Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII) - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-02, 22:19   #2161
Kija80
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
szajka, fajna ta strona tylkoklocki, co podałaś mi linki; znalazłam tam coś dla 3 latka http://tylkoklocki.pl/p/64/791/klock...a-wiekowa.html (musiałam ograniczać finanse, bo jak weszłam na konto, to ); znalazłam jeszcze klocki dla 8 latka, ale to muszę czekać na jakiś dopływ gotówki, bo jestem spłukana po dzisiejszym dniu

u Was to tydzień bez choroby tygodniem straconym
Do 11go listopada było ok, od urodzenia małej żadne nie miało nawet kataru, Grześ ostatnio był chory bodajże we wrześniu tamtego roku i były to jakieś zwykłe przeziębienia, katarki. Teraz się tak coś posypało
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 22:20   #2162
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Przyszedl nam dzis fotelik, jednak kupilam maxi cosi. Nie wiem tylko jeszcze jak sie go montuje w aucie, musze cos na yt obejrzec
ja też musiałam na yt najpierw ogarnąć, bo te nalepki na bokach nic mi nie mówiły

a co do jedzenia, to nie mam pojęcia, bo u nas od początku szło dobrze i problemów nie było

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 22:22   #2163
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Nawijko : tule. Tez mialam trudne 2 dni, z mala przyklejona non stop do mnie, spiaca na siedzaco na mnie. Przetrwalam mowiac sobie, ze to mija. Minelo. Tylko jesc musisz, najwyzej zamow cos na wynos, bo sily sa ci potrzebne, jestes kp
Mnie tez jedynie to ratuje...
Dziekuje za zainteresowanie

Spiii, to i ja sie drzemne.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 22:24   #2164
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
A jaki masz typ cery? Bo to jest krem z przeznaczeniem dla tłustej i normalnej z tłustymi miejscami (czyli mieszanej), matujący... Jak masz suchą, to się nie będzie nadawał. Tzn na pewno jako tako będzie nawilżał, ale dla cery suchej (a taką, wnioskuję po wypowiedzi, posiadasz) nie będzie to wystarczające nawilżenie. No i obietnica "matujący" mnie osobiście mierzi w kremach, ale to może dlatego, że ja jestem sucha jak wiór i nie cierpię kosmetyków matujących.
a jakie kremy polecasz do cery suchej?

Cytat:
Na allegro chyba generalnie obie wersje sa sporo tansze, chyba po 112 czy tam 115 zl widzialam, no + dostawa.
Ale w sumie nie zaluje ze to szczeniaczek a nie siostrzyczka, co za roznica, maskotka ladna, kolorowa, fajne piosenki. A jednak sporo taniej wyszlo. Gdyby nie promocja Smyka pewnie wzielabym siostrzyczke, bo taka byla pierwotna wersja, ale cena zrobila swoje

Przyszedl nam dzis fotelik, jednak kupilam maxi cosi. Nie wiem tylko jeszcze jak sie go montuje w aucie, musze cos na yt obejrzec

Dziewczyny - rady jedzeniowej mi trza. Co byscie zrobily? moja ma problem z grudkami i teraz co? dawac uparcie sloiczki odpowiednie do wieku z ryzykiem, ze znowu nie bedzie jadla zupelnie nic poza uu, czy dawac rozne, takze te mlodsze, zeby jednak cos poza mlekiem jadla..nie wiem.;/
dawalabym tez te |mlodsze" sloiczki, a probowalas dawac sloiczki z makaronem? moze ryz Amelce nie smakuje
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 22:26   #2165
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny Pietraszko nam sie rozlozyl chyba zwalalabym na zeby ale kaszel mi sie pieronsko nie podoba, budzi nam sie z kaszlem placze raz wpadl w taka serie ze oddechu nie mogl zlapalc
kurcze, kolejny chory

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Do 11go listopada było ok, od urodzenia małej żadne nie miało nawet kataru, Grześ ostatnio był chory bodajże we wrześniu tamtego roku i były to jakieś zwykłe przeziębienia, katarki. Teraz się tak coś posypało
to oby przystopowało, bo limit wyczerpiecie

Stary 2013-12-02, 22:27   #2166
nancykenator
Zakorzenienie

Debrah u nas raz grudki przejdą, a raz nie od czego to zależy

ellmi dla tż

Lady zdrówka dla Pietraszka

Bokeh podasz przepis ? Bo ten sos mnie intryguje

nawijko tulę mocno oby dzisiaj Kubuś miał tą lepszą noc i żebyś się wyspała...
pisałaś w końcu, co się wydarzyło w Biedrze? Bo chyba przeoczyłam...

oglądam Taniec trzcin, ogląda któraś?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 22:27   #2167
sarah67
Zadomowienie

chcialam wstawic zdjecie mojej 11-sto miesiecznej dziewczyny ale cos nie chce sie wgrac

dobranoc
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 22:33   #2168
Debrah
Zakorzenienie

Co to ten taniec trzcin i gdzie?

U nas tez dziwnie z grudkami, bo czasem zje, a czasem prawie rzyg i cofka od razu.

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Lady : biedny Pietraszko, kurcze sezon chorobowy widze trwa..;/
Spokojnej nocy!
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 22:35   #2169
nancykenator
Zakorzenienie

film dokumentalny o święcie w Suazi
ogólnie teksty takie walą, że szok
rozmawiają dziewczyny o seksie i jedna mówi, że straciła dziewictwo w wiek 15 lat a druga mówi, że pamiętam, wtedy wszyscy się z Ciebie śmiali, ze jesteś najstarszą dziewicą na świecie
albo tatuś, który chce sprawdzać, czy jej córki są nadal dziewicami -regularnie, żeby bały się chodzić do buszu z chłopakami...

na jedynce
Stary 2013-12-02, 22:36   #2170
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43989953]mówisz i masz

http://joemonster.org/art/8073[/QUOTE]

LADYYYYYYY....przyłóż palec

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 22:39   #2171
elllmi
Zakorzenienie

dobranocki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 22:49   #2172
szklanka19
Zadomowienie

Szaja to będziecie do ośrodka w Katowicach też na reh. chodzić?

Nawijko tulę! Oby się polepszyło chociaż na 3h... wiem, że mało, ale w takie dni cieszy jak wygrana w totka Moja zasnęła 20 minut temu, zaliczyła już 3 płacze jak się przewracała z boku na bok, aż się boję co będzie dalej. A przy tym Twoim robieniu kanapki z jajkiem i płaczącym Kubusiem to się sama prawie popłakałam, skąd ja to znam

Tress brawo za kroczki!

Bokeh brzmi pysznie i na pewno smakowało!

Ellmi o kurde, to nie chciałabym być teraz na miejscu Twojego tż...

Lady zdrówka dla Pietraszka! Moja wczoraj charczała jak usypiała, ale wcześniej wpadła w histerię i to przez to. Ale oczywiście do takiego wniosku doszłam rano, wcześniej ślęczałam nad nią czy przypadkiem się nic nie dzieje i czy już wkraczać z nawilżaniem powietrza

Kija ale się Was uczepiły te choróbska :/ może wychoruje Ci się Grześ na koniec roku i od stycznia będzie już ok

W ogóle wiecie jaką mi niespodziankę mąż zrobił? Pojechał wczoraj do sklepu i zajrzał przy okazji do Jyska i kupił mi nowy regał Normalnie nic nie musiałam jojczeć, że mi miejsca brakuje na książki, sam z siebie o tym pomyślał I dzisiaj mi go złożył i wymył, gdyby Ewa pozwoliła to już bym go zagospodarowała. Póki co na samym dole dam jej bieżące zabawki i książeczki, będzie miała radochę z wywalaniem wszystkiego na podłogę
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 23:19   #2173
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
też czasami mi sie wydaje że Ewa mówi coś wyraźnie. Kiedyś to tak jakby Wojtka zawołałą , było coś ale Woj!
no ale zważywszy na to że WOjtek dopiero po skończeniu 3 lat zaczął móić po naszemu a nie po swojemu to pewnie tylko moje zwidy
a może mówi wyraźnie...

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Aga, myślisz,że się wystraszyłą?

Mój kapiszon przywalił łebkiem o futryne, wcale nie mocno, nawet nie płakał- dziewczyny, śliwa jak na bajkach, nie moglam oczom uwierzyć jak rosło w oczach, kurde płakać mi się chciało a potem to troszkę zaczęłiśmy się śmiać bo ten guz był wręcz karykaturalny
moja Paulina też wogle na nic nie patrzy.. Po trupach do celu... schodzenie z fotela to poprostu spadanie, ba, czasem nawet rzucanie się z niego na podłogę... spadnie, wstanie na 4 i idzie sobie gdzieś tam jak gdyby nigdy nic....

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Cześć Kwiatuszki z wieczora
Ale się Wasze dzieci wzięły za marsze
Fewciu-trzymam kciuki za Blaneczkę w żłobku!!
Widzę, że temat zabawek na tapecie: Julianka od wczoraj jest w posiadaniu siostrzyczki uczniaczka
Padam na twarz bo Małej wychodzą zęby (ostatnio 5 wylazło ) i nie śpimy dobrze Mamy już 12 kiełków
Pobiłaś nas... Paulinie 4 na raz wyszły... No i łączna suma niezła...

Cytat:
Lady, czemu się nie zdziwiłam nie martw się ja po zakończeniu karmienia też miałam mega opóźnienie
a ja po zakończeniu karmienia przez 3 pierwsze miesiące miałam jak w zegarku... Niestety później nie było przez kolejne 3... a teraz biorę tabletki i znowu jak w zegarku... Muszę niedługo pójść do gina po receptę i leczę, że jakimś cudem zobaczę fasolkę na usg... Choć wiem, że narazie z drugim musimy zaczekać to jednak strasznie bym chciała już rodzeństwo dla Paulinki zrobić....

Cytat:

Kurcze, oby nic nie wyszło na tym usg... Nam też zlecono-wyszły wodniaki ale małe

.
a nam torbiele....

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
wiesz co ,właściwie to rzadko Musze sie zbrać....zamówiłm tez taki kremhttps://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,42368,kremy-25-krem-nawilzajacy-matujacy.html&next=1 i zobaczymy
kiedyś miałam matujące z ziaji taki błękitny był bodajże i był rewelacyjny.... a gdzie ten kupiłaś, bardzo tani, więc chciałabym spróbować... Peeleng mam z biedronki aktualnie, ale próbowałam juzielu i po każdym to samo....

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
A jaki masz typ cery? Bo to jest krem z przeznaczeniem dla tłustej i normalnej z tłustymi miejscami (czyli mieszanej), matujący... Jak masz suchą, to się nie będzie nadawał. Tzn na pewno jako tako będzie nawilżał, ale dla cery suchej (a taką, wnioskuję po wypowiedzi, posiadasz) nie będzie to wystarczające nawilżenie. No i obietnica "matujący" mnie osobiście mierzi w kremach, ale to może dlatego, że ja jestem sucha jak wiór i nie cierpię kosmetyków matujących.
No i ja nadal nie wiem jaki mam typ cery... Obstawiam, że tłustą.... Świeci się, no i taka tłusta się robi.... ale mam też tą łuszczącą się skórę na nosie, między brwiami... to co mieszaną??? Jejku jakie to wszystko skomplikowane....

Cytat:
Co to ten taniec trzcin i gdzie?

U nas tez dziwnie z grudkami, bo czasem zje, a czasem prawie rzyg i cofka od razu.

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Lady : biedny Pietraszko, kurcze sezon chorobowy widze trwa..;/
Spokojnej nocy!
u nas było odwrotnie szybko przestały jej papki smakować, wolała z grudkami... A ja jej najczęściej słoiczki wtedy dawałam no i miałam problem, bo nie chciała jeść tych w jej przedziale wiekowym...

Idę spać, bo padam... A chciałam jeszcze książkę poczytać... Miłej nocki i do jutra....

Zapomniałabym.... Piszecie o sankach. Mój tż ostatnio wypatrzył Paulinie sanki... Nie wiem jak wyglądają w rzeczywistości, ale wg niego są idealne... na 2 stronie na dole są.. takie niebieskie z pomarańczowym oparciem... http://www.majsterpl.pl/gazetka-promocyjna
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 23:39   #2174
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

i klata w tle wymiata

Cytat:
http://shains.pl/
kupiłam siostrzenicy TŻta pod choinkę

Ja mam taką bransoletkę
ach ta moja mentalność nastolatki

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
my mamy elipso i sie miescimy, no ale Ola to drobizna

wiesz co ,właściwie to rzadko Musze sie zbrać....zamówiłm tez taki kremhttps://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,42368,kremy-25-krem-nawilzajacy-matujacy.html&next=1 i zobaczymy

Moja Ola zaczęła w nd poczyniać kroczki Mykam spać
Gratulacje za kroczki

co do łuszczącej się skóry: ja mam przetłuszczającą się, ale taką z suchymi skórkami. Żadne kremy mi nie pomagały, udało mi się zwalczyć te skórki tonikiem: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...wa-wersja.html po prostu po każdym umyciu twarzy i przed makijażem myję nim buzię, a potem nakładam krem: na dzień matujący żel z tej samej serii (świetnie się u mnie sprawdza) natomiast na noc daję ziaję z tlenkiem cynku. U mnie rozchodzi się właśnie o przemywanie tonikiem, bo bez niego skóra dalej się łuszczyła.

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
naprawdę ??

dziękuję to miłe

śmiało

sikam

To mój tż też antyang. i ostatnio mi opowiadał, że stał w kolejce do macdonalds i nad kasą wisiał napis Zamów Order i mój tż się zastanawiał co to ten order, jakaś nowa kanapka czy co?

u Mnie dzieciątko

piona !

U nas dziś byli znajomi, zrobiłam kaczkę (piersi) z kluseczkami i takim sosem żurawinowo, pomarańczowo, ananasowym. Bałam sie czy wyjdzie dobre, ale podobno smakowało

U mnie też dzieciątko czyżby znów Śląsk się tym wyróżniał

co do tż - padłam

aha, Misia - Twoja Hania ze szczeniaczkiem jest niesamowita

Tż dziś wrócił z pracy pół godziny temu. Po weekendzie z nim, przyznaję, że dziś był świetny dzień. Nikt mi nie buczał nad uchem, nie rozwalał dnia, mogę robić co chcę. Oj źle to wygląda.

Przez Was spodobał mi się uczniaczek chociaż wkurzają mnie fiszerowe nazwy typu uczona słuchaweczka itd.
Idę pracować.

Edytowane przez YellowSheep
Czas edycji: 2013-12-02 o 23:42
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 00:22   #2175
Kija80
Zadomowienie

Debrah Ania zajarzyła o co chodzi z grudkami w tamtym tygodniu. Na razie z takimi maleńkimi grudkami, ze słoiczków po 6 miesiącu. Wcześniej miała odruch wymiotny jak tylko poczuła taką zupkę końcem języka. Nie było szans żeby połknęła choć ćwierć łyżeczki. Cóż, dawałam to co chciała czyli papki dla dzidziusiów Jej chyba pomogły chrupki. W szpitalu miała średni apetyt więc dawałam jej dużo chrupek, żeby tylko cokolwiek jadła. A taka chrupka mimo wszystko bardziej grudkowata niż zupka-papka. Po powrocie ze szpitala dałam z ciekawości zupkę grudkową i poszło od pierwszego kopa. Albo po prostu dorosła do grudek, albo jej te chrupki przesunęły odruch wymiotny bardziej do tyłu...
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 02:37   #2176
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
To moze u nas tez przez te ruchy takie slabe nocki sa?? Hmmm...

Kochana, wiem, ze Ci ciezko, ale kazdego dnia bedzie lepiej

bokeh
doczytalam, ze juz zamowilas, takze nie wklejam

Gemini jest super!
Przetania, duzy wybor i mam do niej 10min piechota (do drugiej 15min)

A!! Holle maja!

Niech ten beznadziejny dzien sie juz skonczy
Najpierw nocka przespana "na czujce", od rana Kubus niewyspany, strasznie marudny i ciagle na rekach chce byc (ja dzis ledwo owsianke zdazylam zjesc), a teraz jeszcze bylismy na spacerze i wracajac wstapilismy do biedry - piekna akcje tam wywinelam
Napisze Wam pozniej, bo dziecieciu memu chyba sie na sen zbiera.
Sadze, ze to taki etap, Yae tez tak zle sypia (po trzech nocach koldra t. przestala dzialac cuda...) a szal na raczkowanie, siadanie, etc. przez sen minal dawno

---------- Dopisano o 04:37 ---------- Poprzedni post napisano o 02:44 ----------

debrah wazne, zeby cos jadla, ale tez istotne, by przekonala sie do grudek, wiec dawalabym rozne sloiczki
szklanko po dlugich dyskusjach zdecydowalismy sie na ceremonie w rodzimym obrzadku, juz chyba nawet swiatynie wybralismy.

Ps.
Czesc!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 03:26   #2177
LadyWhisper
Zakorzenienie

Meneq,

Akcja odciaganie glutow zakonczona.
Wyobrazcie sobie to, ide z frida wyplukac ja do lazienki, a glut mi plum na dywanik
Takie atrakcje o 4 nad ranem.

Jestem padnieta, spalam ciagiem moze 20min tak to pare minut czuwania na siedzaco, ale babel przynajmniej nie kaszle, tylko ten katarek. Mam nadzieje, ze przejdzie

Pewnie dlatego byl taki marudny wczoraj.....

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 05:47   #2178
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Meneq,

Wyobrazcie sobie to, ide z frida wyplukac ja do lazienki, a glut mi plum na dywanik

Jestem padnieta, spalam ciagiem moze 20min tak to pare minut czuwania na siedzaco, ale babel przynajmniej nie kaszle, tylko ten katarek. Mam nadzieje, ze przejdzie

Biedny Pietraszko! Zdrowka!!

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ----------

tresello u mnie 6 przychodzil sw. Mikolaj a w Wigilie Gwiazdor. Ale poki zyli dziadkowie, to bylo Dzieciatko
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 06:26   #2179
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cycuś nie.
Butelka tak.
Ale że nie mogłam spać w nocy to raz było mm, a potem odciagnelam 180 ml i wypiła z butli moje mleczko

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 06:33   #2180
nancykenator
Zakorzenienie

heloł

Cytat:
Meneq,

nocy współczuję ale akcja o 4 nad ranem
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Cycuś nie.
Butelka tak.
Ale że nie mogłam spać w nocy to raz było mm, a potem odciagnelam 180 ml i wypiła z butli moje mleczko

właśnie miałam pytać jak u Was... czyli, że Mała się sama odstawiła

nawijko jak u Was?

u nas nocka ładna, tzn chyba 3 pobudki (3 pobudki do 3 nad ranem) a potem nie mam pojęcia, czy coś się działo :/) pobudka o 7
Stary 2013-12-03, 06:38   #2181
LadyWhisper
Zakorzenienie

Mlody juz wstal. Zasnal przed 6. Jestem wykonczona :'(

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 06:49   #2182
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Aga,nie biczuj sie Nie zrobilas nic zlego. Marcinkowy tez kiedys mnie ugryzl,to az podskoczylam-nie bylam na to przygotowana. Poplakal sie przestraszony. Potem jeszcze ugryzl 2 razy,ale to hyly zabki. A bylo w nocy? Moze rzeczywiscie Zuzka sama sie odstawia,tak jak Debrah pisala-to byloby lepsze wyjscie. Moze troche przykre,ale ja np jego odstawilam i mam poczucie winy z tego wzgledu.

Nawijko,tule mocno Tak mi Ciebie szkoda Moze dzis wreszcie wypoczniesz...?

Pstryczku,wymiatacie z TZtem,nie ma co, Dzjkob bedzie mial wesolo z Wami

U nas moj czlowieczek zasnal o 20:15, a obudzil sie o... 3:28!!! Od 7miesiecy tak nie bylo,wow Tylko ja juz potem nie moglam zasnac,organizm odzwyczail sie chyba od spania wiecej niz 2-4 godzinki:p
Milego dnia kochane

Sent from my GT-S6500D using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Cycuś nie.
Butelka tak.

Bedzie dobrze kochana

Sent from my GT-S6500D using Wizaz Forum mobile app
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 06:57   #2183
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że temat zabawek na tapecie: Julianka od wczoraj jest w posiadaniu siostrzyczki uczniaczka
Padam na twarz bo Małej wychodzą zęby (ostatnio 5 wylazło ) i nie śpimy dobrze Mamy już 12 kiełków
ale z słodka

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
nie obwiniaj się, no co Ty

Ja chyba wiem co Cię boli, masz ten problem co ja. Planowałaś,że sama odstawisz dziecko, tymczasem ona zrobiła to za Ciebie a Ty jesteś kompletnie niegotowa, czy tak?
bo u mnie tak właśnie było a ja nie potrafiłam sobie tego poukładać,że moje dziecko mnie olało
u mnie też tak było. nie chciałam karmić długo ale nie planowałam odstawiać jej w 5 m-cu :/
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 07:27   #2184
elllmi
Zakorzenienie

hej
ale słońce za oknem i jaki mróz, brrrrrrr

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
W ogóle wiecie jaką mi niespodziankę mąż zrobił? Pojechał wczoraj do sklepu i zajrzał przy okazji do Jyska i kupił mi nowy regał Normalnie nic nie musiałam jojczeć, że mi miejsca brakuje na książki, sam z siebie o tym pomyślał I dzisiaj mi go złożył i wymył, gdyby Ewa pozwoliła to już bym go zagospodarowała. Póki co na samym dole dam jej bieżące zabawki i książeczki, będzie miała radochę z wywalaniem wszystkiego na podłogę
sam od siebie, no nieźle mój by sie bał, że kupi nie taki, jak chciałam i będzie wojna

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Ja mam taką bransoletkę
ach ta moja mentalność nastolatki

U mnie też dzieciątko czyżby znów Śląsk się tym wyróżniał
sama bym sobie taką kupiła, np. czarną i biało-czarne literki

a u nas niby Gwiazdka, ale w sumie to się mówi, że też Mikołaj

Cytat:
a może dlatego w nocy kaszlał, bo mu te glutki spływały do gardziołka

Stary 2013-12-03, 07:37   #2185
mala_19kw
Zakorzenienie

Cześć mamuśki
Mój urwisek śpi a ja jem śniadanko ... Poza tym frajer nadal mnie w.ku.r.wia bo gdzie to on nie był,czego to on nie ma,jaki to on mądry ... Taaa ku.wa siedzi 7 lat za granicą i "dorobił się" wynajmowanego mieszkania. Śmiech na sali. Kapiszon je.bany. Predzej ja się dorobie w Polsce jak on tam-z takim podejściem.

Nie wiem na ile przyjechali ale mogą już wracać
Nie pasuje mi taka zepsuta atmosfera. Nie umiem żyć z nimi.

Lady-zdrówka dla Pietraszka Dla wszystkich chorowitków (Piotrusia Insolito,Amelki Debrah,Antosia Neti).

Aaaa wczoraj pierwszy raz widziałam żubry (po tym jak Hope napisała ). Były chyba dwa żubry i dwa dziki (jeden przeganiał drugiego ).
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 07:41   #2186
elllmi
Zakorzenienie

pytanie: jak się tylko polubi jakiś profil na FB, ale nie doda go do znajomych, to ta osoba widzi, co się dzieje na mojej tablicy? co ja piszę i jakie fotki wrzucam? bo kurde nasz szef założył profil naszego biura i mamy to polubić i tak się zastanawiam; nie chcę, żeby widział moją tablicę

Stary 2013-12-03, 08:05   #2187
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Debrah u nas raz grudki przejdą, a raz nie od czego to zależy

ellmi dla tż

Lady zdrówka dla Pietraszka

Bokeh podasz przepis ? Bo ten sos mnie intryguje

nawijko tulę mocno oby dzisiaj Kubuś miał tą lepszą noc i żebyś się wyspała...
pisałaś w końcu, co się wydarzyło w Biedrze? Bo chyba przeoczyłam...

oglądam Taniec trzcin, ogląda któraś?
podam może w klubie ?

Cytat:
Mlody juz wstal. Zasnal przed 6. Jestem wykonczona :'(

Cytat:
pytanie: jak się tylko polubi jakiś profil na FB, ale nie doda go do znajomych, to ta osoba widzi, co się dzieje na mojej tablicy? co ja piszę i jakie fotki wrzucam? bo kurde nasz szef założył profil naszego biura i mamy to polubić i tak się zastanawiam; nie chcę, żeby widział moją tablicę
hm... zobaczę, kurcze ja nie wiem ja mam jakąs lewą tą stronę, ja nawet nie widze tych co polubili :/ czemu? Black? tez tak masz??

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2013-12-03 o 08:10
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 08:14   #2188
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Nomen, Nancy dzięki za słowa otuchy

Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 08:23   #2189
hope01
Zakorzenienie

Witam się,

Nie było mnie, ale czytałam na bieżąco (przez to prawie nic nie pamiętam), bo jakoś po piątkowym popołudniu miałam trochę nerwów, humor się popsuł i w sumie w taką chandrę popadłam. Troszkę się ostatnio czułam(?) hmm.. ignorowana, pomijana tu na forum. A przykro bo jestem jedną z pierwszych ciężarówek na wątku, a mimo to czasami mam wrażenie, że jakby mnie nie było to bez echa.
I co ja pamiętam?
Oczywiście spóźnione życzenia miesięcznicowe dla:
Zosi, Olusi, Hani i Tomaszka za 10 miesięcy
Igusia i Nataszki za 11 miesięcy oraz Ani za 10 miesięcy
I dzisiejsze dla BARTULA!

Gorące dla naszych chorujących oraz szybkiego powrotu do zdrowia

Fewciu przykre, że już przyszedł ten czas żłobka

Ill, fajnie że już jesteś

Lady czekam na teścik

Mała współczuję kwasu

Aga to co? Odstawiacie się?

Więcej teraz nie pamiętam, ale bardzo dziękuję dziewczynom, które się pytały o mnie, bardzo to miłe

Proszę tutaj rozbój http://www.youtube.com/watch?v=nE1JY...ature=youtu.be
Uprasza się o niezwracanie uwagi na moją mamę i na mnie na końcu

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 08:28   #2190
Lenova
Wtajemniczenie

Dziewczyny ja tak na szybko pytanie mam : czy jeśli dziecku nie lecą gluty z nosa ale słychać , że jakby "wciąga" coś nosem i charczy to znaczy że nos jest zatkany i psiknąć nasivinem ????
Przepraszam, że takie głupie pyt ale na prawdę nie wiem, a pierwszy raz taka sytuacja...
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości