Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz.IX - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 0 0%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! 1 1,75%
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy 0 0%
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! 16 28,07%
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! 1 1,75%
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? 29 50,88%
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. 1 1,75%
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna 8 14,04%
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-23, 20:36   #2161
nasturcja7667
Zadomowienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
nie ma tutaj mozliwości na wizyte taką jak w PL, chyba że do polskiego lekarza. to miałaś szczęście, a czułaś że coś się działo, że się pootwieralo? nieciekawie
Bolały mnie kości i kręgosłup, w sumie ciągle bolą, ale nie wiem czy od tego. Ja nawet mocnych skurczy, które się potężnie na ktg pisały nie odczuwałam. Byłam zdziwiona, jak mi powiedzieli, co się dzieje.
Ale podobno są kobiety, które słabo odczuwają skurcze, póki mają worek płodowy nieprzebity. Potem jak wody chlusną to czują za dziesięciu i ja chyba do nich należę. Bo miałam juz skurcze na ponad 80%, których nic a nic nie czułam.
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 20:37   #2162
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

co do grzebania, dzięki niemu dowiedziałam sie ze mam krótką szyjkę, jestem od tego czasu kontrolowana pod tym względem . pewnie gdyby mi nie grzebał nic by nie wykazało. Rózne historie w ten czas mogłyby sie zdarzyc.
Stary 2013-09-23, 20:37   #2163
Trele_Morele
Zakorzenienie

Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Mały się mi rusza, ale nie jest to to, co zwykle Takie ledwo co, i rzadko. Było 9 ruchów dzisiaj, ale pojedyncze, delikatne, ledwo odczuwalne.. Wcześniej rozpychał się, gulki były, bolało mnie, jak naciągało mi aż skórę. Drugi dzień tak kiepsko. Postanowiliśmy z TŻ, że jak jutro się nie rozkręci to pojedziemy na IP. Bo się martwię, czy wszystko gra.
Przeszlam to. I nie będę Ci odradzac , jedz I lepiej sprawdz ..
U mnie mloda zrobila psikus , ale jakby sie powtorzylo to znowu bym pojechala.
Ja zauwazylam ze jak ona obrocila sie tak jakby pleckami do zew strony brzucha to zaczelam ja slabiej odczuwac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 20:38   #2164
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
chyba raczej nie widać...przed porodem i tak Ci bedą grzebać i sprawdzać rozwarcie
Tu jak przychodzą dziewczyny do porodu to najpierw leżą u nas na oddziale i sprawdzają im rozwarcie (wcześniej jeszcze na izbie przyjęć). Dopiero jak jest 4-5cm to wiozą na porodówkę Także grzebanko Cię czeka
obym tylko podczas nie syczała i nie podskakiwała na kontakt z zimnym wzierkiem a póżniej na doglądaniu szyjki... brrrr
Cytat:
Na tym w PL to widać tylko dziecia. Szyjki nie. Nie wiem, jakie Wam robią w UK, ale o ile nie jest to skan, jak TK to wątpię, żeby było widać.
takie samo jak w PL jest więc nie widać.
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Moze masz takie uprzedzenia przez ginekolog z Polski..

Mnie badano tutaj raz dopochwowo - po poronieniu . W ciazy tylko I wylacznie usg przez brzuch , wiec Ciebie pewnie tez. Po przez takie usg nie ma mozliwosci sprawdzenia szyjki.

Prywatnie babka robila mi dopochwowe dla sprawdzenia szyjki , a pozniej brzuszne zeby zbadac dzidziusia.

tylko przez tą pipe... ona chyba przebiłaby mi pęcherz płodowy, była jak słoń w składzie porcelany, a serio nie placze przy byle dotknięciu , a jesli udałoby się ten pęcherz ocalić, stres przed tym badaniem chyba by mnie zabił

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 20:38   #2165
De28
Wtajemniczenie

Ja tez ostatnio slomiana wdowa a tu jakies bole mam..do tego brzuch mi sie obnizyl...

Ciesze sie, bo znajoma mi zaproponowala, ze moge synka im dac jak sie porod zacznie i oni sie nim zajma do czasuprzyjazdu tesciow Odbiora go nawet w nocy, nie ma problemu. Jakie to mile Mam nadzieje, ze w nocy sie nie zacznie..nie chcialabym go w nocy budzic. W dzien to nawet nie zauwazy, bo sie bedzie bawil z dzieciakami ale w nocy nie chce....

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 20:41   #2166
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Ja tez ostatnio slomiana wdowa a tu jakies bole mam..do tego brzuch mi sie obnizyl...

Ciesze sie, bo znajoma mi zaproponowala, ze moge synka im dac jak sie porod zacznie i oni sie nim zajma do czasuprzyjazdu tesciow Odbiora go nawet w nocy, nie ma problemu. Jakie to mile Mam nadzieje, ze w nocy sie nie zacznie..nie chcialabym go w nocy budzic. W dzien to nawet nie zauwazy, bo sie bedzie bawil z dzieciakami ale w nocy nie chce....
O super!! Fajna znajoma Trzymam zatem żeby zaczęło się w dzień
Stary 2013-09-23, 20:42   #2167
Trele_Morele
Zakorzenienie

Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...

Cytat:
chyba raczej nie widać...przed porodem i tak Ci bedą grzebać i sprawdzać rozwarcie
Tu jak przychodzą dziewczyny do porodu to najpierw leżą u nas na oddziale i sprawdzają im rozwarcie (wcześniej jeszcze na izbie przyjęć). Dopiero jak jest 4-5cm to wiozą na porodówkę Także grzebanko Cię czeka
No to u mnie podobnie ..
Przyjezdzasz , gmerajA - jak nie masz 4-5cm rozwarcia to albo czekasz na metalowym stolku na korytarzu albo jedziesz do domu.
Te 4-5cm rozwarcia to jest warunek wogole przyjecia do szpitala. Prosto na porodowke. Widzialam na wlasne oczy przy okazji tego KTG , te babki zwijajace sie z bolu na korytarzu .. Dlatego ja mam zamiar przebolec w Domu ile sie bedzie dalo

KCIUKI DLA ANI

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-23, 20:44   #2168
sorento
Rozeznanie

Cytat:
wydaje mi się, że na skanie widać czy coś się skraca czy otwiera...
Tak w ogóle, to mi też grzebią przy każdej wizycie Najpierw na samolot, potem szybkie usg przez brzuch co tam słychać u dziecia , a na koniec dowcipne i mierzą szyjkę.

Cytat:
Mały się mi rusza, ale nie jest to to, co zwykle Takie ledwo co, i rzadko. Było 9 ruchów dzisiaj, ale pojedyncze, delikatne, ledwo odczuwalne.. Wcześniej rozpychał się, gulki były, bolało mnie, jak naciągało mi aż skórę. Drugi dzień tak kiepsko. Postanowiliśmy z TŻ, że jak jutro się nie rozkręci to pojedziemy na IP. Bo się martwię, czy wszystko gra.
lepiej sprawdzić, będziecie spokojniejsi Ale żeby Cię zaraz skopał porządnie

kyteMąż mi podpowiedział jeszcze ze SR, co do mycia ręką, że generalnie można też, ale nasza łapka nie ma właściwości peelingujących, a maluszkowi może troszkę skóra schodzić. A i nie powinno się jak się ma bardzo szorstkie ręce, takie czasem są stwardnienia od prac fizycznych np, bo to znów za silny peeling i można dziecię poranić:/

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 20:44   #2169
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Bolały mnie kości i kręgosłup, w sumie ciągle bolą, ale nie wiem czy od tego. Ja nawet mocnych skurczy, które się potężnie na ktg pisały nie odczuwałam. Byłam zdziwiona, jak mi powiedzieli, co się dzieje.
Ale podobno są kobiety, które słabo odczuwają skurcze, póki mają worek płodowy nieprzebity. Potem jak wody chlusną to czują za dziesięciu i ja chyba do nich należę. Bo miałam juz skurcze na ponad 80%, których nic a nic nie czułam.
ma-sa-kra
to w sumie teraz dziwie się, jak kobiety tutaj się nie boją....
a dzisiaj zastanawiałam się nad tymi badaniami na kał, o komplikacjach związanych z nosicielstwem i ....no i tutaj nic nie robią.

jedź do szpitala, jak czujesz że coś jest nie tak.
uspokoisz się, już 2 dzień, upewnij się, że to może leniwa dłłługa drzemka.

Ani

Stary 2013-09-23, 20:46   #2170
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

Fajnie ze masz na kogo liczyc

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-09-23, 20:50   #2171
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
obym tylko podczas nie syczała i nie podskakiwała na kontakt z zimnym wzierkiem a póżniej na doglądaniu szyjki... brrrr
Z tego co słyszałam jak sprawdzali babkom u mnie na sali to niektóre syczały...to pewnie indywidualne odczucia i każda ma inaczej

Cytat:

To czekaj ładnie aż mąż wróci

Super, że masz na kogo liczyć

Cytat:
No to u mnie podobnie ..
Przyjezdzasz , gmerajA - jak nie masz 4-5cm rozwarcia to albo czekasz na metalowym stolku na korytarzu albo jedziesz do domu.
Te 4-5cm rozwarcia to jest warunek wogole przyjecia do szpitala. Prosto na porodowke. Widzialam na wlasne oczy przy okazji tego KTG , te babki zwijajace sie z bolu na korytarzu .. Dlatego ja mam zamiar przebolec w Domu ile sie bedzie dalo

U nas jak przyjeżdżasz do porodu do na izbie przyjęć najpierw badają i robią ktg. Jak już tam masz te 4cm to od razu na porodówkę, a jak nie to na oddział i czekasz aż się pogłębi Ale normalnie masz łóżko i warunki spoko. Niektóre poleżą 2h a niektóre 2 dni...co do opieki to naprawdę nie mogę się do niczego doczepić, bo latają koło takiej prawie rodzącej
Stary 2013-09-23, 20:50   #2172
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
ma-sa-kra
to w sumie teraz dziwie się, jak kobiety tutaj się nie boją....
a dzisiaj zastanawiałam się nad tymi badaniami na kał, o komplikacjach związanych z nosicielstwem i ....no i tutaj nic nie robią.

jedź do szpitala, jak czujesz że coś jest nie tak.
uspokoisz się, już 2 dzień, upewnij się, że to może leniwa dłłługa drzemka.
Mi sie wydaje ze te kobiety sa poprostu nieswiadome, bo skoro tego nie sprawdzaja to tez pewnie nikt im o tym nie mowi.
Podejrzewam ze jakbys angielce powiedziala o skracajacej sie szyjce macicy to zrobilaby wielkie oczy.
Ja mialam to samo jak probowalam sie doprosic o badanie progesteronu. To lekarz mnie pytal : czego ???
A potem jak sie cos stanie to to wszystko selekcja naturalna.

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-09-23, 20:51   #2173
nasturcja7667
Zadomowienie

Gadam do dziecia, żeby kopnął wyraźnie, ruszył się jakoś. Już lekka panika, TŻ mówi, że dzwonimy po taksówkę i co? I dzieć mi wypina. Tak mocno, że normalnie mogłabym mu klapsa dać. Po kim on ma tak złośliwy charakter?
Stary 2013-09-23, 20:55   #2174
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co słyszałam jak sprawdzali babkom u mnie na sali to niektóre syczały...to pewnie indywidualne odczucia i każda ma inaczej

To czekaj ładnie aż mąż wróci

Super, że masz na kogo liczyć

U nas jak przyjeżdżasz do porodu do na izbie przyjęć najpierw badają i robią ktg. Jak już tam masz te 4cm to od razu na porodówkę, a jak nie to na oddział i czekasz aż się pogłębi Ale normalnie masz łóżko i warunki spoko. Niektóre poleżą 2h a niektóre 2 dni...co do opieki to naprawdę nie mogę się do niczego doczepić, bo latają koło takiej prawie rodzącej
Serio? Przyjmuja?
Tu nie na szans. I to we wszystkich szpitalach .. Dlatego ja mam w karcie napisane ze mam dzwonic pierw na oddzial.
Sasiadka mi opowiadala ze zadzwonila ze bardzo boli , a ta polozna przez tel ja wypytywala to I tamto I po 10 min jej powiedziala : przyjedz jutro rano , 10 min rozmawiamy a Ty przez ten czas mialas tylko jeden skurcz

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Gadam do dziecia, żeby kopnął wyraźnie, ruszył się jakoś. Już lekka panika, TŻ mówi, że dzwonimy po taksówkę i co? I dzieć mi wypina. Tak mocno, że normalnie mogłabym mu klapsa dać. Po kim on ma tak złośliwy charakter?
Aha . Kolejny zartownis

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-09-23, 21:03   #2175
sorento
Rozeznanie

Cytat:
a to dzieć To teraz jeszcze kopniaczków parę i będzie git

Cytat:
Sasiadka mi opowiadala ze zadzwonila ze bardzo boli , a ta polozna przez tel ja wypytywala to I tamto I po 10 min jej powiedziala : przyjedz jutro rano , 10 min rozmawiamy a Ty przez ten czas mialas tylko jeden skurcz
spryciara

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 21:04   #2176
nasturcja7667
Zadomowienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..

Cytat:
Serio? Przyjmuja?
Tu nie na szans. I to we wszystkich szpitalach .. Dlatego ja mam w karcie napisane ze mam dzwonic pierw na oddzial.

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Aha . Kolejny zartownis

W sumie nic innego nie zrobił tylko dwa razy tyłek wypiął. Jak tak dalej pójdzie to jutro pojadę na IP popołudniu. No, chyba, ze w ogóle przestanie się ruszać, to wtedy będę gnać w ciągu dnia. Może ma jakiś leniwy okres, albo tak go uciszyły leki, które dostałam na jelitówkę
Stary 2013-09-23, 21:11   #2177
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Mi sie wydaje ze te kobiety sa poprostu nieswiadome, bo skoro tego nie sprawdzaja to tez pewnie nikt im o tym nie mowi.
Podejrzewam ze jakbys angielce powiedziala o skracajacej sie szyjce macicy to zrobilaby wielkie oczy.
Ja mialam to samo jak probowalam sie doprosic o badanie progesteronu. To lekarz mnie pytal : czego ???
A potem jak sie cos stanie to to wszystko selekcja naturalna.

do dupy.
a powiedz mi miałaś badania kału? wiedzą ogóle Ci artysci co to takiego?
jak rozmawiałaś z nimi, powiedz co Tobie powiedzieli...

obyś nie miała żadnych przygód z personelem i z akcjami przy narodzinach, oby Cię od razu zabrali, tego Ci z calego serca życzę

Ani

Stary 2013-09-23, 21:13   #2178
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Mój mąż powiedział, "dobrze, że nie kupa po uszy"
Jestem po wizycie i wreszcie wiem ile waży moja AGATKA....uwaga uwaga....

ARIGATA WAŻY 2200 g i jest w pełni zdrowa i piękna jak to powiedział pan doktor.

Rybko proszę wpisz mi 34 tydzień AGATA 2200 g.

Dziękuję

A ja się troszkę uspokoiłam i jestem happy, zwłaszcza, że już jest ułożona głową do dołu więc jest dobrze, serce bije 150/min więc też jest git. Mój mąż był pierwszy raz ze mną w gabinecie i przyjął wszystko z takim nastawieniem dobrze, że jest dobrze i strasznie nabija się z usłyszanego bicia serduszka, uznał, że to takie bulgotanie w rurach....

Pokazałam dziś mężowi zdjęcie jak moja się wypięła..śmiał się i powiedział że jak ma gazy to też mu się tak w brzuszku zbiera...
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

niee.. to na bank nie było jej, Wgtego co mi mówił to miała 3 tyg wczesniej @ i już miała to zdjęcie choćby z 8-9 tyg. choć możliwe.. no nie wiem nie wnikam :p a potem mówiła za kazym razem ze dokładnie jest w innym terminie ;d i wyjadła mi pół lodówki
nie wnikam ale teraz powiedziałam temu gościowi że ma sie nie łapać i nawet na pierwszą wizytę iść z nią (wg stwierdziła ze ona miała pierwsze USG przez brzuch.. )
durnota

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Tak w ogóle, to mi też grzebią przy każdej wizycie Najpierw na samolot, potem szybkie usg przez brzuch co tam słychać u dziecia , a na koniec dowcipne i mierzą szyjkę.

lepiej sprawdzić, będziecie spokojniejsi Ale żeby Cię zaraz skopał porządnie

kyteMąż mi podpowiedział jeszcze ze SR, co do mycia ręką, że generalnie można też, ale nasza łapka nie ma właściwości peelingujących, a maluszkowi może troszkę skóra schodzić. A i nie powinno się jak się ma bardzo szorstkie ręce, takie czasem są stwardnienia od prac fizycznych np, bo to znów za silny peeling i można dziecię poranić:/
No i bardzo dobrze że grzebią ja się bym martwiła już na zapas gdyby mi nie grzebała.
hm.na początku będę przemywać ręką, a po kilku dniach zaopatrzę się w taką myjkę
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 21:21   #2179
anka_85
Zakorzenienie

Ja mam myjkę z frotki. I jakos mieszane uczucia mam do tych myjek.
widzę więcej minusow niż plusów.
1. są duże
2.bakterie itd...
3.sztywne
4.moja ręka + myjka = coś nieporęcznego

spróbuje, ale raczej za dłonią i czymś delikatnym do mycia będę się skłaniać.
dobre na pewno będą kawałki tetry, pociętej na dwa do wyłożenia dna wanienki, żeby dupka się nie ślizgała. taki tip mam od taty, który ma duże doświadczenie

Ani

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-23, 21:26   #2180
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
do dupy.
a powiedz mi miałaś badania kału? wiedzą ogóle Ci artysci co to takiego?
jak rozmawiałaś z nimi, powiedz co Tobie powiedzieli...

obyś nie miała żadnych przygód z personelem i z akcjami przy narodzinach, oby Cię od razu zabrali, tego Ci z calego serca życzę
Kalu? Cos Ty .
Ja jak prosilam o badanie moczu , takie laboratoryjne - nie papierkiem to tez mi powiedzieli ze sie robi tylko I wylacznie w razie potrzeby ..
Jedyne na co nie moge narzekac to krew.
I nawet nie badanie w ciazy , tylko takie zwykle .
Wyniki dostalam na 6 stronach a4 . Badaja wszystko co z krwi da sie zbadac.

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-09-23, 21:33   #2181
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Jak się wypina to dobrze, to też trzeba liczyć jako ruch
Poza tym tak jak Trela pisała, jak wypina dupkę mniej czuć, bo kopie do środka.
Zgrywusek mały no!

Cytat:
Serio? Przyjmuja?
W sumie koleżanka mówiła, że też trzeba najpierw zadzwonić na IP, że przyjeżdżasz i jak często są skurcze. Dlatego robią ktg najpierw czy skurcze są porodowe, jak tak to sprawdzają rozwarcie i na oddział albo porodówkę. Ona akurat raz pojechała ale to był fałszywy alarm i dopiero po kilku dniach wróćiła na poród
Tu niektóre babki miały silne skurcze ale zero rozwarcia, to robili im kilka razy dziennie ktg i dawali jakiś żel na rozkręcenie akcji...
Stary 2013-09-23, 21:34   #2182
niunia32
Zakorzenienie

dobry wieczór

właśnie zasiadłam do oglądania perfekcyjnej pani domu

mąż zamontował szafki, przykręcił listwy... jutro muszę powycierać szafki i poprzenosić rzeczy, bo już po 20tej mi się nie chciało...
obejrzeliśmy jeszcze R.I.P.D Agenci z zaświatów

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 21:51   #2183
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Na jednym KTG wyszły mi skurcze na 70% i czułam je mocno, inne miałam rano pojechałam potem na KTG i one miały z 20% jak sie nie mylę. te 20% czułam bardziej niż te 70.. tak miałam wrażenie.

Cytat:

takie samo jak w PL jest więc nie widać.

tylko przez tą pipe... ona chyba przebiłaby mi pęcherz płodowy, była jak słoń w składzie porcelany, a serio nie placze przy byle dotknięciu , a jesli udałoby się ten pęcherz ocalić, stres przed tym badaniem chyba by mnie zabił
Ja też nie lubie tego badania u obecnego gina, ale miałam je w tej ciąży robione przez bodajże 7 lekarzy i tylko ten gin bada tak że mam łzy w oczach. ale co mam zrobić? nic.. trzeba przezyc

Cytat:

ooo no to bardzo fajnie ze sie zaoferowała

Cytat:
No to u mnie podobnie ..

też chcę przesiedziec jak najdłużej w domu. chyba ze wody pójdą..

Cytat:
Kalu? Cos Ty .
Ja jak prosilam o badanie moczu , takie laboratoryjne - nie papierkiem to tez mi powiedzieli ze sie robi tylko I wylacznie w razie potrzeby ..

No to wielki plus. Mój teraz ma robić między innymi krew i ma co kilka dni chodzić na pobranie krwi na rózne rzeczy. najpierw takie zwykłe ob,morfologia a potem coś innego, jakieś próby wątrobowe, potem tarczyca.. zamiast wszystko naraz ...
Stary 2013-09-23, 21:57   #2184
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:

Anka, gdyby mi gin nie "grzebał" to Bejbziola już by nie było. W ostatniej chwili wykrył rozwarcie. I cały czas mi obserwował, mierzył szyjkę na usg dowcipnym, bo się bał, że mi się skróci na amen. Na każdej wizycie mi mierzył, bo skracała się o 3-4 mm. Gdyby nie mierzył, nie widziałby tendencji do skracania, nie odkryłby rozwarcia. Dzięki Bogu, że mi tam "gmera". Dla mnie lekarz, który nie sprawdza szyjki to , konował, pie.rdoła .
zgadzam się u mnie tak samo bez badania byłabym nieświadoma i nie wiadomo co by było

Nasturcja jaką masz teraz długość szyjki i rozwarcie jeśli mogę spytać?

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 22:03   #2185
ryba91
Zakorzenienie

Anka- a cytologie miałąs? czy u Was nie ma czegoś takiego?

Oglądam Perfekcyjną i wiecie co? ja jestem bałaganiara, ale sprzątam, maż tak samo ale to co oni mają w domu to masakra. kurde, jeszcze z dzieckiem ..
Stary 2013-09-23, 22:15   #2186
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz

Widzialam ze pisalyscie o gmyraniu przez lekarzy w pipce, ja sobor nir wyobrazam zeby moja lekarka nie kazala mi usiasc na fotel i nie wymacala co potrzeba

Wy tak piszecie o tycb skurczach a ja wlasciwie nie wiem co to jest nie wiem czy ich nie odrozniam czy ich nie czuje czy nir mam... Nie mam zielonego pojecia

Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 22:21   #2187
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Kalu? Cos Ty .

super, ja dostałam tylko to, co było wskazane przez położną, czyli coś na w stylu podstawowa morfologia, taka jaką robią w Polsce. Do tego zespół downa, edwardsa, ogólnie prenatalne przez krew.
może teraz będę mieć coś obszerniejszego, ale szczerze w to wątpie.
wszystko co oferowali jest zrobione.

no i jak nigdy wiem o hiv, kile i syfilisie. położna powiedziała mi to z kilkanaście razy, jakbym niewiadomo kim była

Ani

Stary 2013-09-23, 22:26   #2188
Margot156
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Oj Kochana paskudnie Leżę w łóżku i jestem mokra jak szczur... Czuję chore oczy, nos i gardło. Oby nie poszło dalej
Mikstura cytrynowo-miodowa wypita, próbuję to zahamować ale nie wiem, czy się da
Dodaj do tej mikstury cebulę i czosnek.
Natutralne antybiotyki i trzymam kciuki abyś wygrała tę walkę.

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
zaraz ponadrabiam dalej a kupiłam sobie kurtke dzisiaj w Lumpie ( nawet sie zapiełam hehe) tylko zeby nie było że na tydzień ja kupilam....
I właśnie dlatego chodzę w kurtce męża (kurcze jak to fajnie brzmi )
CO prawda wyglądam jak w ubrnaiu po starszym bracie.... dużo za duże ale za to wygodne i się zapinam

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Mój mąż powiedział, "dobrze, że nie kupa po uszy"
Jestem po wizycie i wreszcie wiem ile waży moja AGATKA....uwaga uwaga....

ARIGATA WAŻY 2200 g i jest w pełni zdrowa i piękna jak to powiedział pan doktor.
Piękna waga

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
też miałam taką kumpele w LO która poroniła z 5 razy i dodatkowo miała jeszcze ze 2 skrobanki ah jak ona utwierdzała w przekonaniu że indiotki chodzą po tym świecie
Moja koleżanka poroniła prez to że ćwiczyła na w-f. Innym razem bo pobij ją chłopak a jeszcze innym razem bo została zgwałcona. Oprócz tego zabili jej chłopaka który był w mafii, ojczym ją molestował, a w którymś momencie miała nawet podejrzenie guza mózgu....
Jest kilku bajkopisarzy na tym świecie

Cytat:

też chcę przesiedziec jak najdłużej w domu. chyba ze wody pójdą..
Położna nam mówiła że od momentu gdy odeszły wody mamy jakieś 3-4 godziny żeby się dostać do szpitala (przy pierwszym dziecku) chyba że wody mają kolor zielonkawy...wtedy trzeba szybciutko jechać.
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 22:26   #2189
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Anka- a cytologie miałąs? czy u Was nie ma czegoś takiego?

Oglądam Perfekcyjną i wiecie co? ja jestem bałaganiara, ale sprzątam, maż tak samo ale to co oni mają w domu to masakra. kurde, jeszcze z dzieckiem ..
jest cytologia i strasznie na to zwracają uwage. z tym, że jest robiona raz do roku a nie dwa tak jak w PL.
cytologie będę mieć po urodzeniu dziecka. na kilka tygodni po urodzeniu, juz mi chcą klepać spotkanie w tej sprawie, bo nie mają moich wyników od kiedy tu przyjechałam i ich to niepokoi.
zawsze w PL robiłam cytologie a oni polskich papierów nie uważają. nie rozumieją nic.

Ani

Stary 2013-09-23, 22:36   #2190
nemosek
Zakorzenienie

Przelecę standardowo ostatnio żeby wiedzieć co u Was
Widzę pranie mega parą,ja też w tygodniu ruszam-jak dostane w końcu pralkę

Malinka,Ktosiula,Kabriela Pięknie dzieciaki rosną ,brawo!!!Dobrze że wszystko ok

Trele Dziursko

I widać że już masz wszystko zapięte bo więcej na forum przebywasz

Beatka za decyzję,rach ciach i po sprawie!

Maomami
Czyżby powoli organizm do porodu się szykował?

Paulina za życzonka i że z Majeczką ok

Aaby dobre wieśći
Zdrówka

Cytat:
przepraszam ale musialam to pokazac , i mojego Tz tez dzis od drzwi uswiadomie http://www.youtube.com/watch?v=1ajKwKnnEes
Ale kupsztal!!!!!!
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
IIle?! nie wiem jak to zrobiła i sobie nie wyobrażam..
Beatka piękny wózek

Wiecie co?Czytam teraz książkę "Moje dziecko" i zaczęłam o pielęgnacji i kąpieli....chyba się załamię boję się tej kąpieli i o ten pępuszek.. Na yt muszę chyba poszukać jakiś filmików..
Poradzisz sobie na 100%,nie przejmuj się tak instynkt Ci podpowie.
Ja nie będę myć gąbką
Na SR uczyli aby pępuszek delikatnie podnieść aby oczyścić patyczkiem dookoła z Octaniseptem i żeby był suchy to przede wszystkim
I pamiętać o podwinięciu pieluszki.

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Dziękuję za wszystkie klaski

Co za kubas, bo chyba przegapiłam? A i żebyście jak najszybciej zaczęli żyć w rozczpłapanych kapciach, rozciągniętych koszulkach i nie wiem- wałkach na głowie (no tu już tylko Ty)

o tak jak Trele pisała, jeśli to takie wrażenie ciągłego przeżarcia, jakiegoś dziwnego napięcia i naciągnięcia, to też tak mam

ale różowiutko

nie czytaj dr google

Wzajemnie

Rozczłapane kapcie już mam
Oj chciałabym już i to bardzo

O taki,pojawia sie zdjęcie pod wpływem temperatury.http://allegro.pl/magiczny-foto-kube...544774030.html

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Mam kolejne pytanie: Kupiłyście może ceratkę pod prześcieradełko do łóżeczka?Chciałam kupić w rossmanie ale niestety w moim nie ma:/
Chodzi Ci o ochraniacz na materac?
Kupiłam taki typowy 120x60 za 20 zł

Cytat:
Napisane przez iguana333 Pokaż wiadomość
Dziewczynki jakie macie brzuchy? Chodzi mi o twardość...bo ja mam bardzo twardy i szyjkę mam twardą (to już gin stwierdził ) i mam brać nospę i aspargin 3xdziennie.
Twarde ostatnio pomaga Nospa.Magnez też biorę

Cytat:
też słyszałam, ale nie zawsze się to sprawdza. w większości przypadków, ciekawe której z nas pierworódek się poszczęści

ja tyż

ogólnie to nie dałabym sobie grzebać tam w ciąży, w PL to grzebanie na każdym kroku, mieszają tam jak drewnianą łyżką bigos, ja to balabym się że się pootwieram czy coś. dlatego lubie UK. żadnych łyżek i mieszania nie ma ja już zapomniałam jak to jest na koźle siedzieć.

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

jakoś między 24 a 28 tyg twardniał mi jak skała a teraz miękki bardzo. czasem małego czuć, nic poza tym. ale ja właściwie nic nie robie. zero przemęczania się i długich spacerów.
Ale przynajmniej sprawdzą Ci szyjkę. A tak to nie wiadomo za bardzo czy nic się nie dzieje.
Dla mnie to grzebanko działa uspokajająco wiem że rozwarcia nie ma.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości