|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Gegee - wypij sobie zieloną herbatkę, mi czasem pomaga na ból głowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tak teraz mam mniej czasu racja, praca tyle że na miejscu i ze sprzątnięciem w sklepie + droga do domu na pieszo to pół godzinki i jestem , do tego teraz wiosenne porządki itp, ale ciesze sie jestem zadowolona, mam spokojnie, bo ja w sumie 90% sama jestem i ludzie przychopdzą, szefostwo może z 2 dni w tyg wpadnie na pół godziny. ![]()
![]() |
#2163 |
Zakorzenienie
|
Madziusia - dobrze, że zadowolona z pracy jesteś, to na serio połowa sukcesu.
Ja sobie sprzątam i zrobiłam też-towi andruta z herbatnikami... o ludzie ile ja nie jadłam tego ciasta (choć nic się nie piecze, więc nie wiem czy to ciastem można nazwać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Rozeznanie
|
juz widze gdzie ucieklyscie
![]() ciekawe gdzie reszta sie rozeszla:P Edytowane przez ewann84 Czas edycji: 2013-03-27 o 16:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Zakorzenienie
|
Ewann - ja dalej jestem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No to jak już do nas trafiłaś to serdecznie zapraszamy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja dopiero wstałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja jutro i w piątek ile tylko na dyżur do pracy ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny czy któraś z Was ma zrobiony makijaż permanentny?? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2168 |
Zakorzenienie
|
Gegee - ja ostatnio nie biorę żadnych tabletek przeciwbólowych, muszę troszkę odtruć organizm... oczywiście przy migrenach i tak nic nie pomaga, ale czasem brałam jak zaczynała mnie boleć głowa... jakiś czas temu zaczęłam pić więcej herbaty zielonej (oczywiście liściastej) i zauważyłam, że mam mniej migren i najlepsze, że zgadałam się z moją mamą i ona ma to samo i też pije dużo herbaty zielonej. Jednak potem musiałam przystopować z dużymi ilościami bo podobno hamuje wchłanianie kwasu foliowego...
A tutaj przepis: Składniki: 3 całe jajka margaryna szklanka cukru kryształu, cukier wanilinowy 4 paczki miękkich herbatników rodzynki 2 płaty andruta (wafla) Wrzucamy do garnka na ogniu (lekkim): jajka, margarynę i szklankę cukru i cukier wanil. i czekamy aż się rozpuści i lekko ubijamy, tak ręcznie, nie mikserem. Jak wszystko ładnie się połączy i rozpuści, musi się troszkę zagrzać, więc ciągle lekko ubijamy, potem dorzucamy 3 łyżki kakao i dalej ubijamy (cały czas na lekkim ogniu - jak zrobi się z tego taka gęstsza masa to kruszymy do tego herbatniki (łamiemy na mniejsze kawałki) i wrzucamy rodzynki. Mieszamy to razem i ciepłe wykładamy na jeden andrut i przykrywamy drugim i kładziemy coś cięższego na to, żeby się zlepiło. Najlepiej obłożyć folią, żeby nie wypływało ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Justii - ja nie mam, a co byś chciała sobie permanentnego zrobić? a mąż cię rozpieszcza, ale to dobrze ![]() Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-03-27 o 18:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2170 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cicho coś u nas...
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zdrówka Ci życzę a kiedy wyjeżdżacie? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj mi się małż mój kochany pokładał a dziś ja się marnie czuje czyżbyśmy mieli wylądować na święta w łóżku i to bynajmniej nie w wiadomym celu? |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Zakorzenienie
|
Coś na poprawienie humoru
![]() ![]() ![]() Już Wielkanocne nadchodzą święta, więc niechaj każdy o tym pamięta, by w tym okresie, zgodnie ze zwyczajem zrobić porządek koło swych jajek. Bo nabiał męski, mówiąc logicznie, raz w roku musi wyglądać ślicznie. Z takiej okazji każdy chłop wszędzie czyści do glansu swoje narzędzie. Czasem pędzelkiem ultramaryny malują jaja śliczne dziewczyny, ale nie każdy, przyznacie sami, umie obchodzić się z jajeczkami. Więc naszym członkom wpadł pomysł nowy, by powstał taki punkt usługowy, a w nim pani Julia, Zosia czy Maja fachowo będzie malować jaja: Takim, co mają jaja jak wory, malować będą przepiękne wzory. Takim, co mają małe kuleczki, to pomalują w graszki, kropeczki. A kto ma jaja niczym granaty, to polecimy paski i kwiaty. Tym, co po jajach został pokrowiec, piękne protezy zrobi fachowiec. Kto zaś ma jaja stare, nieświeże, temu mistrz wzór dyskretny dobierze. Kto chce mieć względy u swej kochanki, powinien stroić jaja w pisanki. Obsługę ręczną też zapewniamy, wszystko bezpłatnie w ramach reklamy. Gdy do nas przyjdziesz, siądziesz wygodnie, wystarczy tylko, że zdejmiesz spodnie. Potem mistrz jaja wyperfumuje i jak należy je pomaluje. A po obsłudze pożegna grzecznie, a ty do domu wrócisz świątecznie. Zaniesiesz swój nabiał dumny jak basza, bo tak maluje Spółdzielnia nasza. Więc popierajcie naszą Spółdzielnie, która maluje jaja rzetelnie!!! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2172 |
Zakorzenienie
|
ale co to się z nimi robi? kontury?
---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Justii - no tekst nieziemski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pemanentnego nie mam i powiem szczerze, że chyba nawet nigdy nie widziałam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Brzuch mnie dzisiaj już tylko delikatnie ćmi... póki co śladu @ nie widzę, ale cholera wie... nie nastawiam się, dzisiaj 27 dc.... zobaczymy co będzie dalej. ![]() ![]() Wyjeżdżamy w sobotę i zostajemy aż do czwartku ![]() ![]() ![]() Zdrówka Pradip życzę ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2174 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=justiii87;40011386]Coś na poprawienie humoru
![]() ![]() ![]() to jest poprostu genialne dawno sie tak nie usmialam i moj TZ tez mial niezly ubaw dziekujemy za poprawe humoru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Zadomowienie
|
o matko, ile napisałyście!!!
shamanka, kapcie mi spadły po przeczytaniu co cię spotkało! to bardzo dziwne, z niecierpliwością czekamy na wieści. o grzybicę pytałam bo brałam leki (clotrimazolum globulki) i nie pomogły, muszę iść po kolejną paczkę:/ chciałam skonsultować z wami, moimi lekarkami ![]() Malgos, gratulacje, ja od lat nie schudłam nawet kilograma! podziwiam z samego wrocka nie jestem, ale od ladnych paru lat spedzam w nim wiecej czasu niz w domu ![]() ja przed staranami tez nie zwracalam uwagi na objawy zapowiadajace okres, nie wiedzialam ze bolesne piersi to wlasnie to. Mnie zwykle bolala tylko glowa w taki specyficzny sposob, a teraz nawet w okresie owu czuje ze bola mnie plecy - jak na okres wlasnie. popatrzcie jak to sie czlowiek dopiero teraz zaczal obserwowac... no ale w sumie co to mialy byc za objawy jak ja przez 10 lat bralam tab anty. zapomnialam juz jak to jest bez nich... u mnie w kopertach weselnych bylo przewaznie po 200 zl (ja tez zwykle tyle wkladam jak ide na wesele), nie liczac chrzestnych, rodzicow czy rodzestwa, od ktorych bylo duzo wiecej. ale u nas bylo specyficznie - slub cywilny (na dworze pod chmurka:P) + wesele w sali na lekko ponad 60 osob, za co w 100 proc. zaplacilismy sami. Uznalam ze jak wychodze za maz w wieku 27 lat to wstyd mi zeby takiej starej babie mama placila za wesele skoro od lat ja i maz pracujemy. Zatem zaplacilam sama, a rodzice wlozyli nam conieco do kopert, pomogli potem w remoncie mieszkania, wyposazyli jeden pokoj w meble. Jestem im za to bardzo wdzieczna i ciesze sie ze nie musieli brac kredytu na mnie czy wydawac oszczednosci. Ale przyznam ze byli bardzo ale to bardzo zaskoczeni, ze niczego od nich nie chcemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2176 |
Zakorzenienie
|
Eleo - dzięki, mam nadzieję, ze kilogramy będą spadać...
![]() Co do wesela, u nas goście nas bardzo zaskoczyli, nawet tacy od których się nie spodziewaliśmy, bo to młodzi ludzie, studenci, więc oczywiste, że nie mają kasy. Uzbieraliśmy sporo... Moi rodzice nam pomogli, ale wiem że bardzo tego chcieli, czasem wysyłałam im kasę na coś i mama trzymała, żeby mi potem to oddać, ale za to kupiliśmy im nowy telewizor, oczywiście potem usłyszałam tekst, że oni nas nie chcieli naciągać hahaha gdyby nie pomogli przy weselu, to wiem że daliby nam to w inny sposób. |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Shamankamoże zrób sobie bete? U nas ogólnie wszystko ok ![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o waderę, no nic.. nie wiem czy mogę napisać, ale na wątku mamusiowym jest na liście aniołków Mam nadzieję, że nie będzie zła że napisałam .. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2178 |
Rozeznanie
|
Ja w końcu dostałam @ dzisiaj. Myślałam że zeświruje bo już nie wiedziałam co myśleć. Piersi nabrzmiałe, bolące, syfy okresowe na twarzy , pobolewania , 3 testy zrobione a okresu ni chu chu . No ale jest w końcu , wyszło że mój obecny cykl miał 34 dni i jak na nieszczęście będę mieć okres na częsci mojego urlopu bo u mnie to cholerstwo bite 7 dni trwa
|
![]() ![]() |
![]() |
#2179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny!! Jest wiosna, działajcie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2180 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Trzy ostatnie cykle trwały 26 dni i były poprzedzone około dobą plamienia. Dziś 27 dc i plamienia nie widać ![]() Zeszła ze mnie woda i piersi mam już mniej nabrzmiałe ale jednak ciągle bolą. I pobolewa mnie podbrzusze. Tak dziwnie raz zboku potem naśrodku. Taki nieprzewidywalny ból ![]() A jak ma przyjść to niech przychodzi szybko bo jestem bardzo kłótliwa. Wczoraj szukałam sukienki na wesele i irytowałam się, że skrzypią wieszaki jak je przesuwam ![]() ![]() Cytat:
Bo wiecie, nie chciałabym żeby zawiało tandetą ![]() Wiem, że się wypytuję jakbym pierwszy raz na wesele szła, ale naprawdę idę pierwszy raz do przyjaciół. Jak widziałam ich przygotowania to wszystko na ostatni guzik dopinali nie chciałabym im sprawić przykrości nietrafionym prezentem, albo żeby myśleli , że jesteśmy prostakami ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro mi przez to co napisałaś na jasno... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niech @ nie przychodzi przez 9 miesięcy ![]() Co do książki to ja bym tylko kucharskiej nie kupowała bo to popularne |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2182 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Reszta o czym pisze, niestety bardzo przykra.... Wadera, trzymaj się. I jeśli tylko masz ochotę to pisz, wysłuchamy Cię zawsze.... Cytat:
![]() ![]() ![]() A... no i oczywiście na wyjazd, żeby nie było ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do książki, myślę, że fajny pomysł. Jeżeli to są dobrzy przyjaciele z poczuciem humoru, to czemu nie ![]() Ja dzisiaj także w domu, ale oczywiście zawalono mnie robotę i zdalnie pracuję z komp przed sobą... Głowa ledwo daje radę, kaszel i katar nie ułatwiają... już chcę urlopu, bo zwariuje... Jutro się chyba wińskiem uraczę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż nie mam żadnych objawów ciążowych ![]() A ty się kuruj. Po co Ci choroba na święta? Poza tym chorowanie nie sprzyja zajściu w ciążę ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2184 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda że temperatura spadła ![]() U mnie nadal żadnych objawów czyli będę się zwijać z bólu przy świątecznym stole świetnie ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2185 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zaczęłam sobie teraz wkręcać, że moze endometriozę mam. Tak mnie brzuch boli, że szok... i czuję też ból przy załatwianiu się, a czytałam, że takie objawy mogą być... tak więc wkręt już gotowy ![]() Mam nadzieję, że w tym cyklu uda mi się chociaż na ten monitoring pójść. ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Shamanka widzę Cie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Zakorzenienie
|
jak zrobię zdjęcie to pokażę ;D ale to zapewne jutro z rana
![]() mnie tez jakies przeziebienie złapało ![]()
#2187 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moze mleko z miodem popij? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2188 |
Zakorzenienie
|
Piję.. jak jestem w domu ale ostatni tydzień robię dzień w dzień ( oprócz poniedziałku) po 12h w robocie. Mam tutaj tak zimno, że na bank z tego powodu
![]() ![]()
#2189 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny podczytuję po cichu, bo średnio się czuję i nie chcę się niepotrzebnie nakręcać. Dziękuję za dobre słowa i trzymanie kciuków. Nadziei we mnie coraz mniej, ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, choć jest to nie do uwierzenia co mi się przytrafiło.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
Zadomowienie
|
cześc dziewczynki ja po pracy właśnie na wizazu buszuje, chyba muszę sie z godzinke przespac mam katar i kaszel na dobre, ale temperatury nie mam, a powiedzcie mi te które sie znacie czy temperatura pod pacha , w bożence i w ustach się różni?? pod pachą jest najniższa i tam powinno się mierzyc w razie choroby, przeziebienia??
jutro już piątek a ja jeszcze w sobotę pracuje ![]() i tżcik musi iśc z koszyczkiem ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.