|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6
Cytat:
A wesele robimy na wstępnie 60 osób, ale myślę, że odpadnie trochę. A wy?
|
|
|
#2162 |
|
Winter is coming
|
Jak tak czytam wasze historie, to powinnam moim rodzicom, teściom, szwagrowi, jego dziewczynie i facetowi mojej siostry jakiś ołtarzyk postawić i codziennie im dziękować za to, że są tacy jacy są
![]() Dla mnie to co piszecie to jakiś kosmos, skłócone rodziny, awantury o szynkę no miazga.
|
#2163 |
|
Rozeznanie
|
co do budżetów weselnych dacie rade
spokojnie u mnie jest troszkę bardziej pod górkę bo u nas wszystko wyjdzie około 60 tys ze względu ze u nas takie ceny i mamy dużą rodzinę i nie mówię tu o dalekiej bo takiej w ogóle nie bierzemy pod uwagę tylko tą najbliższą z którą zawsze spędzamy święta i wszystkie rodzinne uroczystości
|
#2164 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poznanie moich rodziców z dziadkiem TŻ też było bardzo udane też się stresowałam, ale nie aż tak ![]() Cytat:
chociaż moja mama coraz bardziej mnie i TŻ denerwuje, bo jest taka trochę despotyczna... to ma być tak, a to tak. Cieszę się razem z Tobą z Twojego przyszłego taty ![]() My robimy na ok. 40 osób i mam nadzieję, że nikt nie odpadnie ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
|
|
#2165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A właśnie, mąż szwagierki to jak to się mówi? Też szwagier?? Jest na to jakaś nazwa pokrewieństwa? Tak samo jak nie wiem jak określić siostrzeńców TŻ-ta :P Będę musiała zawsze mówić "siostrzeniec mojego męża" ? ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- U nas dużo przyjezdnych i dlatego myślę, że może trochę ludzi odpaść. Poza tym zapraszam sporo singli z osobami tow. no i też nie wiem czy będą kogoś brać czy nie. Ale chciałabym, żeby nie było mniej niż 50 osób.
|
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie moi rodzice, jak i rodzice Tżta składają się na wesele, tyle mamy dobrze
ale za rezerwację i niektóre drobne rzeczy zapłacimy sami. Zaprosić zamierzamy ok.100 osób, ale wiadomo, nie wszyscy przyjadą.
|
|
|
|
#2167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2168 |
|
Rozeznanie
|
ja również się ciesze z mojej obecnej jak i przyszłej rodziny
jedyne co myślę, że mogą być małe kłopoty z jedną szwagierką bo ona lubi mieć wszystko najlepsze więc czuje że będzie rywalizować a mnie takie coś męczy ale po za tym nie mam żadnych zastrzeżeń
|
#2169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak na tę chwilę 4 osoby, mieszkają 130km od nas. A co do singli to ja na razie wychodzi na to, że będzie dwóch moja przyjaciółka i kolega TŻ, ale do wesela wiele może się zmienić ja też nie chcę żeby było aż tak mało osób, minimum 40, ale jak będzie dobrze z pracą to może dociągniemy do 50 ![]() Cytat:
|
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie roddzinka też kochana
przyszła teściowa czasami buntuje się odnośnie naszego mieszkania, ale ogólnie jest dobrze
|
|
|
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja już po pracy - dzisiaj lajtowo - tylko 4h i 9 dzieci (z dwóch grup razem, więc malutko) ![]() C. ze mną jechał do Poznania, bo myślał, że się do laryngologa dostanie,a tu gabinet zamknięty Po świętach ciężko mi się do pracy wstawało, ale poza tym ok Wczoraj u taty super było Wałówkę dostaliśmy oczywiście Ale może Peugeoty tak mają - musiałabym szwagra zapytać, bo ona ma Peugeota Wczoraj byliśmy też na mszy w tym kościele, w którym może będzie nasz ślub. Z zewnątrz super wygląda, ale w środku bardzo duży, przestronny. Obawiam się, że nasze 60 gości + osoby z zawiadomień po prostu zginą w tym kościele. No i kościół w środku bez szału, a dojazd na salę taki średni. Ale ksiądz bardzo fajny, no i tata z nim już wstępnie o naszym ślubie rozmawiał także mi teraz trochę głupio byłoby odmawiać... Dostaliśmy mnóstwo słodyczy, kasę, skarpetki (C. dostał takie czarne sztuczne, a on na co dzień chodzi w białych z frotte, więc się śmieję, że będzie miał na ślub, bo takie czarne to tylko do garnituru nosi ![]() No i ja od partnerki taty dostałam też kożuszek, bardzo cieplutki Także jestem bardzo zadowolona z prezentów ![]() A co do tematu rodziny to mnie już nic nie zdziwi. My w Wigilię mieliśmy szwedzki stół - to była nasza Wigilia Także C. nie chce swoich rodziców na ślubie widzieć... Ja go próbuję przekonać, że jak to będzie wyglądać, ale on nie chce o tym słyszeć Pieniądze zbieramy sami. Odkładamy maksymalnie, wielu rzeczy sobie odmawiamy. Właśnie niedawno zrobiłam przelew z mojego konta na to konto, na które odkładamy pieniądze, także na koncie zostało mi niecałe 100zł. Musi mi to wystarczyć do tak mniej więcej 5-ego (wtedy przyjdą alimenty).
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
poznanianka1990 omg jaka wigilia
a prezenty super jeśli chodzi o odkładanie to też rezygnujemy z wielu rzeczy. Mam nadzieję, że po nowym roku znajdziemy dobre prace i wreszcie zaczniemy więcej odkładać
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam póki co umowę do marca, także nie wiem co będzie dalej... Ale jestem dobrej myśli
|
#2174 |
|
Rozeznanie
|
ja z TŻ byliśmy na 2 wigiliach
a w 1 dzień świąt byliśmy na 2 obiadach wiec szkoda gadać bo na wigilii jedliśmy od 16 do 22.30 i nie było że mogliśmy czegoś nie zjeść a na następny dzień obiad od 12 do 17 więc jeśli chodzi o jedzenie to był dramat że tyle tego było
|
#2175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Poznanianka, współczuję szczerze... Boże, co za ludzie
![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
|
|
|
#2176 |
|
Zadomowienie
|
ale mialam dzis masakre w pracy... cale szczescie jutro mam wolne. swieta szybko minely, ale byly w tym roku super
rozleniwilam sie strasznie i +3 kg mam na pewno od pierogow i lezenia
|
|
|
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
ja niby tyle zjadłam a na wadze +0,1kg
może z ta wagą coś nie tak
|
|
|
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
monikkad, może, aczkolwiek czarno to widzę... Trochę dziwnie by było. Boję się, że połowa rodziny z jego strony by nie przyjechała jakby się dowiedzieli...
|
#2180 |
|
BAN stały
|
Nie wierzę... zasnęłam! W nocy zamęczę się
|
|
|
|
#2181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No martwiłysmy sie o ciebie... bo zostawiłaś nam wiadomośc ze niewiadomo co to bedzie po rozmowie z TZ
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
heej
niedawno wróciliśmy z deski nie jeździłam baaardzo dawno ale tego się nie zapomina ![]() warunki dość ciężkie bo śniej w 80% sztuczny ale i tak było warto, ludzi ledwo garsteczka ![]() i postanowiłam, że nie będę szaleć na wyprzedażach, sylwestra spędzimy razem w mieszkaniu we dwoje ale na ferie obowiązkowo na tydzień w góry na deske będzie motywacja żeby sesje szybko odwalić
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2184 |
|
Zadomowienie
|
Zobaczcie co w mojej małej mieścinie chłopak wymyślił na zaręczyny
![]() http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/art...UPSK/121229784 |
|
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
Ilonus, sama kiedyś marzyłam o takich zaręczynach, ale jakoś potem mi przeszło
|
#2186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skubany
|
|
|
|
|
#2187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze dziewczyny, nawet nie wiecie jak mi się nic nie chce. A mam trochę nauki przed sobą, muszę jeszcze pracę zaliczeniową napisać... Dobrze, że to już ostatni rok |
|
|
|
|
#2188 |
|
BAN stały
|
Ja miałam takie zaręczyny z pompą przy świadkach
, TŻ wziął do siebie jak mu kiedyś opowiedziałam, że koleżance facet oświadczył się jak mu robiła kanapki do pracy i że wolałabym żeby bardziej się postarał, ale w życiu by mi do głowy nie przyszło, że zaangażuje w to orkiestrę...
|
|
|
|
#2189 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
grunt to pozytywne nastawienie Hehe na pewno z wagą coś nie tak ja aż boję się ważyć ![]() Ja też nie lubię i w sumie nie umiem spać w dzień w nocy będziesz siedzieć na wizażu ![]() Cytat:
jeszcze nigdy nie jeździłam na desce, ale chętnie bym pojeździła "DCytat:
![]() iLoNuS_ktl co do nauki to mnie też się strasznie nie chce... nie wiem kiedy wezmę się za pisanie pracy licencjackiej
|
|
#2190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chyba idę poćwiczyć, czas się rozruszać po świętach
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.

głowa do góry 
do mnie jego mama dzwoniła w piątek i składała życzenia świąteczne. Powiedziała m.in. ''Nie wiem czy się będziemy widziec w swieta wiec składam życzenia'', ja na to ''wie Pani, to nie od nas zależy'', ona na to ''To ja nie wiem od czego. Dobra, to by było na tyle. Do widzenia''... no to do widzenia
ich nawet rodzicami nazwać nie można... moi rodzice są w szoku, że można aż tak nie interesować się własnym synem...

ze względu ze u nas takie ceny i mamy dużą rodzinę i nie mówię tu o dalekiej bo takiej w ogóle nie bierzemy pod uwagę tylko tą najbliższą z którą zawsze spędzamy święta i wszystkie rodzinne uroczystości
też się stresowałam, ale nie aż tak
Nasz ślub 16.08.2014 

, TŻ wziął do siebie jak mu kiedyś opowiedziałam, że koleżance facet oświadczył się jak mu robiła kanapki do pracy i że wolałabym żeby bardziej się postarał, ale w życiu by mi do głowy nie przyszło, że zaangażuje w to orkiestrę...