|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: niedziela bez zakupów
Cytat:
Rządem steruje osoba skrajnie wierząca i pod zasady wiary reguluje funkcjonowanie państwa. A wiara mówi - w niedzielę idzie się do kościoła nie na zakupy, więc nie chcieliśmy po dobroci, zostaniemy wzięci przymusem. Tylko nikt tego głośno nie powie, bo oficjalnie nie wolno nikogo zmusić do wiary, więc trzeba dołożyć jakąś durną ideologię "dbania o kasjerki". Edytowane przez _ema_ Czas edycji: 2017-12-03 o 15:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Konto usunięte
|
Dot.: Czy zamknąć sklepy w niedziele?
Sama prawda. Niestety intelektualnie też nie wszyscy na studia się nadają i też muszą jakoś żyć...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Zakorzenienie
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7938529 6]Mialo byc mialaś* (slownik mi poprawia mimo, ze mam wylaczona autokorekte)
Niestety taka sytuacja i tak jest dostatecznie skomplikowana, wyrzucenie osobe stosujaca przemoc jest dostatecznie dlugim procesem, mieszkanie lub dom w calosci musi stac na te kobiete, w dodatku trzeba zlozyc sprawe o eksmisje (trzeba niezle sie nalatac w tej sprawie, strasznie utrudniaja urzedowe formalnosci) i eksmisja natychmiastowo wystapi tylko wylacznie jesli ta osoba ma wyrok za znecanie sie, inaczej sad nie wyrzuci jej na bruk (musi znalezc zastepcze lokum co wydluza czas). Takze takie osoby maja wiecej praw niz wlasciciele swoich domow. Latwiej jest kobiecie spakowac manarki i uciec gdzies do przyjaciolki i rodziny niz wywalczyc eksmisje i czekac na wyrok, a w tym czasie przezywac pieklo..[/QUOTE]No właśnie o to mi chodzi. Teraz jest to bardzo skomplikowane i zamiast dawać na tacy pieniądze lepiej byłoby ułatwić eksmisje takiej osoby, ale wiadomo - nie jego to chwytliwe jako hasło wyborcze ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście, jeśli kasjerka zrobi manko to jest pociągana do odpowiedzialności. Natomiast kradzieże, zniszczenia i inne szkody, sklepy wielkopowierzchniowe wpisują sobie w straty. Nikt w biedrze po remanencie nie rozkłada strat na ilość pracowników i nie ściąga im z pensji ![]() I znowu: supermarkety typu Biedronka, Kaufland, Lidl zatrudniają na lepszych warunkach niż wiele innych firm, jest umowa o pracę i realne, legalne rozliczanie z nadgodzin, czyli pracujesz więcej niż 8h = zarabiasz więcej. Uwierz, że to i tak luksus w porównaniu do innych zawodów. I powtórze jeszcze raz dla pewności, że każdy zrozumiał: nie mówię, że praca kasjerki jest łatwa, prosta czy niepotrzebna. Jest ciężka, wyczerpująca i do pupy. Ale takich zawodów jest masa i nie wiem czemu uparliśmy się gloryfikować ten konkretny. PS. kontynuując moją poprzednią wypowiedź: wiesz, że dodatkowe czynności oraz odpowiedzialność finansową ma praktycznie każdy z zawodów? Kierowca tira nie odpowiada za towar na pace? Nie musi sam w deszcz, w nocy, w środku lasu naprawić sprzętu, zmienić opony? Oj musi. Magazynier nie odpowiada za braki na stanie? Rolnik nie musi wykonywać stu dodatkowych prac poza zaoraniem pola i nakarmieniem świnek? Każdy musi - to wchodzi w zakres ich obowiązków,tak jak rozkładanie towaru i mycie powierzchni handlowej jest obowiązkiem pracownika sklepu. W dalszym ciągu rzucamy oczywistości i udajemy, że to takie niesamowite i niespotykane. Edytowane przez _ema_ Czas edycji: 2017-12-03 o 15:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2166 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2168 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To co opisałas to stanadrdowa praca każdego kasjera w każdym sklepie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Zakorzeniona
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7938687 1]wyjaśnisz mi idiotce jakaż to fizyka kwantowa?[/QUOTE]
Podłączam się, ja także idiotka i nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2172 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe, czy rząd, któremu taaaak zaleeeeży na kasjerkach, ma zamiar jakoś powstrzymać automatyzację, która doprowadzi do znacznego spadku zatrudnienia w handlu.
Bo jakoś wątpię ![]() http://www.dlahandlu.pl/hurt-i-franc...nce,63816.html
#2173 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od momentu w którym lokalne tesco wprowadziło system indywidualnych skanerów ani razu już nie skorzystałam z kas. Przy wejściu pobiera się skaner, każdy produkt samemu się skanuje, od razu można sobie spakować w torby, widzi się na bieżąco co ile kosztuje, możliwe promocje, przypomnienia o posiadanych bonach, ogólna sumę za zakupy, a na koniec przy kasie samoobsługowej tylko skanuje zwartość skanera i płaci bez wykładania wszystkiego z koszyka na kasę i ponownego pakowania) . Myślę że ten system zastąpi kasy klasyczne w ogóle. Jest prosty, wygodny dla klienta, szybki. Myślę że problemem jest w nim jedynie to, jak sklep ma uszczelnić system, żeby ograniczyć kradzieże. Ale tu podejrzewam wejdzie jakiś system zabezpieczeń przy kodach, który będzie przez skaner rozkodowywany gdy artykuł zostanie wprowadzony do sytemu jak zeskanowany.
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2017-12-03 o 17:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale żeby zautomatyzować obsługę w fast foodach - będzie dużo ciężej niż kasy samoobsługowe w marketach, bo tam trzeba to tylko skasować i jakąś panią do obsługi, gdy kiosk się zepsuje. Może się nie wydawać, ale czynnik ludzki jeszcze długo będzie potrzebny - zrobienie kanapki, nastawienie frytek, złożenie zamówienia, wydanie, nalanie napoju bez tego, bez siamtego, a pan chce pół Coli, pół Sprite (oczywiście można dać kubek i lej se, jak w KFC, ale z shake'iem już tak nie zrobisz :P) kanapka bez czegoś tam. Na razie to ogromnie skomplikowany proces, którego zautomatyzowanie byłoby pewnie możliwe, ale bardzo drogie.
![]() |
#2177 |
Zakorzenienie
|
Pomysł bez sensu totalnie.
Ale jak już to zawsze pytam dlaczego do cholery, tylko handel? Mój tata pracuje w usługach i pracuje wg grafiku w niedzielę, święta itd. Poza tym sama pracuje w galerii handlowej i coś czuję, że któraś na pewno pożegna się z pracą jak to wejdzie w życie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Dlaczego nie można zrobić zapisów tylko w umowie z pracownikami, że ma mieć wolne 2 niedziele? A sklepy normalnie otwarte we wszystkie? Tego nie ogarniam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2178 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kasjerka zapewne nie miała wyjścia, wiesz? Nie każdy ma wykształcenie i kwalifikacje. Szukać innej pracy to sobie może ale czy ktokolwiek ja zatrudni to nie sadze. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2180 |
Konto usunięte
|
Wyżej wypowiadał się pracodawca, który ma duże trudności ze znalezieniem pracowników - bez wykształcenia i kwalifikacji - do pracy na produkcji.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciągle pisze że jest masa grup zawodowych w których pracuje się w niedziele i też często za małe pieniądze. Więc o co chodzi? W takich rejonach gdzie nie ma pracy to właśnie powinni się ludzie cieszyć że ta praca jest i to codziennie, bo dzięki temu więcej ludzi pracę ma! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2183 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2184 |
Zakorzenienie
|
Moze wlasne ograniczenia? Nie kazdy jest zdolny
Ludzie, nie kazdy musi "sie uczyc", ludzie bez kwalifikacji, matury, studiow i stupindziesieciu kursow tez maja prawo zyc
#2185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Apropo byłam dzisiaj w sklepie, ludzi od groma. Tyle samo co w każdy inny dzień. Po co w takim razie to zmieniać? Do restauracji będzie można iść, ale na zakupy już nie, bo niedziela. Kupy się ten pomysł i śmieszne argumenty naprawdę nie trzymają. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2186 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Ale na zachodzie przecież te są wolne niedzielę czyli rząd tak samo myśli jak u nas? ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
Bo ja w kilku i teraz mam dużą większą odpowiedzialność i więcej obowiązków niż w innych sklepach których pracowałam więc chyba jednak nie w każdym sklepie takie są standardy ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- [1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7939012 1]Wyżej wypowiadał się pracodawca, który ma duże trudności ze znalezieniem pracowników - bez wykształcenia i kwalifikacji - do pracy na produkcji.[/QUOTE] Jak da porządna pensje to i będzie chętnych więcej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2188 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Konto usunięte
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7939260 6]I nauczysz nas w te koperty bankowe?
![]() No ja czekam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2190 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jak udało Ci się opłacić mieszkanie tutaj i tam było chyba trochę ciężko? Kaucję te przeprowadzki itd.? Ja niestety nie mogłam pozwolić sobie na studia dzienne bo nikt nie był mnie w stanie utrzymać musiałam szybko sama się usamodzielić a problemy ze zdrowiem pochłaniały większość moich wypłat bo na NFZ to czekałabym miesiącami na wizytę w tym na połowę badań od lekarz na NFZ nie mogłam się doprosić. ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- [1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7939260 6]Przeczytaj jeszcze raz post Cavy, tym razem ze zrozumieniem ![]() I nauczysz nas w te koperty bankowe? ![]() Miałam tam napisać utarg do banku,no wiesz mam zapisane na kartce ile trzeba opcji zrobić w komputerze żeby było wszystko ok ![]() Ile tabelek wypełniać itd. Jeszcze sama tego nie robiłam ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- [1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7939260 6]Przeczytaj jeszcze raz post Cavy, tym razem ze zrozumieniem ![]() I nauczysz nas w te koperty bankowe? ![]() Miałam tam napisać utarg do banku,no wiesz mam zapisane na kartce ile trzeba opcji zrobić w komputerze żeby było wszystko ok ![]() Ile tabelek wypełniać itd. jeszcze sama tego nie robiłam,cała kartę A4 po kolei mam wypełniona żeby wszystko ładnie zrobić na komputerze |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.