Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-08, 20:12   #2161
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

No to moja też już śpi Teraz wizaż

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 20:21   #2162
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Mi sie podoba sukienka, która Blue pokazała

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Dzięki za wszystkie odpowiedzi odnośnie sukienki
Więc zdania podzielone co do rajstop również
Pomyślę jeszcze, mam czas do niedzieli (bo do 10go jest rabat 40zł na dzień kobiet) Najwyżej odeślę jak będzie do dupy.

Blue- Twoja bardzo ładna jest, ale kolor nie mój
Kolor mógłby być jeszcze jakiś do wyboru
Na pewno coś wybierzesz

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

Ach i zostałam dzisiaj zaskoczona, bo prezent z okazji dnia kobiet małżon mi wręczył kilka dni temu, a dzisiaj jeszcze dostałam bukiet róż. A najlepsze jest to, że jak mi go wręczył to... Lu zaczęła ryczeć, chyba chciała dać tatusiowi do zrozumienia, że ona też powinna dostać kwiatka
...bo powinna!!! Mój powiedział, że Mała nie dostała, bo by zjadła Dostała więc jedzonko

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Pumas, strasznie współczuje. A jakieś przeciwbólowe nic nie pomagają?
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 20:23   #2163
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
dokładnie a 50 km/h to jest wolno, powiedzmy sobie szczerze -nawet po mieście często jeździmy szybciej
Hmm mało kto jeździ przepisowo. Chyba, że są korki i więcej się nie da.

Cytat:
Dziękuję kochana
Nie załamuję się bo mały mimo wszystkich trudności wynagradza mi wszytko, jeden jego uśmiech i zapominam o zmęczeniu. Nie zdawałam sobie kiedyś sprawy, że można kogoś tak kochać, niczego się z tym porównać nie da
Piękne słowa

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
noom
dla mnie w ogole lozeczka powinny byc wieksze. Młoda tak sie w nocy przemieszcza ze niema tak miejsca w efekcie spi z nami
no ale jak mam odmowic jej spania skoro przed nia spał z nami pies (TZN DO POLOWY CIĄZY SPAŁ) psu pozwalałam a dziecko mam wyganiac? i tak to zasypia razem z mamusią trzymając mni za ręke

no ale jak tylko zacznie spac w miejscu to przekladam ja do lozeczka. Poki co maszeruje po całym lozku
No to teraz nie masz wyjścia. Musisz spać z Rozi
Nasza położna mówiła, że gatunek ludzki jest dziwny. Kobieta wpuszcza do łóżka obcego chłopa (w sensie, że męża, ale mąż to nie rodzina), a własne dziecko "wyrzuca" do łóżeczka

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Zamówiłam Falbianiastemu czapkę na wiosnę, kij że dziewczęca, ale mi się spodobała
Słodkie określenie

Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość
Tego Ci życzę Choć później to już nie było do śmiechu... Czasami, jak się tylko poruszył myślałam, że mi brzuch rozerwie :P
O tej stronie kopniaków też słyszałam

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Powiem wam jeszcze ze podputuje kolegow o fotelikino o dziwi nikt nie zorientowany nawe na gwiazki nie patzyli wybieraja tylko na nazwe firmy nie wiedIalam ze az z takim luzem ludZie do tego podvhodza no i patrze na parkinku tam stoja tysiace aut pracownikow to kroloje maxicosi u jednej osoby widzialm tylem montowany inglesina
Jak chodzę na spacery to też zaglądam do samochodów Tylko ja na ogół widzę jakieś obdarte stare foteliki A jeśli porządniejsze to na ogół maxicosi albo recaro. Nie przypominam sobie, abym u kogoś widziała fotelik montowany tyłem.

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Wiecie u na tez chyba zeby bo posmarowalam malej dziaselka z wielkim trudem bo sobie nie pozwala i od razu inne dziecko!
Moja też dzisiaj po żelu mega się uspokoiła

Stary 2013-03-08, 20:32   #2164
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Dawno nie miałam tak skopanego dnia jak dzisiaj. Normalnie ryczałam razem z moim chorym dzieckiem z bezsilności. Ona anioł zazwyczaj, a dzisiaj darła się równe 7 godzin bez wiekszych przerw. Nie na moje nerwy takie humory.
Wszyscy mówią, że to zęby, a ja jestem ostrożna w takich osądach i nie zwalam niczego na zęby, ale co do cholery, no co Jest gorzej niż wczoraj, istny sajgon. Zasypia na rękach, nie lulana celowo, ale noszona, wtedy pada na pysk. łóżeczko beeeeee. Ogólnie wszystko na nie. Dziękuję za takie atrakcje, oby szybko wróciło do normy, bo jestem wrakiem człowieka, zarówno psychicznie, jak i fizycznie.

Z miłych rzeczy i dość zaskakujących, dostałam kwiatka od tż i kupon uwaga uwaga.... na 12 zabiegów liposukcji i dermomasażu :P Jak to zobaczyłam, to prawie się obraziłam ! ;-)
Współczuję dnia. Mam nadzieję, że małej przejdzie

Cytat:
nie no, z jednej strony było śmieszne, bo serio śmiać mi się chciało w jakim tempie i z jakim zacięciem ona do tych misek raczkowała. Ale zabieranie jej od nich co pół minuty już śmieszne nie było
a udało jej się raz wytaplać, i to porządnie, bo akurat nadziewałam roladę i miałam brudne ręce i nie miałam jak jej zabrać... więc obie ręce wylądowały w misce i nastąpiło chlapanie, a na buzi mega banan a jak ją w końcu złapałam, to Lu stwierdziła, że ona się nigdzie nie wybiera i się kurczowo miski uczepiła

do klatki pewnie będzie wędrować, ale łazienkę da się zamknąć

a co do ostatniego, mój brat kupił mieszkanie, jakoś w kwietniu będą urządzać, a z końcem kwietnia ma im się dziecko urodzić. I jak z nim ostatnio rozmawiałam, to sobie uświadomił, że musi przy urządzaniu uwzględnić kwestie dziecka i bezpieczeństwa
w kwestii fotelików też go uświadamiałam, bo on oczywiście, jak to ten facet opisywał na blogu o fotelikach, z tych co to uważają, że jeździ bezpiecznie więc najbardziej obawia się uderzenia z tyłu w związku z czym boi się fotelików montowanych tyłem jak ognia. No teraz to mus na początek, bo są tylko takie, ale potem kupiłby pewnie montowany przodem. Po rozmowie ze mną przekonał się, że jednak te tyłem lepsze
Tak po prawdzie to ja nie wiem czy teraz urządziłabym dom inaczej. Oczywiście, że ma być przyjazny dziecku ale ma mi się też podobać. A dziecko jest ciekawskie przez jakiś czas, a dom urządza się na zdecydowanie dłuższy okres Teraz kwiatki postawię na stole do ktorego nie sięgnie, podobnie zrobię z innymi rzeczami. I powinno być dobrze

Taaa, wszyscy jeżdżą bezpiecznie tylko wypadki nie wiem kto w takim razie powoduje
Wiele spraw człowiek sobie uzmysławia właśnie dopiero w momencie jak zaczynają go dotyczyć. Wcześniej bym nawet nie spojrzała na stronę o fotelikach, a teraz... No ale czlowiek się uczy całe życie

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 20:36   #2165
pumas
Zakorzenienie

Agunia, ja już nic nie wiem. Nie mam siły nawet zagłebiać się w temat. Wyobraź sobie, że zrobiłam jej wszystkie badania, nie tylko morfologię, ale też dodatkowe, które zlecił lekarz, do tego mocz, do tego usg jamy brzusznej, wymazy, itp. NIC. Dziecko ma katar i kaszel, nie akceptuje łyżeczki, wszystko co płynne jest ok, dziś nawet chrupek nie chciała włożyć do buzi, bo ją drażniły. brakuje mi sił.
Blue, przeciwbóle nie działają, podaję jej ibufen i to na V, taki czopek co Mamka podawała Amelci. Do tego dostaj krople Dicoflor no i tyle.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 21:01   #2166
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny maly odklad poznal siadanie (siada sam) to jak go poloze na plecy to wcale sie nie obraca na brzuszek
Pewnie awersja do brzuszka chwilowa, ale nie mam pojęcia czy to może świadczyć o czymś nieprawidłowym. Raczej wątpię.
A jak młody siada?

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
przynajmniej gryzaczek ma swe właściwe zastosowanie
moja niczego nie wkłąda do buzi gryzaczki ogląda a dziąsełka masuje językiem
Szkoda, że nie chce gryzaczka. Mojej wyraźnie sprawia ulgę, tak samo jak masowanie nakładką silikonową, wpijanie dziąsełek w moje ramię albo w łóżeczko

Cytat:
Co sądzicie o tej sukience na chrzciny?
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...kienki/98337/1

Muszę coś kupić ( i to przez net bo nie mam możliwości iść na zakupy), bo w stare jeszcze się nie mieszczę
Tylko mam obawy czy nie będę wyglądać blado, bo mam blond włosy i jasną karnację. I czy pasowałyby do tego czarne rajstopy (nie cierpię cielistych)
Sukienka ładna, jednak chyba za jasna dla Ciebie. I moim zdaniem ciemne rajstopy nie pasowałyby.

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Hm, ciężko stwierdzić. Sukienka jest ładna i nadaje się na tę okazję, ale ja wyglądałabym w niej jak gruby trup. Wg mnie czarne rajstopy nie będą pasowały.
Głupoty gadasz.

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
wrzucam tylko linki, bo piszę jedną ręką (małą usypiam)
Wszystko też od dawna było na liście 'must have'
http://allegro.pl/show_item.php?item=3067829937
http://allegro.pl/show_item.php?item=3074518852
http://allegro.pl/show_item.php?item=3061635868
http://allegro.pl/show_item.php?item=3068572754
http://allegro.pl/show_item.php?item=3071220583
http://allegro.pl/show_item.php?item=3059400134
Bardzo na wyrost jest chyba tylko "Mysi domek". Ale tak mnie zachwycił, że boję się wyczerpania nakładu
No spójrz tylko! http://wieczorzksiazka.blogspot.de/2...schaapman.html
I po co pytałam "Mysi domek" rzeczywiście zachwycający i na chwilę obecną Aros nie ma w sprzedaży. Poszukam u innych, też wciągnę na listę must have.

Branzoletka witaj Powodzenia w poszukiwaniu pracy Małą ruchliwością Patryczka nie przejmuj się, ma jeszcze czas.

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
to jest to ze wszedzie dojade autobusem przystanek mam pod domek a autobusy niskopodlogowe na wozki miejsca jest pociagi tez choc tymi akurat rzadko podrozuje :P
Nienawidzę komunikacji miejskiej Kiedyś często jeździłam autobusami i tramwajami. W lato ok, ale zimą... katastrofa. Wiecznie opóźnione i ogólnie kicha. Temat rzeka
Potem przeprowadziłam się do centrum i wszędzie dojdę na piechotę

Cytat:
gdzie usypia?
No jak gdzie, w sypialni przy cycu A ja razem z nią i z komórką Jak mała zasypia to ja sobie czytam wizaż. Ostatnio jak nie miałam komórki to zasnęłam razem z małą

Cytat:

Ach i zostałam dzisiaj zaskoczona, bo prezent z okazji dnia kobiet małżon mi wręczył kilka dni temu, a dzisiaj jeszcze dostałam bukiet róż. A najlepsze jest to, że jak mi go wręczył to... Lu zaczęła ryczeć, chyba chciała dać tatusiowi do zrozumienia, że ona też powinna dostać kwiatka
Pięknie Chociaż Lu też powinna dostać, ale mądra dziewczynka upomniała się o swoje

Pumas współczuję dnia A prezent... no podobno najważniejsze są dobre chęci

Stary 2013-03-08, 21:04   #2167
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość

Mandi. Ja? no ja bez słodyczy już ok. 66 dni

Nas dalej katar męczy, trzeba ją trzymać w dwie osoby żeby gluty wyjąć:/
Jestem pod wrażeniem. Ja tak chyba nigdy bym nie wytrzymała.
Oby katar szybko przeszedl.
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Ostatnio na tapecie są foteliki samochodowe, więc to co wyczytam na wizażu, albo na jakimś blogu to przekazuję małżowi. On na początku patrzył na to wszystko przez palce i fakt, że nie powiedział tego wprost, ale uważał że wydziwiam.
Jakiś czas temu wysłałam mu linka do testu zderzeniowego fotelika z poduchą - link od Wanilki i wczoraj mój mąż poruszył temat fotelików. Zgodził się ze mną, że jednak musimy kupić coś porządnego i że trzeba zagłębić temat fotelików
Faceci chyba często tak podchodzą na począku do tego typu tematów. Pewnie myslą, że wszystko wiedzą najlepiej.
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
moja min.11, max 12h, a Twoja Tyńka??

U mnie nie ma tak dobrze. Jeszcze kilka dziewczyn tak ma. Też bym tak chciała.

Cytat:
A czy ktos kupil fotdlik mntowany przodem?
Wanilka ktorys fotelik bul testowany na ludziach? Kazdy jest na manekinie te tylem tez wiec jak tu sie nie sygerowac? Wiem ze prawa fizyki mowia same za siebie ale nie znaczy ze montowany przodem porzadny nie uchroni dziecka, ba nie dozna ono zadnych obrazen, tak samos nie powiedziane ze ten tylem uchroni zawsze
My prawdopodobnie będziemy kupować fotelik montowany przodem.
Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Cześć,
na początku życzę wszystkim kobietkom wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet!
Kochane, dziś jest mnóstwo okazji do świętowania, mianowicie:
1. Dzień Kobiet
2. Gosia kończy dziś 7 miesięcy!
3. Zaczynam dziś 18 tc, czyli wchodzimy w 5 miesiąc!
4. Moje imieniny (Beata).
Także stawiam dziś pyszności owocowe .
.
Dla Was
A jak się czujesz?
Cytat:
Co sądzicie o tej sukience na chrzciny?
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...kienki/98337/1

Muszę coś kupić ( i to przez net bo nie mam możliwości iść na zakupy), bo w stare jeszcze się nie mieszczę
Tylko mam obawy czy nie będę wyglądać blado, bo mam blond włosy i jasną karnację. I czy pasowałyby do tego czarne rajstopy (nie cierpię cielistych)
Fajna kiecka. Moim zdaniem czarne rajstopy nie bardzo pasują.

Wspólczuję Ci, ciężkiego ząbkowania M. Biedny maluch i biedna Ty, bo się oboje męczycie.

Dostalam dziś piękny prezent na dzien kobiet. Nadka powiedziała MAMA. Świadomie, czy też nie i tak się cieszę.

A podobno już w środę tak wołała. Poszłam na spotkanie do przedszkola i moja mama chodziła na spacerku z Nadką i ta ponoć wołała wtedy mama, mama.

Niestety mój nastrój i jakies takie duże zmęczenie trwa. Nie wiem, może to przesilenie mnie dopadło.
Nie lubię tak się czuć. Jestem taka nieswoja.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-08, 21:10   #2168
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Dostalam dziś piękny prezent na dzien kobiet. Nadka powiedziała MAMA. Świadomie, czy też nie i tak się cieszę.

Stary 2013-03-08, 21:20   #2169
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Aa tz kupil mi butelke wina

Przydaloby sie teraz wstawic pod ten dzien kobiet ale rozsadek mowi nie

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 21:21   #2170
nadalka
Zakorzenienie

Buena ja jestem słodyczoholik, więc wierzę "że wszystko da radę"
Stary 2013-03-08, 21:30   #2171
buena
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Buena ja jestem słodyczoholik, więc wierzę "że wszystko da radę"
Może i tak.
Muszę w końcu spróbować, ale już sobie wyobrażam, jak będą wyglądały pierwsze dni bez...
buena jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-08, 21:41   #2172
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

pumcia współczuję dnia marudy też nam się ostatnio zdarzają ale nie aż tak hardcorowe. Ale ja znam powód-górne jedynki. No i dziś koleżanka która ma 1,5 rocznego synka powiedziała mi że najbardziej bolesne ząbki to górne jedynki i wszystkie czwórki. U nich nawet przy ząbkowaniu krew leciała

Blue Oskar ma przerwę nocną bez jedzenia 12h

Phdwao my będziemy mieć fotelik przodem,pumcia też zdaje się

Sol gratki za wczorajszy egzamin!!!
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 21:49   #2173
nicki86
Zadomowienie

Mandragorrka, nie zabespieczamy się i czekamy aż samo się zrobi nooo ja myślę, że jakby moje libido było w lepszej kondycji to może by już się coś zrobiło Mój mąż mówi że będzie druga córeczka i już imiona wymyśla

A tak w ogóle nie nadrobiłam jeszcze forum to nie mam co pisać... siedzę i wymyślam... tzn. myślę co zrobie w pokoju Sary oglądam aranżacje... ale sobie nie nafikam bo pokoik jest tyci tyci
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 21:50   #2174
Mandragorrka
Zakorzenienie

Poczytałam o fotelikach, dalej nic nie wiem, ale mogę iść spać

Dobrej nocy Kobietki

Stary 2013-03-08, 21:54   #2175
nicki86
Zadomowienie

Krolina, fajna sukienusia ale też sądzę że czarne rajstopy nie bardzo, za to do Ciebie chyba by pasowała mimo karnacji..

Tak w ogóle Sara ma dzisiaj śpiocha, w nocy spała od 20 do 8 30, z małą przerwą na jedzenie, ale ona to i tak doiła mnie przez sen w dzień dwie drzemki, jedna 1h, a druga prawie 2,5h i poszła spać znów 20... w nocy śpi mi zawsze ładnie chociaż przeważnie wstaje przed 7, ale w dzień to śpi bardzo mało. Już się zastanawiam czy ona nie planuje przespać ząbkowania,bo w nocy wyszła jej górna jedynka
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-08, 21:55   #2176
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Pięknie Chociaż Lu też powinna dostać, ale mądra dziewczynka upomniała się o swoje
ale ona dostała, też wcześniej

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
No i dziś koleżanka która ma 1,5 rocznego synka powiedziała mi że najbardziej bolesne ząbki to górne jedynki i wszystkie czwórki. U nich nawet przy ząbkowaniu krew leciała

to ja sobie nawet nie chcę wyobrażać co będzie u nas...

Cytat:

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 23:17   #2177
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Głupoty gadasz.
Za to w tej, którą pokazałam jak sexi lala

Orientowałyście się może gdzie warto pojechać na wakacje z maluszkami?
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 06:10   #2178
nadalka
Zakorzenienie

Buena no na początku jest bardzo ciężko, ale po tygodniu/dwóch już jest z górki

blu , ja w tym roku zachowam się bardzo egoistycznie i jadę na wakacje tylko z mężem i koleżanką. Nad morze. Ale tylko od piątku do niedzieli. Przyda się się odpoczynek. Chyba że coś się jeszcze zmieni.

----

A w ogóle dzisiaj jest moja wizażowa imprezka! Jestem już z wami rok
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ptysie_z_masa_budyniowa.jpg (104,6 KB, 4 załadowań)
Stary 2013-03-09, 07:51   #2179
karolka110
Wtajemniczenie

hejka
ja tradycyjnie wstałam po 7
ale wczoraj z okazji Dnia Kobiet spać poszłam o 21.30
w nocy padał deszcz, a teraz się wypogadza, więc jak zwykle czeka Nas długi spacer
Miłego dzionka Dziewczynki:r oza:
Stary 2013-03-09, 07:52   #2180
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Za to w tej, którą pokazałam jak sexi lala

Orientowałyście się może gdzie warto pojechać na wakacje z maluszkami?
jeszcze nie, ale muszę zacząć się rozglądać. Małż dostanie niezłą premię roczną więc sobie robimy jakieś fajne 2-tygodniowe wakacje. Nie wiem tylko czy w Pl czy za granicą
Za sprawą Dep kusi mnie Prowansja

Cytat:
Buena no na początku jest bardzo ciężko, ale po tygodniu/dwóch już jest z górki

blu , ja w tym roku zachowam się bardzo egoistycznie i jadę na wakacje tylko z mężem i koleżanką. Nad morze. Ale tylko od piątku do niedzieli. Przyda się się odpoczynek. Chyba że coś się jeszcze zmieni.

----

A w ogóle dzisiaj jest moja wizażowa imprezka! Jestem już z wami rok

Stary 2013-03-09, 08:03   #2181
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie awersja do brzuszka chwilowa, ale nie mam pojęcia czy to może świadczyć o czymś nieprawidłowym. Raczej wątpię.
A jak młody siada?
mama taką nadzieję siada z leżenia na plecach, chwyta sie czegos z boku i się podnodsi
Cytat:
My prawdopodobnie będziemy kupować fotelik montowany przodem.

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Phdwao my będziemy mieć fotelik przodem,pumcia też zdaje się
macie jakis na oku?

hej nie wyspałam sie, było kilka pobudek, teraz czekam az mały się obudzi dam ju jakis jogurcik i jedziemy do poznania obadac foteliki i na zakupy

wiecie co dzis kupiłam? bakus mus owocowy, jestem ciekawa czy moge podawac juz to małemu, jak nie spróbuje nie będe wiedzieć skała się z owoców głównie, reszta to cukier i mączka chleba świętojańskiego
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 08:03   #2182
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dzień dobry i pa ; P ide spac dalej

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 08:08   #2183
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

hej nie wyspałam sie, było kilka pobudek, teraz czekam az mały się obudzi dam ju jakis jogurcik i jedziemy do poznania obadac foteliki i na zakupy

wiecie co dzis kupiłam? bakus mus owocowy, jestem ciekawa czy moge podawac juz to małemu, jak nie spróbuje nie będe wiedzieć skała się z owoców głównie, reszta to cukier i mączka chleba świętojańskiego
my na zakupy jedziemy dzisiaj

hmmm a nie lepiej samemu coś takiego zrobić, bez cukru albo zostać przy słoiczkach? Ja bym przez ten cukier właśnie zrezygnowała, zresztą czytam, że on bardzo słodki. Ja bym ze względu na ten cukier tego nie dawała. Ale ja w ogóle nie chcę małej przyzwyczajać do słodkiego, nie podaję jej niczego, co ma cukier w składzie, wyjątkiem są baaaaardzo okazjonalnie biszkopty (maks jeden na tydzień, więc nie jakaś wielka ilość) jak muszę ją chwilę czymś zająć a nic nie działa
ale ponoć można to już nawet półrocznemu dziecku podać, jeśli nie jest uczulone na żaden składnik

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2013-03-09 o 08:11
Stary 2013-03-09, 08:18   #2184
phdwao
Zakorzenienie

Nadalka gratki przez nowego avjatora chwilę CIe nie poznałam

co do wakacji też już się rozglądamy, ale cięzko zdecydować gdzie jechać

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
my na zakupy jedziemy dzisiaj

hmmm a nie lepiej samemu coś takiego zrobić, bez cukru albo zostać przy słoiczkach? Ja bym przez ten cukier właśnie zrezygnowała, zresztą czytam, że on bardzo słodki. Ja bym ze względu na ten cukier tego nie dawała. Ale ja w ogóle nie chcę małej przyzwyczajać do słodkiego, nie podaję jej niczego, co ma cukier w składzie, wyjątkiem są baaaaardzo okazjonalnie biszkopty (maks jeden na tydzień, więc nie jakaś wielka ilość) jak muszę ją chwilę czymś zająć a nic nie działa
ale ponoć można to już nawet półrocznemu dziecku podać, jeśli nie jest uczulone na żaden składnik
nie no ja stawiam na robienie samej wszytsko, mały nie dostaje jabłek z e słoik bo mam, to jako alternatywa na taki dzien jak dzis-wyjazd, cąlyd zien poza domem, taka przekąska, co do słoiczków sa lepsze to fakt ale czasami tez mają cukier no a w jogurtach którę daje małemu już cukier jest standardem, ale musze mu je dawac bo za mało mleka je tak wzięłam na wyprobowanie mysle z ejak raz na tydzien dam to sie nic nei stanie

a ogólnie to Jas mi się zmienia- od tygodnia nie chce pic mleka, o ile z piersi wypije może 2x na dobę to mm nie ruszy juz wcale, kaszki zje za 100ml no i jogurciki i jakies mleczne deserki chce nie wiem co o tym myslec, tZ niegdy nie lubił mleka moze ma topo nim? moze już wybiera sobie co lubi i chce jesc a czego nie
Stary 2013-03-09, 08:22   #2185
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Hej, u nas już miesiąc jest srylion pobudek i to nie od zębów. Nie wiem co się dzieje. Jakiś skok?
Chodzę jak zombiak
Hehe czyli tak jak ja od ponad 7 miesięcy WELCOME TO MY WORLD że tak powiem
Stary 2013-03-09, 08:24   #2186
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Hehe czyli tak jak ja od ponad 7 miesięcy WELCOME TO MY WORLD że tak powiem
dołączam do klubu
Stary 2013-03-09, 08:31   #2187
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
fioletową zielonej nie ma w naszym rozmiarze
Mam nadzieję, że Wam będzie pasować! ja zamawiałam jakiś czas temu te:
http://allegro.pl/czapka-czapeczka-m...011268166.html
http://allegro.pl/czapka-czapeczka-m...011247773.html
i mimo dodania 2 cm marginesu przy mierzeniu dziecku główki okazały się ciasne tzn ta welurowa jest na styk

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
ja właśnie posmarowałam maścią majernakową małej pod noskem i fluki same lecą
Nie znałam tego określenia baboli

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Oszaleję dzisiaj z moim dzieckiem, non stop wędruje do misek psa i się tapla w wodzie
Przecież pies i jego akcesoria oprócz kontaktów są najciekawsze

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Oszaleję dzisiaj z moim dzieckiem, non stop wędruje do misek psa i się tapla w wodzie

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
wrzucam tylko linki, bo piszę jedną ręką (małą usypiam)
Wszystko też od dawna było na liście 'must have'
http://allegro.pl/show_item.php?item=3067829937
http://allegro.pl/show_item.php?item=3074518852
http://allegro.pl/show_item.php?item=3061635868
http://allegro.pl/show_item.php?item=3068572754
http://allegro.pl/show_item.php?item=3071220583
http://allegro.pl/show_item.php?item=3059400134
Bardzo na wyrost jest chyba tylko "Mysi domek". Ale tak mnie zachwycił, że boję się wyczerpania nakładu
No spójrz tylko! http://wieczorzksiazka.blogspot.de/2...schaapman.html
Co za zbieg okoliczności wczoraj wieczorem zrobiłam zakupy u tego samego sprzedawcy
http://allegro.pl/cynamon-i-trusia-w...081972792.html
http://allegro.pl/rosne-i-poznaje-ag...075540783.html
http://allegro.pl/gdzie-jest-moja-cz...074941630.html opis mnie zaintrygował
http://allegro.pl/na-wsi-praca-zbior...069843658.html
http://allegro.pl/bardzo-glodna-gasi...067175980.html o tym chyba kiedyś pisałaś, że kupiłaś?
http://allegro.pl/slowniczek-malucha...081359140.html

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-09, 08:33   #2188
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hello Wypiłam kawę, zjadłam śniadanie i zaraz wybywamy na zakupy. Oprócz spożywki chcemy zahaczyć o sklep dzieciowy. Jestem ciekawa czy mają na stanie foteliki montowane tyłem i czy cokolwiek wiedzą na ten temat Kupować jeszcze nie zamierzamy, będziemy patrzeć

Stary 2013-03-09, 08:34   #2189
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

nie no ja stawiam na robienie samej wszytsko, mały nie dostaje jabłek z e słoik bo mam, to jako alternatywa na taki dzien jak dzis-wyjazd, cąlyd zien poza domem, taka przekąska, co do słoiczków sa lepsze to fakt ale czasami tez mają cukier no a w jogurtach którę daje małemu już cukier jest standardem, ale musze mu je dawac bo za mało mleka je tak wzięłam na wyprobowanie mysle z ejak raz na tydzien dam to sie nic nei stanie

a ogólnie to Jas mi się zmienia- od tygodnia nie chce pic mleka, o ile z piersi wypije może 2x na dobę to mm nie ruszy juz wcale, kaszki zje za 100ml no i jogurciki i jakies mleczne deserki chce nie wiem co o tym myslec, tZ niegdy nie lubił mleka moze ma topo nim? moze już wybiera sobie co lubi i chce jesc a czego nie
aaa to tak bardzo okazjonalnie no to ujdzie, chociaż ja i tak bym wolała bez cukru

może mu się smaki już zmieniają, dorośleje chłopak

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość

I kable, nie zapominajmy o kablach

Stary 2013-03-09, 08:42   #2190
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
aaa to tak bardzo okazjonalnie no to ujdzie, chociaż ja i tak bym wolała bez cukru

może mu się smaki już zmieniają, dorośleje chłopak
no to racja bez to bez

A Lu miała podobne zrywy zywieniowe na tym etapie co J?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości