Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII) - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-02, 20:33   #2131
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Aga: wez sie nie obwiniaj! Skoro ona sie w nocy nawet nie zassala, tylko od razu ugryzla - tzn ze juz wtedy chyba nie chciala. Nie sadze, zeby twoje "nie wolno" mialo jakis wplyw, normalny ludzki odruch. tez jestes czlowiekiem, bolalo, to zareagowalas
Bo co w zasadzie innego mialas zrobic?
Nie uzylas sily, nie krzyczalas.

Widocznie przyszedl na was czas, chociaz ja np nie moge sobie wyobrazic, ze moja tak sie sama odstawi, ona jest tak piersiowa ze mi sie to niemozliwe wydaje. Ale kto wie, moze sie mile zaskocze. Wiem, ze to slabe pocieszenie, ze ci emocjonalnie trudno, ale zobacz - to ta lepsza z opcji, niz ty pragnaca odstawienia - a dziecko niegotowe zupelnie.
Uszy do gory!

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Idę spac.
Ciekawe jak będzie.

Dobranoc

Kocham Was : cmok:
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 20:37   #2132
sarah67
Zadomowienie

Kija
bardzo ładnie napisałaś do Black

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Siedzę i płacze w samochodzie,nie sądziłam że to będzie aż tak trudne

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
dziękuję Wam wszystkim za słowa otuchy

Blanka była w żłobku prawie trzy godziny. Jak wychodziłam, to był płacz przeokrutny, aż mi serce pękało z żalu Panie przez cały ten czas nie dzwoniły. Jak przyszłam, to Mała płakała, zobaczyła mnie, tak się wtuliła, jakby nic więcej na świecie nie miało istnieć
Pytałam Panie jak było powiedziły, że zaraz po moim wyjściu się uspokoiła, bawiła, potem w leżaczku usnęła ( drzemki szlag trafił), ale to nic, najważniejsze że była spokojna. Potem jak się obudziła, to się własnie zdenerowała, że była w obcym miejscu i dlatego płakała. Teraz śpi Aniołek
Kochana ja wczoraj przed snem i dziś myślałam o Was, bo tak sobie myslalam, moze na poczatek zaczac od 30 minut drugi dzien godzina
ale napisałaś, ze ok było, to dobrze, a panie sympatyczne??

Tuuuulam Cię mocno
Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Dobra, proponuję zamknięcie tematu Black i jej blizny bo to się robi nudne Podrzućcie coś innego. Cokolwiek. Na przykład kiedy i jak planujecie powiedzieć dzieciom że nie ma świętego Mikołaja bo się zastanawiam czy uświadomić Grzesia, on chyba jeszcze wierzy albo udaje że wierzy i nie wiem czy to już jest ten moment czy jeszcze nie
Rybko moja siostra wierzyła do 4 klasy tzn już pod koniec z Mama pogadała i wiedziała, ze Mikołaja nie ma.
Tylko my sie staralyśmy bardzo, żeby wierzyła jak najdłużej bo wg mnie i mojej Mamy nie ma nic piękniejszego,
zawsze prezenty na szybcika z tz podkładaliśmy, Mama zagadywała siostrę albo wygladały pierwszej gwiazdki w oknie, a my szybciutko układaliśmy prezenty pod choinką otwieraliśmy balkon, był trask drzwi wejściowych i wołanie "S. szybko szybko Mikołaj, oooo spoznilas się".
Byly tez listy do Mikołaja,
nawet raz Mama załatwiła z Pania na poczcie, że przyjdzie z S. wyslac list i zeby Pani wziela od Niej, Pani do Niej tak oczywiscie wyslemy priorytetem, pozniej Mamie oddała ten list bo nie moga wyrzucać. Atak to zawsze ja bralam i mowilam ze po drodze z pracy wysle, do tej pory mamy te listy.
I zawsze spełnialysmy Jej marzenia, zazwyczaj bylo to drogie prezenty ale z Mama sie zrzucalysmy i zawsze marzenia zostawały spełnione, no poza jednym, koniem żywym.
Dzieci w szkole oczywiscie mowily S., że nie ma Mikolaja ale jednak słow amoje i tz byly "silniejsze"
Mowilismy pozniej owszem w szkole sklepach przebieraja sie dorosli, bo prawdziwy Mikołaj sie nie pokazuje
a na Jej pytania, ze no w klasie kolegal pow ze widzial jak tata podklada, to mowilismy, ze pewnie byl niegrzeczny i od Mikolaja nie dostalby prezentu a ze rodzice nie chcieli aby bylo przykro to sami kupili
I z Nati chcemy tak samo

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
e_vel- brawa za kroczki
od nas tez
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiem wam coś... Jak wiecie (albo i niektóre ominęły ten wątek) moja siostra mieszka w Irlandii. Nie było jej u nas 3 lata. Właściwie kontakt z nią zerowy. Aż tu nagle zjawia się niezapowiedzianie
Jeszcze jestem w szoku lekkim także tego
Aaaaa jeszcze tylko wspomnę że NIENAWIDZĘ jest faceta. No ku.wa nie cierpię dziada. I jakbym zamilkła nagle to znaczy że coś mu zrobiłam i pierdze w pasiaki
nie nooo, poluzuj majty, wybacz czlowiekowi, przeciez swieta ida
a tu musisz tu z nami pisac a nie za kratami siedziec w pasiakach i dostawac 2 daniowe obiady i deser o nie nie
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Cześć Kwiatuszki z wieczora
Ale się Wasze dzieci wzięły za marsze
Fewciu-trzymam kciuki za Blaneczkę w żłobku!!
Widzę, że temat zabawek na tapecie: Julianka od wczoraj jest w posiadaniu siostrzyczki uczniaczka
Padam na twarz bo Małej wychodzą zęby (ostatnio 5 wylazło ) i nie śpimy dobrze Mamy już 12 kiełków
wow ile zebów i jaka Ona śłiczna
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 20:37   #2133
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
12? żartujesz?
o jeju jaka ona jest śliczna i jaka poważna się z niej panna zrobiła
buziaki dla Was, mam nadzieję,że u Ciebie wszystko ok? co z Twoją szkołą?
Wszystko w porządku, ostatnio tylko słabsze nocki
Ze szkołą... w lutym mam wracać z dziekanki a nie mam co zrobić z J. No i nie chcę nic zrobić, nie chcę jej zostawiać Także czeka mnie przejście na zaoczne a jak się nie uda to przerwanie szkoły.... Dzięki, że pytasz
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
bo nie kupil
zapomnialam kompletnie bo babel marudny pieronsko a potem smignelam trening i mi wylecialo z glowy

jutro musze zrobic
Wiesz jak budować i burzyć napięcie
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
no niestety..
ALE
malz przegladal wczoraj buty na all... a ze on ang niegdy sie nie uczyl wiec ni w zab go nie zna
no i tak przeglada te buty, przeglada i nagle: o, znalazlem fajne i nawet tanie! z firmy SALE! dobra ta firma? bo nie znam...
Sikam
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
no to przyszaleliście z tymi zębami Wygrywacie póki co
No coś Ty?! Przecież to Wy wymiatacie w tym temacie?
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Za te posty, które wyedytowałam

Jak jutro nie zrobisz tego testu, to

Meduzza, Julianna jest przesłodkim bąblem Mam takie kochane pucki
I mamy ten sma komplet z Pepco
Dzięki
Ano, super jest, często go zakładamy
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43988098]zemsta

tiaaa, o ile coś będzie... ja byłam przed 9 i już duplo nie było wzięłam sorter FP od mojej mamy nie dlatego, że fp, ale on fajny, od góry ładowany i proste klocki

--------------------------
my po neurologu, opóźniony rozwój ruchowy stwierdzony, oczywiści rehabilitacja konieczna + usg przezciemiączkowe zlecone[/QUOTE]
Mała też dziś dostała od babci sortera
Kurcze, oby nic nie wyszło na tym usg... Nam też zlecono-wyszły wodniaki ale małe
Cytat:
no ściągałam troszkę czasu, 3 porcje, potem troszkę się zmniejszyły ale konsekwentnie się doiłam i podawałam w nocy zamiast mm
dopiero Lenova poratowała mnie tabletkami na spalenie bo po śmierci taty było mnostwo stresu, gdzieś tak były %, wypalony w nerwach papieros i już nie chciałam podtrzymywać laktacji

właśnie Meduzka- mogę Ci oddać silniczek, jesteś moim zbawieniem
Fajnie, cieszę się, że mogłam pomóc Nie musisz się spieszyć, odeślesz jak się trochę uspokoi u Ciebie...

Mogłybyście polecić jakaś sensowną spacerówkę do 600 zł?? Fewciu Czy Twoja Blanka mieści się jeszcze do elipso??? U nas jest już kiepsko w zimowych ciuchach....
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 20:40   #2134
sarah67
Zadomowienie

Wszystkiego najlepszego dla Igusia Illusion
i Ani Ewulki

Stary 2013-12-02, 20:40   #2135
Debrah
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43988098]
chyba cię nie pocieszę... Teletubisie mają taki odcinek z tą piosenką ogólnie nie wiem, jakie twoje zapatrywanie na tę bajkę, ale Agatka do dzisiaj uwielbia, zresztą naprawdę moim zdaniem fajna rzecz

--------------------------
my po neurologu, opóźniony rozwój ruchowy stwierdzony, oczywiści rehabilitacja konieczna + usg przezciemiączkowe zlecone[/QUOTE]
Oho, czyzbym byla znana jako wrog telewizora?
"jak Twoje zapatrywania.."

Szajus, a ona od jakiego wieku jest dedykowana, od kiedy ty Agatce zapuszczalas?
Co do neurologa: cos mowila neurolog wam? czy po prostu reh i minie?
Dorcia poszla mocno do przodu ostatnio przeciez?

A co usg przezciemiaczkowego : my mielismy 2 razy, nadal mamy wielkie ciemiaczko strasznie, przyczyna nieznana. Jak porownywalam z Kubusiem Nancy'owym to moja ma dziure na pol glowy...;/ Pediatra mowil na szczescie ze jak usg ok to nic nie robic a czekac..

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
pstryczku, Wy tam musicie miec z mezem kabaret na codzien!

Wysiadam dajcie mi nowe baterie.......
Od rana chodze z Kuba na rekach, nie marudzi wlasciwie jedynie przy przewijaniu i karmieniu... Kazde wyjscie do toalety konczy sie rykiem, a jak go wolam to w kilka sekund jest kolo mnie i dalej placze oczywiscie.
Zasnal o 19:30 i do tej pory mam go na rekach. 3 proby odlozenia i po sekundzie oczy otwarte+płacz straszliwy.
Spanie w dzien: 1x30min, 1x10min.
Zjadlam dzis: owsianke, pomarancze, jak robilam sobie kanapke z bialkiem jajka (zoltko dla Kubusia) to lzy laly mu sie jak grochy.

Ehh, zeby jeszcze spal.
Z zamknietymi oczami nawala mnie nogami po brzuchu, szarpie sie strasznie, kurde nie wiem jak mu pomoc

To wszystko przez zeba? Kurcze, nie chce mi sie wierzyc az...

Wiem, ze Wam przynudzam, ale strasznego dola przez to zalapalam.
Raz, ze nie wiem co mu jest (beznadziejna matka ze mnie), a dwa, ze zmeczona strasznie jestem...
Niestety chyba tak;(
Jeszcze Wam sie to nalozylo z ruchami dzejkoba..
U nas kryzysy spaniowe zaczely sie gdy naumiala sie plynnie obracac na brzuch ( bo przywalala w cos nie raz albo sie obracajac budzila), potem gdy przyszly ruchy dzejkoba i siadanie.

Do 4mca spala przeciez CIAGIEM od 20:20 do 5:30 rano.
Potem.. ekhm.

Kolejnym powodem kryzysow sa ZEBY.
Wez Nawijko termometr, zobacz czy on nie ma goraczki, moze podaj mu ibum. Ja juz wiem ze kiedy po raz 4 nie moge odlozyc mojego dziecka do lozeczka spac bo rozbudza sie z placzem w sekunde = ma goraczke, cos boli. ZAWSZE sie to sprawdza, jest do mnie przyklejona calym cialem i nie daje sie odlozyc, plytko spi.
A do tego zmeczenie dniem i masakra gotowa.
Idz po termometr.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 20:41   #2136
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko w porządku, ostatnio tylko słabsze nocki
Ze szkołą... w lutym mam wracać z dziekanki a nie mam co zrobić z J. No i nie chcę nic zrobić, nie chcę jej zostawiać Także czeka mnie przejście na zaoczne a jak się nie uda to przerwanie szkoły.... Dzięki, że pytasz

Wiesz jak budować i burzyć napięcie

Sikam

No coś Ty?! Przecież to Wy wymiatacie w tym temacie?

Dzięki
Ano, super jest, często go zakładamy

Mała też dziś dostała od babci sortera
Kurcze, oby nic nie wyszło na tym usg... Nam też zlecono-wyszły wodniaki ale małe

Fajnie, cieszę się, że mogłam pomóc Nie musisz się spieszyć, odeślesz jak się trochę uspokoi u Ciebie...

Mogłybyście polecić jakaś sensowną spacerówkę do 600 zł?? Fewciu Czy Twoja Blanka mieści się jeszcze do elipso??? U nas jest już kiepsko w zimowych ciuchach....
Już nie
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 20:53   #2137
insolito
Zadomowienie

[/QUOTE]

Hejo

Widzialam, ze niektóre pytaly jak zdrowie Pietrka, No wiec juz lepiej, katar jeszcze jest, kaszle troche, ale idzie ku lepszemu Obylo sie bez antybiotyku U mnie w miescie o katarku nie slyszeli, zamowilam przez neta, penie jak przyjdzi to bedzie juz po chorobie, ale przyda sie w pzyszlosci

Debrah,
maly przy katarze teraz tez jesc nie chce, jedynie søoiczek z owocem zjada

Fewcia, mam nadzieje, æe bedziecie z Blanka coraz lepiej znosic rozstani i gratki za kroczki, szalej Ci cora

Buziaki dla Anulki i Igusia

Aaaaa Piotrek mi cos ponaciskal i nie mam polskich znaków ctrl +shift nie dziala Pomocy

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 20:55   #2138
pstryczek84
Zakorzenienie

porehabilitujecie sie troszke i bedzie wszystko ok

nawijko
- tak mi Was szkoda trzymaj sie jakos Kochana!!! atz pomaga?

debrah - fajnie ze macie juz katarka

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego dla Igusia Illusion
i Ani Ewulki

sto lat!!!!!!!!!!!!!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 20:56   #2139
LadyWhisper
Zakorzenienie

Nie wiedzialam, ze moja domniemana ciaza i brak testu wywolaja taki zawod

Black, no zawsze na gumkach jedziemy ale wiesz jak moze byc, tu sie omsknie, tam przecieknie, kiedys peknie

Cieszylibysmy sie bardzotak naprawde decyzja za nas podjeta by byla zobaczymy

Charlizz cos pisala???

Marsi, a wy sie staracie, czy zrezygnowaliscie???

Gratulacje kroczkow dla Majusi i Blaneczki i ktos jeszcze nam poszedl my sie chyba nie doczekamy

Aga, nie lam sie
Chociaz ja tez na poczatku mimo super nocek i wlasciwie samych pozytywow mialam dolka po odstawieniu, ze moze babel jeszcze potrzebuje, ze przeciez mleczko z uu najzdrowsze, no ale.... I tak musialabym kiedys odstawic, jest dobrze jak jest

Ja nie musialam brac tabletek na zatrzymanie laktacji mialam nawaly jak babel zaczal lepiej jesc obiadki i kaszki, a przy odstawianiu nie musialam nawet odciagac.

Idziemy spac lejdis, buziaki

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 20:56   #2140
elllmi
Zakorzenienie

Szajka, dziekuję z tą koszulką fajny pomysł, bo dla niego właśnie najgorzej mi było coś wymyślić; i kciuki za rehabilitację

Cytat:
Wysiadam dajcie mi nowe baterie.......

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
donoszę że u żubrów tugeza i pewna nie jestem ale żubr chyba tam leży, (a może to dzik)
a Ciebie jak tak nie było, to u żubrów siedziałaś?
rzeczywiście leżą dwa żubery

Cytat:
Mala spi i nie charczy!
dobrze, że już jej lepiej

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 20:57   #2141
hje
Zakorzenienie

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...e_ciecie_.html
Słyszałyście o tym??? Ożeżkuwajapieldolę!!
hje jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 20:57   #2142
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Charlizz cos pisala???
w k.

Stary 2013-12-02, 21:09   #2143
Kija80
Zadomowienie

Myśmy byli do kontroli bo mi się Grześko nie podobał, pal sześć wysypka ale cały czas mu się utrzymują jakieś stany podgorączkowe i dziś mu się gardło zaczerwieniło. Okazało się że prawdopodobnie ma zapalenie gardła i kwalifikuje się na kolejny antybiotyk. Rano jedziemy robić wymaz. Pewnie złapał od męża bo ten wrócił w piątek z pracy z bólem gardła i dziś się przyznał że miał strasznie czerwone, aż krwiste. Mam nadzieję że Ania się nie zarazi. Jakaś czarna seria normalnie Na pociechę młoda chwilowo ok...
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 21:10   #2144
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety chyba tak;(
Jeszcze Wam sie to nalozylo z ruchami dzejkoba..
U nas kryzysy spaniowe zaczely sie gdy naumiala sie plynnie obracac na brzuch ( bo przywalala w cos nie raz albo sie obracajac budzila), potem gdy przyszly ruchy dzejkoba i siadanie.

Do 4mca spala przeciez CIAGIEM od 20:20 do 5:30 rano.
Potem.. ekhm.

Kolejnym powodem kryzysow sa ZEBY.
Wez Nawijko termometr, zobacz czy on nie ma goraczki, moze podaj mu ibum. Ja juz wiem ze kiedy po raz 4 nie moge odlozyc mojego dziecka do lozeczka spac bo rozbudza sie z placzem w sekunde = ma goraczke, cos boli. ZAWSZE sie to sprawdza, jest do mnie przyklejona calym cialem i nie daje sie odlozyc, plytko spi.
A do tego zmeczenie dniem i masakra gotowa.
Idz po termometr.
Dziekuje
Ja w sumie wiem, ze mi nic nowego nie mozecie poradzic, po prostu musialam sie wyzalic

Sprawdzam co jakis czas, goraczki nie ma, tylko płaczliwy bardzo...

Cytat:

nawijko
- tak mi Was szkoda trzymaj sie jakos Kochana!!! atz pomaga?
W pracy jest caly dzien. Tak samo wczoraj...jutro...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 21:12   #2145
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Debrah, nie, kompletnie nie pomyślałam o telewizorze po prostu teletubisie wśród psychologów budzą różne emocje.

Agatce... koło 1,5 roku jakoś. wiesz, że ona była skrajny niejadek i ja się różnych rzeczy chwytałam, by zjadła, przy tv się czasem udawało - przy czym absolutnie to nie bylo tak, że nie jadła bo nauczona przy tv jeść A baję do dzisiaj wielbi i zdecydowanie woli teletubiśki, niż pełnometrażową bajkę. Ale dla kontrastu uwielbia jedynkowe przedszkole - program dedykowany dla 5latków, lub wszelkie Pan Robotka czy Kieszonkowy Dziadek z bbc beebies (świetna stacja), tudzież dziecięce programy o gotowaniu.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 21:24   #2146
elllmi
Zakorzenienie

szajka, fajna ta strona tylkoklocki, co podałaś mi linki; znalazłam tam coś dla 3 latka http://tylkoklocki.pl/p/64/791/klock...a-wiekowa.html (musiałam ograniczać finanse, bo jak weszłam na konto, to ); znalazłam jeszcze klocki dla 8 latka, ale to muszę czekać na jakiś dopływ gotówki, bo jestem spłukana po dzisiejszym dniu

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Myśmy byli do kontroli bo mi się Grześko nie podobał, pal sześć wysypka ale cały czas mu się utrzymują jakieś stany podgorączkowe i dziś mu się gardło zaczerwieniło. Okazało się że prawdopodobnie ma zapalenie gardła i kwalifikuje się na kolejny antybiotyk. Rano jedziemy robić wymaz. Pewnie złapał od męża bo ten wrócił w piątek z pracy z bólem gardła i dziś się przyznał że miał strasznie czerwone, aż krwiste. Mam nadzieję że Ania się nie zarazi. Jakaś czarna seria normalnie Na pociechę młoda chwilowo ok...
u Was to tydzień bez choroby tygodniem straconym

Stary 2013-12-02, 21:26   #2147
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
my mamy elipso i sie miescimy, no ale Ola to drobizna

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Kochana, a robiłaś peeling? Łuszcząca się skóra nie musi być objawem braku nawilżenia, niektóre skóry po prostu tak mają - np mojej siostry. Jest dobrze nawilżona, a i tak się łuszczy na nosie.
wiesz co ,właściwie to rzadko Musze sie zbrać....zamówiłm tez taki kremhttps://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,42368,kremy-25-krem-nawilzajacy-matujacy.html&next=1 i zobaczymy

nie sądzę, by to przez ciebie, raczej - dojrzała, stąd było gryzienie, bo zaczynała się bawić
[/QUOTE]moja zaczyna sie bawic skonczy pic i albo zaczyna do niego gadac albo łapie w paluszki Ale nie sadze zeby sie chciała odstawic

Cytat:
Wiem, ze Wam przynudzam, ale strasznego dola przez to zalapalam.
Raz, ze nie wiem co mu jest (beznadziejna matka ze mnie), a dwa, ze zmeczona strasznie jestem...

Aha, juz nie spimy...
wspaniała, zmęczona matka

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Tresselleo nie byłam jeszcze, kompletnie nie mam czasu, wyglądam już jak oszołom postaram się wrzucić zdjęcie do klubu wieczorem, albo jutro
czekamy
ja tez i mysle do czego z tego boba przejsc

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
mam ten sam problem... nawet piling nie pomaga....
a jakiego uzywasz?

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
edit: Zuzka cycka dalej nie chce dobrze, że mam jakieś próbki mleka to w razie "w" jak w nocy też nie bedzie chciala to będe mleko robić .
moze to tylko jednodniowa fanaberia?

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Doczytalam, ze wkleilas linka z kremikiem, a wy jakie kremy kupujecie? W kazdej chwili moze przyjsc przymrozek i rozkmniam co wybrac
wynagrodzilam sobie to teraz, ciocia przywiozla mi wieeelki kawal ciasta snikers i zjadlam do tego kopytka
ja mam aqua stopa
Mieszanka można rzec niecodzienna

Moja Ola zaczęła w nd poczyniać kroczki Mykam spać

Edytowane przez treselle0
Czas edycji: 2013-12-02 o 21:27
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 21:29   #2148
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
bo nie kupil
zapomnialam kompletnie bo babel marudny pieronsko a potem smignelam trening i mi wylecialo z glowy

jutro musze zrobic
Szkoda że nie ma, jeszcze takiego przez internet

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 21:33   #2149
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
moja zaczyna sie bawic skonczy pic i albo zaczyna do niego gadac albo łapie w paluszki Ale nie sadze zeby sie chciała odstawic
nie ma to jak rozmowy z cycem wieczorową porą

Stary 2013-12-02, 21:37   #2150
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Debrah....na stroniw smyka uczniaczek jest chyba,za 150zl....już nie ma chyba tej promocji

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 21:41   #2151
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co ,właściwie to rzadko Musze sie zbrać....zamówiłm tez taki kremhttps://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,42368,kremy-25-krem-nawilzajacy-matujacy.html&next=1 i zobaczymy
A jaki masz typ cery? Bo to jest krem z przeznaczeniem dla tłustej i normalnej z tłustymi miejscami (czyli mieszanej), matujący... Jak masz suchą, to się nie będzie nadawał. Tzn na pewno jako tako będzie nawilżał, ale dla cery suchej (a taką, wnioskuję po wypowiedzi, posiadasz) nie będzie to wystarczające nawilżenie. No i obietnica "matujący" mnie osobiście mierzi w kremach, ale to może dlatego, że ja jestem sucha jak wiór i nie cierpię kosmetyków matujących.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-12-02 o 21:44
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 21:48   #2152
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Szkoda że nie ma, jeszcze takiego przez internet
mówisz i masz

http://joemonster.org/art/8073
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 21:51   #2153
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
uśmiech Twój, zgadzam się!
Podoba się
naprawdę ??

Cytat:
Wazne, ze sa!!!

U nas tez sie niesmiale pojawiaja, ale jeszcze łapki za słabe i zbyt dlugo nie wytrzymuja A kazdy obrot na brzuszek przez sen konczy sie pobudka niestety...

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

bokeh, Hania ma Twoj usmiech!!!
dziękuję to miłe

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
odgapię

buziaki
śmiało

Cytat:
no niestety..
ALE
malz przegladal wczoraj buty na all... a ze on ang niegdy sie nie uczyl wiec ni w zab go nie zna
no i tak przeglada te buty, przeglada i nagle: o, znalazlem fajne i nawet tanie! z firmy SALE! dobra ta firma? bo nie znam...

sikam

To mój tż też antyang. i ostatnio mi opowiadał, że stał w kolejce do macdonalds i nad kasą wisiał napis Zamów Order i mój tż się zastanawiał co to ten order, jakaś nowa kanapka czy co?

Cytat:
a jest tu jaka dziewczyna, której prezenty przyniesie jezusek/aniołek/dziadek mróz itp?

Mam prośbę do dziewczyn ,które mają rehabilitacje na codzien i mogłyby zapytać lekarza .. Otóż pisałam Wam kiedys, że Ola nie siedzi 'normalnie' tylko robi taką równoważnię (siad płotkarski)...noga z przodu noga z tyłu... no i tak dochodzi 3 m-ąc i nic sie nie zmienia Nie wiem czy coś z tym robić

Sorki, że tak drobnię te cytaty, ale nie wiadomo kiedy Olka skonczy drzemać
u Mnie dzieciątko

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

U nas się mówi że prezenty przynosi dzieciątko
Mikołaj przynosi 6 grudnia.

Pierwszy raz???? Łał

piona !

U nas dziś byli znajomi, zrobiłam kaczkę (piersi) z kluseczkami i takim sosem żurawinowo, pomarańczowo, ananasowym. Bałam sie czy wyjdzie dobre, ale podobno smakowało

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 21:51   #2154
Debrah
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43989266]Debrah, nie, kompletnie nie pomyślałam o telewizorze po prostu teletubisie wśród psychologów budzą różne emocje.

Agatce... koło 1,5 roku jakoś. wiesz, że ona była skrajny niejadek i ja się różnych rzeczy chwytałam, by zjadła, przy tv się czasem udawało - przy czym absolutnie to nie bylo tak, że nie jadła bo nauczona przy tv jeść A baję do dzisiaj wielbi i zdecydowanie woli teletubiśki, niż pełnometrażową bajkę. Ale dla kontrastu uwielbia jedynkowe przedszkole - program dedykowany dla 5latków, lub wszelkie Pan Robotka czy Kieszonkowy Dziadek z bbc beebies (świetna stacja), tudzież dziecięce programy o gotowaniu.[/QUOTE]
Okej, rozumiem. Jako, zem "jeszcze nie" psycholog to nie bardzo wiem jakie emocje teletubisie moga budzic, nie znam tematu, gdzie sa kontrowersje?
Ile czasowo taka jedna bajeczka trwa?
Ja planowalam jesli juz wlaczyc cos celowo dla niej to takie teletubisie wlasnie, tylko nie wiedzialam w ktorym momencie.
Owszem na codzien idzie u nas tv, w dzien - nie caly czas, ale tak, idzie, bo ja czasem na cos lukam, zeby nie ocipiec do reszty, bo siedze sama Ale jesli konczy sie program ktory ogladalam to wylaczam tv. I staram sie zabawiac mala tak, zeby nie patrzyla.

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Debrah....na stroniw smyka uczniaczek jest chyba,za 150zl....już nie ma chyba tej promocji

nie patrz na stronke! zadzwon do sklepu!
Bo ja patrzylam na strone, widze 150zl i mysle kurcze, co jest..Bokeh mowila 99. Zadzwonilam, zapytalam o cene, szczeniaczek uczniaczek jest za 99zl, siostrzyczka szczeniaczka 179, bo jej nie obejmuje promocja.
Poprosilam o odlozenie jednej sztuki, Tz odebral i mamy. Cena na stronie jest inna!
Nawijko : tule. Tez mialam trudne 2 dni, z mala przyklejona non stop do mnie, spiaca na siedzaco na mnie. Przetrwalam mowiac sobie, ze to mija. Minelo. Tylko jesc musisz, najwyzej zamow cos na wynos, bo sily sa ci potrzebne, jestes kp
Stary 2013-12-02, 21:55   #2155
Konto usunięte

Debrah, a że to ogłupia, że udziecinnia (tia... tylko to właśnie DLA dzieci, najmniejszych), aferę o tinky winky homoseksualiscie znasz?

odcinki różnie, od kilkunastu minut do ponadgodzinnych
Stary 2013-12-02, 21:58   #2156
sarah67
Zadomowienie

tresello

za kroczki
Stary 2013-12-02, 22:03   #2157
Debrah
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43990089]Debrah, a że to ogłupia, że udziecinnia (tia... tylko to właśnie DLA dzieci, najmniejszych), aferę o tinky winky homoseksualiscie znasz?

odcinki różnie, od kilkunastu minut do ponadgodzinnych[/QUOTE]
Jak udziecinnia? Dla mnie wlasnie jest dopasowana do umiejetnosci, zdolnosci poznawczych u maluchow, tempo jest jakie jest, bo dzieciaczek na nadazyc za trescia, na ja odebrac, a nie oglupic sie i siedziec z rozdziwiona paszcza. Dla mnie jest ulozona pod dziecko, a tinky winky - coz, bez dodawania ideologii, dziecko nie ma stereotypow plci takich jak dorosli

Zreszta - komu ja to mowie?

Szaja, jak z mama, bo nie pisalas chyba nic nowego?
Stary 2013-12-02, 22:14   #2158
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
U nas dziś byli znajomi, zrobiłam kaczkę (piersi) z kluseczkami i takim sosem żurawinowo, pomarańczowo, ananasowym. Bałam sie czy wyjdzie dobre, ale podobno smakowało
nieźle brzmi

Cytat:
Zadzwonilam, zapytalam o cene, szczeniaczek uczniaczek jest za 99zl, siostrzyczka szczeniaczka 179, bo jej nie obejmuje promocja.
ja gdzieś tą siostrzyczkę widziaąłm chyba po 129zł

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43990089]Debrah, a że to ogłupia, że udziecinnia (tia... tylko to właśnie DLA dzieci, najmniejszych), aferę o tinky winky homoseksualiscie znasz? [/QUOTE]

zboczuch z torebką

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

jaka jestem wściekła
własnie mi TŻ dzwoni, że jednak jest inaczej, niż wcześniej mi mówił w sprawie świadczeń na dziecko u niego i przez to "niedopatrzenie" jesteśmy w plecy min. 3 tys euro a jak mówiłam cymbałowi, że dziwne mi się to wydaje i żeby jeszcze kogoś dopytał, to nie, bo tak mu powiedzieli bla bla bla; aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Stary 2013-12-02, 22:15   #2159
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
nieźle brzmi

ja gdzieś tą siostrzyczkę widziaąłm chyba po 129zł

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

zboczuch z torebką
Na allegro chyba generalnie obie wersje sa sporo tansze, chyba po 112 czy tam 115 zl widzialam, no + dostawa.
Ale w sumie nie zaluje ze to szczeniaczek a nie siostrzyczka, co za roznica, maskotka ladna, kolorowa, fajne piosenki. A jednak sporo taniej wyszlo. Gdyby nie promocja Smyka pewnie wzielabym siostrzyczke, bo taka byla pierwotna wersja, ale cena zrobila swoje

Przyszedl nam dzis fotelik, jednak kupilam maxi cosi. Nie wiem tylko jeszcze jak sie go montuje w aucie, musze cos na yt obejrzec

Dziewczyny - rady jedzeniowej mi trza. Co byscie zrobily? moja ma problem z grudkami i teraz co? dawac uparcie sloiczki odpowiednie do wieku z ryzykiem, ze znowu nie bedzie jadla zupelnie nic poza uu, czy dawac rozne, takze te mlodsze, zeby jednak cos poza mlekiem jadla..nie wiem.;/
Stary 2013-12-02, 22:19   #2160
LadyWhisper
Zakorzenienie

Kurcze dziewczyny Pietraszko nam sie rozlozyl chyba zwalalabym na zeby ale kaszel mi sie pieronsko nie podoba, budzi nam sie z kaszlem placze raz wpadl w taka serie ze oddechu nie mogl zlapalc

Teraz spi, na brzusiu, u nas w lozku, balam sie go zostawic w innym pokoju, nawet zasnac sie boje no bo..... Boje sie, ze nie uslysze jak cos...... Furczy mu strasznie w gardziolku ale z noska nic nie leci

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości