Przyszłe styczniowe mamusie 2015 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-05, 15:15   #2161
Martusia1499
Rozeznanie

Dot.: Przyszłe styczniowe mamusie 2015

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość

U mnie samopoczucie z dnia na dzień coraz słabiej-wg wszystkich opisów chyba się zapowiada, tzn. apogeum nudności i wymiotów zostanie osiągnięte w 12/14 tc. dzisiaj znowu rzyg(anko)
Ale to wszystko to pikuś...rozmawiałam z moją koleżanką-od 3 tygodni w szpitalu... w zeszłym tygodniu wypuścili ją do domu po to żeby karetką wróciła z powrotem :/ Jest w 5 msc, musi leżeć plackiem aż do porodu.....nawet toaleta nie wchodzi w grę, jest na stałe podłączona do jakiejś maszyny która aplikuje jej lek...tak jej współczuję
Biedna ta koleżanka

Cytat:
Napisane przez croppka23 Pokaż wiadomość
tak czy siak te kremy to jedna wielka chemia czy dla ciężarnych czy też nie, uważajcie szczególnie na parabeny w składzie bo nie raz widziałam kosmetyki dla dzieci z 5 parabenami
Dokładnie ! Dlatego polecam zainwestować w naturalne produkty Olej kokosowy, ze słodkich migdałów, morelowy ( arganowy również ale po ciąży, bo nie jest wskazany dla ciężarnych ), i inne cudeńka bez zbędnej chemii. Z drogeryjnych produktów mogę polecić oliwkę babydream, bo wbrew pozorom jako jedna z nielicznych oliwek ma całkiem rozsądny skład

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Mam ochotę na pyzy z sosem z prawdziwych jagód...mmmm

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jak masz na myśli te bułeczki parowane to zapraszam do kuchni mojej babci, MARZENIE

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
Dziewczyny a zaczęłyście już używać czegoś, na wszelki wpadek, przeciw rozstępom?

Ja używam naturalnych olejków żeby nawilżyć skórę i robię peelingi, może potem spróbuję dołączyć do moich kosmetyków jeszcze Mustele

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Pies też w moim łożku nie sypiał nigdy z prostej przyczyny - skoro ja biore prysznic i przebieram się w piżamę przed snem,bo chce się czuć komfortowo i czysto to pies,który jednak tego nie robi średnio mi pasuje. Nie chciałabym aby wycierał dupsko w moja pościel,ale co kto lubi . Wszystko z umiarem jest ok. Jasne,że nie ma co się narażać na jakieś niepotrzebne niebezpieczeństwo..ale nie da się uniknąć zwykłego życia i wszystkich kwestii z tym związanych.
brawo za podejście, ja mam dużo zwierząt w domu, koty nie wychodzą na dwór więc raczej nie mam obaw, że jakąś zarazę mi przywloką ale tu nie tylko o bakterie chodzi Zwierzaki mimo, że są przeze mnie ubóstwiane nie mają wstępu na kanapy, łóżka, jedynie na kolanka mogą wskoczyć jak chcemy się poprzytulać. Jednak nie po to się myjemy, przebieramy, przebieramy pościel, itd. żeby potem nasz (nie oszukujmy się) przybrudzony pupil się w tym wytarzał

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Tyle ze traci działanie tej witaminy c jak ja zalejemy wrzątkiem

Dlatego nie wszystkie herbatki zalewamy wrzątkiem ! tak samo jak jakieś witaminki do rozpuszczania

Cytat:
Napisane przez truskaw3czkaa Pokaż wiadomość
Bo pytal czy planowana ciaza a ja ze nie ale ciesze sie z niej. On wtedy na to czy sie zabezpieczalismy a ja ze prezerwatywami ( probowalam roznych tabletek antykoncepcyjnych i po kazdej szalaly mi hormony i wpadalam w depresje, raz sie cieszylam a zaraz plakalam itd wiec zrezygnowalismy z tabletek) a on do mnie z krzykiem i pretensja ze prezerwatywy to w XIX wieku stosowali a teraz bierze sie tabletki. Zreszta sam tez wygladal jak z XIX wieku bo mlody to on nie byl.

Za takie pytanie baran dostałby ode mnie w czape
Stary 2014-06-05, 15:26   #2162
Szczeperka
Wtajemniczenie

Właśnie przeczytałam że używanej przeze mnie pasty do zębów nie powinno się używać w ciąży

Nie nadążam za tymi wszystkimi: można/ nie można

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 15:42   #2163
Zmienna kobieta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a tak w ogóle to dlaczego jest tylko wątek miesięczny, jak admin zawsze kazał zakładać podwójnymi miesiącami?

Co do terminów: powiem tak Terminy terminami a dzieci swoje mamy, które mają później wystarczy, że urodzą 2 tyg wcześniej. Czasem jest ciąża przenoszona i już obsuwa
Z tego co się orientuję, to zawsze były wątki dwumiesięczne, ale jakoś od końca zeszcłego roku dziewczyny się zbuntowały, bo jednak dwa miesiące w ciąży to szmat czasu i chciały rozdzielenia na wątki jednomiesięczne. Uważam to za rozsądne, bo jednak między ciężarną np w 6 tyg ciąży a tą w 14tym jest naprawdę spora różnica.

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Właśnie przeczytałam że używanej przeze mnie pasty do zębów nie powinno się używać w ciąży

Nie nadążam za tymi wszystkimi: można/ nie można
O boże, a co to za pasta? Lepiej takich rzeczy nie czytać

Zmienna kobieta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 15:50   #2164
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zmienna kobieta Pokaż wiadomość
O boże, a co to za pasta? Lepiej takich rzeczy nie czytać
Blanx white - pasta lekko wybielająca a wybielające są zakazane jak się okazało

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 15:54   #2165
Zmienna kobieta
Wtajemniczenie

Cytat:
Niedługo się okaże że już nic nie można

Zmienna kobieta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 16:04   #2166
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Z tego co się orientuję, to zawsze były wątki dwumiesięczne, ale jakoś od końca zeszcłego roku dziewczyny się zbuntowały, bo jednak dwa miesiące w ciąży to szmat czasu i chciały rozdzielenia na wątki jednomiesięczne. Uważam to za rozsądne, bo jednak między ciężarną np w 6 tyg ciąży a tą w 14tym jest naprawdę spora różnica.
Tak samo bylo jak sie dziecku rodziły, jedna mama podawala juz jabłuszko i ziemniaczki a druga toczyla batalie o laktacje i ani myślała o rozszerzaniu diety.
Teraz sie troche ta różnica zatarla, ale tez niewiele mam zostalo na watku unas
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 16:10   #2167
martus336
Raczkowanie

to trzymam kciuki.! na pewno wszystko bedzie dobrze,
ja usg mam w srode

Uwielbiam koty
martus336 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-05, 16:28   #2168
croppka23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
Tak samo bylo jak sie dziecku rodziły, jedna mama podawala juz jabłuszko i ziemniaczki a druga toczyla batalie o laktacje i ani myślała o rozszerzaniu diety.
Teraz sie troche ta różnica zatarla, ale tez niewiele mam zostalo na watku unas
Hahah u nas też pewnie tak będzie

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
Myślę, że to dlatego, że nasze zęby w ciąży i tak są narażone na ubytki w szkliwie, a pasta wybielająca jeszcze bardziej może się do tego przyczynić ale zrobisz jak uważasz może na czas ciąży zmienisz sobie na miętową bez wybielania ta pasta nie zaszkodzi maleństwu, a jedynie Tobie może Wiele razy słyszałam od kobiet o tym jak w ciąży strasznie popsuły się ząbki bo dzidziuś zabierał to co najlepsze dla siebie takie nasze małe Pijaweczki nie ma co się oszukiwać

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Napisane przez martus336 Pokaż wiadomość
to trzymam kciuki.! na pewno wszystko bedzie dobrze,
ja usg mam w srode

Ja też mam wizytę w środę (w tym usg) i liczę na same dobre wieści

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Martusia1499 Pokaż wiadomość
Biedna ta koleżanka

Dokładnie ! Dlatego polecam zainwestować w naturalne produkty Olej kokosowy, ze słodkich migdałów, morelowy ( arganowy również ale po ciąży, bo nie jest wskazany dla ciężarnych ), i inne cudeńka bez zbędnej chemii. Z drogeryjnych produktów mogę polecić oliwkę babydream, bo wbrew pozorom jako jedna z nielicznych oliwek ma całkiem rozsądny skład
Biedna kobietka ale plus jest taki, że odpocznie za wszystkie czasy oczywiście żartuję bo nie wyobrażam sobie leżeć plackiem przez 4 miesiące.. masakra!!

Ja nie muszę się niczym smarować piję dużo płynów i skórę mam świetnie nawilżoną, jedynie dłonie od częstego mycia muszę smarować rano i wieczorem no i twarz, to podstawa u mnie a na lato oczywiście krem z filtrem na odsłonięte części ciała..
croppka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 16:31   #2169
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez croppka23 Pokaż wiadomość
Ja także nie mam nić przeciwko będzie nas więcej i ciekawiej i jeszcze więcej nadrabiania

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Nie mam problemu z nerkami, ale nie raz kiedy łykałam więcej wit. C i bolały mnie nerki więc znikąd się ten problem nie brał. Poza tym chodziło mi o ciągłe picie wody z cytryną, a raz dziennie to rzeczywiście nie jest żadna super dawka.. więcej jest w dzikiej róży czy czarnej porzeczce. Ukończyłam dietetykę pierwszego stopnia więc mam o tym jakieś tam pojęcie

Tez mam pojęcie o czym pisze ale noe bede sie chwalić co ukonczylam,zdradzę jedynie ze na uniwersytecie medycznym;p

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Martusia1499 Pokaż wiadomość
Biedna ta koleżanka

Jak masz na myśli te bułeczki parowane to zapraszam do kuchni mojej babci, MARZENIE

Ja używam naturalnych olejków żeby nawilżyć skórę i robię peelingi, może potem spróbuję dołączyć do moich kosmetyków jeszcze Mustele

brawo za podejście, ja mam dużo zwierząt w domu, koty nie wychodzą na dwór więc raczej nie mam obaw, że jakąś zarazę mi przywloką ale tu nie tylko o bakterie chodzi Zwierzaki mimo, że są przeze mnie ubóstwiane nie mają wstępu na kanapy, łóżka, jedynie na kolanka mogą wskoczyć jak chcemy się poprzytulać. Jednak nie po to się myjemy, przebieramy, przebieramy pościel, itd. żeby potem nasz (nie oszukujmy się) przybrudzony pupil się w tym wytarzał

Dlatego nie wszystkie herbatki zalewamy wrzątkiem ! tak samo jak jakieś witaminki do rozpuszczania

Za takie pytanie baran dostałby ode mnie w czape

Z wielka chęcią takie od babci bym zjadla) wlasnie takie mam na myśli

dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 16:34   #2170
croppka23
Raczkowanie

Dziewczyny pijcie jak najwięcej płynów tylko one dotrą tam gdzie tworzą się rozstępy, to jest najlepszy kosmetyk dla nas reszta kosmetyków to tylko wciskanie nam tego co niby nam jest teraz "niezbędne"
croppka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 16:57   #2171
ellyunia
Wtajemniczenie

Cytat:
zgadzam się z tobą

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-05, 19:24   #2172
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
To ja z ciśnieniem mam odwrotnie. W poniedziałek miałam tak niskie, że myślałam że zejdę... ok. 90/60 i puls 53-57. Kawa pomogła na 2 godziny, a lekarka stwierdziła, że mam jeść pikantne potrawy, pić kawę i ewentualnie wygazowaną colę w małych ilościach Teraz już mi się chyba unormowało ciśnienie bo czuję się normalnie. We wtorek na badaniach okresowych do pracy pani mi wymierzyła 105/70 więc już bardziej normalne A tak w okolicy 6/7 tygodnia miałam normalne...
ja dziś u lekarza miałam ok 100/50

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
U mnie są spodnie ciążowe. Ostatnio była przecena z 11f. Na 5tke. Zastanawialam się czy nie wziąść. ..Szczególnie ,że ja taka troszkę obszerna jestem i nie mogę juz za bardzo nosic tych jeansow,co mam - z wysokim stanem ( z pięć guzikow mam i dopiac sie nie moge,a jak dopne to sciska mi sie brzuch mocno :/ ).
mnie by się przydały rajstopy z szerszą górą

Cytat:
Dziewczyny a tak w ogóle to dlaczego jest tylko wątek miesięczny, jak admin zawsze kazał zakładać podwójnymi miesiącami?

Co do terminów: powiem tak Terminy terminami a dzieci swoje mamy, które mają później wystarczy, że urodzą 2 tyg wcześniej. Czasem jest ciąża przenoszona i już obsuwa
ja uważam, że miesięczne lepiej, jest nas tu tyle, że jak dzień mnie nie ma to nie mogę już nadrobić

a co u mnie-mały człowiek urósł przez tydzień z 9 mm na 14 mm, jak szybko bije serce nie wiem, bo nie było sprawdzane, torbiel bez zmian
kolejna wizyta za 4 tyg na genetycznym USG

póki co to jest jakiś kosmos dla mnie, że taki mały człowiek sobie tam żyje...
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 20:05   #2173
nuna2
Zakorzenienie

Nie ja zakładałam wątek, więc co postanowicie, to będzie

Tomorrow gratuluję wizyty!! Cieszę się, że wszystko dobrze się skończyło

dusiolka lekarz? Odnoszę wrażenie, że lubisz pouczać
Stary 2014-06-05, 20:26   #2174
justynalyp
Zadomowienie

Co do psa, to mój pies ma osobną pościel na łóżku, ona śpi po swojej stronie łóżka, ja po swojej. Jasne, mogę być nawiedzonym człowiekiem, ale jak już pisałam wcześniej mój mężczyzna mieszka 400 kilometrów ode mnie i samotne noce są smutne, więc nawet towarzystwo psa jest pocieszające. Jak on przyjeżdża to ona, moja suka, nawet nie wchodzi nam do sypialni, bo ma zakaz. Całuję ją w głowę, ale nigdy w mordę, bo to obrzydliwe. A odnośnie królików, to zjadłabym taki prawdziwy pasztet z królika, wiecie gdzie można taki kupić? I może rzeczywiście się nie znam, bo żadnego uniwersytetu medycznego nie skończyłam i mądrzejsza od lekarza nigdy nie byłam, ale zawsze myślałam że zielona herbata jest najzdrowszą herbatą, no cóż mogłam się mylić, więc teraz będę się kajać, jako ta bezczelna, co wyraża swoją opinię i udam się w stronę szafy, by tam spokojnie przeanalizować swoje podejście do życia.

I co do psa, to mi chodziło o to, że nie stronię od kontaktu z nią, bo jestem w ciąży, bez przesady, bez popadania w skrajności, bo jak można pozbyć się członka rodziny, bo jest się w ciąży.

Przepraszam, już nie będę wychodzić z szafy(tylko cholera, moja szafa nie ma drzwi)

Edytowane przez justynalyp
Czas edycji: 2014-06-05 o 20:29
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 20:33   #2175
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ja zakładałam wątek, więc co postanowicie, to będzie

Tomorrow gratuluję wizyty!! Cieszę się, że wszystko dobrze się skończyło

dusiolka lekarz? Odnoszę wrażenie, że lubisz pouczać

Nie bede na forum zdradzać zawodu nie lubię jak sie glupotki pisze;p po prostu razi mnie jak cos jest koloryzowane w sprawach w których sie znam;p hehe oo i tyle;p

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
Co do psa, to mój pies ma osobną pościel na łóżku, ona śpi po swojej stronie łóżka, ja po swojej. Jasne, mogę być nawiedzonym człowiekiem, ale jak już pisałam wcześniej mój mężczyzna mieszka 400 kilometrów ode mnie i samotne noce są smutne, więc nawet towarzystwo psa jest pocieszające. Jak on przyjeżdża to ona, moja suka, nawet nie wchodzi nam do sypialni, bo ma zakaz. Całuję ją w głowę, ale nigdy w mordę, bo to obrzydliwe. A odnośnie królików, to zjadłabym taki prawdziwy pasztet z królika, wiecie gdzie można taki kupić? I może rzeczywiście się nie znam, bo żadnego uniwersytetu medycznego nie skończyłam i mądrzejsza od lekarza nigdy nie byłam, ale zawsze myślałam że zielona herbata jest najzdrowszą herbatą, no cóż mogłam się mylić, więc teraz będę się kajać, jako ta bezczelna, co wyraża swoją opinię i udam się w stronę szafy, by tam spokojnie przeanalizować swoje podejście do życia.

Jakies kompleksy?;p bo nie lubię takich aluzji mozesz sobie pisać co chcesz,wyrażać swoje zdanie po to jest forum ale trzeba z jakaś dozą kultury i szacunku pozdrawiam Panią ;p

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Po prostu nie lubię (teraz pisze ogólnie nie mając na myśli żadnej konkretnej wypowiedzi) "wierzeń" tylko fakty w tej dziedzinie życia wiec nie ma to niz zwiazanego z poucZaniem,przynajmniej takiego zamiaru nie mam kazdy robi jak uważa?

Stary 2014-06-05, 20:34   #2176
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość

ja uważam, że miesięczne lepiej, jest nas tu tyle, że jak dzień mnie nie ma to nie mogę już nadrobić

a co u mnie-mały człowiek urósł przez tydzień z 9 mm na 14 mm, jak szybko bije serce nie wiem, bo nie było sprawdzane, torbiel bez zmian

Widziałam rajstopy ciążowe nie wiedziałam wcześniej, że coś takiego istnieje

Gratki za pozytywną wizytę bobas rośnie aż miło.

Hehe ja jakoś nie mogę uwierzyć, że tam coś jest e moim brzuchu.

Stary 2014-06-05, 20:34   #2177
justynalyp
Zadomowienie

Ja bardzo kulturalną osobą jestem, choć przynajmniej się staram. Chodziło mi o to, też że nie każdy lekarz jest wszechwiedzący i nieomylny, niektórzy pieprzą bzdury. Ja na mojego ginekologa, do którego chodziłam już kupę lat, obraziłam się będąc w ciąży, bo powiedział, że jedyne badania jakie w ciąży się robi to tylko morfologia i badanie ogólne moczu, a nawet ja wiem, że to bzdura. I prawda jest taka, że najlepiej to wierzyć tylko sobie i słuchać swojego organizmu. I obrażać nigdy nikogo nie chcę ani nie chciałam.
Byłam dziś na zakupach, kupiłam sobie spodnie ciążowe, bo ze wszystkimi swoimi już się pożegnałam.
Stary 2014-06-05, 20:38   #2178
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bardzo kulturalną osobą jestem, choć przynajmniej się staram. Chodziło mi o to, też że nie każdy lekarz jest wszechwiedzący i nieomylny, niektórzy pieprzą bzdury. Ja na mojego ginekologa, do którego chodziłam już kupę lat, obraziłam się będąc w ciąży, bo powiedział, że jedyne badania jakie w ciąży się robi to tylko morfologia i badanie ogólne moczu, a nawet ja wiem, że to bzdura. I prawda jest taka, że najlepiej to wierzyć tylko sobie i słuchać swojego organizmu. I obrażać nigdy nikogo nie chcę ani nie chciałam.
Byłam dziś na zakupach, kupiłam sobie spodnie ciążowe, bo ze wszystkimi swoimi już się pożegnałam.

Wiadomo ze lekarz lekarzowi nierówny dlatego wybiera sie tego któremu sie ufa z jakiegoś powodu;p

Stary 2014-06-05, 20:40   #2179
justynalyp
Zadomowienie

Ufałam swojemu, 7 lat brałam tabletki antykoncepcyjne, dawał zawsze mi skierowania na wszystkie niezbędne badania, zawsze wszystko było tak jak powinno być, a przy ciąży nagle szok, no cóż, nie jest jedynym ginekologiem na świecie.
Stary 2014-06-05, 20:42   #2180
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Ufałam swojemu, 7 lat brałam tabletki antykoncepcyjne, dawał zawsze mi skierowania na wszystkie niezbędne badania, zawsze wszystko było tak jak powinno być, a przy ciąży nagle szok, no cóż, nie jest jedynym ginekologiem na świecie.

Widac ze zadanie go przerosło ,ale nie ma tego złego..

Stary 2014-06-05, 20:48   #2181
justynalyp
Zadomowienie

Mam teraz genialną panią ginekolog, która kiedyś dawno temu była moim lekarzem rodzinnym. I w sumie cieszę się, że do niej trafiłam.
Stary 2014-06-06, 07:32   #2182
sjero
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
pytałam się pani przy kasie i powiedziała, że chyba od 7 miesiąca można zakładać kartę... ale nie miała pewności. Mi w lutym zlikwidowano kartę, bo moja córka miała 3-cie urodziny.
pierdoły jakieś gadała, ja kartę rossnę mam od dawna...
sjero jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 07:55   #2183
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sjero Pokaż wiadomość
pierdoły jakieś gadała, ja kartę rossnę mam od dawna...
Mi nie raz proponowały babki założenie tej karty, a zawsze się spieszyłam albo mi się nie chciało Za niedługo będzie nowa ulotka z Rossmanna to zobaczymy co tam będą mieli i wtedy się zapytam co i jak

justynalyp
kurczę, obawiam się wymiany całej garderoby, jak sobie pomyślę, że z wieeelkimi brzuszkami będziemy chodziły w zimę, w kozakach, takie ciężaróweczki aaa tam, wszystko będzie ok

a na temat wątku to obojętnie, co zrobicie będzie okej, ale gorzej z nadrabianiem będzie w wątku 2miesięcznym ja już widzę, jak zaraz będziemy się przenosić do II części wątku
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-06, 07:58   #2184
simonee
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
ja dziś zebrałam w sobie siły i pojechałam do lekarza, niestety ma urlop a drugi lekarz przyjmuje po obiedzie i nie wiem czy cos wymysli na te wymioty pewnie mnie wysle do szpitala, do tego wszystkiego chyba jestem odwodniona mam bardzo ciemne siuski
picie wody, herbaty, soki nie wchodza w gre bo zwymiotuje...
Stary 2014-06-06, 08:24   #2185
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:

Gratulacje!!!!! Dzidź rośnie!

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 08:27   #2186
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
ja dziś zebrałam w sobie siły i pojechałam do lekarza, niestety ma urlop a drugi lekarz przyjmuje po obiedzie i nie wiem czy cos wymysli na te wymioty pewnie mnie wysle do szpitala, do tego wszystkiego chyba jestem odwodniona mam bardzo ciemne siuski
aż tak Cię meczy? chyba w takim ciężkich sytuacjach podaje się jakieś leki przeciwymiotne,bo przecież na dłuższą mete tak nie można funkcjonowac. Daj znać co postanowił lekarz
Cytat:

Super,że wszystko dobrze i Ktosiek rośnie teraz rosną bardzo szybko,chyba 1mm na dzień. Niesamowite to!

Co do wątku to szczerze mówiąc dla mnie to bez znaczenia,czy będzie jedno,czy dwumiesięczny. Poprzednio byłam na dwu i całkiem ok to funkcjonowało mimo tych rozbieżności czasowych.

wczoraj byłam na tym USG,ale musze powtórzyć za tydzień,bo Ktoś jest jeszcze za mały do mierzenia. Ale jest. To jakiś 6/7 tc wg lekarza. Standardowo dostałam pliczek ze skierowaniami na badania,także będę działała w przyszłym tyg. Z tego wrażenia zapomniałam w ogóle o cokolwiek zapytać,ale na szczęście lada moment będzie okazja.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 08:28   #2187
sjero
Raczkowanie

Cytat:
Cześć dziewczyny
bidulka ale może lepiej, że miałabyś pójść do szpitala, dostaniesz kroplówki i Cię nawodnią, bo taki stan jak teraz nie jest za dobry
sjero jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 08:39   #2188
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny
Ojej to rzeczywiście nieciekawie się porobiło. Nawet jeśli wylądujesz w szpitalu to dla dobra maleństwa więc musisz być teraz bardzo dzielna!

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:

Dla mnie to też coś niesamowitego, ale uczepiły się mnie jakieś czarne myśli... w ostatnim czasie spotkało mnie tyle złego, że aż ciężko mi uwierzyć, że w końcu coś może skończyć się szczęśliwie. Mam nadzieję, że szybko mi to przejdzie i będę mogła w pełni cieszyć się tym, że rośnie we mnie maleństwo.
Dopadają mnie ogromne bóle krzyża... Od dawna mam problemy z kręgosłupem i rwą kulszową, ale teraz to już poezja...
akrolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 08:47   #2189
suszarka
Buc

Cytat:
Cześć dziewczyny

trzymaj się kochana i daj znać co lekarz zaradził.
Stary 2014-06-06, 09:05   #2190
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość

Dla mnie to też coś niesamowitego, ale uczepiły się mnie jakieś czarne myśli... w ostatnim czasie spotkało mnie tyle złego, że aż ciężko mi uwierzyć, że w końcu coś może skończyć się szczęśliwie. Mam nadzieję, że szybko mi to przejdzie i będę mogła w pełni cieszyć się tym, że rośnie we mnie maleństwo.
Dopadają mnie ogromne bóle krzyża... Od dawna mam problemy z kręgosłupem i rwą kulszową, ale teraz to już poezja...
Właśnie to co masz w brzuchu to nagroda za zycie pod górkę
Balans jest

Dziewczyny takie głupie pytanie z rana, czy mozna gdzies w PL kupic lewatywe np w aptece ktos wie ?
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości