|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Hej.
My po karmieniu i noszeniu. Misiek śpi. Ja oczywiście wizaż, aby być na bieżąco i też powoli zbieram się do spania. Do karmienia, cium.Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#2132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43187482]Misia ja szczepiłam zioma w 9. tygodniu i nikt nic nie mówił.
Jaka branża? Pytam z ciekawości. Słońce moje śpi w łóżeczku, ale ja padłam przed 22, zawołałam TŻa, żeby podawał smoka, wstałam o 23 na dojenie.[/QUOTE] O to super. To nie będę się spieszyć z tymi szczepieniami ![]() Perse. Branża szkoleniowa ![]() Cytat:
![]() A ja siedzę i oglądam filmiki na youtube a taka zmęczona byłam ![]() Mąż usnął z Mają u nas na lóżku
|
|
|
#2133 |
|
Konto usunięte
|
My po I karmieniu. Szczepionka nam rozregulowala rytm, karmilismy sie o 21, potem bujanko i teraz o 2, na szczęście usypia.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2134 |
|
Wtajemniczenie
|
Misiaczka-my sie szczepilysmy w 11tyg
A u nas karmienie nr 100 :banghead: Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
Konczymy Pierwsze...tfu bez poszczepiennych atrakcji, oby tak dalej.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 03:30 ---------- Poprzedni post napisano o 03:24 ---------- PERSE a pneumo tez braliscie? Bo ja tak mysle ze Antos wczoraj od tego pneumo mi cyrk zrobil. Mam nadzieje ze dzis lajtowo juz bedzie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2136 |
|
Zakorzenienie
|
Karmienie 1
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
U nas 4 nad ranem a sara wstała sobie. Gotowa do imprezy, oczy otwarte, uśmiech na twarzy, wali kupe i ma czkawke.
No żyć nie umierać Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2138 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez sie witam, wyspana, po 3h snu
alik walnal mega kupe z trajektoria lotu na plecach, a teraz kosmosi w lozku, wypluwajac smoczek co chwile. Az zal sie klasc
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
Powyżej setki już nie licz :p
Nr dwa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka: wszystkiego najlepszego dla Michałka!
Nasz Galganek też przed chwila 3mies skończył ![]() Angelak: masakra z tym co się teraz dzieje.strach gdzieś wyjść.. Aleksandra: witamy u brawo za odwagę )Ev: noo widzisz Aleks postanowił w swoim czasie podnosić główkę ![]() Baloniki: bardzo ładnie się gabi rozwija My braliśmy na NFZ plus acelularnego krztusca/tezca itd..generalnie 3klucia. Igi płakał ale nawet nie każdy dorosły lubi igły..zaraz po kluciach się uspokajał i nawet uśmiechał wyszłam z założenia ze wg mnie to lepsze rozwiązanie niż skojarzone...maz miał za dużo do czynienia z reakcjami po tych 6w1 czy 5w1. Każdy jednak sam decyduje a temat szczepień nie jest łatwy. Też spotkałam się ze zdziwieniem dlaczego nie skojarzone, ze przecież lepsze (lekarze w przychodni) ze może jednak bo przecież może być gorączka i 3wklucia na NFZ... Wole gorączkę i wieksza senność oraz chwile płaczu..a potem spokój ale to moje zdanie.
|
#2141 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja walcze z odbiciem a tu nic a ile go odloze yo ryk a na ramieniu to spi lobuz w najlepsze.... jak na ramieniu moxna spac ?
A jeszcze sie nie chwalilam tz dorwal znow fuszke dwa razy w tyg tylko ale zawsze cos i dzis bylam sama z lobuzami ... dom troche jak wysypisko wygladal ale obiad ugotowany , pranie zrobiobe a dzieci i ja ubrani i nakarmieni i Xawcio zdazyl do przedszkola. ciekawee kiedy posprzatam hihihi
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() Miś mój o 4:55 skończył dziś 3 miesiące. Słońce moje takie już dorosłe....O i właśnie dostało czkawki. ![]() ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Dziękujemy i dla Gałganka- Wszystkiego najlepszego!!!! |
|
|
|
#2143 |
|
Zadomowienie
|
Witamy się tego pięknego poranka. Za oknem przywitał nas piękny wschód słońca i mgła nad polem. Pozytywy wczesnego wstawania
![]() Misiaczka my się szczepiliśmy w 13 tyg. i Ptyś prawie w ogóle nie płakał i zupełnie go nie wzruszyła ta przygoda. Braliśmy 5w1 i wkłucia w ramie bo ponoć mniej boli. Karolajn może Hania domaga się już normalnego żarcia, że tak często na cycku? Może zapodaj jej już kaszkę na kolację? dla wszystkich ukończonych miesięcy i tygodni ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2144 |
|
Zadomowienie
|
Chyba podwójnie mi post przesłało...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Marika (23 tc) Edytowane przez taribari Czas edycji: 2013-10-09 o 08:02 |
|
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Kiepska nocka za nami po raz pierwszy w zyciu Lili. Biedulka moja ma straszne zaparcie, nie daje rady wydusic kupki, normalnie zaklinowana, a tak sie cisnela, ze az spodcona cala. O 7 rano dalam jej czopeczek, rumianek do picia i kropelki na kolki. Zasnela przy TV, ale wlasnie placze
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
dziś mega ciężka noc, to chyba wszystko wina teściowej.... byliśmy u niej na obiedzie bo zapraszała i co ?? nie zrobiła obiadu ![]() dziecko wyszło rozkapryszone i płaczliwe. nie bede nadrabiać teraz bo idziemy na spacer do sklepu |
|
|
|
#2147 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my raz mieliśmy i strasznie się męczył. Lekarka kazała nam dawać wtedy więcej wody do mleczka i dużo przepajać. Pomogło i tego Wam też życzymy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
|
|
#2148 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U nas noc w połowie przespana, w połowie wyjeczana, ale ogólnie spoko, nie było źle. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
Niedawno wstaliśmy
Mój Syn obudził mnie uśmieszkami. Nóżka zaczerwieniona, ale skoro Antek jest w tak dobrym humorze tzn. ze jest ok Słońce zagląda nam do sypialni, przebija się przez lekką mgiełkę. Tż jeszcze chrapie, kot uwalił się na przewijaku, ja popijam kawkę i głosuję.... Idylla! OLIATH, nam lekarz i położna kiedyś powiedziała, że jakby kupki nie było jakiś czas albo by się pojawiły zatwardzenia to rano na czczo 2 - 3 łyżeczki ciepłej przegotowanej wody dać. Czasem daję jak 3 dni nie robi, zaraz potem masaż brzuszka z przyginaniem nóżek, ich trzęsieniem-rozluźnianiem i zaraz po tym albo w ciągu dnia kupa jest. Tfuuuu na psa urok zaparć jeszcze nie było, a przerwy w kupach kilkudniowe bez nich to ok. |
|
|
|
#2150 |
|
Zadomowienie
|
Zobaczcie jak zasnęło moje dziecko
|
#2151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witamy się po cudownej nocy!!
Moje dziecko o 20 już spało jak suseł. Bez jęczenia, kręcenia, bez pierdzioszków itp. Tak spał do 2:40 Najadł się i dalej w kime do 7:15 z dwoma podaniami smoka o 4 i 6 Cytat:
Tak, ale przy maluchu można wykupić w samolocie kołyskę ![]() Cytat:
To my jutro kończymy 3 miesiące!! ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43188228]My nie mieliśmy pneumo jeszcze, bo kończyliśmy rota wczoraj. Nastepnym razem pneumo... To jest w zastrzyku czy do wypicia? .[/QUOTE] W zastrzyku i podobno boli...
|
||
|
|
|
#2152 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2153 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
już sobie poszedł ale ze dwa tygodnie go trzymał. Ciekawe czemu wrócił akurat po szczepieniach?? Stres??Cytat:
Cytat:
Eveewegratuluję postępów Aleksa. Nie potrzebnie się martwiłaś I strasznie miło czyta się takie refleksje ![]() Co do tego autyzmu po szczepionkach. Jak byliśmy z Antkiem w szpitalu rozmawiałam z zastępcą ordynatora, babeczka i mama przy okazji. Mówiła, że z tym autyzmem to było tak, że jakiś amerykański profesor palnął sobie, że te skojarzone szczepionki mogą powodować autyzm potem przeprowadzono badania pod tym kątem i gość po dwóch latach musiał wygłaszać oficjalne sprostowanie, że to nie prawda. Wiadomo sprostowanie nigdy się tak nie rozniesie jak pierwotny news jeszcze taki sensacyjny. Czy to prawda nie wiem, ale mam nadzieję bo ja tych szczepień też boję się jak ognia. Odwlekam pneumokoki, za dwa tygodnie II szczepienie z tych podstawowych. U nas pneumokoki sponsoruje miasto więc choć tyle kasy zostanie w kieszeni. Cynamonki mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze. Myślami jestem z Wami. |
||||
|
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43188420]
Ale pneumokoków się strasznie boję, więc trzeba będzie przeżyć...[/QUOTE] My juz mielismy pierwsza dawke i Misia zabolalo bo sie czerwony zrobil i wpad.w ryk.. Pozniej bylo juz ok. Bawil sie i smial |
|
|
|
#2155 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nie dogadaliśmy się rano z Olkiem.. gdy zasypiał po karmieniu przed godz. 7 powiedziałam mu, że wstajemy jak będzie cyfra 8..no i była 7:48 ![]() Obdarzył mnie przy tym tyloma uśmiechami, że musiałam mu wybaczyć Piszecie, że Wasze pociechy potrafią przekręcać się, chwytać..a mój w tym czasie zamiast ćwiczyć motorykę ciała, ćwiczy głos..skubany nauczył się pokrzykiwać i matkę teraz popędza
|
|
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
na szczescie znalazlysmy przed chwila w pieluszce wielka mega kupe o konsystencji plasteliny Przyszla nasza spacerowka, wymaga wyprania/ odrdzewienia miejscami, nowych paskow do zawieszenia i podoliwienia zaczepów , ale w koncu ma wiecej lat niz ja, wiec wybaczam poza tym, za ta cene (90 pln z dostawa ) to grzech by byl kaprysic ![]() Wlasnie ide ją prac
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
Taki płaszczyk jesienny kupilam Alicji
Jakoś tak latwiej mi teraz wydac wiecej kaski na cos dla Lali, co nastepnie zachowam dla Lilo. Normalnie kazda horrendalna kwote spokojnie dziele na dwa i zaraz lzej na sercu
|
#2158 | |||||||
|
Przyczajenie
|
Fiazo - odnośnie wieku, jestem najstarsza mamą na tym wątku
jeszcze przez 5 dni będę miała 38, a potem 39 lat Spróbuję wielocytowanie, ale czy się uda ???? Cytat:
![]() mój ma lekki meszek na czubku głowy, ale z tyłu ma dłuższe włoski i niestety też niedawno odkryłam ciemieniuchę Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Niestety nie pomogę, z domowych przetworów robię tylko ogórki i kapustę kiszoną Cytat:
Fajnie byłoby jakby wszystkie miały dłuższe przerwy między karmieniami i dały trochę matkom zając się innymi sprawami (patrz: wizaż) ![]() [QUOTE=tweedledee;43184406]Hej laski, ja próbowałam wam dzisiaj odpisac z telefonu tzta, ale wszystko cholera wziela i drugi raz mi sie nie chce. Wiec napisze tylko o sobie ![]() A co najlepsze, zważyłam się u ginki, pierwszy raz po wyjsciu z szpitala, został mi jeden nadprogramowy kilogram jestem w totalnym szoku bo w ogole tego po sobie nie widze, jak dla mnie ciagle mam policzki turbo chomika Może dlatego, że jestem karakanem, na wyższych babeczkach lepiej widać takie zmiany.Ale wagą nie ma co się podniecać, bo primo: waga nie jest wyznacznikiem niczego, całe ciało to galareta, secundo: już przed ciążą moja waga do odpowiednich nie należała Także liczę, że moja dieta cud, czyli Alik-pijawa, pochłonie jeszcze z 6,7kg i będę zadowolona A później zmiażdże flaka![]() AgaPlast gratulacje kaski Ja też się pałuję z ZUSem, nawet bardziej niż ty, bo nie zobaczyłam jeszcze ani jednej złotówki z l4, na którym jestem od lipca a składki też muszę opłacać![]() QUOTE] Jak piszecie o spadkach wagi, to aż mi wstyd, jak czytałam poprzednie ciążowe wątki było mi wstyd, że przytyłam aż 25 kg teraz mi wstyd, że zostało z tego jeszcze 15 nadprogramowych kg, ale dopóki karmię, to nie myślę o diecie, mam nadzieję, że później uda mi się wrócić do wyjściowej wagiOdnośnie ZUS - jak są jakieś błędy w dokumentach, to w niektórych oddziała ZUS nawet o tym nie informują, jak się coś przedłuża to najlepiej dzwonić do nich i pytac o wypłatę świadczenia, mają 30 dni na wypłatę, a czasami można się dowiedzieć, że czegoś brakuje i oni wcale nie informują o tych brakach Cytat:
- dwóch starszych chłopaków szczepiłam tylko tymi podstawowymi na NFZ i było dobrze. Inna sprawa, że to było wieki temu, medycyna się rozwija i być może nie powinnam kurczowo chwytać się metod sprzed 10 lat.
|
|||||||
|
|
|
#2159 |
|
Zadomowienie
|
Odnośnie szczepień to my wybraliśmy 5w1 bo po 1 nowsze a po drugie mniej wkłuć. Gdyby te na NFZ były dawane po jednej co tydzień na przykład, to bym się zdecydowała na nie, bo co to za różnica czy się dostaje wszystkie bakterie za jednym zamachem w 1 czy w 3 wkłuciach? Najbardziej kontrowersyjną szczepionką, którą podejrzewano o wywoływanie autyzmu jest ta na świnkę, różyczkę i odrę i to jej się najbardziej boję.
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
Część słoneczka
Dzisiaj nie dam rady was czytać, sprzedaje Lile mamie i jadę na ploty z koleżankami Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

i też powoli zbieram się do spania. Do karmienia, cium.

dla wszystkich ukończonych miesięcy i tygodni

już sobie poszedł ale ze dwa tygodnie go trzymał. Ciekawe czemu
wrócił akurat po szczepieniach?? Stres??

jeszcze przez 5 dni będę miała 38, a potem 39 lat
a składki też muszę opłacać