Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1. - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-11, 11:06   #2161
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Hej!

się pytam się gdzie są moje cytaty

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
dobra kochane to ja tylko napisze dzis pozytywy moje
Natalka wazy uwaga: 4050 g i ma 54 cm juz (bylo 1190 g i 40 cm )

no a negatywy to moze kiedy indziej bo mi sie za duzo nazbieralo

ale trzymajcie kciuki bardzo prosimy.
za wagę i wzrost. rośnie jak na drożdżach
żeby wszystkie negatywy zniknęły

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

posylam wam dwie foty
1 - Emilian pakeros, dragusia - po co kupowac Florkowi okulary uzycz mu swoich
2- Emilian i jedo 1wsza proba jazdy na rowerze - w tle moja starsza siostra, ktora mam nadzieje nie dowie sie iz ''istnieje'' inaczej Milian bd sierota
przystojny kawaler

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
CO do chwytania to u nas jest perfekcja w chwytaniu pieluchy i....moich włosów. Nie dośc,ze mam mało to systematycznie mały mi je przerzedza;p Do tej pory mielismy bujaczek fp taki druciany i on miał pałak z zabawakmi tak nisko, że niby do kopania, kupilismy ostatnio mu taki na rurkach- pdrubka fp tzn innej firmy jakiejsc i tam jest taka parasolka na pałąku, co jak sie ją pociagnie to gra i jest cały czas w obrotach...przypadła mu chyba do gustu, bo mało jej nie wyrwie z korzeniami A co do maskotek, to na razie jakos nie ma preferencji, przytulac sie tez nie lubi...
oj tak u nas też wyrywanie włosów na topie (mi z głowy, tż z klaty) + Karol jak ma pod głową pieluszkę to chwyta ją z dwóch stron i przyciąga do buzi. chowa się czy co

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
A i jeszcze się pochwalę - już 3 ubranka 62 pasują na Nikosia

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość

polecacie tego oballa na all kupie??
mały nawet teraz się nim baw, trzyma w obu rękach i próbuje wsadzić do buzi

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

Wczoraj mieliśmy kardiologa - oba ubytki w serduszku chyba się zarosły. Jeszcze 1 lipca echo serca i jak będzie dobrze zamykamy sprawę.
Moderna, wiem, że u Twojego synka też wykryli jakąś wadę ( i jeszcze u jednej dziewczyny). Nie ma się co martwić bo jak widać w 3m-ce nawet spore i nie pojedyncze szmery potrafią ucichnąć.

Ale nie może być kolorowo... muszę dokarmiać Filipa. Trzy miesiące walki o samo kp i dupcia. Nie przybiera na wadze tyle co powinien, teraz tylko 500g w miesiąc (waży 5kg) Przystawiałam go co 1,5 - 2 godz w dzień bo tak chciał, w nocy rzadziej wołał o jedzenie i dupcia... Ostatnio zjadł z 1 piersi, zaczął ją wyciągać więc poszła w ruch butelka (90ml) zjadł... i do drugiej piersi na 10 min aktywnego jedzenia i dopiero padł.
Przykro mi jak cholera, ale co ja poradzę... jeszcze na dodatek sutki nie przestają mnie boleć.. eh... i niestety nie ma reguły, że jak się chce to można karmić do końca kp. Robiłam wszystko co w mojej mocy przez te 3m-ce, dawaliśmy sobie czas i niestety butla idzie w ruch....
Jeszcze dodatkowe badania musimy i jemu i mnie zrobić...
za serduszko
co do dokarmiania mm to nie martw się, jak trzeba to trzeba. trudno. wiem co czujesz ale będzie Ci łatwiej jak zobaczysz że Filip zadowolony, najedzony i ładnie przybiera na wadze

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
wlepiam mojego Roszka z rana
rozkoszny

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

zapomniałam napisać, że wczoraj po praz pierwszy Karol miał spać w nocy w swoim łóżeczku. zasnął ze mną przy cycku a potem mówię do tż żeby go przeniósł a ten że szkoda go, że jeszcze za mały że w tym łóżeczku to jakby za karę i że on go weźmie do drugiego pokoju i z nim będzie spał ale postawiłam na swoim i mały spał dalej w łóżeczku

Karol spał sobie w najlepsze a mi się jakoś tak dziwnie zrobiło bez niego w łóżku i wiecie co? wstawąłam do niego chyba z 10 razy zobaczyć czy śpi czy oddycha itd i w ogóle nie spałam dopóki nie obudził się na jedzenie a tż to już w ogóle przezywał jakbyśmy go co najmniej wysłali do szkoły wojskowej na drugi koniec Polski
Stary 2013-06-11, 11:09   #2162
LiwkaO
Wtajemniczenie

Zamówiłam label label słonika myślałam, że droższe te zabawki.

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

zapomniałam napisać, że wczoraj po praz pierwszy Karol miał spać w nocy w swoim łóżeczku. zasnął ze mną przy cycku a potem mówię do tż żeby go przeniósł a ten że szkoda go, że jeszcze za mały że w tym łóżeczku to jakby za karę i że on go weźmie do drugiego pokoju i z nim będzie spał ale postawiłam na swoim i mały spał dalej w łóżeczku

Karol spał sobie w najlepsze a mi się jakoś tak dziwnie zrobiło bez niego w łóżku i wiecie co? wstawąłam do niego chyba z 10 razy zobaczyć czy śpi czy oddycha itd i w ogóle nie spałam dopóki nie obudził się na jedzenie a tż to już w ogóle przezywał jakbyśmy go co najmniej wysłali do szkoły wojskowej na drugi koniec Polski
hahaha!!! dobre

u nas różnie...raz ze mną śpi raz w łożeczku...jak tam popadnie

Nie wiem co się dzieje z Miśką bo w nocy ma zamknięte oczy, kręci głową i piszczy:// i tak co jakiś czas!. Głodna na pewno nie jest bo np. zje o 22 i po 23 się właśnie tak zaczyna kręcić i piszczeć:/ dziś to chyba z 5 razy tak było. Smoczka wypluwa nie chce;//
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 11:20   #2163
Dragusia88
Zakorzenienie

ja mam tej firmy grzechotkę i dwie zawieszki jedna to ksiązeczka piesek taki jak tam na obrazu (ale to nie ta zabawka) i druga taki niebieski zwierzak nie wiem jaki z kosteczką we włosach ale nie umiem tej firmy w necie znaleść może wy Holenderskie dziołchy znacie ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bambino.jpg (52,0 KB, 26 załadowań)

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 11:24   #2164
maria28
Kniaginia

Cytat:
Ale pogodny!

Dziecka niczym nie przepajam. Jak jeszcze mieszkaliśmy w wynajmowanej saunie, to spróbowałam 2 razy dać Róży wody, ale średnio piła.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 11:28   #2165
Sorceresss
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny

Roszek śliczny!
Oballa muszę nabyć! MUSZĘ!!! Oby były w biedo u nas!

Jeśli chodzi o dokarmianie - jest mi przykro i boję się, żebym nie zrezygnowała całkiem z piersi... Nie wiem co bym zrobiła w nocy - przecież biorę Filipka, przystawiam i usypiam Wstaję tylko po to, żeby go z łóżeczka wyciągnąć Ale nie da się ukryć, że mm ma też swoje plusy... była zresztą ostatnio dyskusja o tym

Nie wydaje mi się, żeby coś mogło się rozkręcić - ja naprawdę bardzo na luzie i ze spokojem karmiłam małego Naprawdę Byłam przekonana wczoraj, że ładnie przybrał (jest długi więc wydaje się chudy) tym bardziej że ostatnio jak pisałam jedzenie w dzień maks co 2 godziny (licząc od początku karmienia!!!). A tu zonk! Niestety na kryzys laktacyjny zgonić tego nie możemy...

A co do badań - musimy na wstępie zrobić oboje krew, mocz i mikroelementy. Nie doczytałam jeszcze, ale jakiś związek może być z moją anemią w ciąży...

I jeszcze pytanie do mamuś dokarmiających Dokarmiacie po jedzeniu czy butla jako osobny posiłek? Bo u mnie znów problem po jedzeniu dać coś małemu bo on zje i szczęśliwy sobie egzystuje albo usypia. Nie dopomina się o więcej (stąd moje zdziwienie, ze nie przybiera na wadze).

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 11:28   #2166
Tasia34
Wtajemniczenie

Hello
Wracamy od ortopedy - kontrola bioderek wraz z usg wypadła bardzo dobrze
W ogóle nie wiedziałam, że od razu usg będzie, fajnie
Przy okazji spytałam o te wysypkę na klatce (ortopedy, ale czemu by nie ) - to po prostu potowki
Teraz jesteśmy w parku, dziś wreszcie nie pada
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png

Edytowane przez Tasia34
Czas edycji: 2013-06-11 o 11:31
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 11:30   #2167
Dragusia88
Zakorzenienie

wiem że już o tym na poczekalni gadaliśmy ale dzieciaki już mamy przy sobie to może niektórym się zredukowały poglądy o wakacjach z takim małym dzieckiem. bo kurde z jednej strony chcialabym gdzieś jechać wygrzać dupsko, noi tż ma te 2 tyg wolnego ojcowskiego to co weźmie i będziemy się kisić w domu? ale kurde nie wiem. taki maluszek chyba nie może w upał cały dzień być na slońcu ? noi moje drugie zmartwienie że pojedziemy bez zadnych mm a mi pokarm zniknie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-11, 11:38   #2168
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
i dalej nadrabiam ....

o ja pier**** , ale tak to jest jak nauczyciele z musu najcześciej . ostatnio czytałam (chyba w newsweeku )ze większosc nauczycieli to ludzie którzy nie dostali się gdzie indziej .....
a co do rodziców to tez fatalnie .... a dlaczego Ty masz latac ??? z małym dzieckiem ..???
no nie u nas muszę powiedzec ze rodzice duzo lepsi ,bardziej zgrani i do tego duzo na siebie biorą .

super ! (pakeros ?! )
( taką w okularkach moich tez robiłam ,jak znajde to wlepie )

oooo to własnie sie dowiedziałam ze tez mam emanuela i to od lat

za mega długie spanko

nauczycielką czego ?

mam ten sam tok myslenia

a ja tam popieram WAS DWIE ! bo tez nie lubie takiego krytykowania ,ze "ta ale sie ubrała ....." ale czasami trzeba przyznac ze niektóre lasencje uparcie wciskają się w ubrania o kilka rozmiarów za małe i wstydzi sie za nie otoczenie a nie one ..... a wystarczy wiekszy rozmiar ,inny krój i będzie spoko .... mam przykład szwagierki - wciska spodnie tyle za małe ze materiał na dupsku sie tak rozciaga ze z daleka prześwitują ukazując rozciągniete gaciochyi tak nie najmniejszych rozmiarów .... no ale ona to lubi bo wiele osób jej zwracało uwagę .....

A mi się wydaje, że chodzi o to, ze jest maaasa nauczycieli poszukujących pracy, kreatywnychh, pomysłowych z powołaniem, ale dostac się do publicznej placówki graniczy z cudem...Tam nie ma rekrutacji, lekcji pokazowych, rozmów kwalifikacyjnych, tylko znajomi kuratoa lub dyrektora...i potem tak jest, ze nauczyciele robia laske, ze pracuja i dzieci ucza;/ CO do pedagogiki, to nie wiem jak teraz, ale jak ja zdawałam 7 lat temu to było 9 osob na miejsce. Sama musze sklecic jakies cv i poszukac pracy w jakiejs cplacowce publicznej....bo tu nie dosc, ze zarobkimmarne to i godziny pracy przerazają...
A roszek sliczny, obstawiony zabawkami z każdej strony
Nic to zbieramy się szczepić.......

A propo czytam i mysle, czy dzis czegos nie zastosowac...http://mamdziecko.interia.pl/pierwsz...lez,nId,619327

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2013-06-11 o 11:43
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 11:44   #2169
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
wiem że już o tym na poczekalni gadaliśmy ale dzieciaki już mamy przy sobie to może niektórym się zredukowały poglądy o wakacjach z takim małym dzieckiem. bo kurde z jednej strony chcialabym gdzieś jechać wygrzać dupsko, noi tż ma te 2 tyg wolnego ojcowskiego to co weźmie i będziemy się kisić w domu? ale kurde nie wiem. taki maluszek chyba nie może w upał cały dzień być na slońcu ? noi moje drugie zmartwienie że pojedziemy bez zadnych mm a mi pokarm zniknie
a czemu masz jechac bez mm? ja bym kupila w razie czego mleko i wzięła ze sobą. A co samych wakacji to ja odpuszczam w tym roku.

Stary 2013-06-11, 11:44   #2170
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
i potem tak jest, ze nauczyciele robia laske
juz kiedys tu pisalam, ze w niektorych slowach ogonek ma znaczenie

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 11:50   #2171
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
A mi się wydaje, że chodzi o to, ze jest maaasa nauczycieli poszukujących pracy, kreatywnychh, pomysłowych z powołaniem, ale dostac się do publicznej placówki graniczy z cudem...Tam nie ma rekrutacji, lekcji pokazowych, rozmów kwalifikacyjnych, tylko znajomi kuratoa lub dyrektora...i potem tak jest, ze nauczyciele robia laske, ze pracuja i dzieci ucza;/ CO do pedagogiki, to nie wiem jak teraz, ale jak ja zdawałam 7 lat temu to było 9 osob na miejsce. Sama musze sklecic jakies cv i poszukac pracy w jakiejs cplacowce publicznej....bo tu nie dosc, ze zarobkimmarne to i godziny pracy przerazają...
Zgadzam się z Tobą!.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
hahaha i to jakie znaczenie:P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-11, 12:05   #2172
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Wysłałam męża do biedronki moze bedzie ten oball...
Zwrocili nam pieniadze za czajnik..

Dragusia
moze jak macie ochote kup mleko, jak pojedzieje, to troche cyca a w niepewnych sytuacjach butelka, mysle, ze byloby ok. Ja bym pojechala ale my troche finansowo nie teges... szkoda kasy w tym roku.

Hehe ogonki maja znaczenie

Liwka moj synek tez tak sie kreci w nocy nawet czesto.. ale pozniej sie wybudza i albo kupa idzie albo po prostu przewinac ale najczesciej kupcia.

Liwka
Tego slonika zamowilas?? ja poluje na jakies zabawki dla malego, chce kupic mu przytulanke wlasnie i tego oballa..
https://www.mamissima.pl/przytulanki...yk_slonik.html

Klementynka nie wiem jak to jest z tymi wibracjami, ale podobno mojej kolezanki synek tak mial i jej lekarz tak powiedzial, ze nie przybiera na wadze od tego... jakos mi sie nie wydaje hmmm
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 12:16   #2173
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Młody obudził się, zjadł i śpi dalej... burze krążą...więc dobrze... w domu posprzątane, ja wykąpana, obiad na dwa dni zrobiony, dobrze że jest internet

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
mi lekarz wlasnie mowil, ze skazy, alergie to z reguly wychodza duzo pozniej, najczesciej kiedy zaczyna sie wprowadzac sloiczki itp. Dziecko jest jakos chronione przy karmieniu piersia przed alergiami
Mi kazda polozna mowila, ze moge jesc wszystko - i jem naprawde wszystko , nawet sie nie zastanawialam, czy moge czy nie - jedynie to nie ruszam alkoholu. Jem nawet celbule - i to tylko ja mam sensacje, dziecko nie
zgadzam się
Cytat:
zastanawialam sie wlasnie co to en oball, ktory polecacie
Musze sie rozgladnac, moze u nas tez takie sa
Powinien być, bo ten sprzedawany u nas to chyba holenderski jest.

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Dziewczynki Oball jest w Biedronce - kupilam Misce!!! chyba za 17,90zl.
No ja też mam z biedry despa też

Cytat:
[/COLOR]zapomniałam napisać, że wczoraj po praz pierwszy Karol miał spać w nocy w swoim łóżeczku. zasnął ze mną przy cycku a potem mówię do tż żeby go przeniósł a ten że szkoda go, że jeszcze za mały że w tym łóżeczku to jakby za karę i że on go weźmie do drugiego pokoju i z nim będzie spał ale postawiłam na swoim i mały spał dalej w łóżeczku

Ej ale jak Wam się dobrze śpi, to może nie ma sensu wyganiać malucha ? Nasz akurat jakoś sam od początku zasypia w łóżeczku u siebie, ale w każdej chwili jestem gotowa na przygarnięcie młodego do siebie. Sporo moich znajomych śpi z dziećmi i potem bez problemu odzwyczaja je od tego.

Cytat:
Nie wiem co się dzieje z Miśką bo w nocy ma zamknięte oczy, kręci głową i piszczy:// i tak co jakiś czas!. Głodna na pewno nie jest bo np. zje o 22 i po 23 się właśnie tak zaczyna kręcić i piszczeć:/ dziś to chyba z 5 razy tak było. Smoczka wypluwa nie chce;//
Ale budzi ją to czy przez sen ?

Cytat:
ja mam tej firmy grzechotkę i dwie zawieszki jedna to ksiązeczka piesek taki jak tam na obrazu (ale to nie ta zabawka) i druga taki niebieski zwierzak nie wiem jaki z kosteczką we włosach ale nie umiem tej firmy w necie znaleść może wy Holenderskie dziołchy znacie ?
Z Holadni czyżby od szwagierki ? )

Cytat:
Roszek śliczny!
Oballa muszę nabyć! MUSZĘ!!! Oby były w biedo u nas!
ja kupowałam w tej biedrze niedaleko Waszego msc nowego, na skrzyżowaniu z Orlenem, tam koło tego msc gdzie jest droga do sąsiadów i były.

Co do jedzenia i przybierania, to sama jestem ciekawa, może to objaw jakiejś nietolerancji albo coś ? Bo dziwne że się nie dopomina o jedzenie..lekarz ma jakąś teorię dlaczego nie krzyczy że głodny ?

Cytat:
.i potem tak jest, ze nauczyciele robia laske, ze pracuja i dzieci ucza

Dragusia co do wakacji, mi się nic nie zmieniło ja bym dalej jechała, z tym że wd mnie zależy co chcesz robić. Na południe bym nie pojechała w lipcu - sierpniu - ale wrzesień czemu nie i znalazła msc gdzie można dużo spacerować/ zwiedzać z wózkiem, bo wd mnie z takim dzieckiem to na plaży średnia przyjemność - bo jeszcze się w piasku nie pobawi więc jedynie wpad i wypad żeby się w morzu popluskać i ewentualnie na kocyku wieczorem posiedzieć. I zabrać po prostu awaryjnie puszkę MM znanego z pl i mieć w zanadrzu. A tak to super wygodnie cyc i po sprawie.

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Liwka[/B] Tego slonika zamowilas?? ja poluje na jakies zabawki dla malego, chce kupic mu przytulanke wlasnie i tego oballa..
To przytulanka stricte nie jest, bo to płaskie. Ale fajne
Stary 2013-06-11, 12:27   #2174
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Liwka moj synek tez tak sie kreci w nocy nawet czesto.. ale pozniej sie wybudza i albo kupa idzie albo po prostu przewinac ale najczesciej kupcia.

Liwka
Tego slonika zamowilas?? ja poluje na jakies zabawki dla malego, chce kupic mu przytulanke wlasnie i tego oballa..

Klementynka nie wiem jak to jest z tymi wibracjami, ale podobno mojej kolezanki synek tak mial i jej lekarz tak powiedzial, ze nie przybiera na wadze od tego... jakos mi sie nie wydaje hmmm
Tak tego zamówiłam))

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

Ale budzi ją to czy przez sen ?
Jak zaczyna krzyczeć/piszczeć to próbowałam to przetrwać zeby sama zasnęła ale się nie da:/ muszę do niej podejść ewentualnie przewrócić na drugi bok, troche pogłaskać i w końcu zaśnie. Czasami otwiera oczy a czasami nie. Nie wiem czemu tak się dzieje...przez to wybudzanie boli mnie głowa w ciągu dnia i jestem padnięta. Bo nie dość, że budzi się na jedzenie 3 razy i je z butli średnio pół godziny to jeszcze takie przerywniki mi funduje od jakiegoś czasu...

Stary 2013-06-11, 12:37   #2175
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Hello

Cytat:
a czemu masz jechac bez mm? ja bym kupila w razie czego mleko i wzięła ze sobą. A co samych wakacji to ja odpuszczam w tym roku.
hm...

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Z Holadni czyżby od szwagierki ? )

Dragusia co do wakacji, mi się nic nie zmieniło ja bym dalej jechała, z tym że wd mnie zależy co chcesz robić. Na południe bym nie pojechała w lipcu - sierpniu - ale wrzesień czemu nie i znalazła msc gdzie można dużo spacerować/ zwiedzać z wózkiem, bo wd mnie z takim dzieckiem to na plaży średnia przyjemność - bo jeszcze się w piasku nie pobawi więc jedynie wpad i wypad żeby się w morzu popluskać i ewentualnie na kocyku wieczorem posiedzieć. I zabrać po prostu awaryjnie puszkę MM znanego z pl i mieć w zanadrzu. A tak to super wygodnie cyc i po sprawie.
od teściowej jak była
hm.... no właśnie się boje o ten piach że będzie mu wiało piachem.
ale co półroczne dziecko samolotem?
był kiedyś plan do Chorwacji autem ale nie udało nam się jeszcze auta zmienić

Stary 2013-06-11, 12:43   #2176
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

uuu w naszej biedronce nie ma tego oballa.. hmm jest jakas gazetka?? maz nie widzial...

p.s.: odnośnie ciast i wypieków mam ochotę na to aaa

http://www.mojewypieki.com/przepis/m...ki-sniadaniowe

chyba zacznę kucharzyć, tylko mały na górze zostaje i spi, ja sie boje na dole byc, chyba ze w bujacku by zasypial.. yhy

Edytowane przez eluśka87
Czas edycji: 2013-06-11 o 12:55
Stary 2013-06-11, 13:06   #2177
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Witamy sie. Ja i od jutra 3 miesięczny Tomciu. Jestem chyba najbardziej z sumiennych co czytaja a nie piszą bo siedze z wami codziennie ale po cichu
co u nas... mały rośnie super, waży 5550g jest tylko i wyłącznie od początku na piersi... nie wiem ja jako chyba jedyna nie mam kryzysu laktacyjnego a mleko leci litrami... i dlatego karminy z kapturkiem co by mały sie nie krztusił i miażdze kolejny mit co by kapturki miały jakiś wpływ na laktacje... bo używam ich już 2 miesiące dzień w dzień. Co do umiejętności, to uśmiecha sie ciagle, ssie piąstke i pieknie trafia do buzi... ale jeszcze nic nie chwyta. No ale juz wiem czemu... bylismy wczoraj u neurologa i mały ma wzmozone napiecie miesniowe które ja sama wypatrzyłam... mamy skierowanie do poradni ze wczesnym wspomaganiem rozwoju i na rehabilitacje... masakra.
Mały śpi pieknie w nocy, najpierw od 21 do 2 a potem po jedzeniu do 5. budzi sie nieraz co 2 godz a nieraz co 3, zalezy. W dzien tez spi duzo. No i dorobilismy sie pieluszkowego zapalenia skóry ... wrrr
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 13:07   #2178
Moderna
Zakorzenienie

Dzis rano polozylam okruszka pierwszy raz na macie - wpatrywal sie w czarnego pingwinka prawie godzine

"O jakie to straszne" - "Aaaa to tylko pingwin "
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2104.jpg (54,7 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2158.jpg (38,6 KB, 31 załadowań)
Stary 2013-06-11, 13:16   #2179
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
co fakt to fakt!
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-11, 13:19   #2180
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Witamy sie. Ja i od jutra 3 miesięczny Tomciu. Jestem chyba najbardziej z sumiennych co czytaja a nie piszą bo siedze z wami codziennie ale po cichu
co u nas... mały rośnie super, waży 5550g jest tylko i wyłącznie od początku na piersi... nie wiem ja jako chyba jedyna nie mam kryzysu laktacyjnego a mleko leci litrami... i dlatego karminy z kapturkiem co by mały sie nie krztusił i miażdze kolejny mit co by kapturki miały jakiś wpływ na laktacje... bo używam ich już 2 miesiące dzień w dzień. Co do umiejętności, to uśmiecha sie ciagle, ssie piąstke i pieknie trafia do buzi... ale jeszcze nic nie chwyta. No ale juz wiem czemu... bylismy wczoraj u neurologa i mały ma wzmozone napiecie miesniowe które ja sama wypatrzyłam... mamy skierowanie do poradni ze wczesnym wspomaganiem rozwoju i na rehabilitacje... masakra.
Mały śpi pieknie w nocy, najpierw od 21 do 2 a potem po jedzeniu do 5. budzi sie nieraz co 2 godz a nieraz co 3, zalezy. W dzien tez spi duzo. No i dorobilismy sie pieluszkowego zapalenia skóry ... wrrr
kciuki za rehabilitacje, jak sie objawia to napiecie miesniowe???
brawo za mleczko super ze tak rosnie i ama ladnie
Cytat:
Dzis rano polozylam okruszka pierwszy raz na macie - wpatrywal sie w czarnego pingwinka prawie godzine

slodziak )
ja sie tez szykuje i mate kupie, w srode skonczymy 2 miesiace
Stary 2013-06-11, 13:21   #2181
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
uuu w naszej biedronce nie ma tego oballa.. hmm jest jakas gazetka?? maz nie widzial...
u nas już były dosyć dawno... ostatnio widziałam tylko 1 szt - chyba się zaplatała i została - kupiłam siostrze

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
ja sie tez szykuje i mate kupie, w srode skonczymy 2 miesiace
pokaż jaką chcesz kupić bo ja też się przymierzam dla Oliwki
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 13:30   #2182
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
hehehe oj ma znaczenie i to duze

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
u nas już były dosyć dawno... ostatnio widziałam tylko 1 szt - chyba się zaplatała i została - kupiłam siostrze

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

pokaż jaką chcesz kupić bo ja też się przymierzam dla Oliwki
a widzisz moze to jakis czas temu bylo no nic zakupic mam plan i tak
za chwilke podesle linki z matami, bo maly sie budzi
Stary 2013-06-11, 13:36   #2183
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
kciuki za rehabilitacje, jak sie objawia to napiecie miesniowe???
brawo za mleczko super ze tak rosnie i ama ladnie
No u nas charaterystyczne było ciągłe opuszcznie rączek w dół i lekko odginanie je do tyłu jak był noszony w pozycji na barku (jak do odbicia), wygina sie w C (główka do tyłu) jak leży na boku, delikatnie krzyżuje nóżki i czasem zaciska piąstki - rzadko ale jednak. Oprocz tego również napina mięśnie nóg i rąk - poprostu bardzo je prostuje. Przez to że leżąc na brzuchu prostowal rece, lecial na jedna strone to glowki nie unosi za wysoko bo nie dało sie go do tego namowic. Pierwszym sygnalem bylo wlasnie to ze na brzuszku lecial na bok i to wyginanie sie w C. Wszystko jest przejsciowe ale trzeba to korygowac i ulatwiac mu prawidlowe odruchy. Mały z racji wczesniactwa i tak mial trudny start to jeszcze to sie przyplątało ...
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-11, 13:43   #2184
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:

chwalicie się tymi waszymi lwami, bobrami, chcialam wam Florkowe przywieszki pokazac ale nie ma ich w necie ;/
zrób fotę i wstaw
Cytat:
I jeszcze pytanie do mamuś dokarmiających Dokarmiacie po jedzeniu czy butla jako osobny posiłek? Bo u mnie znów problem po jedzeniu dać coś małemu bo on zje i szczęśliwy sobie egzystuje albo usypia. Nie dopomina się o więcej (stąd moje zdziwienie, ze nie przybiera na wadze).
u nas różnie. Jak jeszcze budził się w nocy, to wystarczał mu cyc.Teraz jak rano się budzi to też zazwyczaj zadowala się cycem. A potem to już różnie, bo albo cyc i dokarmianie, albo tylko mm. Nie zawsze chce ssać cyca i muszę wtedy odciągać. Skomplikowane to trochę u nas jest Ale co by nie mówić, pokarmu jest mało i na samym cycu nie da rady. Zresztą, tak jak pisałam, pogodziłam się z tym i teraz ważne jet, żeby chociaż to trochę nie zanikło, bo każda kropla cenna.

Nestelle nauczycielką historii i polskiego, ale że tak powiem niepraktykującą. Ogólnie to studia polonistyczne uważam za największy błąd życiowy. Kropka.

Dziewczyny, przyszło Wam to na maila?( Fotki )

Ja mam dzisiaj luuuzik. Tż prawie cały dzień się zajmuje młodym

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 13:43   #2185
monicca1989
Zakorzenienie

Narobiłyście i mi ochoty na tego oballa z Biedronki a widziałam je w niedzielę i nie wzięłam mam nadzieję, że jeszcze będą to kupię.

Co do wakacji my w tym roku nie wybieramy się nigdzie na dłużej, jedynie na weekend nad Solinę mamy zamiar.

Cytat:
Hello
Przy okazji spytałam o te wysypkę na klatce (ortopedy, ale czemu by nie ) - to po prostu potowki
za bioderka

Cytat:
Ja daję zawsze po jedzeniu. Najpierw cyc a potem jak widzę, ze jeszcze rączki w buzi to robię butlę, tak jest z reguły rano bo jak się obudzi o 5 tak potem do 8 je co godzinę i dalej głodny więc wtedy butla. W południe też czasami dostanie i na noc, choć ostatnio coraz rzadziej.
Ty w sumie masz inną sytuację bo Twój nie sygnalizuję, że jeszcze głodny

Mamy karmiące butelką. Zmieniacie smoczki dokładnie wtedy gdy dziecko skończyło 1m i 3m? Bo mój teraz pije z tego 1m+ i strasznie wciąga tą gumę do środka i nie leci mu i muszę bardzo często wyciągać żeby powietrze odeszło. Może czas zmienić na 3m+ mimo że ma 2,5m?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 13:49   #2186
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
super !
Cytat:
ja mam nie zmienne zdanie ze mozna jechac ... jedynie wiadomo jesli gorąco to trzeba bedzie unikac tego największego upału od 12 .... -zalezy w jakie rejony sie trafi .... takemu maluchowi wszytko jedno gdzie wazne aby mama była .
Cytat:
Nic to zbieramy się szczepić.......

A propo czytam i mysle, czy dzis czegos nie zastosowac...http://mamdziecko.interia.pl/pierwsz...lez,nId,619327
ale o czym doładnie myslisz ? o emli ? bo jak tak to te po 5 ml nie są na recepte ...
Cytat:

Cytat:

hmmm no to musicie sami zdecydowac bo jemu chyba wszystko jedno .... Roszek zasypia sam w swoim ok.21.30 (czasem 22) i spi tak do ok.4 a potem biore do siebie i dalej z cycem kima . wszystkie dzieci tak spały ....
Cytat:
hm.... no właśnie się boje o ten piach że będzie mu wiało piachem.
ale co półroczne dziecko samolotem?
był kiedyś plan do Chorwacji autem ale nie udało nam się jeszcze auta zmienić
mówię z doświadczenia -BO lataliśmy samolotem z małymi jeszcze dziecmi i autem tez raz jechaliśmy jak jeszcze autostrady nie było do chorwacji w jedną strone 27 godzin !!!!!! to była masakra ale dla nas -kuba wszystko przespał .więc samolotem o nieeeeebo lepiej a półroczne dziecko nie jest wcale takie małe juz .Nina była w Turcji jak miała pół roku .samolotem .
Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Witamy sie. Ja i od jutra 3 miesięczny Tomciu.

Cytat:

super foty

zwazyłam Roszka - ma juz 6650 ale długasny jest i tak kombinuje dopiero czerwiec ,na lato musze kupic rozmiar 74 ale one takie jakies szerokie ....

no nic musze obiad skombinowac bo niedługo baseny .....
Stary 2013-06-11, 13:52   #2187
Moderna
Zakorzenienie

W czwartek rusza wyprzedaz letnia w h&m, mozna cos dokupic dla dzieci
Pewnie sie przejde na dniach zobaczyc, co przecenione
Stary 2013-06-11, 13:54   #2188
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Nestelle nauczycielką historii i polskiego, ale że tak powiem niepraktykującą. Ogólnie to studia polonistyczne uważam za największy błąd życiowy. Kropka.
ale przyda się kiedys dziecku ...
a nie szukałas pracy w zawodzie czy nie chciałas ?
Stary 2013-06-11, 14:16   #2189
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

zwazyłam Roszka - ma juz 6650 ale długasny jest i tak kombinuje dopiero czerwiec ,na lato musze kupic rozmiar 74 ale one takie jakies szerokie ....

no nic musze obiad skombinowac bo niedługo baseny .....
oo juz 74?

ja planuje rozmiar 74 na jesien.. ale widze, ze to szybko idzie z tym rosnieciem .. juz teraz maly nosi 62..

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:

dobre

Cytat:
p.s.: odnośnie ciast i wypieków mam ochotę na to aaa

http://www.mojewypieki.com/przepis/m...ki-sniadaniowe
mniam mniam
Stary 2013-06-11, 14:24   #2190
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

moje typy mat edukacyjnych :

http://allegro.pl/bright-starts-edu-...294038638.html

http://allegro.pl/duza-mata-edukacyj...285533599.html

http://allegro.pl/bright-starts-mata...298482344.html
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości