![]() |
#2161 |
Konto usunięte
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47297117]To samo stwierdziłam
![]() I to przeważnie w zależności od tego, po której stronie się stoi ![]() a to jakaś wojna jest? Myślałam, że rodzice (dziadkowie) z jaskrawymi przykładami OZM wzbudzają tak samo negatywne politowanie u rozsądnych matek ![]() Chyba, że jako, że urodziły dzieci muszą stać ''z urzędu'' po stronie OZM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2163 |
Konto usunięte
|
Nie do końca o to mi chodzi.
Raczej jak się jest po drugiej stronie mocy, to się na wiele rzeczy wcześniej niedopuszczalnych patrzy inaczej - ale nie na wszystkie oczywiście. |
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Konto usunięte
|
moim zdaniem nie, ale nie mam zamiaru się kłócić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2165 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
chociażby dlatego, żeby matka mogła chociażby ze spaceru wejść do takiego miejsca, przewinąc w spokoju dziecko, zamiast robić to publicznie budząc powszechne zgorszenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47297313]Nie do końca o to mi chodzi.
Raczej jak się jest po drugiej stronie mocy, to się na wiele rzeczy wcześniej niedopuszczalnych patrzy inaczej - ale nie na wszystkie oczywiście.[/QUOTE] O tym pisalam też. ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2167 |
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47297313]Nie do końca o to mi chodzi.
Raczej jak się jest po drugiej stronie mocy, to się na wiele rzeczy wcześniej niedopuszczalnych patrzy inaczej - ale nie na wszystkie oczywiście.[/QUOTE] i to jest słowo kluczowe ![]() ja co prawda dzieci nie mam i nie będę mieć, ale zauważyłam, że im jestem starsza tym więcej ludzkich zachowań mi ''zwisa i powiewa'' - kiedyś byłam młodą gniewną z ''nie'' na wszystko. teraz trzeba się bardzo postarać, żeby mnie wyprowadzić z równowagi. nawet w samolotach odkąd odkryłam wielkie skórzano-gąbczaste słuchawki, nawet wrzeszczące dzieci mi nie przeszkadzają ![]() (tylko kopania w oparcia i tego przewijania na stoliku nie zniesę ![]() Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2014-07-14 o 12:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2168 |
Ekspert od Dupy Strony
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47296529]No bo dziwnym trafem ja ani nie widuję takich matek, które podtykają mi kupę pod nos, które wstawiają 100 zdjęć, które machają mi przed oczami piersią. Poważnie, nie widzę, nie znam. A nie mieszkam na żadnym wybitnym, elitarnym osiedlu, a wśród znajomych mam różne osoby, no i czasami zdarza mi się wyjść gdzieś.
Dla mnie większym problemem niż ześwirowana mamuśka jest taka, która szarpie swoje dziecko i krzyczy do niego (w otoczeniu całej rodzinki i sąsiadów, obrazek ze wczoraj) ty debilu, ty histeryku. Ale to nie w tym temacie. Wyolbrzymianie chyba działa w obie strony ![]() Albo każdy widzi to, co chce widzieć.[/QUOTE] No dziwnym trafem ![]() Tak samo było z tym wpychaniem się matek z wózkami do zatłoczonych autobusów - "nie, na pewno tak się nie dzieje bo JA nie widziałam", kilka dni temu jakaś dziewczyna napisała, że przez cały okres studiów niemal codziennie miała taką sytuację. O ile dobrze pamiętam tamten wpis. Nie wiem, wam to trzeba nagrać, żebyście uwierzyły ![]()
#2169 | |||
Konto usunięte
|
Powodzenia w zwracaniu uwagi patologii. Zwłaszcza jak sama idziesz z dzieckiem.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47296643]No niestety nie zwróciłam, ponieważ tak jak pisałam, była w otoczeniu całej rodziny i znajomych, rzecz odbywała się na imprezie plenerowej, ja sama szłam z dzieckiem (z dzieckiem jestem 100 razy bardziej uważna jeśli chodzi o wiele rzeczy), a ludzie ci delikatnie mówiąc nie wyglądali na chętnych do nawiązania dialogu.[/QUOTE] Otóż to. Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- http://wiadomosci.wp.pl/gid,14788991...a,galeria.html Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2170 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Mnie tak. To to samo co koleżanka wyżej wstawiła na drugim zdjęciu.
![]() |
#2171 |
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47293591]To dlaczego Ty decydujesz, gdzie jej wygodniej karmić? To jest właśnie to, co pisałam wcześniej...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Jak karmi dyskretnie, to ok, ale są matki które zupełnie nie przejmują się tym co pokazują. A co w tym strasznego? Chcą się pochwalić jedną z najważniejszych chwil w życiu. Jak dla mnie OZM to wstawianie gołych zdjęć dzieci do internetu... Nie dość, że nie wiadomo kto to zobaczy, to jeszcze później dziecko podrośnie i będzie mu głupio.
#2172 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Wg mnie powinny być w każdym większym kompleksie budynków. ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Mówcie co chcecie, ale nigdy nie zrozumiem i nie przewinę dziecka w restauracji, choćbym urodziła pięcioraczki.
![]() |
#2173 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2174 |
Zakorzenienie
|
[/COLOR]
Mówcie co chcecie, ale nigdy nie zrozumiem i nie przewinę dziecka w restauracji, choćbym urodziła pięcioraczki.[/QUOTE] Dlatego szanująca się restauracja powinna mieć przewijak. :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio ludzie nie mają granic. I dla mnie upublicznione usg to ozm.
![]() |
#2176 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2177 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Owszem, ale jeśli nie ma to j.w.
---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
« czasami piszę z telefonu, więc proszę o wyrozumiałość w razie błędów. Mój słownik czasami ma inne zdanie niż ja :p »
![]() |
#2179 |
Konto usunięte
|
jak napiszę, że mnie denerwuje, jak matka wchodzi z synkiem pod prysznic, gdzie są nagie kobiety to mnie zjedziecie, że się czepiam?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2181 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiele razy mi sie zdarzylo przebeirac na siedzeniu obok, bo wygodniej niz w tej malutkiej lazience w samolocie. To nie znaczy ze komus pod nosem przebieralam. Jak siedzimy w trojce sami ja z dziecmi to nie widze problemu przewinac na siedzeniu. Cytat:
to nie OZM tylko glupota |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2182 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() powiedziałam w damskiej bo jednak mam wrażenie, że w damskich toaletach jest czyściej - może to moje subiektywne odczucie, ale jednak chyba więcej facetów nie myje rąk po i jakos tak nie wyobrażam sobie przewijania dziecka wśród pisuarów i panów, którzy strząsają na wszystkie strony ![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2183 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2184 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2185 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2186 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ale ekspertem nie jestem ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mnie to oczywiste ze jak przewijam dziecko to klade kocyk, i dziecka skora nigdy nie dotyka fotela Watpie ze ta kobieta kladla brudny tylek dziecka na ten stolik. A wy dramatyzujecie ze tam sie je, a jak ludzie brudnymi rekami dotykaja to juz nie przeszkadza. Sadze ze wiele osob nie dokladnie myje rece po uzyciu toalety, z pewnoscia znajda sie tacy co wogole nie myja Edytowane przez OYE Czas edycji: 2014-07-14 o 15:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2188 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
I pan który siedział koło tej kobiety nie powinien miec pretensji, bo przecież to nic takiego, stolik na pewno jest brudny a od smrodu się nie umiera. A ta wredna stewardessa się przyczepiła ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osobiscie nie popieram przebierania dzieci pod nosem drugiej osoby. Ale czy na tym stoliku (chodz nie wyobrazam sobie tego bo to malutki stolik) czy na fotelu jak nikt nie siedzi obok to co innego. Mnie bardziej smieszyl fakt jaki dramat to byl bo na tym stoliku sie je. Tak jak by faktycznie ta kobieta polozyla brudny tylek dziecka na tym stoliku. W somolocie oglnie jest masa zarazkow i sama bym zyciu bez serwetki czy tacy/talerza jedzenia na tym stoliku nie polozyla. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2190 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() i obawiam się, że mogła położyć to dziecko gołą dupą bo chyba była zdziwiona faktem, że jej dziecko się wypróżnia, skoro woreczka na zużytego pampersa nie miała i dopiero z wielką łaską raczyła go wrzucić do worka przyniesionego przez stewardessę (nie wiem - chciała go zabunkrować pod siedzeniem???) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.