|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
0 | 0% |
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
1 | 1,75% |
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
0 | 0% |
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
16 | 28,07% |
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
1 | 1,75% |
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
29 | 50,88% |
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
1 | 1,75% |
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
8 | 14,04% |
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
1 | 1,75% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
Ale podobno są kobiety, które słabo odczuwają skurcze, póki mają worek płodowy nieprzebity. Potem jak wody chlusną to czują za dziesięciu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
co do grzebania, dzięki niemu dowiedziałam sie ze mam krótką szyjkę, jestem od tego czasu kontrolowana pod tym względem . pewnie gdyby mi nie grzebał nic by nie wykazało. Rózne historie w ten czas mogłyby sie zdarzyc.
#2163 | |
Zakorzenienie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
Cytat:
U mnie mloda zrobila psikus , ale jakby sie powtorzylo to znowu bym pojechala. Ja zauwazylam ze jak ona obrocila sie tak jakby pleckami do zew strony brzucha to zaczelam ja slabiej odczuwac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2164 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2165 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez ostatnio slomiana wdowa a tu jakies bole mam..do tego brzuch mi sie obnizyl...
Ciesze sie, bo znajoma mi zaproponowala, ze moge synka im dac jak sie porod zacznie i oni sie nim zajma do czasuprzyjazdu tesciow ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2167 | |
Zakorzenienie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
Cytat:
Przyjezdzasz , gmerajA - jak nie masz 4-5cm rozwarcia to albo czekasz na metalowym stolku na korytarzu albo jedziesz do domu. Te 4-5cm rozwarcia to jest warunek wogole przyjecia do szpitala. Prosto na porodowke. Widzialam na wlasne oczy przy okazji tego KTG , te babki zwijajace sie z bolu na korytarzu .. Dlatego ja mam zamiar przebolec w Domu ile sie bedzie dalo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2168 | |
Rozeznanie
|
Tak w ogóle, to mi też grzebią przy każdej wizycie Najpierw na samolot, potem szybkie usg przez brzuch co tam słychać u dziecia , a na koniec dowcipne i mierzą szyjkę.
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() kyteMąż mi podpowiedział jeszcze ze SR, co do mycia ręką, że generalnie można też, ale nasza łapka nie ma właściwości peelingujących, a maluszkowi może troszkę skóra schodzić. A i nie powinno się jak się ma bardzo szorstkie ręce, takie czasem są stwardnienia od prac fizycznych np, bo to znów za silny peeling i można dziecię poranić:/
![]() |
#2169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to w sumie teraz dziwie się, jak kobiety tutaj się nie boją.... a dzisiaj zastanawiałam się nad tymi badaniami na kał, o komplikacjach związanych z nosicielstwem i ....no i tutaj nic nie robią. jedź do szpitala, jak czujesz że coś jest nie tak. uspokoisz się, już 2 dzień, upewnij się, że to może leniwa dłłługa drzemka.
![]() |
#2170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2171 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super, że masz na kogo liczyć ![]() Cytat:
![]() U nas jak przyjeżdżasz do porodu do na izbie przyjęć najpierw badają i robią ktg. Jak już tam masz te 4cm to od razu na porodówkę, a jak nie to na oddział i czekasz aż się pogłębi ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podejrzewam ze jakbys angielce powiedziala o skracajacej sie szyjce macicy to zrobilaby wielkie oczy. Ja mialam to samo jak probowalam sie doprosic o badanie progesteronu. To lekarz mnie pytal : czego ??? A potem jak sie cos stanie to to wszystko selekcja naturalna. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2173 |
Zadomowienie
|
Gadam do dziecia, żeby kopnął wyraźnie, ruszył się jakoś. Już lekka panika, TŻ mówi, że dzwonimy po taksówkę i co? I dzieć mi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu nie na szans. I to we wszystkich szpitalach .. Dlatego ja mam w karcie napisane ze mam dzwonic pierw na oddzial. Sasiadka mi opowiadala ze zadzwonila ze bardzo boli , a ta polozna przez tel ja wypytywala to I tamto I po 10 min jej powiedziala : przyjedz jutro rano , 10 min rozmawiamy a Ty przez ten czas mialas tylko jeden skurcz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2175 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2176 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a powiedz mi miałaś badania kału? wiedzą ogóle Ci artysci co to takiego? jak rozmawiałaś z nimi, powiedz co Tobie powiedzieli... obyś nie miała żadnych przygód z personelem i z akcjami przy narodzinach, oby Cię od razu zabrali, tego Ci z calego serca życzę ![]()
![]() |
#2178 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Pokazałam dziś mężowi zdjęcie jak moja się wypięła..śmiał się i powiedział że jak ma gazy to też mu się tak w brzuszku zbiera... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
hm.na początku będę przemywać ręką, a po kilku dniach zaopatrzę się w taką myjkę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Zakorzenienie
|
Ja mam myjkę z frotki. I jakos mieszane uczucia mam do tych myjek.
widzę więcej minusow niż plusów. 1. są duże 2.bakterie itd... 3.sztywne 4.moja ręka + myjka = coś nieporęcznego spróbuje, ale raczej za dłonią i czymś delikatnym do mycia będę się skłaniać. dobre na pewno będą kawałki tetry, pociętej na dwa do wyłożenia dna wanienki, żeby dupka się nie ślizgała. taki tip mam od taty, który ma duże doświadczenie ![]()
#2180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak prosilam o badanie moczu , takie laboratoryjne - nie papierkiem to tez mi powiedzieli ze sie robi tylko I wylacznie w razie potrzeby .. Jedyne na co nie moge narzekac to krew. I nawet nie badanie w ciazy , tylko takie zwykle . Wyniki dostalam na 6 stronach a4 . Badaja wszystko co z krwi da sie zbadac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2181 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym tak jak Trela pisała, jak wypina dupkę mniej czuć, bo kopie do środka. Zgrywusek mały no! Cytat:
![]() Tu niektóre babki miały silne skurcze ale zero rozwarcia, to robili im kilka razy dziennie ktg i dawali jakiś żel na rozkręcenie akcji... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
![]() właśnie zasiadłam do oglądania perfekcyjnej pani domu ![]() mąż zamontował szafki, przykręcił listwy... jutro muszę powycierać szafki i poprzenosić rzeczy, bo już po 20tej mi się nie chciało... obejrzeliśmy jeszcze R.I.P.D Agenci z zaświatów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2183 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#2184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nasturcja jaką masz teraz długość szyjki i rozwarcie jeśli mogę spytać? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Zakorzenienie
|
Anka- a cytologie miałąs? czy u Was nie ma czegoś takiego?
Oglądam Perfekcyjną i wiecie co? ja jestem bałaganiara, ale sprzątam, maż tak samo ale to co oni mają w domu to masakra. kurde, jeszcze z dzieckiem ..
#2186 |
Zakorzenienie
|
Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz
Widzialam ze pisalyscie o gmyraniu przez lekarzy w pipce, ja sobor nir wyobrazam zeby moja lekarka nie kazala mi usiasc na fotel i nie wymacala co potrzeba
![]() Wy tak piszecie o tycb skurczach a ja wlasciwie nie wiem co to jest ![]() ![]() Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, ja dostałam tylko to, co było wskazane przez położną, czyli coś na w stylu podstawowa morfologia, taka jaką robią w Polsce. Do tego zespół downa, edwardsa, ogólnie prenatalne przez krew. może teraz będę mieć coś obszerniejszego, ale szczerze w to wątpie. wszystko co oferowali jest zrobione. no i jak nigdy wiem o hiv, kile i syfilisie. położna powiedziała mi to z kilkanaście razy, jakbym niewiadomo kim była ![]()
![]() |
#2188 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Natutralne antybiotyki i trzymam kciuki abyś wygrała tę walkę. Cytat:
![]() CO prawda wyglądam jak w ubrnaiu po starszym bracie.... dużo za duże ale za to wygodne i się zapinam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jest kilku bajkopisarzy na tym świecie Położna nam mówiła że od momentu gdy odeszły wody mamy jakieś 3-4 godziny żeby się dostać do szpitala (przy pierwszym dziecku) chyba że wody mają kolor zielonkawy...wtedy trzeba szybciutko jechać. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cytologie będę mieć po urodzeniu dziecka. na kilka tygodni po urodzeniu, juz mi chcą klepać spotkanie w tej sprawie, bo nie mają moich wyników od kiedy tu przyjechałam i ich to niepokoi. zawsze w PL robiłam cytologie a oni polskich papierów nie uważają. nie rozumieją nic.
![]() |
#2190 | ||||||
Zakorzenienie
|
Przelecę standardowo ostatnio żeby wiedzieć co u Was
Widzę pranie mega parą,ja też w tygodniu ruszam-jak dostane w końcu pralkę ![]() Malinka,Ktosiula,Kabriela Pięknie dzieciaki rosną ,brawo!!!Dobrze że wszystko ok ![]() Trele Dziursko ![]() I widać że już masz wszystko zapięte bo więcej na forum przebywasz ![]() Beatka ![]() Maomami Czyżby powoli organizm do porodu się szykował? ![]() Paulina ![]() ![]() ![]() Aaby dobre wieśći ![]() Zdrówka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie będę myć gąbką ![]() Na SR uczyli aby pępuszek delikatnie podnieść aby oczyścić patyczkiem dookoła z Octaniseptem i żeby był suchy to przede wszystkim ![]() I pamiętać o podwinięciu pieluszki. Cytat:
![]() Rozczłapane kapcie już mam ![]() Oj chciałabym już i to bardzo ![]() O taki,pojawia sie zdjęcie pod wpływem temperatury.http://allegro.pl/magiczny-foto-kube...544774030.html Cytat:
Kupiłam taki typowy 120x60 za 20 zł Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dla mnie to grzebanko działa uspokajająco ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.