działanie. Podobno. Ja wolę umyć włosy 2 razy szamponem bez SLS, bo taki agresywny składnik robi mi kuku na skórze głowy.
Alterra zawiera, polecam poszukać w internecie o Sodium Coco Sulfate obecnym właśnie w szamponach Alterry. Jedni piszą wprawdzie, że to PRAWIE to samo, ale jacyś chemicy wytłumaczyli, że dokładnie to samo, ponieważ jakaśtam liczba (nie znam się zbytnio na chemii) jest taka sama
_Blacky_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 11:46   #2190
Madziulllka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandra1985b Pokaż wiadomość
chyba nie... dziś byłam w Ross i nie było pojedynczych opakowań więc wzięłam podwójne, ale kod nie działał może tylko u mnie tak sie zdarzyło...
Tak, to chyba tylko na pojedyncze opakowania, bo pani mi sprawdziła wszystkie dostępne (dwu i czteropaki), oprócz tych pojedynczych, bo ich nie było niestety i kod nie działał.
Madziulllka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości