|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6
Cytat:
ale pewności nie mamCytat:
gdy była sama dużo czasu spędzaliśmy razem... a teraz w ogóle się nie odzywamy...Cytat:
![]() Nie warto być pamiętliwym, racja, ale nie w każdym przypadku. W styczniu ona była zagranicą, a my z jej narzeczonym w domu. Pewnego dnia TŻ pokłócił się z nim i on w sumie wyrzucił nas z domu :yyy: z TŻ domu i jej! On był tam dopiero jakiś miesiąc. A ona jak zareagowała? Napisała smsa, że Marcin chciał bronić jej syna! A to ''dziecko'' ma 14 lat!! I co? I do tej pory nic się nie odzywają
|
|
#2132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
co za historia z szynką
|
|
|
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomijając fakt, że jest ode mnie 10 lat starsza. Tak po kobiecemu rozmawiałyśmy nie raz, myślałam, że teraz też tak będzie, tzn. że odezwie się po jakimś tygodniu, dwóch. A tu rok minął!! My nic złego nie zrobiliśmy Wiem, wiem, masakra
|
|
#2135 |
|
Wtajemniczenie
|
Waniliowa, bardzo przykra sytuacja
Szkoda tym bardziej, że wcześniej miałyście taki super kontakt Mam nadzieję, że Twoja szwagierka kiedyś przejrzy na oczy i że będzie tak jak dawniej. Bo szkoda by było całkowicie rezygnować z takiej relacji. Ja np. nie mam siostry i cieszę się, że będę miała szwagierki ![]() Moje też starsze ode mnie. Jedna 9 lat starsza, a druga 13 lat.
|
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodziłyśmy nawet razem na fitness, potrafiłyśmy gadać do późna. Obawiam się, że relacje się nie zmienią chyba nawet na naszym weselu ich nie będzie... my z TŻ na pewno pierwsi się nie odezwiemy. Nie po czymś takim I jakie są Twoje szwagierki?
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy zbierac na wesele a mój Tz własnie oznajmił że jego przyjaciel sprzedaje BMW które wycackał tak że masakra i że on ma zamiar je kupić..... ehh
ja coś myśle że nie uzbieramy całej kwoty na to wesele ) no ale co mam zrobic? zgodziłam się na zakup bo wiem że Tz od zawsze chciał takie auto
|
#2138 |
|
Wtajemniczenie
|
Również się witam poświątecznie
![]() Święta były udane, ale cieszę się, że już się skończyły Muszę wziąć się za przygotowania do sesji, bo już 7.01 mam pierwszy egzamin... Mikołaj też był łaskawy dla nas w tym roku Ja dostałam od rodziców śliczny sweterek, perfumy, kubek termiczny, który nie przecieka Od TŻ-ta dostałam przepiękny ciepły szlafroczek, zestaw perfum + żel pod prysznic Puma Jam, perfumy Puma Animagical (będziemy mieli co robić w długie, zimowe wieczory ) Od babci pieniążki, od cioci TŻ-ta kolejne perfumy (ale zapach średnio mi się podoba), od mamy TŻ-ta szalik przez nią zrobiony i od siostry zestaw regenerujący do ciała Nivea Także jestem w pełni zadowolona z prezentów TŻ chyba też nie ma na co narzekać ![]() Miłego dzionka Lecę porządkować notatki
|
|
|
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze troszkę czasu zostało a sami płacicie za całe wesele czy rodzice też pomagają?
|
|
|
|
|
#2140 |
|
Winter is coming
|
elo
![]() Mnie za ro rozkłada, kurde muszę się wykurować do soboty, bo na sylwestra jadę. No nic, zapakuję się dzisiaj grzecznie do łóżka, obłożę lekami i oby pomogło!Historia z szynką mnie zabiła
|
#2141 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co innego jakby mu się auto zepsuło czy coś, a tak... Dla mnie to fanaberia...Mój Krzysiek marzy o lampie do swojej lustrzanki, no ale bez przesady, nawet 400 zł nie wyda teraz, bo wie, że trzeba oszczędzać na wesele, na mieszkanie, na wszystko, na nas jako rodzinę. Ostatnio nasza Fiesta totalnie podupada i musi ładować w nią kasę, no ale niestety wyjścia nie ma. Ale oczywiście Wy może macie inną sytuację. Macie więcej kasy niż my i rodzice Wam pomogą z weselem, jak tak to w ogóle inna sytuacja ![]() Waniliowa, wyżej pisałam jakie są szwagierki Ogólnie fajne Nie powiem, że to moje przyjaciółki od serca, ale myślę, że wiele mogę im powiedzieć, zwłaszcza ta starsza jest teraz dla mnie jak taka moja starsza siostra, która we wszystkim doradzi. Ale na początku jej nie znosiłam, bo zazdrościłam, że TŻ taki z nią związany. Głupia byłam.---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
Zdrowiej
|
|
|
#2142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) nie ma takich pomysłów ale tak jak myboyismine pyta, sami zbieracie? ![]() velika cieszę się, że szynka robi furorę ![]() monikkad przepraszam, musiałam nie zauważyć jak pisałaś o nich
Szczęśliwa mężatka od 14.06.2014 Edytowane przez Waniliova Czas edycji: 2012-12-27 o 16:04 |
|
|
|
|
#2143 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2144 |
|
Winter is coming
|
no, mam za swoje. Kaszlę jak stary gruźlik :/
dzięki
|
#2145 | |
|
BAN stały
|
Velika zdrowia!
Waniliova, niezła akcja z szynką ![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie się wydaje, że ona by chciała mieć dobry kontakt z bratem, ale on ma ją tak lekko w d... :P Bo bardziej jest związany z tamtą starszą. Pewnie też dlatego, że on i ta jego starsza siostra mają wspólną i mamą, i tatę, bo ojciec TŻ-ta odszedł od jego mamy zaraz jak on się urodził i jak jego starsza siostra miała 2 latka i nie znają go. A ta młodsza szwagierka to jest biologiczna córka teścia
|
|
|
#2147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakbyście znały akcje jakie były o tego 14-sto letniego chłopca to byście się za głowę złapały my z TŻ nie mogliśmy na zakupy iść bo zaraz był telefon od teściowej, że jak mogliśmy DZIECKO SAMO W DOMU ZOSTAWIĆ ![]() misiadelko niezła, ale również chora zwłaszcza, że akcja ta została zrobiona przez 35-cio letniego faceta
|
|
#2148 |
|
BAN stały
|
PS. Też jestem jedyną córką i wnusią
Ale w tyłek nieraz dostałam ;(
|
|
|
|
#2149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#2150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
|
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sami płacimy za całe wesele a jak jest u Was ?
|
|
#2152 |
|
Wtajemniczenie
|
Waniliowa, masakra, że szwagierki nawet na ślubie nie będzie
![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Pytanie nie do mnie, ale odpowiem :P Sami, nawet złotówki nam nie dadzą :P
|
|
#2153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi o to że własnie to auto co teraz ma nie ma zimówek i jeszcze całe zawieszenie do roboty.... wiec chce sprzedac to i kupić od kumpla... wiesz zgodziłam sie tylko dlatego że zawsze jak trzeba gdzies jechac w dłuzsza trase jedziemy moim samochodem... no a on tez juz ma pare latek i niechce go az tak tyrac...
|
|
#2154 |
|
BAN stały
|
Moja będzie świadkową TŻta o ile prędzej nie pokłócimy się z nią na śmierć
Jak nie urok to... przemarsz wojsk, zawsze coś ![]() Aneczka, mój TŻ powiedziałby - bierzcie (fan marki ), ale jak coś się sypnie to będzie kiepsko, ceny części miażdżą
Edytowane przez misiadelko Czas edycji: 2012-12-27 o 16:24 |
|
|
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż może oni będą mieli wcześniej niż my ślub więc zobaczymy czy nas zaproszą wątpię w to, ale zobaczymy. Czas pokaże ![]() My też sami zbieramy na wesele moi rodzice chcą nam pomóc, ale my się nie zgadzamy. DziadekTŻ powiedział, że nam pomoże jeśli tylko będzie mógł
|
|
#2158 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja mama bardzo by nam chciała pomóc, ale nie ma sama
I tak teraz odkłada już ileś tam kasy co miesiąc z wypłaty (marnej ), żeby nam dać jako prezent 1000 zł, bo więcej nie ma jak. Moja babunia z dziadkiem tak samo. Ojca nie mam, więc się nie wypowiadam.A teściowie też nie mają I też pewnie dadzą z 1000. Także zdani jesteśmy na siebie. W sumie zapłacimy za to wesele, bo ja przez 5 lat studiów odkładałam sobie na rachunek oszczędnościowy ze stypendium naukowego a przed maturą pracowałam w wakacje na Cyprze i uzbierało się 10 tys. oszczędności no i to pójdzie na wesele. A TŻ dostał 10 tys. od swojej cioci. I takim sposobem mamy 20 tys. Cały budżet wesela planujemy na około 25 tys. i myślę, że te 5 tys. to już zapłacimy z kopert. Mamy nadzieję, że coś jeszcze zostanie to byśmy sobie pojechali gdzieś do jakiejś Bułgarii czy Chorwacji na jakiś tydzień, bo nigdy nie byliśmy za granicą na wczasach. Takie biedaki z nas ![]() Waniliowa, pewnie już pisałaś o tym, ale przeoczyłam. Czyli z rodzicami TŻ też zero kontaktu?
Edytowane przez monikkad Czas edycji: 2012-12-27 o 16:45 |
|
|
|
#2159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
głowa do góry a na ile osób robicie wesele?Jakie biedaki?! Nawet tak nie mów. Nie każdego stać na wyjazdy na wakacje. My zagranicą razem byliśmy raz - w 2009 roku, w Grecji ![]() Chcemy uzbierać 30 tys. (20 na ślub i 10 na podróż poślubną), a na razie mamy 8 tys. W sumie zero kontaktu... czasem TŻ zadzwoni do ojca, albo jego mama do mnie, ale to takie rozmowy wiesz, oni narzekają, a my mamy słuchać do mnie jego mama dzwoniła w piątek i składała życzenia świąteczne. Powiedziała m.in. ''Nie wiem czy się będziemy widziec w swieta wiec składam życzenia'', ja na to ''wie Pani, to nie od nas zależy'', ona na to ''To ja nie wiem od czego. Dobra, to by było na tyle. Do widzenia''... no to do widzenia ich nawet rodzicami nazwać nie można... moi rodzice są w szoku, że można aż tak nie interesować się własnym synem...
Szczęśliwa mężatka od 14.06.2014 Edytowane przez Waniliova Czas edycji: 2012-12-27 o 16:55 |
|
|
|
|
#2160 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
ja miałam tyle pracy przed świętami i spotkaniem moich z teściami moimi że masakra nawet nie miałam dostępu do kompa żeby życzyć wam zdrowych Wesołych Świat ale za to życzę po świętach wszystkiego co najlepsze jeśli chodzi o spotkanie to tak się denerwowałam że nie mogłam spokojnie nalać teściom zupy bo tak mi się ręce trzęsły ... mój tata się śmiał, że woli nie wiedzieć co będzie ze mną przed ślubem więc jestem mega zadowolona
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.

Dostali od moich rodziców prezenty świąteczne, zdziwili się
Ponoć nawrzeszczeli na nią rodzice TŻta, co było mega dziwne, bo to ich wymarzona, wyczekana córeczka i nigdy na nią nie krzyczą. A dzień później jeszcze ja nakrzyczałam, bo mi żyłka pękła
Pewnie Twoim teściom już nerwy puściły
gdy była sama dużo czasu spędzaliśmy razem... a teraz w ogóle się nie odzywamy...
.
pomijając fakt, że jest ode mnie 10 lat starsza. Tak po kobiecemu rozmawiałyśmy nie raz, myślałam, że teraz też tak będzie, tzn. że odezwie się po jakimś tygodniu, dwóch. A tu rok minął!! My nic złego nie zrobiliśmy
Szkoda tym bardziej, że wcześniej miałyście taki super kontakt

muszę się wykurować do soboty, bo na sylwestra jadę. No nic, zapakuję się dzisiaj grzecznie do łóżka, obłożę lekami i oby pomogło!

jeśli chodzi o spotkanie to tak się denerwowałam że nie mogłam spokojnie nalać teściom zupy bo tak mi się ręce trzęsły ... mój tata się śmiał, że woli nie wiedzieć co będzie ze mną przed ślubem