|
|
#2161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
Cytat:
) i zakochany klaun
|
|
#2162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja napiszę co zaobserwowałam u nas ![]() Jak ma jakiś większy kawałek z którym sobie poradzić nie może to go zwyczajnie wypluwa z buzi. Jak coś jej tam nie pasi to się nauczyła palcami przesunąć w buzi np. chrupka kukurydzianego. Ostatnio w chrupku kukurydzianym były jakieś grubsze części i je wypluła. Także myślę, że dzieciaczki mają chyba taki odruch bezwarunkowy. Zresztą ja widzę, że ona dziąsłami sobie to rozgniata. |
|
|
|
|
#2163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Klocki : polecasz, warto? Kusza mnie. Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2013-11-07 o 20:50 |
|
|
|
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z parówkami mnie powaliłaś... sorry, ale dla mmie parówki to świństwo, ja nie jem a co dopiero moje dziecko. Ale kazdy robi jak uważa ;p
|
|
|
#2165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2166 | |||
|
Zadomowienie
|
To coś omyliłam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ATy niedobra ![]() Cytat:
|
|
#2167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daje mu np takie wieksze kawalki banana (ode mnie z reki) i ladnie sobie z nimi radzi, bo miekkie sa. Marchewke z zupki tez ładnie memla. Chleba np w ogole nie chce wziac do buzi... Innych rzeczy jeszcze nie probowalam. Ale zamierzam W ogole moje dziecko bardzo malo rzeczy je samo (tzn ze trzyma w raczce i pakuje do buzi). Nie siedzi oczywiscie sam, a dostalismy drewniane krzeselko do karmienia i bez siedzenia ani rusz :/ |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jeszcze może biały miśśśśśśś dla dziewczyny aaaaa, którą kocham i będę kochał wciąąąąąąąż!
|
|
|
#2169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to mnie własnie w tej kołysance urzekło ![]() masakra... własnie takich sytacji się boje. Cytat:
|
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
o to to
|
#2171 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2172 |
|
Zadomowienie
|
Głownie o świętach myślałam Lubię go czasem wystroić ![]() Pieto sę czasami dławi jedzeniem np. chlebem, Okropne to jest
|
#2173 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cena była kusząca- dlatego wzięłam no i spodobał mi się właśnie ten dłuższy tył- do geterków będzie fajna ![]() a klocki polecam- Julka się nimi zainteresowała. Ja jej coś buduję- ona burzy, tłumaczę jej kolory, wkłada i wyciąga z tego worka, . Większa frajda pewnie będzie jak sie sama nauczy je łączyć. Ale na to musimy poczekać I jak je wysypiemy wszystkie na podłogę to czuć w pokoju bo tak pachną Wiadomo, że nie jest to jakiś extra zapach kwiatów ale przyjemny mimo wszystko
|
|
|
#2174 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a z klauna znam słowa- klaun, zakochany klaun (chórki w tle nananana) on ma takie czułe serce i znowu chórki
|
|
#2176 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja tylko chrupki i chleb. Wszystko inne jest na niej lub podłodze ![]() Cytat:
Twarde jabłko ścieram na tarce, bo też się boję. Ale jak miałam mięciutkie gruszki to normalnie jej kawałki dawałam. |
||
|
|
|
#2177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to trzeba je wcześniej robić, żeby poleżały czy nie?Cytat:
|
|
#2178 |
|
Zadomowienie
|
Macie mojego całuśnika
![]() sorry za mój zachrypnięty głos http://www.youtube.com/watch?v=STnb0...ature=youtu.be
|
#2179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jest jak rozbity dzban, klaun zakochany klaun! Zdarzyło się pewnego dnia- zakochał się klaun w dziewczynie nananaaaaaa
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słodko |
|
|
|
|
#2181 |
|
Zadomowienie
|
Nie ma problemu, jutro postaram sie go odkopac to ci podesle, ja mam ambitny plan zabrac sie za wypieki pod koniec listopada. Zdarzalo mi sie piec w polowie grudnia i tez byly smaczne, ale wiadomo im dluzej piernik polezy tym lepiej.
|
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2183 |
|
Zadomowienie
|
A gdzie sie nasza Fewcia podziewa?
Debrah widzialas moja odpowiedz na twoje pytania?
|
|
|
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj czytalismy Pietraszkowi ksiazke dzisiaj wzial ksiazeczke w lapke i za mna chodzil i targal za spodnie
dzisiejsze usypianie 15minut!!!!!!!!!!! i obylo sie prawie ze bez placzu ![]() wyrabiam schemat mu powoli, wsadzam do lozeczka, 15-20min daje jeszcze zabawy (oczywiscie ja w lozeczku dzisiaj poszlo pedzikiem zeby jeszcze w nocy ladnie spal ![]() uparlam sie na to "samodzielne" zasypianie bo nie zawsze mam mozliwosc bujania go w wozku (a na rekach nie usypia), czeka nas na swieta podroz ciapongiem i jak go uspie? raczej tam nie bedzie miejsca na bujanie takze jestem mega happy, ze tak nam idzie sprawnie ![]() a w dzien jeszcze w wozku, ale mam nadzieje to zmienic, tylko ze jeszcze stawiam na wygode hje!!!! olosie!!!!!!!!!!! ile ona je!!!!!!!! no i dobre spostrzezenie (misiael? treselle?) ona nie ma zbyt rozepchanego zoladeczka? nie je za duzo? dzisiaj babelek ladnie nam jadl, no obiadek na 2 razy, wczoraj w dzien obylo sie bez uu, natomiast dzisiaj o 14 musial dostac, za to na noc nie chcial. kaszka wystarczyla ![]() dziewczyny jak mnie nadupca glowa ide spac bo wykitujejutro klikam poduszki i poszewki na zaglowek bokeh pw dotarlo?
|
#2185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jaki słodziak Julka dzisiaj wymyśliła zabawę, że ucieka a ja ją gonię i gilgoczę po brzuszku, ubaw ma po pachy, aż się kładzie na podłodze ze śmiechu
|
|
|
#2186 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nic z tego co piszesz nie wydaje mi sie jakos szczegolnie diagnostycznie niepokojace, aczkolwiek pamietajmy ze ja sie dopiero ucze - dla mnie Twoje dziecko jest owszem, trudniejszym, bo byc moze bardziej wrazliwym i emocjonalnym przypadkiem (Szaja kiedys wrzucila fajny link o high need baby, pamietasz?)..i Wam to z wiekiem minie. Rozumiem cie bardzo dobrze, zwlaszcza po ostatnich nockach co to znaczy wyczerpanie fizyczne i przykro mi ze sie meczycie..ale nie sadze, zeby "magiczne sposoby" byly lekarstwem dla Was. Pytalam cie tez o to co wy czujecie, gdy dziecko placze - bo dziecko podniesione z lozeczka i przytulone do rodzica czuje szybkosc jego oddechu, bicie serca, a wiec i zdenerwowanie. Naturalne, ze jestescie spieci i jest trudno, bo tylko cyborg nie bylby sfrustrowany..ale skoro dziecko sie uspokaja przytulone, uspokaja sie kiedy sie zareaguje na jego wolanie..to tym wiekszym absurdem jest przedluzanie oczekiwania i reakcji na placz. Nie chodzi rzecz jasna o panike i potykanie sie o wlasne nogi " bo placze" ale spokojne podejscie tak szybko jak to mozliwe i zareagowanie zgodnie z potrzeba dziecka. Piszesz, ze TO DZIALA, wiec tego sie trzymajcie *To w jaki sposob dziecko reaguje na niepowodzenia, na krzywde i stres - i jak silna to jest reakcja, moze mowic o cechach temperamentalnych - dzieci dlugo dlugo placzace np po upadku beda bardziej neurotyczne, silnie przezywajace - takze kiedy dorosna, bo taki maja temperament i tego nie da sie zmienic, czy zwalczyc. Ale sama piszesz, ze u was tak nie ma, wiec moze po prostu "za czasow malucha" jest tak trudno, a potem odpusci, tego zycze ![]() **Cytat:
przyznam, ze nigdy, przed urodzeniem corki, nie myslalam o pracy z dziecmi, pewna, ze podejscia u mnie brak.Co do przytulania: u nas to samo. Jak jest bardzo wyspana to obudzi sie wesola i bez placzu, a poniewaz mamy krotkie drzemki przewaznie, to zdarza sie to rzadko. Cytat:
Co do zasypiania u Was : noszony tez nie zasnie, tylko piers? U nas albo piers, albo Tula. Obecnie jak jest bardzo zmeczona to wystarczy ze biore ja w Tule, zapne, a ona juz ma glowe wtulona we mnie i oczy zamkniete, od razu! Wystarczy ze sie przejde pare razy i spi. Nie da rady by zasnela w lozeczku, z nami na lozku, w bezruchu na rekach - chyba, zeby przy piersi. Faktem jest, ze czesto dostawiam - i moze to rzutowac na mniejszy apetyt, ale pilnuje by jednak troszke glodniala miedzy posilkami i probuje dawac stale jedzenie.. Cytat:
Przyznam sie szczerze, ze mi szczeka opadla do podlogi jak przeczytalam ilosci O_O, ale fakt, ze ja nie jestem dobrym przykladem rozszerzania.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale jak przy odwracaniu uwagi: zabawiacie i znienacka hop lyzeczka w buzie? U nas sie tak nie da, jak zabawiam to jest gorzej, bo mi lyzeczke z reki wytraca, generalnie zaraz potem tarcie oczu, krzyk i placz. Je tylko wtedy jak ma ochote i sama glodna jest, wtedy otwiera sama buzie, nic nie wcisniesz. W efekcie czego zjadla dzis : kp caly dzien + 2 lyzki zupy + kawalek banana + 2 chrupki kuku. Kaszka, zupa, kanapka, deserek, owoc - w koszu na smieci Cytat:
No i do tego jeszcze predyspozycje do nadwagi i cukrzycy - tez w niemowlectwie. |
||||||||
|
|
|
#2187 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wpisz sobie w google - klocki clemmy i sobie zobaczysz ![]()
|
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wlasnie klikam mlynek, zamierzam mielic pestki i dodawac do zupek/kaszek. Kurcze, piekna rzecz, ale jaka cena ![]() Lumpy mnie za bardzo rozpiescily ![]() U nas chrupki, wafelki i ciasteczka od wielkiego dzwonu... |
|
|
|
|
#2190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:54.

) i zakochany klaun 

nawet za nieświadome
jak byłam mała, to uwielbiałam tą piosenkę, miałam oryginalną kasetę nawet 
a ja potrzebuję 80/86, jakby któraś gdzieś w necie widział to dajcie znać 

*
:non iewiem: