|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Idę do tej przychodni dzisiaj i zmieniam na 6w1.... Dziewczyny, słyszałyście o produktach, które mają zero kalorii? |
||
|
|
|
#2162 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
mam nadzieje ze do jutra cos wymysle Cytat:
Cytat:
Cytat:
To co Laseczki, wyklikamy dzisiaj Surke na pierwsze miejsce? A tak wogole to
|
|
#2163 |
|
Zadomowienie
|
Witamy sie.
My znowu od 4 na nogach juz mówiłam ze w sobote to TZ wstaje bo jazaraz padne. Za godz. idziemy na spacer to znowu malutka pośpi. Coś ja brzuszek męczy. Od dzisiaj zaczelismy ćwiczenia na piłce i po 2 minutach bujania mała dała taką salwe ze hej ![]() Ja staram sie wciagnac sniadanie i troche sie ogarnac. |
|
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku-
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#2165 |
|
Zadomowienie
|
Tosiu pospał całe pół godziny
zdążyłam kilka rachunków zapłacić i załamać się stanem konta Pożalę się trochę bo normalnie mnie już roznosi. Wczoraj się pocięłam z TŻ w sumie to oboje się wściekliśmy na ten pieprzony kraj. Sorry jak obrażam czyjś patriotyzm. Żeby dwoje pracujących i wykształconych ludzi z takim trudem wiązało koniec z końcem to ja czegoś tu ☠☠☠☠a mać nie rozumiem 6 lat temu wróciliśmy do tego wspaniałego kraju żeby skończyć studia i jakoś w swoim kraju sobie normalnie żyć ale się przecież nie da. Tu każdy patrzy jak wykorzystać pracownika do ostatnbiej kropli. TŻ to chyba niedługo będzie tylko spał i pracował coraz więcej obowiązków mu dorzucają. Wraca do domu po 9 czasem 10 godzinach i jeszcze na kompie musi wisiec ze 2 godziny czasem nosz co to ma być w umowie ma wpisane 8 h system pracy U mnie dziewczyny pozdobywały w tym roku tytuły radców prawnych i pracują za takie same pieniądze No a teraz mogę komuś przy...dolić jestem tak wściekła
|
|
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
o co chodzi mojemu dziecku to ja nie wiem
od północy nie spi, pije co chwile ja zwariuje zaraz |
|
|
|
#2167 |
|
Zadomowienie
|
Hej
witam sie po 4 dniowej nieobecności, nie było mnie tyle czasu bo Tż miał wolne i spędzaliśmy ten czas w trójkę Wczoraj byłam na spotkaniu z koleżanką która ma termin porodu na 15 października, fajnie było, Szymuś uśmiechał się bez końca. Niestety ze złych informacji moja mama znów jest w szpitalu, w sierpniu postawili diagnoze że to trzustka, a wczoraj stwierdzili że jednak nie trzustka a jelita Na piątek jesteśmy umówieni z okulistą dla Szymcia, będzie miał płukany kanalik łzowy czyt ktoś wie jak to wygląda? Pani doktor nie kazała dziecka karmić aż do wizyty a wizyta o godz 10 rano i jak ja mam to zrobić przecież będzie się wydzierał w niebogłosy z głodu ![]() Widziałam że rozmawiałyście o tym co juz wasze maluszki potrafią to i ja się wypowiem : Szymcio potrafi łapać zabawki, wszystkie jakie ma i wkłada je do buzi, zjada swoję piąstki, wyciąga smoka z buzi i próbuje go sobie włożyć do ust ale mu nie wychodzi i wkłada sobie do oka, podnosi główke do siadu ( ciągle by chciał siedzieć) leżąc na brzuszku podnosi główkę na kilka minut ale nie wysoko, śmieje się w głos, reaguje na uśmiechy i odwdzięcza się tym samym, łapie swoje stópki jak leży na plecach. Ewewe- dla AleksaAnulka - dla Misia za 3 miesiąceNeni - Taribari - ale śliczne widoczki Surka- klikam ![]() Enleve - uśmiałam się z twojej relaksującej kąpieli A i witam nowe mamusie I to by było na tyle bo młodziak się budzi
|
|
|
|
#2168 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no pobaw sie Cytat:
dla Igiego!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2169 |
|
Zadomowienie
|
Jak mogłam zapomnieć o Cynamonkach
Kochana jak czytam twoje posty to aż mi serce pęka, nie zasłużyliście sobie na to wszystko, ciągle trzymam kciuki za Adasia, wierze że dojdzie do siebie i będzie wszystko dobrze, czego wam życzę z całego serca, pamiętaj jesteśmy z wami całym sercem, trzymajce sie się kochani |
|
|
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Ja podczytuje, ale nie chce mi sie pisac. Moj zwiazek to kupa gowna. Czuje ze wszystko do Tz sie ze mnie wypala Wyc mi sie chce. Nie chce mi sie z nim gadac nawet. Whatever ![]() Wczoraj sie przekonalam jaka tesciowa jest glupia. Zbudzila mi po zlosci malego. Mielismy z Tz jechac na shake to jechalismy na stresie bo maly sie wybudzil i usypial i sie budzil wiercil sie i byl juz niespokojny Maly dzis nie zrobil caly dzien kupki ![]() Dopiero teraz walna nocna wieksza. Wybudzil sie zaczal wyc wiec musialam do niego gadac i do tego musialam swiatlo zapalic zeby nie uwalic wszystkiego :/ Teraz probuje go uspac. A ciemieniucha fajnie schodzi po tych kosmetykach emolium Pozdrawiam Was Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#2171 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
byc moze tam uda sie dobrze zdiagnozowac mame?
|
|
#2172 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny!
Baaardzo długo się nie odzywałam ale jakoś ciężko mi było się wbić i z tematem i dlatego, że czytam Was nocami z telefonu jedną ręką ![]() Z tego co czytałam o tym co u Was: - karmienie piersią: ja chciałabym conajmniej pół roku karmić, uwiellbiam to robić, ale nie wiem długo pociągną z nieprzespanymi nocami i brakiem wyjść- widomo cycki muszą być na miejscu o właściwym czasie - dużo zdrówka dla potrzebujących - witam nowe mamusie - u nas na ropiejące oczka pomogły kropelki Chibroxin - też zabieram się za wywoływanie zdjęć i zamawiam ramki gdzie można odcisnąć rączki i stópki- kiedy jak nie teraz - nam na nieszczęsne kolki pomogły krople Sab Simlex i BioGaia- czasem sie jeszcze pojawiają ale to juz nic w porównaniu do tego co było - czopki Viburcol- zastosowaliśmy raz przy kolce- podziałały po 10 min Jeszcze miałam coś pisać ale zapomniałam Mam też do Was pytanie: jak w ciągu dnia śpią Wasze maluchy? Mikołaj śpi właściwie tylko na dworze, w domu jak jest to może 2 razy po godzince i to po ustaniu na rękach albo w wózku Jak usypiają na noc? Zasypiają same?Z tego co u nas: opanowaliśmy kolki, Mikołaj aktualnie uwielbia jeść swoją prawą rączkę (?) i też wkłada sobie palce w otwarte oczka A no i widziałam, że jestem dodana na 1 stronie w urodzonych dzieciaczkach Tylko mam na imie Justyna no i termin miałam na 8.08
|
|
|
|
#2173 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
juz pierwszą dawkę rotawirusów wzięliśmy i jak skończy się ta szczepionka to jeszcze chcę pneumokoki zaszczepić Cytat:
Cytat:
bardzo dużo już umieco do płukania to mi ostatnio okulistka mówiła o przetykaniu kanalika ale nie wiem czy to to samo, że wkłada się coś żelaznego i tym przetyka, dla dziecka to nieprzyjemne bardzo ale nie bolesne i krótko trwa i że robi się to od 4 miesiąca życia Elain dla Igorka, duży z niego chłopiecAnulka dla Michałka, wszystkiego najlepszegou nas nocka ładnie przespana, Łukaszek zasnął o 21 pierwsze karmienie o 2,30, potem o 5,30 się obudził ale nie chciał jeść bo trochę brzuszek go bolał, wie spał ze mną do 7, potem o 8,40 wstaliśmy.
|
|
#2174 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej Kobietki [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43182982]Surka druga, jupi! Artuś całe popołudnie śpi, moje biedactwo ![]() Ja go nie kąpię codziennie, co 2 dni styknie ![]() Obejrzałam 2 ostatnie odcinki Przyjaciółek takie smutne zakończenie...[/QUOTE]My tez małego kąpiemy co 2 dni ![]() Cytat:
za szczepienie [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43183231]Artuś wkłada paluszki do oczu i je trze, jak jest śpiący. Tak słodko to wygląda, te malusie rączki, Boziu ja go po prostu ubóstwiam U mnie też Kacper jak śpiący jest to trze oczka naprawde słodko to wygląda ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A ja się teraz zbieram za sprzątanie bo tż wczoraj po powrocie ze mną od dentysty robił winko i zostawił mi taki bałagan w kuchni że jak by teraz ktos przyszedł to stwierdził by że tydzień nie sprzątane... Ale oczywiście w miedzy czasie będę Was podczytywać. A później spacerek z malym szkrabem bo pogoda piękna
|
|||
|
|
|
#2175 |
|
Raczkowanie
|
domciatkoale ten uśmiech rekompensuje wczesną porę
![]() Anulka_p za ukonczone 3 miesiące, czkawka to przez to że Go obgadujemy ![]() taribari hahaha słodziak z przzytulanką dzoan pewnie Olek nie miał dobrego dostępu do zegarka Oliath mega śliczny ten płaszczyk surka udanych zakupów i miłego dnia Samantha7 czy wszystkie teściowe muszą być takie durne? a my jutro kończymy 2 miesiące jeeejku cieszę się jakby nie wiadomo co to było a rano od razu obdarował mnie najcudowniejszym usmiechem na świecie jeeejku jak ja Go kocham |
|
|
|
#2176 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze Was nadrabiam.
My szczepimy 5w1 bo właśnie jest duża różnica w cenie a tylko 2 dziabnięcia więcej. Mikołaj po szczepieniu był najpierw śpiący, potem marudny i miał temp 37,5 |
|
|
|
#2177 |
|
Zadomowienie
|
Ghia no to temat poruszyłaś..... po prostu rzeka. No niestety w tym kraju to zawsze pod górke....
Katarzynka kciki za mame oby lekarze doszli wreszcie do jakies diagnozy Co do spania małej to śpi tylko na dworzu od 10.30-15 a tak to w domu jakies 15 min drzemki. Wieczorem zasypia sama. Nie uczyłam jej noszenia na rekach czy lulania przy cycku. Karmienie jak tylko wypusci cycka to myk do koszyczka włączam jej pozytywke i wychodze. Marudzi czasami ale podaje jej smoka pogłaszcze po główce i tyle. Dobra zbieramy sie bo słoneczko wyszło i to nasza godzina jest
|
|
|
|
#2178 |
|
Zadomowienie
|
Stokrotka Szymuś dziękuje
![]() tak to o to chodzi, jejku jak się boję nie wiem jak to przeżyje, czytam właśnie na necie że wkładają jakąś igłę do kanalika i przetykają, dziecko strasznie płacze bo ma głowe unieruchomioną ![]() |
|
|
|
#2179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do nocy to to w jaki sposób śpi Mikołaj jest podobne do naszych kolek które się już na szczęście skończyły. Nasz mały właśnie tak spał marudził, kwilił, stękał i prężył. Bardzo reagował jak ja coś zjadłam co mu nie podpasowało, może przyjrzyj się temu co jesz
|
|
#2180 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2181 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak poza tym to dziś mamy z Kacprem 2 miesiące ![]() |
|
|
|
|
#2182 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
![]() A w dzień też sam zasypia? Jezuuu... chyba muszę coś zrobić z tym moim szkrabem. |
||
|
|
|
#2183 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kiedy ona jest w kalendarzu szczepień?Cytat:
Oboje po studiach, TŻ studiował zaocznie i od początku pracował, ja dziennie i od połowy studiów praca, a jak nam się udaje zamknąć miesiąc na zero to jest dobrze. Nie powiem, TŻ zarabia dobrze, ale wciąż nie aż tak, żebym ja nie musiała pracować (moja ostatnia praca była za najniższą krajową+premia śmiechu warta), na wszystko kredyty, ale jak tu mieszkać w mieszkaniu z dziurami w podłodze i z hulającym między oknami wiatrem ![]() Dlatego też ja się na temat wczasów nie wypowiadam, bo jak uda nam się wyjechać na parę dni albo chociaż na weekend w góry to będzie fajnie Nie wiem, czy już w przyszłym roku, zobaczymy.Póki co - doceniam to, co mam, ciepłe, w miarę fajnie wyposażone mieszkanie (ale nie własnościowe, żeby nie było za dobrze ), obiad w garnku co dzień i że mam na podstawowe potrzeby i od czasu do czasu jakiś luksus typu krem za 40 zł A jak myślę o tym w szerszej perspektywie, to mi się wyć chce, więc nie myślę. |
||
|
|
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
Lilo tez sama zasypia
![]() A w nocy przewaznie na spiocha wciaga mleczko, beka i nawet smoka nie potrzeba ![]() Skad mi sie takie dziecko wzielo, to nie wiem za Chiny. Sama sobie lezy, sama sie bawi, sama zasypia; brakuje tylko, zeby sobie sama pampersa zmieniala ![]() Aaaaa, EDIT: Blog w podpisie...
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-10-09 o 10:29 |
|
|
|
#2185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie zaczęłam plamić i brzuch mnie pobolewa więc @ pewnie się zbliża
|
|
#2186 |
|
Zadomowienie
|
Talaaa87 -
dla KacperkaWklejam wam mojego syncia po kąpieli |
|
|
|
#2187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiem jeszcze szczerze, że czasami tylko go usypiam na rękach, ale tylko wtedy jak mi bardzo płacze z nieznanych mi powodów i tylko wieczorem. Jak sie uspokoi i widze że już "odlatuje" to go do łóżeczka i głaskanie...Mam nadzieję że to jakoś zrozumiale napisałam bo robie 10000 rzeczy na raz i za bardzo stylistyką się nie przejmuje teraz ![]() ![]() :brzy dal:
|
|
|
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
mam suchara - nie mogę się powstrzymać.
Wiecie który lekarz jest największym filozofem? Proktolog, bo to lekarz odbytu |
|
|
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ja wczoraj zapomnialam ze moje dziecko skonczylo 10 tyg!
|
#2190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śliczniutki |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.

szukam pozytywów :p

zdążyłam kilka rachunków zapłacić i załamać się stanem konta
Pożalę się trochę bo normalnie mnie już roznosi. Wczoraj się pocięłam z TŻ w sumie to oboje się wściekliśmy na ten pieprzony kraj. Sorry jak obrażam czyjś patriotyzm. Żeby dwoje pracujących i wykształconych ludzi z takim trudem wiązało koniec z końcem to ja czegoś tu ☠☠☠☠a mać nie rozumiem
czyt ktoś wie jak to wygląda?
dla Aleksa

byc moze tam uda sie dobrze zdiagnozowac mame?

wrócił akurat po szczepieniach?? Stres??
takie smutne zakończenie...[/QUOTE]

), obiad w garnku co dzień i że mam na podstawowe potrzeby i od czasu do czasu jakiś luksus typu krem za 40 zł